Een Geschreven Levensplan: 5 Eenvoudige Stappen Hoe En 11 Krachtige Redenen Waarom

het belang van een geschreven levensplan

Do ga je wel eens naar de supermarkt en vergeet je iets te kopen?ik kan bijna garanderen dat dat gebeurde omdat je geen A-lijst had.  tenminste, dat ’ s waarom ik dingen vergeet als ik boodschappen ga doen.

naarmate we ouder worden, hebben onze hersenen de neiging om een beetje overvol te worden en worden we een beetje vergeetachtiger. (Mijn kinderen lachen me altijd uit omdat ik me geen films herinner die we samen hebben gezien.)

wanneer je de gewoonte ontwikkelt om dingen op te schrijven, geef je prioriteit aan wat belangrijk voor je is.  je vergroot ook je motivatie om die dingen gedaan te krijgen.

het is handig om lijsten te schrijven, een dagboek bij te houden, wat aantekeningen te maken.maar boodschappen en films zijn niet zo belangrijk.

echter, als het gaat om uw leven, het belang van het hebben van een plan krijgt een veel grotere betekenis.  en niet zomaar wat ideeën in je hoofd.waar ik het over heb is een geschreven plan.

er’s kracht in het zetten van uw plan op papier.  dingen opschrijven doet ze gebeuren.

We denken allemaal dat we ons kunnen herinneren wanneer dat nodig is.en misschien is dit soms waar (maar ik gok niet te vaak).  waarom ben je zo afhankelijk van je brein?het heeft andere, productievere dingen te doen dan het onthouden van een lijst met taken.

het beste wat je kunt doen is je plan opschrijven.en ik bedoel niet alleen een dagelijkse to-do lijst.& Nbsp; dat ’s nuttig, maar Ik wil dat je verder denkt dan vandaag of deze week.  Ik wil dat je een plan voor je leven bedenkt.

Ik weet het, Ik weet het, het is genoeg dat je vandaag kunt bijhouden.  gewoon het controleren van Die 7 dingen op je to-do lijst is al het goede voelt je nodig hebt om te denken dat je iets hebt bereikt.

maar ik ga je daar op uitdagen en je 11 redenen geven waarom je een geschreven levensplan nodig hebt.  ik denk dat het je zal helpen om je te concentreren op het grotere plaatje en meer hersenkracht vrij te maken voor het bereiken van je doelen.

als je eenmaal het waarom Weet, zal ik’Het uitleggen hoe.

maar laten we eerst de voordelen van het schrijven van een levensplan doornemen.

 

11 voordelen van een geschreven levensplan

#1  maximize focus

laten we teruggaan naar het voorbeeld van de boodschappenlijst.

 

Ik ben niet gek op boodschappen doen.In feite zou het echt mijn gevoelens niet kwetsen als iemand (iemand! ik mocht nooit meer boodschappen doen.maar, we moeten eten, dus daar is dat.

dus als ik ga winkelen, wil ik mijn ultieme doel bereiken om onze voedselvoorziening zo snel mogelijk aan te vullen. I ’ m niet geïnteresseerd in dwalen op en neer de gangpaden, proberen te herinneren als we een ranch dressing.  Ik wil precies weten wat ik moet krijgen, en precies weten waar ik het kan krijgen.

met andere woorden, Ik wil gefocust zijn.omdat focus me op het goede spoor houdt, mijn efficiëntie verhoogt, me tijd bespaart en me sneller naar mijn doel brengt.

daarom is planning belangrijk in het leven.weten wat je moet doen om te komen waar je wilt zijn is cruciaal voor een succesvol leven.

als je je levensplan opschrijft, heb je een schriftelijke routekaart om je te begeleiden.   

dus, wanneer je begint af te dwalen in niemandsland, zal je plan je terugbrengen naar waar je moet zijn, in de richting die je moet gaan.

