Hoe de 25x-regel te gebruiken voor slimme pensioenplanning

Wat is de 25x-regel voor pensioen?

De 25x regel voor pensionering is een algemene richtlijn die een eenvoudige berekening gebruikt om u te helpen bij benadering hoeveel persoonlijke pensioensparen u nodig hebt. Het werkt door het geschatte jaarlijkse pensioeninkomen te nemen dat u verwacht te halen uit uw spaargeld en dat aantal vervolgens te vermenigvuldigen met 25.

met deze ballpark figuur, u krijgt een algemeen idee van uw pensioen behoeften, zodat u kunt beginnen met de planning dienovereenkomstig, en het verbeteren van uw kansen op het bereiken van een succesvolle pensionering.

als het gaat om het plannen van je pensioen, helpt het om richtlijnen te volgen. Zelfs als u geen regelvolger bent, is het belangrijk om te overwegen hoe een regel die beweert uw financiële zekerheid te versterken, zou passen bij uw situatie.

in dit bericht leert u hoe u de 25x-regel kunt implementeren in uw pensioenspaarstrategie. U zult ook ontdekken waarom het werkt, zodat u zelf kunt bepalen of deze regel past bij uw unieke situatie.

laat me eerst uitleggen hoe je de 25x-regel kunt toepassen op je eigen pensioenspaarstrategie.

Hoe gebruik ik de 25x regel voor pensioen?

De 25x-regel geeft u een goed beeld van uw financiële behoeften zodra u met pensioen gaat. Deze strategie neemt eenvoudig uw geschatte jaarlijkse pensioeninkomensbehoeften en vermenigvuldigt dat bedrag met 25. Het resultaat is uw doel pensioensparen.

laat’s breken dat neer met een voorbeeld:

 1. uw huidige inkomen is $80.000. U maakt een pensioenbudget dat alle verwachte jaarlijkse uitgaven tijdens het pensioen omvat en besluit dat uw pensioeninkomen ongeveer $70.000 per jaar zal zijn.
 2. zodra u uw jaarlijkse pensioeninkomen hebt bepaald, moet u alle andere bronnen van pensioeninkomen die u verwacht buiten uw spaargeld te ontvangen, Aftrekken. Dit zou sociale zekerheid, pensioenen, erfenissen, passief inkomen, enz.omvatten. Laten we voor dit voorbeeld aannemen dat deze extra bronnen 30% of $21.000 van uw verwachte jaarinkomen dekken. Dit betekent dat u $49.000 per jaar moet dekken met besparingen.vermenigvuldig $49.000 met 25, wat gelijk is aan $1.225.000. Dit is uw pensioenspaardoel.
 3. op basis van hoeveel jaar u nog in het personeelsbestand hebt, bepaalt u een spaarstrategie die u dicht bij dit baseline-pensioendoel brengt.

Waarom werkt de 25x regel?

in de pensioenplanning is er een algemene vuistregel om 25 keer uw geschatte jaarlijkse pensioenkosten te besparen. Dit komt met de verwachting dat u een consistent opnamepercentage over een periode van 30 jaar zult handhaven.

door de 25x-regel toe te passen op uw eigen financiële omstandigheden, krijgt u een geschat totaalbedrag aan besparingen dat ongeveer 30 jaar zou moeten duren.

dus als u minder kunt opnemen, gaat uw spaargeld langer mee. Als je begint te gaan over uw pensioen budget, je zult sneller opraken.

Je vraagt je misschien af wie het nummer 25 heeft bedacht, en dat is een goede vraag. Laat’ s gaan over die volgende …

is de 25x regel hetzelfde als de 4% regel?

een financieel adviseur genaamd William Bengen voerde in 1994 een onderzoek uit waaruit bleek dat een persoon 4% van zijn pensioenportefeuille over 30 jaar kon opnemen zonder geld op te raken. Dit wordt de 4% – regel genoemd.

wat heeft 4% met 25% te maken? Laat’ s doen wat rekenen.

als je 4% van een waarde vermenigvuldigt met 25, krijg je 100% van de waarde.

als je het voorbeeld uit het vorige gedeelte neemt, zie je dat 4% van $1.750.000 gelijk is aan $70.000. Dan, als je $ 70.000 vermenigvuldigt met 25, krijg je meteen terug naar $1.750.000.dus, terwijl de 4% – regel uw jaarlijkse opnamepercentage en inkomen bij pensionering vertegenwoordigt, geeft de 25x-regel u het *totale* geschatte bedrag aan besparingen dat u nodig hebt.

veronderstellingen en beperkingen van de 25x vuistregel

De 25x regel is gebaseerd op toekomstige schattingen om u een algemeen idee te geven wat uw pensioen nodig heeft zal zijn. Met andere woorden, het is geen precieze strategie.

om te kunnen werken, moet de 25x-regel bepaalde veronderstellingen maken, die al dan niet van toepassing zijn op uw omstandigheden. Daarom is het belangrijk om deze factoren in overweging te nemen voordat u deze financiële regel in uw spaarstrategie implementeert.

