Geef geen geld uit dat u niet heeft door één krachtige regel te gebruiken

Heeft u ooit iets in rekening gebracht en rechtvaardigde de uitgave omdat u wist dat uw volgende salaris het zou dekken?

Ik ook!  (Ik wist dat ik niet de enige was.)

Hebt u ooit niet betaald toen de rekening kwam omdat er iets anders tussenkwam, of u vergat, of je dacht het zal uiteindelijk beloond worden, of je had er gewoon geen zin in?

Ik ook!!

En het is een grote reden waarom ik zoveel stinkende dingen heb gedaan. schulden.

Het gebruik van een creditcard is een van de gemakkelijkste manieren om geld uit te geven dat u niet heeft.

Het is gemakkelijk op uw betaalrekening, want er wordt geen contant geld opgenomen. Maar het is ook goed voor je geweten, want als je plastic gebruikt in plaats van papier, denken je hersenen dat je geen echt geld uitgeeft.

Wat je in feite niet doet. ben niet.  Je *leent* geld. Je geeft geld uit dat niet van jou is.

En, – bonus! – u hoeft zelfs nog 30 dagen niets terug te betalen! U kunt dus niet alleen vandaag geld dat niet van u is uitgeven aan een aankoop waar u zich meteen goed bij voelt, u kunt eventuele financiële gevolgen wekenlang uitstellen.

Dit, mijn vriend, is hoeveel mensen begraven worden onder creditcardschulden. Ze laten hun gezond verstand door hun emoties overheersen.

De mogelijkheid om geld uit te geven zonder onmiddellijke, negatieve gevolgen geeft de hersenen groen licht om zich over te geven aan impulsieve en emotionele aankopen.

Dit is bewezen in verschillende onderzoeken, waaronder een rapport uit 2016van de Federal Reserve Bank of Boston.  De bevindingen van het rapport beweren dat degenen die met contant geld betaalden een gemiddelde transactie van $ 22 hadden, terwijl de niet-contante aankopen gemiddeld $ 112 waren.

Dat is een stijging van meer dan 400%!

Misschien herken je het.  Misschien knik je nu met je hoofd.  Je weet hoe het voelt om meegezogen te worden in een emotionele aankoop, en je gooit al het verantwoordelijke denken uit het raam.

Ik heb dit nu echt nodig!  Ik bezuinig gewoon op andere uitgaven en krijg dit in een mum van tijd terugverdiend!

Dan, “geen tijd” verandert in maanden of zelfs jaren.  Je blijft rekenen op toekomstige inkomsten, maar het wordt altijd aan andere dingen uitgegeven.  Dus de kosten blijven zich opstapelen en uiteindelijk verdoof je jezelf voor het toenemende saldo op je maandelijkse afschrift.

Als je je gewoonten niet verandert en de cyclus stopt, zul je nooit kom uit de schulden.

Dus, hoe stop je?

Simpel:  je geeft geen geld uit dat je niet doet hebben.

U beperkt zich tot het geld dat direct beschikbaar is.

U betaalt met contant geld, zodat u de echte financiële opoffering van elke transactie ervaart.

Als u zich aan deze ene regel houdt, voorkomt u dat u dieper in de schulden raakt en wordt u bevrijd van de valkuil van emotionele uitgaven.

Gebruik dit GRATIS spaarplan om u te helpen een besparingsstrategie te creëren!

 

Wat zijn emotionele uitgaven?

De meeste mensen beschouwen emotionele uitgaven als het doen van onnodige aankopen wanneer u zich gestrest voelt, of misschien verveeld of verdrietig, of zelfs wanneer je bent gelukkig.

Kortom, je emoties besturen het schip en bepalen hoeveel geld je overboord moet gooien.

We doen het allemaal, de een wat meer dan de ander, omdat we geloven dat het kopen van een nieuw paar schoenen of het toevoegen van een groenblauw handtasje aan onze toch al overvloedige collectie een kleine leegte zal opvullen en ons leven een heel klein beetje completer zal maken.

Eigenlijk, *dat is totale onzin*.

Als we financiële beslissingen nemen op basis van onze emoties, geven we het geld uit omdat we < i>voel me goed.

En dit is niet eens een slechte zaak – zolang je maar de extra moolah hebt om het te bedekken. (“Extra” wat betekent dat al uw rekeningen zijn betaald, uw schuld is afbetaald, u een gezonde spaarpot heeft, yada, yada, yada.)

Telkens wanneer ik iets heb gekocht dat ik a) niet nodig heb, b) echt wil, *en* c) waarvoor ik niet heb gespaard, dan laat ik in wezen mijn emoties de baas en alle mooie wijsheid die in mijn hoofd zit wegblazen.

Dus eigenlijk gedraag ik me als een peuter.

