Financiële Checklist einde van het jaar: 5 slimme taken voor December

December’s einde-van-jaar financiële checklist voor 2020

steek je hand op als je opgelucht bent om dit jaar eindelijk ten einde te zien komen. Ik zie je!)

Ik moet rekwisieten geven aan 2020, want het heeft me zeker een wilde, onverwachte rit gegeven.

Hier zijn slechts een paar ervaringen die 2020 me voor het eerst in mijn leven heeft gegeven:

  • leven door een wereldwijde pandemie
  • verplicht zijn om een gezichtsmasker te dragen wanneer ik in het openbaar ben
  • afhankelijk van werkloosheid voor de afgelopen 9 maanden
  • zorgen maken dat ik geen toiletpapier in de winkel vind
  • reserveren moet maken om naar de kerk te gaan

en, zo gek en ongemakkelijk als al deze geluiden, Ik weet dat er vele anderen zijn die zoveel erger hebben moeten doorstaan.

dus, ik ben enorm opgelucht om het einde van 2020 in zicht te zien.want ik geloof dat 2021 betere dingen in petto heeft voor de wereld.

natuurlijk kan ik de toekomst niet zien, maar het is wat ik *kies* om te geloven.ik heb genoeg stress en zorgen gemaakt dit jaar om me een leven lang mee te gaan.ik ben klaar om verder te gaan en meer hoop en overvloed in mijn leven te ervaren.

en jij?

(Ik hoop dat je ja hebt gezegd!)

zelfs als het leven je curveballs gooit, is het nog steeds zo belangrijk om je ogen op het doel te houden. don ’ focus niet op hoe uw financiën het afgelopen jaar hebben geleden.blijf in plaats daarvan vooruit kijken, vooruitgaan en positieve beslissingen nemen die je vooruit helpen.

misschien heb je niet de vooruitgang ervaren waar je op hoopte afgelopen December.& Nbsp; dat ’s oke.het is niet het gebrek aan vooruitgang dat telt.het belangrijkste is dat je het niet opgeeft.

dat’ s waarom ik maak deze maandelijkse financiële checklists – Om u te helpen gefocust te blijven op het nemen van stappen die uw financiële doelen ondersteunen.

dus, terwijl we deze achtbaan van een jaar afsluiten, adviseer ik 5 taken die u kunt doen om op schema te blijven met uw geldbeheer.

met de feestdagen worden de schema ‘ s vaak drukker en worden de prioriteiten opnieuw gerangschikt.uw financiën kunnen extra stress voor u veroorzaken (vooral dit jaar).

dus, Ik wil je gewoon aanmoedigen om opzettelijk te blijven over je financiën – hoe klein de taak – ook is, zodat je het nieuwe jaar op de juiste voet kunt beginnen.

je kunt deze lijst gebruiken of je eigen lijst maken om doelgericht op koers te blijven.het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat uw acties in overeenstemming zijn met uw waarden.

hier zijn 5 taken voor December ’s einde van het jaar financiële checklist.

 

1.  Gebruik uw FSA-fondsen

 

Als u een flexibele uitgavenrekening hebt die aan het einde van het kalenderjaar verloopt, moet u het saldo dat er is, opgebruiken.  anders verlies je dat geld.

de kwalificerende uitgaven zijn beperkt, dus plan hoe u de rest van het geld zult gebruiken.FSA-fondsen kunnen worden gebruikt voor co-pays, recepten, eigen risico ‘ s en medische apparatuur.het kan niet worden gebruikt voor verzekeringspremies of over-the-counter producten zonder recept.

op de financiële Checklist van November was een taak om afspraken met artsen en tandartsen aan het einde van het jaar te plannen.Gebruik uw FSA-fondsen om eventuele out-of-pocket kosten te dekken die voortvloeien uit uw laatste medische bezoeken voor het jaar.

Als u vindt dat u een buitensporig bedrag in uw FSA hebt, overweeg dan om uw bijdragen voor 2021 te verlagen.het laatste wat je wilt is geld verliezen alleen maar omdat je het niet hebt gebruikt.

