Financiële checklist augustus

Naarmate ik ouder word, lijkt de tijd sneller te gaan.  Waar een deel van mij dol op is, omdat ik toekomstgericht ben en altijd aan morgen denk. Maar een ander deel van mij zegt “rust aan!” omdat ik weet dat ik op een dag deze dagen zal missen als mijn kinderen nog thuis zijn en we druk bezig zijn met het leven samen.

Toch ben ik het afgelopen jaar steeds meer gaan nadenken over mijn pensioen.  Ik weet dat het nog 15-20 jaar voor ons weg is (en dat is maar goed ook, want we zullen elk jaar nodig hebben om te sparen), maar ik denk dat het belangrijk is om begin in ieder geval na te denken over hoe het eruit zou zien.  Een beetje dagdromen houdt me gemotiveerd om te doen wat we kunnen om het pensioen op te bouwen dat we echt willen.

Daarom heb ik deze maandelijkse financiële checklists gemaakt.om me eraan te herinneren dat er veel bewegende delen zijn als het gaat om het plannen van uw pensioen.  Als je er allemaal tegelijk aan denkt, kan het overweldigend aanvoelen.  Maar als je je elke maand op een paar stukken concentreert, lijkt het beter te doen.  Daarom deel ik ze hier, in de hoop dat een deel van de overweldiging wordt vervangen door het vertrouwen dat je dit kunt! Stap voor stap.

Kalenders worden in deze tijd van het jaar meestal wat drukker naarmate de luie zomerdagen voorbij zijn en we de kinderen klaarmaken om weer naar school te gaan.  Gebruik deze financiële checklist voor augustus om u te helpen een paar stappen verder te zetten in de richting van uw financiële doelen.

Ik ben altijd een last-minute, back-to-school shopper geweest. 8211; soms pas in de eerste schoolweek. Meestal heb ik haast, dus ik ren gewoon naar Walmart en pak zoveel als ik kan vinden op de schoollijst. Er zijn altijd een paar dingen die niet op voorraad zijn of minder gebruikelijk zijn, dus dan ren ik naar Office Depot om ze te zoeken.

Dit is niet de strategie die u moet volgen.

In plaats daarvan kunt u een beetje vooruit plannen om de beste deals te vinden, wat geld te besparen en uw kinderen op de eerste dag naar school te krijgen volledig voorbereid.

Een manier om dat te doen is te weten wanneer uw staat zijn verkoopbelastingvrijstelling heeft.. Niet elke staat doet dit, maar er zijn er verschillende die geen omzetbelasting heffen op bepaalde back-to-schoolaankopen voor een bepaald weekend in augustus. Aangezien de omzetbelasting rond de 7-8% schommelt, kunt u op deze dagen flink wat wisselgeld besparen door te winkelen.

Misschien wil je ook in je huis rondkijken om te zien welke voorraden je al hebt. Ligt het aan mij, of gebruiken je kinderen nooit alle spullen die je koopt? Ik heb nieuwe pakken systeemkaarten, potloden, gelinieerd papier en memoblaadjes gevonden in verschillende lades – meestal in november als ik me klaarmaak voor Thanksgiving. Mijn suggestie is om nu in je lades te kijken, zodat je niet koopt wat je niet nodig hebt.

Tot slot, voeg een back-to-school-categorie toe aan je budget voor augustus.   De meeste mensen geven uiteindelijk meer dan $ 100 uit aan schoolspullen, dus stel uw limiet in en houd daar rekening mee in uw bestedingsplan.

(Oké, dus nog een laatste tip na dat “laatste” deel – als je geen probleem hebt met uitstellen, kun je gewoon meteen de spullen kopen die je kinderen nodig hebben.  Dan, in september, kunnen zoeken naar de rest van de benodigdheden, wanneer winkels misschien betere deals hebben omdat ze hun inventaris willen verplaatsen.)

2.  Verlaag de verzekering van uw huiseigenaar

We hebben net een nieuw dak op ons huis gekregen, wat de verzekering van onze huiseigenaar zou moeten verlagen. Ik zal onze rekening nauwkeurig bekijken om er zeker van te zijn dat dit het geval is.  Als dat niet het geval is, haast u dan naar een verzekeringsmaatschappij! Ik ga ergens anders op zoek naar een beter tarief.

