Februari Financiële Checklist: 5 Stappen Om Op Koers Te Blijven Met Uw Gelddoelen

houd het momentum met februari’s financiële to-do lijst

in deze post geef ik je 5 nuttige taken om je op het goede spoor te houden met je financiële doelen voor 2021.

hoe gaat het met die doelen voor 2021?  je weet wel, degene die je in December hebt opgeschreven.

misschien ben je januari vol hoop en enthousiasme begonnen.  misschien heb je door een aantal van de taken op de Januari financiële checklist.

zo ja,*excellent*!

maar je motivatietrein raakt nu misschien zonder stoom.& Nbsp; dat ’s oke – Ik ’heb je gedekt!

voor deze Februari financiële checklist, I’m gaat u 5 manieren geven u uw motivatie kunt stimuleren en zich opnieuw kunt richten op het verbeteren van uw financiële gezondheid.  Deze to-do lijst zal je op het goede spoor brengen en je vooruit helpen op je reis naar financiële vrijheid.

Bekijk al deze maandelijkse financiële checklists, één voor elke maand van het jaar.elke lijst is bedoeld om u te helpen meer doelbewust te zijn met uw financiën en de vooruitgang te bereiken die u nodig hebt om uw doelen te bereiken.

wilt u financiële checklists voor elke maand van het jaar?  Download deze 3-pagina PDF gratis!

 

1.  Kickstart (of boost) uw noodfonds

is het starten van een noodfonds nog steeds een van die dingen die je *ooit*gaat doen?

als dat zo is, maak dat dan op een dag in Februari.  Don ’ t Blijf het uitstellen.spaar een kussen van $ 1.000 voor die onverwachte noodsituaties.

of anders, zoals Dave Ramsey zegt, zal die noodtoestand een crisis worden.

Don ’ t worden gesust in apathie gewoon omdat al uw financiële behoeften worden voldaan op dit moment.Als u een creditcard zou moeten gebruiken of geld zou moeten lenen voor elk type noodgeval, zit u al in de problemen.

maak uw financiële paraatheid een prioriteit en start zo snel mogelijk een noodfonds.begin waar je bent en doe wat je kunt, zelfs als het slechts $20 per week is.

en als je al een tijdje je noodbesparingen opbouwt, daag jezelf dan uit om je bijdragen er elke maand aan te verhogen.op die manier bereik je sneller je ideale evenwicht, terwijl je de zelfdiscipline opbouwt om bevrediging uit te stellen.

Related Post:  Hoe een noodfonds van 6 maanden op te bouwen in 5 eenvoudige stappen

2.  verkoop spullen die je niet nodig hebt

voordat je begint met je voorjaarsschoonmaak en spullen naar Goodwill haalt, kijk dan of je huishoudelijke artikelen kunt verkopen die gewoon ruimte innemen.

ga door je kasten, kasten, opslag en garage en haal alles eruit wat je het afgelopen jaar niet hebt gedragen, gebruikt, gedacht of bekeken.

als iets in de stapel belangrijk of belangrijk is, zoek er dan een juiste plaats voor.voor al het andere, plaats een advertentie op Craigslist of een vermelding op eBay om te proberen een beetje geld te verdienen.

zelfs als je niet denkt dat iemand ooit een dubbeltje zou betalen voor die oude lampenkap, zet het toch te koop.u kent het oude gezegde:de prullenbak van één persoon is de schat van een andere persoon.

als je geen zin hebt om online te verkopen, plan dan een werfverkoop.Kies een weekend met goed weer, Maak een paar borden en verkoop al die spullen die je huis rommelen.

neem dan uw inkomsten en zet ze in uw noodfonds.

3.& Nbsp; Maak een schuld afbetalingsplan

dus je hebt het gehad met schulden.  Ik snap het helemaal. ik ’ heb een zekere mate van schuld mezelf sinds ik 17 was.

misschien kijk je naar je budget en kan je geen extra geld vinden om het af te betalen, dus je betaalt uiteindelijk elke maand het minimum.in dat tempo, zult u waarschijnlijk in de schulden voor de rest van je leven.

Het is tijd om agressief te worden.het is tijd om alle excuses te stoppen en een manier te vinden.

Je moet een plan maken om uit de schulden te komen.misschien zijn het creditcards, of studieleningen, of geleend geld waar je aan vastgeketend bent.  Heck, misschien is het ’s allemaal van hen.

Kies één saldo en schrijf een tijdlijn op om het af te betalen.gooi elke extra cent naar die schuld.Genereer een beetje extra inkomen met een parttime baan of bijbaan die je er naartoe kunt solliciteren.

