Geef geen geld uit dat je niet hebt door één krachtige regel te gebruiken

je kunt verpletteren schuld als u don’t geld uitgeven u don’t hebben

heb je ooit iets in rekening gebracht en de kosten gerechtvaardigd omdat je wist dat je volgende salaris het zou dekken?

Ik ook!  (ik wist dat ik niet de enige was.)

heb je ooit Niet de rekening afbetaald toen de rekening kwam omdat er iets anders opkwam, of je vergat ,of je dacht het zal uiteindelijk worden afbetaald, of, heck, je hebt er gewoon geen zin in?

Ik ook!!

en het’ s een grote reden dat ik kreeg in zo veel stinkende ’ schulden.

het gebruik van een creditcard is een van de gemakkelijkste manieren om geld uit te geven dat je niet hebt.

het ’s gemakkelijk op uw bankrekening, omdat er geen contant geld wordt opgenomen.maar het is ook gemakkelijk voor je geweten, omdat het gebruik van plastic in plaats van papier je hersenen eigenlijk doet denken dat je geen echt geld uitgeeft.

wat, in feite, u ’re niet. u ’ re *leen * geld.  u ’re het uitgeven van geld dat ’s niet van jou.

en, – bonus! – Je hoeft niet eens een van het terug te betalen voor nog eens 30 dagen!dus, niet alleen kunt u geld dat vandaag niet van u is uitgeven aan een aankoop die u nu een goed gevoel geeft, u kunt eventuele financiële gevolgen wekenlang uitstellen.

dit, mijn vriend, is hoeveel mensen begraven worden onder creditcardschuld.  ze laten hun emoties hun goede oordeel overmeesteren.

de mogelijkheid om geld uit te geven zonder onmiddellijke, negatieve gevolgen geeft de hersenen groen licht om zich over te geven aan impulsieve en emotionele aankopen.

Dit is bewezen in verschillende onderzoeken, waaronder een rapport uit 2016 van de Federal Reserve Bank of Boston.de bevindingen van het rapport beweren dat degenen die met contant geld betaalden een gemiddelde transactie van $22 hadden, terwijl de niet-contante aankopen gemiddeld $112 bedroegen.

dat ’s een stijging van meer dan 400%!

misschien kun je het vertellen. misschien knik je nu met je hoofd.je weet hoe het voelt om meegezogen te worden in een emotionele aankoop, en je gooit alle verantwoord denken uit het raam.

Dit heb ik nu echt nodig! I ’ ll gewoon bezuinigen op andere uitgaven en krijg dit afbetaald in een mum van tijd!

dan,“geen tijd ” verandert in maanden, of zelfs jaren.u blijft bankieren op toekomstige inkomsten, maar het wordt altijd besteed aan andere dingen.dus de kosten blijven zich opstapelen en uiteindelijk verdoomt u uzelf voor het toenemende saldo op uw maandelijkse afschrift.

als je je gewoonten niet verandert en de cyclus stopt, kom je nooit uit de schulden.

dus, hoe  stop je?

simpel:  u don ’ t geld uitgeven u don ’ t hebben.

u beperkt zich tot de middelen die onmiddellijk beschikbaar zijn.

u betaalt met contant geld, zodat u de echte financiële opoffering van elke transactie ervaart.

door je aan deze ene regel te houden, zul je niet dieper in de schulden raken en bevrijd je je van de val van emotionele uitgaven.

pak dit gratis Geldbesparingsplan om u te helpen een spaarstrategie te maken!

 

wat zijn emotionele uitgaven?

De meeste mensen beschouwen emotionele uitgaven als het kopen van onnodige aankopen wanneer je je gestrest voelt, of misschien verveeld of verdrietig, of zelfs wanneer je gelukkig bent.

kortom, uw emoties zijn het besturen van het schip en bepalen hoeveel geld overboord te gooien.

We doen het allemaal, sommigen meer dan anderen, omdat we geloven dat het kopen van een nieuw paar schoenen of het toevoegen van een teal portemonnee aan onze toch al overvloedige collectie een beetje leegte zal vullen en ons leven een teensy weensy beetje completer zal maken.

eigenlijk, * that ’ s total garbage*.wanneer we financiële beslissingen nemen op basis van onze emoties, besteden we het geld omdat we ons goed willen voelen.

en, dit is ’t zelfs een slechte zaak – zolang je ’ve kreeg de extra moolah om het te dekken.  (“ Extra ” betekent dat al je rekeningen zijn betaald, je schuld is afbetaald, je hebt wat gezonde spaargeld op de bank, yada, yada, yada.)

wanneer ik’ve gekocht iets I A) don’t nodig, b) echt willen, *en* c) haven’t gespaard voor, dan I’m in wezen laten mijn emoties de leiding en blazen alle mooie wijsheid die’s in mijn hersenen.