U hoeft geen heel nieuw dak te kopen om de verzekering van uw huiseigenaar te verlagen. Er zijn kleinere verbeteringen die ook een deuk in uw maandelijkse premie kunnen zijn, zoals:

  • Verhoog de beveiliging van uw huis door een alarmsysteem toe te voegen en nachtschootsloten op uw deuren te plaatsen
  • Bescherm uw huis tegen natuurrampen door dode bomen te verwijderen, stormluiken toe te voegen en stormbestendige ramen te installeren
  • Waterschade beperken door een automatisch waterafsluitapparaat te installeren
  • Onderhoud systemen die elektriciteit gebruiken door een permanente, automatische generator te installeren

Het eerste dat u moet doen Wat u wel kunt doen, is uw verzekeringsmaatschappij bellen en nagaan bij welke verbeteringen u daadwerkelijk korting krijgt. Niet alle bedrijven zullen u belonen voor elke verbetering, dus weet voordat u geld uitgeeft.

3. Organiseer uw belastinguitgaven in de zomer

Veel mensen verhuizen in de zomer als de kinderen niet naar school gaan.  Als u naar een nieuwe plek bent verhuisd, begin dan met het verzamelen van uw bonnen zodat u voorbereid bent op belastingtijd.

Als uw gezin bijvoorbeeld is verhuisd vanwege een nieuwe baan, kosten zoals vervoer, tijdelijk onderdak tijdens de verhuizing en de kosten voor het inpakken van uw spullen kunnen aftrekken.

Andere evenementen die voor u mogelijk fiscaal aftrekbaar zijn, zijn onder meer de kosten van zomerkampen, werkgerelateerde reizen, uitgaven voor thuisonderwijs, liefdadigheidsdonaties of HELOC-rente (Home Equity Line of Credit). Er zijn limieten aan elk van deze, dus zorg ervoor dat u eerst uw belastingonderzoek doet.

4.  Plan voor reizen naar Labor Day

Het laatste driedaagse weekend dat we hadden was Memorial Day, dus in september ben je misschien klaar voor een minivakantie met de fam.

De tijd om daarover na te denken is nu wanneer je tijd hebt om wat goede deals voor reizen en zoek uit hoe het binnen uw budget past.  Het is ook handig om vooruit te plannen, zodat je meer opties hebt voordat alles volgeboekt raakt.

5 . Bereken uw financiële ratio’s

Een deel van plannen waar je naartoe gaat, is weten waar je nu bent.  Financiële statistieken zijn erg nuttig om u een momentopname te geven van uw financiële gezondheid van vandaag, zodat u weet welke aanpassingen u in de toekomst moet maken.

Er zijn veel verschillende berekeningen die u kunt gebruiken, afhankelijk van uw prioriteiten.  Maar om u een begin te geven, kunt u mijn bericht lezen over 4 financiële ratio’s die u zullen helpen uw doelen te bereiken.

Begin nu met het bijhouden van uw cijfers, zodat u voldoende tijd heeft om koerscorrecties aan te brengen. Bekijk de standaardaanbevelingen voor de statistieken die u kiest, zodat u een idee heeft waar u moet zijn. Elk is echter uniek voor u en uw situatie, en uiteindelijk zult u moeten beslissen wat het beste is voor uw eigen pensioen.

Plan uw checklist

Iemand zei ooit: ‘een doel zonder een plan is slechts een droom.

Met andere woorden, dromen kunnen alleen uitkomen als er een plan aan verbonden is.

Het hebben van een checklist is niet genoeg – je moet daadwerkelijk implementeren wat erop staat.

Bekijk dus deze maand je doelen en kies vervolgens de taken die daarbij passen.  Zet ze in je agenda zodat ze een specifieke dag en tijd hebben om ze af te werken.

Anders vliegen de dagen voorbij en voor je het weet is je pensioen dichterbij dan je denkt.  Want hoe ouder je wordt, hoe sneller de tijd vliegt, toch?

Plan vandaag nog je droom, zodat je het pensioen krijgt dat je altijd al wilde hebben.

 

Plaats een reactie