Je kunt je doelen niet bereiken zonder focus, en een geschreven plan zal je helpen de jouwe te maximaliseren.

 

#2&Nbsp; minimaliseer afleidingen

 

het schrijven van je levensplan is een uitstekende manier om de reis naar het bereiken van je doelen in kaart te brengen.   naast het helpen om op het juiste pad te blijven, zal een geschreven plan je ook weerhouden van het verkennen van zijpaden en konijnenholes.

naarmate je vooruitgang boekt, zul je onvermijdelijk kansen tegenkomen om nieuwe ideeën of suggesties te verkennen. je zou denken  ooooooo … Dit ziet er leuk en interessant … laat’s zien waar dit kleine pad leidt …

en al snel, je kijkt om je heen en don’t herkennen waar je bent.  misschien herinner je je niet eens waar je naartoe ging.

ik’ heb dit zo vaak gedaan.  Ik zou een doel bedenken, er naartoe gaan werken, afgeleid raken met – oh, ik ken ’t het leven … – en dan gewoon wegdwalen als een peuter naar het speelgoedgedeelte.

een geschreven levensplan zal je helpen afleidingen te weerstaan die je wegtrekken van wat het belangrijkst voor je is. 

wanneer je in de verleiding komt om af te dwalen, kijk dan naar je plan om te onthouden waar je naartoe gaat en waarom.

 

#3  Identify knowledge gaps

 

hoe vaak heb je geprobeerd om een nieuwe doohickee samen te stellen zonder de instructies te lezen?en toen vastzat op een bepaald punt voordat je je overgeeft aan het feit dat je wat hulp nodig hebt?

je wilt gewoon dat het dang ding werkt, en nu moet je vertragen en eigenlijk *lees* door 4 pagina ‘ s tekst en diagrammen om het deel te vinden dat nuttig is.  Ik haat het!

maar hoe frustrerend zou het zijn zonder die geschreven instructies?zonder iets om ons te vertellen wat we niet weten, zodat we kunnen uitzoeken hoe, zodat we verder kunnen gaan?

wanneer je je plan opschrijft, kom je erachter wat je niet weet.   

De kennislacunes die u zult tegenkomen, worden duidelijk.en als je de stappen bepaalt om van waar je nu bent naar waar je wilt zijn, zul je in staat zijn om de gebieden te zien die extra instructie nodig hebben.

misschien moet je een nieuwe vaardigheid leren, of een pro inhuren, of een mentor zoeken.je geschreven levensplan zal aangeven wat je niet weet, zodat je voorbereid kunt zijn om de hulp te krijgen die je nodig hebt, terwijl je je ideale toekomst bouwt.

 

#4&Nbsp; Verhoog het vertrouwen

 

wanneer ik op vakantie ga, begin ik een lijst met taken die ik ongeveer twee weken voor vertrek moet doen.dit geeft me tijd om alle kleine dingen te onthouden die ik normaal gesproken niet zou onthouden als ik op het laatste moment alles bij elkaar gooi.

en dan maak ik me geen zorgen over het vergeten van iets belangrijks, of voel ik me angstig af of het huis veilig zal zijn terwijl we weg zijn.ik ben zelfverzekerd en ontspannen, omdat ik tijd besteedde aan het nadenken over alles wat gedaan moest worden.

Het hebben van een gedetailleerd plan voor je leven zal je een gevoel van vertrouwen en zekerheid geven dat je voorbereid bent op waar je naartoe gaat.

zodra je de stappen hebt opgeschreven die je moet nemen, zal je mindset positiever zijn over het bereiken van je doelen.

 

#5  verbeter tijdbeheer

 

op een keer reed ik met mijn zoon naar een basketbaltoernooi en raakte ik verdwaald.  niet zomaar een paar minuten te laat verloren.  ik belandde in totaal de verkeerde Stad, 45 minuten van waar we moesten zijn.

