Geld is belangrijk: hier zijn 15 krachtige redenen

We weten allemaal dat geld is belangrijk, maar heeft u zich ooit afgevraagd waarom?

Het lijdt geen twijfel dat geld veel aspecten van ons leven beïnvloedt. Aan de ene kant hebben we enkele van onze mooiste ervaringen te danken aan het geld dat we ervoor moesten betalen. Aan de andere kant kunnen we zoveel stress en angst voelen over onze financiële situatie.

Als je altijd met je financiën hebt geworsteld, zou je geld kunnen zien als een schaars goed dat je ervan weerhoudt gelukkig te zijn. Of misschien zie je het als een ongrijpbaar doel dat je nooit zult bereiken.

Aan de andere kant ben je misschien overdreven gedreven om meer geld te verdienen, omdat je denkt dat het al je problemen zal oplossen. Je droomt van alles wat je zult doen als je bankrekening een saldo heeft met 5 of 6 nullen en het geluk dat je eindelijk zult hebben.

Ik weet zeker dat je het ermee eens bent dat de rol van geld een belangrijke rol speelt in hoe we allemaal leven. Het heeft het vermogen om geweldige kansen te creëren die de hele loop van je leven kunnen veranderen.

Het is dus belangrijk om het juiste perspectief op geld te hebben en het niet alleen maar af te doen als iets dat alleen maar problemen voor je lijkt te veroorzaken – of als het enige dat al je dromen zal doen uitkomen.

Als je een gezonde manier van denken hebt over waarom geld belangrijk is, kun je de werkelijke waarde ervan in je leven begrijpen en de mogelijkheden die het kan bieden.

Je zult beseffen dat geld zelf slechts een neutrale factor is. , onbeperkte bron die beschikbaar is voor iedereen die er controle over wil hebben. Het bestaat niet om je het leven zuur te maken en het kan je geluk zeker niet kopen (of wel? Daarover later meer).

In dit bericht zal ik een paar redenen bespreken waarom geld is belangrijk, evenals hoe het sommige dingen gemakkelijker kan maken, welke problemen het kan creëren en hoeveel je echt nodig hebt.

Waarom heb ik geld nodig?

Dit is misschien een domme vraag om over na te denken (terwijl u naar uw creditcardrekening staart), maar het is nuttig om uw aannames over geld ter discussie te stellen.

Voor de meesten van ons geld is absoluut een noodzaak.We hebben het nodig voor onderdak, voedsel en kleding. Zonder deze basisprincipes zou uw leven ernstig in de problemen komen. Geld is de hulpbron waarmee u een bepaald niveau van beveiliging en veiligheid kunt bereiken. Tot op zekere hoogte helpt geld je om te overleven.

Dat is best belangrijk!

Het kan echter gemakkelijk zijn om het belang van deze basisbehoeften te vergeten als je je zorgen maakt over hoe u deze maand uw auto betaalt. (Als je je angst voelt toenemen, concentreer je dan op het feit dat je geld je een dak boven je hoofd en eten op tafel geeft. Bedankt, geld!)

Naast de basis zijn er veel voordelen van geld, waaronder vrijheid, comfort en het bieden van een onbeperkt aantal mogelijkheden om uw leven te verbeteren. Hier struikelen veel mensen over en beginnen meer geld uit te geven dan ze verdienen. Ze zien geld als iets waarmee ze nu een beetje opwinding of plezier kunnen kopen, in plaats van een middel om een ​​financieel zekere toekomst op te bouwen.

Geld kan het een of het ander doen. Het maakt niet uit. Het heeft geen controle over hoe u het gebruikt.

Geld is gewoon een hulpmiddel dat voor u of tegen u kan werken.

Dus als u uw financiële geletterdheid wilt vergroten en de voordelen van geld in uw leven wilt maximaliseren, is het van cruciaal belang dat u leert hoe u het op de juiste manier gebruikt.

Wanneer u beter gedrag rond geld leert, zal het belang ervan in uw leven duidelijk worden in de vrijheid en keuzes die u ter beschikking staan. Laten we het hebben over enkele daarvan.

