Geld Is Belangrijk: Hier Zijn 15 Krachtige Redenen

Waarom is geld belangrijk?

we weten allemaal dat geld belangrijk is, maar heb je je ooit afgevraagd waarom?

Er is geen twijfel dat geld invloed heeft op veel gebieden van ons leven. Aan de ene kant kunnen we sommige van onze grootste ervaringen te danken hebben aan het geld dat we ervoor moesten betalen. Aan de andere kant kunnen we zoveel stress en angst voelen over onze financiële situatie.

als je altijd hebt geworsteld met je financiën, zie je misschien geld als een schaarse bron die je ervan weerhoudt gelukkig te zijn. Of misschien zie je het als een ongrijpbaar doel dat je nooit zult bereiken.

aan de andere kant kun je overdreven gedreven zijn om meer geld te verdienen omdat je denkt dat het al je problemen zal oplossen. Je droomt van alles wat je zult doen als je bankrekening een saldo heeft met 5 of 6 nullen en het geluk dat je eindelijk zult hebben.

Ik weet zeker dat je het ermee eens bent dat de rol van geld een belangrijke rol speelt in hoe we allemaal leven. Het heeft de capaciteit om verbazingwekkende kansen te openen die de hele loop van je leven kunnen veranderen.

Het is dus belangrijk om het juiste perspectief op geld te hebben en het niet alleen af te doen als iets dat alleen maar problemen voor je lijkt te creëren – of als het enige dat al je dromen waar zal maken.

wanneer je een gezonde mindset hebt over waarom geld belangrijk is, kun je de werkelijke waarde ervan in je leven begrijpen en de mogelijkheden die het kan bieden.

je zult je realiseren dat geld zelf slechts een neutrale, onbeperkte bron is die beschikbaar is voor iedereen die bereid is het te controleren. Het bestaat niet om je leven ellendig te maken en het kan je geluk zeker niet kopen (of wel? daarover later meer).

in deze post Zal ik een paar redenen bespreken waarom geld belangrijk is, evenals hoe het sommige dingen gemakkelijker kan maken, welke problemen het kan creëren en hoeveel je echt nodig hebt.

Waarom heb ik geld nodig?

Dit is misschien een domme vraag om over na te denken (terwijl je naar je creditcardrekening staart), maar het is nuttig om je aannames over geld uit te dagen.

voor de meesten van ons is geld absoluut noodzakelijk. We hebben het nodig voor onderdak, voedsel en kleding. Zonder deze basis zou je leven in grote problemen komen. Geld is de bron die u in staat stelt om een bepaald niveau van beveiliging en veiligheid te bereiken. Tot op zekere hoogte helpt geld je te overleven.

dat is heel belangrijk!

Het kan echter gemakkelijk zijn om de Betekenis van deze basisbehoeften te vergeten wanneer u zich zorgen maakt over hoe u uw auto deze maand betaalt. (Wanneer je je angst voelt toenemen, concentreer je dan op het feit dat je geld je in staat stelt een dak boven je hoofd te hebben en voedsel op tafel te hebben. Bedankt, geld!)

naast de basis zijn er veel voordelen van geld, waaronder vrijheid, comfort en het bieden van een onbeperkt aantal mogelijkheden om je leven te verbeteren. Dit is waar veel mensen struikelen en beginnen meer geld uit te geven dan ze verdienen. Ze zien geld als iets dat hen nu een beetje opwinding of plezier kan geven, in plaats van een middel om een financieel veilige toekomst op te bouwen.

geld kan beide doen, of beide. Het maakt niet uit. Het heeft geen controle over hoe je het gebruikt.

geld is gewoon een hulpmiddel dat Voor of tegen je kan werken.

dus, als je je financiële geletterdheid wilt vergroten en de voordelen van geld in je leven wilt maximaliseren, is het van cruciaal belang dat je leert hoe je het goed kunt gebruiken.

wanneer je beter gedrag rond geld leert, zal het belang ervan in je leven duidelijk zijn in de vrijheid en keuzes die voor je beschikbaar zijn. Laten we het over een aantal daarvan hebben.

