Financiële checklist voor het einde van het jaar: 5 slimme taken voor december

Steek uw hand op als u #8217;We zijn opgelucht dat dit jaar eindelijk ten einde loopt. (Ik zie je!)

Ik moet rekwisieten geven aan 2020, want het heeft me zeker een wilde, onverwachte rit opgeleverd.

Hier zijn slechts een paar ervaringen die 2020 me voor het eerst in mijn leven heeft gegeven:

  • Een wereldwijde pandemie doormaken
  • Verplicht een mondkapje te dragen wanneer ik 8217;ben in het openbaar
  • Vertrouwen op werkloosheid gedurende de afgelopen 9 maanden
  • Bezorgd dat ik geen toiletpapier in de winkel zal vinden
  • Moet maken reserveringen om naar de kerk te gaan

En hoe gek en ongemakkelijk dit ook klinkt, ik weet dat er vele anderen zijn die zoveel erger hebben moeten doorstaan.

Ik ben dus enorm opgelucht dat het einde van 2020 in zicht komt.  Omdat ik geloof dat 2021 betere dingen voor de wereld in petto heeft.

Natuurlijk kan ik de toekomst niet zien, maar het is wat ik *kiest* te geloven.  Ik heb dit jaar genoeg stress en zorgen gemaakt om een ​​leven lang mee te gaan.  Ik ben klaar om verder te gaan en meer hoop en overvloed in mijn leven te ervaren.

En jij?

(Ik hoop dat je ja hebt gezegd!)

Zelfs als het leven je tegen de haren in strijkt, is het nog steeds zo belangrijk om je ogen op het doel gericht te houden.  Concentreer u niet op hoe uw financiën het afgelopen jaar hebben geleden.  Blijf in plaats daarvan vooruit kijken, vooruitgaan en positieve beslissingen nemen die u vooruit helpen.

Misschien heb je afgelopen december niet de vooruitgang ervaren waar je op hoopte.  Dat is oké.  Het is niet het gebrek aan vooruitgang dat ertoe doet.  Het belangrijkste is dat je niet opgeeft.

Daarom creëer ik deze maandelijkse financiële checklists – om u te helpen gefocust te blijven op het nemen van stappen die uw financiële doelen ondersteunen.

Dus terwijl we deze achtbaan van een jaar afbouwen, beveel ik 5 taken aan die u kunt doen om aan de slag te blijven bijhouden met uw geldbeheer.

Met de feestdagen worden schema's vaak drukker en worden prioriteiten herschikt.  Uw financiën kunnen extra stress voor u veroorzaken (vooral dit jaar).

Ik wil u dus aanmoedigen om blijf bewust bezig met uw financiën – hoe klein de taak ook is – zodat u het nieuwe jaar goed kunt beginnen.

U kunt deze lijst gebruiken of uw eigen lijst maken om doelbewust op het goede spoor te blijven.  Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat uw acties in overeenstemming zijn met uw waarden.

Hier zijn 5 taken voor de financiële checklist voor het einde van het jaar.

Wilt u financiële checklists voor elke maand van het jaar? Download deze PDF van 3 pagina's GRATIS!

 

1.  Gebruik uw FSA-fondsen

Als u een Flexibele Uitgavenrekening heeft die aan het einde van het kalenderjaar verloopt, zorg er dan voor dat u al het beschikbare saldo opgebruikt. Anders raakt u dat geld kwijt.

De kwalificerende uitgaven zijn beperkt, dus plan hoe u de rest van het geld gaat gebruiken.  FSA-fondsen kunnen worden gebruikt voor eigen bijdragen, recepten, eigen risico's en medische apparatuur.  Het kan zonder recept niet worden gebruikt voor verzekeringspremies of vrij verkrijgbare producten.

Op de Financiële checklist van november, een van de taken was het plannen van dokters- en tandartsafspraken aan het einde van het jaar. Gebruik uw FSA-fondsen om eventuele contante kosten te dekken die voortvloeien uit uw laatste medische bezoeken voor het jaar.

Als u merkt dat u een te hoog bedrag in uw FSA heeft, overweeg om uw bijdragen voor 2021 te verlagen. Het laatste wat u wilt, is geld verliezen omdat u het niet hebt gebruikt.

2.  Overweeg om schulden met een hoge rente te herfinancieren

Een van de gemakkelijkste manieren om uw schuld te verlagen, is herfinancieren voor een lagere rente.  December is een goed moment om deze stap te zetten terwijl je je voorbereidt op nieuwe doelen in 2021.

In het verleden heb ik onze creditcardschuld en onze hypotheek geherfinancierd om de tarieven te verlagen. Hierdoor hebben we letterlijk duizenden dollars aan rente bespaard.

Als u een aanzienlijk creditcardsaldo heeft, zoek dan naar een promotioneel tarief van 0% om naar over te boeken. U zult waarschijnlijk een overdrachtstarief van 3% op het saldo moeten betalen, dus u moet deze kosten afwegen tegen de tijd die u nodig heeft om het af te betalen.

Met ons totale creditcardsaldo is de vergoeding van 3% uiteindelijk aanzienlijk lager dan de rente die ik zou betalen over de tijd die we nodig hebben om alles af te betalen.

Waarschijnlijk de grootste impact die u kunt maken is door uw hypotheek over te sluiten.  Op de datum van dit bericht zijn de hypotheekrentes historisch laag. Als u in aanmerking komt voor herfinanciering, kan het voltooien van deze ene taak u mogelijk duizenden besparen gedurende de looptijd van uw lening (en ook uw maandelijkse hypotheekbetaling aanzienlijk verminderen).

