Financiële checklist juni: 5 actiestappen om uw financiën te verbeteren

De zomer is dagen verwijderd in een hogere versnelling zitten.  Wat is je plan?

Als je er geen hebt, laat deze financiële checklist van juni je dan een beetje inspiratie geven!

Nu alles weer normaal wordt, heb je misschien een vakantie om naar uit te kijken, of activiteiten om ervoor te zorgen dat de kinderen bezig blijven.

Of misschien ligt jouw idee van een geweldige zomer gewoon bij het zwembad of kruip je op de bank met een stapel romans naast je.

Wat je ook leuk vindt om te doen, ik moedig je aan om te genieten van alle zonneschijn, ontspanning en vreugde die je kunt opdoen. Maak doelgericht herinneringen met je gezin en laad je energie op.  Na deze laatste 15 maanden heb je het verdiend!

Neem de tijd om jezelf te vullen terwijl je doorgaat met het bereiken van je financiële doelen. Concentreer je niet op eventuele vooruitgang die je hebt gemist als gevolg van de pandemie. Begin waar je bent, richt je blik op de toekomst en begin vooruit te gaan.

U kunt deze financiële checklist gebruiken om u enige richting te geven, aangezien u opzettelijk bezig bent met het verbeteren van uw persoonlijke financiën, terwijl u ook geniet van de luie zomerdagen!

1.  Controleer uw kredietrapport

U moet uw kredietrapport minstens één keer per jaar controleren, en het is heel eenvoudig om te doen (en gratis!). Het kan vooral belangrijk voor u zijn als u achterstallig bent geworden met het betalen van leningen omdat u het afgelopen jaar bent ontslagen of werkloos bent geworden.

Ga gewoon naar www.annualcreditreport.com om uw gratis kredietrapport aan te vragen.

Kortom, u vult een formulier in, kiest welk rapport u wilt (Equifax, Experian of Transunion) en dient vervolgens uw verzoek in. U moet dit proces herhalen voor elk rapport dat u wilt.

Wees bereid om enkele vragen te beantwoorden die alleen u zou moeten weten (waarvoor u mogelijk in uw financiële administratie moet kijken). Ik weet het, dit kan frustrerend zijn, maar het is om uw kredietinformatie te beschermen.

Dingen waar u op moet letten bij het bekijken van uw kredietrapport zijn:

 • dat uw persoonlijke gegevens juist zijn
 • de sectie openbare registers is bijgewerkt en correct
 • er zijn geen fouten of verdachte beschuldigingen
 • tekenen van identiteitsdiefstal

Voor een uitgebreidere lijst , vond ik dit geweldige berichtop Nolo.com waarnaar u kunt verwijzen. Bonus: vanaf de datum van dit bericht worden alle 3 de kredietrapporten momenteel wekelijks gratis aangeboden vanwege de pandemie.

2.  Controleer uw lidmaatschappen & abonnementen

Wie houdt er niet van om het in te stellen en het te vergeten?

Dit werkt geweldig voor een crockpot-diner, maar als het om uw geld gaat, moet u af en toe een handmatige beoordeling uitvoeren om er zeker van te zijn dat u gebruikt waarvoor u betaalt.

Als je betaalt voor lidmaatschappen en abonnementen die je niet gebruikt, gooi je eigenlijk geld in de vuilnisbak.

Neem deze maand de tijd om te bepalen of al die geautomatiseerde kosten die u al lang vergeten bent, echt aan hun trekken komen en waarde toevoegen aan uw leven.

Enkele mogelijkheden zijn:

 • Sportschoollidmaatschappen
 • Kabelkanaalabonnementen
 • Uw mobiele telefoon abonnement
 • Jaarlijkse creditcardkosten
 • Amazon Prime

Om het u gemakkelijker te maken, zijn er abonnementsbeheerservices zoals Truebill waarmee u al die terugkerende kosten op uw rekeningen kunt vinden.

Er is geen grote investering voor nodig, maar u kunt uzelf letterlijk honderden dollars besparen!

3. Krijg een bijbaan

Als uw werkschema het toelaat, overweeg dan om een ​​tweede baan te nemen die flexibiliteit en een beetje plezier biedt – al is het maar voor de zomermaanden.

Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om een ​​bijbaantje te vinden dat in je schema past en iets is dat je leuk vindt om te doen.  De economie trekt aan en bedrijven stellen zich weer open voor full service.  Waarom zou u niet wat extra geld verdienen om uzelf een kleine financiële buffer te geven?

Wat dit extra inkomen nog zoeter kan maken, is wanneer u een interesse of hobby waar u gepassioneerd over bent omzet in iets dat winstgevend is.

