De weg naar rijk leven

Heb je ooit een 'groot idee' gehad? ;?  Zoals van je hobby je beroep maken, terug naar school gaan of misschien van carrière veranderen?

Het is het idee dat voortdurend probeert je aandacht te trekken en je lijkt het niet te kunnen negeren . Natuurlijk vertel je het aan niemand, want de kans dat dat idee werkelijkheid wordt, is te klein om het serieus te nemen. Dus je blijft het afblazen.

Of misschien is uw idee gepromoveerd tot een droom – het is niet meer alleen een voorbijgaande gedachte, maar iets wat je jezelf kunt voorstellen terwijl je het doet. In gedachten zie je jezelf het uitleven, maar in je hart geloof je niet dat het kan uitkomen.  Het lijkt gewoon te ver verwijderd van waar je nu bent.

Of misschien ben je een doelensteller. Je bent goed in het opsplitsen van grote doelen in kleine taken en het schrijven van een plan. Maar als je naar het grote geheel kijkt, voel je je overweldigd en ongemotiveerd om te beginnen.

Wat houdt je tegen om vooruit te gaan?  Misschien zit u op dit moment diep in de schulden.  Of je hebt niet de juiste vaardigheden.  Of je voelt je te oud en hebt je kans gemist.

Misschien zijn deze allemaal waar.  Maar weet je wat?

Het maakt niet uit.

Ja, het zou mooi zijn als je leven is ingericht om succes te garanderen.  Het zou geruststellend zijn om zeker te weten dat je op een dag dat grote doel zult bereiken, ongeacht alle wegversperringen die je zou tegenkomen.

Maar het enige waar je zeker van bent, is nu.   En waar gaat u nu heen?  Eerlijk gezegd niet ver. Ik haat het om het je te vertellen, maar ik betwijfel of er de komende minuut iets levensveranderends gaat gebeuren.  Als je omhoog kijkt, zie je dat die grote droom nog vrij ver weg is.

Maar blijf bij mij.  Het wordt beter, dat beloof ik.

Ik herinner me dat ik ooit las over iemand die de loterij had gewonnen – miljoenen dollars – daarna waren ze binnen een paar jaar alles kwijt en hadden ze meer schulden dan waarmee ze waren begonnen. Ze hadden de middelen om financiële rust in hun leven te verzekeren, maar bevonden zich in grotere moeilijkheden dan voordat ze al die rijkdom ervoeren.

Vergelijk dat eens met de persoon die elke dag kleine veranderingen doorvoert om uit de schulden te komen en spaargeld op te bouwen.  Ze neemt haar lunch mee naar haar werk en weigert beleefd uitnodigingen om uit eten te gaan.  Ze winkelt bij kringloopwinkels en tuinverkopers om haar garderobe op te bouwen.  Ze annuleert de kabel en besluit dat het lezen van een boek uit de bibliotheek net zo vermakelijk is.  Na enkele maanden – of misschien jaren – door deze kleine keuzes te maken, betaalt ze uiteindelijk het eindsaldo op haar creditcard af.

Dan viert ze het rustig thuis met een glas wijn, en besluit ze liever te gaan sparen voor die investering in onroerend goed in plaats van zichzelf te trakteren op de cruise die ze oorspronkelijk van plan was te maken om het te vieren.

Ik weet het. – lang niet zo'n opwindend verhaal als dat van de eerste persoon.

Maar hier is een belangrijk verschil:

De eerste persoon ervoer een bestemming die veranderde wat ze had , maar de tweede persoon doorstond een reis die veranderde wie ze was.

Zie je, het gaat er niet om waar we terechtkomen.  Het zijn alle kleine stapjes die we hebben gezet om daar te komen. Als we onze ogen afwenden van de toekomstige beloning, stellen we ons gaandeweg open voor uitdagingen en lessen. We kunnen onze aandacht richten op het moment dat voor ons ligt, het enige waar we controle over hebben.

De reis is waar verandering plaatsvindt.

Het is wat je helpt ontdek hoe sterk je bent.

Zo kom je erachter wat de moeite waard is om op te offeren en wat niet.

Het is waar je vindt inspiratie in het alledaagse.

De reis is wanneer je leert wat je echt waardeert.

Focus op het wat nu, niet op het wat als

Ik ging vroeger naar een kleine kerk die samenkwam in een gehuurd gebouw. De pastoor, die een grote visie had voor zijn kleine gemeente, besloot dat het tijd was om een ​​bouwactie te starten om geld in te zamelen voor ons eigen bezit. En hij was niet alleen geïnteresseerd in wat meer ruimte en een grotere parkeerplaats.  Hij stelde zich een campus voor. Een die miljoenen dollars zou kosten.