Met een beetje onderzoek om de beste tarieven te vinden, kunt u uw goede krediet gebruiken om het bedrag aan rente dat u op uw schuld betaalt drastisch te verlagen.

Neem deze maand de tijd om die tarieven te verlagen, zodat u kunt uzelf voorbereiden om uw financiële doelen sneller te bereiken in 2021.

<3. Regel uw belastingen

Ik weet dat er in december meestal veel gebeurt, en het organiseren van belastingdocumenten staat waarschijnlijk niet bovenaan uw takenlijst.

Maar als u er de tijd voor neemt nu kunt u mogelijk enkele aanpassingen maken voor het einde van het jaar om het best mogelijke resultaat in april te garanderen.

Ik maak in januari altijd een dossiermap aan voor alles wat met belasting te maken heeft en dat ik het hele jaar door ontvang.  Het grootste deel van mijn organisatie gebeurt dus continu.  Maar het is onvermijdelijk dat ik verdwaalde goodwillbonnen in een willekeurige la vind die moeten worden opgeborgen.

U kunt ervoor zorgen dat u de vereiste documenten heeft om eventuele inhoudingen en tegoeden die u van plan bent te nemen, te ondersteunen, en neem contact op met uw belastingplichtige om te zien of u nog ander papierwerk nodig heeft.

Natuurlijk ontvangt u W-2-formulieren en renteafschriften pas in januari, maar als u al het andere nu regelt, is het een fluitje van een cent om alles samen te stellen en die belastingen vroeg te betalen. /p>

4. Verlaag uw belastingaanslag voor 2020

Als u bijna aan de gestandaardiseerde aftrek voldoet door te specificeren, kan mogelijk de schaal doen doorslaan door voor het einde van het jaar wat extra uitgaven te doen.

Een manier is om betaal de hypotheekbetaling van januari in december.  Hiermee krijgt u 13 maanden hypotheekrenteaftrek voor 2020.

U kunt ookde onroerendgoedbelasting voor volgend jaar vervroegd betalen om wat extra belastingaftrek te krijgen. ; Deze belastingbetaling kan worden opgeëist in het jaar waarin deze is betaald.

Als u regelmatig een bijdrage levert aan een non-profitorganisatie, overweeg dandit jaar een deel van de donaties van volgend jaar geven.  Als u uw jaarlijkse schenking niet wilt verhogen, kunt u volgend jaar minder geven en het volgende belastingseizoen de standaardaftrek nemen.

Ook als u bijna aan het minimum voldoet aftrek voor medische kosten, u kuntkeuzeve medische procedures laten uitvoeren zodat u die kosten kunt verrekenen met uw belastingen voor 2020.

Voor degenen met universiteitsstudenten,betaal de collegegeldrekening van het eerste kwartaalvoor een extra belastingvoordeel.  U hoeft niet eens te specificeren om deze bonus te krijgen, dankzij de American Opportunity Tax Credit. Je kunt ook voorafbetalen voor lessen die verband houden met je beroep en het Lifetime Learning Credit claimen.

Nog een idee is ommax uw pensioenbijdragen vóór belasting betalen.  Dit verlaagt uw nettoloon en vermindert uw belastingaanslag. Maar het allerbelangrijkste: u geeft meer spaargeld aan de samengestelde rentevlam!

5. Schrijf je financiële doelen voor 2021 op

De meeste mensen wachten tot januari met het maken van goede voornemens of doelen voor het nieuwe jaar. Maar, als je op 1 januari een vliegende start wilt maken, stel je doelen dan in december vast.  Op die manier begin je met focus en heb je een duidelijke richting op de eerste dag van 2021.

Voor mij geeft nadenken over doelen me altijd een hernieuwd gevoel van inspiratie en hoop . Alleen al door ze op te schrijven, krijg ik een enthousiast gevoel over wat er mogelijk is en hoe ze me zoveel dichter bij mijn droompensioenvisie kunnen brengen.

Maar ik kan me ook een beetje overweldigd voelen als ik denk aan alles wat ik wil bereiken.  Waar begin ik?  Wat heeft prioriteit?  Hoe krijg ik het allemaal voor elkaar?

Als u zich kunt vinden, zijn hier een paar richtlijnen die u kunt gebruiken bij het opstellen van uw eigen lijst met financiële doelen voor 2021:

  • Weet wat je belangrijk vindt.  Als u duidelijk weet wat u belangrijk vindt, kunt u gemakkelijker doelen bepalen die voor u van betekenis zullen zijn. Je zult in staat zijn om effectief prioriteiten te stellen en er zeker van te zijn dat je inspanningen zullen resulteren in een meer bevredigend leven.
  • Breek uw doelen op in tijdsblokken.  Sommige doelen kunnen een week duren om te bereiken, andere kunnen een maand duren en weer sommige hebben het hele jaar nodig. Terwijl je je doelen opschrijft, wijs je een deadline toe zodat je een idee hebt wanneer elk doel bereikt moet zijn.
  • Gebruik de SMART-structuur.    SMART is een acroniem dat staat voor Smart, Measurable, Achievable, Relevant en Time-bound.  Als u elk van deze kenmerken toepast op al uw doelen, vergroot u uw kansen om ze te bereiken.  Lees dit nuttige artikel voor een meer gedetailleerde gids over SMART-doelen.

Het hebben van een aantal doelen is een geweldige manier om doelgerichter in je leven te staan.

>

Maar het hebben van de juiste doelen die waardegedreven zijn, kan je leven veranderen.