Financiële Vrede Week 8: Beste Tips Voor Onroerend Goed En Hypotheken

Table Of Contents

Toggle

 • Financial Peace University week 8: being mortgage-free
 • sometimes it’s best to rent
 • het waarom, wat en hoe van kopen een huis
 • het goede en slechte van hypotheken
 • uitdagingen en kansen van onroerend goed

Financial Peace University week 8: hypotheekvrij zijn

(dit bericht maakt deel uit van mijn finance Peace University review series uit 2019, en bijgewerkt in 2021 met extra inhoud!)

Deze recensie behandelt de 8e les in Dave Ramsey ‘ s Financial Peace University Flex online cursus. 

Week 1 heeft betrekking op de starter noodfonds en budgettering (Baby Stap 1).

Week 2 leert hoe je schulden kunt afbetalen met behulp van de schuld sneeuwbal methode (Baby stap 2).

Week 3 gaat over het opbouwen van een volledig gefinancierd noodfonds van 3 tot 6 maanden (Baby stap 3).

Week 4 richt zich op het onderwerp van het opbouwen van rijkdom (Baby Steps 4-7).

Week 5 gaat over verstandig uitgeven en je rijkdom beschermen.

Week 6 behandelt de rol die verzekeringen spelen in onze defensieve strategie.

Week 7 leert meer strategieën over sparen voor pensioen en het opbouwen van rijkdom.

in deze volgende herziening van de les uit Financial Peace week 8, Dave neemt een uitgebreide blik op Baby stap 6, dat is het afbetalen van de hypotheek.hij praat over de juiste manier om een huis te kopen, wat te zoeken, waar te vluchten en een plan te hebben.

Ik schreef ook recensies voor elke week, samen met een “Top 10 lessen” post om samen te vatten wat ik tijdens de cursus heb geleerd.

Ik heb zoveel geleerd door deze serie zelf te maken.elke video biedt een werkblad om u te helpen volgen en notities te maken, en elke sessie heeft een checklist zodat u op schema kunt blijven met het programma.

laat’ s duik in!

Sometimes it’s best to rent

In sommige situaties kan het een onverstandige keuze zijn om uw geld maand na maand aan een verhuurder te blijven geven.In feite denken de meeste mensen dat het een slechte beslissing is omdat je geen rijkdom opbouwt door te huren.

maar er zijn enkele omstandigheden waarin huren een slimme optie is.het hangt allemaal af van je levensfase en hoeveel je hebt gespaard.

Dave adviseert huren (voor een tijdje) als u’re in een van deze situaties:

 • pas getrouwd:  wacht een jaar voor het kopen van een huis.u zult deze tijd nodig hebben om te sparen voor een aanbetaling en erachter te komen hoe samen te werken als een pasgetrouwd stel.
 • pas gescheiden of weduwe, of in een crisissituatie: neem nooit een grote beslissing zoals het kopen van een huis als je rouwt.
 • in het leger:    Als u om de paar jaar dient en verhuist, heeft u waarschijnlijk niet genoeg tijd om voldoende eigen vermogen in uw huis op te bouwen om met winst te verkopen.
 • verhuisd naar een nieuwe stad:   neem de tijd, zelfs tot een jaar, om de buurten in uw omgeving te leren kennen.neem de tijd en doe het onderzoek, zodat u een locatie kunt vinden die aan uw behoeften voldoet en uw investering maximaliseert.

zelfs nadat u’ve gehuurd voor een tijdje, don ’t springen in het kopen totdat u ’ve voltooid Baby Stap 3.dit zou betekenen dat u geen schulden meer heeft en een noodfonds van 3 tot 6 maanden op de bank heeft.

u kunt ervoor kiezen om te beginnen met sparen voor uw aanbetaling na deze stap, of u kunt sparen terwijl u uw noodfonds opnieuw opbouwt.

het belangrijkste doel is om geen huis te kopen wanneer je failliet bent en veel schulden hebt!

het waarom, wat en hoe van het kopen van een huis

Er zijn veel emotionele redenen om koop een huis, zoals een plek willen om je eigen te noemen en het van jou te maken, een plek hebben om je kinderen groot te brengen, mijlpalen van het leven te vieren en blijvende herinneringen te maken.

maar er zijn een aantal zeer praktische redenen om te investeren in uw eigen huis ook:

 • je hebt een “ingebouwde” spaarplan als je betaalt de hoofdsom en verhoging van het eigen vermogen.
 • u profiteert van inflatie en verhoogt uw vermogen naarmate de waarde van uw huis stijgt.
 • uw investering groeit belastingvrij, zolang u 2 van de 5 jaar voorafgaand aan de verkoop in het huis hebt gewoond en in het huis hebt gewoond.dus als je verkoopt hoef je geen belasting te betalen over de eerste $500k winst als je getrouwd bent (of $250k als je single bent).