 • Het houdt geen rekening met sociale zekerheid, pensioenen of passief, verdiend of extra inkomen buiten spaargeld.
 • het gaat uit van een jaarlijks rendement van 7% op aandelenbeleggingen.
 • Het geeft alleen een schatting van hoeveel je nodig hebt bij pensionering, en niet het opnamepercentage.
 • Het omvat geen inflatie, dus u zult dat moeten meenemen in uw inkomensbehoeften.
 • het gaat uit van een normale pensioenperiode van 30 jaar (niet Brand).
 • deze regel werd in 1994 gecreëerd en velen beschouwen het als verouderd. Vooral met de gevolgen van de COVID-19-pandemie die zich nog steeds ontvouwen, zijn de financiële omstandigheden van de meeste Amerikanen drastisch veranderd.

werkt de 25x regel echt?

zoals eerder vermeld, is de 25x-regel een algemene richtlijn die kan fungeren als uitgangspunt voor uw baseline-pensioendoelen.

hoe nauwkeuriger u kunt krijgen met uw geschatte pensioeninkomensbehoeften, hoe betrouwbaarder deze regel in uw spaarstrategie zal zijn. Omdat het geen toekomstige onbekenden kan voorspellen of overwegen, is het belangrijk om verschillende scenario ‘ s op te nemen in uw pensioenplanning.

uw kosten voor gezondheidszorg zullen bijvoorbeeld waarschijnlijk toenemen naarmate u ouder wordt, terwijl de recreatieve kosten in de loop van de tijd zullen dalen. Zorg ervoor dat u deze financiële veranderingen opneemt wanneer u uw jaarlijkse pensioeninkomensdoel schat.

moet ik de 25x-regel gebruiken in mijn spaarstrategie?

Als u uw eigen pensioenplanning doet (zonder de hulp van een financieel adviseur), kan de 25x-regel nuttig zijn bij het bepalen van uw inkomensbehoeften.

denken over genoeg sparen voor een periode van 30 jaar kan ontmoedigend lijken, maar de 25x-regel kan een realistisch uitgangspunt bieden. Deze snelle schatting kan je een richting geven om naar toe te werken, en een algemeen gevoel van hoeveel je nodig hebt voordat je met pensioen gaat.

natuurlijk kon niemand ooit de exacte grootte voorspellenje nestei moet dat zijn, of je levensverwachting. Maar hoewel het geen perfecte en complete oplossing is voor uw pensioenplanning, krijgt u op zijn minst een streefdoel voor hoeveel u moet sparen.

hoe uw jaarlijkse pensioeninkomensbehoeften te bepalen

om de 25x-regel toe te passen op uw spaarstrategie, moet u heb een goed idee van wat uw inkomen nodig heeft voor het soort pensioenleven dat u wenst. De beste manier om dit te berekenen is om een pensioen uitgavenplan te maken dat uw geschatte toekomstige uitgaven en inkomsten omvat.

uw jaarlijkse uitgaven bij pensionering zullen afhangen van de levensstijl die u wilt zodra u met pensioen gaat. Hier zijn een paar vragen om jezelf te stellen:

 • zal ik verhuizen, inkrimpen of in mijn huidige huis blijven?
 • heb ik een hypotheek?
 • Wat moet mijn zorgverzekering zijn?
 • ben ik schuldenvrij?
 • Hoe wil ik mijn tijd doorbrengen? (Reizen, hobby ‘ s, vrijwilligerswerk, enz.))

Het is een goed idee om met je partner of echtgenoot te praten om de levensstijl te bepalen die je wilt bereiken in je pensioen. Deze pensioendoelen zullen uw spaarinspanningen begeleiden en u een basislijn geven van hoeveel inkomen u elk jaar nodig hebt.

zodra u een aantal cijfers hebt, maakt u een pensioenuitgavenplan op basis van de financiële veranderingen die u verwacht en uw huidige jaarlijkse uitgaven.

vergeet niet om alle inkomstenbronnen in uw budget op te nemen. Uw pensioenfonds moet slechts een van de verschillende inkomstenstromen zijn, dus uw spaargeld is niet uw enige financiële aanbod. 

houd er ook rekening mee dat de meeste financiële experts zullen suggereren dat uw inkomensbehoeften voor uw pensioenleven zullen afnemen. Als uw hypotheek is afbetaald, u bent schuldenvrij en uw kinderen zijn klaar met de universiteit, dan hebt u slechts 60% tot 80% van uw pre-pensioeninkomen nodig.

Dit is goed nieuws voor de late saver! Zodra u Sociale Zekerheid en andere inkomstenbronnen opneemt, evenals rekening houdt met uw verminderde inkomensbehoeften, zult u zien dat uw spaardoelen veel haalbaarder zijn.

