Financiële rust Week 8: beste tips voor onroerend goed en hypotheken

(Dit bericht maakt deel uit van mijn Finance Peace University Review-serie uit 2019, en bijgewerkt in 2021 met aanvullende inhoud!)

Deze recensie behandelt de 8e les in Dave Ramsey’s Financial Peace University Flex online cursus.

Week 1 behandelt het noodfonds voor starters en budgettering (Baby Step 1).

Week 2 leert hoe je schulden kunt afbetalen met behulp van de Debt Snowball-methode (Baby Step 2).

Week 3 vertelt hoe je een volledig gefinancierde Noodfonds van 3 tot 6 maanden (Baby Step 3).

Week 4 richt zich op het onderwerp vermogen opbouwen (Baby Steps 4-7).

Week 5 staat in het teken van verstandig geld uitgeven en uw vermogen beschermen.

Week 6 behandelt de rol die verzekeringen spelen in onze defensieve strategie.

Week 7 leert meer strategieën over sparen voor het pensioen en het opbouwen van vermogen.

In deze volgende bespreking van de les uit Financial Peace week 8 gaat Dave uitgebreid in op Baby Step 6, het aflossen van de hypotheek.  Hij praat over de juiste manier om een ​​huis te kopen, waar je op moet letten, waarvoor je moet vluchten en een plan hebt.

Ik schreef ook recensies voor elke week, samen met een “Top 10 lessen post om samen te vatten wat ik tijdens de cursus heb geleerd.

Ik heb zoveel geleerd door deze serie alleen te doorlopen.   Elke video biedt een werkblad om u te helpen bij het volgen en aantekeningen maken, en elke sessie heeft een checklist zodat u op schema kunt blijven met het programma.

Laten we erin duiken!

<

Soms is het het beste om te huren

In sommige situaties kan het een onverstandige keuze zijn om maand na maand uw geld aan een verhuurder te blijven geven. Sterker nog, de meeste mensen denken dat het een slechte beslissing is, omdat je geen rijkdom opbouwt door te huren.

Maar er zijn omstandigheden waarin huren een slimme optie is

. Het hangt allemaal af van je levensfase en hoeveel je hebt gespaard.

Dave raadt aan om (voor een korte tijd) te huren als je je in een van deze situaties bevindt:

<

 • Pas getrouwd:  Wacht een jaar met het kopen van een huis.  Je hebt deze tijd nodig om te sparen voor een aanbetaling en erachter te komen hoe je als pasgetrouwd stel kunt samenwerken.
 • Pas gescheiden of weduwnaar, of in een crisissituatie:&nbsp ; Neem nooit een grote beslissing zoals het kopen van een huis als je rouwt.
 • In het leger:  Als je in dienst bent en om de paar jaar verhuist, heb je waarschijnlijk niet genoeg tijd om genoeg eigen vermogen in je huis op te bouwen om het met winst te verkopen.
 • >

 • Verhuisd naar een nieuwe stad:  Neem de tijd, zelfs een jaar, om de buurten in uw omgeving te leren kennen.  Neem de tijd en doe het onderzoek, zodat u een locatie kunt vinden die aan uw behoeften voldoet en uw investering maximaliseert.
 • Zelfs nadat je een tijdje hebt gehuurd, moet je niet overgaan tot kopen voordat je Baby Step 3 hebt voltooid. Dit zou betekenen dat u geen schulden meer heeft en een noodfonds van 3 tot 6 maanden op de bank heeft staan.

  U kunt ervoor kiezen om na deze stap te gaan sparen voor uw aanbetaling, of u kunt sparen terwijl u #8217; bouw je noodfonds op.

  Het belangrijkste doel is om geen huis te kopen als je blut bent en veel schulden hebt!

  Het waarom, wat en hoe van het kopen van een huis

  Er zijn veel emotionele redenen om een ​​huis te kopen, zoals een plek willen om je eigen te noemen en het “van jou” te maken, een plek te hebben om je kinderen op te voeden, het leven te vieren 8217;s mijlpalen en maak blijvende herinneringen.

  Maar er zijn ook heel praktische redenen om in je eigen huis te investeren:

  • Je hebt een “ingebouwde” spaarplan terwijl u de hoofdsom afbetaalt en uw eigen vermogen vergroot.
  • U profiteert van inflatie en vergroot uw vermogen naarmate de waarde van uw huis stijgt.
  • Uw investering groeit belastingvrij, zolang u het huis in eigendom heeft gehad en er 2 van de 5 jaar voorafgaand aan de verkoop in heeft gewoond. Dus als u verkoopt, hoeft u geen belasting te betalen over de eerste $ 500.000 aan winst als u getrouwd bent (of $ 250.000 als u alleenstaand bent).

