Een bereidheid om te veranderen: hier is het hoe & het waarom

Ik heb veel nagedacht over hoe iemand kan gaan van een uitstelvertragende late starter, levende salaris naar salaris, naar een doelgerichte go-getter die financiële vrijheid met volle kracht nastreeft.

Ik bedoel, hoe kan dat gebeuren?  vooral als je al tientallen jaren vastzit in dezelfde beperkende patronen?

hoe meer ik lees en luister en kijk naar anderen die al groot succes hebben behaald, hoe meer ik ervan overtuigd ben dat het allemaal neerkomt op één ding: de bereidheid om te veranderen.

als je in de 50 bent (zoals Ik), heb je veel jaren gehad om betere keuzes te maken.  Als je niet’t, dan is de bottom line is je gewoon niet ’t willen.want dat betekende waarschijnlijk dat je offers moest brengen en bevrediging moest uitstellen.en het kost veel moeite om slechte gewoonten en negatieve denkwijzen te veranderen.

Je hebt misschien *gedacht* dat je betere beslissingen wilde nemen.  maar je deed ’t, en dat ’ s alles wat er echt toe doet.

en dit is niet anders dan de meeste andere late spaarders. I ’ m niet praten over degenen die verantwoordelijk waren, maar vervolgens werd verpletterd door verzachtende omstandigheden buiten hun controle en belandde in de schulden zonder spaargeld.

ik ’m praten over degenen onder ons die gewoon waren ’t bereid om te veranderen.om welke reden dan ook wilden we blijven doen wat we deden, ongeacht hoe het onze toekomst zou beïnvloeden.  We leefden voor het moment en gaven toe aan de driften.we rechtvaardigden onze keuzes met de Yolo-mentaliteit.  We dachten ik ’ zal beginnen met sparen als ik meer geld verdien.

als je me nu een *amen * geeft, dan schrijf ik deze woorden voor je.

Download dit gratis Verander je leven werkboek van 6 pagina ‘ s voor praktische actie!

It’s not enough to know what to do

in feite, dat doet geen goed totdat je krijgt tot het punt waarop je bereid bent om de persoon te worden die het daadwerkelijk zal doen.

en als je ongemakkelijk dicht bij je pensioen bent met weinig tot geen spaargeld, zou dat een behoorlijk grote verandering betekenen.ik bedoel, als je al een halve eeuw leeft en je hebt nog steeds geen controle over je financiën, dan zijn er enkele belangrijke aanpassingen die moeten worden gemaakt als je wilt dat de rest van je leven je beste jaren zijn.

dus, ik daag je uit om jezelf af te vragen – hoeveel ben ik bereid te veranderen om de toekomst te creëren die ik wil?

en ik bedoel niet alleen de praktische, tastbare dingen.  voor mij is dat het makkelijke deel.  geef me de stappen om te volgen en ik kan het voor elkaar krijgen.  misschien niet perfect, maar ik ben bereid om in de moeite te zetten.

i’m praten over de langdurige overtuigingen die je hebt over jezelf in relatie tot geld.heeft u uw gedachten over schulden en rijkdom uitgedaagd?  heb je je ooit afgevraagd of wat je gelooft je echt goed van pas komt?

tijd nemen voor zelfreflectie kan je helpen bepalen welke gedachten en overtuigingen tegen je werken.  dan kunt u het werk doen om ze te veranderen.

Change isn’t cheap

isn’t willen veranderen hetzelfde als bereid zijn om te veranderen.iedereen wil iets veranderen aan zijn leven.  maar weinigen zijn bereid er iets aan te doen.

Dit komt omdat echte verandering een prijs heeft.

om echt bereid te zijn om te veranderen betekent dat je open staat voor het accepteren van het goede met het slechte.  de voordelen met de offers.

je moet jezelf openstellen voor beide kanten van de medaille.je moet bereid zijn om de pijn met het plezier te accepteren.

angst, stress, angst en zelfs een gevoel van verlies kunnen in verschillende mate ontstaan als je je in een seizoen van verandering waagt.maar veel mensen verzetten zich tegen verandering omdat ze deze gevoelens niet willen voelen.

maar het omarmen van het ongemak dat onvermijdelijk is bij verandering is een gezond en nuttig perspectief om aan te nemen.

echte verandering omvat de bereidheid om die ongemakkelijke emoties te erkennen en te beslissen om door hen te veranderen.

Wat is het verschil tussen willen en willen?

als iemand je vroeg of je meer geld wilde verdienen, zou je waarschijnlijk *ja*zeggen. ik bedoel, wie wil’t  Meer geld verdienen?

maar als diezelfde persoon je zou vragen of je bereid was om *alles te doen wat nodig is* om meer geld te verdienen – Wat zou je dan zeggen?