Ik heb Google Maps de schuld gegeven.  ik had zeker het juiste adres ingevoerd toen we het huis verlieten.

oké, ik weet dat’ s niet realistisch.ik bedoel, Google Maps geeft me gewoon aanwijzingen op basis van wat ik het vertel.dus, ergens tussen mijn huis en de verkeerde bestemming, moet ik per ongeluk een aantal verkeerde instructies hebben ingevoerd.

mijn zoon miste de hele eerste wedstrijd van het toernooi, omdat ik verdwaald was.  #momfail

schrijf je plan op zodat je niet verdwaalt en tijd verspilt. 

wees specifiek met je doelen, zodat je precies eindigt waar je wilt zijn.

 

#6  Engage your subconscious

je onderbewustzijn heeft zoveel macht over je dan je waarschijnlijk zou willen toegeven.het stuurt alle functies en gewoonten van je fysieke en mentale wezen die geautomatiseerd zijn geworden over duizenden herhalingen.

voor veel dingen ben ik dankbaar dat mijn onderbewustzijn de leiding heeft. tenslotte wil ik me echt geen zorgen maken over het vergeten te ademen of hoe in slaap te vallen. ik ’ heb veel te veel andere dingen aan mijn hoofd.

 

maar er zijn andere situaties waarin mijn onderbewustzijn niet mijn rug heeft.

zoals, hoe ik alleen de neiging heb om ervaringen te erkennen die mijn overtuiging bevestigen dat ik een saai persoon ben.of hoe mijn Geest me martelt door naar de slechtst mogelijke uitkomst te springen omdat ik opgroeide met een vader die altijd bezorgd was.

sommige mensen hebben het onderzoek gelezen en geleerd om de kracht van het onderbewustzijn te benutten om hen te dienen in plaats van hen tot slaaf te maken.voor de rest van ons (dat is de meesten van ons), laten we ons onderbewustzijn ons ervan weerhouden om volledig te genieten van het leven dat we hebben gekregen. Maar we hoeven het niet te doen!

je bent volledig in staat om je onderbewustzijn te herprogrammeren om de cyclus van negatieve gedachtepatronen te doorbreken en positieve, productieve patronen in hun plaats op te bouwen.

als je bijvoorbeeld een langdurige gewoonte hebt om te veel uit te geven, zal je onderbewustzijn je overtuiging bevestigen dat je niet goed bent met geld bij elke kans die het krijgt.wanneer je erover nadenkt om betere bestedingsgewoonten aan te nemen, zal je onderbewustzijn je niet erg serieus nemen omdat het is geprogrammeerd met een hardnekkig, tegengesteld geloof.

maar als je een plan opschrijft om een betere spaarder te worden, en je plan elke dag hardop leest, met een diepe emotionele verbinding, en jezelf visualiseert om geld te besparen, zal je onderbewustzijn beginnen om te draaien.en na een tijdje dit ritueel dagelijks te hebben herhaald, kun je je onderbewustzijn ervan overtuigen dat je inderdaad een meester-spaarder bent geworden.

dan, wanneer je rond het doelwit loopt, zal je onderbewustzijn zachtjes in je oor spreken en zeggen dat je die mooie blouse niet wilt kopen omdat je de zelfbeheersing hebt om je geld te sparen voor meer zinvolle doeleinden.

Best cool, hè?

dat geldt natuurlijk ook voor elk plan.wanneer je je plan voor je toekomst opschrijft en het vaak herhaalt, zal je onderbewustzijn je serieus nemen en je helpen te komen waar je naartoe wilt.

 

#7  Generate motivation

i’ve al vermeld dat het hebben van een geschreven plan u kan helpen gefocust te blijven en uw zelfvertrouwen te vergroten om succesvol te zijn.maar door elke dag je geschreven plan te lezen, wakker je onvermijdelijk de bereidheid, de motivatie aan om je doelen te bereiken.

