Hoe een noodfonds een crisis doorstaat

Ik denk dat het eerlijk is om te zeggen dat veel van Amerika maakt momenteel een financiële crisis door.

President Trump hoopte dat bedrijven tegen Pasen weer open zouden gaan, maar toen verklaarde hij een verlenging van de richtlijnen voor sociale afstand tot 30 april en een projectie dat het land zou tegen 1 juni in een herstelfase moeten zijn.

De meeste mensen zullen waarschijnlijk maandenlang afhankelijk zijn van werkloosheid, wat betekent dat ze hun kosten van levensonderhoud moeten dekken met een fractie van wat ze normaal verdienen.

Dit is wanneer een noodfonds je leven kan geven enige stabiliteit temidden van chaos.  De besparingen die u zo ijverig heeft opgebouwd, kunnen u helpen een regelrechte financiële crisis te voorkomen.

Niemand weet echter hoe lang we zullen moeten rekenen op werkloosheid en spaargeld.  Er is geen garantie wanneer het leven weer normaal wordt, vooral omdat we het ergste van deze pandemie nog niet hebben meegemaakt.

Het is dus van cruciaal belang dat u erin slaagt uw noodfonds om het zo lang mogelijk te laten duren. Hier zijn een paar strategieën om uw spaargeld op te rekken, zodat u niet opraakt voordat het leven weer een beetje normaal wordt.

Het is tijd om de riemen vast te zetten.  Schrijf een kaal budget op dat goed is voor *slechts* de benodigdheden. Dit omvat doorgaans huisvesting, voedsel, transport en gezondheidszorg.  Dit zijn uw kritieke budgetcategorieën en zouden de prioriteit moeten hebben.

Maak vervolgens een lijst van al uw schuldbetalingen.  Dit omvat uw hypotheek, autobetalingen, creditcardrekeningen, studieleningen, enz. Tel het totaal van de minimale betalingen voor al uw schulden op.

Doe wat onderzoek om de nieuwste financiële uitzonderingen te leren die door de nationale en lokale overheid zijn ingevoerd. Naarmate deze gezondheidscrisis voortduurt, zullen er waarschijnlijk aanvullende maatregelen worden genomen. Weet waar je recht op hebt als gevolg van de huidige omstandigheden.  Bel vervolgens rechtstreeks met al uw kredietverstrekkers, zodat zij u kunnen helpen bij het opzetten van speciale regelingen voor uw specifieke leningen.

Al het andere is discretionair en daarom optioneel.  Afhankelijk van uw financiële situatie, moet u de kosten op alle andere gebieden volledig elimineren of drastisch verlagen. Dit betekent dat u veel van het comfort moet opgeven dat u momenteel geniet, maar houd er rekening mee dat het tijdelijk is.

#2  Identificeer alle geldbronnen

Uw doel is om de financiële liquiditeit te vergroten, zodat u genoeg geld beschikbaar heeft om al uw uitgaven te dekken.&nbsp ; Bronnen van inkomstenstromen of afkoopsommen kunnen zijn:

  • werkloosheidsuitkeringen
  • cheque stimuleringsrekening
  • bedrijfsbonus
  • persoonlijke lening
  • 401k lening
  • spaarrekening
  • investeringsinkomsten
  • restituties op geretourneerde goederen of geannuleerde reserveringen
  • verkoop van bezittingen die niet meer nodig zijn
  • betaling van geld dat u aan iemand anders hebt geleend
  • </ul >

Beveilig deze bronnen zo snel mogelijk.  Wacht niet om je baas om een ​​bonus te vragen of om werkloosheid aan te vragen.  Als iemand je geld schuldig is, is dit het moment om het te vragen. Hoe eerder u alle inkomstenstromen kunt vaststellen, hoe beter uw financiële vooruitzichten voor de komende maanden.

En als u zelfstandige bent, incasseer dan zo snel mogelijk alle openstaande bedragen van uw klanten. Naarmate de crisis voortduurt, kan er een tijd komen dat ze niet meer kunnen betalen.

# 3  Stop met beleggen

Op dit moment is de prioriteit om genoeg geld te sparen en veilig te stellen om u door deze crisis heen te helpen. Dit betekent dat u mogelijk uw bijdragen aan het pensioenfonds en andere investeringen die u normaal doet, moet opschorten. Onthoud dat dit slechts een tijdelijke aanpassing is terwijl we door deze wereldwijde crisis gaan.

