Een Nieuwe Kerst Mindset

toen ik opgroeide, was Kerstmis een groot probleem.

geen van die unwrapping one gift at a time onzin, terwijl iedereen kijkt.    Oooooo wat een mooie trui!  Dat ziet er prachtig uit met je nieuwe Jordache jeans!  dat kun je op je eerste dag terug naar school dragen!Oké, nu is het Bobby ‘ s beurt om een geschenk te openen!

De pot op.

kerstmorgen was een tornado van inpakpapier, tissuepapier, geschenklabels, geschenkzakken en strikken.  toen het stof neerdaalde, was er geen stukje Tapijt zichtbaar.

Ik vond het geweldig.

mijn ouders waren vrijgevig, dus Kerstmis was altijd als het winnen van de jackpot.  van een volledig rad compact stereo-installatie tot een ATV geparkeerd in onze familiekamer kerstmorgen, mijn moeder en vader altijd uitgespookt op de geschenken.als jong kind had ik echt geen idee dat Kerstmis anders was voor andere mensen.natuurlijk groeide ik op en ontdekte dat de tradities van onze familie niet door iedereen werden gedeeld.in feite, toen ons gezin zich uitbreidde door huwelijk en schoonouders, leerde ik dat niet iedereen zich op zijn gemak voelde met zo ‘ n toegeeflijkheid.er waren zelfs een paar keren dat ik me oppervlakkig en schuldig begon te voelen.

maar ik ben er overheen gekomen.

mijn vader ’s liefde voor het geven was zeker doorgegeven aan mij.helaas is hij 10 jaar geleden overleden en is Kerstmis sindsdien nooit meer hetzelfde geweest.  We don ’t hebben het inkomen van mijn vader, dus we ’ve nooit in staat geweest om de “wow” factor die hij bracht naar de vakantie te bereiken.

en dat’ s oke. elk jaar dat voorbij gaat, ik ’ m meer accepteren van onze bescheiden geven.In feite heb ik in Januari meestal evenveel spijt van uitgaven als ik deed, omdat mijn kinderen al die dingen toch niet echt wilden.

Ik heb nog steeds moeite om niet overboord te gaan.ik voel deze rare verplichting om mijn kinderen minstens 10 cadeaus te geven, en ze moeten allemaal nuttig en speciaal en perfect zijn.  maakt het geven van geschenken echt meer een karwei dan een zegen.

en ik’ll waarschijnlijk vallen in dezelfde val dit jaar, hoewel ik’m mezelf te vertellen Ik won’t.  maar misschien kan ik een aantal kleine aanpassingen te maken, zoals

 • tevreden met gifting minder
 • don’t gelijk de kosten van het geschenk met de waarde
 • loslaten op zoek naar perfectie en in plaats daarvan omarmen de vreugde van het geven
 • >

 • stop met proberen te bereiken wat ik denk dat anderen van mij verwachten
 • maak Kerstmis minder over geschenken, en meer over geven

oké, misschien zijn deze niet zo klein.  sommige zijn behoorlijk belangrijke mindset verschuivingen.  maar ik denk dat het ’is de richting die ik wil gaan.

als je moeite hebt met het proberen te voldoen aan verwachtingen die er waarschijnlijk niet zijn, dan kunnen deze 5 verschuivingen je ook helpen.

inhoudsopgave

Toggle

 • wees tevreden met gifting less
 • cost doesn’t equal value
 • joy over perfection
 • stop striving to meet expectations
 • stop striving to meet expectations
 • minder over geschenken, meer over geven
 • progress is what counts

be content with gifting less

Dit is een moeilijke voor mij.mijn vader toonde zijn liefde door te geven, dus hij gaf graag groot.nu heb ik het gevoel dat ik niet genoeg van mijn kinderen Hou als ik ze niet groot geef.

uiteraard is dit het verst van de waarheid, en mijn kinderen don ’t gelijk mijn liefde voor hen met hoeveel geschenken ze krijgen.en toch heeft dit valse denken ertoe geleid dat ik elke kerst te veel heb uitgegeven omdat ze heel weinig waren.

het ’s bracht me in een hoop schulden.het heeft veel geld verspild.het heeft me ervan weerhouden om onze financiële gezondheid op de eerste plaats te zetten.