 

wanneer je een groot doel ziet opgesplitst in kleinere, meer haalbare stappen, voel je je beter in staat om de dromen die je hebt voor je leven daadwerkelijk te vervullen.en als je eenmaal gelooft dat het echt mogelijk is, ben je niet bereid om zo gemakkelijk op te geven.

het is niet genoeg om een geschreven plan te hebben.  je moet je doelen elke dag herzien. 

maar–   niet alleen lezen.

je moet ze lezen met een overtuigende emotie die eraan verbonden is.je moet *voelen * het emotionele voordeel dat je zult krijgen van het bereiken van hen.deze oefening van het lezen van je geschreven plan zal je de motivatie geven om door te gaan, zelfs in tijden van tegenspoed.

 

#8 Identificeer specifieke kenmerken

mijn man vertelt me dat hij wil kopen 100 acres die is aangelegd in een perfect vierkant, en bouwen een huis in het midden.

Ik vind het’s lief dat hij ’s eigenlijk denken aan de toekomst.  hij ’s typisch een dag-voor-dag, wat landt in mijn schoot soort man.  dus, geloof me, Ik waardeer zijn inspanning.

 

maar ik weet dat, tenzij hij dingen begint op te schrijven, hij nooit het volledige beeld zal krijgen.stukken zullen ontbreken, en hij won het niet weten totdat hij ze nodig heeft.  en dan is het waarschijnlijk te laat.

het opschrijven van je plan geeft je een manier om alle details te identificeren die nodig zijn om een groot doel te bereiken. 

en soms uitzoeken wat die details zijn alleen onthult barrières die u zult moeten overwinnen.

maar je droom is het waard.schrijf je levensplan op zodat je voorbereid bent op de uitdagingen die voor je liggen.schrijf het vandaag op, zodat je op 65-jarige leeftijd niet wakker wordt met de harde realiteit dat je je niet grondig genoeg hebt voorbereid.

 

#9  prioriteer kansen

naarmate je vooruitgang boekt en dichter bij je leven komt, wordt het plan van je leven vervuld.’ll beginnen om meer succes te ervaren in je leven.dit is een natuurlijk resultaat van gefocust zijn op het bereiken van je grote levensdoelen.

 

maar naarmate je meer succes ervaart in je leven, zul je ook meer kansen tegenkomen.naarmate uw bankrekening groter wordt, zullen er meer deuren voor u opengaan.

en als je geen duidelijke richting hebt waar je naartoe gaat, kun je gemakkelijk worden overgehaald om acties te ondernemen die niet overeenkomen met je waarden en prioriteiten.

door een geschreven plan te hebben, Weet je altijd welke kansen aansluiten bij je uiteindelijke doelen. 

Je zult je niet laten meeslepen door omstandigheden die je visie niet dienen.

het schrijven van je plan geeft je het inzicht om beslissingen te nemen die je dichter bij je doelen brengen.

 

#10  Overcome procrastination

onwetendheid is gelukzaligheid, toch?    fout.onwetendheid houdt je in een staat van ontkenning die je verhindert om je bezig te houden met de realiteit van je situatie.je stelt het omgaan met een probleem uit omdat je jezelf niet toestaat om de dreigende gevolgen volledig te erkennen.

 

Ik denk dat dit een reden is waarom zoveel mensen zich in de midlife bevinden met zeer weinig spaargeld.ze negeerden het oplossen van hun slechte geldgewoonten en ontkenden hoe ver ze achterliepen.dus stelden ze het plannen van hun toekomst uit, totdat de realiteit aan de deur klopte. (Tenminste, dat ’s *my* excuus.)

dat is een enge plek om te zijn, en mijn hart breekt voor degenen die het gevoel hebben dat ze geen kans hebben om te genieten van hun gouden jaren in financiële onafhankelijkheid.

wanneer je je levensplan opschrijft, kom je oog in oog te staan met wat er mogelijk is voor je toekomst, als je nu begint. 

het zien van uw plan schriftelijk is een reality check die ontkenning zet in een wurggreep en eist het te zeggen“oom ”.

voor elk moment dat je uitstelt, duw je je droom een beetje verder de toekomst in.schrijf je plan op en begin er vandaag nog aan te werken.