2.  overweeg herfinanciering hoge rente schuld

een van de gemakkelijkste manieren om uw schuld te verlagen is om te herfinancieren voor een lagere rente.December is een goed moment om deze stap te zetten terwijl je je voorbereidt op nieuwe doelen in 2021.

 

In het verleden heb ik onze creditcardschuld en onze hypotheek geherfinancierd om de tarieven te verlagen.hierdoor besparen we letterlijk duizenden dollars aan rente.

als u een aanzienlijk creditcardsaldo heeft, zoekt u een promotioneel tarief van 0% om naar over te maken.u zult waarschijnlijk een overdrachtssnelheid van 3% op het saldo moeten betalen, dus u zult deze kosten moeten afwegen tegen de tijd die u zult moeten afbetalen.

met onze totale credit card saldi, de 3% vergoeding eindigt aanzienlijk minder dan de rente die ik zou betalen over de tijd die we nodig hebben om het allemaal af te betalen.

waarschijnlijk is de grootste impact die u kunt maken door uw hypotheek te herfinancieren.  vanaf de datum van deze post, hypotheekrente zijn op historische dieptepunten.Als u in aanmerking kunt komen voor herfinanciering, kan het voltooien van deze ene taak u mogelijk duizenden besparen gedurende de levensduur van uw lening (en uw maandelijkse hypotheekbetaling aanzienlijk verminderen).

met een beetje onderzoek om de beste tarieven te vinden, kunt u uw goede krediet gebruiken om het bedrag van de rente die u betaalt op uw schuld drastisch te verminderen.

neem deze maand de tijd om die tarieven te verlagen, zodat u uzelf kunt instellen om uw financiële doelen sneller te bereiken in 2021.

3.  Krijg uw belastingen georganiseerd

 

Ik weet dat er meestal veel gaande is in December, en het organiseren van belastingdocumenten staat waarschijnlijk niet bovenaan je to-do-lijst.

maar als je de tijd neemt om het nu te doen, kun je mogelijk voor het einde van het jaar enkele aanpassingen maken om in April het best mogelijke resultaat te garanderen.

Ik maak altijd een bestandsmap in januari om alles te bewaren dat ik het hele jaar door ontvang.  het grootste deel van mijn organisatie gebeurt op een permanente basis.maar onvermijdelijk vind ik verdwaalde goodwill-bonnetjes in een willekeurige la die moeten worden opgeborgen.

u kunt ervoor zorgen dat u de vereiste documenten ter ondersteuning van eventuele aftrek en credits die u van plan bent te nemen, en check in met uw belastingplichtige om te zien of er andere papierwerk u nodig hebt.

natuurlijk, je won ’ t ontvangen W – 2 formulieren en rente verklaringen tot januari, maar als je al het andere georganiseerd nu dan is het’ll een makkie om het allemaal samen te stellen en krijgen die belastingen vroeg gedaan.

4.  Snijd uw belastingrekening voor 2020

Als u dicht bij het voldoen aan de gestandaardiseerde aftrek door het specificeren, kunt u eventueel tip de schaal door het maken van een aantal extra uitgaven voor het einde van het jaar.

 

een manier is om de hypotheekbetaling van januari in December te betalen.  Dit geeft u 13 maanden hypotheekrenteaftrek voor 2020.

u kunt ook volgend jaar de onroerendgoedbelasting vroeg betalen om een beetje extra belastingaftrek te krijgen.  deze belastingbetaling kan worden aangevraagd in het jaar waarin deze is betaald.

als u regelmatig een bijdrage levert aan een non-profit organisatie, overweeg dan om dit jaar een deel van de donaties van volgend jaar te geven.Als u uw jaarlijkse schenking niet wilt verhogen, kunt u volgend jaar minder geven en het volgende belastingseizoen de standaardaftrek nemen.

ook als u dicht bij het voldoen aan de minimale aftrek voor medische kosten, kunt u keuzevakken medische procedures gedaan, zodat u die kosten kunt toepassen op uw 2020 belastingen.