I ’d Ik wed dat je wat meer over je antwoord zou nadenken.

Waarom is dat zo?

omdat het gemakkelijk is om te dromen, maar moeilijk om te plegen.

verlangen komt voort uit een verlangen of verlangen naar iets.& Nbsp; Het ’s als een wens.

maar  iets willen betekent commitment.  Het betekent actie en intentie.

als je zegt “Ik wil meer geld verdienen”, zouden je vrienden knikken in overeenstemming en zeggen * you go girl!*   maar, ze waarschijnlijk won ’ t houden u verantwoordelijk voor het maken van het gebeuren.

maar, als je verkondigt “Ik ben bereid om mijn slechte geld gewoonten en beperkende overtuigingen te veranderen om mijn inkomen te verhogen ” – nou, dat impliceert u ’re het nemen van een aantal ernstige verantwoordelijkheid.

de bereidheid om te veranderen betekent dat je klaar bent om actie te ondernemen en de volledige verantwoordelijkheid te nemen.

No more “I’ll try” or “I wish” or “I want” or “I don’t know how”.Stop met jezelf voor de gek te houden, en erken in plaats daarvan dat dit gewoon verschillende manieren zijn om te zeggen dat ik niet bereid ben.

het bezitten van je onwil is de eerste stap naar een bereidheid om te veranderen.

en wanneer je eerlijk kunt zeggen, “I ’m gewillig ”, zet je de kracht in beweging om je leven te veranderen.

Questions to raise self-awareness

De meeste mensen denken niet na over wat ze denken.en toch zijn het onze gedachten die leiden tot onze acties, die ons onze resultaten geven.

wanneer je kunt identificeren hoe je gedachten je motieven en acties beïnvloeden, ontwikkel je een dieper niveau van zelfbewustzijn.& Nbsp; Ditonderzoek bevordert dan een bereidheid om te veranderen omdat je alle gebreken in je denken onder ogen ziet.als je kunt identificeren wat je tegenhoudt van de persoon die je wilt zijn, zul je de motivatie vinden om verandering in je leven te creëren.

dus, begin met het bepalen welke gedachten leiden tot ongewenste resultaten.omdat er geen twijfel over bestaat dat ze een grote invloed hebben gehad op je gedrag rond geld, bewust of onbewust.

Hier zijn slechts een paar vragen om na te denken:

 • denk ik dat ik het waard ben om financieel onafhankelijk te zijn?
 • denk ik dat ik in staat ben om een zescijferig inkomen te genereren?
 • vertrouw ik mezelf genoeg om de doelen te bereiken die ik heb gemaakt?
 • hou ik genoeg van mezelf om mijn toekomst op de eerste plaats te zetten?
 • waardeer ik mezelf genoeg om volledig eerlijk te zijn?

de antwoorden die je bedenkt kunnen je veel vertellen over waarom je niet bereid bent om andere keuzes te maken.als je vandaag geen betere keuzes maakt, betekent dat waarschijnlijk dat je niet gelooft in je vermogen om voor jezelf te zorgen in de toekomst.

maar als je van ganser harte, hartstochtelijk, volledig gelooft dat je waardig bent en in staat bent om succes in je leven te bereiken, dan zou je geen tijd verspillen en schadelijke keuzes maken die je toekomst schaden.

Dit proces vereist volledige eerlijkheid en verantwoording met jezelf.  niemand anders kan je hier op aanspreken.als je ervoor kiest om je fouten te negeren of te ontkennen, zul je nooit het zelfbewustzijn ontwikkelen dat nodig is om echte verandering aan te brengen.

het goede nieuws is, als je zorgvuldig over je eigen gedachten nadenkt, zul je ook sterke punten ontdekken waarvan je niet wist dat je die had.dit zal ook je bereidheid om te veranderen vergroten.

Know your why

wanneer je de betekenis achter je bereidheid om te veranderen kent, zul je meer kans hebben om door elke tegenslag heen te werken die je tegenkomt.motivatie en wilskracht zullen je alleen maar tot zover brengen.je moet het wat verbinden met het waarom, zodat je niet opgeeft als het moeilijk wordt.

een manier om te identificeren uw “Waarom ” is om een lijst van voors en tegens van niet veranderen.

als je je blijft verzetten tegen verandering en dingen hetzelfde blijft doen, wat zal er dan gebeuren?

bijvoorbeeld, laat’s zeggen dat je besluit dat je niet bereid bent om uit de schulden te komen.(ik bedoel, je wilt, maar je bent niet bereid om te doen wat nodig is.  wees eerlijk.)

