Hoe 15 Belangrijke Obstakels Voor Het Bereiken Van Doelen Voor 2023 Te Overwinnen

wees je bewust van de belangrijkste obstakels voor het bereiken van doelen

het stellen van zinvolle doelen is een geweldige eerste stap naar het ervaren van succes in je leven. Uit een populair onderzoek blijkt zelfs dat je 42% meer kans hebt om je doelen te bereiken als je ze opschrijft. De meerderheid van de mensen die doelen voor hun leven hebben, zullen ze echter nooit echt bereiken.

Waarom is dit? Omdat het pad naar het bereiken van je doelen kan worden geblokkeerd door meerdere obstakels. Het probleem is dat deze potentiële obstakels niet altijd fysiek zijn. Vaak kunnen het diepgewortelde overtuigingen zijn, of slechte gewoonten waarmee je je te comfortabel voelt.

als je worstelt met het bereiken van je ambities, is het misschien tijd om de gemeenschappelijke barrières te identificeren die je tegenhouden. Als je eenmaal weet wat je ervan weerhoudt om positieve verandering te creëren, kun je strategieën maken om deze wegversperringen te verwijderen en snel je droomleven te leiden.

in dit bericht gaan we meer dan 15 obstakels om doelen te bereiken en praktische manieren om ze te overwinnen. Laat’ s aan de slag.

hulp nodig bij het creëren van echte verandering in je leven? Download dit gratis Verander je leven werkboek van 6 pagina ‘ s voor praktische actie!

 

15 obstakels voor het bereiken van doelen

zelfs als je in het verleden worstelde met het vervullen van je levensambities, kun je effectievere manieren leren om bereik je grootste doelen. 

Het geheim ligt misschien gewoon in het herkennen van de obstakels op je weg. Sommige van deze hindernissen kunnen worden gecreëerd door externe omstandigheden, maar veel worden vaak geproduceerd door onze eigen beperkende overtuigingen en onproductieve gewoonten.

de eerste stap is te weten wat je ’re tegen. Omdat het ’s niet * als* je obstakels tegenkomt – het ’ s wanneer. En zelfs als je geen controle hebt over wat ze zijn, kun je kiezen hoe je erop reageert.

dus, don ’ t opgeven! Je mislukkingen uit het verleden zijn geen indicatie van je toekomst, zolang je bereid bent om iets nieuws te proberen.

laten we 15 obstakels overwinnen om doelen te bereiken die je beste leven in de weg staan. Vervolgens zijn er enkele strategieën om deze hindernissen te overwinnen of ze helemaal te elimineren, zodat je echte vooruitgang kunt boeken.

1. Je uitstelt

een van de grootste obstakels om doelen te bereiken is uitstelgedrag. Misschien bereik je je doelen niet, omdat je ze gewoon blijft uitstellen tot morgen.je hebt goede bedoelingen, maar deze zijn niet genoeg om enige vooruitgang te boeken.

mensen die hun doelen bereiken, ondernemen consequent actie. Ze gaan vooruit – beetje bij beetje, stap voor stap – of ze er nu zin in hebben of niet. Ze wachten niet tot ze geïnspireerd of gemotiveerd zijn of tot alle perfecte omstandigheden in het spel komen. 

Er zijn een miljoen excuses die je zou kunnen hebben. Misschien denk je dat je don’t hebben de tijd, het geld, het talent, de kennis, enz.

maar als het uiteindelijke doel belangrijk voor je is, maak je een weg. Stop met het uitstellen van je dromen. Onderneem vandaag nog actie.

actieplan: Maak een tijdlijn om een van je doelen te bereiken. Stel specifieke datums in om bepaalde mijlpalen te voltooien. Voeg dagelijkse taken toe aan uw agenda die u kunt afvinken als u klaar bent. Organiseer je tijd zodat je ruimte kunt maken om aan je doelen te werken.

