De Ultieme Zero-Sum Budget Resource Guide

vasthouden aan een budget kan moeilijk zijn, maar het creëren van een hoeft niet te zijn.

wanneer je elke dollar een baan geeft, voorkom je dat geld door de scheuren glijdt. U weet precies waar elke dollar naartoe gaat, waardoor u de controle over uw financiën behoudt.

een zero-sum budget zorgt ervoor dat uw inkomen gelijk is aan uw uitgaven. Dit betekent niet dat je elke cent van je salaris moet uitgeven! Het betekent dat elke dollar die binnenkomt, wordt besteed aan een categorie in uw budget, Inclusief besparingen.

Ik gebruik al enkele maanden een nulsombudget en het heeft me echt geholpen om beter dan ooit dichter bij ons uitgavenplan te blijven. Het heeft ons ook geholpen te weten waar we te veel uitgeven en hoe we ons budget voor de volgende maand moeten aanpassen.

being intentional

toen ik eindelijk moe werd van het leven van salaris tot salaris (na ongeveer *25* jaar), besloot ik meer opzettelijk te worden over waar ons geld naartoe ging. Tot op de cent opzettelijk.

Ik maakte een spreadsheet en noteerde hoe elke cent werd uitgegeven. Ik gebruikte gedetailleerde categorieën zodat ik precies kon zien hoeveel we aan wat besteedden. En ik heb elke rekening en uitgave doorzocht om te zien waar de lekken waren.

door dit te doen, kon ik meer dan $1.000 besparen op onze maandelijkse uitgaven!

maar dan moest ik ook opzettelijk zijn over *waar* dat extra geld naartoe zou gaan. Toen besloot ik het zero-sum budget te proberen. Ik vond het leuk om elke dollar een specifieke “opdracht” te geven, omdat ik wist dat dit ons inkomen zou maximaliseren en ons zou helpen onze financiële doelen sneller te bereiken.

Wat is een zero-sum budget?

zerosum budget is een financiële strategie die elke dollar inkomsten toewijst aan een specifieke categorie.  deze aanpak vereist dat u zelfs optionele uitgaven – zoals sparen en liefdadigheid – als een rekening te betalen te behandelen.het gewenste resultaat is om elke dollar een baan te geven en een inkomen te hebben dat gelijk is aan de uitgaven.dit zou u achterlaten met een saldo van $0 aan het einde van de budgetteringsperiode.

Het doel van het nulsombudget is om inkomsten minus uitgaven gelijk te maken aan nul. Elke dollar krijgt een opdracht, zodat je precies weet waar je geld naartoe gaat.

dus, wanneer u al uw inkomsten optelt en vervolgens al uw uitgaven aftrekt, zou u $0,00 over moeten hebben.

Het klinkt veel als living paycheck to paycheck, nietwaar? Maar dat is het niet!

omdat u in uw uitgaven categorieën opneemt zoals sparen, liefdadigheidsgeven, pensioenfonds, noodfonds, enz.wanneer je spaargeld behandelt alsof het ook een rekening is, zorg je er altijd voor dat je jezelf betaalt.dus, een nulsombudget laat je niet achter met nul dollars, het helpt je opzettelijk meer dollars in besparingen te stoppen!

Hoe een zero-sum budget werkt

Als u zich afvraagt hoe deze budgettering methode werkt, hier’re 8217;s een uitsplitsing voor u:

