Financiële checklist mei: 5 slimme geldtaken voor de maand

Kan je die zomer geloven ligt om de hoek?  Het is gek om te denken dat er nog maar een paar weken over zijn tot de vakantie!

Elk jaar begin ik rond deze tijd te verlangen naar warme zomerdagen.  Het enthousiasme over sneeuwdagen en een gloeiende open haard begint te vervagen en ik voel me weer klaar voor groen gras, open ramen en slippers.

Sinds het begin van de pandemie zijn we financieel niet in staat geweest om op vakantie te gaan. Maar (goed nieuws!), mijn man kreeg een baan aangeboden bij zijn oude werkgever en heeft officieel geen verlof meer! Dus hij zal fulltime werken, en ik zal van de gelegenheid gebruik maken om meer op de blog te schrijven en meer printables te maken om u te helpen met uw financiële doelen.

Eén ding voor u het is zeker dat ik onze financiën onder controle zal houden en ervoor zal zorgen dat we binnen ons budget blijven.  De zomers hebben de neiging om een ​​beetje “losjes” maar ik ben vastbesloten me aan het plan te houden!

Maar voordat de hitte komt en kinderen doodgaan van verveling, zijn er een paar dingen waar je aan kunt werken om op het goede spoor te blijven op je reis naar financiële vrijheid. Deze 5 taken op de financiële checklist van mei helpen je gefocust te blijven op je doelen, zelfs wanneer de warme dagen je uitnodigen om naar buiten te gaan.

En als je een inhaalslag moet maken of vooruit wilt komen, bekijk alle maandelijkse financiële checklists die hier op Finance Over Fifty worden aangeboden.

1.  Ontvang uw federale belastingen in

De IRS heeft ons dit jaar genadig een extra maand gegeven om belastingen in te dienen vanwege de pandemie. Als u op hun aanbod bent ingegaan, is het tijd om die formulieren af ​​te ronden en ze vóór 17 mei in te dienen.

Het kan u een paar dollar besparen door een beetje te graven in de verschillende wijzigingen in de belastingwetgeving.  De IRS heeft vanwege de effecten van de pandemie extra belastingvoordelen en -kortingen toegevoegd die uw belastingaanslag kunnen verlagen.

Hier zijn een paar bronnen om u op weg te helpen:

  • Het herstelkortingtegoed claimen (voor degenen die niet alle stimuleringsbetalingen hebben ontvangen waarvoor u in aanmerking kwam)
  • Hoe u uw belastingvoordeel van $ 10.200 op werkloosheidsinkomen claimt
  • De IRS Coronavirus Tax Relief-pagina
  • Investopedia’s-gids om uw federale belastingen voor 2020 te betalen

2. Check je arbeidsongeschiktheidsverzekering

Waarom zou je dit in mei doen?

Want mei isbewustzijnsmaand arbeidsongeschiktheidsverzekeringen!  (Ja, het is een ding.)

Als je je afvraagt ​​wat een arbeidsongeschiktheidsverzekering is, zal ik het je vertellen. Kortom, het is een verzekering die uw inkomen beschermt als u arbeidsongeschikt raakt.

Dave Ramsey zegt dat dit het meest onderverzekerde gebied is in een financieel plan!

Als u al 3-6 maanden aan levensonderhoud op uw spaarrekening heeft staan, heeft u mogelijk geen tijdelijke arbeidsongeschiktheid nodig.

Maar zelfs als er geld aan bomen in uw achtertuin groeit, heeft iedereen langdurige arbeidsongeschiktheid nodig. U wilt NIET proberen uw verzekeringskosten te verlagen door een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te wijzen.

De meeste mensen krijgen het door hun werk.  Als uw werkgever het niet aanbiedt, controleer dan eventuele brancheverenigingen waarbij u mogelijk bent aangesloten. Neem anders contact op met een verzekeringsagent.

Stel het niet uit!  Als je het al hebt, zorg dan dat je voldoende dekking hebt. Als u niet – snap het!

3. Plan een garage sale

De lenteschoonmaak is in volle gang, dus verzamel al die oude schoenen, stoffige snuisterijen, boeken die je niet leest en kleine achtergelaten apparaten achterin uw kasten.

Het is tijd voor een garage sale!

Je kunt nu beginnen met organiseren door spullen in dozen te ordenen, spullen zoals prijskaartjes en boodschappentassen te verzamelen en borden voor je buurt te maken.

De meeste mensen stellen een goed georganiseerde tuinverkoop op prijs en zullen langer blijven hangen als de artikelen niet willekeurig in kartonnen dozen worden geschoven.