dus eigenlijk gedraag ik me als een peuter.

maar, in tegenstelling tot de uitkomst voor de meeste onhandelbare tweejarigen, kunnen de gevolgen van het uitgeven van geld dat ik niet heb letterlijk mijn hele leven beïnvloeden.

mijn schulden stapelen zich op, mijn spaargeld daalt en mijn keuzes in het leven worden beperkt.

allemaal omdat ik iets wilde nu.dus, als je met je hoofd knikt en *amen* zegt, dan vraag je je misschien af hoe je je emoties kunt gebruiken om je daadwerkelijk te helpen in plaats van dat ze altijd proberen je inspanningen te saboteren.

nou, Ik zal het je vertellen.

Betaal met contant geld.

u ’re welkom.

als je alleen dat advies zou volgen zonder er iets aan toe te voegen, zouden je emotionele uitgaven aanzienlijk worden verminderd.

maar, gewoon voor de lol ’s sake, laat me gaan in een aantal redenen waarom het betalen van contant geld zal veranderen hoe u uw geld te besteden.dan zal ik je vertellen hoe je pijn kunt gebruiken om minder uit te geven.

Related Post:  hoe te stoppen met impulsaankopen: 50 Tips om de controle over te nemen

betalen met contant geld zal uw bestedingsgewoonten veranderen

er zijn zeker gemakken aan het gebruik van een creditcard.

het ’s gemakkelijker om rond te dragen.  als je het verliest, kun je het laten vervangen.  u heeft een ingebouwde registratie van uw aankopen.

en, laat’s niet vergeten – die prachtige creditcard beloningen die je krijgt voor elke dollar die je uitgeeft.

Deze werken allemaal in uw voordeel – zolang u uw saldo elke maand betaalt.

*echter*.

veel mensen gebruiken een creditcard omdat ze niet het geld hebben om de kosten te dekken en het niet kunnen afbetalen door de volgende verklaring.dit is een geweldig excuus om meer uit te geven, en is vaak wat er gebeurt.

deze mindset wordt getriggerddoor het fenomeen bekend als de“credit card premium “, dat is de bereidheid om meer geld uit te geven bij het gebruik van een creditcard (of cadeaukaart) voor betaling.

contant betalen is een veel meer tastbare ervaring, omdat papiergeld een specifieke waarde heeft.wanneer u die waarde fysiek inruilt voor iets anders, verwerkt u onmiddellijk de gevolgen van uw bestedingsbeslissing.

Hier zijn enkele extra voordelen van het schillen van het deeg in plaats van het vegen van de kaart:

  • u’ll vermijd schulden
  • u ’ll minder lichtzinnig uitgeven
  • u ’ll meer hefboomwerking hebben bij het onderhandelen over een deal
  • u ’ll gewicht verliezen (het’s waar!  u’ll sla de hapjes, desserts en alcohol om uw rekening te verlagen)
  • u’ll master the art of delayed gratification
  • u’ll feel more in control of your finances
  • u’ll value your purchases more
  • u’ll track of your spending better
  • you won’t rekenen op toekomstige inkomsten
  • je won’t geld uitgeven je don’t hebben

Er zijn veel meer solide redenen u’re beter af met contant geld te betalen, maar je krijgt het punt.  de lange termijn effecten van het betalen met contant geld zijn ’t sequentiële – ze ’re exponentieel .

Related Post:  5 Daily Money Habits to Crush Your Financial Goals

betalen met contant geld is pijnlijk

dat heb ik geleerd uit persoonlijke ervaring.

Er is een emotionele reactie wanneer we geld uitgeven aan iets. echter, het ’ s verschillend afhankelijk van Hoe we betalen voor dat iets.

wanneer we een creditcard gebruiken, is er geen fysieke uitwisseling.We vegen onze kaart en dan geeft een vreemde ons een tas vol met spullen die we willen.de emotie die we voelen is *geluk* omdat we het gevoel hebben dat we beloond worden.

en als onze aankoop in de uitverkoop is?  Woohoo!  Hoe kan ik het niet kopen?& Nbsp; dat zou onverantwoordelijk zijn! Ja, ja, het kopen *nu * is het verantwoordelijke ding om te doen …

dit, mijn vriend, heet de“shopper’ s high“, en het’s moeilijk te bestrijden als alles wat je &# 8217; ve hebt om jezelf te verdedigen is een dunne creditcard.

overweeg nu het alternatief:betalen met contant geld.

Dit IS een fysieke uitwisseling.je stopt je hard verdiende dollars in de handen van iemand anders, en ze geven je je kostbare in ruil.

Je voelt dat het geld je greep verlaat, je ziet het geld in een afgesloten register worden gestopt en je ervaart het volle gewicht van het doen van de aankoop.