 • budgetcategorieën worden gecreëerd voor uw inkomstenstromen, vaste uitgaven, variabele uitgaven, liefdadigheid en spaarfondsen. Dit betekent dat uw spaargeld en geven worden behandeld alsof het gewone rekeningen zijn.
 • De maximale bestedingsbedragen worden aan elke categorie toegewezen. Al deze bedragen, opgeteld, moeten gelijk zijn aan uw inkomen voor die begrotingsperiode. Dus, wanneer u al uw uitgaven van uw inkomen aftrekt, zou u nul dollar over moeten hebben.
 • aanpassingen worden onderweg gemaakt om ervoor te zorgen dat u aan het einde van elke budgetteringsperiode een nulsaldo hebt.  als je te veel uitgeeft in de ene categorie, zou je het budget in een andere verlagen.als je aan het eind van de maand geld over hebt, zou je dat geld toewijzen aan een categorie, zoals sparen.op deze manier zal uw budget in evenwicht zijn en zult u nog steeds eindigen met nul dollar.
 • nul is het doel.  als je de maand eindigt met een nulbalans, heb je het goed gedaan!  Begin de volgende maand. Maak eventuele aanpassingen voor onregelmatige uitgaven (autoregistratie, doktersrekening, enz.) zodat je weer op nul eindigt.

en dat is het, echt.

Als u een vast inkomen heeft, kunt u eenvoudig budgetteren met uw reguliere salaris. Als u een variabel inkomen heeft, is budgettering met het inkomen van uw vorige maand het beste.  daarover later meer!

voordelen van een zero-sum budget

Er zijn een paar verschillende populaire budgetmethoden die u kunt gebruiken, dus waarom kiezen voor het zero-sum budget? met het 50/20/30 budget zou u 50% van uw inkomsten toewijzen aan noodzakelijke uitgaven, 30% aan discretionaire uitgaven en 20% aan spaar-en schuldbetalingen. Dit creëert een spaarplafond en zorgt voor extra onnodige uitgaven.

met het Zero-sum budget ben je minder gefocust op het percentage dat je uitgeeft aan algemene categorieën en meer opzettelijk over waar elke dollar naartoe gaat. Wanneer de maandelijkse uitgaven variëren, past u het bedrag aan dat u in besparingen steekt. Dit kan u motiveren om elke kans te zoeken om uw uitgaven te verlagen en meer te besparen!

envelopbudgettering is zeer vergelijkbaar met het nulsombudget, behalve dat uw categorieën echte enveloppen zijn waarin u contant geld stopt. Dus, elke dollar wordt in de juiste envelop gezet en je betaalt contant voor alles.

wanneer u het nulsombudget gebruikt, besteedt u eerst al uw inkomsten op papier. Vervolgens volgt u uw uitgaven gedurende de maand met elk systeem dat u verkiest (spreadsheet, mobiele app, digitaal document, enz.).).je moet net zo nauwgezet zijn, maar je hoeft niet de hele tijd contant geld mee te nemen.

dan is er de Pay Yourself first budget methode. In principe zet u eerst spaargeld opzij en gebruikt u vervolgens wat er overblijft om uw rekeningen en andere uitgaven te betalen. Deze methode zorgt ervoor dat u besparingen de prioriteit maakt, maar laat veel ruimte voor onnodige uitgaven.

zolang je geld over hebt nadat je al je noodzakelijke uitgaven hebt betaald, kun je met het nulsumbudget ook sparen tot een prioriteit maken. U bent echter bewuster over waar uw geld naartoe gaat.

Hier zijn nog een paar redenen waarom een nulsombudget voor u zou kunnen werken:

 • je worstelt met het bijhouden van je uitgaven
 • je wilt meer controle over waar je geld naartoe gaat
 • je wilt besparen en/of prioriteit geven
 • je hebt een flexibel budget nodig voor fluctuerende uitgaven

het creëren van een nulsombudget is vrij eenvoudig, maar er zijn een paar dingen die je moet weten voordat je ga zitten en schrijf er een uit.

wat u moet weten voordat u een nulsombudget start

voordat u uw nulsombudget maakt, moet u ervoor zorgen dat het een budget is dat voor u werkt.  neem een kijkje op deze dingen, zodat u een budget dat’s realistisch kunt maken:

 • uw inkomen:   weet hoeveel geld je brengt in elke maand.als het varieert, kunt u uw jaarinkomen nemen en delen door 12 om een gemiddelde te krijgen.een andere manier om te budgetteren met een variabel inkomen is om de inkomsten van de vorige maand te gebruiken voor de uitgaven van de huidige maand.
 • uw uitgaven:  Verzamel bankafschriften, energierekeningen, schuldgegevens en ontvangsten, zodat u een goed beeld hebt van hoeveel van uw inkomen naar waar gaat.
 • uw categorieën: Schrijf een lijst op van al uw uitgavencategorieën.neem dan uw spaargeld, liefdadigheid, eventuele discretionaire bestedingscategorieën die belangrijk voor u zijn, en ook eventuele doelen die u hebt (vakantiefonds, Home improvement fund, enz.).in principe elke plaats waar u wilt uw geld te zetten, schrijf het op.
 • uw prioriteiten:   beslissen wat uw financiële prioriteiten zijn op dit moment. Als u zich wilt concentreren op het afbetalen van schulden, wijs dan meer van uw inkomen toe aan die rekeningen. Als sparen voor pensioen hoog op de lijst staat, geef dan meer geld voor uw pensioenfondsen.

sommige mensen willen de uitgaven beperken tot een bepaald percentage van hun inkomen.andere mensen geven meer uit aan wat ze waarderen en bezuinigen op uitgaven in andere categorieën.&Nbsp;Het ’ s aan u, zolang uw inkomen minus uw uitgaven eindigt op nul.

het is belangrijk om te onthouden dat het nulsombudget alleen werkt als u uw uitgaven consequent bijhoudt. Als u besluit dat u deze budgetmethode wilt proberen, zorg er dan voor dat u een systeem hebt waar u zich aan kunt verbinden.

Track your spending

Het is niet genoeg om te weten hoe je je geld wilt uitgeven. U zult uw uitgaven nauwlettend moeten volgen om ervoor te zorgen dat u zich aan uw plan houdt.

als je niet gewend bent om een budget te hebben, stel ik voor om je uitgaven elke dag bij te houden. Zo niet elke dag, dan tenminste om de dag. Na een paar maanden vind je je eigen ritme. Maar als je leert om vast te houden aan een budget u zult willen om het goed te kijken, en vaak.

Ik gebruik een spreadsheet in Google Spreadsheets om mijn maandelijkse budget te maken. Ik registreer al mijn financiële transacties in ClearCheckbook, een gratis online geldbeheersysteem waarmee ik rapporten kan uitvoeren en een chequeboekregister kan bijhouden. Je kunt eigenlijk een budget bijhouden in ClearCheckbook, maar ik gebruik graag mijn eigen spreadsheet.

als je de maand doorloopt, zul je waarschijnlijk in sommige categorieën gaan. Zo ja, pas gewoon andere categorieën aan om uw saldo aan het einde van de maand op nul te houden. Zoals ik al eerder zei, zal het een paar maanden duren om de ruwe plekken glad te strijken. Het belangrijkste is om het vol te houden!

als je gaat over budget, don ’t zie het als een mislukking! Denk aan het als een leerproces, en je bent erachter te komen wat werkt en wat niet werkt. maak de volgende maand aanpassingen en probeer het opnieuw. Vergeet niet– it &# 8217; s uw budget. Laat het werken voor uw levensstijl en prioriteiten.

Hoe kan het Zero-sum budget uw aavings verhogen?

Als u op dit moment niet weet waar uw geld naartoe gaat op dollarniveau, verspilt u waarschijnlijk een deel ervan.

het bijhouden van uw uitgaven zal u helpen bij het vinden van wat ik graag “budgetlekken”noem. Hier zijn een paar die de meeste mensen zullen vinden zodra ze beginnen aandacht te besteden aan waar elke dollar naartoe gaat:

 • Eten: dit omvat Uit eten gaan in restaurants en boodschappen doen. Als je negeert hoeveel je elke maand aan beide uitgeeft, zul je waarschijnlijk verrast zijn hoeveel het oplevert! Deze budgetcategorie bespaart u meestal geld zodra u uzelf een maximale bestedingslimiet geeft (en u eraan houdt!).
 • hulpprogramma ‘ s: Zodra u opzettelijk begint te zijn over uw uitgaven, beseft u misschien dat u geld hebt verspild aan uw energierekeningen. U kunt kosten besparen en geld besparen door te investeren in energiezuinige gloeilampen, uw kabeldienst te verminderen of te elimineren, een betere deal te vinden voor mobiele telefoonplannen en een programmeerbare thermostaat te gebruiken.Entertainment: met het gezin naar de film gaan op een vrijdagavond kan je mogelijk meer dan $100 kosten (vooral als je popcorn krijgt). Bepaal wat u waardeert en breng uw bestedingsgewoonten daarmee in overeenstemming. Als het belangrijkste voor jou is om samen tijd door te brengen, overweeg dan om thuis een spelletje te spelen of een wandeling te maken.
 • Kleding: ga door je kast en beslis of je *echt* een nieuwe outfit nodig hebt. Vaak kun je je eigen nieuwe outfit maken met kleding die je al hebt. Als je echt iets nieuws voor je wilt, probeer dan een kringloopwinkel of consignatiewinkel.

zodra u die gebieden hebt gevonden waar u de kosten kunt verlagen, voegt u die extra middelen toe aan de begrotingscategorieën die voor u een hoge prioriteit hebben.

Hoe maak je een zero-sum budget in 6 stappen

nu jij’als je een goed begrip hebt van je inkomsten, uitgaven en categorieën, kun je de nummers beginnen in te vullen.

je kunt Papier en potlood gebruiken, een spreadsheet op je computer of zelfs een app zoals EveryDollar van Dave Ramsey.

 1. schrijf je inkomen op.dit omvat inkomsten uit uw baan, kinderbijslag, Investeringen, bijwerkingen, belastingaangiften, werfverkopen en ander geld dat u ontvangt. Tel het allemaal op en schrijf het totaal bovenaan.
 2. schrijf al je categorieën op.    Dit kan een beetje meer tijd, maar don ’ t overdenken.u zult deze waarschijnlijk de eerste paar maanden veranderen, omdat u erachter komt welke categorieën nodig zijn en welke u het meest waardeert.u kunt een snelle Google-zoekopdracht uitvoeren om enkele ideeën te krijgen.
 3. Vul uw begrote bedrag in voor elke categorie.vergeet niet om te kijken naar de uitgaven uit het verleden, zodat uw cijfers een realistisch budget weerspiegelen!  ook, als je schrijft in elk bedrag, aftrekken van uw inkomen.dit zal je helpen te weten dat je op weg bent om nul te bereiken terwijl je verder gaat.als je geen inkomen meer hebt en je hebt nog 5 categorieën over, moet je teruggaan en wat aanpassingen doen.
 4. trek de totale uitgaven af van de totale inkomsten.als je elke dollar van je inkomen een baan hebt gegeven, zou je nul moeten krijgen! als je een negatief getal, dan heb je overbudgeted in sommige categorieën.als je een positief getal hebt, moet je die dollars ergens in je budget toevoegen.vergeet niet dat u voor elke dollar rekening moet houden, zelfs als dat betekent dat u meer in spaargeld of in de richting van uw schuld steekt.u kunt het zelfs toepassen op een“volgende maand ’s budget ” categorie.
 5. begin met volgen. Zodra u al uw noodzakelijke uitgaven betaalt, gaat wat overblijft naar boodschappen, gas en andere discretionaire kosten. Om er zeker van te zijn dat u niet over het budget gaat, moet u gedurende de maand meerdere check-ins hebben. In het begin kan dit een dagelijkse taak zijn. Maar na verloop van tijd krijgt u een beter idee van waar u zich bevindt in het budget en kunt u minder vaak volgen.
 6.  aanpassen als je gaat. Verwacht geen perfectie in het begin. Als je niet gewend bent om een budget te volgen, zul je waarschijnlijk enkele mislukkingen ervaren in de eerste paar maanden. Dat is oké! Het belangrijkste is om *door te gaan*. Die fouten zullen u vertellen welke aanpassingen u moet maken aan uw budget, zodat u het de volgende keer beter kunt doen.