15 redenen waarom geld belangrijk is

Als het om geld gaat, hoe meer hoe beter – rechts? Meer geld betekent tenslotte meer spullen.

Maar alleen een mooiere auto of een groter huis geeft ons geen diepe voldoening in het leven. Dus, waarom is geld belangrijk en waarom willen we er allemaal meer van?

Laten we 15 van de belangrijkste redenen bekijken waarom geld belangrijk is.

1. Geld is belangrijk omdat het je vrijheid en controle geeft

Als Amerikaan ben ik dankbaar voor mijn vrijheid. Ik ben niet beperkt tot wat ik kan zeggen, wat ik kan geloven en wie ik kan aanbidden.

Hoe belangrijk deze dingen ook zijn, ze betalen de rekeningen niet. En als ik niet genoeg geld heb, ben ik sterk beperkt tot waar ik kan wonen, wat ik kan eten en hoe ik mijn tijd kan besteden.

Zonder genoeg geld, uw vrijheden zijn beperkt en misschien moet u zelfs het grootste deel van uw tijd werken om in uw basisbehoeften te voorzien. Het kleine beetje controle dat je hebt, kan ervoor zorgen dat je het gevoel hebt dat je de controle kwijt bent.

De meeste mensen die niet genoeg geld hebben, gaan meestal in de schulden. Creditcardrekeningen en flitskredieten weerhouden u ervan om in financiële onafhankelijkheid te levenen je tegenhouden om je levensdromen te verwezenlijken.

2. Geld is belangrijk omdat het je opties in het leven geeft

Toegang hebben tot geld op de bank opent meer opties voor Jij. Als je genoeg geld hebt, heb je meer keuzes met betrekking tot de buurt waarin je woont, de auto waarin je rijdt, de restaurants waar je eet en zelfs de gezondheidszorg die je kiest.

Het gevoel hebben vast te zitten in je omstandigheden kan frustrerend en ontmoedigend zijn. Geld is belangrijk omdat het je de keuze geeft om van carrière te veranderen, naar een andere stad te verhuizen of een betrouwbaarder voertuig te kopen.

3. Met geld kun je je passie nastreven

Als je twee banen moet hebben om de rekeningen te betalen en je creditcardschuld te dekken, heb je niet de tijd of energie om je dromen na te jagen.

Het is belangrijk om geld hebben dat u de ademruimte geeft om uw belangen na te streven. Je moet in jezelf investeren als je een vervullend leven wilt.

4. Geld is belangrijk omdat het zekerheid biedt

Financiële stabiliteit heeft veel voordelen, waaronder een gevoel van veiligheid en gemoedsrust. Als je meer dan genoeg hebt om je rekeningen te betalen en wat op te bergen, hoef je je geen financiële zorgen te maken over hoe je zult overleven.

Je hebt geen veel geld om veilig te leven, maar je hebt genoeg nodig om je rekeningen te betalen en een noodfonds te sparen om 3 tot 6 maanden levensonderhoud te dekken.

Weten dat een klein noodgeval niet verandert in een crisis geeft je het gevoel van zekerheid dat je nodig hebt om goede financiële beslissingen te nemen.

5. Geld kan uw kinderen waardevolle kansen bieden

We willen allemaal het beste voor onze kinderen, en geld kan ons helpen kwalitatief goed onderwijs bieden om hen een goede start in het leven te geven.

Particuliere scholen zijn duur en meestal onbereikbaar voor het gezin dat van salaris tot salaris leeft. Hierdoor blijft de plaatselijke openbare school meestal de enige keuze voor hardwerkende ouders die allebei moeten werken om de rekeningen betaald te krijgen. Als gevolg hiervan is er weinig keuze of controle over de kwaliteit van het onderwijs en de naschoolse programma’s waartoe hun kinderen toegang hebben.

Als u het geld heeft, kunt u zich een beter onderwijs, privé lessen, docenten en coaches. Deze extra mogelijkheden geven uw kinderen de kans om hun interesses op jonge leeftijd na te streven en vaardigheden te ontwikkelen die hen een voorsprong geven op volwassen leeftijd.