15 redenen waarom geld belangrijk is

als het gaat om geld, hoe meer hoe beter – toch? Meer geld betekent immers meer spullen.

maar gewoon een mooiere auto of een groter huis hebben geeft ons geen diepe vervulling in het leven. Waarom is geld belangrijk en waarom willen we er allemaal meer van?

laat’ s gaan over 15 van de belangrijkste redenen waarom geld belangrijk is.

1. Geld is belangrijk omdat het je vrijheid en controle geeft

als Amerikaan ben ik dankbaar voor mijn vrijheid. Ik ben niet beperkt tot wat ik kan zeggen, wat ik kan geloven en wie ik kan aanbidden.

hoe belangrijk deze dingen ook zijn, ze betalen de rekeningen niet. En als ik niet genoeg geld heb, ben ik sterk beperkt tot waar ik kan wonen, wat ik kan eten en hoe ik mijn tijd kan doorbrengen.

zonder genoeg geld zijn je vrijheden beperkt en moet je misschien zelfs het grootste deel van je tijd werken om de basisbehoeften te dekken. Het beetje controle dat je hebt, kan je uiteindelijk het gevoel geven dat je de controle kwijt bent.

De meeste mensen die niet genoeg geld hebben, gaan meestal in de schulden. Creditcardrekeningen en betaaldagleningen houden u tegen om in financiële onafhankelijkheid te leven en houden u tegen om de dromen van uw leven te bereiken.

2. Geld is belangrijk omdat het je opties geeft in het leven

het hebben van toegang tot geld op de bank opent meer opties voor u. Als je genoeg geld hebt, heb je meer keuzes met de buurt waarin je woont, de auto waarin je rijdt, de restaurants waar je eet en zelfs de gezondheidszorg die je kiest.

het gevoel vast te zitten in je omstandigheden kan frustrerend en ontmoedigend zijn. Geld is belangrijk omdat het u de keuze geeft om van carrière te veranderen, naar een andere stad te verhuizen of een betrouwbaarder voertuig te kopen. 

3. Geld stelt je in staat om je passie na te streven

als je twee banen moet werken om de rekeningen te betalen en je creditcardschuld te dekken, heb je geen tijd of energie om je dromen na te streven.

Het is belangrijk om geld te hebben dat je de ademruimte geeft om je interesses na te streven. Je moet investeren in jezelf als je een bevredigend leven wilt.

4. Geld is belangrijk omdat het veiligheid biedt

financiële stabiliteit heeft veel voordelen, waaronder een gevoel van veiligheid en gemoedsrust. Wanneer je meer dan genoeg hebt om je rekeningen te betalen en wat op te bergen, hoef je niet om te gaan met financiële zorgen over hoe je zult overleven.

Je hebt niet veel geld nodig om veilig te leven, maar je hebt genoeg nodig om je rekeningen te betalen en een noodfonds op te slaan om 3 tot 6 maanden van de kosten van levensonderhoud te dekken.als je weet dat een kleine noodsituatie niet in een crisis zal veranderen, krijg je het gevoel van veiligheid dat je nodig hebt om goede financiële beslissingen te nemen.

5. Geld kan waardevolle kansen bieden voor uw kinderen

we willen allemaal het beste voor onze kinderen, en geld kan ons helpen een kwalitatief goed onderwijs te bieden om hen een goede voorsprong in het leven te geven.

privéscholen zijn duur en meestal buiten bereik voor het gezin dat leeft. Dit laat meestal de plaatselijke openbare school als enige keuze voor hardwerkende ouders die allebei moeten werken om de rekeningen betaald te krijgen. Als gevolg hiervan is er weinig keuze of controle over de kwaliteit van het onderwijs en de naschoolse programma ‘ s waar hun kinderen toegang toe hebben.

als je het geld hebt, kun je je een betere opleiding, privélessen, docenten en coaches veroorloven. Deze extra mogelijkheden geven uw kinderen de kans om hun interesses op jonge leeftijd na te streven en vaardigheden te ontwikkelen die hen een voordeel geven op volwassen leeftijd.

natuurlijk kan er een dunne lijn zijn tussen het geven van uw kinderen een voordeel in het leven en het creëren van rechthebbende kleine mensen. Als je het geld hebt om ze meer keuzes te geven, speel dan een sleutelrol in hun leven door je kinderen te leren over geld en de waarde van hard werken. 

