Financiële checklist oktober: 5 stappen naar slim geldbeheer

Een van mijn favoriete dingen over het leven in Colorado zijn de gekleurde bladeren in de herfst. We hebben een enorme boom in onze achtertuin die me vertelt wanneer het seizoen verandert.  De groene bladeren beginnen geel te worden en een paar weken later zijn ze prachtig rood voordat ze beginnen te vallen.

Tot nu toe heb ik nooit meer zomer gewenst.  Ik ben altijd klaar voor de verandering van het seizoen.

Als je net als ik bent, vind je het tegenwoordig misschien wat moeilijker om gemotiveerd te blijven over je budget (*geeuw*).   Ik zou veel liever nadenken over het zoeken naar het perfecte kerstcadeau of het bakken van koekjes om van te genieten bij het geroosterde vuur.

Maar … Ik weet dat als ik mijn grip maar een klein beetje loslaat, de dingen vrij snel uit de hand kunnen lopen.  (Emotionele uitgaven, iemand?)

Daarom maak ik deze maandelijkse financiële checklists.  Ze zijn slechts één manier om gefocust te blijven op het op orde houden van mijn financiën en op schema voor mijn uiteindelijke doel om comfortabel op tijd met pensioen te gaan.

Ik heb 5 geldtaken voor Oktober dat u kan helpen met uw geldbeheer terwijl het winkelseizoen echt begint.

Wil financiële checklists voor elke maand van het jaar? Download deze PDF van 3 pagina's GRATIS!

 

1.  Vul de FAFSA in

Als je een kind hebt dat volgend jaar naar de universiteit wil, moet je ze in oktober de FAFSA (gratis aanvraag voor federale studentenhulp) laten invullen. Het formulier komt op 1 oktober beschikbaar en hoe eerder het wordt ingediend, hoe beter.

De meeste hogescholen kennen een vorm van hulp toe op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Ze kunnen en zullen kijken naar de datum van uw FAFSA-aanvraag en hulp toekennen aan degenen die het eerst in de rij staan. Begin er dus zo vroeg mogelijk mee!

Je hebt een paar dingen nodig om het proces soepel te laten verlopen:

 • federale studentenhulp-ID* (die u hier kunt vinden)
 • voorafgaande eerdere federale inkomstenbelastingaangiften (ja, ik bedoelde 2 ‘priors’ te schrijven).   Dit betekent alleen dat u voor het FAFSA-formulier van 2020 uw belastinggegevens van 2018 zult gebruiken*
 • huidige bankafschriften & investeringsgegevens*
 • rijbewijsnummer
 • burgerservicenummer*
 • lijst van hogescholen die zullen worden aangevraagd

*Als uw kind nog steeds ten laste van u is, heeft u deze informatie ook nodig.

Houd er rekening mee dat u mogelijk tot 3 dagen moet wachten om uw FSA te ontvangen ID, en dat u en uw kind afzonderlijk uw eigen individuele FSA ID's moeten maken (u kunt er geen maken voor uw kind).

U kunt maximaal 10 scholen op het FAFSA-formulier vermelden en elke school ontvangt uw FAFSA-resultaten automatisch elektronisch. Makkelijk!

2.  Belastinguitstel verschuldigd voor 10/15

Als u afgelopen voorjaar een belastinguitstel heeft aangevraagd, is de tijd om.&nbsp ; Retourzendingen moeten vóór 15 oktober zijn ingediend.

Veel belastingbetalers denken ten onrechte dat deze verlenging ook voor hun betaling geldt, maar dat is niet waar. Uit uw belastingaangifte moet blijken dat u voor de deadline van 15 april ten minste 90% van uw geschatte belastingen heeft betaald.

Als u dit bedrag in het voorjaar niet heeft betaald, brengt de IRS u kosten in rekening een maandelijkse boete die zal blijven stijgen totdat deze volledig is betaald.

En als u de verlengingsdeadline niet indient, wordt de boete zelfs nog hoger.   Dus laat die belastingaangifte doen!

3.  Begin met winkelen voor de feestdagen

Oké, sommigen van jullie hebben hier misschien al een voorsprong op.  Maar voor de rest van ons herstellende uitstellers, pak je boodschappenlijstjes en ga naar de winkels.

Als je iemand bent die het vervelend vindt dat de kerstman voor Halloween komt opdagen, laat uw minachting voor Amerikaanse marketing u er niet van weerhouden geweldige deals te sluiten.

Hoe eerder u uw boodschappen plant, hoe groter de kans dat u de perfecte cadeaus vindt tegen redelijke prijzen.