2. Je hebt’t prioriteit gegeven aan je doelen

je kunt geloven dat je doelen en dromen erg belangrijk voor je zijn. Misschien vertel je zelfs anderen alle dingen die je ooit gaat bereiken.

maar, bent u toegewijd aan het doen van het werk dat nodig is om ze te bereiken?

als je je doelen niet tot een prioriteit in je leven maakt, heb je eindeloze redenen om er niet aan te werken. Kleine, dagelijkse taken die minder belangrijk zijn, zullen altijd strijden om je aandacht. 

ook zal het hebben van te veel doelen je ervan weerhouden om aanzienlijke vooruitgang te boeken in een van hen. Geef prioriteit aan 2 tot 3 doelen waarop u zich kunt concentreren voordat u meer aan de lijst toevoegt.

actieplan: Schrijf een lijst op van 2 of 3 huidige doelen die je hebt en zet ze in volgorde van prioriteit. Dit kunnen financiële doelen, jaarlijkse doelen, bedrijfsdoelen, carrièredoelen, enz.zijn. Besteed vervolgens elke dag een blok tijd in je schema om aan een van hen te werken. Als je kunt, doe dit dan in de ochtend. Dit is meestal de beste tijd om je te concentreren en je zult ervoor zorgen dat het gedaan wordt.

3. Je hebt onrealistische verwachtingen

een belangrijk obstakel voor het bereiken van doelen voor veel mensen is het hebben van onrealistische verwachtingen. Enkele hiervan zijn:

 • snel resultaten behalen
 • geen obstakels anticiperen
 • denken dat het gemakkelijk zal zijn
 • geloven dat je te veel, te snel kunt aannemen

als deze verwachtingen niet worden voldaan, zou je in de verleiding kunnen komen om op te geven. Don ’doe dit niet.

pas in plaats daarvan uw verwachtingen aan om eventuele tegenslagen die u zou kunnen tegenkomen op te nemen. Accepteer de mogelijkheid dat het bereiken van je uiteindelijke doel langer kan duren en moeilijker kan zijn dan je denkt.

actieplan:  Brainstorm over mogelijke hindernissen voor succes waarmee je geconfronteerd kunt worden, en bedenk stap voor stap een proces om met elk ervan om te gaan. Dit kan betekenen dat je je doeltijdlijn uitbreidt, nieuwe taken toevoegt of een doel in kleinere stappen opsplitst. Probeer ook anderen te vinden die een soortgelijk doel hebben bereikt en vind inspiratie in hun ervaring.

4. Je weet niet waarom

soms kunnen we te verstrikt raken in het “Hoe” en het “wanneer” met onze doelen.  Hoe ga ik mijndoelen? En wanneer zal het gebeuren?

maar, als je niet stevig verbonden bent met de’waarom ”, zul je meer kans hebben om op te geven.

uw “Waarom” is dat diepe doel en emotionele verbinding achter elke ambitie die je hebt. Het is meestal *niet* de meest voor de hand liggende reden waarom je een doel wilt bereiken.

bijvoorbeeld, laten’s zeggen dat je wilt verliezen 20 pond. Op het eerste gezicht denk je misschien dat je het gewicht wilt verliezen, zodat je minder kunt wegen en in kleinere kleren kunt passen.

Hint:  Dit is niet jouw waarom.

als je een beetje dieper nadenkt, kun je ontdekken dat je wilt afvallen, zodat je je zelfverzekerder kunt voelen, wat je zal helpen om meer promoties aan te vragen, zodat je de carrière kunt opbouwen die je echt wilt.

dat ’ is een goede “Waarom ”. Een die betekenisvol is en een krachtige verandering in je leven vertegenwoordigt.

actieplan:   neem de tijd om een dagboek te schrijven over je levensdromen. Schrijf alle redenen op waarom ze betekenisvol voor je zijn, en hoe ze je ten goede zullen komen. Blijf schrijven totdat je het krachtige “Waarom” vindt waarmee je je sterk verbonden voelt. 