Natuurlijk kan er een dunne lijn zijn tussen het geven van een voordeel aan uw kinderen in het leven en het creëren van rechtmatige kleine mensen. Als je het geld hebt om ze meer keuzes te geven, speel dan een sleutelrol in hun leven door je kinderen te leren over geld en de waarde van hard werken.

6. Met geld kunt u er meer uit halen

Hoe meer geld u kunt investeren, hoe meer u op de lange termijn zult hebben rennen.

Als u het geld kunt vinden om onroerend goed te kopen, op de aandelenmarkt te beleggen en te sparen op een fiscaal voordelige pensioenrekening, dan zal uw geld groeien.

Vervolgens, wanneer u met pensioen gaat, kunt u profiteren van passieve inkomstenbronnen om u tijdens uw gouden jaren te ondersteunen.

7. Geld is belangrijk om iets terug te geven

Geld is belangrijk omdat het ons de mogelijkheid geeft om terug te geven aan de wereld waarin we leven. De meeste mensen hebben de wens om vrijgevig te zijn, maar zijn vast komen te zitten in een mentaliteit van schaarste omdat ze zich altijd zorgen maken over geld .

Als u met een krap budget leeft, is het gemakkelijk om gefocust te blijven om ervoor te zorgen dat aan uw eigen behoeften wordt voldaan. Er is weinig meer over om anderen te helpen die het moeilijker hebben dan jij.

Als je financiële vrijheid hebt, kun je vrijgevig zijn zonder je zorgen te maken over je eigen behoeften.U kunt uw focus van uzelf afhalen en financiële steun geven aan de mensen en doelen die u waardeert.

8. Geld geeft je de kans om het leven ten volle te leven

Het leven ten volle leven kan voor verschillende mensen verschillende dingen betekenen. Natuurlijk kun je een heel vol en bevredigend leven hebben zonder rijk te zijn. Het hangt allemaal af van wat jou voldoening geeft.

Ik ben dol op reizen, dus een “vol” leven voor mij omvat veel vakanties naar het buitenland. Dit zou veel extra vrij besteedbaar inkomen vergen. Mijn man daarentegen geeft er niet echt om om naar het buitenland te gaan. Hij maakt liever roadtrips of kampeert bij een meer, die allebei niet veel geld kosten.

Hoe dan ook, geld is het handelsartikel waarmee je de ervaringen kunt creëren die je leven op zinvolle manieren verrijken. Soms moet je het hebben om de dingen te doen die je vreugde brengen.

Van reizen van onderwijs tot het leren van nieuwe vaardigheden, geld biedt de vrijheid om je passies na te jagen en het leven ten volle te leven. Zonder geld worden je opties zeer beperkt.

9. Geld kan geluk kopen … als je het goed uitgeeft

Kan geld echt gelukkig maken?

In eerder onderzoek bleek het’ Er is aangetoond dat geld en geluk inderdaad een positieve correlatie hebben. De relatie is echter zwak en leidt alleen maar tot meer vragen. Wat als je een slecht bestedingspatroon hebt? Maakt het uit waar je het aan uitgeeft?

Uit onderzoek is gebleken dat dit wel het geval is.Concreet, als je je geld gebruikt voor ervaringen versus bezittingen, en voor het helpen van anderen, dan kun je meer voldoening in het leven ervaren.

[plaats (gedeeltelijke) YT-video hier: https://www.youtube.com /watch?v=JLfKZCzkBDs]

10. Geld kan een hogere opleiding opleveren

Er zijn veel carrières waarvoor een hbo-opleiding vereist is. Als je hogerop wilt komen op zakelijk, juridisch of medisch gebied, dan heb je minimaal 4 jaar aan een universiteit nodig.

Het gemiddelde in-state collegegeld voor vier jaar aan een openbare universiteit in 2021 was $ 43.000. Voor inwoners van buiten de staat waren deze kosten bijna 2,5 keer het bedrag.

Studenten zijn duur.

Maar als het deel uitmaakt van je grote droom, #8217;Ik heb geld nodig om daar te komen.