en dat is het!  vrij eenvoudig, toch?

het volgende deel is een beetje moeilijker.  u ’hebt een plan gemaakt, nu heb je ’hebt om het plan te werken.

het Zero-sum budget in het echte leven gebruiken

laten we een voorbeeld zien van hoe het zero-sum budget eruit zou zien like in actie:

Kristy is een alleenstaande moeder van 2 en ontvangt een maandelijks netto inkomen van $4.000. Ze heeft $ 2.000 aan creditcardschuld, een auto betaling, en woont in een gehuurd huis. Ze worstelt met het hebben van iets over voor spaargeld en kan nooit zoveel aan liefdadigheid geven als ze zou willen.

voordat ze de nulsommethode gebruikte, zagen haar uitgaven er als volgt uit:

Whoops!  Het lijkt erop dat Kristy uiteindelijk meer uitgaf dan ze die maand verdiende.om ervoor te zorgen dat dit niet opnieuw gebeurt, begon ze haar uitgaven te volgen om een duidelijk beeld te krijgen van waar haar geld naartoe ging.ze was bereid om wat aanpassingen te maken en meer opzettelijk met haar geld om te gaan. Na na te denken over haar financiële doelen, besloot ze dat haar prioriteiten waren om onnodige uitgaven te verminderen, de schuldbetalingen te verhogen en meer te sparen.

met behulp van de nulsommethode creëerde ze een budget dat er als volgt uitzag:

Kristy kon haar doelstellingen bereiken door in sommige categorieën kosten te besparen en een paar financiële offers te brengen. Door dit te doen, vond ze een extra $600 in haar budget om toe te wijzen aan sparen, schulden en geven. Als ze zich aan dit budget houdt, krijgt ze haar creditcards binnen 6 maanden afbetaald en kan ze haar spaargeld nog meer verhogen.

budgettering with last month’s income

als uw loonstrookjes zijn altijd gelijk en consistent, dan zal het implementeren van een nulsombudget vrij eenvoudig zijn. Tel gewoon uw inkomen voor de maand op en baseer uw budget op dat bedrag.

als je een variabel inkomen hebt, dan zal budgetteren met het inkomen van de vorige maand je leven zoveel gemakkelijker maken. Een maand vooruit krijgen geeft u de mogelijkheid om te budgetteren met een “vast” inkomen en u een noodfonds van 30 dagen te bieden als u wordt getroffen door een onverwachte uitgave.

als je eenmaal de uitgaven van een maand hebt bespaard, gebruik je die fondsen gewoon voor het budget van de huidige maand. Dan, als u inkomsten ontvangt gedurende de maand, zet dat geld in besparingen voor de begroting van de volgende maand.

zelfs als je leeft paycheck tot paycheck op dit moment, kunt u merken dat een gemiddelde maand van het inkomen is eigenlijk meer dan je echt nodig hebt nadat u rekening houdt met al uw uitgaven. Dit betekent meer besparingen voor u!

mijn man heeft altijd een variabel inkomen gehad en zijn salaris kan sterk variëren van maand tot maand. Vasthouden aan een budget was hit or miss, totdat ik besloot om te beginnen met budgetteren met de inkomsten van de vorige maand. Nu, ik betaal al onze rekeningen, geef onze tienden, en zet wat weg in spaargeld op de eerste van elke maand. Het is zo veel gemakkelijker en heeft het beheer van geld een stuk minder stressvol gemaakt!