5. Je hebt geen cheerleaders

Het tegenkomen van grote obstakels om doelen te bereiken kan ontmoedigend en teleurstellend zijn. Dit is waarom het van cruciaal belang is om je mindset te beschermen tegen nee-zeggers.

helaas zijn er meer mensen in deze wereld die je zullen vertellen dat je het niet kunt dan degenen die je zullen aanmoedigen. Als je je doelen wilt bereiken, is het van cruciaal belang dat je jezelf omringt met vrienden en mentoren die je door de tegenslagen heen zullen ondersteunen.

als je geen persoonlijke cheerleaders hebt, kijk dan naar boeken, blogs en podcasts. Er zijn veel content creators die er zijn die geloven dat je alles kunt bereiken wat je wilt, en ze zijn blij om je te vertellen.

actieplan:  Maak een inventarisatie van je sociale kring en wees doelgericht over met wie je je doelen deelt. Van degenen die je zelfs een vleugje passieve kritiek verwacht, vermijd het delen van je inspanningen met hen. Zoek degenen op die in je grote droom geloven en je door de moeilijkheden heen zullen aanmoedigen.Je kunt ook naar de bibliotheek gaan om motiverende audioboeken te bekijken, of podcasters vinden die je inspireren om het te blijven proberen.

6. U bent niet verantwoordelijk voor het voltooien van het doel

een effectieve manier om te doen wat je zegt dat je gaat doen, is door het iemand anders te vertellen en hen uit te nodigen om met je op te volgen.

wanneer je weet dat deze persoon je binnen een paar dagen gaat sms ‘ en met de vraag welke vooruitgang je hebt geboekt, zul je meer gemotiveerd zijn om er daadwerkelijk wat van te maken.

natuurlijk moet deze persoon betrouwbaar en betrouwbaar zijn om dit te laten werken. Je wilt niet dat iemand je beoordeelt als je niet succesvol bent, maar je wilt ook dat ze op een nuttige manier uitdagend zijn.

je moet ook openstaan voor de feedback die ze geven. Dit kan enige nederigheid van uw kant vereisen, maar het ontvangen van constructieve kritiek van een vertrouwde en objectieve bron kan van onschatbare waarde zijn om uw doelen te bereiken.

je kunt jezelf zelfs verantwoordelijk houden door trackers en visuele herinneringen te maken. Deze zullen je helpen om gefocust en op koers te blijven.

actieplan:  Zoek een vertrouwde vriend of mentor die bereid is om je verantwoordelijk te houden. Deel met hen wat je gaat doen, en nodig hen uit om je er regelmatig over te vragen. Misschien wilt u zelfs een keer per week een accountability meeting plannen. Maak ook een aantal visuele herinneringen die u kunt plaatsen op locaties waar u ze vaak zult zien. Gebruik een doeltracker die je elke week kunt bijwerken.

7. Uw doelen aren ’t SMART

uw grootste obstakel voor het bereiken van doelen is misschien gewoon een gebrek aan duidelijkheid. Te vaag zijn kan voorkomen dat je weet hoe je verder moet gaan.

het instellen van slimme doelen kan u helpen gedefinieerde doelen te maken die u kunt meten en bijhouden.

SMART is een acroniem dat staat voor:

 • specifiek: doel is goed gedefinieerd en duidelijk vermeld
 • meetbaar: vooruitgang kan worden geboekt door bepaalde criteria te meten
 • haalbaar: het doel is haalbaar en niet onmogelijk
 • Relevant: het doel is consistent en compatibel met uw levensdoel
 • tijdig: er is een startdatum en streefdatum 

ervoor zorgen dat elke component gedefinieerd in uw doelen geeft u de duidelijkheid die nodig is om gefocust te blijven en uw doelstellingen te bereiken.

actieplan:  neem je 2 of 3 doelen van # 2 hierboven en schets duidelijk elke slimme component voor ze allemaal. Wees specifiek met wie, wat, wanneer, waar en waarom. Identificeer criteria die je kunt meten. Bevestig dat je doelen daadwerkelijk haalbaar en relevant zijn voor je leven. Geef startdata en doeldata op.

