Financieel gezond: wat het betekent en hoe u daar komt

Als iemand je vraagt ​​of je financieel gezond waren, zou u weten hoe u moet antwoorden? Sterker nog, kunt u uitleggen hoe u daar komt?

Laat me u eerst helpen door uit te leggen wat financieel gezond betekent:

Financieel gezond zijn betekent dat u consequent maak goede financiële beslissingen die uw vermogenssaldo vergroten, en u kunt deze toestand in de nabije toekomst behouden.

De term kan verwijzen naar de toestand van uw algehele financiële status, of het kan worden gebruikt om individuele beslissingen met uw financiën te beschrijven. Hoe dan ook, financieel gezond zijn resulteert in een veilig en stabiel financieel leven en toekomst.

Om deze felbegeerde status te bereiken, moet u zich bewust zijn van uw financiën en hoe deze uw dagelijks leven beïnvloeden . Controle hebben over uw geld en verstandige beslissingen nemen, zal u op de goede weg helpen om financieel gezond te worden.

U kunt uw financiële toekomst veiliger maken door de onderstaande stappen toe te passen. Blijf lezen om te leren wat het betekent om financieel gezond te zijn en hoe u daar kunt komen.

11 Stappen om te worden Financieel gezond

Het bereiken van een hoog niveau van financiële zekerheid vergt toewijding, opoffering en geduld. Het goede nieuws is dat, ongeacht uw omstandigheden, u vandaag kunt beginnen om betere beslissingen te nemen met uw geld. Met elke financieel gezonde beslissing die u neemt, bent u een stap dichter bij meer veiligheid en stabiliteit.

Hier zijn 11 stappen om u op weg te helpen naar financieel gezond zijn.

<

Stap 1: Ken uw financiën

U moet weten hoeveel geld er elke maand binnenkomt en waar dit geld naartoe gaat. Neem de tijd om uw normale levenskosten en gemiddeld maandelijks inkomen te berekenen.

Als u het niet zeker weet, begin dan met het gebruik van een budgetteringsapp – zoals Mint of Personal Capital – om alle verschillende bronnen bij te houden die mogelijk voor u beschikbaar zijn. Dit geeft u een idee van waar u uw geld aan uitgeeft en zal een grote bijdrage leveren aan het aanleren van goede gewoontes.

Budget houdenzal u ook helpen uw financiën beter te begrijpen en u begeleiden bij uw spaardoelen (stap 2). Met budgettering kunt u uw uitgaven volgen en besparingen opnemen in uw uitgavenplan. Als u zich aan uw budget houdt, kunt u uw rekeningen op tijd betalen en uw geld beter beheren.

U moet ook op de hoogte blijven van uw kredietscore. Uw credit score is een getal dat kredietverstrekkers vertelt hoe waarschijnlijk of onwaarschijnlijk het is dat u een lening in gebreke blijft. Het gezond houden van uw kredietscore zal helpen bij het aanvragen van welke vorm van lening dan ook in de toekomst, en kan worden bereikt door het uitgavenpatroon van uw creditcard in de gaten te houden en rekeningen altijd op tijd te betalen.

Als er iets mis is met uw kredietwaardigheid score, werk aan het oplossen van de fouten voordat u een lening aanvraagt.

Stap 2: stel enkele doelen

Het stellen van doelen zal je helpen controle te krijgen over je financiën. U moet toekomstdoelen voor de korte, middellange en lange termijn stellenzodat u ze binnen een bepaalde tijd kunt bereiken. Zorg ervoor dat ze haalbaar zijn vanaf waar u momenteel financieel staat.

Houd er rekening mee dat het algemene doel is om uw nettowaarde te vergroten in de loop van de tijd, en het stellen van een reeks verschillende soorten doelen kan hierbij helpen!

Een paar doelen die u zullen helpen financiële zekerheid te bereiken en financieel gezond te worden, zijn:

 • Uw spaargeld verhogen tot een bepaald percentage van uw inkomen
 • Uw creditcard verminderen schuld, woningkrediet en andere soorten leningen
 • Bouw een noodfonds op (zie stap 3) voor die onverwachte uitgaven
 • Verhoog uw inkomen en creëer een passieve, stabiele inkomstenstroom waarop u in de toekomst kunt vertrouwen
 • Spaar voor uw pensioen en stel automatische bijdragen in zodat het elke maand automatisch wordt gedaan

Zodra uw doelen zijn bepaald, onderzoekt u wat u vervolgens moet doen! Maak een financieel plan dat aansluit bij uw doelen en uw waarden.