 

#11  Track progress

De meeste mensen richten zich eerder op hun mislukkingen dan op hun successen.of ze herinneren zich de herinneringen gevuld met fouten in plaats van die gevuld met vreugde.

mensen, we kunnen niet vertrouwen op ons geheugen.vooral als we over de top van de heuvel gaan en aan de andere kant naar beneden glijden.We worden ouder, peeps, en ons geheugen zal ons verraden als we het de baas laten.

 

dat’s waarom het’s zo belangrijk voor journal.schrijf je ervaringen op, je gedachten en ideeën, waar je dankbaar voor bent, de kleine momenten van vreugde gedurende je dagen.want als je het niet doet, vergeet je hoe geweldig je leven eigenlijk was.

het opschrijven van je visie voor je leven, je doelen en je levensplan zal je eraan herinneren hoe ver je bent gekomen. 

u ’ ll hebben een schriftelijk verslag van de obstakels die je geduwd door, de successen die je gevochten voor, en de vooruitgang die je bereikt op de weg naar je droomleven.

Don ’t laat jezelf vergeten alles wat je hebt gedaan en zal doen.deze herinneringen zijn kostbaar en zullen je vooruit duwen in tijden van uitdaging.

schrijf je levensplan op.schrijf je doelen op en alles wat je moet doen om ze te bereiken.noteer de mijlpalen die u zult bereiken en de mislukkingen waar u van zult leren.

schrijf het allemaal op. Don ’ laat het niet aan het toeval over.

Het is je enige echte leven.

 

Hoe maak je een levensplan in 5 eenvoudige stappen

nu je weet waarom een geschreven life plan is zo belangrijk, laten we springen in hoe je een life plan te schrijven.

u kunt dit doen met pen en papier, of op een computer.  Het belangrijkste is om het in een of andere vorm op te schrijven. (Persoonlijk schrijf ik graag mijn levensplan op mijn laptop.  het ’s veel gemakkelijker te bewerken!)

nu, don’t overdenken dit proces.soms kunnen onze hersenen ons laten denken dat iets te ingewikkeld is.

Dit is geen rocket science, en het hoeft niet perfect te zijn.duw elke weerstand voorbij en begin gewoon met schrijven.

begin met te weten dat er onderweg veranderingen zullen zijn, dus je valt niet in perfectionistische neigingen.

1.& Nbsp; Maak een visie voor uw toekomst

Deze eerste stap vereist enige opzettelijke reflectie.

om je het toekomstige leven voor te stellen dat je wilt, moet je alle huidige omstandigheden aanpakken die je niet wilt.

stel jezelf een aantal vragen, zoals:

 • wat werkt er nu in mijn leven, en wat werkt er niet?
 • wat vind ik nu leuk aan mijn leven en wat zou ik graag anders willen zijn?
 • welke aspecten van mijn leven wil Ik verbeteren?
 • welke relaties wil ik behouden en welke moet ik loslaten?
 • welke rollen in mijn leven zijn belangrijk voor mij en welke moet ik elimineren?
 • wat zijn de kwaliteiten aan mezelf die ik wil versterken en wat wil ik veranderen?

je antwoorden helpen je visie vorm te geven en het leven dat je wilt creëren.

 

als je je ideale toekomst voorstelt, moet je groot denken. 

don ’ t shortchange jezelf.
Don’t maken veronderstellingen over wat kan en kan niet gebeuren.beperk je gedachten niet tot wat redelijk lijkt.

Je hebt één leven.  Maak het degene die je echt wilt.