Dit is ook een emotionele ervaring.  het ’s heet pijn.

het ’s veel moeilijker om deel te nemen met contant geld dan het is om een kaart te vegen.en het is de ruimte tussen onze zakken en de aankoop waar we beslissen of de pijn van het afscheid nemen van ons hard verdiende geld het plezier waard is om meer spullen te hebben.betalen met contant geld is pijnlijk, maar het weerhoudt ons ervan om domme, emotioneel geladen beslissingen te nemen.

don’t geld uitgeven u don ’ t hebben door het omarmen van de pijn van afscheid nemen van uw geld.  u ’ll minder uitgeven, maar u’ll waarde wat u uw geld uitgeven aan meer.

Tips om een cash only bestedingsplan te gebruiken

als je gewend bent geraakt aan het gemak van geld uitgeven dat niet van jou is, dan zal het overschakelen naar een cash-only uitgavenplan een uitdaging blijken.

het goede nieuws is dat je bepaalde stappen kunt nemen om je inspanningen te ondersteunen en jezelf klaar te stomen voor succes.

Hier zijn 5 tips om te stoppen met het uitgeven van geld dat je niet hebt en je te committeren aan een cash-only uitgavenplan.

Tip #1: Maak een budget aan dat u kunt vasthouden aan

het volgen van een budget geeft je meer controle over je uitgaven.het zal u helpen zien hoeveel van uw inkomen overblijft nadat u uw noodzakelijke uitgaven hebt gedekt.de kloof tussen het totaal van deze uitgaven en uw netto-inkomen kan worden toegevoegd aan besparingen, toegepast op schulden of gebruikt voor discretionaire uitgaven.& Nbsp; Dit bedrag bepaalt uw bestedingslimiet.

Tip #2: Vermijd uitgaven triggers

minimaliseer de verleiding om geld uit te geven dat je niet hebt door situaties te vermijden die impulsaankopen veroorzaken.dit kan betekenen dat u minder tijd op sociale media doorbrengt, zich afmeldt voor e-maillijsten of zelfs bepaalde websites blokkeert.creëer barrières tussen u en bestedingsmogelijkheden, zodat het moeilijker zou zijn om door te gaan dan niets te kopen.

Tip #3: Gebruik de envelope methode

na u’ve betaalde al uw noodzakelijke uitgaven, verdeel uw resterende inkomsten in afzonderlijke enveloppen.bepaal hoeveel geld je nodig hebt voor boodschappen, gas, kleding, entertainment, enz., dan deze afzonderlijke bedragen in hun eigen enveloppen.wanneer je geen geld meer hebt in een envelop, kun je geen geld meer uitgeven in die categorie tot je volgende salaris.

Tips #4: blijf bij een lijst

een effectieve manier om alleen contant te betalen is door vast te houden aan een boodschappenlijstje.noteer elk item dat je nodig hebt voordat je naar de winkel gaat. dan, don ’ t afwijken van de lijst.noteer indien mogelijk de geschatte prijs van elk artikel, zodat u weet wat u kunt verwachten bij de kassa.neem alleen de hoeveelheid geld die je nodig hebt en dwaal niet naar afdelingen die niet relevant zijn voor je winkelmissie.

Tip #5: don’t carry your cards

als je echt wilt committeren aan een cash-only uitgavenplan, dan don’t u moet de creditcards in uw portemonnee bewaren.  Zet ze in een la (of beter nog – een kluis!) thuis, en laat ze daar. Als u een fervent online shopper bent, verwijder dan alle creditcards van uw betaalmethoden en bewaar alleen een betaalkaart in het bestand.

Video: Dave Ramsey ’s Envelope System

Move at the speed of cash

het heeft me tientallen jaren gekost om mijn grenslijn rond vandaagte trekken.

welke cash heb ik vandaag tot mijn beschikking?niet morgen of volgende week of volgende maand. vandaag .

als het er vandaag niet is, dan moet ik gewoon wachten tot het er is.

zoals Dave Ramsey zegt,besluit om te bewegen met de snelheid van contant geld .

of u nu contant betaalt of uw creditcards oplaadt, pijn en plezier zullen altijd beide deel uitmaken van de ervaring.

je kunt de pijn van het weggeven van de dollars verdragen, maar dan plezier hebben in wat je nu bezit.

of je kunt veel plezier beleven aan het kopen van iets waar je niet echt het geld voor hebt, maar later het ongemak ervaren om het af te betalen met rente.

vanaf nu laat ik het plezier van het kopen van iets nieuws het gevolg zijn van het verdragen van de pijn om ervoor te betalen, in plaats van andersom.

don ’t vergeet om dit gratis Geldbesparingsplan te downloaden, zodat u kunt beginnen met het omzetten van uw spaarstrijd in succes!

 

Plaats een reactie