Geldproblemen in het huwelijk oplossen (met 3 effectieve stappen)

Veel koppels hebben moeite om het hoofd boven water te houden hun geldkwesties met succes.  Sommigen proberen hun financiën beter onder controle te krijgen, maar misschien is er niet evenveel toewijding aan het plan. Dit kan vaak gebeuren wanneer de een spaarder is en de ander een spender.

Andere koppels praten gewoon niet samen over financiële doelen, dus er is geen richting.  Dit resulteert vaak in een levend loonstrookje met hoge schulden.

Geen van deze situaties is ideaal.  Dus, hoe kunnen jij en je partner op één lijn komen met je persoonlijke financiën?

In dit bericht vertel ik je 3 praktische stappen voor het oplossen van geldproblemen in het huwelijk en waarom u er als koppel niet in slaagt succesvol te budgetteren.

Het goede nieuws is dat het heel goed mogelijk is om financiële uitdagingen met uw partner te overwinnen.

Misschien moet u eerst uitzoeken wat u tegenhoudt voordat u gemotiveerd kunt raken om vooruit te gaan en neem de controle.

Zodra u de wegversperringen identificeert, kunnen de oplossingen zich duidelijk aandienen.

Hier zijn 3 actiestappen die u kunt nemen om te leren hoe u geldproblemen kunt oplossen in uw huwelijk en samen uw financiën aanpakken.

1.  Wees bewust met communicatie

Gebrek aan communicatie is een veel voorkomend probleem in huwelijken, maar als het om financiën gaat, kunnen er ernstige en blijvende gevolgen zijn.

<Geldconflicten in het huwelijk voegen extra stress toe aan de relatie. Stress kan leiden tot een storing in de communicatie, wat kan resulteren in een gebrek aan vertrouwen.  Zodra het vertrouwen is geschonden, wordt echtscheiding een dreigende dreiging.

Daarom zijn geldproblemen een van de belangrijkste redenen voor echtscheiding in Amerika.

Wanneer een van de echtgenoten een spaarder en de ander een spender, productieve geldgesprekken gaan meestal niet vanzelf. Het is dus van cruciaal belang dat jullie allebei de intentie hebben om samen doorlopende discussies over je persoonlijke financiën te creëren.

Als noch jij, noch je partner gesprekken beginnen over hoe je je geldbeheer kunt verbeteren, moedig ik je aan om de eerste stap te zetten.

Open een gesprek dat jullie inspanningen als team ondersteunt.&nbsp ; Praten over geld kan stressvol en frustrerend zijn, vooral als uw partner heel andere ideeën heeft over hoe om te gaan met financiën.

Zelfs Dave Ramsey geeft les in zijn financiële cursussendat men in een huwelijk meestal een “nerd” die wil redden, en de ander is een “vrije geest” wie niet.  Ik denk dat het een deel van de wet is dat tegengestelden elkaar aantrekken.

Het belangrijkste om te onthouden is dat elke persoon sterke punten heeft om bij te dragen, en wanneer beide partners hierin opereren, is het huwelijk er sterker voor.

Als je partner gewoon niet geïnteresseerd is in praten, voelt hij zich misschien ongemakkelijk. Geef niet op. Blijf het onderwerp ter sprake brengen en vertel uw partner uw mening over geldbeheer en de voordelen van budgettering.

Wees geduldig en schenk gratie. Het kan even duren voordat uw partner langskomt en uw perspectief ziet.

En zelfs als uw partner nooit op de budgetwagen springt, kunt u uw steentje bijdragen.  Begin met het bijhouden van uw uitgaven, stel budgetcategorieën in, leg wat opzij voor besparingen.  Je kunt nog steeds een verschil maken en vooruitgang zien.

Wie weet, misschien is het de vooruitgang die hem zal overtuigen.

Het belangrijkste is om de communicatielijnen te openen, zodat u weet wat de ander waardeert en u een manier kunt vinden om samen te werken.

(Als u het gevoel heeft dat uw pogingen om te communiceren met uw partner, raad ik huwelijkscounseling ten zeerste aan.)

2 . Samen financiële doelen maken

Als u geen financiële doelen heeft die u met elkaar deelt, kunt u vast blijven zitten in de cyclus van salaris tot salaris en nooit financiële vrijheid ervaren.

Tools zoals een budget, een schuldaflossingsplan en een pensioenfonds kunnen u helpen uw financiële doelen te bereiken.   Maar als je geen doelen hebt, dan is er weinig motivatie om deze tools toe te passen om je financiën te verbeteren.

Besteed wat tijd aan het nadenken over wat u met uw geld wilt bereiken.

Misschien wilt u gewoon binnen uw inkomen leven en niet te veel uitgeven. Dit doel kan u motiveren om een ​​budget nauwlettend in de gaten te houden en uitgaven te beperken, zodat u niet in uw spaargeld duikt.