11. Geld is belangrijk voor je gezondheid

Als je ooit centen hebt moeten knijpen om de huur te betalen, dan weet je hoe de financiën stressvol kunnen zijn. Af en toe een beetje stress is geen slechte zaak, maar het kan je fysieke en mentale gezondheid echt schaden als het een manier van leven wordt.

Financiële stress leidt vaak tot tot depressie en angst. Sommigen raken verstrikt in verbittering en een slachtoffermentaliteit. Velen kiezen ervoor om de hoop op te geven dat ze ooit uit de schulden zullen komen of een beter betaalde baan zullen vinden. Ze zijn zo gefocust op rondkomen dat ze nooit enige voldoening in het leven vinden.

Chronische stress kan leiden tot lichamelijke gezondheidsproblemen, zoals het risico op een hartaanval, slapeloosheid, gewichtstoename en een verzwakt immuunsysteem.

Het is belangrijk om stabiliteit in uw financiën te hebben, zodat u kunt verminderen stress en verhoog je levenskwaliteit.

12. Geld is belangrijk voor de behoeften van de gemeenschap

Organisaties die de gemeenschap dienen via opvangcentra voor daklozen, voedselbanken, welzijnsprogramma’s en openbare gezondheidsvoorzieningen, hebben geld nodig om effectief te kunnen functioneren. Deze fondsen worden vaak ingezameld via particuliere donaties en fondsenwervende evenementen.

Zonder dit geld zouden veel mensen in de wereld honger lijden en niet de medische zorg krijgen die ze nodig hebben.

13. Geld is het verschil tussen overleven en bloeien

Sommige mensen zitten hun hele leven vast in een cyclus van salaris tot salaris. Hierdoor hebben ze geen ruimte om vooruit te komen, omdat ze nauwelijks de basiskosten van levensonderhoud kunnen dekken.

Het hebben van extra geld geeft je de mogelijkheid om onder je stand te leven, wat te sparen, uit de schulden te komen en na te streven jouw interesses. Het brengt je van gewoon overleven door het leven naar bloeien in het leven.

14. Geld is belangrijk om kwaliteitsaankopen te doen

Heb je ooit genoegen genomen met de goedkope optie omdat je geen genoeg geld voor hogere kwaliteit?

Ik deed dit veel in mijn jonge jaren. Goedkope meubels, goedkope kleding, goedkope elektronica. Gewoon omdat ik het me niet kon veroorloven om voor betere kwaliteit te betalen.

Het is onvermijdelijk dat goedkope aankopen u op de lange termijn kosten. Ze gaan niet zo lang mee, ze zijn onbetrouwbaar en je moet ze eerder vervangen.

Geld is belangrijk om kwaliteitsaankopen te doen die lang meegaan, dus je hoeft niet geld verspillen aan goedkope dingen.

15. Geld maakt het leven gemakkelijker

Er was eens een tijd dat ruilen de enige manier was om te winkelen. Als je een nieuwe koe wilde, dan moest je iets van vergelijkbare waarde aanbieden aan de verkoper.

Gelukkig is er geld gecreëerd om deze transacties eerlijker en efficiënter te maken. Het is de universele manier om goederen uit te wisselen, wat het leven zoveel gemakkelijker maakt!

Geld kan problemen oplossen – maar niet allemaal

Als je altijd centen knijpt, loop je misschien in de valkuil dat meer geld al je problemen zou oplossen. Meer geld kan zeker een welkome redding zijn bij financiële noodsituaties, maar er zijn veel problemen in het leven die niet met contant geld kunnen worden opgelost.

Geld kan uw auto repareren nadat deze kapot is gegaan zodat je je baan niet kwijtraakt. Met geld kunt u de medicijnen betalen die u nodig heeft voor de astma van uw kind, zodat ze kunnen sporten. Geld kan je kapotte koelkast vervangen, zodat je een plek hebt om eten voor je gezin te bewaren.

Geld is belangrijk omdat het *veel problemen in het leven heel snel en gemakkelijk kan oplossen.

