Financiële Vrede Week 7: Effectieve Pensioenplanning

Financial Peace Les 7: Planning for retirement

(Dit bericht maakt deel uit van mijn finance Peace University review-serie uit 2019 en is in 2020 bijgewerkt met extra inhoud!)

Deze recensie behandelt de 7e les in Dave Ramsey ‘ s Financial Peace University Flex online cursus. 

de vorige lessen worden behandeld in deze berichten:

 • Week 1:&Nbsp; Het starten van een noodfonds & budgettering (Baby Step 1)
 • Week 2:&Nbsp; hoe schulden af te betalen met behulp van de schuld sneeuwbal methode (Baby Step 2)
 • Week 3:  Hoe een volledig gefinancierde 3 tot 6 maanden emergency fund (baby step 3)
 • week 4:  pensioen, huiseigendom, college en het opbouwen van rijkdom (baby steps 4-7)
 • Week 5:  hoe verstandig te besteden en uw rijkdom te beschermen
 • week 6:  de rol van verzekering in uw defensieve strategie

in deze review van de Financial Peace week 7 les, Dave neemt een diepe duik in baby stap 4 – sparen voor uw pensioen.hij praat over hoe te investeren, wat te investeren in, en hoeveel te investeren.

Financial Peace University“Flex ” is de online versie van deze zeer populaire personal finance cursus.

in plaats van persoonlijk te ontmoeten zoals het kenmerkende kleine groepsformaat, is FPU Flex een zelfstudie, webgebaseerd curriculum met toegang tot een online gemeenschap.

in de loop van 9 weken leerde je slimme geldbeheerstrategieën zoals budgettering, schuldbetalingen en financiële planning door middel van video ‘ s over financiële vrede en downloadbare werkbladen.

Ik schreef beoordelingen voor elke week, samen met een “Top 10 lessen” post om samen te vatten wat ik tijdens de cursus heb geleerd.

laat’ s aan de slag!

hulp nodig bij het plannen van je pensioen? Ontvang dit gratis mini-werkboek en begin met het maken van het pensioen dat u wilt!

 

Dave zegt investeer 15% van uw inkomen

zoals hierboven vermeld, sparen voor je pensioen komt in Baby stap 4.dat betekent dat tegen de tijd dat je op dit punt komt, je een fors noodfonds op de bank hebt en al je schuld (behalve de hypotheek) is afbetaald.

Als u ’re op Baby stap 4, gefeliciteerd!!!je hebt al bereikt waar de meeste werkende Amerikanen alleen maar van hebben gedroomd.

echter, er ’s nog werk te doen voordat je naar financiële Freedomville.

uit de schulden komen en een mooi kussen hebben is fantastisch, maar er is nog steeds het afbetalen van je hypotheek, het financieren van een universiteitsaccount en het laten groeien van je Pensioenfonds.

om de eerste twee effectief te doen, raadt Dave aan 15% van uw inkomen te investeren voor pensioen.

niet meer, niet minder.

Dit percentage heeft bewezen om je te krijgen waar je wilt zijn tegen de tijd dat je met pensioen gaat, maar laat ook genoeg over om je huis af te betalen en te sparen voor je kinderen (onthoud vanaf week 4, Deze drie zijn bedoeld om tegelijkertijd te worden gedaan).

het totaal van deze 15% moet worden geïnvesteerd in pensioenplannen vóór belastingen (zoals een 401(k)) en Roth IRA ‘ s (die niet vóór belastingen zijn).