6. Geld helpt je er meer van te maken

hoe meer geld je kunt investeren, hoe meer je op de lange termijn hebt.

Als u het geld kunt vinden om onroerend goed te kopen, te investeren in de aandelenmarkt en te besparen op een fiscaal voordelige pensioenrekening, dan zal uw geld groeien.

dan, wanneer u met pensioen gaat, kunt u profiteren van passieve inkomstenbronnen om u te ondersteunen tijdens uw gouden jaren.

7. Geld is belangrijk voor het teruggeven

geld is belangrijk omdat het ons de mogelijkheid geeft om terug te geven aan de wereld waarin we leven. De meeste mensen hebben een verlangen om genereus te zijn, maar zijn vastgelopen in een schaarste-mentaliteit omdat ze zich altijd zorgen maken over geld.

wanneer je met een krap budget leeft, is het gemakkelijk om gefocust te blijven om ervoor te zorgen dat aan je eigen behoeften wordt voldaan. Er is weinig meer over om anderen te helpen die meer worstelen dan jij.

wanneer je financiële vrijheid hebt, kun je vrijgevig zijn zonder je zorgen te maken over je eigen behoeften. Je kunt je focus van jezelf afzetten en financiële steun geven aan de mensen en doelen die je waardeert.

8. Geld geeft je de kans om het leven ten volle te leven

het leven ten volle kan verschillende dingen betekenen voor verschillende mensen. Natuurlijk kun je een heel vol en bevredigend leven hebben zonder rijk te zijn. Het hangt allemaal af van wat je voldoening geeft.

Ik hou van reizen, dus een ” vol ” leven voor mij zou veel vakanties naar het buitenland omvatten. Dit zou veel extra discretionair inkomen vereisen. Mijn man, aan de andere kant, geeft er niet echt om naar het buitenland te gaan. Hij gaat liever op roadtrips of kampeert bij een meer, die beide niet veel geld kosten.

hoe dan ook, geld is de grondstof waarmee je de ervaringen kunt creëren die je leven op zinvolle manieren verrijken. Soms moet je het hebben om de dingen te doen die je vreugde brengen.van reizen naar onderwijs tot het leren van nieuwe vaardigheden, geld biedt de vrijheid om je passies na te streven en het leven ten volle te leven. Zonder dat, uw opties worden zeer beperkt.

9. Geld kan geluk kopen … als je het goed uitgeeft

kan geld echt geluk kopen?

in het verleden onderzoek, het ’ s is aangetoond dat geld en geluk, in feite, hebben een positieve correlatie. De relatie is echter zwak en leidt alleen maar tot meer vragen. Wat als je slechte bestedingsgewoonten hebt? Maakt het uit waar je het aan uitgeeft?

onderzoek heeft aangetoond dat dit het geval is. Specifiek, als je je geld gebruikt voor ervaringen versus bezittingen, en voor het helpen van anderen, dan kun je meer tevredenheid met het leven ervaren.

[put (partial) YT video here: https://www.youtube.com/watch?v=JLfKZCzkBDs]

10. Geld kan zorgen voor een hoger onderwijs

Er zijn veel carrières die een universitair diploma vereisen. Als je de rangen in het bedrijfsleven, juridische of medische velden wilt beklimmen, dan heb je minstens 4 jaar aan een universiteit nodig.

Het gemiddelde collegegeld in de staat voor vier jaar aan een openbare universiteit in 2021 was $43.000. Voor inwoners van buiten de staat waren deze kosten bijna 2,5 keer zo hoog.

School is duur.

maar als het deel uitmaakt van je grote droom, heb je geld nodig om er te komen.

