Financiële checklist maart: 5 manieren om uw financiën onder controle te houden

In dit bericht, #8217;Ik geef je 5 handige taken om je op het goede spoor te houden met je persoonlijke financiën.

Het is een jaar geleden dat Coronavirus Hell in de stad kwam.  Dankzij afnemende gevallen en nieuwe vaccins keert de wereld eindelijk (en langzaam) terug naar de normaliteit die we allemaal kenden vóór de pandemie. Hoewel er nog veel onbekenden zijn waar we geen controle over hebben, gloort er hoop aan de horizon.

Als u bent zoals de meesten, heeft uw geldsituatie de afgelopen 12 maanden een zekere mate van instabiliteit gekend. Misschien heb je veel stress gehad door je alleen maar zorgen te maken over je toekomst. Dit is begrijpelijk, maar het helpt niet.

Ik moedig je aan om je te concentreren op wat je *kunt* controleren – uw gedachten, gevoelens en acties – en gebruik uw energie voor die dingen die productief zijn en u dichter bij uw doelen brengen.

Verlies uw grote visie niet uit het oog.  Neem kleine stapjes die je vooruit blijven helpen.  Want uiteindelijk zullen we allemaal aan de andere kant van deze vallei zijn. Even verderop is een bergtop.  Dat beloof ik.

Gebruik deze financiële checklist van maart om u te helpen gefocust te blijven (of opnieuw te focussen) op slim geldbeheer.  En onthoud, als je je doelen bekijkt, waarom je ze hebt gemaakt.  De hele wereld staat het afgelopen jaar op zijn kop, maar ik wed dat jouw waarden niet zijn veranderd. Pandemieën komen en gaan, maar wat echt van betekenis voor u is, zal alle tegenspoed overleven.

Dus als je van het goede spoor bent geraakt, ga dan terug naar de gewoonten die je helpen de toekomst op te bouwen die je wilt. Wees opzettelijk met het nemen van acties die aansluiten bij uw waarden.  En kies die gedachten die u in staat stellen uw huidige omstandigheden te overwinnen.

Ik heb hieronder 5 taken opgesomd die u deze maand kunt uitvoeren om uw financiële doelen te ondersteunen.  Als je meer ideeën wilt, bekijk dan alle maandelijkse financiële checklists die hier worden aangeboden op Finance Over Fifty.

Wilt u financiële checklists voor elke maand van het jaar? Download deze PDF van 3 pagina's GRATIS!

 

1. Bereid uw belastingen voor

Net als in 2020 geeft de IRS ons genadig extra tijd om onze belastingaangifte in te dienen. Maar dit jaar is het maar een maand.

Je hebt tot 17 mei om je belastingaangifte te doen.  Dit betekent dat u geen boetes of rente betaalt over een belastingsaldo, zolang u voor deze datum betaalt.

Als u nog geen aangifte heeft gedaan, vergeet dan niet om uw Recovery Rebate Credit te claimen als u niet beide stimuluscheques van 2020 heeft ontvangen (zolang u in aanmerking kwam om ze te ontvangen). Dit omvat de stimulans van $ 1.200 van de lente en de cheques van $ 600 die in januari zijn verzonden.

Bovendien, als je in 2020 een werkloosheidsinkomen hebt geaccepteerd, krijg je een belastingvoordeel op de eerste $ 10.200 van dat inkomen (zolang je AGI lager was dan $ 150.000). Dit geldt ook voor elk werkloosheidsinkomen dat uw echtgenoot heeft ontvangen, dus dat betekent dat de volledige uitkering voor een getrouwd stel $ 20.400 aan belastingvrij werkloosheidsinkomen zou zijn.

Als u al aangifte heeft gedaan, zegt de IRS nu dat gewijzigde aangiften *niet* nodig zouden moeten zijn. In plaats daarvan zijn ze van plan om automatisch restituties uit te voeren voor iedereen die daarvoor in aanmerking komt.

Ga voor de laatste updates naar de pagina IRS-pagina Coronavirus Tax Relief.

2. Controleer uw verzekeringsdekking

Het moessonseizoen begint in juli hier in Denver.  Een paar jaar geleden waren er enkele schadelijke overstromingen in de stad en iedereen begon te praten over overstromingsverzekeringen.  We hoefden nooit rekening te houden met overstromingen toen we in Vegas woonden, dus dit was iets nieuws voor ons.