Wat zijn de voordelen van schulden blijven?

als je al een lange tijd in de schulden zit, is er wat voordeel dat je er van krijgt.  waarom anders?

door je niet te verbinden om schulden af te betalen, zou je meer geld kunnen hebben om de dingen te doen die je wilt.je zou in een groter huis kunnen wonen, een nieuwere auto kunnen besturen en op meer weelderige vakanties kunnen gaan.je zou geen tweede baan hoeven te krijgen of je aan een budget houden.

Dit zijn allemaal haalbare voordelen van het blijven in de schulden.

Wat zijn de nadelen van het niet afbetalen van uw schuld?

u’ll nooit financiële vrijheid.
u ’ll nooit financiële zekerheid.je zult duizenden verspillen aan rente.
Je zult je pensioen moeten uitstellen.

zodra je de voor-en nadelen van niet veranderen hebt geïdentificeerd, denk dan na over het goede en het slechte van het maken van de verandering.denk aan de gevolgen voor de nabije toekomst en de lange termijn.

vergeet niet dat zelfs een positieve verandering een keerzijde zal hebben, zoals het opofferen van comfort of het confronteren van angsten.het is belangrijk om de moeilijkheden van het veranderen van je gedrag te erkennen, evenals de voordelen.

Het kennen van de kosten en de voordelen van het maken van een positieve verandering zal u helpen de betekenis achter uw beslissing om te veranderen of niet te definiëren.als de voordelen opwegen tegen de kosten, heb je je reden gevonden om te veranderen.

geloof je?

als je eenmaal tot de beslissing bent gekomen dat je de bereidheid hebt om te veranderen, dan is de volgende stap het versterken van het geloof in jezelf dat je het kunt doen.Als u bereid bent, maar u mist het vertrouwen, zult u moeite hebben om de resultaten te krijgen die u wilt.

misschien moet je de steun zoeken die je zelfvertrouwen zal versterken.dit kan betekenen dat je boeken leest, een mentor krijgt, lid wordt van een ondersteuningsgroep, enz.bepaal wat je nodig hebt terwijl je verder gaat, ga het dan zoeken.

het vermogen om te veranderen is belangrijk, maar het is geen voorwaarde om te *geloven* dat je kunt veranderen.als je eenmaal gelooft dat je in staat bent om de nodige veranderingen in je leven aan te brengen, zul je het vermogen vinden om het te doen.

de bereidheid om te veranderen is het startpunt, maar je moet ook je geloof in jezelf en het vermogen om te slagen aanpakken als je je doelen wilt bereiken.

don ’t vergeet niet om de gratis 6-pagina Change Your Life werkboek te grijpen om te beginnen met het maken van de verandering die u wilt!

de bereidheid om te veranderen gebeurt van binnenuit

de verandering moet van binnenuit beginnen, omdat onze gedachten de oorsprong zijn van onze gevoelens en gevoelens.acties.wat we over onszelf denken zal bepalen welk pad We kiezen.

I ’m niet zeggen om te stoppen met budgetteren of leren of geld besparen.dit zijn allemaal geweldige, praktische acties die voor je toekomstige zelf zullen zorgen.

maar misschien wil je meer dan dat.misschien wil je vrijheid van de beperkende overtuigingen die je weerhouden van je meest doelgerichte, vervullende leven.misschien is er iets dat je tegenhoudt en kun je er niet echt je vinger op leggen.

als dat zo is, moedig ik je aan om de moeilijke vragen te stellen en diep te graven.

 • bezit je onwil.   wees eerlijk tegen jezelf en stop met het maken van excuses.Dit is het beginpunt van de bereidheid om te veranderen.
 • Omarm het ongemak.weet dat je angst en andere ongemakkelijke emoties zult ervaren.  dat is normaal.  committeren aan het veranderen door de angst.
 • neem de volledige verantwoordelijkheid.    Stop met het geven van de omstandigheden controle over je leven.
 • ontwikkel zelfbewustzijn.weet waar je tegenaan loopt, gebruik het dan om je te inspireren en te motiveren om te veranderen.
 • weet wat je ’ll verliezen.schrijf op wat je zult missen als je niet verandert.  Zoek uit waarom.
 • versterk het geloof in jezelf.   Vind de middelen die u het vertrouwen geven om meer vooruit te gaan.

te veel van ons weten de juiste antwoorden,maar we leven die waarheid niet.We verzetten ons te vaak tegen de verandering die nodig is om ons beste, meest authentieke, meest doelgerichte zelf te zijn.

Ik moedig je aan om deel te nemen aan zelfreflectie, mijn vriend.er is iets in je gedachten dat je heeft weerhouden van het leven dat je weet dat je bedoeld bent om te leven.ik daag je uit om je comfortzone in te ruilen voor diepe, betekenisvolle groei die resulteert in meer zelfbewustzijn en rijkere ervaringen.

welke wijzigingen moeten worden aangebracht?  en ben je bereid om ze te maken?

Plaats een reactie