Stel een doeldatum in voor wanneer je wilt dat het wordt uitbetaald.Daag jezelf uit om elke weg te volgen om die deadline te halen.  Zet je in voor je plan!

en zodra dat eerste saldo is afbetaald, focus je op het volgende saldo.Maak een tijdlijn, Stel een doeldatum in en val die balans aan met alles wat je hebt.

2021 is jouw jaar om de last van schulden te verpletteren die je te lang hebt gedragen.Maak een plan en laat het gebeuren!

Related Post:  Leer 3 slimme redenen om *niet* spaargeld te gebruiken om schulden af te betalen

4. Begin met het gebruik van een financiële app

Als u zich hebt verzet tegen het gebruik van technologie om u te helpen uw financiële doelen te bereiken, wil ik u een kleine uitdaging geven.

Kies een deel van je financiën waar je graag verbetering in wilt zien.misschien is het budgetteren, of investeren, of sparen.

zoek dan een app die je op dit gebied kan ondersteunen (je kunt deze 14 geldtools bekijken voor inspiratie).Download de app naar uw telefoon en meld u aan voor een account.

Gebruik de app gedurende 30 dagen om te zien hoe het voor u werkt.als je het niet leuk vindt, verwijder dan gewoon de app en probeer iets anders.

Open jezelf voor de middelen die beschikbaar zijn om u te helpen met uw financiële doelen.geef jezelf de tijd om iets nieuws te leren, zodat je kunt bepalen of het een goede pasvorm is of niet.

wie weet?  je vraagt je misschien af hoe je het ooit zonder hebt kunnen doen.

5.  Open een Roth IRA

Dave Ramsey raadt aan om u aan te melden bij uw bedrijf’s 401(k) en bij te dragen tot het overeenkomstige percentage.

dus, als uw bedrijf maximaal 3% overeenkomt, zorg er dan voor dat 3% van uw cheque er elke betaalperiode in gaat.  op die manier krijg je het meeste gratis geld.en gratis is goed.  neem altijd de gratis.

maar als je nog meer kunt geven, zegt Dave dat het beste is om extra pensioensparen in een Roth IRA te stoppen.dit komt omdat een Roth IRA wordt gefinancierd met geld dat al is belast.dus, wanneer u begint met opnemen nadat u &# 8217; re 59-1/2 of ouder, u ’re niet belast op die opnames.

Als u meer in uw 401(k) stopt dan wat uw werkgever matcht, overweeg dan om in plaats daarvan geld te investeren in een Roth IRA.op deze manier heb je wat inkomen in je pensioenjaren dat niet door belastingen wordt verminderd.

gerelateerde Post:  de 401(k) en de IRA: Wat is beter?

maak van je doelen een prioriteit

Oké, nu moet je jezelf op de eerste plaats zetten.maak van je doelen een prioriteit.

don ’t schrijf gewoon een lijst – voeg het toe aan uw agenda.geef elk item een datum, dus je hoeft niet alleen te vertrouwen op de kans om ze gedaan te krijgen.

dan–  bewaak je tijd.  committeer je aan die afspraken die je met jezelf hebt gemaakt.

Als u uw doelen wilt bereiken–of ze nu financieel, professioneel, persoonlijk, enz.zijn. –   je moet er een prioriteit van maken.  misschien moet je een uur eerder opstaan.of jezelf opsluiten in een kamer met een niet storen bord erop.

het is niet genoeg om op te schrijven wat je moet doen.als je kinderen hebt, of een baan, of kinderen en een baan, Weet je dat het niet allemaal vanzelf gaat gebeuren.je moet de tactieken plannen die je zullen helpen je doelen te bereiken, en zorg ervoor dat je die tijd in je agenda bewaakt alsof het de prioriteit is.want op een dag, als de kinderen weg zijn en het huis leeg is, wil je er geen spijt van hebben dat je niet eerder aan je droomleven hebt gewerkt.

 

andere berichten die je misschien leuk vindt:

  • 17 krachtige voordelen van een Budget
  • Hoe u uw voedselbudget op 50 eenvoudige manieren kunt oprekken
  • de ultieme zero-sum Resource Guide
  • 7 stappen om pensioensparen in te halen
  • 5 dagelijkse huishoudelijke gewoonten om geld te besparen
  • Hoe te budgetteren met het inkomen van vorige maand (en waarom je dat zou moeten doen)
  • de pensioenroadmap voor late starters
  • 50+ eenvoudige manieren om extra geld te verdienen (zowel online als offline)
  • 15 financiële doelen die iedereen zou moeten herstellen in 2021
  • 14 online geldbeheertools

wilt u deze financiële checklist van februari opslaan voor later?  pin het gewoon op je favoriete Pinterest-bord!

februari financiële Checklist: 5 stappen om op koers te blijven met je gelddoelen

Plaats een reactie