(je kunt mijn bericht lezen over het wat, waarom en hoe van het budgetteren met het inkomen van de vorige maand als je meer wilt leren.)

of uw inkomen nu vast of variabel is, het nulsombudget kan u helpen op koers te blijven met uw financiële doelen.

praktische tips om succesvol te zijn met het Zero-sum budget

De zero-sum budget is een eenvoudige methode als je bedenkt dat alles wat je hoeft te doen is om uw inkomen minus uw uitgaven gelijk aan nul. Er zijn echter een paar nuttige tips die u kunt implementeren om het proces eenvoudiger en effectiever te maken:

 • wees consistent met tracking. In het begin kan dit betekenen dat u dagelijks moet inchecken bij uw uitgaven. Ik nam aan het eind van elke dag een paar minuten de tijd om mijn budget spreadsheet bij te werken, gewoon om er een gewoonte van te maken. Ik wist dat als ik enkele dagen voorbij liet gaanIk zou lui worden om me eraan te houden.bedenk een check – in schema dat voor u werkt, maar ga niet langer dan een week per keer. Als u vaak incheckt hoeveel u in elke categorie uitgeeft, kunt u slimmere keuzes maken met uw geld en houdt u verantwoording af aan uw budgetdoelen.
 • laat niets weg. Dit kan een eerlijke reflectie van uw geld gewoonten vereisen. Als je die kleine uitgaven zoals je ochtendcafé drive-thru of je maandelijkse Hulu-abonnement weglaat, kom je nooit op nul. Zorg ervoor dat u genoeg categorieën maakt die elk type uitgave bevatten dat u elke maand maakt. Onthoud – elke dollar moet worden verantwoord.
 • wees realistisch. Het is onmogelijk om het exacte dollarbedrag van sommige uitgaven te voorspellen. Naarmate u uw uitgaven in de loop van de tijd bijhoudt, wordt u nauwkeuriger. Maar met maandelijkse rekeningen die fluctueren, is het gemakkelijk om het bedrag te onderschatten waarvoor u moet budgetteren. Voor nutsvoorzieningen, kijk naar uw factuur van dezelfde maand vorig jaar om een goed idee te krijgen van wat u verschuldigd bent. U kunt vaak uw factureringsgeschiedenis vinden op de website van het nutsbedrijf. Voor categorieën zoals boodschappen of gas is het verstandig om te overschatten wat je uitgeeft als je gewend raakt aan het gebruik van het nulsombudget. Na 2 of 3 maanden heb je een beter beeld van je bestedingspatronen en kom je dichter bij het budgetteren van de werkelijke kosten.
 • Focus op vooruitgang, niet op perfectie. Het vormen van nieuwe bestedingsgewoonten die aansluiten bij uw nieuwe budget kost tijd om goed in te worden! Verwacht onderweg wat mislukkingen en weet dat je waarschijnlijk in de eerste paar maanden een aantal aanpassingen moet maken voordat je je stap vindt. Schrijf je fouten op als leermogelijkheden. En vergeet niet – uw budget is uniek voor *u*. U kunt het op elk moment aanpassen aan uw levensstijl. Het nulsombudget is bedoeld als een hulpmiddel dat u helpt uw financiën beter te beheersen, niet als een last die frustratie en stress veroorzaakt.  Don ’ geef het niet op!
 • een noodfonds. Zelfs als je een totale baas bent in budgettering, kun je de toekomst niet voorzien. Het meest nauwkeurige budget kan volledig ontsporen door een onverwachte financiële tegenslag. Daarom is het belangrijk om een noodfonds te blijven opbouwen dat u ondersteunt wanneer uw reguliere budget dat niet kan. als u nog geen noodfonds van 3-6 maanden hebt, zorg er dan voor dat u dit als categorie in uw nulsombudget opneemt, zodat u er elke maand aan toevoegt.

waarom het nulsombudget mogelijk niet voor u werkt

Ik heb veel van de voordelen van een zero-sum budget. Maar de waarheid is, het is niet voor iedereen. Er zijn een paar redenen waarom het misschien niet de juiste methode voor u is.

