Financiële checklist april: 5 handige geldtaken

We zijn alweer bijna april!  Gelukkig hebben we wat extra tijd om onze belastingen in te dienen (bedankt IRS!).

De lente is bijna hier, en ik ben zo klaar om meer te zien dan alleen bloemen bloeien.  De economie lijkt te stabiliseren, meer mensen gaan weer aan het werk en ik hoop dat het ergste van de corona-hel achter de rug is.

Ik weet dat het moeilijk was om vooruitgang boeken met financiële doelen in het afgelopen jaar.  Zowel mijn man als ik zaten zonder werk en ik moest stoppen met het afbetalen van onze schulden en me in plaats daarvan concentreren op het opbouwen van spaargeld om deze storm door te komen. En het is nog steeds niet voorbij. Ik kan nog niet schakelen.

Iemand vertelde me onlangs dat ze gelooft dat deze hele pandemie op veel manieren een wereldwijde reset zal veroorzaken – economisch, politiek en spiritueel. Ik denk dat dat heel goed mogelijk is, gezien de krachtige impact die het het afgelopen jaar heeft gehad.

Maar ik vroeg me ook af hoe dat op mij persoonlijk van toepassing zou kunnen zijn.  Wat moet ik resetten in mijn leven?  Hoe zijn mijn prioriteiten veranderd? Wat heb ik nodig om opnieuw te beginnen, met een frisse blik?

Dit zijn vragen die ik je aanmoedig om jezelf te stellen.  Zijn er gebieden in je leven waar je het gevoel hebt vast te zitten? Zijn uw geldgewoonten, uw manier van denken, uw relaties of uw geloof oud geworden? Is uw motivatie het afgelopen jaar een langzame dood gestorven?

Misschien hoeft u alleen maar op de knop Opnieuw opstarten te drukken zodat u opnieuw kunt beginnen.  Terwijl de wereld langzaam terugkeert naar een gevoel van normaliteit, het is een geschikt moment om een ​​reset voor jezelf te overwegen.

Als je een beetje extra richting nodig hebt, heb ik deze financiële checklist van april samengesteld. Kies een of twee of alle vijf de items om u weer op het goede spoor te krijgen om van uw financiële doelen een prioriteit te maken.  En als u meer ideeën wilt, bekijk dan alle maandelijkse financiële checklists die hier worden aangeboden op Finance Over Fifty.

Wilt u financiële checklists voor elke maand van het jaar?  Download deze PDF van 3 pagina's GRATIS!

 

1. Breng budgetaanpassingen aan

Nu u het eerste kwartaal van het jaar bent doorgekomen, wilt u bekijken hoe uw budget voor u werkt.

/p>

Hier zijn enkele goede vragen die u uzelf kunt stellen:

 • Heeft u consistent binnen uw budget kunnen blijven?
 • Zijn er bepaalde categorieën die u regelmatig te veel uitgeeft? in?
 • Helpt uw ​​budgetsysteem u om op schema te blijven, of zijn er dingen die u moet veranderen?
 • Bereikt u elke maand uw financiële doelen?
 • Staan uw uitgaven in lijn met uw waarden?

Budgetten zijn altijd werk in uitvoering omdat onze uitgaven variëren en onze doelen wijzigen.

Zorg ervoor dat u uw budget dienovereenkomstig aanpast, zodat u op schema blijft.

2. Organiseren & versnipperen

We hebben een archiefkast met 5 laden in het kantoor van mijn man. Elke la is volgestouwd met hangmappen en mappen met documenten.

Onlangs was ik op zoek naar iets in de kast en merkte dat ik nog steeds dossiers heb voor auto's die we al meer dan tien jaar niet meer hebben gehad .

Ik denk dat het tijd is om bestanden op te schonen.

Het is van cruciaal belang om uw belangrijke documenten te ordenen en op een veilige plaats te bewaren.  Gooi verouderde mappen weg en bewaar de echt belangrijke dingen in een brandvrije kluis (paspoorten, geboorteaktes, uw testament, enz.).

Zodra u een volledige opschoning heeft uitgevoerd, moet u ervoor zorgen dat u alle documenten met vertrouwelijke informatie meeneemt om te worden vernietigd. Als je geen eigen versnipperaar hebt, zijn er bedrijven die dit tegen betaling voor je doen.

Het andere alternatief is om ze in je open haard te verbranden (dit kan leuker zijn en dubbel doel omdat je tegelijkertijd marshmallows kunt roosteren).

3. Koop seizoensuitverkoop

April is een geweldige maand om geweldige deals te vinden, terwijl retailers zich voorbereiden op het zomerseizoen.