Wacht dus niet tot het laatste moment om iets bij elkaar te gooien.  Denk erover na en plan het in. Kies een datum waarop het mooi weer moet zijn.  Maak opvallende borden.  Plaats een advertentie op Craigslist.

Zorg er ook voor dat u een paar aanpassingen maakt om een ​​veilige omgeving met sociale afstand voor uw kopers te garanderen.  U kunt tafels verder uit elkaar zetten om meer ruimte te creëren, een bord plaatsen dat mensen eraan herinnert maskers te dragen en zelfs een klein ontsmettingsstation voorzien van handdesinfecterend middel en schoonmaakdoekjes.

Een ander idee om de veiligheid te maximaliseren, is door uw garageverkoop online te houden. U kunt webgebaseerde marktplaatsen gebruiken zoals Craigslist, NextDoor, Facebook Marketplace of Varagesale. Organiseer en bewaar uw verkoopitems in uw garage, zodat u alle verkooptransacties buiten uw huis kunt houden.

4 . Controleer uw nalatenschapsplan

Nu het belastingseizoen bijna voorbij is, is het een goed moment om uw nalatenschapsplan te bekijken en ervoor te zorgen dat alles up-to-date is.

Controleer uw familietrust, uw testament, aangewezen begunstigden, volmachten advocaat en al het andere dat verband houdt met uw plan om uw eigendom te verdelen zodra u weg bent.

Wat als u geen plan heeft?

Dan is het nu een goed moment om te beginnen met het samenstellen. Als er iets is dat we de afgelopen 12 maanden hebben geleerd, is het dat het leven in een oogwenk kan veranderen.

Je kunt je baan van 20 jaar verliezen, je pensioen fonds kan van de ene op de andere dag een duikvlucht nemen, u bent afhankelijk van werkloosheid om amper rond te komen, en we zijn allemaal onderhevig aan levensbedreigende gevolgen wanneer een wereldwijde pandemie besluit zich over de hele wereld te verspreiden.

Niemand van ons weet wat morgen in petto heeft.  Daarom is het belangrijk om je voor te bereiden op het ongewenste en onverwachte. Je hebt misschien geen controle over je omstandigheden, maar je hebt wel controle over je keuzes. Kies er dus voor om een ​​plan te maken dat uw dierbaren zal zegenen en beschermen in het geval van uw overlijden.

Dave Ramsey heeft het over een legacy-lade die iedereen in zijn of haar bezit zou moeten hebben thuis, waar u alle belangrijke documenten bewaart die instructie geven voor een tijd die buitengewoon moeilijk en verontrustend is.

Maak het uw dierbaren zo gemakkelijk mogelijk.  Zorg voor een boedelplan, breng uw documenten op orde en leg ze allemaal op één plek zodat ze gemakkelijk terug te vinden zijn.

Het is maar één manier om uw familie te laten zien hoeveel u van ze houdt.

5.  Beoordeel uw noodfonds

De aard van een noodsituatie is dat deze onverwacht en urgent is.

Dit betekent dat u nooit weet wanneer er zich een noodsituatie voordoet, maar dat u in een oogwenk klaar moet zijn om het af te handelen.

Daarom is het belangrijk om te bouwen maak een noodfonds van 3 tot 6 maanden.

Als u er nog geen bent begonnen, is mei een uitstekend moment om dat te doen . (Eigenlijk is elke maand een uitstekende tijd.)

Als u al bent begonnen met het bouwen van een,u kunt uw voortgang beoordelen en bepalen of u op schema ligt. Hoeveel maanden heb je tot nu toe gespaard?  Hoe lang denk je dat het nog zal duren voordat het volledig gefinancierd is? Wat kunt u doen om sneller te sparen?

Als u een volledig gefinancierd noodfonds heeft, bepaal dan of u het op de juiste plaats spaart.  Als het geld gewoon op uw persoonlijke spaarrekening staat, overweeg dan om het over te schrijven naar een geldmarktrekening waar u een groter rendement krijgt.

Waar je ook bent, het is belangrijk om je voortgang te controleren en ervoor te zorgen dat je op het goede spoor zit.

Omdat noodgevallen een grappige manier hebben om onverwachts op te duiken.

Plan uw financiële checklist voor mei

Nu is het tijd om actie te ondernemen.

Print deze lijst uit, noteer ze in uw planner of download de gratis financiële checklist PDF.

Plan de lijst!

Het doel is om vooruit te blijven gaan, een kleine stap naar een tijd.

Plaats een reactie