8. Je hebt geen actieplan

“een doel zonder plan is slechts een wens.” – van&Nbsp; De Kleine Prins, door Antoine de Saint-Exupéry

het opschrijven van je doelen is een geweldige eerste stap om vooruitgang te boeken in je leven. Echter, zonder een stap voor stap proces om ze te bereiken, je won ’t heel ver te komen.

Dit geldt vooral voor grote doelen die enkele weken of maanden kunnen duren om te bereiken. Het is belangrijk om je belangrijkste doelen in kleinere stappen op te splitsen en de dagelijkse tijd om aan elk te werken te blokkeren.

je plannen moeten gefocust zijn, maar flexibel. Maak een systeem (afdrukbare tracker, app, spreadsheet, enz.)) om uw vooruitgang op een consistente basis te meten.

actieplan: Identificeer de taken die moeten worden gedaan om uw doel te bereiken. Geef prioriteit aan deze taken en geef elk een deadline voor voltooiing. Bepaal welke middelen je nodig hebt en hoe je ze zult verwerven. Wijs een dagelijks tijdsblok aan waarin u aan deze taken zult werken. Controleer uw plan wekelijks om ervoor te zorgen dat u op schema blijft en herzie wanneer dat nodig is.

9. U ’re te afgeleid

We hebben nog nooit zoveel afleidingen meegemaakt als in onze huidige cultuur. Tussen die smartphone in je handen, sociale media en Netflix, kun je gemakkelijk elke dag uren verspillen in plaats van aan je doelen te werken.

niet alleen doen deze dingen afbreuk aan je productiviteit, ze zappen ook je motivatie en vertrouwen. Browsen op Instagram of Facebook kan ertoe leiden dat je in een ongezonde spiraal van vergelijking en ontmoediging terechtkomt. Deze mindset heeft het potentieel om elke motivatie te doden die je hebt om je droomleven te bereiken.

Actieplan: probeer, indien mogelijk, het eerste deel van je ochtend te wijden aan doeltaken. Dit zorgt ervoor dat je je dagelijkse doelen bereikt, voordat je wordt afgeleid door andere dingen. Zoek een kamer in je huis zonder televisie of andere elektronica. Terwijl u aan uw doelen werkt, Zet uw mobiele telefoon uit zodat u niet in de verleiding komt om e-mails, Berichten, Nieuws, enz.te controleren. Als je je telefoon moet gebruiken om te werken, probeer dan een focus-app (zoals de Freedom mobile-app) die afleidende apps voor een bepaalde periode blokkeert. U kunt ook een Chrome-extensie installeren op uw laptop, zoals Self Control, die de toegang tot ingestelde websites blokkeert. 

10. Je gelooft niet in jezelf.

Dit is misschien wel het krachtigste obstakel om doelen te bereiken. Als je het vertrouwen mist in je vermogen om je dromen te vervullen, dan blijf je vastzitten in een“goed genoeg ”leven.

onze gedachten kunnen zo echt voor ons worden dat we ze als feiten accepteren. Wanneer we negatieve gedachten toestaan om onze omstandigheden te verklaren, wordt dit een beperkende mentaliteit die succes belemmert. Dus, of je nu gelooft dat je het kunt of gelooft dat je het kunt, je hebt absoluut gelijk.

vertrouwen opbouwen kost tijd en intentie. Je kunt jezelf helpen door je geest te vullen met positieve, bemoedigende en inspirerende input. Dit kan komen van vertrouwde vrienden of mentoren die je ondersteunen in je doelen. Als je geen iemand hebt waarmee je kunt praten, zoek dan boeken, podcasts, blogs en YouTubers die je inspireren tot grotere dingen.

actieplan: het is belangrijk om beperkende overtuigingen te identificeren, zodat je ze kunt vervangen door krachtige overtuigingen. Besteed wat tijd aan het bijhouden van de overtuigingen die je tegenhouden. Bepaal of deze overtuigingen onmiskenbare feiten zijn, of gewoon je mening. Als het echt meningen zijn (wat ze waarschijnlijk zijn), dan heb je de keuze om ze te veranderen. Schrijf vervangende overtuigingen op die je zullen helpen meer vertrouwen in jezelf op te bouwen, en houd deze lijst bij je zodat je er vaak naar kunt kijken. Vind vrienden, auteurs en content creators die aanmoediging in je leven zullen spreken, en beperk de tijd met degenen die je niet opbouwen. Naarmate je stappen zet in de richting van je doel en kleine successen begint te zien, zal je zelfvertrouwen geleidelijk toenemen.