Stap 3: Bouw een noodfonds

Zodra u een budget heeft gemaakt, is het tijd om <maak van sparen een prioriteit. Immers, als je geen financiële buffer hebt, blijf je afhankelijk van schulden om te betalen voor financiële noodsituaties die onvermijdelijk opduiken.

Veel mensen merken dat ze geen geld kunnen sparen omdat ze al hun inkomen uitgeven. Dit is waar een budget u echt kan helpen uw uitgaven te beheren. Terwijl u bijhoudt wat u uitgeeft, zoekt u naar uitgaven die kunnen worden verlaagd of geëlimineerd.

Onthoud: financieel gezond worden vergt enige opoffering. Vraag uzelf af welke uitgaven u bereid bent op te geven, zodat u meer geld kunt besparen.

Bepaal een bepaald bedrag dat u van elk salaris wilt sparen. Vervolgens behandelt u uw spaargeld als elke andere rekening die u moet betalen. Zo betaal je eerst jezelf, in plaats van te hopen dat er aan het einde van de maand nog iets over is.

Maak van uw noodfonds de prioriteit als u er nog geen heeft. Dit is een stap die moet worden gedaan voordat u gaat sparen voor uw pensioen of andere financiële langetermijndoelen. Concentreer u op het opbouwen van voldoende spaargeld om 3 tot 6 maanden van uw basisuitgaven te dekken.

Hier zijn 5 stappen om een ​​noodfonds op te bouwen:

1. Volg uw uitgaven gedurende 30 dagen

Uw eerste stap bij het opbouwen van een noodfonds is om een budget te hebben en te beginnen met het bijhouden van uw uitgaven.Als u dit doet, kunt u die budgetlekken identificeren die u ervan weerhouden geld te besparen.

U kunt uw eigen spreadsheet op een computer maken, alles opschrijven met potlood en papier, of gewoon uw bonnen bewaren van elke transactie die u doet.

De methode werkt niet materie. Wat belangrijk is, is opschrijven waar elke cent naartoe gaat, zodat u kunt zien waar u uw geld echt aan uitgeeft.

2. Verlaag of elimineer uitgaven

Als u eenmaal weet waar uw geld naartoe gaat, herziet u uw prioriteiten en besluit u uw levensstijl aan te passen.

Als er uitgaven zijn die kunnen worden geëlimineerd of ingeruild voor goedkopere alternatieven , zal het helpen geld vrij te maken voor besparingen. Dit kan betekenen dat u minder uit eten gaat of lidmaatschappen opzegt om geld te besparen, enz.

Het geld dat u vrijmaakt in uw budget, kan vervolgens in uw noodfonds worden gestopt.

3. Verdien meer geld

De beste manier om snel uw noodfonds op te bouwen, is door uw inkomen te verhogen. Het kan zijn dat u het gevoel heeft dat u geen tijd of energie heeft om een ​​andere baan aan te nemen, maar zelfs €50-€100 binnenhaalt meer per week kan een enorm verschil maken.

Je hoeft ook geen traditionele parttime baan te nemen. Je zou een klein side-gig kunnen beginnen met een dienst die je graag doet. U kunt in het weekend naar Uber of Lyft rijden of een extra slaapkamer in uw huis huren.

Meer geld verdienen hoeft geen groot ongemak in uw leven te zijn. Vind iets dat gemakkelijk en snel meer geld kan opleveren, en u bereikt uw spaardoel in een mum van tijd.

4. Automatiseer uw besparingen

Zodra u een besparingsdoel heeft bepaald, neemt u dit op als een wekelijkse of maandelijkse betaling in uw budget. Een goede manier om hier een gewoonte van te maken, is door uw spaaroverboekingen te automatiseren.

U kunt een gesplitste directe storting instellen met uw salaris, waarvan een deel in uw rekening gaat en de rest in spaargeld. Of u kunt een wekelijkse automatische overboeking van uw betaalrekening naar spaarrekening maken.

Door de beslissing om geld te sparen te verwijderen, wordt het gemakkelijker om te leven van wat er overblijft. Je ziet dat geld nooit op je betaalrekening, dus je mist het nooit!

5. Ga bewust om met financiële meevallers

Hoe vaak ben je aan extra geld gekomen, om je 6 maanden later af te vragen waar het gebleven is?

