Het begint met geloven in jezelf

Toen ik 20 jaar oud was, besloot ik dat ik wilde stoppen met mijn bureaubaan en iets anders doen. Ik zag een advertentie in de krant (dit was het pre-internettijdperk) die zoiets beloofde als een commissie van $ 400 voor elke verkoop die ik deed. Mijn naïeve, 20-jarige geest dacht *wow* – Ik hoef maar 5 verkopen in een maand te doen om al mijn rekeningen te betalen! Waar ik niet aan dacht, was dat ik echt niet de persoonlijkheid had die geschikt was voor directe verkoop. Dus ik heb me aangemeld.

Ik heb nooit veel geld verdiend. Uiteindelijk besloot ik terug te gaan naar een bureaubaan. Maar tijdens die verkoopbijeenkomsten in de vroege ochtend leerde ik de voordelen kennen van het stellen van doelen en de vaardigheden om jezelf te motiveren.

Ik herinner me onze “leiders”, Jeff & Susan, een jong getrouwd stel met een kleurrijk achtergrondverhaal en genoeg enthousiasme om zelfs iemand die zo verlegen en onzeker is als ik ervan te overtuigen dat ik een apparaat van $ 3000 aan een volslagen vreemde zou kunnen verkopen. Zoals, binnen een uur nadat je ze hebt ontmoet, onaangekondigd en onuitgenodigd. Als ik er nu aan terugdenk, ben ik verbaasd dat ik ervoor ben gevallen.  En toen deed ik het echt! Misschien zat er iets in de kool-aid.

Eigenlijk weet ik wat het werkelijk was.  Nu tenminste, 30 jaar wijzer.  Ik heb misschien de directe verkoop opgegeven, maar ik ben nooit gestopt met het nastreven van persoonlijke groei en motiverende tactieken.  Ik realiseerde me, als jonge vrouw op het punt van volwassenheid, dat het hebben van een doel en intentie ertoe doet.  Dat als ik mijn geest vulde met uitdagende, bemoedigende en enthousiaste ideeën, ik echt geloofde dat ik alles kon.

Destijds verkocht het een te duur apparaat aan een winkeleigenaar die amper rondkwam. Vandaag de dag bevrijdt het zich van schulden en bereikt het de financiële onafhankelijkheid die nodig is om de wereld rond te reizen, een vakantiehuis in de bergen te hebben en rijkelijk te geven aan goede doelen. Verschillende doelen, dezelfde mentaliteit.

Ik geloof.  Niet omdat ik alles uitgestippeld heb en precies weet wat ik moet doen en hoe.  Ik ben geen financiële slimmerik en ik ben ook niet bijzonder georganiseerd of gedisciplineerd.

Maar ik geloof omdat ik weet dat ik in staat ben om te leren hoe.  Ik weet dat ik kan leren van anderen die het voor mij hebben gedaan.  Ik weet ver genoeg te plannen om de volgende stap te zetten.  En dat is alles wat ik nu echt moet weten.  Dat is genoeg om de beslissing te nemen om verder te gaan.

De tijd wacht op niemand.  Het maakt niet uit of u zich er niet klaar voor voelt, als u zich niet gemotiveerd voelt, als u denkt dat uw situatie nooit zal veranderen. De tijd breidt voortdurend zijn hand uit naar kansen, en we kunnen ons stevig vastgrijpen of achterblijven.

Het begint met geloven dat je het kunt.  Lees dus boeken die je inspireren.  Luister naar mensen die je motiveren.  Schrijf enkele doelen op en maak een plan. Grijp dan stevig vast en laat de tijd je niet ontglippen, want vooruit is de enige richting waarin we gaan.

Plaats een reactie