Of misschien wilt u echt meer geld besteden aan schulden. Als u al krap zit, kan dit betekenen dat u moet bezuinigen of moet uitzoeken hoe u uw inkomen kunt verhogen.

Een manier om samen over geld te praten is door je dromen met elkaar te delen.

 • Wil je reizen?
 • Wil je een bedrijf?
 • Wilt u uw droomhuis bouwen dat groot genoeg is voor al uw kleinkinderen?
 • Wilt u op zendingsreizen gaan naar andere landen?
 • /ul>

  De meeste grote dromen vereisen enige geldelijke investering en/of opoffering.  Je kunt niet blijven hopen dat je dromen uitkomen zonder duidelijke financiële doelen om je daar te krijgen.

  Begin met het einde voor ogen en laat je dromen de doelen motiveren die je samen stelt.  Uw gedeelde financiële doelen zullen u helpen meer verenigd te zijn in uw financiën en zullen u inspireren om samen betere geldbeslissingen te nemen.

  3.  Houd elkaar verantwoordelijk

  U kunt veel frustratie voelen als uw partner geld uitgeeft en niet lijkt te geven om sparen.

  Maar denk je er wel eens over na hoe je je zou voelen als het hem wel kon schelen?  Wat als hij je zou vragen naar het geld dat je uitgeeft?

  Het is gemakkelijk om met de vinger te wijzen als je het gevoel hebt dat je aan de goede kant staat van geldbeheer.  Iemand anders verantwoordelijk houden is gemakkelijk.

  Maar als uw partner u op uwte veel geld uitgeven, hoe zou u zich daarbij voelen?

  Niet opzettelijk omgaan met uw financiën betekent dat niemand verantwoordelijk is.  U geeft gewoon uit wat u wilt, wanneer u wilt, totdat het op is uit.

  Maar als u geldproblemen in uw huwelijk wilt oplossen, moet u *beide* binnen de afgesproken grenzen blijven.  

  Het is gemakkelijk om te wijzen op de tekortkomingen van de ander en uw partner de schuld te geven van te hoge uitgaven. Maar u bent waarschijnlijk ook geen perfecte budgetbewaarder. (Misschien kom je er gewoon mee weg omdat hij niet oplet.)

  En als je heel eerlijk bent, zou je kunnen toegeven dat je denkt dat waar je geld aan uitgeeft meer is belangrijker dan waar hij geld aan uitgeeft.

  #justkeepingitreal

  De angst voor verantwoording kan mogelijk een reden zijn waarom u de geldkwesties in uw huwelijk niet aanpakt. Misschien geniet u van de vrijheid om geld uit te geven zonder dat u zich aan iemand hoeft te verantwoorden. En het is moeilijk om dat los te laten.

  Als je je als koppel aan een budget wilt houden en samen je financiën wilt verbeteren, moeten jullie beiden verantwoordelijk worden gehouden.   ;

  Als u opzettelijk positieve gesprekken over geld wilt voeren en u deelt gemeenschappelijke financiële doelen, dan zou verantwoording een natuurlijk onderdeel moeten zijn van uw geldbeheer.

  p>Maar als u merkt dat slechte keuzes vaak over het hoofd worden gezien of niet worden aangepakt, bespreek dit dan met uw partner. Geef toe dat u niet perfect bent met geld en nodig hem uit u verantwoordelijk te houden voor het nemen van financiële beslissingen die uw gemeenschappelijke doelen dienen. Zorg er dan voor dat je hem ook verantwoordelijk houdt wanneer dat nodig is.

  Als je beter weet, doe je het beter

  Dat is eigenlijk een van mijn favoriete quotes, uitgesproken door wijlen Maya Angelou.

  Achteraf gezien is het 20/20. Het is gemakkelijk om achterom te kijken en te zien waar je het hebt verprutst.  We hebben allemaal de neiging om streng voor onszelf te zijn omdat we in het verleden geen betere beslissingen hebben genomen.

  Maar het is belangrijk om onze jongere zelf extra gratie te gunnen, omdat het leven ingewikkeld en moeilijk te begrijpen kan zijn .

  Soms weten we niet beter totdat we leren van de fouten die we hebben gemaakt.

  Als u wilt leren hoe u stressvol geld kunt oplossen problemen in uw eigen huwelijk, deze drie praktijken kunnen u en uw partner helpen om op dezelfde golflengte te komen en samen uw financiële doelen te bereiken.

  Concentreer u niet te veel op hoe u op deze gebieden hebt gefaald in het verleden.  Blijf in plaats daarvan gewoon proberen te leren en te groeien en een betere rentmeester van uw gedeelde financiën te worden.

  Zet u toe op opzettelijke communicatie, financiële doelen en verantwoordelijkheid.  Dan kun je vooruitgaan door beter te weten en beter te doen.

Plaats een reactie