Of het nu gaat om een ​​belastingaangifte, een verjaardagscadeau of een aanzienlijk dividend, dat extra, ongepland geld dat perfect lijkt om aan een nieuw breedbeeldscherm te besteden, kan veel nuttiger zijn als het wordt gebruikt voor uw spaargeld.

Beslis van tevoren hoe u omgaat met eventuele financiële meevallers die u ontvangt. Zo verspil je het niet aan spullen die je niet echt nodig hebt.

Oké, als je eenmaal je noodfonds hebt opgebouwd, kun je verhuizen op naar stap 4: schulden afbetalen.

Stap 4: Betaal uw schuld af

Het afbetalen van uw schuld zou uw volgende prioriteit moeten zijn. Hoe meer je hebt aan studieleningen, creditcardschulden of andere persoonlijke leningen, hoe minder geld er beschikbaar zal zijn om te sparen en te beleggen, wat later tot problemen kan leiden!

Natuurlijk zal uw vooruitgang traag zijn als u *doorgaat* met het creëren van schulden. Het is niet genoeg om elke maand uw minimumsaldo te betalen terwijl u doorgaat met winkelen!

Weg met uw creditcards (op zijn minst vergrendelen of verbergen!), en bedenk een agressief plan om uit de schulden te komen. Geef jezelf een tijdslimiet (wees realistisch) en bereken de schuldbetalingen die je in je budget opneemt.

Er zijn verschillende manieren waarop je schulden kunt aanpakken. Twee populaire zijn de schuldensneeuwbalen lawinemethoden. Zoek een strategie die voor u werkt en waaraan u zich kunt houden.

U kunt uw eigen schuldaflossingsplan maken door deze 5 te volgen stappen:

 1. Maak een budget zodat u uw uitgaven effectief kunt verlagen en meer inkomsten kunt vrijmaken voor schulden.
 2. <Zet een noodfonds opzij. Als u ten minste $ 1000 aan spaargeld heeft, voorkomt u dat u nog meer schulden maakt als zich een noodgeval voordoet.
 3. Voer minimale betalingen uit op alle saldi behalve degene die u als eerste wilt afbetalen. Pas voor deze schuld de grootste betaling toe die elke maand mogelijk is.
 4. Als u een saldo afbetaalt, past u de grotere betaling toe op uw volgende prioriteitsschuld terwijl u doorgaat met het doen van minimale betalingen voor de rest
 5. Doe wat je kunt om triggers en verleidingen te elimineren. Ontdoe je van (of verberg) de creditcards, vermijd winkelen zonder lijst en verwijder jezelf uit promotionele e-mail lijsten.

Voer uw betalingen altijd op tijd uit om late kosten te voorkomen. Om uw vooruitgang te versnellen, concentreert u zich eerst op de hoogrentende schuld en laat u de renteloze schuld (zoals medische rekeningen) als laatste over. Maak een tijdlijn om op het goede spoor te blijven om weinig of geen schulden te hebben die niet gerelateerd zijn aan huisvesting.

Vervolgens kunt u zich concentreren op het afbetalen van uw hypotheek. Nu uw consumentenschuld is afbetaald, kunt u overwegen om een ​​hypotheek af te sluiten met een looptijd van 15 jaar.

Stap 5: verander je gewoontes

Voor de meesten van ons komt het versterken van onze financiële zekerheid eigenlijk neer op het uitoefenen van goede financiële gewoonten. U kunt de stabiliteit die u wilt alleen bereiken als u consistente, dagelijkse beslissingen neemt die u helpen uw doelen te bereiken.

Als u worstelt met te hoge uitgaven, impulsaankopen, schulden opbouwen of levensstijlinflatie, is het tijd om uw gewoonten opnieuw te evalueren en te begrijpen hoe ze u afhouden van de toekomst waarvan u droomt.

Besteed wat tijd aan het nadenken over hoe u omgaat met uw geld, en waarom u ervoor kiest uw inspanningen om financiële vrijheid te bereiken, te saboteren.

Vervolgens schrijft u een lijst op met goede gewoonten die u kunt ontwikkelen ter vervanging van de slechte gewoonten die u niet dienen jij goed. Een paar ideeën zijn:

 • Een budget maken en vasthouden
 • Uitgestelde bevrediging oefenen
 • Jezelf eerst betalen
 • Alles contant betalen
 • Onder je stand leven
 • Financiële doelen stellen
 • li>

 • Jezelf leren over persoonlijke financiën

Al deze gewoonten, die consequent in de loop van de tijd worden uitgevoerd, zullen je helpen financieel gezond te worden en zekerheid te krijgen in je financiële toekomst.