11. Uw omgeving werkt tegen u

uw omgeving kan een enorm obstakel zijn om uw doelen te bereiken. Misschien zijn er te veel afleidingen (zoals snacks in de keuken of Netlix op de TV), of ben je gewoon niet geïnspireerd door je omgeving.

Hier zijn enkele manieren waarop je omgeving tegen je kan werken:

 • Er is veel rommel in je huis
 • je houdt te veel ongezonde snacks in de voorraadkast
 • Er zijn stapels borden in de gootsteen en stapels wasgoed op de vloer
 • dat enorme grote tv-scherm aan de muur je altijd verleidt
 • je witte muren en gebrek aan huisdecoratie remt je creativiteit
 • li>

 • uw kinderen luisteren naar luide muziek, oefenen de piano, of het spelen van videospelletjes
 • uw thuisomgeving is vaak gespannen met conflicten en ruzie

al deze situaties kunnen ervoor zorgen dat u zich niet volledig kunt concentreren op uw doelen. Het beste wat je kunt doen is een rustige ruimte (met een deur) vinden waar je alleen kunt werken wanneer dat nodig is. Of, kunt u een externe locatie waar u won’t worden gehinderd door rommel, lawaai, en familieleden te vinden.

actieplan: zoek een kamer in je huis (met een deur) waar je een bepaalde periode van de dag alleen kunt doorbrengen. Sommige goede ruimtes zijn uw kelder of zolder, een kantoor aan huis, een logeerkamer of zelfs uw inloopkast. Laat je familie weten wanneer je deze ruimte gaat gebruiken en dat je niet gestoord wilt worden terwijl de deur gesloten is. Het kan enige tijd duren voordat ze gewend raken om niet binnen te lopen wanneer ze je nodig hebben, maar blijf ze eraan herinneren dat je eigen ruimte belangrijk is voor je om belangrijke dingen gedaan te krijgen. Zet een bord op de deur als dat nodig is! Vul deze ruimte ook met dingen die je inspireren zoals foto ‘ s, kaarsen, muziek, een mooi bureau en stoel, etc. Zorg ervoor dat alle materialen die je nodig hebt in deze kamer blijven, zodat je altijd klaar bent om te werken.

12. Je hebt geen motivatie

een van de meest voorkomende obstakels om doelen te bereiken is gewoon niet genoeg motivatie hebben. Het is gemakkelijk om een takenlijst af te vinken, omdat je de onmiddellijke voldoening krijgt om dingen gedaan te krijgen. Maar een doel dat langer duurt om te bereiken kan snel van je radar vallen omdat je geen duidelijke vooruitgang ziet.

u kunt ook gebrek aan motivatie omdat je te comfortabel in uw huidige omstandigheden. Je bent niet ongemakkelijk genoeg om een verandering aan te brengen, dus je voelt geen druk om actie te ondernemen. Als je een dak boven je hoofd hebt, een vaste baan en eten op tafel, kun je jezelf laten geloven dat het allemaal goed genoeg is. Dit leidt tot luiheid en een gebrek aan verlangen om actie te ondernemen.

dus, hoe verzamel je genoeg motivatie om je doelen te bereiken? Er zijn veel manieren om dit te doen, maar een effectieve strategie is het visualiseren van je toekomstige zelf. Denk na over de impact die uw uiteindelijke succes zou kunnen hebben op uw carrière, uw relaties, uw financiën en uw gezondheid. Je verbeelding gebruiken om jezelf in de toekomst te zien als iemand die je doelen al heeft bereikt, kan erg motiverend zijn.

actieplan: Kijk naar jezelf in je hoofd’s oog alsof je je droomleven leeft. Schrijf op hoe je succes je leven heeft veranderd en beter heeft gemaakt. Maak een vision board dat weerspiegelt hoe je wilt dat je leven er over 5 of 10 jaar uitziet. Houd je doelen voor je en lees ze elke dag hardop voor. Als je doel te overweldigend aanvoelt, splits het dan op in kleine, dagelijkse stappen voor een meer onmiddellijk gevoel van prestatie.

