Financiële checklist februari: 5 stappen om op schema te blijven met uw gelddoelen

In dit bericht, #8217;Ik geef je 5 handige taken om je op het goede spoor te houden met je financiële doelen voor 2021.

Dus, hoe gaat het met die doelen voor 2021?  Je weet wel, degene die je in december hebt opgeschreven.

Misschien ben je januari vol hoop en enthousiasme begonnen.  Misschien heb je een aantal taken op de financiële checklist voor januari doorstaan.

Als dat zo is, *uitstekend*!

Maar misschien loopt je motivatietrein nu bijna uit stoom.  Dat is oké – Ik heb je gedekt!

Voor deze financiële checklist van februari geef ik je 5 manieren waarop je je motivatie een boost kunt geven en je kunt focussen op het verbeteren van je financiële gezondheid. Deze takenlijst helpt u op weg en helpt u vooruit op uw reis naar financiële vrijheid.

Bekijk al deze maandelijkse financiële checklists, één voor elke maand het jaar.  Elke lijst is bedoeld om u te helpen bewuster om te gaan met uw financiën en de voortgang te boeken die u nodig heeft om uw doelen te bereiken.

Wilt u financiële checklists voor elke maand van het jaar? Download deze PDF van 3 pagina's GRATIS!

 

1.  Kickstart (of boost) uw noodfonds

Is het starten van een noodfonds nog steeds een van die dingen die u ;ga je *op een dag* doen?

Maak dat dan eens op een dag in februari.  Stel het niet steeds uit.  Spaar een kussen van $ 1.000 voor die onverwachte noodsituaties.

Anders, zoals Dave Ramsey zegt, verandert die noodsituatie in een crisis.

Don&#8217 Laat u niet in slaap wiegen alleen omdat al uw financiële behoeften op dit moment worden vervuld. Als u een creditcard zou moeten gebruiken of geld zou moeten lenen voor een noodgeval, zit u al in de problemen.

Maak van uw financiële paraatheid een prioriteit en start zo snel mogelijk een noodfonds.  Begin waar je bent en doe wat je kunt, ook al is het maar $ 20 per week.

En als je al een tijdje aan het sparen bent voor noodgevallen, daag dan uit jezelf om je bijdragen elke maand te verhogen.  Op die manier bereik je sneller je ideale balans, terwijl je de zelfdiscipline opbouwt om bevrediging uit te stellen.

Gerelateerde post:   Een noodfonds voor 6 maanden opbouwen in 5 eenvoudige stappen

<2.  Verkoop spullen die je niet nodig hebt

Voordat je aan je voorjaarsschoonmaak begint en spullen naar Goodwill brengt , kijk of je huishoudelijke artikelen kunt verkopen die alleen maar ruimte innemen.

Ga door je kasten, kasten, opslag en garage en haal alles eruit wat je het afgelopen jaar niet hebt gedragen, gebruikt, aan gedacht of bekeken.

Als er iets in de stapel belangrijk is of belangrijk, zoek er een geschikte plaats voor.  Plaats voor al het andere een advertentie op Craigslist of een aanbieding op eBay om te proberen wat geld te verdienen.

Zelfs als je denkt dat niemand ooit een dubbeltje zou betalen voor die oude lampenkap, zet het staat toch te koop.  Je kent het oude gezegde:  Het afval van de een is de schat van de ander.

Als je geen zin hebt om online te verkopen, plan dan een tuinverkoop.  Kies een weekend met mooi weer, maak een paar borden en verkoop al die spullen die in je huis staan.

Neem vervolgens je verdiensten en stop ze in je noodfonds.

3.  Maak een schuldafbetalingsplan

Dus je hebt het gehad met schulden. Ik snap het helemaal.  Ik heb zelf een zekere mate van schulden gehad sinds ik 17 was.

Misschien kijk je naar je budget en kun je geen extra geld vinden om het af te betalen, zodat je uiteindelijk maandelijks het minimum betalen.  In dat tempo zit u waarschijnlijk de rest van uw leven in de schulden.

Het is tijd om agressief te worden.  Het is tijd om alle excuses te stoppen en een manier te vinden.

Je moet een plan maken om uit de schulden te komen.  Misschien zijn het creditcards, studieleningen of geleend geld waar je aan vastgeketend zit. Heck, misschien zijn het ze allemaal.

Kies één saldo en schrijf een tijdlijn op om het af te betalen. Gooi elke extra cent in de richting van die schuld.  Genereer een beetje extra inkomen met een parttime baan of een bijbaan die u ervoor kunt gebruiken.

Stel een streefdatum in voor wanneer u wilt dat het zijn vruchten afwerpt.  Daag jezelf uit om elke weg te volgen om die deadline te halen.  Zet u in voor uw plan!

