Financiële checklist september

Het weer begint te veranderen hier in Colorado, en jongen ben Ik ben dankbaar! Ik ben nogal een watje geworden sinds ik zeven jaar geleden uit Vegas ben verhuisd en ik kan de hitte niet meer aan zoals vroeger.

Voor mij brengt het koelere weer altijd een anticipatie op de feestdagen.  Van nu tot 1 januari is mijn favoriete tijd van het jaar – maar het voegt ook een beetje financiële stress toe.  Het lijkt erop dat de boodschappenrekening hoger wordt en het winkelen uit de hand loopt.  Weet iemand iets?

Dit is het moment om een ​​plan te maken waar je je aan kunt houden, zodat je geen spijt hebt voordat het nieuwe jaar begint.

Laat uw financiële doelen niet op een zijspoor komen nu het vakantieseizoen ten einde loopt. Gebruik deze checklist om u te helpen gefocust te blijven op het nemen van verstandige financiële beslissingen.

Stel dit niet uit! Maak deze maand een bestedingsplan, zodat u voldoende tijd heeft om voor Kerstmis goede deals te kopen.

Hier zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden bij het maken van een kerstbudget:

  • Maak een cadeaulijst voor iedereen aan wie je gaat geven
  • neem uitgaven op zoals inpakken, versieringen, extra boodschappen, enz.
  • weet wat uw bestedingslimiet is voor het hele budget
  • maak een systeem om uw uitgaven bij te houden

Het is zo gemakkelijk om in de vakantiestemming te komen en overboord te gaan met kerstinkopen.  Maar als u vroeg plant, u aan een budget houdt en contant betaalt, is de kans kleiner dat u in emotionele uitgaven vervalt.

En in januari hoeft u zich geen zorgen te maken over een creditcardrekening.

2. Plan uw vakantiereis

Als u van plan bent om rond Thanksgiving of Kerstmis te reizen, is dit het moment om naar vliegtickets te zoeken.&nbsp ; Volgens AAA zijn de beste prijzen te vinden tussen eind september en eind oktober.

U krijgt het beste koopje als uw schema flexibel is. Ticketprijzen zijn meestal laag voor de maandag voor Thanksgiving en nog lager als u op de feestdag vliegt. Een vliegtuig halen op kerstavond bespaart u ook een paar dollar.

Wees voorzichtig met retourvluchten.  Terugvliegen op 26 december zal de grootste deuk in je zak slaan.

3. Maak je huis winterklaar

Oké, dit is dus niet echt van toepassing als je in het zuidwesten woont. Maar voor degenen die van sneeuw en koudere temperaturen houden, is september een goed moment om enkele eenvoudige aanpassingen door te voeren om uw energierekening te verlagen.

Hier zijn een paar eenvoudige veranderingen en reparaties die u kunt uitvoeren om uw huis aangenamer te maken energiezuinig:

 • Voeg wat nieuwe kit rond uw ramen toe
 • Vervang de tochtstrippen rond uw deuren
 • Wikkel uw boiler in een boilerdeken
 • Verander uw ovenfilters
 • Voeg meer isolatie toe aan uw zolder
 • Verlaag uw thermostaat

Als u bereid bent een grotere investering te doen, kunt u uw ramen vervangen door dubbele of driedubbele ruiten, geïsoleerde deuren installeren of een programmeerbare thermostaat aanschaffen.

Om te weten dat u goed bent Als u er alles aan doet om uw huis zo energiezuinig mogelijk te maken, wilt u misschien een energieaudit voor uw huis. Deze professionele beoordeling zal vaststellen hoeveel gas en elektriciteit uw huis verbruikt en hoe u het efficiënter kunt maken.

4. Ruim uw financiële bestanden op

Echte bekentenis:  er staat ergens in onze garage een doos met het opschrift “Oude Dossiers” die we hebben bewaard voor … ooohhhhh … ongeveer 15 jaar.

Doe dat niet.

Als je bankafschriften, loonstroken of oude rekeningen hebt die ouder zijn dan 2 jaar, doe jezelf dan een plezier en gooi ze weg. Ze zijn niet belangrijk en het is niet nodig dat ze ruimte innemen in uw huis en uw leven.

Neem deze maand de tijd om uw dossiers door te nemen en alle documenten eruit te halen die niet langer relevant of significant. Gebruik je eigen papiervernietiger of zoek naar community-evenementen die deze service gratis aanbieden. Verwijder ze gewoon.

Als u ergens niet zeker van bent, maakt u gewoon een digitaal bestand en scant u ze naar uw computer.

Je hebt meer vrije ruimte in huis en je voelt je meer georganiseerd als je aan de (soms) chaotische feestdagen begint.

5. Heb een droombijeenkomst met je partner

Een van mijn favoriete dingen aan de feestdagen is quality time doorbrengen met familie.  Wat is een betere manier om dit met uw partner te doen dan door te praten over uw toekomstige dromen over uw pensioen?

Hoewel deze taak geschikt is voor elke maand van het jaar, heeft dit seizoen de neiging om de genereuze geest in ieder van ons naar boven te halen.  En wanneer u en uw partner praten over uw verwachtingen voor de toekomst, heeft u misschien een extra dosis vrijgevigheid nodig.

Het is zeer waarschijnlijk dat u niet dezelfde visie zult hebben, dus u moet openstaan ​​voor compromissen en weerstand bieden aan het beoordelen van zijn ideeën. Denk eraan, jullie zitten hier allebei samen in.  Daarom is het belangrijk om bewust bezig te zijn met het plannen van uw pensioen als partners. Je moet een comfortabele plek in het midden vinden om elkaar te ontmoeten, zodat jullie allebei aan dezelfde doelen werken.

Plan je checklist

Elk jaar rond deze tijd voel ik een bepaalde buzz in de lucht.  Meer energie, meer plannen, meer drukte.  Ik begin het huis in te richten, vakantierecepten tevoorschijn te halen en snickerdoodle-kaarsen te kopen.  Ik vind het geweldig.

Als gevolg hiervan begint mijn focus een beetje wazig te worden als het om mijn financiën gaat.  Ik ben niet zo strak met de uitgaven of doelgericht met wat ik koop. Daarom is het belangrijk om een ​​plan te hebben.

Een checklist is een goed begin en geeft richting.  Maar je hebt er niets aan tenzij je het daadwerkelijk plant.

Terwijl je je herfstkransen ophangt en je veranda versiert met pompoenen, wil ik je aanmoedigen om je geldzaken in de gaten te houden. Gebruik deze checklist om u te helpen op het goede spoor te blijven, zodat de keuzes die u deze feestdagen maakt nog steeds in overeenstemming zijn met uw financiële doelen.

Fijne herfst, allemaal!

Plaats een reactie