maar het ergste van alles, het ’s bracht me ertoe om geschenken de focus van het seizoen te maken.  dat is niet wat ik ooit bedoelde.

het veranderen van onze mindset gaat gedeeltelijk over het aannemen van nieuwe denkpatronen en percepties, zodat we betere beslissingen kunnen nemen.maar soms moeten we handelen voordat we geloven.

minder schenken zou die actie zijn die mijn hersenen nog niet vertrouwen, maar zou een productieve stap zijn in de richting van een mentaliteit die me beter zou dienen.en niet om geld te besparen, maar om los te laten van het voldoen aan een aantal ongerechtvaardigde verwachtingen.

het is tijd voor een nieuwe focus.en hoe oncomfortabel het in het begin ook voelt, Ik zal er op vertrouwen dat mijn familie er uiteindelijk beter voor zal zijn.

Cost doesn not equal_value”>Cost doesn not equal value

mijn vader was niet zozeer in de Betekenis van een geschenk als hij was in hoe gelukkig het me zou maken.

met andere woorden, een nieuwe laptop staat gelijk aan meer “happy” dan een ingelijste foto van ons.

toen ik opgroeide, leerde ik dat duurder, meer “genereus” schenken geluk creëerde.en als mijn kinderen gelukkig waren, dan deed ik iets goed.  Ik kreeg mijn moeder punten.  ik voelde me goed over mezelf.  en ik was blij dat zij gelukkig waren.

welke moeder wil haar kinderen niet gelukkig zien op Kerstdag?

maar onvermijdelijk duurt geluk niet lang.  vooral wanneer het ’s gekoppeld aan een prijskaartje.& Nbsp; Het ’s niet de bedoeling.

Ik moet me minder richten op kosten en meer op waarde.minder over geluk, meer over Betekenis.

Dit vereist een diepere intentie en meerdoelgerichte keuze.dat betekent creatiever en doordacht zijn, wat meer planning vereist, wat meer tijd en energie kost dan alleen een basketbal aan mijn Amazon-winkelwagentje toevoegen.

het kiezen van waarde boven kosten kan soms lastig zijn.& Nbsp; Het heeft niet altijd de’wow ” factor.& Nbsp; Het ’ s zo veel gemakkelijker om te gaan voor de quick win.

maar het’ is wat mijn kinderen zullen onthouden.

Gifting kan ’t alleen over het moment van het ontvangen.Ik wil dat de geschenken die ik geef verder gaan dan vandaag, om over jaren vreugde en glimlachen te brengen.

het ’s een mindset shift voor mij zeker, maar ik denk dat het de moeite waard zal zijn.

Joy over perfection

een wijs iemand zei ooit dat perfectie de dief van vreugde is.

tenminste, iemand wijs  had dat moeten zeggen.  want het ’s waar.

Ik weet het, want mijn vreugde is te vaak gestolen.

Ik besteed zoveel tijd aan het zoeken en het winkelen en het inpakken, dus alles is perfect “op Eerste Kerstdag.ik word meestal gestrest omdat ik me zorgen maak dat ik niet alles op tijd klaar krijg. en ik’m constant angstig we’ re besteden te veel geld.

maar na al die moeite mis ik de helft van de geschenken die worden geopend en voel ik me bijna opgelucht als het allemaal voorbij is. dat’s   niet wat ik vreugde zou noemen in het geven.

Ik moet dit idee van perfectie loslaten dat Ik heb voor Kerstmis.  Like it ’ is een project om af te ronden, en Ik wil een goed cijfer krijgen.

in plaats daarvan moet ik vertragen en ademen.  kijk om me heen.neem alles op waar ik mee gezegend ben.ervaar grondig de vreugde die gepaard gaat met geven en ontvangen en samen zijn.

Ik wil niet dat Kerstmis gewoon het hoogtepunt is van inspanningen om iedereen gelukkig te maken.om een illusie van perfectie op te bouwen.