 

 

gebruik je verbeelding, kijk in de toekomst en stel je je ideale leven in detail voor.  noteer wat je ziet:

 • waar je werkt, wat je doet, hoe een typische dag eruit ziet op je werk
 • wat je inkomen is, hoeveel je spaargeld hebt, waar je geld aan uitgeeft
 • waar je woont, wat je huis ziet eruit als, welke auto ‘ s je rijdt
 • waar je op vakantie gaat, hoe vaak je gaat en wie er met je meegaat
 • hoe je tijd doorbrengt met je kinderen en kleinkinderen
 • wie je vrienden zijn en wat je samen doetspan>
 • welke vaardigheden of hobby ‘ s Je hebt, en waar je vrijwilligerswerk doet
 • al het andere dat past in je ideale leven

het hebben van een zeer duidelijke visie op de toekomst die je wilt, zal je helpen een levensplan te maken dat grondig en zinvol is.

Het leren kennen van je toekomstige zelf zal je ook begeleiding geven voor de beslissingen die je in het heden neemt.wanneer je kunt zien wie je in de toekomst wilt zijn, weet je wat je vandaag moet doen om die persoon te zijn.

en onthoud –   schrijf je antwoorden op.

je kunt ze als een lijst schrijven, ze als een verhaal vertellen, een mindmap maken of ze opnemen in een dagboek.kies elk formaat dat voor u het meest logisch is.

bewaar die geschreven gedachten ergens waar je ze vaak kunt bekijken.

2.Identificeer uw prioriteiten en waarden

alles wat u in Stap 1 hebt opgeschreven, moet gebaseerd zijn op de waarden die u in Stap 2 hebt geïdentificeerd.de visie die je ziet voor je ideale toekomst zegt veel over wat belangrijk voor je is.

wanneer je duidelijk bent over je prioriteiten, kun je meer opzettelijk zijn over hoe je je tijd, inspanningen en geld besteedt.

als je niet weet wat je echt waardeert, verspil je energie op gebieden of relaties die niet veel vreugde en betekenis in je leven brengen.

we hebben allemaal rollen die we vervullen en gebieden die we segmenteren in ons leven.In deze stap moet u beslissen wat u waardeert en hoe u prioriteit geeft aan wat belangrijk voor u is.

de eerste stap bij het prioriteren is om de volgende levensrollen en-gebieden in volgorde van het grootste naar het minst belang te rangschikken:

 

degenen die je bovenaan elke lijst plaatst, zijn wat je het meest waardeert en zullen meer van je aandacht vereisen.u zult doelen willen stellen (stap 3) die aansluiten bij deze waarden en u in staat stellen uw investering erin te maximaliseren.

wat echt belangrijk voor je is in het leven, moet je beslissingen beïnvloeden.Wees specifiek over je prioriteiten, zodat je weet wat niet onderhandelbaar is en wat in gevaar kan komen.

bijvoorbeeld, als veel tijd doorbrengen met je kleinkinderen een hoge waarde voor je is, dan wil je misschien plannen om dicht bij hen te wonen, een huis te hebben dat groot genoeg is voor logeerpartijtjes, ze mee te nemen op vakantie, enz.

de tweede stap is beoordelen hoe je leven deze waarden vandaag weerspiegelt.  overweeg de volgende vragen:

 • worden mijn beslissingen beïnvloed door mijnwaarden?
 • weerspiegelen mijn acties en gedrag wat belangrijk voor mij is?
 • Hoe kan ik mijn waarden afstemmen op mijn doelen voor de toekomst?
 • welke beslissingen kan ik nemen die de waarden die ik heb geïdentificeerd beter ondersteunen?

deze beoordeling zal je helpen te weten wat je moet doen om je leven beter af te stemmen op je prioriteiten.u weet waar u uw tijd moet doorbrengen en welke acties de meest zinvolle resultaten zullen opleveren.

Dan ben je klaar om een aantal doelen te stellen.