Dave gebruikt een boer als metafoor voor het zijn van een goede financieel manager je moet weten wat je moet kweken, hoeveel je moet planten en wanneer je moet oogsten.

dat ’ s waarom het * cruciaal* is om jezelf te informeren over hoe je een verstandige en verantwoordelijke belegger kunt zijn.dit betekent boeken en blogs lezen, een cursus volgen, nuttige YouTube-video ‘ s vinden en praten met mensen die meer weten dan jij.

een goed advies dat ik heb ontvangen van meerdere zelfhulpboeken is om iemand te vinden die al heeft bereikt wat je wilt doen, en dan te doen wat ze doen.

succes isn ’t een geheim noch is het ingewikkeld.    miljoenen mensen hebben het al eerder gedaan.je hoeft alleen maar een of twee te vinden die bereid zijn om met je te delen hoe ze daar zijn gekomen.

Related Post:  welke vragen te stellen voor pensionering (dus je bent goed voorbereid)

behandel uw geld als mest

met andere woorden, verspreid het rond, zodat het uw geld in verschillende gebieden kan laten groeien.

u don ’ t wilt al uw geld in een enkele investering.dit verhoogt uw risico en maakt u kwetsbaar voor de hoogte-en dieptepunten van dat ene individuele bedrijf.

met Verzekering, u ’re overdracht risico aan iemand anders. met beleggen neemt u risico ‘ s om een winstgevend rendement op uw geld te ervaren.

u wilt echter dat risico minimaliseren, zodat u niet al uw geld verliest als gevolg van de waardevermindering van één bedrijf.dit wordt diversificatie genoemd.

diversificatie is een risicobeheerstrategie die een breed scala aan beleggingen in één portefeuille omvat.

Het doel van diversificatie is om alle hoogte-en dieptepunten binnen de portefeuille te Gemiddelde, zodat uw rendement gelijk wordt, ook al stijgen of dalen individuele aandelen.

Dit is de reden waarom Dave niet aanbeveelt te investeren in de aandelen van uw bedrijf.want als uw bedrijf failliet gaat, gaat ook uw baan, uw inkomen en uw pensioenfonds ten onder.

dus, ja. Don ’ doe dat niet.

een geweldige manier om te diversifiëren is door te investeren in een beleggingsfonds. “Mutual” betekenis twee of meer mensen  wederzijds hun geld in een investering, en“fonds ” Betekenis een som geld.

dus, met andere woorden, een beleggingsfonds is gewoon een grote som geld die wordt gebruikt voor beleggen, gecreëerd door bijdragen van veel verschillende beleggers.

nu, de sleutel is te weten hoe deze grote som geld wordt behandeld.dat is de verantwoordelijkheid van de portefeuillebeheerder en het is jouw taak om erachter te komen hoe verantwoordelijk (en succesvol) deze persoon in het verleden is geweest met andere beleggingsfondsen.

(*Dave tip: stop nooit je geld in een fonds dat je niet begrijpt.)

omdat een beleggingsfonds een gediversifieerde investering is, zijn uw rendementen niet gebaseerd op de prestaties van één aandeel of een enkel, vast rendement.de rendementen die u realiseert, zijn het resultaat van de waarde van het fonds als geheel.

dus, als de meerderheid van de aandelen in het beleggingsfonds in waarde stijgt, dan zul je een positief rendement realiseren, zelfs als er een paar waren die een duikvlucht namen.  en natuurlijk andersom.

Er zijn verschillende soorten beleggingsfondsen, en hun labels zijn vanzelfsprekend:

 • een bond fund is een beleggingsfonds dat belegt in obligaties
 • een international stock fund is een beleggingsfonds dat belegt in de aandelen van internationale bedrijven
 • een growth stock fund is een beleggingsfonds dat belegt in bedrijven die groeien (denk aan Microsoft, Amazon, Starbucks)

het doet’het maakt niet uit welke u kiest, alle beleggingsfondsen worden beschouwd als langetermijninvesteringen (5 jaar of langer).Als u uw geld in hen voor de korte termijn, zult u waarschijnlijk niet uw investering te optimaliseren.

Related Post:   5 belangrijke persoonlijke financiële ratio ‘ s om te volgen voor pensioenplanning

gebruik de KISS-methode voor beleggen

yep, het is dat acroniem.

houd It   Simple   Stupid.