Ik wil dat mijn geven vreugde inboezemt in zowel mij als degene aan wie ik geef.Ik wil dat de vreugde en de liefde die we delen de herinnering zijn, niet het geschenk.

want dat is de ware geest van Kerstmis.

stop met het streven om aan de verwachtingen te voldoen

waarom Vecht ik tegen de menigte en geef ik te veel geld uit en stress over het vinden van de perfecte geschenken?

want ik denk dat mijn familie verwacht dat kerstmorgen geweldig en geweldig zal zijn.

en dat ’s oke, want awesome en amazing kan nog steeds worden bereikt met de eenvoudigste inspanningen.

het probleem is hoe ik interpreteer wat geweldig en geweldig is:

 • veel geschenken onder de boom
 • veel geld uitgeven
 • ervoor zorgen dat de kousen vol zijn
 • geld geven en cadeautjes geven
 • geschenken vinden die ze niet verwachtten, maar zijn extatisch dat ze deden!

Dit zijn de verwachtingen die ik geloof dat mijn familie van elke Kerst heeft.  en ik doe wat ik moet doen om ze te ontmoeten.

natuurlijk heeft niemand ooit deze verwachtingen geuit.de enige druk die ik voel komt uit mijn eigen hoofd.mijn vader legde de lat hoog, en sinds ik een eigen gezin heb, heb ik het gevoel dat ik het moet ontmoeten of overtreffen.

maar ik don ’t.  en ik zou’t.   vooral als onze financiële gezondheid in gevaar is.

we hebben allemaal unieke vakantie familietradities.  er is geen “juiste ” of “betere ” manier. er is ’ t een gift quota te bereiken of een minimum bedrag te besteden.

Kerstmis gaat over tijd doorbrengen met de mensen van wie je houdt.  Het vieren van de geboorte van Christus.en geven uit de vrijgevigheid van ons hart.

Ik wil me een weg banen naar wat echt belangrijk is in deze tijd van het jaar.het loslaten van verwachtingen, en vasthouden aan de ware betekenis van Kerstmis.

minder over geschenken, meer over geven

Ik geef toe, Ik ben helemaal gevallen voor de gladde en alomtegenwoordige marketing die Kerstmis heeft veranderd in een retailfrenesie.

mijn mailbox zit vol met advertenties voor Black Friday-verkopen, vakantiebonnen en winkelcatalogi gevuld met glanzende afbeeldingen en verlaagde prijzen.

overal waar we ons wenden, vertellen marketeers dat Kerstmis vooral gaat over het uitgeven van geld aan geschenken.

en ik ben het ermee eens dat gifting Een van mijn favoriete onderdelen is van dit seizoen.  maar ik don ’ t willen doorgaan met het maken van het grootste deel.

in plaats daarvan wil ik meer bewust zijn over het geven van mijn tijd, mijn aandacht, mijn genegenheid, mijn mededogen.

Er zijn zoveel geschenken die ik in het verleden heb gegeven die niet eens tot het volgende jaar hebben geduurd, en de meeste zijn al lang vergeten. I ’ m moe van het verspillen van zoveel moeite en geld aan dingen die geen betekenis heeft.

I ’m zal meer doelgericht zijn over vertragen en aanwezig zijn.  openstaan voor de behoeften rondom mij – een luisterend oor, een helpende hand, een medelevend woord.

Dit is wat mensen zich herinneren lang nadat het moment voorbij is.

hoe ouder Ik word, hoe meer betekenis Ik uit het leven wil persen.diepere relaties, sterkere verbindingen, opzettelijke momenten.  Dit betekent dat je meer open en beschikbaar bent voor de kansen die je overal om me heen geeft.

met andere woorden, Ik wil dat mijn hart meer geïnvesteerd is dan mijn portemonnee.

Progress is what counts

Ik doe Kerstmis al mijn hele leven op dezelfde manier, dus ik weet dat het tijd zal kosten om te veranderen.  jaren.

maar het belangrijkste is om te beginnen.beetje bij beetje, pauzerend in de kloof tussen stimulus en reactie, kan ik beginnen betere keuzes te maken.

uiteindelijk hoop ik dat deze nieuwe aanpak een tweede natuur wordt.maar meer nog, Ik wil mijn kinderen beïnvloeden om Kerstmis anders te bekijken voor zichzelf.tenslotte zullen ze op een dag hun eigen families hebben.

sommige mensen denken misschien dat je dit vanaf het begin had moeten doen.

maar.  Ik heb ’ t.&Nbsp;Ik was ’ t opgevoed op die manier, en de mindset is sterk met de kracht.

en dat’ s oke.We zijn allemaal in staat om de manier waarop we denken te veranderen, ongeacht waar we ons in het leven bevinden.

voor mij is dit het moment.

Plaats een reactie