3.Stel uw doelen op hoog niveau vast

voor de gebieden en rollen die uw topprioriteiten zijn, identificeert u die grote doelen die u moet bereiken om het leven te creëren dat u wilt.

misschien moet je een hoger inkomen genereren, of met pensioen gaan voor een bepaalde datum.  Het kan nodig zijn om terug te gaan naar school, of nieuwe vaardigheden te leren.uw waarden kunnen u helpen bij het plannen van een grote verhuizing of het starten van een bedrijf.

het doel is om die doelstellingen op hoog niveau te verduidelijken die je zullen brengen waar je uiteindelijk over 5, 10 of 15 jaar wilt zijn.

zorg ervoor dat ze realistisch en slim zijn (specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdig).

en, dit zijn niet alleen praktische stappen voor tastbare resultaten.wanneer je nadenkt over je waarden en hoe je wilt dat je leven ze weerspiegelt, omvat dit ook de persoon die je zult worden.welk werk moet je aan de binnenkant doen om je ideale toekomstige zelf te bereiken?

Dit kan bestaan uit het uitdagen van beperkende overtuigingen, het bevorderen van meer mededogen, het verdiepen van je spirituele geloof of het doorbreken van ongezonde gewoonten.

het benaderen van je levensplan vanuit een holistisch oogpunt zal ervoor zorgen dat je persoonlijke transformatie elk deel van wie je bent beïnvloedt.

als je eenmaal weet wat er moet gebeuren om je grote doelen te bereiken, kun je beginnen met het schetsen van een actieplan.

4.  Plan uw stappen

nu je een groot beeld hebt van levensdoelen die overeenkomen met je hoogste waarden, is het tijd om het naar de grond te brengen.

Ik weet het, het’s leuk om te dagdromen over “Wat zou” kunnen zijn.  maar alles wat je zult bereiken is ’wat zou ’ve geweest ” als je nooit een plan te maken.

je moet de acties identificeren die je naar je doelen zullen brengen.doe dit door uw doelstellingen op hoog niveau op te splitsen in jaarlijkse, maandelijkse, driemaandelijkse, wekelijkse en dagelijkse stappen.

twee geweldige boeken die me hebben geholpen met dit proces zijn The 12-Week Year van Brian Moran, en The One Thing van Gary Keller en Jay Papasan.beide boeken richten zich op het identificeren van de kleinere, kortetermijndoelen die je moet bereiken om de grote te bereiken.

door dingen op te splitsen in kleine, beheersbare stappen lijkt je grote plaatje veel haalbaarder. 

en als je slaagt in de kortetermijndoelen, bouw je de motivatie en het doorzettingsvermogen op die nodig zijn om vooruit te blijven gaan.

Het creëren van een systeem dat voor u werkt, is ook van cruciaal belang voor succes.u wilt iets dat gemakkelijk te volgen, bij te werken en toegang.

Dit kan zo eenvoudig zijn als een kalender, zo gebruikelijk als een dagelijkse planner, of zo complex als een spreadsheet met meerdere pagina ‘ s.  je kunt zo creatief of nerdy als je wilt– maar zorg ervoor dat het ’s niet ingewikkeld of niet inspirerend voor u.

het laatste punt dat ik wil noemen is er een die vaak over het hoofd wordt gezien, en het meest waarschijnlijk resulteert in verlaten doelen.

als je geen fouten, wegversperringen, mislukkingen en omwegen onderweg verwacht, zul je waarschijnlijk worden ontmoedigd om vooruit te gaan.

dus, het is * vooral * belangrijk om een plan op te nemen om met deze gebeurtenissen om te gaan.weet wat je zult doen als er iets misgaat of ongepland.weet hoe u zult reageren op fouten en mislukkingen.weet welke kant je op gaat als er een wegversperring in de weg staat.

want, geloof me – Deze dingen zullen gebeuren. en, dat ’ s oke.

je hoeft ze alleen maar te verwachten en klaar te zijn om de tegenslagen het hoofd te bieden.u zult versteld staan hoeveel u kuntoverwinnen wanneer u wordt geleid door uw waarden.

