Een bereidheid om te veranderen: hier is het hoe en waarom

Ik heb veel nagedacht over hoe iemand ga van een uitstellende late starter, levend salaris naar salaris, naar een doelen stellende doorzetter die met volle kracht financiële vrijheid nastreeft.

Ik bedoel, hoe gebeurt dat? Vooral als je al tientallen jaren vastzit in dezelfde beperkende patronen?

Hoe meer ik lees en luister en kijk naar anderen die al veel succes hebben geboekt, hoe meer ik ervan overtuigd ben dat het allemaal op één ding neerkomt:  de bereidheid om te veranderen.

Als je in de vijftig bent (zoals ik), heb je veel jaren gehad om betere keuzes te maken.  Als je dat niet deed, komt het erop neer dat je het gewoon niet wilde. Want dat betekende waarschijnlijk offers brengen en bevrediging uitstellen.  En het kost veel moeite om slechte gewoonten en negatieve denkwijzen te veranderen.

Misschien heb je *gedacht* dat je betere beslissingen wilde nemen.  Maar dat deed u niet, en dat is het enige dat er echt toe doet.

En dit is niet anders dan de meeste andere late spaarders.  Ik heb het niet over degenen die verantwoordelijk waren, maar vervolgens verpletterd werden door verzachtende omstandigheden waar ze geen controle over hadden en uiteindelijk in de schulden kwamen zonder spaargeld.

Ik heb het over degenen onder ons die gewoon niet bereid waren te veranderen. Om welke reden dan ook wilden we blijven doen wat we aan het doen waren, ongeacht hoe dit onze toekomst zou beïnvloeden.  We leefden voor het moment en gaven toe aan de driften.  We rechtvaardigden onze keuzes met de YOLO-mentaliteit.  We dachten ik ga sparen als ik meer geld verdien.

Als je me nu een *amen* geeft, dan schrijf ik deze woorden voor je .

In feite heeft dat geen zin totdat je het punt bereikt waarop je bereid bent de persoon te worden die het daadwerkelijk zal doen.

En als je ongemakkelijk dicht bij je pensioen staat met weinig tot geen besparingen, dat zou een behoorlijk grote verandering betekenen. Ik bedoel, als je al een halve eeuw leeft en je hebt nog steeds geen controle over je financiën, dan zijn er enkele grote aanpassingen die moeten worden gedaan als je de rest van je leven wilt behouden. leven om je beste jaren te zijn.

Dus daag ik je uit om jezelf af te vragen – hoeveel ben ik bereid te veranderen om de toekomst te creëren die ik wil?

En dan bedoel ik niet alleen de praktische, tastbare dingen.  Voor mij is dat het makkelijke gedeelte.  Geef me de te volgen stappen en ik kan het voor elkaar krijgen. Misschien niet perfect, maar ik ben bereid er moeite voor te doen.

Ik heb het over de langdurige overtuigingen die je over jezelf hebt in relatie tot geld.  Heb je je gedachten over schulden en rijkdom uitgedaagd? Vraag je je wel eens af of wat je gelooft je echt goed van pas komt?

Tijd nemen voor zelfreflectie kan je helpen bepalen welke gedachten en overtuigingen tegen je werken.  Vervolgens kunt u het werk doen om ze te veranderen.

Verandering is niet goedkoop

Willen veranderen is niet hetzelfde als bereid zijn te veranderen. Iedereen wil iets aan zijn leven veranderen. Maar weinigen zijn bereid om er daadwerkelijk iets aan te doen.

Dit komt omdat echte verandering een prijs heeft.

Echt bereid zijn om te veranderen betekent dat je open staat voor acceptatie het goede met het slechte.  De voordelen met de offers.

Je moet jezelf openstellen voor beide kanten van de medaille.  Je moet bereid zijn de pijn met het plezier te accepteren.

Angst, stress, angst en zelfs een gevoel van verlies kunnen in verschillende mate ontstaan ​​terwijl je je waagt aan een seizoen van verandering. Maar veel mensen verzetten zich tegen verandering omdat ze deze gevoelens niet willen voelen.

Maar het omarmen van het ongemak dat onvermijdelijk is bij verandering is een gezond en nuttig perspectief om aan te nemen.

Echte verandering omvat de bereidheid om die ongemakkelijke emoties te erkennen en te besluiten om daardoor te veranderen.

Wat is het verschil tussen willen en willen?

Als iemand je vroeg of je meer geld wilde verdienen, zou hoogstwaarschijnlijk *ja* zeggen. Ik bedoel, wie wil er niet meer geld verdienen?

Maar als diezelfde persoon je zou vragen of je bereid was *alles te doen wat nodig is* om meer geld te verdienen – wat zou je zeggen?

Ik durf te wedden dat je wat meer over je antwoord zou nadenken.