Maar in tegenstelling tot de uitkomst voor de meest weerbarstige tweejarige -olds, de gevolgen van het uitgeven van geld dat ik niet heb, kunnen letterlijk mijn hele leven beïnvloeden.

Mijn schulden stapelen zich op, mijn spaargeld neemt af en mijn keuzes in het leven worden beperkt.

Allemaal omdat ik nu iets wilde.

Dus, als je met je hoofd knikt en *amen* zegt, dan vraag je je misschien af ​​hoe je je emoties kunt gebruiken om je daadwerkelijk te helpen in plaats van dat ze altijd proberen je inspanningen te saboteren.

Nou, dat zal ik je vertellen.

Betaal met contant geld.

Graag gedaan.

Als u alleen dat advies zou opvolgen zonder er iets aan toe te voegen, zouden uw emotionele uitgaven aanzienlijk worden verlaagd.

Maar laat me voor de lol eens ingaan op enkele redenen waarom contant betalen de manier waarop u uw geld uitgeeft, zal veranderen. Daarna zal ik je vertellen hoe je pijn kunt gebruiken om minder uit te geven.

Gerelateerd bericht:  Hoe te stoppen met impulsaankopen: 50 tips om controle te krijgen

Contant betalen zal uw bestedingspatroon veranderen

Er zijn zeker gemakken tot het gebruik van een creditcard.

Het is gemakkelijker mee te nemen. Als je het kwijtraakt, kun je het laten vervangen. Je hebt een ingebouwd overzicht van je aankopen.

En, laten we niet vergeten – die geweldige creditcardbeloningen die u krijgt voor elke dollar die u uitgeeft.

Deze werken allemaal in uw voordeel – zolang u uw saldo elke maand afbetaalt.

*Echter*.

Veel mensen gebruiken een creditcard omdat ze niet het geld hebben om de kosten te dekken en het niet kunnen afbetalen op het volgende afschrift. Dit is een geweldig excuus om meer uit te geven, en dat gebeurt vaak ook.

Deze mentaliteit wordt veroorzaakt door het fenomeen dat bekend staat als de “creditcardpremie“ , wat de bereidheid is om meer geld uit te geven bij gebruik van een creditcard (of cadeaukaart) voor betaling.

Contant betalen is een veel tastbaardere ervaring, omdat papiergeld een specifieke waarde heeft.  Wanneer je die waarde fysiek inwisselt voor iets anders, verwerk je onmiddellijk de consequentie van je bestedingsbeslissing.

Hier zijn enkele extra voordelen van het uitdelen van het deeg in plaats van de kaart te vegen:

  • u vermijdt schulden
  • u geeft minder frivool uit
  • u heeft meer invloed bij het onderhandelen over een deal
  • u zult afvallen (het is waar! u zult de voorgerechten, desserts en alcohol overslaan om uw rekening te verlagen)
  • je beheerst de kunst van uitgestelde bevrediging
  • u voelt meer controle over uw financiën
  • u waardeert uw aankopen meer
  • u houdt uw uitgaven beter bij
  • je rekent niet op toekomstige inkomsten
  • je geeft geen geld uit dat je niet hebt

Er zijn nog veel meer solide redenen waarom u beter contant kunt betalen, maar u snapt het punt.  De langetermijneffecten van contant betalen zijn niet sequentieel – ze zijn exponentieel.

Gerelateerd bericht:   5 dagelijkse geldgewoonten om uw financiële doelen te verpletteren

Contant betalen is pijnlijk

Dit is iets wat ik hebben geleerd uit persoonlijke ervaring.

Er is een emotionele reactie wanneer we ergens geld aan uitgeven.  Het verschilt echter afhankelijk van hoe we voor dat iets betalen.

Wanneer we een creditcard gebruiken, is er geen fysieke uitwisseling. We halen onze kaart en dan overhandigt een vreemde ons een tas vol met spullen die we willen hebben.  De emotie die we voelen is *geluk* omdat we het gevoel hebben dat we beloond worden.

En of onze aankoop in de aanbieding is?  Woohoo!  Hoe kan ik het NIET kopen?  Wel, dat zou onverantwoord zijn! Ja, ja, het *nu* kopen is het verantwoorde wat je moet doen

Dit, mijn vriend, wordt de “shopper’s genoemd hoog“, en het is moeilijk te bestrijden als alles wat je hebt om jezelf te verdedigen een zwakke creditcard is.

Overweeg nu het alternatief: ; contant betalen.

Dit IS een fysieke uitwisseling.  Je geeft je zuurverdiende dollars in de handen van iemand anders, en zij geven je je kostbare in ruil.

Je voelt het geld uit je handen gaan, je ziet hoe het geld in een afgesloten register wordt gestopt, en je ervaart het volle gewicht van het doen van de aankoop.

Dit is ook een emotionele ervaring.  Het wordt pijn genoemd.