5. Heb verantwoording

sommigen zeggen dat zelfverantwoordelijkheid de enige verantwoording is die echt werkt.

dat kan voor sommigen waar zijn, maar velen hebben soms een beetje aanmoediging nodig.

als je een echtgenoot of partner hebt, Weet ik zeker dat hij of zij een groot deel van je levensplan is.  dus, zorg ervoor dat u ’re beide op dezelfde pagina.een manier om dit te doen is door wekelijkse of maandelijkse date nights te hebben om je voortgang te bespreken en aankomende actiestappen te bespreken.

houd elkaar verantwoordelijk wanneer motivatie afneemt en visie vervaagt.herinner elkaar aan de redenen voor de beslissingen die u hebt genomen.elkaar aanmoedigen als het lijkt alsof niets werkt.

een andere manier om verantwoording te bevorderen is door het creëren van een progress tracker die wordt bewaard in een gemeenschappelijke ruimte, zoals de keuken of TV-kamer.je kunt creatief worden met een posterbord of gewoon iets uitprinten.

laat je kinderen, familie en vrienden zien hoeveel je hebt bereikt en hoe ver je moet gaan.dit is een geweldige manier om vragen en gesprekken te inspireren over het nastreven van een levensplan.

tot slot, vraag mensen die je respecteert om af en toe bij je in te checken.ze kunnen vragen aan welke stappen je werkt, je succes met je vieren en sommigen kunnen zelfs aanbieden om voor je te bidden.

wanneer anderen een oprechte interesse hebben in je reis naar een beter leven, is het gemakkelijker om op het goede spoor te blijven en vooruit te blijven gaan.

 

Hoe maak je een levensplan op 50

omdat u’re het lezen van een blog genaamd financiën meer dan vijftig, er’s een goede kans u’re dichter bij pensioen dan College.

dus, ik wilde je gewoon aanmoedigen dat zelfs degenen van ons in onze 50s een geschreven levensplan moeten maken als we onze latere jaren ingaan.

statistieken verlengen de levensduur immers steeds meer naarmate nieuwe medische behandelingen worden ontwikkeld en mensen leren hoe ze gezonder kunnen leven.  Als je nu in je 50s bent, zou je heel goed nog 40 jaar leven over kunnen hebben – dus don ’t just wing it!

het voordeel van ouder zijn is dat waarden duidelijker worden en volwassenheid in ons voordeel is.We hebben veel geleerd van fouten uit het verleden en hoe we de pluis van de stof kunnen onderscheiden.We kunnen ook laten veel meer spullen glijden van onze rug, en don ’t de neiging om zo bezorgd of angstig te zijn.

aan de andere kant ben je misschien vastgelopen in je wegen en sta je niet echt open voor verandering.je wilt misschien niet het risico nemen om nieuwe dingen uit te proberen of je oude gewoonten uit te dagen.

Dit is waar je waarden je moeten leiden.want wat voor jou belangrijk is, is het offer waard.

Uiteindelijk is het proces echt niet zo anders.  de 5 hierboven beschreven stappen zijn nog steeds van toepassing – zelfs als je je carrière afsluit, een lege nester wordt en een nieuw seizoen van pensionering ingaat.

het hebben van een visie en een geschreven plan is nog steeds belangrijk, omdat er nog steeds mensen in je leven zijn die je waardeert.er is nog steeds die bucketlist met items die niet zijn doorgestreept. er ’ s nog steeds niveaus van groei te bereiken, dus in uw laatste momenten kunt u zeggen … geen spijt.

dus, het’ s tijd.  je weet wat je moet doen en waarom je het moet doen.

begin te dromen. Maak plannen. En schrijf het op.

I ’m zo enthousiast over alles wat het leven voor je in de toekomst in petto heeft! kan ’ t voel je gewoon de vreugde van hier?

Plaats een reactie