Het Grote Misverstand: Financiële Vrede Universiteit Les 9

Financial Peace University Week 9 Review: Build wealth & geef meer

(dit bericht maakt deel uit van mijn Finance Peace University review-serie uit 2019 en is in 2021 bijgewerkt met extra inhoud!)

deze review behandelt de 9e en laatste les in Dave Ramsey ‘ s Financial Peace University Flex online cursus.u zult leren wat Dave noemt het grote misverstand en de sleutel tot echte financiële vrede.

Hier zijn de recensies voor de vorige lessen:

Week 1: het opbouwen van een starter noodfonds en budgettering (Baby Stap 1)

Week 2:&Nbsp; schulden aflossen met behulp van de schuld sneeuwbal methode (Baby stap 2)

Week 3:  het opbouwen van een volledig gefinancierd 3 tot 6 maanden noodfonds (Baby Stap 3)

Week 4:&Nbsp; investeren en sparen voor pensioen (Baby stap 4-7)

week 5:  verstandig uitgeven en uw vermogen beschermen

week 6:  de rol van verzekering in uw defensieve strategie

week 7: diepe duik in baby stap 4 en pensioenplanning

in de achtste sessie, Dave nam een uitgebreide blik op baby stap 6, die de hypotheek afbetaalt.

elke week heb ik zoveel geleerd over het op de juiste manier beheren van onze financiën.het vergt veel focus en toewijding, maar deze stappen hebben duizenden mensen geholpen uit de schulden te komen en financiële vrijheid te bereiken.in deze negende en laatste week van de serie gaat Dave dieper in op Baby Step 7, dat is om rijkdom op te bouwen en te geven.

Dave gebruikt deze les om alle babystappen te verbinden met zijn christelijk geloof.als volgeling van Christus wijzen al zijn leringen op één doel: God verheerlijken met onze financiën.

We doen dat door het verantwoord te beheren en goede rentmeesters te zijn van wat we geven.dit betekent uit de schulden blijven, verstandig investeren, voor ons gezin zorgen en anderen zegenen.

natuurlijk, als je geen christen bent, kun je nog steeds Financiële vrede gebruiken om je naar een stabiele financiële toekomst te leiden.  alle stappen werken nog steeds!

maar in wie (of wat) je ook je vertrouwen stelt, ik geloof nog steeds sterk dat geven de sleutel is tot echte financiële vrede.

don’t miss the whole point

Je hebt het programma gevolgd.

Je hebt al je schulden afbetaald.  je hebt geen hypotheek meer.je hebt je kinderen geholpen door de universiteit en je hebt genoeg gespaard om als geen ander te leven.

Je hebt hard gewerkt en het heeft zich uitbetaald.al die jaren van opoffering leidden tot dit seizoen van welvaart.

wat nu?

voor sommigen is er misschien een verleiding om elke dollar voor je te laten werken.  blijf toevoegen aan de spaarrekeningen, blijf die investeringen maximaliseren.misschien is er een angst om deze nieuwe rijkdom te verliezen en dus doe je er alles aan om ervoor te zorgen dat dat niet gebeurt.

en dat ’s waarom Dave laat de belangrijkste stap voor de laatste: hoe niet vast te blijven zitten in het grote misverstand en gebruik je rijkdom voor het grootste doel.

want zelfs als je financieel succes hebt bereikt, heb je misschien nog steeds geen financiële vrede bereikt.

aan het einde van de reis, als alles wat je hoeft te laten zien voor je harde werk is een vette spaarrekening, dan heb je het hele doel ervan gemist.

en wat is dat doel?

om anderen te zegenen.

dat’ s juist!het is niet om een groter huis, een derde auto te kopen of extravagante vakanties te nemen.

Het belangrijkste doel is niet eens om een grotere spaarrekening te hebben of meer te investeren in de aandelenmarkt.

met andere woorden, – nadat je zo hard hebt gewerkt om je schuld af te betalen, goed voor elke dollar, offers hebt gebracht en uitgaven hebt gekort en een tweede baan hebt gekregen en voor de toekomst hebt gespaard – moet je manieren vinden om het weg te geven.

gek, toch??!

maar eigenlijk is het de enige manier om financiële vrede te ervaren.

Dave zegt dat het grote misverstand de verkeerde overtuiging is dat je, om meer te hebben, stevig vast moet houden.

maar hoe strakker je greep, hoe groter je angst om los te laten.  Als je vuist gebalde is, kan niets eruit komen – maar niets kan er ook in.

het antwoord ligt in het openhouden van onze handen.wanneer onze handen open zijn en we vrijelijk geven, dan staat onze geest open voor wat God door ons wil doen.

een fundamenteel onderwijs van Financial Peace University is om te geven van de financiële middelen die u bent gezegend met.

er is een verschil tussen geven van en geven   van.

als ik tevreden ben met het geven van mijn rijkdom, dan zou ik $2 in de offerplaat kunnen doen met een goed geweten.

maar God zegt ons om van onze rijkdom te geven, wat betekent dat ons geven evenredig moet zijn aan ons inkomen.hoe meer onze handen ontvangen, hoe meer onze handen moeten geven.

Tithing versus Offering

in de Bijbel geeft God Zijn volk opdracht tienden te geven. “tiende ” betekent een tiende, en het geldt voor de eerste 10% van uw inkomen.dus voordat je rekeningen betaalt of naar de film gaat of die schattige trui koopt, geef je 10%.het is een praktische manier om God op de eerste plaats te zetten en geloof in Hem te stellen om aan al je behoeften te voldoen.

