Financiële gezondheidscontrole: 7 stappen om uw fiscale welzijn te stimuleren

Als uw arts ernaar vraagt uw gezondheid, reageert u waarschijnlijk met hoe het fysiek, mentaal of emotioneel met u gaat.

Maar heeft u ooit nagedacht over uw financiële gezondheid?

Veel van dezelfde principes die u gebruikt om uw lichaam en geest te verbeteren, zijn ook van toepassing op het versterken van uw financiële welzijn.

Doelen hebben, voortgang meten en uw mentaliteit veranderen zijn allemaal cruciaal om een ​​gezonder leven te bereiken staat – voor uw lichaam, geest, emoties en financiën.

Als u moeite heeft om uit de schulden te komen of de cyclus van salaris tot salaris te doorbreken, is het waarschijnlijk dat u 8217;verwaarloost u uw financiële gezondheid.  Dit kan leiden tot extra stress op uw fysieke, mentale en emotionele welzijn.

Daarom is het voor uw holistische gezondheid belangrijk om financiële controles op te nemen in uw reguliere wellnessroutines. 

Wanneer u de indicatoren van persoonlijke financiële gezondheid bewaakt,  u kunt uw geldbeheer en mentaliteit versterken. Door goede tips voor financiële gezondheid te implementeren, kunt u de volgende beste stappen op uw reis naar financiële vrijheid bepalen.

Leer hoe u financieel op het goede spoor kunt blijven en uw geldzaken in topvorm kunt houden door een financiële gezondheidscontrole van deze 7 gebieden.

#1  Uw nettowaarde

Krijg met één cijfer een algemeen beeld van uw financiële gezondheid door uw nettowaarde te berekenen.

Deze statistiek is de som van wat u bezit minus wat u verschuldigd bent. Het getal is een momentopname van hoe u het momenteel financieel doet. Het geeft u ook een idee aan welke gebieden u moet werken.

Een negatief of laag eigen vermogen duidt op buitensporige schulden en een slechte financiële gezondheid. Een hoger vermogen is een weerspiegeling van goede financiële keuzes en accumulatie van vermogen.

Maak deze berekening niet te ingewikkeld – zorg ervoor dat u grondig te werk gaat om het meest nauwkeurige resultaat te krijgen.

En leg niet te veel gewicht toe aan het uiteindelijke getal dat u krijgt.

Het kennen van het getal is’ Het is net zo belangrijk als een plan hebben om het te vergroten. 

Dus, wat het ook is, gebruik die informatie om erachter te komen hoe je het groter kunt maken.  Beschouw elke financiële beslissing als een kans om uw vermogen te vergroten.

#2  Uw budget

Als u een trouwe budgetbelegger bent geweest, moet u nagaan hoe het met u gaat uw uitgavenplan.

Of u nu een spreadsheet gebruikt , een digitale tool of pen en papier, analyseer het door u gekozen volgsysteem over de afgelopen 3 tot 6 maanden.

Zodra u een goed idee heeft van uw bestedingspatroon, beantwoordt u deze vragen (eerlijk!):

 • Blijft u binnen de grenzen die u voor elke categorie?
 • Op welke gebieden geeft u consequent te veel uit?
 • Kunt u uitgaven identificeren die verlaagd of geëlimineerd kunnen worden?
 • Bent u tevreden met uw spaargeld?
 • li>

Bepaal vervolgens of u aanpassingen moet maken zodat het beter past bij uw uitgavenpatroon.  Zorg ervoor dat uw financiële beslissingen in overeenstemming zijn met uw waarden en doelen.

Ik heb mijn boodschappenbudget moeten aanpassen om meer toe te voegen, maar merkte dat ik kon verlagen wat ik nodig had voor transport.  Dit is een groot voordeel bij het volgen van uw geld.

U kunt in één oogopslag zien hoe uw geld stroomt en er vervolgens voor kiezen om geld om te leiden waar het heen moet. 

Dit is controle over uw financiën!

Als je hebt nagedacht over het starten van een budget, maar er niet aan toe bent gekomen, is dit het juiste moment. U kunt een budget maken met behulp van de nulsommethode en ervoor zorgen dat elke dollar voor u werkt.

Om uw financiële gezondheid op peil te houden, moet u weten hoe u #8217;gebruik je geld.  Weten wat uw nettowaarde is, is alsof u uw financiën in vogelvlucht bekijkt, terwijl een budget u een close-upbeeld geeft met meer details.

#3  Uw noodfonds

Bij elke controle op financieel welzijn moet een liquiditeitsratio worden beoordeeld.

Kortom, u moet uw liquide middelen in de gaten houden en weten hoe lang uw spaargeld u indien nodig zou kunnen ondersteunen.