Waarom is dat?

Omdat het gemakkelijk is om te dromen, maar moeilijk om te binden.

Willen komt voort uit een verlangen of verlangen naar iets.  Het is als een wens.

Maar iets willen betekent toewijding. Het betekent actie en intentie.

Als je zegt “Ik wil meer geld verdienen”, zullen je vrienden instemmend knikken en zeggen *you go girl!*  Maar ze zullen u waarschijnlijk niet verantwoordelijk houden om het te laten gebeuren.

Maar als u verkondigt: ‘Ik ben bereid mijn slechte geldgewoonten en beperkende overtuigingen te veranderen om mijn inkomen te verhogen’ – nou, dat impliceert dat je een serieuze verantwoordelijkheid neemt.

De bereidheid hebben om te veranderen betekent dat je klaar bent om actie te ondernemen en de volledige verantwoordelijkheid te nemen.

Niet meer “Ik zal het proberen” of “Ik wens” of “Ik wil” of “ik weet niet hoe”.  Stop met proberen jezelf voor de gek te houden, en erken in plaats daarvan dat dit gewoon verschillende manieren zijn om te zeggen ‘ik ben niet bereid’.

Je onwil erkennen is de eerste stap naar de bereidheid om te veranderen.

En als je eerlijk kunt zeggen: ‘Ik’ ;ik ben bereid”, je hebt de kracht in gang gezet om je leven te veranderen.

Vragen aan zelfbewustzijn vergroten

De meeste mensen denken niet na over wat ze denken. En toch zijn het onze gedachten die leiden tot onze acties, die ons onze resultaten opleveren.

Wanneer u kunt identificeren hoe uw gedachten uw motieven en acties beïnvloeden, ontwikkelt u een dieper niveau van zelfrespect. bewustwording.  Dit onderzoek bevordert dus de bereidheid om te veranderen, omdat je alle tekortkomingen in je denken onder ogen ziet. Als je kunt identificeren wat je tegenhoudt van de persoon die je wilt zijn, zul je de motivatie vinden om verandering in je leven te creëren.

Begin dus met het bepalen welke gedachten tot ongewenste resultaten leiden. Omdat er geen twijfel over bestaat dat ze een grote invloed hebben gehad op uw gedrag rond geld, bewust of onbewust.

Hier zijn slechts een paar vragen om over na te denken:

 • Denk ik dat ik het waard ben om financieel onafhankelijk te zijn?
 • Geloof ik dat ik in staat ben om een ​​inkomen van zes cijfers te genereren?
 • Doe ik dat wel? Ik vertrouw mezelf genoeg om de doelen te bereiken die ik heb gesteld?
 • Houd ik genoeg van mezelf om mijn toekomst op de eerste plaats te zetten?
 • Waardeer ik mezelf genoeg om volledig eerlijk te zijn?

De antwoorden die je bedenkt, kunnen je veel vertellen over waarom je niet bereid bent om andere keuzes te maken.  Als je vandaag geen betere keuzes maakt, betekent dat waarschijnlijk dat je niet gelooft in je vermogen om in de toekomst voor jezelf te zorgen.

Maar als je van ganser harte, hartstochtelijk en volledig gelooft dat je het waard bent en in staat bent om succes in je leven te behalen, dan zou je geen tijd verspillen en schadelijke keuzes maken die je toekomst schaden.

Dit proces vereist volledige eerlijkheid en verantwoordelijkheid tegenover jezelf. Niemand anders kan u hierop aanspreken.  Als je ervoor kiest om je fouten te negeren of te ontkennen, zul je nooit het zelfbewustzijn ontwikkelen dat nodig is om echte verandering door te voeren.

Het goede nieuws is dat als je goed nadenkt over je eigen gedachten, je ook sterke punten ontdekt waarvan je niet wist dat je ze had. Dit vergroot ook je bereidheid om te veranderen.

Weet waarom

Als u de betekenis kent achter uw bereidheid om te veranderen, zult u eerder geneigd zijn eventuele tegenslagen die u tegenkomt te boven te komen.  Motivatie en wilskracht brengen je maar zo ver.  Je moet het wat verbinden met het waarom, zodat je niet opgeeft als het moeilijk wordt.

Een manier om uw “waarom” is het maken van een lijst met voor- en nadelen van niet veranderen.

Als je je blijft verzetten tegen verandering en dingen hetzelfde blijft doen, wat gebeurt er dan?

Laten we bijvoorbeeld 8217;s zeggen dat u besluit dat u niet bereid bent om uit de schulden te komen. (Ik bedoel, je wilt wel, maar je bent niet bereid om alles te doen wat nodig is. Wees eerlijk.)

Wat zouden de voordelen kunnen zijn van in de schulden blijven zitten?

Als u lange tijd schulden heeft, kunt u daar enig voordeel uit halen. Waarom zou u het anders doen?