<

Stap 6: Investeer voor de toekomst

Als het woord “investeren” je intimideert, is het genoeg om te weten dat het gewoon betekent dat je ergens geld in steekt met de verwachting dat je er financieel rendement uithaalt. Er zijn veel verschillende soorten investeringen, zoals aandelen, beleggingsfondsen en onroerend goed, dus het is belangrijk om erachter te komen waar uw sterke punten en interesses liggen om de juiste te kiezen.

Elke degelijke investering brengt enig risico met zich mee, maar er zijn manieren om dat risico te beperken met diversificatie. Dit betekent simpelweg dat u niet al uw eieren in één mand legt en dat uw beleggingen verschillende risico's met zich meebrengen. Dit kan helpen beschermen tegen marktdalingen door ze uit te balanceren over verschillende soorten aandelen of beleggingsproducten.

Beleggen kan intimiderend lijken, maar het is belangrijk om te onthouden dat er veel verschillende opties beschikbaar zijn. De beste manier om te bepalen wat goed voor u is, is door met een financieel adviseur te praten.

Stap 7: Meld u aan voor de 401(k) van uw bedrijf

Financieel gezond worden is een cruciaal doel om op te nemen in uw pensioenplannen. Als u toegang heeft tot een bedrijfspensioenregeling, zoals een 401(k), zorg er dan voor dat u hiervan profiteert.

U kunt uw pensioenbijdragen automatisch laten verlopen, zodat u nooit het geld mist. Dit is een gemakkelijke manier om uw spaargeld voor uw pensioen te verhogen.

Als uw werkgever een bijdrage aanbiedt, probeer dan het minimum bij te dragen dat nodig is om de volledige uitkering te krijgen. Dit is gratis geld, dus neem alles wat u kunt krijgen!

Als uw werkgever geen 401(k) aanbiedt, overweeg dan om een ​​Individueel Pensioenplan te openen bij uw lokale bank. Een IRA biedt u veel van dezelfde voordelen als een 401(k), hoewel er enkele verschillen zijn.

Lees mijn bericht dat de 401(k) en IRA vergelijkt voor meer informatie over beide .

Stap 8: Bescherm uzelf met de juiste verzekering

U moet ervoor zorgen dat u het juiste type verzekering heeft om uw gezondheid en financiële activa te beschermen. Dit omvat levens- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en ziektekostenverzekeringen.

Het juiste type verzekering voor u wordt bepaald door een aantal factoren, waaronder leeftijd, beroep, familiegeschiedenis, enz. Verzekeringen kunnen een verwarrend onderwerp lijken, maar als u erachter komt wat er beschikbaar is, kunt u de juiste beslissingen nemen voor uw financiële zekerheid.

Begin met praten met uw verzekeringsmaatschappijom enige richting te krijgen voor het beschermen van uw gezin en financiën tegen risico's. Laat uw agent uw huidige verzekeringspolis bekijken om te bepalen wat u mogelijk moet toevoegen of verwijderen. Lees wat standaarddekking is versus aanvullende dekking, en of het verhogen van uw dekking verstandig is voor uw specifieke situatie.

Stap 9: Maak een testament en andere documenten voor nalatenschap

Het is belangrijk om een ​​testament op te stellen en andere nalatenschappen planningsdocumenten. Dit omvat volmachten, financiële volmachten, testamenten, etc.

Het communiceren van uw intenties voor uw financiële activa voordat u sterft, zal uw dierbaren de richting geven die ze nodig hebben in een zeer moeilijke tijd. Er is niemand morgen beloofd, dus probeer uw boedelplan zo snel mogelijk op orde te krijgen , ook al is het maar een eenvoudig testament.

De specifieke eisen variëren. per staat, dus u kunt het beste een ervaren professional raadplegen voor meer informatie over wat u nodig heeft!

Stap 10: Verhoog uw inkomen

Een van de beste manieren om uw financiële toekomst veilig te stellen, is uw inkomen te verhogen. Als u meer geld verdient, kunt u meer geld besparen en kunt u uw langetermijndoelen sneller bereiken.

U kunt meer verdienen door een beterbetaalde baan te zoeken, onderhandelen over een hoger salaris of een eigen bijzaak beginnen. Ook een bijzaak krijgenis een gemakkelijke manier om wat extra geld te verdienen om uw langetermijndoelen te bereiken terwijl u nog steeds fulltime werkt.