 • Kijk door de kortingsrekken bij uw favoriete kledingwinkel om te ontdekken dat de lentekledinglijnen worden uitgedund.
 • Veel mensen krijgen de voorjaarsschoonmaakmicrobe, wat betekent dat de kringloopwinkels veel nieuwe goodies zullen hebben om doorheen te zoeken.
 • Naast het weggooien van oude spullen, zullen mensen hun huis grondig schoonmaken. Dit betekent dat winkels goede deals gaan aanbieden voor producten zoals stofzuigers en schoonmaakproducten voor thuis.
 • Zorg ervoor dat je je moeder deze maand een cadeau geeft, want winkeliers zullen profiteren van 'last minute' ; kopers in mei en verhogen hun prijzen.
 • Hopelijk verdwijnt de sneeuw eind april in een verre herinnering, dus houd de kortingen op sneeuwruimapparatuur in de gaten.  U vindt waarschijnlijk sneeuwblazers en schoppen tegen goede prijzen.
 • De lente hangt in de lucht en de zomer staat voor de deur – dit betekent dat het trouwseizoen eraan komt.  Als je weet dat je een cadeau voor iemand nodig hebt, begin dan nu met zoeken. Winkels bieden deze maand betere prijzen voor kookgerei om hun klanten te verleiden om nu te beginnen met het kopen van cadeaus.
 • Sla na de vakantie paassnoep, manden, decoraties en jurken in, wanneer deze artikelen in de uitverkoop gaan .

4. Voltooi een gelduitdaging

Ben je al zomerplannen aan het maken?  Misschien wil je op vakantie gaan of je achtertuin een upgrade geven.

Een geweldige manier om te beginnen met sparen voor die extra uitgaven is door een maand lang een gelduitdaging te creëren.

/p>

Enkele ideeën waar je je voor 30 dagen aan kunt committeren zijn:

 • Niet uit eten gaan
 • Geen nieuwe kleren kopen
 • Genieten alleen gratis entertainment
 • Thuis koffie zetten
 • Alleen het kopen van benodigdheden

Al deze dingen zullen discipline vergen om een ​​hele maand aan vast te houden, maar ik garandeer je dat je geld zult besparen!  Je zou zelfs meer dan één – of *alle* van hen – om uw spaargeld te maximaliseren.

Tegen het einde van de maand heeft u een flink bedrag dat u kunt besteden aan uw zomerplannen.

5. Stem uw waarden af ​​op uw uitgaven

Terwijl u nadenkt over wat er moet worden “gereset” in je eigen leven is het een nuttige oefening om erachter te komen wat je echt belangrijk vindt. Het leven heeft de neiging om met perspectief te knoeien, en het is gemakkelijk om van het goede spoor te raken (vooral als je een crisis of een pandemie hebt doorgemaakt).

Ga de uitdaging aan tijd om je prioriteiten op te schrijven.  Krijg een stevige greep op die dingen waarover voor u niet kan worden onderhandeld.  Denk na over wat vreugde en vervulling in je leven geeft.

Bekijk vervolgens hoe u uw geld uitgeeft en bepaal of uw financiën daadwerkelijk overeenkomen met uw waarden.

Als u een verschil ziet, past u uw budget aan (zie #1) zodat je uitgaven een betere weerspiegeling kunnen zijn van wat echt belangrijk voor je is.

Download financiële checklists voor alle 12 maanden van het jaar GRATIS!

 

Plan uw checklist & start blooming

Op koers blijven naar financiële vrijheid vereist planning en intentie.  Het is niet genoeg om een ​​lijst op te schrijven in een notitieboekje, waar je hem over 4 maanden zult vinden terwijl je aan de telefoon bent op zoek naar een stukje kladpapier.

To-do-lijsten zijn er om te doen.  Zorg er dus voor dat u ze ergens opschrijft dat u zal motiveren om ze voor elkaar te krijgen.

Voeg ze toe aan je agenda, plak ze op het prikbord in de keuken of zet ze als herinnering op je telefoon.

Het maakt niet uit hoe klein de taak is, zolang je er maar vooruit gaan, dan is het de moeite waard om te doen.

Andere berichten die u geïnteresseerd zijn in:

 • Hoe u $ 5000 in een jaar kunt besparen
 • 11 effectieve manieren om gemotiveerd te blijven met je doelen
 • Het doel van een budget: 17 krachtige voordelen
 • 3 slimme redenen om spaargeld boven schulden te stellen
 • Hoe u als laatste kunt leven Maandinkomen (en waarom u dat zou moeten doen)
 • 14 (meestal gratis) online geldbeheertools
 • Hoe Binnen uw mogelijkheden leven (en toch tevreden zijn)
 • Financiële gezondheidscontrole: 7 stappen om uw fiscale welzijn te stimuleren
 • <Hoe u aan uw schulden kunt ontsnappen met een doe-het-zelf-schuldbeheerplan
 • De gids met nulsombegrotingen

Wilt u dit bericht bewaren voor later?  Pin het gewoon op je favoriete Pinterest-bord!

Financiële checklist april: 5 handige geldtaken

Plaats een reactie