Dit zijn allemaal goede redenen waarom het’ s een goede beslissing om te kopen, maar weten wat te kopen zal u helpen uw investering te maximaliseren:

 • u’ll zie de meeste waardering als je koopt in de lagere tot middenklasse van een buurt.& Nbsp; Dit betekent don’t kopen van de duurste huis in dat gebied en don ’ t overgebouwd met uitgebreide huis toevoegingen en verbeteringen.
 • koop altijd op een goede locatie.probeer een huis dicht bij het water te vinden, of heeft een mooi uitzicht, en je zult het later tegen een betere prijs verkopen.
 • Geef meer aandacht aan de structuur en plattegrond. Don ’ t laat de kleine dingen die je zelf kunt repareren je ervan weerhouden om een minder aantrekkelijk huis te overwegen.slecht tapijt en lelijke verf kunnen andere kopers weghouden en u meer hefboomwerking geven bij het kopen, maar het zijn ook dingen die gemakkelijk tegen lage kosten kunnen worden vervangen.

Ten derde, weten hoe te kopen zal helpen om het koopproces gemakkelijker te maken en u te beschermen tegen het nemen van een slechte beslissing:

 • huur een makelaar!deze investering is te belangrijk om over te laten aan een niet-professional.
 • winkel op het internet – uw zoekopdracht zal een stuk sneller.
 • Als u niet in een typische onderverdeling koopt, zorg er dan voor dat u een landmeting krijgt.& Nbsp; Het ’ s de beste manier om de exacte grootte van het perceel u’re overwegen weten.
 • laat een huisinspectie uitvoeren.dit zal dure problemen zoals schimmel, daklekken en slechte verwarmings-en luchtsystemen blootleggen.
 • huur een externe partij in om eenevaluatie.
 • krijg titel verzekering, die u zal beschermen in een situatie waarin uw eigendom wordt ondervraagd.

the good & bad of mortgages

in Amerika hebben de meeste mensen die een huis bezitten een hypotheek.je denkt misschien zelfs dat er geen uitweg is om geen hypotheek te hebben; het is gewoon iets waar we allemaal mee moeten leven.

natuurlijk is dit’t waar.iedereen kan zijn huis afbetalen of zelfs 100% contant betalen voor een nieuw huis als ze zich gewoon committeren en geduldig zijn.

De meeste mensen zijn echter niet zo geduldig.ze willen niet jarenlang huren terwijl ze een gezin opvoeden, alleen maar om een hypotheekbetaling te ontwijken.

en dat’ s oke.

Als u liever eerder een huis binnengaat en een betaling aanneemt, zijn er manieren om dit te doen die u zullen helpen het sneller af te betalen:

 • krijg een lening met een vaste rente van 15 jaar
 • zet minstens 10% neer (hoe meer, hoe beter!)
 • zorg ervoor dat uw maandelijkse betaling is niet meer dan 25% van uw take-home pay

Er zijn ook verschillende keuzes die u ’ll wilt wegblijven van, zoals deze:

 • verstelbare rente hypotheek (ARM) – Dit houdt uw geld fluctueren en uw betalingen stijgen.je hebt consistentie nodig, dus blijf bij een lening met een vast rentepercentage.
 • alleen rente leningen – je’re alleen het betalen van rente, dus je don’t enige vooruitgang te boeken op het afbetalen van de hoofdsom.met andere woorden, u profiteert alleen van de bank, en niet van uzelf.
 • omgekeerde hypotheken – Deze kunnen erg duur zijn en hoge kosten hebben.  daarnaast moet je ouder zijn dan 62 om in aanmerking te komen.maar denk er eens over na, wil je echt achteruit gaan na jaren van vooruitgaan?
 • versnelde tweewekelijkse uitbetalingsprogramma ‘s– Je hoeft niemand te betalen om je te helpen je betalingen te versnellen –Je kunt dat allemaal alleen doen.
 • belastingvoordeel   – Dit is ’t echt een optie die u’ll worden gepresenteerd bij het winkelen voor een hypotheek, maar het’s een reden dat kredietverstrekkers u zal geven voor een verblijf  in uw hypotheek.  *Bottom line*:   de belastingvoordelen van het bezitten van een huis zullen nooit opwegen tegen het inkomen dat u zonder een huis behoudt.

don ’t forget:   uw huis is uw grootste troef!

heb een plan en doe het onderzoek om jezelf te beschermen tegen een slechte investering.

zoals Chris Hogan zegt, “wees voorzichtig, wees voorzichtig en wees coherent.“

Video:   ben ik klaar om een huis te kopen?