Het is veel moeilijker om afstand te doen van contant geld dan om een ​​kaart te gebruiken. En het is de ruimte tussen onze zakken en de aankoop waar we beslissen of de pijn van het afscheid nemen van ons zuurverdiende geld het plezier waard is om meer spullen te hebben.

Contant betalen is pijnlijk, maar het weerhoudt ons ervan domme, emotioneel beladen beslissingen te nemen.

Geef geen geld uit dat je niet hebt door de pijn te omarmen van het afscheid nemen van je geld. 

U geeft minder uit, maar u zult meer waarderen waar u uw geld aan uitgeeft.

Tips om alleen contant geld uit te geven

Als u gewend bent geraakt aan het gemak van uitgeven geld dat niet van jou is, dan zal het een uitdaging zijn om over te stappen op een plan waarbij je alleen contant geld uitgeeft.

Het goede nieuws is dat je bepaalde stappen kunt nemen om je inspanningen te ondersteunen en jezelf voor te bereiden op succes.

Hier zijn 5 tips om te stoppen met het uitgeven van geld dat je niet hebt en om een ​​plan voor alleen contant geld uit te geven.

Tip #1: Maak een budget waar je je aan kunt houden

Door een budget te volgen, krijgt u meer controle over uw uitgaven. Het zal u helpen te zien hoeveel van uw inkomen overblijft nadat u uw noodzakelijke uitgaven heeft betaald. Het verschil tussen het totaal van deze uitgaven en uw netto-inkomen kan worden toegevoegd aan uw spaargeld, worden gebruikt voor schulden of worden gebruikt voor discretionaire uitgaven. Dit bedrag bepaalt uw bestedingslimiet.

Tip #2: Vermijd uitgaventriggers

Minimaliseer de verleiding om geld uit te geven dat u niet heeft door situaties te vermijden die impulsaankopen uitlokken. Dit kan betekenen dat u minder tijd op sociale media doorbrengt, u afmeldt voor e-maillijsten of zelfs bepaalde websites blokkeert. Creëer barrières tussen jou en bestedingsmogelijkheden, zodat doorzetten moeilijker is dan niets kopen.

Tip #3: Gebruik de envelopmethode

Nadat u al uw noodzakelijke uitgaven heeft betaald, verdeelt u uw resterende inkomen in afzonderlijke enveloppen. Bepaal hoeveel contant geld u nodig heeft voor boodschappen, benzine, kleding, amusement, enz., en stop deze afzonderlijke bedragen vervolgens in hun eigen enveloppen. Als je geen geld meer in een envelop hebt, kun je in die categorie geen geld meer uitgeven tot je volgende salaris.

Tips #4: Houd je aan een lijst

Een effectieve manier om alleen contant te betalen, is door je aan een boodschappenlijstje te houden.  Schrijf elk item op dat je nodig hebt voordat je naar de winkel gaat. Dwaal dan niet af van de lijst. Schrijf indien mogelijk de geschatte prijs van elk item op, zodat u weet wat u kunt verwachten bij de kassa.  Neem alleen de hoeveelheid contant geld mee die u nodig heeft en dwaal niet af naar afdelingen die niet relevant zijn voor uw winkelmissie.

Tip #5: draag je kaarten niet bij je

Als u zich echt wilt vastleggen op een bestedingsplan dat alleen contant is, hoeft u de creditcards niet in uw portemonnee te bewaren. Leg ze thuis in een la (of beter nog: een kluis!) en laat ze daar liggen. Als u een fervent online shopper bent, verwijder dan alle creditcards uit uw betaalmethoden en bewaar alleen een debetkaart.

Video: Dave Ramsey's envelopsysteem

Beweeg met de snelheid van contant geld

Het heeft me tientallen jaren gekost om mijn grens rond vandaag te trekken .

Welk geld heb ik vandaag tot mijn beschikking? Niet morgen of volgende week of volgende maand.  Vandaag.

Als het er vandaag niet is, dan moet ik gewoon wachten tot het er is.

Zoals Dave Ramsey zegt, <beslis met de snelheid van contant geld.

Of u nu met contant geld betaalt of uw creditcards oplaadt, pijn en plezier zullen altijd deel uitmaken van de ervaring.

Je kunt ofwel de pijn van het weggeven van het geld verdragen, maar dan plezier beleven aan wat je nu bezit.

Of je kunt er veel plezier aan beleven om iets te kopen dat je niet #8217;Ik heb er niet echt het geld voor, maar ervaar later het ongemak van het afbetalen met rente.

Van nu af aan laat ik het plezier van het kopen van iets nieuws het gevolg zijn van de pijn verdragen om ervoor te betalen, in plaats van andersom.

Vergeet niet dit GRATIS spaarplan te downloaden zodat u uw spaarstrijd kunt omzetten in succes!

 

Plaats een reactie