Veel financiële adviseurs raden aan om 3 tot 6 maanden te sparen in geval van een financiële crisis. Als je ijverig bent geweest met het opbouwen van een noodfonds, maak dan een snelle beoordeling om de kloof te berekenen tussen wat je hebt en wat je nodig hebt.

Als je dat hebt gedaan ;t maakte van sparen een prioriteit, open een hoogrentende spaarrekening en begin er consequent aan bij te dragen. Begin klein als het moet!  Al is het maar $25.

Stel een doel voor hoeveel u wilt besparen en vind vervolgens geld in uw budget dat u naar dit account kunt omleiden.

Een van de beste manieren om een ​​noodgeval te bouwen fonds is om uw spaargeld te automatiseren.  Stel een directe storting of automatische overschrijving in om rechtstreeks naar uw spaarrekening te gaan.  Op deze manier kunt u de beslissing om het te doen omzeilen en er direct mee aan de slag gaan.

Het opbouwen van een noodfonds kost tijd, geduld en toewijding.

Raak niet ontmoedigd als het langer duurt dan je dacht. Blijf erbij en voeg er zoveel mogelijk aan toe.

En als het leven een 'wat als' voorspelt, zul je blij zijn dat je dat gedaan hebt.

#4  Uw schuldsaldi

Uw financiële gezondheid wordt aangetast door hoge schulden.  De Amerikaanse cultuur heeft het ons echter zo gemakkelijk gemaakt om *in de schulden te blijven* dat schuldenvrij zijn een van de moeilijkste dingen is om te bereiken.

Voor een schuldcontrole vergelijk je je saldo nu met wat het zes maanden geleden was.

 • Is uw totale schuldsaldo lager?
 • Heeft u nieuwe schulden toegevoegd?
 • Doet u meer dan de minimumbetalingen?
 • Denkt u dat u een van de rentetarieven kunt verlagen?
 • Hoe is mijn schuld van invloed op mijn vermogenssaldo?

Een goede manier om vooruitgang te boeken met een schuldaflossingsplan is om een schuldvolger bij te houden . Dit kan een spreadsheet zijn of een grafiek, op papier of op de computer.

U wilt één centrale plaats waar u al uw schuldsaldi bijhoudt, zodat u altijd een volledig en nauwkeurig beeld heeft.

Don’ t vermijd uw schulden!

Het is gemakkelijk om gewoon de minimale saldi te betalen en de werkelijke rentekosten te negeren. Maar dit is op de lange termijn alleen maar schadelijk voor uw financiële gezondheid.

Maak er een prioriteit van om uw schuld afbetaald te krijgen, zodat u kunt stoppen met anderen te betalen en uzelf kunt gaan betalen.

#5  Uw inkomen

Er zijn maar een beperkt aantal uitgaven waarop u kunt besparen, maar de mogelijkheden om uw inkomen te verhogen zijn onbeperkt.

>

Je vermogen om meer geld te verdienen is de basis om rijkdom op te bouwen en uw financiële gezondheid te verbeteren.

Natuurlijk wil iedereen graag meer inkomen.  Helaas zullen maar weinig mensen erom vragen.

Als je hard hebt gewerkt aan een promotie, zorg er dan voor dat je manager weet wat je bedoelingen zijn.  Laat hem vervolgens door je prestaties zien waarom je het verdient.

Het is ook een goed idee om na te denken over werkplezier.  Neem de tijd om na te denken over hoe tevreden u bent met uw baan.

Geniet u nog steeds van uw carrière?
Wordt u erkend voor uw bijdragen?
Ben je tevreden met je inkomen en de groei die mogelijk is?

Zo niet, denk na over wat je kunt doen om je situatie te verbeteren.  Dit kan betekenen dat u moet worden overgeplaatst naar een andere afdeling, een ander bedrijf of zelfs een ander vakgebied.

Een verandering doorvoeren kan nogal eng klinken, vooral als u al een tijdje in dezelfde baan werkt. Als u echter uw inkomensdoelen wilt bereiken, moet u bewust bezig zijn met het promoten van uzelf en het creëren van nieuwe kansen.

Het laatste wat je wilt, is genoegen nemen met wat je gewend bent. 

Ja, je moet buiten je comfortzone gaan om te eisen wat je waard bent.

Maar bedenk eens hoe je ; zorg voor je toekomstige zelf en financiële gezondheid als je dat doet.

#6  Uw pensioenrekening(en)

Elke financiële gezondheidscheck moet een beoordeling bevatten van uw vorderingen richting uw pensioen doelen.

Als je een 401(k ) via uw werkgever, u *minstens* zoveel wilt bijdragen als uw bedrijf kan evenaren.

Maar naarmate u dichter bij uw pensioen komt, moet u dat percentage verhogen en zo dicht mogelijk bij de bijdragelimiet komen.