13. U’ re niet bereid om te veranderen

soms vereist het bereiken van een doel een aanzienlijke opoffering. Dit kan betekenen dat je je huis verkoopt, van baan verandert of een relatie loslaat. Of het kan een diepere transformatie in jezelf vereisen.

verandering is het resultaat van vooruitgang, en u zult moeten beslissen of het de moeite waard is. 

ben je bereid om op tijd met pensioen te gaan?

sta je open voor het beëindigen van een vriendschap die ongezond en destructief is?

ben je klaar om een therapeut te vinden om te werken aan blijvende problemen die je tegenhouden?

als je niet bereid bent om de nodige veranderingen aan te brengen, kun je je doelen misschien nooit bereiken. De keuze is aan jou; zorg ervoor dat je bereid bent om de gevolgen te accepteren.

actieplan:  openstaan voor verandering is voor veel mensen een grote hindernis om hun doelen te bereiken. Een manier om wat perspectief te krijgen is door een lijst met voor-en nadelen te maken voor het maken van een grote verandering in je leven. Vergelijk het goede en het slechte en beslis of het offer het waard is. Het is belangrijk om volledig op de hoogte te zijn van de resultaten voor beide, zodat u de beste beslissing voor u kunt nemen.

14. Je bent niet bereid om te falen

“Ik heb niet 10.000 keer gefaald—ik heb met succes 10.000 manieren gevonden die niet zullen werken.” – Thomas Edison

mislukking heeft een slechte rap in de Amerikaanse cultuur. De meeste mensen geloven dat falen in iets een negatieve ervaring is en een gebrek aan bekwaamheid aangeeft. Velen geven het op als ze falen de eerste keer dat ze het proberen.

je kunt ontmoedigd raken door mislukkingen uit het verleden. Of je zit vast in een perfectionistische mindset, waar je alles nodig hebt om perfect te zijn voordat je enig risico neemt. Beide beperkende overtuigingen zullen je ervan weerhouden vooruitgang te boeken.

de waarheid is, falen is een groot deel van succes. Het is hoe we leren wat * niet * te doen de volgende keer dat we een poging doen. Het laat ons ook weten op welke gebieden we moeten verbeteren. Deze twee lessen zullen ons uiteindelijk leiden op het pad om onze doelen te bereiken.

actieplan: het is essentieel dat je wat mislukkingen en tegenslagen verwacht. Laat het idee van perfectie los. Wees bereid om wat hits te nemen en een paar teleurstellingen te ervaren. Het belangrijkste is om het einddoel in gedachten te houden. Zolang je niet opgeeft, bereik je je bestemming. Met deze mentaliteit, zult u beginnen om mislukkingen te accepteren alsnuttige lessen op weg naar succes.

15. Je bent bang voor succes

een van de onverwachte obstakels om doelen te bereiken is angst voor succes. Hoewel dit tegenstrijdig klinkt, is het voor veel mensen een zeer reëel probleem.