11. Geld is belangrijk voor je gezondheid

als je ooit centen hebt moeten knijpen om de huur te maken, dan weet je hoe financiën stressvol kunnen zijn. Een beetje stress af en toe is geen slechte zaak, maar het kan je fysieke en mentale gezondheid echt schaden als het een manier van leven wordt.

financiële stress leidt vaak tot depressie en angst. Sommigen raken gevangen in bitterheid en een slachtoffermentaliteit. Velen kiezen ervoor om elke hoop op te geven dat ze ooit uit de schulden zullen komen of een beter betaalde baan zullen vinden. Ze zijn zo gefocust op het gewoon rondkomen dat ze nooit enige vervulling in het leven vinden.

chronische stress kan leiden tot lichamelijke gezondheidsproblemen, zoals het risico op een hartaanval, slapeloosheid, gewichtstoename en een verzwakt immuunsysteem.

het is belangrijk om stabiliteit in uw financiën te hebben, zodat u stress kunt verminderen en uw kwaliteit van leven kunt verhogen.

12. Geld is belangrijk voor de behoeften van de gemeenschap

organisaties die de Gemeenschap dienen via daklozenopvang, voedselbanken, welzijnsprogramma ‘ s en openbare gezondheidsfaciliteiten, hebben geld nodig om effectief te kunnen functioneren. Deze fondsen worden vaak opgehaald door middel van particuliere donaties en fondsenwervingen. 

zonder dit geld zijn er veel mensen in de wereld die honger zouden lijden en niet de medische zorg zouden hebben die ze nodig hebben.

13. Geld is het verschil tussen overleven en bloeien

sommige mensen zitten hun hele leven vast in een paycheck-to-paycheck cyclus. Hierdoor hebben ze geen ruimte om vooruit te komen omdat ze nauwelijks de basiskosten van levensonderhoud kunnen dekken.

het hebben van extra geld geeft je de mogelijkheid om onder je middelen te leven, wat te sparen, uit de schulden te komen en je interesses na te streven. Het brengt je van overleven door het leven naar gedijen in het leven.

14. Geld is belangrijk om kwaliteitsaankopen te doen

heb je ooit genoegen genomen met de goedkope optie omdat je niet genoeg geld had voor een hogere kwaliteit?

Dit heb ik veel gedaan in mijn jeugd. Goedkope meubels, goedkope kleding, goedkope elektronica. Gewoon omdat ik kon ’t veroorloven om te betalen voor een betere kwaliteit.

onvermijdelijk, goedkope aankopen uiteindelijk kost je op de lange termijn. Ze don ’t duren zo lang, ze ’zijn onbetrouwbaar, en je moet ze eerder vervangen.

geld is belangrijk om kwaliteitsaankopen te doen die lang duren, dus je verspilt geen geld aan de goedkope dingen.

15. Geld maakt het leven makkelijker

Er was eens een tijd dat ruilhandel de enige manier was om te winkelen. Als je een nieuwe koe wilde, moest je iets van vergelijkbare waarde aanbieden aan de verkoper.

gelukkig is er geld gecreëerd om deze transacties eerlijker en efficiënter te maken. Het is het universele middel om goederen uit te wisselen, wat het leven zo veel gemakkelijker maakt!

geld kan problemen oplossen – maar niet allemaal

als je altijd centen knijpt, kun je in de valkuil dat meer geld al je problemen zou oplossen. Meer geld kan zeker een welkome redding zijn van financiële noodsituaties, maar er zijn veel problemen in het leven die niet met contant geld kunnen worden opgelost.

geld kan je auto repareren nadat het kapot gaat, zodat je je baan niet verliest. Geld kan betalen voor het medicijn dat je nodig hebt voor de Astma van je kind, zodat ze kunnen sporten. Geld kan je kapotte koelkast vervangen, zodat je een plek hebt om voedsel voor je gezin te bewaren.

geld is belangrijk omdat het veel problemen in het leven zeer snel en gemakkelijk kan oplossen.

maar geld kan niets repareren dat geen economische uitwisseling vereist. Dit betekent dat je geen geld kunt gebruiken om problemen op te lossen zoals:

 • je gebroken relatie met je moeder
 • hoeveel echte en diepe vriendschappen je hebt
 • de gezondheid van je huwelijk
 • je onzekerheden
 • respect verdienen van anderen
 • de moed hebben om iemand te confronteren

geld is belangrijk omdat het kan werken als een hulpmiddel om je te helpen verbeteren in deze zaken. Maar je zult op deze gebieden geen oplossing vinden totdat je aan je eigen karakterproblemen en persoonlijke groei werkt. Geen enkele hoeveelheid geld in de wereld zal je een bevredigend huwelijk of echte vriendschappen geven.

geld kan ook problemen veroorzaken

als je geen goed begrip hebt van wat je echt waardeert, kan geld snel een prioriteit worden die je leven negatief beïnvloedt.

laat’ s gaan over een paar problemen die geld heeft de potentie om te creëren. Zich bewust zijn van de negatieve aspecten van geld zal u helpen uw financiën in perspectief te houden.