voor degenen met studenten, betalen het eerste kwartaal collegegeld factuur voor een extra belastingvermindering.je hoeft niet eens te specificeren om deze bonus te krijgen, dankzij de Amerikaanse Opportunity Tax Credit.u kunt ook vooruitbetalen voor undergrad klassen met betrekking tot uw beroep en aanspraak maken op de Lifetime Learning Credit.

nog een idee is om uw bijdragen voor uw pensioenrekening vóór belastingen te maximaliseren.dit zal uw take-home loon verlagen en uw belastingrekening verlagen. maar het allerbelangrijkste, u’ ll geven meer besparingen brandstof aan de samengestelde rente vlam!

5.  Schrijf je financiële doelen voor 2021 op

 

De meeste mensen wachten tot januari om resoluties of doelen voor het nieuwe jaar te maken.maar als je op 1 januari de grond wilt raken, zet je doelen dan in December op hun plaats.op die manier begin je met focus en heb je een duidelijke richting op de eerste dag van 2021.

voor mij geeft het denken over doelen me altijd een hernieuwd gevoel van inspiratie en hoop.door ze gewoon op te schrijven, voel ik me enthousiast over wat er mogelijk is en hoe ze me zoveel dichter bij mijn droomvisie voor pensioen brengen.

maar ik kan me ook een beetje overweldigd voelen als ik denk aan alles wat ik wil bereiken.  waar moet ik beginnen?&Nbsp; Wat heeft prioriteit?  Hoe krijg ik het allemaal voor elkaar?

Als u zich kunt identificeren, zijn hier een paar richtlijnen die u kunt gebruiken bij het ontwikkelen van uw eigen lijst met financiële doelen voor 2021:

 • weet wat je waardeert.als je duidelijk bent over wat je waardeert, kun je gemakkelijker doelen bepalen die voor jou zinvol zijn.u zult in staat zijn om effectief prioriteiten te stellen en er zeker van te zijn dat uw inspanningen zullen resulteren in een meer bevredigend leven.
 • breek je doelen in tijdsblokken.sommige doelen kunnen een week duren om te bereiken, anderen kunnen een maand duren, en toch kunnen sommige het hele jaar nodig hebben.terwijl je je doelen opschrijft, wijs je een deadline toe, zodat je een idee hebt wanneer elk doel moet worden bereikt.
 • gebruik de slimme structuur.SMART is een acroniem dat staat voor Smart, meetbaar, haalbaar, Relevant en tijdgebonden.Als u elk van deze kenmerken toepast op elk van uw doelen, verhoogt u uw kansen om ze te bereiken.lees dit nuttige artikel voor een meer gedetailleerde gids over slimme doelen.

het hebben van een aantal doelen is een geweldige manier om meer doelgericht te zijn in je leven.

maar het hebben van de juiste doelen die waardegedreven zijn, kan je leven veranderen.

 

Plan uw financiële checklist voor het einde van het jaar

Het is gemakkelijk om het einde te laten-van-het-jaar, vakantie-activiteiten houden u van een verblijf op het goede spoor met uw financiën.het versieren van de boom en het inpakken van geschenken is tenslotte zoveel leuker, toch?

geloof me, Ik zou veel liever een boek lezen, bij het vuur, nippend aan eierpunch, dan na te denken over belastingen.

maar ik weet dat als ik een beetje tijd en intentie besteed om ervoor te zorgen dat mijn financiën in orde zijn, het mijn geest bevrijdt om volledig aanwezig te zijn bij mijn geliefden.het houdt ook mijn mindset scherp en bewust, en ik ben minder geneigd om financiële keuzes te maken Ik zal spijt krijgen in Januari.

als je van plan bent voor alle festiviteiten die dit seizoen brengt, moedig ik je aan om ook tijd te maken in je schema voor verstandige geldpraktijken.

wees bewust over het plannen van uw checklist door het maken van afspraken met jezelf om elke taak gedaan te krijgen.

Op die manier maak je jezelf klaar voor een succesvol 2021!

Plaats een reactie