Financiële checklist juli

De zomer is een geweldige tijd om te ontspannen, een lange vakantie te nemen, en breng extra tijd door met familie.

Hoewel het wat langzamer gaat, is het ook een goed moment om uw financiële situatie voor de eerste helft van het jaar te beoordelen.  Neem even de tijd om uw doelen te bekijken en te zien hoe goed u op schema blijft.

En terwijl u met de kinderen omgaat, kunt u met hen praten over geldbeheer.  Of ze nu op het punt staan ​​naar de universiteit te gaan of wat extra geld verdienen met een vakantiebaantje, ze hebben nog steeds jouw hulp nodig bij het plannen en budgetteren.

Hier is een financiële checklist voor juli om u te helpen vooruitgang te boeken met uw doelen, zelfs terwijl u geniet van de luie zomerdagen.

Nu 2019 is half voorbij (whaaa???), is het een goed idee om je voortgang te controleren met de doelen die je aan het begin van het jaar hebt gemaakt.

Hier zijn een paar dingen die je zou moeten bekijken:

  • Uw budget:  zoek uit of uw huidige budget goed voor u werkt.  Ben je (grotendeels) binnen je budget gebleven of geef je constant te veel uit? Beslis of u in de toekomst aanpassingen moet maken.  Een budget hebben dat u kunt behouden, is essentieel om uw doelen te bereiken.
  • Uw noodfonds:  bepaal of uw huidige spaargeld 3 tot 6 maanden aan uitgaven dekt. Houd er rekening mee dat deze uitgaven noodzakelijk zijn. Het kan dus zijn dat u speciaal voor uw noodplan een apart budget wilt maken – een die geen discretionaire uitgaven omvat. Dit zal u helpen uw noodfondsdollars zo ver mogelijk uit te rekken terwijl u weer op de been bent. Als uw fonds laag is vanwege opnames, zorg er dan voor dat u een plan heeft om het weer op te bouwen.
  • Uw doelen:  bekijk de financiële doelen die u aan het begin van het jaar heeft gesteld.  Houdt u uw afbetalingsplan voor schulden bij? Hebt u kosten kunnen besparen en de cashflow kunnen verhogen?  Dit is een goed moment om uw voortgang te evalueren en aanpassingen te maken.  En als je nog geen doelen hebt gesteld, lees dan dit bericht voor een beetje inspiratie.

Door de tijd te nemen om ervoor te zorgen dat u in de goede richting gaat, blijft u verbonden met uw financiële doelen. Hoe eerder je ontdekt dat je van het goede spoor af bent, hoe gemakkelijker het is om koerscorrecties uit te voeren.  Onthoud dat het belangrijk is om vooruit te blijven gaan, dus zelfs als je beseft dat je nog lang niet bent waar je dacht dat je zou zijn, focus je gewoon opnieuw en start je opnieuw!

2.  Doe een portfoliocheck

Hoe dichter u bij uw pensioen komt, hoe belangrijker het is om uw portfolio in de gaten te houden.

Naarmate de tijd korter wordt, wilt u de nodige aanpassingen maken in de activaspreiding, uw spaarquote indien mogelijk verhogen en profiteren van inhaalbijdragen als u ouder bent dan 50 jaar oud.

Misschien wilt u ook een financieel adviseur ontmoeten om de nodige begeleiding te krijgen. Een professional zal u helpen bij het vinden van een goede beleggingsstrategie met het juiste risiconiveau voor uw leeftijd.

Zorg ervoor dat u weet waar u wilt eindigen door een schriftelijk pensioenplan te hebben dat u helpt bij uw financiële beslissingen.&nbsp ; Laat uw toekomst niet aan het toeval over!

3. Bereid je kind voor op de universiteit

Het is een spannende tijd waarin je kind zich klaarmaakt om een ​​nieuw seizoen in te gaan en ga naar de universiteit. Je hielp haar met het aanvragen van beurzen, campusbezoeken en college-essays. Ze is aangenomen op een geweldige universiteit en binnenkort pakt ze haar koffers voor haar grote verhuizing naar de slaapzalen.

Maar voordat ze vertrekt, is het een goed idee om haar te helpen bij het plannen ;financieel voor de universiteit.