Giving money too *much* importance

De Bijbel zegt: waar uw schat is, daar zal ook uw hart zijn. Wanneer je geld je schat maakt, kan het belangrijker worden dan mensen, gezondheid, integriteit en zelfs God.

sommigen kunnen ten onrechte geloven dat geld de wortel is van al het kwaad, omdat ze dat beroemde vers in de Bijbel verkeerd citeren dat eigenlijk zegt: “de liefde voor geld is de wortel van al het kwaad.”

geld op zich heeft geen vermogen om kwaad in de wereld te creëren. Het is *hoe* we ons voelen over geld dat grote schade kan veroorzaken.door de geschiedenis heen heeft de liefde voor geld huwelijken vernietigd, vriendschappen verbroken, jaloezie en woede veroorzaakt en zelfs geleid tot moord en zelfmoord. Sommigen zijn zo gedreven om er meer van te maken dat ze alles verliezen wat voor hen het belangrijkst is.

hoewel geld voor veel dingen belangrijk is, moeten we niet vergeten dat het slechts een hulpmiddel is om ons te dienen. Zodra het de meester wordt, verliezen we de controle en worden we tot slaaf gemaakt van de gevolgen die daaruit voortvloeien.

geld is vaak de oorzaak van stress

Ik zei al eerder dat het hebben van geld belangrijk is om stress in je leven te verminderen. Echter, het ’s mogelijk dat te veel kan uiteindelijk het creëren van stress voor u.

als je bent opgegroeid in een gezin met een lager inkomen, heb je misschien een ongezonde mentaliteit rond geld ontwikkeld. De angst om weer in armoede te leven kan je ertoe brengen te veel te werken of te leven als een goedkope schaatser. Dit kan je in een eeuwigdurende staat van stress en angst rond geld houden.

geld is belangrijk, maar een gezonde geldmindset is van cruciaal belang om van je rijkdom te genieten.

geld kan afdelingen in relaties creëren

helaas kan geld echt het slechtste in mensen naar boven halen. Meningsverschillen in financiële zaken zijn een veel voorkomende oorzaak van echtscheiding, rechtszaken en gespannen familierelaties.

het kan zo eenvoudig zijn als verschillende bestedingsgewoonten, of zo ingewikkeld als de verdeling van een erfenis. Als het gaat om financiële conflicten, moet u beslissen wat belangrijker is de relatie of het geld.

als jij en je partner vaak geldgevechten hebben, doe dan wat je kunt om een gemeenschappelijke basis te vinden. Heb een financieel doel waar je samen naartoe kunt gaan, maar geef elkaar ook de ruimte om je individuele geldwaarden uit te drukken.

hoeveel geld is genoeg?

omdat we in een wereld leven waar we afhankelijk zijn van geld voor voedsel en onderdak, zullen we altijd wat nodig hebben. Maar hoeveel is genoeg? En hoe zorg je ervoor dat je niet opraakt?

een cijfer geven aan wat voor jou voldoende is, is een persoonlijke keuze. Als u tevreden bent met een eenvoudig leven en u uw financiële verplichtingen tot een minimum beperkt, kunt u van relatief weinig leven. Maar als je je hart hebt gevestigd op een vakantiehut in de bergen, betaalt voor de Universitaire opleiding van je kinderen en een miljonair met pensioen gaat, dan heb je natuurlijk meer nodig.het stellen van financiële doelen op de lange en korte termijn is een slimme gewoonte die je vertelt hoeveel geld je nodig hebt voor de dingen die je wilt. Wanneer u opzettelijk met financiële planning, heb je een richting te concentreren op en de stappen die u moet nemen om er te komen.