Door u niet te verplichten schulden af ​​te betalen, zou u meer geld kunnen hebben om de dingen te doen die u wilt.  Je zou in een groter huis kunnen wonen, in een nieuwere auto kunnen rijden en luxere vakanties kunnen maken. U hoeft geen tweede baan te zoeken of u aan een budget te houden.

Dit zijn allemaal haalbare voordelen van schulden blijven maken.

Wat zijn nu de nadelen van het niet afbetalen van uw schuld?

U zult nooit financiële vrijheid hebben.
Je zult nooit financiële zekerheid hebben.
Je verspilt duizenden aan rente.
Je moet je pensioen uitstellen.

Als je eenmaal hebt geïdentificeerd de voor- en nadelen van niet veranderen, denk na over het goede en slechte van het maken van de verandering. Denk aan de gevolgen in de nabije toekomst en de lange termijn.

Onthoud dat zelfs een positieve verandering een keerzijde heeft, zoals het opofferen van comfort of het confronteren van angsten. Het is belangrijk om de moeilijkheden van het veranderen van uw gedrag te erkennen, evenals de voordelen.

Als u de kosten en voordelen kent van het doorvoeren van een positieve verandering, kunt u de betekenis achter uw beslissing om te veranderen bepalen of niet. Als de voordelen opwegen tegen de kosten, hebt u uw reden gevonden om te veranderen.

Gelooft u?

Als je eenmaal tot de conclusie bent gekomen dat je bereid bent te veranderen, dan is de volgende stap het versterken van het geloof in jezelf dat je het kunt. Als je bereid bent maar het vertrouwen mist, zul je moeite hebben om de gewenste resultaten te behalen.

Misschien moet je zoeken de steun die uw gevoel van eigenwaarde zal versterken.  Dit kan betekenen dat u boeken leest, een mentor krijgt, lid wordt van een steungroep, enz.  Bepaal wat je nodig hebt terwijl je verder gaat en ga het dan zoeken.

Het vermogen hebben om te veranderen is belangrijk, maar het is geen voorwaarde om te *geloven* dat je kunt veranderen. Als je eenmaal gelooft dat je in staat bent om de noodzakelijke veranderingen in je leven aan te brengen, zul je het vermogen vinden om het te doen.

De bereidheid om te veranderen is het startpunt, maar je moet ook je geloof in jezelf en vermogen om te slagen als u uw doelen wilt bereiken.

De bereidheid om te veranderen gebeurt van binnenuit

De verandering moet van binnenuit beginnen, omdat onze gedachten de oorsprong zijn van onze gevoelens en acties.  Wat we over onszelf denken, bepaalt welk pad we kiezen.

Ik zeg niet dat je moet stoppen met budgetteren of leren of geld besparen. Dat zijn allemaal geweldige, praktische acties die voor je toekomstige zelf zullen zorgen.

Maar misschien wil je meer dan dat.  Misschien wil je bevrijd worden van de beperkende overtuigingen die je weerhouden van je meest doelgerichte, vervullende leven. Misschien houdt iets je tegen en kun je er niet helemaal de vinger op leggen.

Als dat zo is, moedig ik je aan om de moeilijke vragen te stellen en diep te graven.

 • Beken uw onwil.  Wees eerlijk tegen jezelf en stop met het verzinnen van excuses.  Dit is het startpunt van de bereidheid om te veranderen.
 • Omarm het ongemak.  Weet dat je angst en andere ongemakkelijke emoties zult ervaren.  Dit is normaal. Zet je in om te veranderen door de angst heen.
 • Neem de volledige verantwoordelijkheid.  Stop ermee de omstandigheden controle over je leven te geven.
 • Ontwikkel zelf- bewustzijn.  Weet waar u tegenaan loopt en gebruik het vervolgens om u te inspireren en te motiveren om te veranderen.
 • Weet wat u zult verliezen.  Schrijf op wat u misloopt als u niet verandert. Zoek uit waarom.
 • Versterk het geloof in jezelf.  Vind de middelen die je het vertrouwen geven om verder te gaan.

Te veel van ons kennen de juiste antwoorden, maar we leven die waarheid niet na.  We verzetten ons te vaak tegen de verandering die nodig is om ons beste, meest authentieke en doelgerichte zelf te zijn.

Ik moedig je aan om aan zelfreflectie te doen, mijn vriend. Er is iets in je gedachten dat je ervan weerhoudt het leven te leiden waarvan je weet dat het de bedoeling is dat je leeft. Ik daag je uit om je comfortzone in te ruilen voor diepe, betekenisvolle groei die resulteert in een groter zelfbewustzijn en rijkere ervaringen.

Welke veranderingen zijn er nodig?  En ben je bereid ze te maken?

Plaats een reactie