De weg naar rijk leven

heb je ooit een “groot idee” gehad?zoals van je hobby een bedrijf maken, terug naar school gaan of misschien van carrière veranderen?

het ’s het idee dat hardnekkig probeert om je aandacht te krijgen en je kunt’t lijken te negeren.natuurlijk vertel je het niemand, want de kans dat dat idee werkelijkheid wordt is te klein om het serieus te nemen.  dus je blijft het afblazen.

of misschien is je idee gepromoot tot een droom– het &# 8217; s niet alleen een voorbijgaande gedachte meer, maar iets wat je jezelf kunt voorstellen te doen.In je geest zie je jezelf het uitleven, maar in je hart geloof je niet dat het uit zou kunnen komen.  Het lijkt gewoon te ver van waar je nu bent.

of misschien ben je een goal setter.u bent goed in het opsplitsen van grote doelen in kleine taken en het opschrijven van een plan.maar als je naar het grote plaatje kijkt, voel je je overweldigd en ongemotiveerd om te beginnen.

wat ’s houdt je tegen om verder te gaan? misschien ben je op dit moment diep in de schulden.of je hebt niet de juiste vaardigheden.of je voelt je te oud en verliest je kans.

misschien zijn deze allemaal waar.  maar weet je wat?

het doet er niet toe.

Ja, het zou mooi zijn als je leven was opgezet om succes te garanderen.het zou geruststellend zijn om zeker te weten dat je op een dag dat grote doel zult bereiken, ongeacht alle wegversperringen die je zou tegenkomen.

maar het enige wat u ’re gegarandeerd is op dit moment.  en waar gaat u nu naartoe?  eerlijk gezegd, niet ver.ik haat het om het je te vertellen, maar ik betwijfel of er iets verandert dat het leven gaat veranderen in de volgende minuut.  als je omhoog kijkt zul je zien dat die grote droom nog vrij ver weg is.

maar blijf bij mij.  Het wordt beter, dat beloof ik.

inhoudsopgave

Toggle

  • it’s niet alleen over de bestemming
  • focus op de wat nows, niet de wat IFS
  • verandering gebeurt in het moment, niet in de uitkomst

it’s not just about the destination

Ik herinner me een keer lezen over iemand die de loterij had gewonnen – miljoenen dollars – binnen een paar jaar waren ze alles kwijt en hadden ze meer schulden dan ze begonnen.ze hadden de middelen om financiële vrede in hun leven te verzekeren, maar bevonden zich in ergere moeilijkheden dan voordat ze al die rijkdom ervoeren.

vergelijk dat met de persoon die zich elke dag verbindt tot kleine veranderingen om uit de schulden te komen en spaargeld op te bouwen.ze neemt haar lunch mee naar haar werk en weigert beleefd uitnodigingen om uit eten te gaan.ze winkelt in tweedehandswinkels en tuinverkopen om haar kledingkast te bouwen.ze annuleert de kabel en besluit dat het lezen van een boek uit de bibliotheek net zo leuk is.& Nbsp; Na enkele maanden – of misschien jaren – van het maken van deze kleine keuzes, betaalt ze eindelijk het eindsaldo op haar creditcard.

dan viert ze rustig thuis met een glas wijn, besluit dat ze liever begint te sparen voor die vastgoedinvestering in plaats van zichzelf te trakteren op de cruise die ze oorspronkelijk van plan was te nemen om te vieren.

Ik ken – lang niet zo ‘ n spannend verhaal als de eerste persoon’s.

maar hier’s een belangrijk verschil:

de eerste persoon beleefde een bestemming die veranderde wat ze had, maar de tweede persoon onderging een reis die veranderde wie ze was.

zie je, het is niet waar we eindigen dat telt.  It ’ s alle kleine stappen die we hebben genomen om er te komen.wanneer we onze ogen afhouden van de toekomstige beloning, stellen we onszelf open voor uitdagingen en lessen onderweg.We kunnen onze aandacht richten op het moment dat Voor ons ligt, het enige waar we controle over hebben.

de reis is waar verandering plaatsvindt.

het ’s wat helpt je te ontdekken hoe sterk je bent.

het ’ s hoe je erachter te komen wat ’s waard opofferen en wat is ’t.

Het’s waarje zult inspiratie vinden in het alledaagse.

de reis is wanneer je leert wat je echt waardeert.