 • de tijdsbesteding: om deze budgetteringsmethode voor u te laten werken, moet u zich ertoe verbinden uw bestedingsgewoonten consequent te volgen.
 • de details: je moet rekening houden met elke. enkel. kosten. Als u niet voor elke dollar budgeteert, zal dit budget niet voor u werken.
 • onregelmatige inkomsten. Als uw inkomen fluctueert met elk salaris, zult u waarschijnlijk gefrustreerd raken door te proberen vast te houden aan een budget van nul. Spaar eerst een maandinkomen op, zodat u altijd budgeteert met het inkomen van de vorige maand. Dit zal je leven zoveel makkelijker maken!
 • geen volgsysteem. Als u liever gewoon uw bankrekeningregister gebruikt om uw geld bij te houden, zult u waarschijnlijk niet slagen met het nulsombudget. Het hebben van een spreadsheet (digitaal of papier) of een ander soort gedetailleerd logboek is cruciaal om dit budget te laten werken.

Waarom is dit belangrijk?

een budget is belangrijk om je gelddoelen te bereiken.zonder een plan zijn je doelen slechts dromen!

een zero-sum budget zal helpen met:

 • het vinden van de “lekken” in uw uitgaven
 • uit de schulden komen
 • een noodfonds opbouwen
 • plannen voor pensionering
 • ervoor zorgen dat u het geld hebt voor de dingen die u waardeert
 • controle krijgen over uw financiën
 • het bereiken van uw financiële doelen

een ander belangrijk voordeel van het volgen van een budget is leren om meer opzettelijk met uw geld om te gaan. Het volgen van een budget vereist dat je je bestedingsgewoonten onder ogen ziet en beslist wat je echt waardeert. Je zult waarschijnlijk wat offers moeten brengen en je prioriteiten moeten verduidelijken.de tijd nemen om na te denken over de financiële keuzes die je in het verleden hebt gemaakt en hoe ze je heden hebben beïnvloed, zal je helpen de nodige veranderingen aan te brengen om een succesvolle toekomst te garanderen.

budgettering is belangrijk omdat je toekomst belangrijk is!

probeer het zelf

nu weet je wat de zero-sum budgettering methode is alles over. Je weet wat het is, hoe je er een maakt, wat het vereist en waarom het effectief is.

Het enige wat je nog moet doen is het zelf uitproberen. Als u al geen budgetteringsmethode gebruikt, hebt u niets te verliezen (en mogelijk nog veel meer besparingen te behalen!).

zie hoe het werkt voor u over 2 of 3 maanden. Als je het te moeilijk vindt om je eraan te houden, probeer dan een andere budgetteringsmethode.

hoe dan ook, ik moedig je aan om niet op te geven. Een budget kan wonderen doen voor uw financiële doelen en geldbeheer. De juiste kan u helpen minder uit te geven en meer te besparen.

met een zero-based budget Weet je waar elke dollar naartoe gaat. Als u dit niveau van controle over uw financiën wilt, start er dan vandaag nog een. U ’ll een stap dichter bij het bereiken van financiële vrijheid!

andere berichten die je misschien leuk vindt:

 • Budget 101: budgettering voor Beginners Stap-voor-stap handleiding
 • budgettering Basics: Maak persoonlijke budgetcategorieën op de slimme manier
 • de 3 soorten uitgaven en hoe ze te gebruiken in uw Budget
 • 17 krachtige voordelen van een Budget
 • hoe u uw voedselbudget op 50 eenvoudige manieren kunt rekken
 • Financial Peace week 1 review: baby stap 1 en budgetteren
 • 50 slimme manieren om geld te besparen op een krap budget
 • Hoe U kunt budgetteren met het inkomen van vorige maand (en waarom u dat zou moeten doen)
 • 50+ eenvoudige manieren om extra geld te verdienen (zowel online als offline)
 • 50 zuinige ouderwetse Woontips die u vandaag kunt gebruiken

wil je deze post onthouden voor later? Pin   het naar je favoriete Pinterest board!

The Ultimate Zero-Sum Budget Resource Guide >

Plaats een reactie