Dave leert of beveelt geen ingewikkelde beleggingsstrategieën aan.

in deze cursus stelt hij de volgende beleggingsmix voor voor pensioenplanning, universiteitsfondsen of gewoon beleggen in het algemeen:

 1. 25% in groei-en inkomensfondsen (consistent en voorspelbaar)
 2. 25% in groeifondsen
 3. 25% in internationale fondsen
 4. 25% in agressieve groei aandelen beleggingsfondsen (inconsistent en onvoorspelbaar)

in   al deze beleggingsfondsen moeten be 90-200 aandelen binnen elk fonds.

het hebben van een mix van beleggingsfondsen in uw portefeuille (zoals wat’s hierboven vermeld) is als het diversifiëren van uw diversificatie.

in wezen zou u uw geld wijd en zijd verspreiden, waardoor u tal van mogelijkheden krijgt om uw vermogen te laten groeien en het risico te verminderen.

gebruik het geld van de overheid om rijk te worden

wanneer je geld verdient, wil de overheid hun deel.

typisch, het ’s een aanzienlijke hoeveelheid – zoals, ongeveer 30%.dat betekent dat als je vorig jaar $70.000 hebt verdiend, de overheid er ongeveer $21.000 van heeft genomen.

dus, wanneer u de mogelijkheid hebt om vooraf belast inkomen te investeren, mag u het aandeel van de overheid in uw inkomen behouden en gebruiken om uw vermogen te vergroten!

Dit is echt een no-brainer.

als uw werkgever een pensioenplan biedt waaraan u vóór belastinginkomsten kunt bijdragen, zorg er dan voor dat u zich hebt aangemeld.  Dit zou omvatten:

 • A 401(k)
 • A 403 (b) (voor opvoeders en non-profitorganisaties)
 • A 457 (B) (voor overheidspersoneel)
 • A SEP (voor eigenaren van kleine bedrijven)

als uw werkgever een bijpassende bijdrage biedt, zorg er dan voor dat u genoeg inzet om de volledige match te krijgen. 

bijvoorbeeld, mijn man’s werkgever zal overeenkomen met onze bijdragen tot 3%.dus, we zorgen ervoor dat we altijd minstens 3% inzetten, zodat we de volledige match krijgen.  Krijg zo veel gratis geld als je kunt!

echter, als uw werkgever doesn ’t match, bijdragen toch.& Nbsp; Het ’ s een van de beste voertuigen om rijkdom te laten groeien voor pensioen.

Dave praat ook over de IRA– Een individuele pensioenovereenkomst (of, zoals meer algemeen bekend, “Account ”).  er zijn 3 hoofdtypen:

 1. traditionele IRA:   gefinancierd met fiscaal aftrekbaar inkomen en inkomstenbelasting wordt uitgesteld totdat u begint met het opnemen van geld.
 2. Roth IRA: gefinancierd met inkomsten na belastingen, maar geld wordt belastingvrij ingetrokken.
 3. Rollover IRA:  gefinancierd door “rollover” fondsen van een door de werkgever gesponsord pensioenplan zoals een 401(k).

zoals u kunt zien, kunt u ofwel bijdragen voor belastinginkomsten die belastingvrij groeien, maar worden belast bij opname.of u kunt uw account financieren met inkomsten na belastingen die belastingvrij groeien en niet worden belast wanneer ze worden opgenomen.

Deze worden beide beschouwd als fiscaal begunstigd,wat betekent dat uw geld in een gekwalificeerd plan zit of een speciale fiscale behandeling heeft.

volgens Dave moet je altijd op lange termijn besparen met belastingfavoriete dollars waar mogelijk.

sommige bedrijven bieden nu de Roth 401(k) aan, die belastingvrij groeit nadat u uw deel na belastingen hebt ingevoerd.de match kan echter niet in Roth-vorm zijn.in plaats daarvan zal het traditioneel zijn, wat betekent dat het vóór belastingen wordt bijgedragen en vervolgens belastbaar is op het overeenkomstige deel voor opnames.