Dit is duidelijk wanneer je iemand ziet die zijn inspanningen saboteert vlak voordat hij zijn doel bereikt. Ze zijn zo dichtbij, en dan maken ze een beslissing die hen ervan weerhoudt de finishlijn over te steken!

als je worstelt met eigenwaarde of gebrek aan vertrouwen in jezelf, zou je kunnen geloven dat je het niet verdient om succesvol te zijn. Je hebt grote dromen, een langetermijnvisie en je neemt stappen om daar naartoe te gaan. Maar hoe dichterbij je komt, hoe banger je wordt om het daadwerkelijk te laten gebeuren.

gelukkig is dit vooral een mindset-kwestie die je kunt beheersen. Je hebt al de ambitie en motivatie, je hoeft alleen maar je overtuigingen aan te passen zodat je het succes kunt accepteren dat je verdient.

actieplan: Zelfsabotage is een knipperend rood licht dat je laat weten dat je bang bent voor succes. Naarmate je dichter bij je doel komt, probeer je je bewust te worden van gedrag dat tegen je werkt. Dit kan negatieve taal zijn, luiheid, uitstel of het missen van deadlines. Oefen dan wat zelfcoaching door jezelf te vertellen dat je er niet in zult vallen. Neem contact op met iemand die je kan aanmoedigen, of luister naar een audioboek of podcast die je in een productievere mindset brengt. 

hoe obstakels te overwinnen om doelen te bereiken

de eerste stap om obstakels voor je doelen te overwinnen, is je bewust zijn van wat ze zijn. Veel mensen bereiken nooit hun ambities in het leven simpelweg omdat ze niet begrijpen dat deze obstakels niet permanent of onoverkomelijk zijn. Ze kunnen worden overwonnen en zelfs verwijderd; je moet alleen weten hoe je ze moet benaderen.

hier zijn 5 strategieën om die obstakels te overwinnen die je tegenhouden.

Take responsibility

Er zullen altijd obstakels zijn om doelen te bereiken, dus het is van cruciaal belang om de verantwoordelijkheid te accepteren om alle uitdagingen waar je tegenaan loopt te confronteren en te overwinnen.

het zien van omstandigheden of andere mensen als onbeweeglijke barrières voor succes zal je alleen maar vasthouden, en helpt niet om vooruitgang te creëren. Natuurlijk kunnen er problemen zijn die gemakkelijk kunnen worden toegeschreven aan krachten buiten uw controle. Je kunt bepaalde dingen misschien niet stoppen, maar je kunt altijd kiezen hoe je erop reageert.

Don ’t laat obstakels beslissen uw lot, en don ’t vallen in een slachtoffer mentaliteit. Beslis dat jij de enige bent die verantwoordelijk is voor je succes en je zult doen wat nodig is om het te bereiken.

blijf in een positieve mindset

heb je ooit gehoord van de zin, je perceptie is je realiteit? Dit betekent eenvoudig dat we als mensen de neiging hebben te geloven dat wat we waarnemen (gebaseerd op ervaringen uit het verleden) feitelijk is.

dus, als je de neiging hebt om pessimistisch te zijn, zul je waarschijnlijk de meeste dingen in een negatief licht interpreteren. Als je bijvoorbeeld in het verleden bent afgewezen, gepest of mishandeld, kun je geloven dat de meeste mensen tegen je zijn. Dit kan ertoe leiden dat je op een defensieve of omstreden manier reageert in relaties.

het goede nieuws is dat jouw perceptie jouw keuze is . Het is niet feitelijk, noch is het absolute waarheid. 

je kunt dus veranderen hoe je je omstandigheden ziet. Je kunt ervoor kiezen om het obstakel voor je te interpreteren als onmogelijk om door te gaan. Of je kunt beslissen dat je de mogelijkheid hebt om erachter te komen hoe je het kunt omzeilen. Zijn beide waar? Ja, gebaseerd op jouw perceptie.

onze gedachten zijn zeer krachtige beïnvloeders, en de jouwe kan voor of tegen je werken. Wees bewust over het beschermen van je mindset tegen negatieve percepties, terwijl je positieve en bemoedigende overtuigingen sterker laat worden.

Dit zal het verschil maken of je uiteindelijk je doelen bereikt of niet.