Overweeg deze ideeën voor nevenoptredens die u zou kunnen nastreven:

 • kinderen begeleiden
 • honden uitlaten
 • oppassen
 • een Uber-chauffeur zijn
 • een Etsy shop
 • websites maken
 • fotograaf zijn
 • taarten bakken

Al deze ideeën hebben het potentieel om cashflow met slechts een minimale investering.  En met behulp van websites zoals NextDoor en Craigslist is het gemakkelijker dan ooit om mensen te laten weten welke service u aanbiedt – gratis!

Wie weet? Misschien verandert je drukte in je hoofdoptreden en kun je stoppen met die 9-5!

4. Controleer uw online socialezekerheidsverklaring

Of uw pensioen nu dichtbij genoeg is om te ruiken of het is tientallen jaren verwijderd, het is een slim idee om te weten wat u kunt verwachten van de sociale zekerheid.

Als u in het verleden vooral gefocust was op het maximaliseren van uw 401(k), heeft u misschien niet overwogen hoeveel sociale zekerheid zou kunnen bijdragen aan uw pensioeninkomen.  Maar als u bedenkt dat de gemiddelde maandelijkse uitkering meer dan $ 1.400 bedraagt ​​(ongeveer $ 17.500 per jaar),  het is gemakkelijk te beseffen dat inkomsten uit de sociale zekerheid een vrij substantiële rol kunnen spelen in uw pensioenbudget.

Het is dus erg belangrijk om een ​​goede inschatting te maken van hoeveel u kunt verwachten en dienovereenkomstig te plannen. Sociale zekerheid alleen is niet voldoende om een ​​comfortabel pensioen te ondersteunen, maar als u het opneemt als onderdeel van uw algemene plan, kan de uitkering een aanzienlijke invloed hebben op uw levensstandaard.

Als u uw online verklaring wilt bekijken, gaat u naar de Social Security-siteen maak een account aan.  Er zijn een paar voor de hand liggende vereisten (zoals het hebben van een sofinummer en een postadres), maar het proces is vrij eenvoudig. Als uw account actief is, kunt u uw afschrift bekijken, downloaden of afdrukken.

Naast het huidige bedrag van uw pensioenuitkeringen op verschillende leeftijden, toont het u ook uw volledige inkomstenoverzicht en de nabestaandenuitkeringen voor uw echtgenoot, kind of gezin.

5.  Lees een boek over persoonlijke financiën

U hoeft niet langer honderden of duizenden uit te geven aan het inhuren van een financiële planner.  En u hoeft niet te worden geïntimideerd door al het persoonlijke financiële jargon dat alomtegenwoordig is op websites voor financieel beheer.

Alles wat ze leren of geven of suggereren, is al ergens anders gratis vermeld.

Als u de controle over uw financiën wilt nemen, moet u uzelf onderwijzen.  Stop met afhankelijk te zijn van de mening van je zwager of de suggesties van je buurman (tenzij ze natuurlijk al rijk zijn).

Er is een overvloed aan boeken, tijdschriften, websites, podcasts en cursussen om u te helpen de baas te worden over uw eigen financiën. Zoek uit wat uw prioriteiten zijn en zoek vervolgens naar bronnen die u kunnen helpen uw doelen te bereiken.

Uw grootste obstakel is dat u niet te weinig informatie heeft – het is eigenlijk een informatie-overload.

Dus houd uw lijst kort.  Zoek de auteurs en experts die u respecteert en bewondert, en die al hebben gedaan wat u wilt bereiken. Lees dan wat ze hebben geschreven en doe hetzelfde.

Hier zijn enkele titels die op mijn boekenplank staan:

 • Start Late, Finish Rich door David Bach
 • Financieel Peace Revisited door Dave Ramsey
 • The Millionaire Mind door Thomas J. Stanley
 • Financiële vrijheid door Grant Sabatier
 • Your Money or Your Life door Vicki Robin

Neem het initiatief om te leren over verstandig en effectief geldbeheer.  Kennis is macht!

Plan uw checklist

Verlies de grip niet alleen omdat de zomer luie dagen, ontspannende vakanties en terrasfeesten vereist.

Voor je het weet, ben je aan het winkelen voor schoolspullen en de nieuwste middelbare schoolmode.

Wees een bewuste beheerder van uw geld door uw checklist te plannen.  Zelfs de kleine stappen brengen u dichter bij uw doelen.

Voeg enkele of al deze ideeën toe aan uw planner of kalender en plan ze om ze uit te voeren.

Dan kunt u achterover leunen en ontspannen met uw margarita bij het zwembad, wetende dat u doet wat nodig is om financiële vrijheid te bereiken.

Plaats een reactie