Het is wanneer we wachten tot de twee weken voor Kerstmis (helemaal ik) dat de stress stijgt, de normen lager worden en elk soort budget gewoon de deur uit vliegt.

Niet doen. dat. Begin nu.  Neem de tijd, geniet van het proces en geef geld uit op basis van uw waarden, niet uw gevoelens.

4.  Evalueer uw voorbereiding op noodsituaties

Ik denk graag na over een ramp tijdens de feestdagen – zei niemand, ooit.

Maar, echt, wanneer is een goed moment?  Het is nooit leuk, dus je kunt het net zo goed doen als die goede oude kerstsfeer begint. Klinkt logisch, toch?

Eigenlijk, voor degenen die niet op de hoogte blijven van hun financiële spel, is dit de tijd van het jaar waarin veel noodsituaties ontstaan.

Ik heb geen budget, maar hou ervan om te winkelen en cadeaus voor anderen te kopen, dus ik laad het gewoon allemaal op en behandel het later in noodgevallen. Die verschijnen meestal in januari wanneer ze de rekeningen ontvangen.

Als u er een prioriteit van maakt om nu al uitgeputte fondsen uit uw noodfonds te vervangen, is de kans kleiner dat u er in duikt voor kerstinkopen of creditcard rekeningen.  Als u een volledig gefinancierde rekening heeft, voorkomt u dat een noodgeval een crisis wordt, dus zorg ervoor dat het is waar het moet zijn.

Behalve geld opzij zetten, kunt u ook denken aan het inslaan van voorraden zoals batterijen, een radio, zaklampen en een EHBO-doos. Het hebben van extra ingeblikte goederen en huishoudelijke artikelen kan ook deel uitmaken van uw noodplan.

5.  Evalueer uw financiële doelen opnieuw

Je financiële doelen in de gaten houden is een geweldige manier om op schema te blijven met je uitgaven. En als je ze er al een tijdje niet uit hebt gehaald om er zeker van te zijn dat ze nog steeds aansluiten bij je waarden, dan is dit een goed moment.

Doelen kunnen leuk zijn om te bedenken en op te schrijven en een visie te maken boards uit, maar als ze niet nuttig zijn om je te brengen waar je heen wilt, dan zijn ze nutteloos.

Het is belangrijk om de doelen die je in het verleden hebt gemaakt te evalueren om te zien of ze nog steeds relevant zijn voor je toekomst.

Zijn ze nog steeds wat je wilt? Is de bestemming nog waar je wilt eindigen?

Het is niet de bedoeling dat we “set & vergeten” onze doelen, omdat het leven altijd verandert en ons door nieuwe ervaringen leidt. Zoals het gezegde luidt: je wilt niet al je energie verspillen aan het beklimmen van je ladder en op een dag besef je dat die tegen de verkeerde muur leunt.

Behoud je doelen vers en bijgewerkt door ze om de paar maanden te bekijken.  Deze oefening zal je helpen de vooruitgang te zien die je hebt gemaakt en de draaipunten die je moet maken om uiteindelijk je visie van een geweldig pensioen te realiseren.

Download GRATIS financiële checklists voor alle 12 maanden van het jaar!

 

Plan uw financiële checklist voor oktober

Het vakantieseizoen begint, wat betekent dat onze schema's drukker worden en budgetten de neiging hebben om uit het raam te vliegen.  Blijf bewust bezig met uw financiële doelen door een paar taken te plannen die u dichter bij uw financiële doelen zullen brengen.

Neem enkele (of alle) ideeën uit deze lijst en voeg ze toe aan uw agenda.  Elke stap vooruit is vooruitgang!

Andere berichten die u mag geïnteresseerd zijn in:

 • Hoe u $ 5000 in een jaar kunt besparen
 • 11 effectieve manieren om Blijf gemotiveerd met uw doelen
 • Het doel van een budget:  17 krachtige voordelen
 • 3 slimme redenen om spaargeld boven schulden te stellen
 • Hoe te leven van het inkomen van vorige maand (en waarom u dat zou moeten doen)
 • 14 (meestal gratis) online tools voor geldbeheer
 • Hoe u binnen uw mogelijkheden kunt leven (en toch tevreden kunt zijn)
 • <Financiële gezondheidscontrole: 7 stappen om uw fiscale welzijn te stimuleren
 • Hoe u aan schulden kunt ontsnappen met een doe-het-zelf schuldbeheersplan
 • De Zero-Sum Budget Resource Guide

Wil je dit bericht onthouden voor later? Pin het op je favoriete Pinterest-bord!

Financiële checklist oktober: 5 stappen naar slim geldbeheer

Plaats een reactie