Video:  Dave Ramsey talks about investing for retirement

Dave’s lijst van dingen om nooit te doen

Als u van bedrijf verandert, houd dan nooit uw pensioenrekening bij uw oude werkgever.communicatie zal ontbreken en uw investeringskeuzes zullen beperkt zijn.breng in plaats daarvan het saldo over naar een Rollover IRA en spreid het over de beleggingstypen die in de bovenstaande mix worden genoemd.

breng nooit het geld naar huis – doe altijd een   directe overdracht.anders krijgt u er belasting op, dus breng uw oude 401(k) altijd rechtstreeks over naar een IRA.er zijn geen kosten en het zal grote potentiële problemen elimineren.

leen nooit op je pensioenplan.Dave zegt om nooit, nooit, onder geen enkele omstandigheid te lenen van uw 401 (k).

u kunt een lager tarief krijgen op een 401 (k) lening om een hogere rente creditcard te betalen, maar u kunt ook een beleggingsfonds ontkoppelen dat u mogelijk 12% of 15% heeft betaald.

ook als u uw bedrijf verlaat voordat u de lening hebt afbetaald, krijgt u boetes en kosten als u het niet binnen 60 dagen terugbetaalt.  niet de moeite waard.

Als u echter een lening hebt afgesloten op uw 401(k) die u momenteel terugbetaalt, voegt u deze gewoon toe aan uw schuld sneeuwbal en krijgt u deze zo snel mogelijk afbetaald.

doe dat dan nooit meer.

(deze cursus werd gemaakt voordat COVID de wereld op zijn kop zette, dus als je een lening uit je Pensioenfonds moest afsluiten om alleen maar te blijven drijven, waren dat vreselijke omstandigheden.als u kunt, betaalt u het terug op uw rekening in plaats van het uit te nemen als een distributie.)

Related Post:  7 stappen om de pensioenplanning in te halen

Dave’s order for retirement investing

we weten dat het magische getal 15 is – bespaar 15% van uw inkomen voor pensioen.

we kennen de “mix ” we ’re op zoek naar in onze investeringen, en we kennen de soorten investeringen die er zijn.

maar hoe verdelen we die 15%?  en wat heeft prioriteit?

Dit is Dave ’s aanbeveling voor uw pensioen beleggingsstrategie, in volgorde van prioriteit:

 1. ten eerste, fonds het percentage dat gelijk is aan’s uw werkgever’s hoogste match in uw werkgever gesponsorde plan.dus, als uw bedrijf biedt een bijdrage match van 3%, zet dan in 3%.Dan ben je al 6% dichter bij je doel.
 2. vervolgens financiert u een Roth IRA (als u in aanmerking komt).  Dit is inkomsten na belastingen, die belastingvrij groeien en niet worden belast bij opname. Zet in de max u ’ re toegestaan.
 3. ten slotte, als u niet 15% van uw inkomen tussen de eerste twee fondsen hebt bereikt, voeg dan meer toe aan het pensioenplan van uw bedrijf om het af te ronden tot de volledige 15%.

dat is het!  K. I. S. S.!

en vergeet niet – langzaam en gestaag wint de race.zet je oogkleppen op, houd je hoofd naar beneden en blijf naar voren drukken.

sluit de schommelingen op de aandelenmarkt af, schakel het nieuws en de sociale media uit en houd je ogen af van alle afleidingen om je heen.

Dit is een marathon, geen sprint.Dit is niet snel rijk worden, het bouwt gestaag rijkdom op.

als je de juiste zaden plant en kweekt, zul je uiteindelijk een overvloedig gewas oogsten.

don ’t vergeet niet om uw gratis pensioen Planning mini-werkboek te grijpen!Maak een plan om uw droompensioen werkelijkheid te maken.

 

Plaats een reactie