Een paar nevenoptredens die uw inkomen snel kunnen verhogen zijn:

 • Rijden voor Uberis een geweldige bijkomstigheid, want alles wat je nodig hebt is je telefoon en auto om aan de slag te gaan. U hoeft niet eens vooraf in apparatuur te investeren! Het leukste aan rijden voor Uber? Het is flexibel, wat betekent dat u uw eigen uren kunt bepalen, zodat het uw huidige baan of schoolrooster niet verstoort!
 • Een vaardigheid gebruiken die u heeft het aanbieden van een benodigde dienst kan in korte tijd extra geld opleveren. Of het nu gaat om grafisch ontwerp, copywriting, catering of naaien – er zijn tal van freelance mogelijkheden voor mensen met de juiste vaardigheden.
 • Enquêtes beantwoorden kan u snel geld opleveren. Meld u met meerdere aan en voltooi ze in uw vrije tijd. U zult niet veel geld verdienen met enquêtes, maar elke dollar telt!
 • Huisbaas zijn is een (meestal) passieve en gemakkelijke manier om wat extra inkomen te verdienen. Huur een kamer, een kelder of duik erin als investeerder en begin met het verhuren van panden.

Stap 11: Meer informatie over persoonlijke financiën

De laatste stap is om een ​​meester in persoonlijke financiën te worden! De meeste mensen krijgen nooit grip op hun geld en bereiken financiële vrijheid omdat ze niet over de kennis beschikken die ze nodig hebben. Neem controle over uw financiële toekomst door uzelf te onderwijzen.

Een paar manieren waarop u meer kunt leren over geldbeheer zijn:

 • Persoonlijke financiële boeken lezen ( ze zijn gratis in de bibliotheek!)
 • Abonneren op financiële blogs (zoals deze!)
 • Lid worden van de Personal Finance subreddit
 • Online middelen gebruiken om (veel zijn gratis!)

Als u denkt dat u meer ondersteuning nodig heeft, praat dan met een financieel planner. Een expert zal u de zekerheid geven dat u op de goede weg bent om financiële zekerheid te bereiken.

De voordelen van financieel gezond zijn

Als je ooit wakker hebt gelegen over financiën, weet je hoe stressvol geldproblemen kunnen zijn. Het is gemakkelijk om je zorgen te maken over onbetaalde rekeningen, het betalen van je hypotheek, het afbetalen van die zware schulden die zich opstapelen en andere financiële lasten die je misschien draagt. Om nog maar te zwijgen van hoe ver u achterloopt met uw pensioenplanning en het gebrek aan opties in het leven dat u heeft om geld te sparen en te bouwen voor uw toekomst.

Wanneer u de juiste veranderingen in uw financiële leven aanbrengt, zoals het opbouwen van spaargeld, het elimineren van schulden en het verhogen van uw inkomen, kunt u een groter gevoel van veiligheid krijgen. Door slechte geldgewoonten te doorbreken, een zuinig leven aan te nemen en uw maandelijkse uitgaven te verlagen, kunt u op de goede weg naar financiële vrijheid komen.

Als u eenmaal financieel gezond bent, zult u verschillende voordelen ervaren die kan het leven voor u veel gemakkelijker maken, zoals:

 • Stress en angst verminderen
 • Meer opties in het leven hebben
 • Uw gezin meer stabiliteit geven
 • Uw toekomstige pensioen veiligstellen
 • Uw vermogen vergroten om te geven en genereuzer te zijn

Als u het momenteel moeilijk heeft met uw financiën, weet dan dat u meer zekerheid kunt hebben als u de juiste stappen neemt.

Conclusie

Succesvolle mensen die financieel gezond zijn geworden, weten dat het tijd, geduld en toewijding kost , maar het is een haalbaar doel. De sleutel tot een welvarend financieel leven is dat u zich bewust bent van hoe u uw financiën nu beheert en dat u deugdelijke financiële beslissingen neemt op basis van uw waarden en langetermijndoelen voor de toekomst.

Hier is mijn aanmoediging voor jou: het is nooit te laat om van richting te veranderen en op weg te gaan naar financiële zekerheid.

Volg de bovenstaande stappen en maak een financieel plan waaraan je je kunt committeren. Ja, er zullen onderweg uitdagingen zijn. Je kunt soms ontmoedigd raken. Maar houd gewoon de toekomst in de gaten waarvan je droomt en geef niet op! Elke stap vooruit is een stap dichter bij het leven ervan.

Plaats een reactie