Challenges & opportunities of real estate

in dit laatste deel van de les vertelt Dave over enkele van de uitdagingen waar u tegenaan kunt lopen en de kansen die u kunt benutten wanneer u onroerend goed koopt.

een van de eerste uitdagingen kan zich voordoen als je alles goed hebt gedaan.wat betekent, je hebt de kleine stapjes gedaan, je bent allemaal uit de schulden, en je bent niet langer geld lenen.

Dit kan mogelijk betekenen dat u’zijn geweest “off the radar” voor ten minste 6 maanden.als er geen krediet te melden is, zal uw credit score in wezen verdwijnen.

Hoe koop je een huis zonder credit score?

zoek een geldschieter die uw hypotheek handmatig zal onderschrijven.

Dit is een goede zaak, maar het kan enige moeite kosten om een geldschieter te vinden die het zal doen.

Dit betekent’ niet dat je in een busje bij de rivier kunt wonen.&Nbsp; je zult nog steeds een baan moeten hebben en rekeningen moeten betalen.maar alleen omdat je don ’t hebben een credit score doesn ’t betekent dat je kunt ’t kopen van een huis.

een andere uitdaging waar alle huizenkopers kwetsbaar voor zijn, is dat de markt zich tegen hun voordeel keert, en dan wordt het huis minder waard dan wat er op verschuldigd is.

tenzij je moet verhuizen, kun je het beste rustig blijven zitten en wachten.uiteindelijk zal de markt weer omhoog verschuiven en u zult dat verlies terugverdienen als uw eigen vermogen begint te stijgen.

als je om wat voor reden dan ook moet verhuizen (misschien word je overgeplaatst in je baan), huur het dan uit totdat de markt zich herstelt en de waarde groter is dan je hypotheek.

soms is er’s Geen krijgen rond verkopen met verlies, zoals als u uw inkomen verliest.in dit geval kunt u afscherming voorkomen door een korte verkoop te doen.een korte verkoop is wanneer u uw huis verkoopt voor minder dan wat u erop verschuldigd bent.de bank aanvaardt de opbrengst van de verkoop als volledige betaling, en u loopt niet het risico om later voor de rest aangeklaagd te worden.

Dit is beter dan afscherming, maar niet veel.  uw krediet zal nog steeds beschadigd raken – dus   nooit short sell strikt uit gemak.Doe het alleen als laatste redmiddel wanneer er geen manier is om rond te verkopen.

Als u aan de andere kant bent en u in een geweldige positie bent om te verkopen, zijn er enkele dingen die u kunt doen om de beste reactie en de beste prijs te krijgen:

 • denk als een retailer.u verkoopt een artikel ter waarde van honderdduizenden dollars.  laat het er zo aantrekkelijk mogelijk uitzien!  ruim de rommel op en laat het er ruim uitzien.zorg dat het goed verlicht is, zodat het er helder en uitnodigend uitziet.steek een geurkaars aan of bak wat koekjes zodat je huis een huiselijk “gevoel ” heeft en aangenaam is om in te zijn.
 • Besteed aandacht aan curb appeal.Trim de bomen en struiken, rand het gazon, stof de luiken, veeg de spinnenwebben weg.je krijgt nooit een tweede kans op een eerste indruk.
 • zet het op internet.  90% van de kopers beginnen hun home shopping op het internet.zorg ervoor dat uw vermelding en uw foto ‘ s er professioneel uitzien.
 • huur een makelaar.  en niet zomaar een makelaar.   vooral geen vriend of familielid.zoek iemand die aan de top van hun spel is, succesvol en deskundig is en professioneel handelt. Interview   minstens 3 voordat je er een kiest.zorg ervoor dat ze een vergelijkende marktanalyse doen, zodat ze de werkelijke waarde van uw huis kunnen bepalen.het inhuren van een goede makelaar krijgt u de hoogste prijs voor uw huis.

het kopen van een huis kan stressvol zijn, maar het kan ook spannend zijn.

het belangrijkste is om een spelplan te hebben, je bewust te zijn van de valkuilen en geduldig te zijn.

het zal waarschijnlijk de grootste investering van je leven zijn, maar ook de meest betekenisvolle.je huis is waar je relaties opbouwt, herinneringen creëert en troost vindt.

dus het is belangrijk dat uw huis niet verandert in een last voor u.

Het is de moeite waard om je tijd te nemen en het goed te doen.heb een goede aanbetaling, betaal het dan zo snel mogelijk af.

Dan ben je een stap dichter bij financiële vrijheid!

Plaats een reactie