Financiële checklist november: 5 essentiële geldtaken voor de herfst

We zijn aflopend naar het einde van het jaar, en oh wat een jaar was het.

Wie had ooit kunnen voorspellen wat 2020 zou brengen?  Zoals, voor de hele *planeet*?

Ik heb afgelopen december een aantal grote financiële doelen gesteld, waarvan de meeste sinds maart op een laag pitje zijn gezet.

Nu, ons belangrijkste doel blijft ons noodfonds opbouwen, terwijl we afhankelijk zijn van werkloosheidsinkomen en spaargeld.

Ik heb geen idee hoe lang dit gaat duren. Dus ik blijf goed geld verdienen, en blijf op koers totdat deze nachtmerrie voorbij is.

Misschien jij hetzelfde voelen.  En ik wed dat jij het ook beu bent!

Dus, totdat het leven weer een beetje normaal wordt, gebruik deze financiële checklist van november om gefocust te blijven op uw geldbeheer.

Omdat de dingen niet altijd zo zullen zijn.  Uiteindelijk zijn we uit deze Twilight Zone.

Blijf tot die tijd op koers.  Blijf sparen, beperk uw uitgaven en volg uw budget.

Laat een kleine pandemie uw financiële doelen niet ontregelen.  Het pensioen staat nog steeds voor de deur, dus blijf toegewijd aan uw visie.

Blijf vooruitgaan, ook al kunt u maar kleine stapjes zetten.  Gebruik de andere financiële checklists op deze blog om u te helpen gefocust en op schema te blijven.

Geef je niet zomaar over aan deze omstandigheden. Doe wat nodig is om ze te overwinnen.

Dit betekent bewust omgaan met uw financiële situatie.  Maak een plan dat u zal leiden naar financiële gezondheid en welvaart tegen de tijd dat u klaar bent om met pensioen te gaan.

Voor november zijn hier 5 dingen die u kunt doen om doelgericht met uw geld om te gaan .

1.  Wees strategisch met vakantieverkopen

November is de maand van Black Friday en Cyber ​​Monday.  Als u een cadeaulijst bij de hand heeft en een goede deal ziet, kunt u mogelijk grote besparingen realiseren.

Als u geen lijst heeft, zorg er dan voor dat u stel er een samen voordat je de drukte trotseert.

Het is al stressvol genoeg om naar het perfecte cadeau te zoeken tijdens het drukste winkelseizoen van het jaar.  Het hebben van een lijst bespaart u veel tijd en energie.

In ons huis veranderen we het whiteboard van onze keuken in een kerstverlanglijstje voor elke persoon in ons gezin. Ik begin daar meestal begin november mee, zodat iedereen tijd heeft om na te denken over wat ze willen.

Ik houd ook een doorlopend kerstverlanglijstje bij op Amazon met alles wat ik in de loop van het jaar vind dat een goed cadeau.

Zodra ik een goed idee heb waar ik naar op zoek ben, zal ik wat vergelijkingswinkels doen. Ik word niet gek van deze – Ik kijk meestal gewoon naar 3 of 4 winkels om de laagste prijs te vinden.

Als ik op zoek ben naar een artikel met een hoog ticket, wacht ik op de after-Thanksgiving verkopen om te kijken of ik nog meer kan besparen.  Ik houd ook mijn ogen open voor coupons in de mail en e-mailpromoties.

Als je als u serieus zoveel mogelijk geld wilt besparen, kunt u een beetje hulp krijgen met technologie. 

Shopping-apps zoals CamelCamelCamelen ShopSavvy helpen je de goedkoopste prijs te vinden voor het perfecte cadeau dat je zoekt.

 

2. Een weekend zonder uitgaven

Ik weet dat ik je net heb verteld om strategisch te zijn met hoe je je geld uitgeeft aan kerstinkopen. Maar vasthouden aan een weekend zonder uitgaven (of twee) zal u helpen uw financiën onder controle te houden.

Tussen winkelen, reizen en uitgaan kan een budget heel snel opraken . Die extra mokka latte, het parkeertarief in het winkelcentrum en nieuwe schoenen voor het kerstfeest op kantoor dragen gewoon bij aan het totaal.

Daag jezelf uit om een ​​heel weekend weg te gaan zonder een cent uit te geven. 

Als je het langer kunt doen, of meer dan één weekend, nog beter! Het is een goede oefening in zelfbeheersing en helpt je om je op andere dingen te concentreren in deze drukke tijd.