Voor 2020 is het maximale bedrag dat u kunt bijdragen aan een 401(k) $ 19.500 . Maar als u ouder bent dan 50, kunt u ook een inhaalbijdrage doen van maximaal $ 6.500.

Dat is een totaal van $ 26.000 per jaar dat u in dit pensioenfonds kunt stoppen.

Als u een traditionele IRA heeft, is de jaarlijkse bijdragelimiet voor 2020 $ 6.000. De inhaalbijdrage voor 50-plussers is $ 1.000 per jaar.

Dus voor degenen van 50 jaar en ouder zou je gemiddeld ongeveer $ 2.166 per maand moeten inleggen om een ​​maximum van 401 (k) te behalen, en iets meer dan $ 583 per maand aan de IRA.

Als u uw premiepercentage al een tijdje niet heeft verhoogd, kijk dan eens naar uw budget en kijk of u een vrij besteedbaar inkomen kunt vinden dat naar uw pensioenrekeningen kan worden gesluisd.

De slimme strategie is om belastingvoordeelrekeningen zo vroeg mogelijk te maximaliseren.

Op deze manier hebben uw investeringen de tijd om te groeien met samengestelde rente.

#7  Je persoonlijke doelen

Het leven draait niet alleen om geld, toch?

Je hebt andere dromen, zoals de wereld rondreizen of een hut aan het meer in de bergen hebben.  Echter, uw doelen bepalen uw financiële doelstellingen. 

Je hebt het geld nodig voordat u kunt ze waarmaken.

Beoordeel uw vorderingen op weg naar uw kortetermijndoelen voor 2020 op gebieden als gezin, gezondheid, liefdadigheid en persoonlijke groei.

Zijn uw financiën afgestemd op deze persoonlijke doelen?
Worden ze verantwoord in uw budget?

Hoe zit het met je langetermijndoelen?
Heb je een plan gemaakt om die te bereiken?
En hoe moet je je financiën aanpassen om dat plan te ondersteunen?

Je persoonlijke doelen zijn een indicatie van wat je belangrijk vindt. 

Als je merkt dat je moeite hebt om ze te bereiken, dan wil je misschien wat tijd besteden aan het nadenken over je manier van denken over geld.

Verander uw financiële gezondheid niet te kort omdat u onmiddellijke bevrediging wilt.  Bedenk welke negatieve gewoonten u misschien tegenhouden om vooruitgang te boeken, en door welke positieve gewoonten u ze kunt vervangen.

Maak van uw financiële gezondheidscheck een prioriteit

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar 2020 vliegt voor mij voorbij. Ik denk dat het iets te maken heeft met ouder worden.  Ik kan niet geloven dat ik nu 2 volwassen kinderen heb en dat mijn jongste op de middelbare school zit.

Als ik niet oppas, ga ik met mijn ogen knipperen en al mijn kinderen vinden getrouwd – met hun eigen kinderen.

De dagelijkse details van het leven kunnen ons bezig houden en afgeleid houden met wat recht voor ons ligt, waardoor de dagen samen beginnen te vervagen.

Als u de laatste tijd de pols van uw financiën niet hebt gevoeld, is het tijd voor een financiële gezondheidscontrole. Maak er een prioriteit van om aanpassingen te maken, vooruitgang te vieren en u opnieuw te committeren aan uw financiële doelen.

Als uw financiële gezondheid eronder lijdt, moedig ik u aan om in de goede richting te blijven gaan.  Elke stap voorwaarts naar beter geldbeheer is een stap dichter bij meer fiscaal welzijn.

Raak niet ontmoedigd en sla jezelf niet in elkaar. Elke dag is net zo goed als elke andere om jezelf op te rapen en te beginnen waar je nu bent.

Door een paar keer per jaar de tijd te nemen om je financiën te evalueren, kun je ervoor zorgen dat je nooit te ver afdwaalt van wat& #8217;is belangrijk voor jou.

Andere berichten waarin u mogelijk geïnteresseerd bent:

 • Hoe u $ 5000 kunt besparen In een jaar
 • 11 effectieve manieren om gemotiveerd te blijven met je doelen
 • Het doel van een budget:  17 krachtige voordelen
 • 3 slimme redenen om spaargeld boven schulden te stellen
 • Hoe te leven van het inkomen van vorige maand (en waarom u dat zou moeten doen)
 • 14 (meestal gratis) online tools voor geldbeheer
 • Hoe u binnen uw mogelijkheden kunt leven (en toch tevreden kunt zijn)
 • Hoe u aan schulden kunt ontsnappen met een doe-het-zelf schuldbeheersplan
 • De Zero-Sum Budget Resource Guide

Ik wil dit bericht bewaren voor later ? Pin het op je favoriete Pinterest-bord!

Financiële gezondheidscontrole: 7 stappen om uw fiscaal welzijn te verbeteren

Plaats een reactie