Focus on the future

een krachtige strategie om uitdagingen aan te gaan is je focus op de toekomst te houden. Kortzichtig zijn kan de motivatie doden om hindernissen naar succes te overwinnen.

je kunt een dagelijkse oefening proberen om gefocust te blijven door je verbeelding te gebruiken. Sluit gewoon je ogen en stel je voor hoe je leven eruit zal zien als je eenmaal je doelen hebt bereikt. Waar ben je? Wat ben je aan het doen? Hoe zie jij eruit? Wat zeg je nou? Wat voel je?

probeer zo gedetailleerd mogelijk te zijn als je je kunt voorstellen hoe je leven eruit zal zien. Je zou zelfs een brief kunnen schrijven van je toekomstige zelf, waarin je alle dingen vertelt die je hebt bereikt.

maak vervolgens een vision board dat verschillende aspecten van je droom omvat. Zet je board ergens waar je het elke dag zult zien. Kijk er vaak naar! Houd je dromen voor je, zodat je niet uit het oog verliest waar je naartoe werkt.

Build better habits

hoe leuk het ook kan zijn om te dromen over toekomstige mogelijkheden, de realiteit is dat het Intentie, discipline en doelgerichte actie zal nemen om het te laten gebeuren.

als je echter de juiste gewoonten in je dagelijks leven kunt ontwikkelen, zal je reis naar succes veel gemakkelijker zijn.

sommige productieve en gezonde gewoonten die uw inspanningen zullen ondersteunen, kunnen zijn:

 • Plan elke dag tijd om aan uw doelen te werken
 • Meet uw vooruitgang op een consistente basis
 • ontmoet een verantwoordingspartner eenmaal per week
 • lees en bekijk uw doelen elke dag
 • blijf gezond door goed te eten en te oefenen

uw gewoonten zijn de bouwstenen voor uw toekomst. Besteed wat tijd aan het bepalen welke negatieve gewoonten je tegenhouden en met welke positieve gewoonten je ze kunt vervangen.

heb een ondersteuningssysteem voor wanneer uitdagingen zich voordoen

wanneer je midden in uitdagingen zit, is het moeilijk om het bos te zien door de bomen. Je kunt gemakkelijk ontmoedigd raken en jezelf laten geloven dat je doelen de moeite niet waard zijn. Maar onthoud – Dit is gewoon je perceptie!

mensen in je hoek hebben als het moeilijk wordt, kan je ervan weerhouden op te geven. Soms heb je gewoon iemand nodig die op een andere perceptie wijst en je eraan herinnert dat je alles hebt wat nodig is om te slagen.

Identificeer die familieleden, vrienden, collega ‘ s en mentoren die je vertrouwt voor positieve input en feedback. U zult deze mensen nodig hebben om u te helpen uw reis te lopen wanneer de obstakels te groot lijken.

don ’t vergeet niet om de gratis 6-pagina Change Your Life werkboek te grijpen om te beginnen met het maken van de verandering die u wilt!

 

tot slot: don’t laat obstakels voor het bereiken van doelen houden u van vooruitgang

het bereiken van je doelen en het vervullen van je dromen in het leven vergt meer dan wishful thinking. U zult een gedetailleerd plan moeten hebben, opzettelijke actie moeten ondernemen en uw voortgang moeten meten. Onderweg zul je waarschijnlijk obstakels tegenkomen die moeten worden aangepakt.

als je naar je lijst met geschreven doelen kijkt, overweeg dan wat die huidige barrières voor jou kunnen zijn. Gebruik de lijst in deze post om enkele ideeën op te wekken. Krijg in de mindset dat de weg naar succes is nooit een rechte lijn, dus je bent voorbereid wanneer gemeenschappelijke uitdagingen zich voordoen.

denk dan na over hoe je deze obstakels zou benaderen. Moet je betere gewoontes ontwikkelen? Wie kiest u om u verantwoordelijk te houden? Hoe creëer je een omgeving die je inspireert en ondersteunt?

voorbereid zijn op de moeilijkheden waarmee je wordt geconfronteerd wanneer je naar een doel toewerkt, zal van cruciaal belang zijn voor je succes. Door deze obstakels te verwachten en strategieën te hebben om ze aan te pakken, zul je in staat zijn om verder te gaan en zelfs je grootste ambities in het leven te bereiken.

Plaats een reactie