Focus op de What Nows, niet de What Ifs

Ik ging naar een kleine kerk die bijeenkwam in een gehuurd gebouw.de pastoor, die een grote visie had voor zijn kleine gemeente, besloot dat het tijd was om een bouwcampagne te starten om geld in te zamelen voor ons eigen eigendom.en hij was niet alleen geïnteresseerd in een beetje meer ruimte en een grotere parkeerplaats.hij voorzag een campus.  een die miljoenen dollars zou kosten.

voor de amper 300 leden leek dit een onbereikbaar doel.We waren nauwelijks in staat om de salarissen van het personeel te betalen, hoe zouden we genoeg inzamelen voor een campus?

mijn voorganger had altijd hetzelfde antwoord.   net zoals je een olifant eet.  Een hapje per keer.

hij was niet overweldigd door het einddoel.  hij was ’t belast met alle wat als.  hij was gewoon gefocust op de volgende stap.

klinkt logisch, toch?  waarom doen we het dan niet?

want leven in het moment is moeilijk.vooral als onze grote droom zo ver in de toekomst ligt.We denken dat één kleine keuze op dit moment niet veel uitmaakt.of misschien zijn we te comfortabel, zonder dringende omstandigheden, dus we zullen van plan zijn om die volgende stap morgen te doen, of volgende maand of volgend jaar.

vele malen zijn we gewoon te gefocust op de fouten die we in het verleden hebben gemaakt, de teleurstellingen die we nog steeds voelen, waar we niet in het leven zijn, de problemen die voor ons liggen, de dreiging van mislukking ik weet zeker dat je je eigen mentale lijst hebt.

al onze zorgen en zorgen over het verleden en de toekomst kunnen de Betekenis van het heden verdringen.

en zelfs wanneer we echt proberen bewust te zijn van het nu, kunnen we verstrikt raken door de anticipatie op de voordelen die we zullen ontvangen door het te doen en dit brengt ons meteen terug in de toekomstige denkwijze.& Nbsp; Het ’ s een raadsel.

het is goed om na te denken over ons verleden en plannen voor de toekomst – om te leren van onze mislukkingen, maar nog steeds hoop voor onze dromen.maar tenzij we de waarde begrijpen die zit in de keuzes die we nu maken, zullen we voor altijd vastzitten in de what ifs.

gewoonten veranderen niet door spijt te hebben van de fouten van gisteren.

en dromen komen niet uit door te praten over wat je morgen gaat doen.

ware levensverandering vindt plaats in de kleine keuzes die we vandaag maken, moment voor minuscuul moment, stap voor stap.

Hier ligt de echte schat.

omdat de ontdekkingen die je tijdens de reis zult doen veel meer waard zijn dan de bestemming waar je naartoe gaat.

Je zult je realiseren dat er vreugde te vinden is in de ogenschijnlijk onbeduidende momenten van de dag die je vroeger miste omdat je te gefocust was op morgen.

je zult leren om dieper te verbinden met de mensen om je heen als je langzamer gaat om echt te luisteren.

Je zult elke strijd zien als een kans om je karakter te versterken.

je zult stoppen met het benadrukken van de toekomst en voldoening vinden in de wetenschap dat je het meeste uit het heden hebt gehaald.

u ’ll begrijpen dat uw doel isn ’t verpakt in wat je ’ll worden, het ’s geleefd in wie je nu bent.

verandering gebeurt in het moment, niet in de uitkomst

dus het’s niet alleen over het krijgen van uit de schulden, of het hebben van een succesvol bedrijf, of afstuderen met een master ‘ s degree.de reizen die je maakt om naar deze bestemmingen te komen, zijn gevuld met rijke, betekenisvolle momenten, winstgevende karakteropbouwlessen, kostbare zelfontdekkingen en waardevolle leerervaringen.

Dit is de reden waarom al die redenen die je had om niet te beginnen don ’t belangrijk.

zal jij ooit die grote droom bereiken?  er zijn geen garanties.  zullen er problemen en tegenslagen zijn?  ongetwijfeld.

maar ik kan je beloven dat je leven rijker zal zijn als je jezelf committeert aan de volgende kleine stap die je moet nemen om daar te komen.en aan het einde van je reis zul je beseffen dat je niet dezelfde persoon bent als toen je begon. u ’ re beter.

want als je je ogen afwendt van alle wat als en je inspanningen investeert in wat nu, verander je niet alleen waar je naartoe gaat, je verandert ook wie je bent.

en dat is wat het leven rijk maakt.

“nadat je miljonair bent geworden, kun je al je geld weggeven, want wat belangrijk is, is niet de miljoen dollar;wat belangrijk is, is de persoon die je bent geworden in het proces om miljonair te worden.” – Jim Rohn

Plaats een reactie