FAQs

wie moet de 25x-regel gebruiken voor pensioenplanning?

De 25x-regel is een nuttige berekening voor iedereen die spaart voor zijn pensioen en geeft een algemeen idee van hoeveel besparingen nodig zijn. Als algemene vuistregel kan het een brede richting geven aan uw spaarstrategie. 

Als u geen gebruik maakt van de diensten van een financieel expert bij uw pensioenplanning, geeft de 25x-regel u een ruwe schatting om naar toe te werken.

houdt de 25x regel rekening met inflatie?

de effectiviteit van de 25x-regel is sterk afhankelijk van uw geschatte pensioeninkomensbehoeften en houdt geen rekening met inflatie. U moet een redelijke inflatie in uw berekeningen opnemen.

werkt de 25x-regel nog steeds als een pensioenspaarstrategie?

De 25x-regel houdt rekening met verschillende veronderstellingen in de berekening en houdt geen rekening met ongewone of extreme omstandigheden. Het werd in 1994 opgericht door William Bengen, en het is belangrijk om te erkennen dat het financiële landschap van de meeste Amerikanen de afgelopen tien jaar drastisch is veranderd. 

hoeveel kost pensioen?

volgens de 25x-regel zou een gemiddeld pensioen ongeveer 25 keer het huidige salaris van een persoon moeten kosten. Dit veronderstelt een pensioen van 30 jaar en een gemiddeld rendement van 7% op uw beleggingsportefeuille.

Hoe schat ik mijn pensioenkosten in?

veel financiële planners zullen suggereren dat je na je pensionering kunt leven van 70-80% van je huidige salaris. Dit komt omdat veel gepensioneerden geen grote uitgaven meer hebben, zoals een hypotheek of collegegeld. Echter, het ’s waarschijnlijk uw zorgkosten zal toenemen als je ouder wordt.

kan ik de 25x-regel gebruiken voor mijn doelen voor vervroegd pensioen?

De 25x-regel gaat uit van een pensioen van 30 jaar, tegen een opnamepercentage van 4%. Als u vroegtijdig met pensioen gaat en uw pensioenjaren verhoogt, zal de 25x-regel waarschijnlijk tekortschieten.

Houd er rekening mee dat de 25x-regel je een schatting geeft van hoeveel je in totaal moet besparen. Het doesn ’t vertellen u wat uw opname tarief zou moeten zijn. Je kunt altijd schieten om 25 keer je huidige salaris te sparen en je opnametarief te verlagen om de levensduur van je spaargeld te verlengen.

heb ik 25 keer mijn huidige salaris nodig om met pensioen te gaan?

de financiële situatie van iedereen is anders. Dat ’ s waarom het ’s genoemd personal finance. Natuurlijk zijn er veel mensen die niet 25 keer hun voorpensioeninkomen hebben gespaard voordat ze besloten te stoppen met werken. Misschien zijn ze drastisch verkleind, hebben ze een deeltijdbaan gekregen, zijn ze bij familie gaan wonen, enzovoort., om hun huidige uitgaven en kosten van levensonderhoud te verlagen.

de 25x-regel is slechts een hulpmiddel om te gebruiken als een gids voor het sparen voor de levensstandaard die u momenteel gewend bent. Als je het gevoel hebt dat het te laat is om dit bedrag aan spaargeld op te bouwen voordat je met pensioen gaat, moet je misschien met minder geld leven tijdens je pensioen.

in summary

De 25x-regel voor pensionering kan een goed uitgangspunt zijn voor pensioenplanning. Omdat het wordt beschouwd als een“vuistregel”, moet je het niet beschouwen als een exacte strategie. 

 • De 25x regel maakt gebruik van een eenvoudige berekening om u te helpen bij benadering hoeveel pensioensparen u nodig hebt.
 • Deze strategie vermenigvuldigt uw geschatte jaarlijkse pensioeninkomensbehoeften met 25, wat resulteert in uw doelbesparingsdoel.
 • Het is een hulpmiddel dat de 4%-regel aanvult, die stelt dat als u gedurende een periode van 30 jaar een opnamepercentage van 4% handhaaft, u geen spaargeld meer zou moeten hebben.
 • de 25x regel werkt onder verschillende veronderstellingen. Het houdt geen rekening met inkomstenbronnen buiten uw spaargeld, het gaat uit van 7% voor beleggingsrendementen over een pensioen van 30 jaar en omvat niet het huidige inflatiepercentage in de berekening.

hoewel de 25x-regel geen perfecte oplossing is voor uw financiële planning, is het een nuttig hulpmiddel om te gebruiken voor een traditioneel pensioenplan. Het geeft je een spaardoel om naar toe te werken, gebaseerd op je Geschatte pensioenbudget.

zelfs als u besluit dat de 25x-regel niet het beste bij u past, is het nuttig om te weten hoe het werkt en de beperkingen ervan zullen u helpen tot een weloverwogen beslissing te komen.

Plaats een reactie