  Dit zijn allemaal goede redenen waarom het een goede beslissing is om te kopen, maar als u weet wat u moet kopen, kunt u uw investering maximaliseren:

  • U ziet de meeste waardering als u in de lagere tot middenklasse van een wijk koopt. Dit betekent dat u niet het duurste huis in dat gebied koopt en niet overbouwt met uitgebreide toevoegingen en verbeteringen aan het huis.
  • Koop altijd op een goede locatie . Probeer een woning dicht bij het water te vinden, of met een mooi uitzicht, en je verkoopt het later voor een betere prijs.
  • Geef meer aandacht aan de opbouw en plattegrond. Laat de kleine dingen die u zelf kunt oplossen u er niet van weerhouden een minder dan aantrekkelijk huis te overwegen. Slecht tapijt en lelijke verf kunnen andere kopers weghouden en u meer invloed geven bij het kopen, maar het zijn ook dingen die gemakkelijk tegen lage kosten kunnen worden vervangen.

  Ten derde, weten  hoe te kopen helpt het koopproces te vergemakkelijken en beschermt u tegen het nemen van een verkeerde beslissing:

  • Huur een makelaar in!

     Deze investering is te belangrijk om aan een niet-professional over te laten.

  • Winkelen op internet – uw zoekopdracht zal een stuk sneller zijn.
  • Als u geen typische onderverdeling koopt, zorg er dan voor dat u een landonderzoek krijgt. Het is de beste manier om de exacte grootte te weten van de kavel die u overweegt.
  • Laat een huisinspectie uitvoeren.  Dit zal dure problemen aan het licht brengen, zoals schimmel, daklekken en slechte verwarming & air systems.
  • Huur een externe partij in om een taxatie te krijgen.
  • Sluit een eigendomsverzekering af, die u zal beschermen in een situatie waarin uw eigendom in twijfel wordt getrokken.

  De goede & slecht van hypotheken

  In Amerika hebben de meeste mensen die een huis bezitten een hypotheek.  U denkt misschien zelfs dat er geen uitweg is om geen hypotheek te hebben; het is gewoon iets waar we allemaal mee moeten leven.

  Dit is natuurlijk niet waar. Iedereen kan zijn huis afbetalen of zelfs 100% contant betalen voor een nieuwe – als ze zich maar inzetten en geduld hebben.

  De meeste mensen zijn echter niet zo geduldig.  Ze willen niet jarenlang huren terwijl ze een gezin stichten, alleen maar om een ​​hypotheekbetaling te ontwijken.

  En dat is oké.

  Als u liever eerder in een huis stapt en een betaling op zich neemt, zijn er manieren om dit te doen waardoor u deze sneller kunt afbetalen:

  • Vraag een <Lening met een vaste rente van 15 jaar
  • Zet minimaal 10% lager (hoe meer, hoe beter!)
  • Zorg ervoor dat uw maandelijkse betaling is niet meer dan 25% van uw nettoloon

  Er zijn ook verschillende keuzes die u wilt vermijden van, zoals deze:

  • Hypotheek met verstelbare rente(ARM) – hierdoor blijft uw geld fluctueren en blijven uw betalingen stijgen.  U hebt consistentie nodig, dus blijf bij een lening met een vaste rente.
  • Aflossingsvrije leningen – u betaalt alleen rente, dus u komt niet verder met het aflossen van de hoofdsom. Met andere woorden, u profiteert alleen van de bank en niet van uzelf.
  • Hypotheken omkeren– deze kunnen erg duur zijn en hoge kosten hebben. Daarnaast moet je ouder zijn dan 62 jaar om in aanmerking te komen. Maar denk er eens over na, wil je echt achteruit gaan na jaren van vooruitgang?
  • Versnelde tweewekelijkse uitbetalingsprogramma's – u hoeft niemand te betalen om u te helpen uw betalingen te versnellen – dat doet u helemaal zelf.
  • Belastingvoordeel – dit is niet echt een optie die u te zien krijgt bij het kopen van een hypotheek, maar het is een reden die kredietverstrekkers u zullen geven om in uw hypotheek te blijven. *Bottom line*:  de belastingvoordelen van het bezitten van een huis zullen nooit opwegen tegen het inkomen dat u zonder huis behoudt.

  Vergeet niet:  uw huis is uw grootste bezit!

  Heb een plan en doe onderzoek om uzelf te beschermen tegen een slechte investering.

  Net als Chris Hogan zegt: “wees voorzichtig, wees voorzichtig en wees coherent.

  Video:  Ben ik klaar om een ​​huis te kopen?