andere effectieve geldgewoonten zijn het ontwikkelen van goede geldmanagementvaardigheden en een gezonde mindset. Beide zullen u helpen uw financiële toekomst te versterken. Leren budgetteren, schulden vermijden en geld besparen zal je kansen om niet met pensioen te gaan aanzienlijk vergroten.

wees voorzichtig om niet gevangen te raken in de overtuiging dat meer geld meer geluk betekent. In 2018 publiceerde de Purdue University een studie die onthulde dat een groter jaarinkomen geen emotionele voordelen meer had. Uit het onderzoek bleek dat zodra een persoon $75.000 per jaar verdient, elke toename van het inkomen de neiging heeft om de tevredenheid met het leven te verminderen.

heb een duidelijk begrip van wat je echt waardeert en de visie die je hebt voor je leven, en laat die twee prioriteiten je financiële doelen en beslissingen bepalen.

Wat is belangrijker dan geld?

Het is waarschijnlijk niet moeilijk voor je om deze vraag voor jezelf te beantwoorden. Maar het is belangrijk dat je altijd je prioriteiten op orde houdt. Anders kan geld langzaam enkele van de hierboven genoemde problemen beginnen te creëren.

een manier om een gezond perspectief op geld te behouden, is door een dankbaarheidsdagboek bij te houden. Neem elke dag 5 minuten de tijd om 3 tot 5 mensen en dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Dit zal je focus houden op wat je al hebt, in plaats van alle dingen waarvan je denkt dat ze ontbreken in je leven.

Hier zijn een paar ideeën die je aan je lijst kunt toevoegen:

 • de relaties in je leven
 • je gezondheid en welzijn
 • de lessen en ervaringen die je leven je heeft gegeven
 • de wijsheid die je door de jaren heen hebt opgedaan
 • je vermogen om te blijven leren en groeien als persoon
 • je kerk en je geloof

wanneer je dankbaarheid, groei en groei bevordert door op consistente basis te geven, is het gemakkelijker om geld op zijn rechtmatige plaats te houden-als een hulpmiddel dat bedoeld is om u te dienen en uw inspanningen te ondersteunen om een bevredigend en doelgericht leven te creëren.

tot slot: geld is belangrijk om het leven te leiden dat je wilt

ongeacht welk leven je voor jezelf wilt creëren, je hebt geld nodig om te maken het gebeurt. Daarom is het belangrijk om goede gewoonten op het gebied van geldbeheer te oefenen en onder uw middelen te leven, zodat u kunt sparen voor de toekomst.

geld kan je geen geluk kopen, maar het kan je helpen dingen en ervaringen te verwerven die veel vreugde en voldoening voor je creëren. Het kan je helpen je passies en doel in het leven na te streven. En het stelt je in staat om genereus te zijn en anderen in nood te ondersteunen.

geld is belangrijk om het leven te leiden dat je echt wilt. Om je doelen te bereiken en je dromen te realiseren. Neem dus de controle over uw financiën en leer hoe u het kunt gebruiken als een krachtig hulpmiddel in uw leven. Stem je doelen af op je waarden en ken je eigen antwoord op de vraag: waarom is geld belangrijk voor mij?

dan zul je leren om geld te beheersen in plaats van geld dat je beheerst.

andere berichten die je misschien leuk vindt:

 • 27 koop nu betaal Later catalogi voor slecht krediet
 • Waarom is geld besparen belangrijk? Hier Zijn 50 Inspirerende Redenen!
 • 21 krachtige voordelen van de Quality Over Quantity Mindset
 • I Need Money Desperately: 40 Ideas For Fast Cash
 • Hoe geld te besparen als je gebroken bent
 • 18 Tips om succesvol onder je middelen te leven (en toch tevreden te zijn)
 • Hoe maak je een Extra $1000 per maand: 50+ winstgevende Side Gigs
 • Wat is het doel van een begroting? Hier zijn 17 krachtige voordelen
 • Hoe $5000 in een jaar te besparen: een 5-stappenplan om succes te garanderen
 • 9 Redenen waarom je niet moet betalen voor je kinderen
 • Hoe 15 belangrijke obstakels te overwinnen om doelen te bereiken

geld is belangrijk: hier zijn 15 krachtige redenen

Plaats een reactie