Maar, geld kan niets repareren dat geen economische uitwisseling vereist. Dit betekent dat je geld niet kunt gebruiken om problemen op te lossen zoals:

 • Je verbroken relatie met je moeder

 

 • Hoeveel echte en diepe vriendschappen je hebt
 • De gezondheid van je huwelijk
 • Je onzekerheden
 • Respect verdienen van anderen
 • De moed hebben om iemand te confronteren

 

Geld is belangrijk omdat het kan werken als een hulpmiddel om u te helpen verbeteren in deze zaken. Maar je zult op deze gebieden pas een oplossing vinden als je aan je eigen karakterproblemen en persoonlijke groei werkt. Geen enkele hoeveelheid geld ter wereld zal je een bevredigend huwelijk of echte vriendschappen geven.

Geld kan ook problemen veroorzaken

Als u geen goed idee heeft van wat u werkelijk waardeert, kan geld snel een prioriteit worden die een negatieve invloed heeft jouw leven.

Laten we een paar problemen bespreken die geld kan veroorzaken. Als u zich bewust bent van de negatieve aspecten van geld, kunt u uw financiën in perspectief houden.

Geld te *veel geven * belang

De bijbel zegt waar je schat is, daar zal ook je hart zijn. Wanneer u van geld uw schat maakt, kan het belangrijker worden dan mensen, gezondheid, integriteit en zelfs God.

Sommigen kunnen ten onrechte geloven dat geld de wortel is van alle kwaad, omdat ze dat beroemde vers in de bijbel verkeerd citeren dat eigenlijk zegt: “de liefde voor geld is de wortel van alle kwaad.”

Geld in en uit heeft op zichzelf niet het vermogen om kwaad in de wereld te creëren. Het is *hoe* we denken over geld dat grote schade kan aanrichten.

Door de geschiedenis heen heeft de liefde voor geld huwelijken vernietigd, vriendschappen verbroken, jaloezie en woede veroorzaakt en zelfs geleid tot moord en zelfmoord. Sommigen zijn zo gedreven om er meer van te maken dat ze alles verliezen wat voor hen het belangrijkst is.

Hoewel geld voor veel dingen belangrijk is, moeten we niet vergeten dat het slechts een hulpmiddel is om ons van dienst te zijn.

Zodra het de baas wordt, verliezen we de controle en worden we verslaafd aan de gevolgen die daaruit voortvloeien.

Geld is vaak de oorzaak van stress

Ik heb eerder gezegd dat het hebben van geld belangrijk is om stress in je leven te verminderen. Het is echter mogelijk dat te veel stress voor je kan veroorzaken.

Als je bent opgegroeid in een gezin met een lager inkomen, heb je misschien een ongezonde mentaliteit rond geld ontwikkeld. De angst om weer in armoede te leven kan ertoe leiden dat je te veel gaat werken of als een vrek gaat leven. Dit kan u in een voortdurende staat van stress en angst rond geld houden.

Geld is belangrijk, maar een gezonde geldmentaliteit is essentieel om van uw rijkdom te genieten.

Geld kan verdeeldheid in relaties creëren

Helaas kan geld echt het slechtste in mensen naar boven halen. Meningsverschillen over financiële zaken zijn een veelvoorkomende oorzaak van echtscheidingen, rechtszaken en gespannen familierelaties.

Het kan zo simpel zijn als een ander bestedingspatroon, of zo ingewikkeld als de verdeling van een erfenis. Als het gaat om financiële conflicten, moet u beslissen wat belangrijker is – de relatie of het geld.

Als u en uw partner vaak ruzie hebben over geld, doe dan wat u kunt om een ​​gemeenschappelijke basis te vinden. Heb een financieel doel waar je samen naar toe kunt werken, maar geef elkaar ook de ruimte om je individuele geldwaarden uit te drukken.

Dus, hoeveel geld is genoeg?

Omdat we in een wereld leven waar we afhankelijk zijn van geld voor voedsel en onderdak, zal altijd wat nodig hebben. Maar hoeveel is genoeg? En hoe zorg je ervoor dat je niet zonder komt te zitten?