3.  Plan dokters- en tandartsbezoeken

Als uw ziektekostenverzekering in januari is geregistreerd, heeft u mogelijk uw jaarlijkse inmiddels aftrekbaar. Zo ja, maak gebruik van uw zorgverzekering en pas wat last-minute controles en behandelingen in.

Maak nu afspraken zodat u voor 31 december terecht kunt.  Het kan zijn dat uw huisarts vanwege de feestdagen beperkt bereikbaar is, dus hoe eerder u belt voor een afspraak, hoe groter de kans dat u wordt gezien.

Zodra uw voordelen overgaan naar het volgende fiscale jaar, moet u dat eigen risico opnieuw betalen voordat uw dekking begint.

Als u erover hebt nagedacht om naar uw arts te gaan, is dit een goed moment om doe het.

Anders betaal je in het nieuwe jaar meer als je eigen risico wordt teruggezet.

 

4.  Plan uw liefdadigheidsbijdragen

Terwijl we Thanksgiving tegenkomen, hebben we de neiging om meer gefocust te zijn op waar we dankbaar voor zijn.

Hopelijk hebben we de mogelijkheid om zinvolle herinneringen te creëren met familie en vrienden.  Ik hou van deze tijd van het jaar omdat mijn hele familie gefocust is op geven.

Daarom is het een goed moment om liefdadigheidsbijdragen te plannen.

Zelfs als u niet genoeg heeft om aan de standaard belastingaftrek te voldoen, is het nog steeds een goed idee om te geven aan de organisaties die u wilt steunen.

Mijn familie doet vaak mee aan Operatie Kerstkind en vult een paar schoenendozen voor behoeftige kinderen in andere delen van de wereld.  Het is een manier om ons geloof in de praktijk te brengen en samen iets te doen als gezin.  Het is ook een geweldige manier om onze aandacht te richten op winkelen en consumeren en op iets veel belangrijkers.

Als uw budget krap is, overweeg dan om daklozen te voeden of een klokkenluider van het Leger des Heils. Een ander idee is om door je kast te gaan en jassen die je niet meer gebruikt eruit te halen om te doneren.

Hoe je ook kiest om terug te geven, het is een manier om een ​​mindset van overvloed te versterken en geluk in je leven te bevorderen. 

En is dat niet gelukkig geluid een stuk beter dan gestrest zijn?

 

5.  Plan resterende vakantiedagen in

Voor sommigen van jullie (zoals mijn man) is dit geen probleem.

Maar voor anderen kun je moeite hebben met het nemen van vrije tijd.  Misschien denk je dat dingen uit elkaar vallen als je niet op kantoor bent. Of misschien wilt u de potentiële overuren niet opgeven. Of je denkt dat Kerstmis niet speciaal zal zijn als je het extra inkomen niet verdient.

Wat je reden ook is, het wordt waarschijnlijk gevoed door zorgen, twijfel of angst – die niet goed samengaan met de stress die typisch met de feestdagen gepaard gaat.

Vrij nemen – zelfs als je geen plannen hebt – zal stressniveaus verminderen en uw focus resetten. 

U zult meer ontspannen zijn, zodat u nog meer kunt genieten van de tijd die u met uw dierbaren doorbrengt. En u zult ook productiever zijn wanneer u weer aan het werk gaat.

Wees strategisch over het plannen van vrije tijd tijdens optimale winkeldagen, geplande feesten en familie-uitjes.  U kunt het weekendverkeer missen om tijd en gas te besparen.

Het opnemen van uw vakantiedagen is vooral belangrijk als ze niet worden overgedragen naar het nieuwe jaar.  Verlies niet de voordelen waar u zo hard voor heeft gewerkt.

Plan uw checklist

Hoe dichter we bij Kerstmis komen, hoe drukker de schema’s lijken te worden.   Streef ernaar om het jaar sterk af te sluiten door gefocust te blijven op uw financiële vooruitgang.

Dit betekent niet alleen dat u zich aan een budget moet houden of een paar dollar kunt besparen op een verkoop.  Het gaat ook om je prioriteiten op orde houden, dankbaar zijn voor wat je hebt en een overvloedige mentaliteit gebruiken bij al je beslissingen.

Het is gemakkelijk van het spoor raken in deze tijd van het jaar.  Maar als u opzettelijk bent, kunt u de feestdagen doorkomen zonder nog meer schulden aan te gaan en u aan een budget te houden.

Neem de tijd om deze maand een paar taken in uw agenda te plannen om uw financiën op orde te houden.  Kom januari, je zult zo blij zijn dat je het gedaan hebt.

Plaats een reactie