Hier zijn een paar dingen die u moet bespreken voordat ze het huis uit gaat:

  • Een maandbudget opstellen.  Collegekosten zijn veel meer dan alleen collegegeld en kosten van levensonderhoud.  Help uw kind een lijst te maken met maandelijkse uitgaven die gedekt moeten worden, zoals clubgelden, reiskosten, uit eten gaan en entertainment.  Laat haar weten hoeveel inkomen je kunt bieden en hoeveel ze nodig heeft om rond te komen met een parttime baan.  Een budget geeft haar de nodige grenzen om haar uitgaven binnen acceptabele grenzen te houden, terwijl het haar ook de vrijheid geeft om nog steeds plezier te hebben.
  • Het financiële hulppakket herzien.  Zorg ervoor dat alle beurzen, beurzen en leningen zijn ingediend en in orde zijn voor het komende schooljaar. Neem de toekenningsbrief door, zodat u weet voor hoeveel u moet zorgen. Ook zijn financiële hulppakketten niet in steen gebeiteld. Als u financiële problemen heeft ondervonden, of beseft dat de kosten een beetje buiten uw bereik liggen, kunt u schriftelijk of persoonlijk bezwaar indienen.
  • Ontwikkel een noodplan.&nbsp ; Stel een plan op voor elke noodsituatie waarmee uw kind te maken kan krijgen. Dit houdt ook in dat ze moet worden gedekt door de juiste verzekering en toegang heeft tot noodfondsen, zoals een creditcard. Zorg ervoor dat ze de benodigde identiteitskaarten heeft om vertragingen bij het krijgen van de juiste zorg te voorkomen.
  • Praat over verwachtingen.  Soms kunnen de hervonden vrijheden die gepaard gaan met weg van huis wonen, leiden tot slechte beslissingen.  Praat met uw kind over uw verwachtingen, zodat zij volledig op de hoogte is en u beiden op dezelfde golflengte zit. Soms kan het beschrijven van mogelijke onaangename omstandigheden de motivatie zijn die ze nodig heeft om verstandig te kiezen.

De overgang van thuis naar universiteit zal waarschijnlijk een paar hobbels kennen. Het hebben van een solide financieel plan zal de reis een beetje soepeler maken voor zowel u als uw kind.

4. Plan grote aankopen rond 4 juli deals

Droomde je al van een grotere flatscreen of een nieuwe grill?

Veel detailhandelaren zullen grote verkopen hebben voor de feestdag van 4 juli.  Doe wat onderzoek online zodat u de beste deals kunt vinden en maximale besparingen kunt behalen.

Het kan verleidelijk zijn om te profiteren van renteloze leningen omdat de besparingen zo goed zijn, maar betaal altijd contant als het kan! Als je het gewoon niet kunt laten, zorg er dan voor dat je een betalingsplan hebt, zodat de aankoop is afbetaald voordat de rente begint.

5.  Leer je tieners goed omgaan met geld

Wanneer uw kinderen naar de middelbare school gaan, zijn ze misschien klaar voor een parttime baan. De zomer is een ideale tijd om dit te doen, aangezien de school uit is en huiswerk geen probleem is.

Dit is een geweldige kans om ze goede financiële gewoonten aan te leren!

Nee hoe klein hun salaris ook is, ze kunnen nog steeds leren budgetteren, financiële doelen stellen, een deel aan liefdadigheid geven en zelfs een beetje investeren.

Helaas leren tieners deze lessen zelden op school.  Ze hebben hun ouders nodig om hen te leren hoe belangrijk het is om vroeg te sparen en financieel verantwoordelijk te zijn.

Met jouw begeleiding kunnen ze verstandige vaardigheden op het gebied van geldbeheer leren waar ze hun hele leven profijt van hebben.

Plan uw checklist

Mijn dochter herinnerde me er vandaag aan dat het over zes maanden Kerstmis is.  Ze vroeg of we het dit jaar konden overslaan, gewoon om het gevoel te geven dat we de tijd echt konden verlengen! (Natuurlijk, als Kerstmis komt, zal ze zich niet meer zo voelen!)

We weten allemaal dat er geen manier is om de tijd te verlengen. Iedereen heeft 24 uur per dag, niet meer en niet minder. De tijd tikt maar door en stopt voor niemand.

Daarom is het zo belangrijk om een ​​plan en een doel voor je tijd te hebben.  U kunt uw doelen de komende vijf jaar verpletteren, of nog steeds in dezelfde financiële sleur zitten. Hoe dan ook, je wordt vijf jaar ouder!

Implementeer enkele (of alle) ideeën op de financiële checklist van deze maand in je plan om je te helpen je doelen te bereiken.

Haal nu het meeste uit uw tijd en uw geld, zodat u op een dag het meeste uit uw pensioen kunt halen!

Plaats een reactie