En zodra dat eerste saldo is afbetaald, richt u zich op het volgende saldo.  Maak een tijdlijn, stel een streefdatum vast en ga die balans te lijf met alles wat je hebt.

2021 is jouw jaar om de schuldenlast die je al te lang met je meedraagt, te vernietigen.   Maak een plan en voer het uit!

Gerelateerd bericht:  Leer 3 slimme redenen voor *Niet * Spaargeld gebruiken om schulden af ​​te betalen

4. Begin met het gebruik van een financiële app

Als u zich verzette tegen het gebruik van technologie om u te helpen uw financiële doelen te bereiken , Ik wil je een kleine uitdaging geven.

Kies een deel van je financiën waar je verbetering in zou willen zien.  Misschien is het budgetteren, of investeren, of sparen.

Zoek vervolgens een app die u op dit gebied kan ondersteunen (u kunt deze 14 geldtools bekijkenvoor inspiratie). Download de app naar uw telefoon en meld u aan voor een account.

Verbind u ertoe de app 30 dagen te gebruiken om te zien hoe het voor u werkt.  Als je het niet leuk vindt, verwijder dan gewoon de app en probeer iets anders.

Stel jezelf open voor de middelen die beschikbaar zijn om je te helpen met je financiële doelen.  Geef jezelf de tijd om iets nieuws te leren, zodat je kunt bepalen of het goed bij je past of niet.

Wie weet?  Je vraagt ​​je misschien af ​​hoe je ooit zonder hebt gekund.

5.  Open een Roth IRA

Dave Ramsey raadt aan om u aan te melden met de 401(k) van uw bedrijf en bijdragen tot het overeenkomende percentage.

Dus, als uw bedrijf maximaal 3% overeenkomt, zorg er dan voor dat er elke betaalperiode 3% van uw cheque in gaat. Op die manier krijgt u zoveel mogelijk gratis geld.  En gratis is goed.  Neem altijd de gratis.

Maar als je nog meer kunt geven, kun je volgens Dave het beste extra pensioensparen in een Roth IRA stoppen.  Dit komt omdat een Roth IRA wordt gefinancierd met geld dat al is belast. Dus als u begint met opnemen nadat u 59-1/2 of ouder bent, wordt u niet belast over die opnames.

Als u meer in uw 401 (k) stopt dan wat uw werkgever matcht, overweeg dan om in plaats daarvan geld over de match te investeren in een Roth IRA. Op deze manier heeft u een inkomen in uw pensioenjaren dat niet wordt verlaagd door belastingen.

Gerelateerd Bericht:  De 401(k) en de IRA: wat is beter?

Maak van uw doelen een prioriteit

Oké, nu moet u beginnen met putten jezelf eerst.  Maak van uw doelen een prioriteit.

Schrijf niet zomaar een lijst op – voeg het toe aan je agenda.  Wijs elk item een ​​datum toe, zodat u niet alleen op toeval vertrouwt om ze af te krijgen.

Bewaak dan uw tijd. Houd u aan de afspraken die u met uzelf heeft gemaakt.

Als u uw doelen wilt bereiken – of ze nu financieel, professioneel, persoonlijk, etc. zijn –  je moet er een prioriteit van maken. Misschien betekent dat een uur eerder opstaan.  Of jezelf opsluiten in een kamer met een bordje Niet storen erop.

Het is niet genoeg om op te schrijven wat je moet doen.  Als je kinderen hebt, of een baan, of kinderen en een baan, weet je dat het niet allemaal vanzelf gaat. Je moet de tactieken plannen die je zullen helpen je doelen te bereiken, en ervoor zorgen dat je die tijd in je agenda bewaakt alsof het de prioriteit is.

Want op een dag, als de kinderen weg zijn en het huis leeg staat, wil je er geen spijt van krijgen dat je niet eerder aan je droomleven hebt gewerkt.

Download GRATIS financiële checklists voor alle 12 maanden van het jaar!

 

Andere berichten die je misschien leuk vindt:

  • 17 krachtige voordelen van een budget
  • Hoe u uw voedselbudget kunt vergroten op 50 eenvoudige manieren
  • De Ultieme Zero-Sum Resource Guide
  • 7 stappen om pensioensparen in te halen
  • 5 dagelijkse gewoonten in het huishouden om geld te besparen
  • Hoe te budgetteren met de kosten van de afgelopen maand Het inkomen van 8217 (en waarom u dat zou moeten doen)
  • De pensioenroutekaart voor late starters
  • 50+ eenvoudige manieren om geld te verdienen Extra geld (zowel online als offline)
  • 15 financiële doelen die iedereen in 2021 zou moeten terugverdienen
  • 14 online geld Beheertools

Wilt u deze financiële checklist voor februari bewaren voor later? Pin het gewoon op je favoriete Pinterest-bord!

Financiële checklist voor februari: 5 stappen om op koers te blijven met uw gelddoelen

Plaats een reactie