Dit is zeker mijn hart, maar ik heb er in mijn acties mee geworsteld.voordat we een budget hadden, zag ik geen enkele manier om dit te doen en heb ik nog genoeg over voor al het andere. mijn man ’ s wekelijkse salaris zijn variabel en afhankelijk van hoeveel overuren hij de week ervoor geklokt.ik wist nooit hoeveel er op zijn cheque zou staan, totdat het op onze bankrekening kwam.dus, ik gaf wat ik dacht dat we konden zonder op te raken voor de volgende controle.

maar sinds we zijn begonnen met het budgetteren van de inkomsten van vorige maand, is het een stuk gemakkelijker om tienden te geven.ik weet waar elke dollar naartoe gaat voor de maand, dus ik weet dat we genoeg hebben om alles te dekken.  Het was nooit 10% te veel.  Het ging erom onze financiën niet goed te beheren.

het is belangrijk voor zowel mijn man als mij om trouw te zijn in het geven van tienden, dus ik heb er zeker een gevoel van vrede over dat ik in lange tijd niet heb gehad.

Dave leert tienden, ongeacht uw financiële situatie of waar u in de BabySteps bent.

echter, offers zijn boven je tiende.  zij ’zijn een manier van geven uit je overvloed.wanneer u uit de schulden bent en u uw rijkdom hebt opgebouwd, zijn Offers een manier om andere mensen te zegenen.

De Bijbel maakt het duidelijk om eerst voor je eigen huishouden te zorgen. Maar zodra je de financiële toekomst van je familie hebt veiliggesteld, is het tijd om manieren te vinden om verder te geven dan je eigen.

voorbeelden van Offers kunnen zijn:

  • doneren aan je favoriete goede doelen
  • geven aan een vriend of buurman in nood
  • sponsoren van zendingsreizen en jeugdkampen
  • ondersteunen van overzeese zendelingen

zolang je handen open blijven, zal God je leiden naar de mensen en kansen die hij wil dat je beïnvloedt.

mijn vader was een genereuze gever, en ik heb altijd gewild dat ik de rijkdom had om te geven zoals hij deed.& Nbsp; Dit is zeker de stap I ’m kijken uit naar de meest!

Keeping perspective

De Bijbel vertelt ons dat God een vrolijke gever liefheeft.dit betekent dat we niet uit verplichting of plicht moeten geven, zoals het een zakelijke transactie is.

en hij wil niet dat we onze vingers open moeten wrikken om het geld los te laten.

hij wil dat we geven uit gehoorzaamheid, uit liefde voor hem en zijn kerk, en uit pure vreugde.

Dit kan echt moeilijk zijn als het krap is en je niet zeker weet of de resterende 90% zo lang zal duren als nodig is.

maar Dave herinnert ons eraan dat het niet om het geld gaat, het gaat om de mindset.

hoe langer we ons geld vasthouden, hoe meer eigendom we er over voelen.dit brengt ons ertoe te geloven dat het inkomen waarmee we gezegend zijn van ons is, en dat we ermee moeten kunnen doen wat we willen.

het is deze houding die het moeilijk maakt om los te laten.

echter, als we ons herinneren dat we slechts rentmeesters zijn van ons inkomen, wat betekent dat we het gewoon voor iemand anders (God) beheren, dan is het gemakkelijker om ons hart op de juiste plaats te houden.

met andere woorden, het was nooit ons geld om mee te beginnen.Hij zegent elk met een deel om aan behoeften te voldoen, sommige verlangens te vervullen, anderen te zegenen en terug te geven.

maar waarom moeten we in de eerste plaats iets teruggeven?

Ik bedoel, echt, God heeft ons geld niet nodig.

Jezus sprak meer over geld dan over liefde en genade in het Nieuwe Testament. dus, wat ’ s De big deal?

Je kunt er bijna op wedden dat wanneer God onderricht geeft, het verder gaat dan praktische redenen.ons geven is zeker nuttig voor onze kerken en liefdadigheidsinstellingen, maar het is onze harten waar God het meest in geïnteresseerd is.

geven zegent anderen niet alleen.  Het verandert ons ook.

We gaan van egoïstisch naar onbaatzuchtig.

We vertrouwen minder op onszelf en meer op God.

We ervaren een grotere passie in het leven.

we verzoenen verbroken relaties.

en het allerbelangrijkste, onze harten zijn opnieuw gevormd om een beetje meer op God te lijken.

God is een gever, en de Bijbel vertelt ons dat we naar zijn beeld zijn gemaakt.dus, als we geven, komen we een beetje dichter bij wie we zijn geboren om te zijn.

en dit biedt de grootste vervulling die we ooit aan deze kant van de hemel kunnen ervaren.

What’s next

Dit is het einde van de Financial Peace serie, maar als je toepast wat je geleerd in alle 9 lessen dan kan dit het begin zijn van een nieuw pad.

een die doelgericht en welvarend is.

een met nieuwe hoop en een frisse start.

een die uw familie erfenis zal veranderen.

Je hoeft niet te blijven doen wat je altijd hebt gedaan.je kunt de cyclus doorbreken en anders gaan leven.

het ’s nooit te laat!

Plaats een reactie