Voor de amper 300 leden leek dit een onbereikbaar doel.  We waren amper in staat om de salarissen van het personeel te betalen, hoe zouden we genoeg geld inzamelen voor een campus?

Mijn pastoor had altijd hetzelfde antwoord.  Net zoals je een olifant eet.   Een hap per keer.

Hij was niet overweldigd door het einddoel.  Hij was niet gebukt onder alle 'wat als'-vragen.  Hij was gewoon gefocust op de volgende stap.

Klinkt logisch, toch?  Waarom doen we het dan niet?

Omdat leven in het moment moeilijk is.  Vooral als onze grote droom zo ver in de toekomst ligt.  We denken dat een kleine keuze op dit moment niet veel uitmaakt. Of misschien voelen we ons te comfortabel, zonder dringende omstandigheden, dus zijn we van plan om morgen of volgende maand die volgende stap te zetten. of volgend jaar.

Vaak zijn we gewoon te gefocust op de fouten die we in het verleden hebben gemaakt, de teleurstellingen die we nog steeds voelen, waar we niet zijn in het leven, de problemen die voor ons liggen, de dreiging van mislukking ’ Ik weet zeker dat je je eigen mentale lijst hebt.

Al onze zorgen en zorgen over het verleden en de toekomst kunnen de betekenis van het heden verdringen.

En zelfs als we echt proberen ons bewust te zijn van het nu, kunnen we verstrikt raken in de anticipatie op de voordelen die we zullen krijgen als we het doen. en dit brengt ons weer helemaal terug in de mindset van de toekomst.  Het is een raadsel.

Het is goed om na te denken over ons verleden en plannen te maken voor de toekomst – om te leren van onze mislukkingen, maar toch hoop te hebben voor onze dromen.  Maar tenzij we de waarde begrijpen van de keuzes die we nu maken, blijven we voor altijd vastzitten in wat als.

Gewoonten veranderen niet door spijt te hebben van de 8217;s fouten.

En dromen komen niet uit door te praten over wat je morgen gaat doen.

Echte levenstransformatie vindt plaats in de kleine keuzes die we vandaag maken, moment voor minuscuul moment, stap voor stap.

Hier ligt de echte schat.

Omdat de ontdekkingen die je doet 8217; die je tijdens de reis maakt, zijn veel meer waard dan de bestemming waar je naartoe gaat.

Je zult beseffen dat er vreugde te vinden is in de ogenschijnlijk onbeduidende momenten van de dag & #8211; degene die je vroeger miste omdat je te gefocust was op morgen.

Je leert een diepere band met de mensen om je heen aan te gaan terwijl je langzamer gaat luisteren om echt te luisteren.

Je zult elke worsteling zien als een kans om je karakter te versterken.

Je zult niet langer stress hebben over de toekomst en voldoening vinden in de wetenschap dat je het meeste uit het heden hebt gehaald.

Je zult begrijpen dat je doel niet verwikkeld is in wat je wordt, komt tot uiting in wie je nu bent.

Verandering gebeurt in het moment, niet in de uitkomst

Het gaat dus niet alleen om uit de schulden komen, een succesvol bedrijf hebben of afstuderen met een masterdiploma. De reizen die u maakt om deze bestemmingen te bereiken, zijn gevuld met rijke, betekenisvolle momenten, winstgevende karaktervormingslessen, waardevolle zelfontdekkingen en waardevolle leerervaringen.

Dit is de reden waarom al die redenen die je had om niet te beginnen er niet toe doen.

Zal je ooit die grote droom bereiken?  Er zijn geen garanties.  Zullen er strijd en tegenslagen zijn?  Ongetwijfeld.

Maar ik kan je beloven dat je leven rijker zal zijn als je jezelf inzet voor de volgende kleine stap die je moet zetten om daar te komen.  En aan het einde van je reis realiseer je je dat je niet dezelfde persoon bent als toen je begon. Je bent beter.

Want als je je ogen afwendt van alle wat als en je inspanningen investeert in het wat nu, verander je niet alleen waar je naartoe gaat, je verandert ook wie dat ben je.

En dit is wat het leven rijk maakt.

“Nadat je miljonair bent geworden, kun je al je geld weggeven, want het belangrijkste is niet de miljoen dollar; wat belangrijk is, is de persoon die je bent geworden in het proces om miljonair te worden. – Jim Rohn

Plaats een reactie