Ik kwam erachter dat de meeste standaardpolissen niet automatisch een overstromingsverzekering omvatten. dus als je het wilt, moet je er misschien om vragen. Controleer nu het beleid van uw huiseigenaar, zodat u voorbereid bent wanneer u het nodig heeft.  En houd er rekening mee dat er een periode van 30 dagen kan zijn voordat het van kracht wordt.

3. Ontvang uw bijdragen in

Als u een traditionele IRA heeft, weet u waarschijnlijk dat u gekwalificeerde bijdragen kunt aftrekken van uw belastbaar inkomen , wat uw totale belastingaanslag verlaagt.  De bijdragen die u tot 15 april betaalt, tellen zelfs mee voor uw federale inkomstenbelasting van 2020.

Als u jonger bent dan 50, is uw limiet voor 2020 $ 6.000 voor het jaar. Als u 50 jaar of ouder bent, kunt u tot $ 7.000 bijdragen.

15 april is ook de deadline voor bijdragen voor een gezondheidsspaarrekening (HSA) voor 2020.  De limieten zijn afhankelijk van uw leeftijd en dekking, dus neem contact op met uw zorgverzekeraar om het maximale bedrag te bevestigen dat u kunt bijdragen.

4.  Maak een uitgavenplan voor de zomer

Het voelt alsof het jaar net is begonnen en de zomer zo ver weg is, maar voor je het weet is het zover!

Maak een zomerkalender door alle data voor vakantie, speciale uitjes, verjaardagen te markeren , bruiloften en andere geplande evenementen.  Dit zal u niet alleen helpen bij het plannen van een leuke en volle zomer, maar u zult ook een beeld hebben van wat u nodig heeft om te budgetteren.

Andere dingen waar u in de zomermaanden rekening mee moet houden, zijn een hogere waterrekening en elektriciteitsrekening (ugh) en meer uitgeven aan boodschappen en gas.

Dit is het moment om na te denken over uw budget voor de zomer, zodat u klaar bent voor die extra uitgaven!

5. Bekijk je financiële doelen voor 2021

Nou, het is twee maanden geleden dat je al die goede voornemens hebt gemaakt. Hoe werkt het voor jou?

Ben je op het goede spoor of ben je je motivatie kwijt?

Het is nog niet te laat om die lijst met doelen die je in die vlaag van inspiratie had opgeschreven tevoorschijn te halen en erop terug te komen!

Als je wat stoom hebt verloren, maak een visionboard en hang het op een plek waar je er elke dag langskomt.  Of deel uw doelen met een vertrouwde vriend die u ter verantwoording zal roepen.

Als je nog steeds aan het aansluiten bent, is dit het moment om je voortgang te bekijken. Maakt wat je doet een positief verschil?  Kunt u uw voortgang meten?  Wat moet er aangepast worden?  Werkt uw budget voor u?

Heb niet het gevoel dat u zich aan uw oorspronkelijke plan moet houden.  Als je het gevoel hebt vast te zitten of als je gewoon niet snel genoeg vooruit gaat, breng dan wat veranderingen aan en kijk hoe het gaat. Houd een dagboek bij van wat werkt en wat niet. Meet je voortgang en pas indien nodig aan.

Download GRATIS financiële checklists voor alle 12 maanden van het jaar!

 

Plan uw checklist

Dus nu heb je vijf manieren om deze maand je financiën te versterken.  Misschien kun je er meer bedenken, maar ik merk dat ik mijn checklists kort moet houden, anders blaas ik ze te gemakkelijk af.

Nu moet je ze gewoon doen. Dus wees bewust met het plannen van uw checklist.  Schrijf deze taken in uw planner of agenda en besteed tijd aan het daadwerkelijk uitvoeren ervan.

Vergeet niet dat het nooit te laat is om aan uw doelen te werken.  En als het afgelopen jaar uw motivatie echt heeft aangetast, is dit het moment om u opnieuw vast te leggen en consistente actie te ondernemen.

Het belangrijkste is om vooruit te blijven gaan, stap voor stap tijd, op weg naar financiële vrijheid!

Plaats een reactie