Een cijfer geven aan wat voor jou voldoende is, is een persoonlijke keuze.Als je tevreden bent met een eenvoudig leven en je financiële verplichtingen tot een minimum beperkt, zou je van relatief weinig kunnen rondkomen. Maar als u uw zinnen heeft gezet op een vakantiehut in de bergen, de schoolopleiding van uw kinderen wilt betalen en als miljonair met pensioen wilt gaan, dan heeft u natuurlijk meer nodig.

Financieel lang zoeken -termijn- en kortetermijndoelen is een slimme gewoonte die je vertelt hoeveel geld je nodig hebt voor de dingen die je wilt. Als je bewust bezig bent met financiële planning, heb je een richting waarop je je kunt concentreren en de stappen die u moet nemen om daar te komen.

Andere effectieve geldgewoonten zijn onder meer het ontwikkelen van goede vaardigheden op het gebied van geldbeheer en een gezonde mentaliteit. Deze beide zullen u helpen uw financiële toekomst te versterken. Leren budgetteren, schulden vermijden en geld besparen vergroot uw kansen aanzienlijk om niet zonder pensioen te raken.

Pas op dat u geen gevangen in de overtuiging dat meer geld meer geluk betekent. In 2018 publiceerde Purdue University een studiedat onthulde het punt waarop een hoger jaarinkomen geen emotionele voordelen meer had. Uit het onderzoek bleek dat als iemand eenmaal $ 75.000 per jaar verdient, elke toename in inkomen de levensvreugde vermindert.

Zorg dat u een duidelijk begrip heeft van wat u echt waardeert en van de visie die u hebben voor je leven, en laat die twee prioriteiten je financiële doelen en beslissingen bepalen.

Wat is er belangrijker dan geld ?

Het is waarschijnlijk niet moeilijk voor u om deze vraag voor uzelf te beantwoorden. Maar het is belangrijk dat je altijd je prioriteiten op orde houdt. Anders kan geld langzaam een ​​aantal van de hierboven genoemde problemen gaan veroorzaken.

Een manier om een ​​gezond perspectief op geld te behouden, is door een dankbaarheidsdagboek bij te houden. Neem elke dag 5 minuten de tijd. om 3 tot 5 mensen en dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Hierdoor blijf je gefocust op wat je al hebt, in plaats van op alle dingen waarvan je denkt dat ze in je leven ontbreken.

Hier zijn een paar ideeën die u aan uw lijst zou kunnen toevoegen:

 • De relaties in uw leven
 • Uw gezondheid en welzijn
 • De lessen en ervaringen die je leven je heeft gegeven
 • De wijsheid die je door de jaren heen hebt opgedaan
 • Je vermogen om als persoon te blijven leren en groeien
 • Je kerk en je geloof

Als je dankbaarheid, groei en geven op een consistente basis koestert, is het gemakkelijker om geld op de juiste plaats te houden– als een hulpmiddel dat bedoeld is om u te dienen en uw inspanningen te ondersteunen om een ​​vervullend en doelgericht leven te creëren.

In conclusie: geld is belangrijk om het leven te leiden dat je wilt

Het maakt niet uit welk leven je voor jezelf wilt creëren, je hebt geld nodig om het te laten gebeuren. Daarom is het belangrijk om goede gewoontes op het gebied van geldbeheer te oefenen en onder uw middelen te leven, zodat u kunt sparen voor de toekomst.

Geld maakt u niet gelukkig, maar het kan u helpen dingen en ervaringen op te doen die creëren veel plezier en voldoening voor jou. Het kan je helpen je passies en doel in het leven na te streven. En het stelt je in staat vrijgevig te zijn en anderen in nood te steunen.

Geld is belangrijk om het leven te leiden dat je echt wilt.Om je doelen te bereiken en je dromen waar te maken. Neem dus de controle over uw financiën en leer hoe u deze kunt gebruiken als een krachtig hulpmiddel in uw leven. Stem uw doelen af ​​op uw waarden en weet uw eigen antwoord op de vraag: waarom is geld belangrijk voor mij?

Dan leert u geld beheersen in plaats van dat geld u beheerst.

Plaats een reactie