Wat op dit moment belangrijk is, is het dekken van uw huidige dagelijkse behoeften.  Het financieren van uw toekomst kan wachten tot het leven weer normaal wordt en u weer een gegarandeerd inkomen genereert.

#4  Tijdelijke betalingsregelingen aanvragen

Vanwege de huidige wereldwijde gezondheidscrisis heeft de Amerikaanse regering verschillende uitzonderingen toegestaan ​​met betrekking tot leningbetalingen en belasting archiveren.  Veel kredietverstrekkers bieden nu de mogelijkheid om betalingen uit te stellen zonder boete of rente.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over financiële steunopties van zowel de nationale als de deelstaatregeringen.  Weet op welke opties u recht heeft voordat u uw geldschieters belt en om financiële hulp vraagt.

Hoewel federale studieleningen een specifieke uitzondering kregen in de stimuleringswet, verlengen veel hypotheekverstrekkers en creditcardmaatschappijen ook biedt uitstel van betaling aan.

Ook is de deadline voor het indienen van de federale inkomstenbelasting verlengd tot 15 juli.  Neem contact op met uw staat om te zien of de belastingdeadline van de staat ook is gewijzigd.

En tot slot, als u moeite heeft om uw energierekeningen te betalen, bel dan uw leveranciers om tijdelijke betalingsregelingen aan te vragen. In mijn regio hebben onze energie- en aardgasbedrijven toegezegd de dienstverlening niet te verstoren als rekeningen niet kunnen worden betaald.

#5  Onderhandel wanneer je kunt

Dit is het moment om je onderhandelingsvaardigheden te versterken.

Praat met je baas over het tijdelijk verminderen van je uren of je loon, in plaats van volledig ontslagen te worden.

Probeer met je huisbaas tot een akkoord te komen om je huur een paar maanden te verlagen. Ze hebben momenteel waarschijnlijk niet veel mensen die een appartement aanvragen, dus een regeling treffen om u als huurder te behouden, is in uw beider belang.

Bel je verzekeraar en vraag om een ​​lagere premie.  Veel mensen proberen waarschijnlijk op dit moment zoveel mogelijk kosten te verlagen, wat betekent dat ze moeten overstappen naar het laagste verzekeringstarief dat ze kunnen vinden. Uw verzekeringsmaatschappij geeft u liever een betere deal dan uw bedrijf te verliezen.

En bel ook uw creditcardverstrekkers.  Vraag hen om uw rentetarief te verlagen, zodat u op tijd kunt blijven betalen.

Het lijkt momenteel erg chaotisch en onstabiel, maar dat geldt ook voor bedrijven. Als consument heeft u een unieke kans om verzoeken in te dienen die zowel u als hen nu ten goede komen.

#6  Werkloosheid aanvragen

Werkloosheidsverzekering is een programma dat uitkeringen verstrekt aan in aanmerking komende werknemers. Hoewel elke staat een afzonderlijk werkloosheidsverzekeringsprogramma beheert, volgen alle staten dezelfde federale richtlijnen.

Er zijn bepaalde vereisten waaraan u moet voldoen, maar u komt meestal in aanmerking als u een baan bent kwijtgeraakt die u voor de afgelopen maanden buiten uw schuld om.

Werkloosheidsuitkeringen zorgen voor een consistente inkomstenstroom terwijl u zonder werk zit. En er zijn nieuwe richtlijnen opgesteld terwijl we met deze gezondheidscrisis te maken hebben die meer flexibiliteit biedt.

Vraag dus zeker een werkloosheidsuitkering aan en dien uw aanvraag zo snel mogelijk in.

Op dit moment is het Amerikaanse werkloosheidssysteem overbelast. De Fed schat dat het werkloosheidspercentage kan oplopen tot 32%.  U moet uw voordelen zo snel mogelijk veiligstellen, want het duurt een paar weken voordat u uw eerste cheque krijgt.

# 7 Inclusief andere financiële steun van de overheid

De onlangs goedgekeurde hulpwet van $ 2 biljoen biedt veel Amerikanen financiële steun. Dit omvat stimuleringsbetalingen tot $ 1.200 per persoon aan elke Amerikaanse volwassene. Bovendien zal voor elk in aanmerking komend kind jonger dan 16 jaar de betaling tot $ 500 meer zijn.

Het bedrag dat u krijgt, is afhankelijk van uw inkomen, burgerlijke staat en het aantal kinderen. U kunt een stimulus-chequecalculator gebruiken om te bepalen hoe groot uw cheque zal zijn.

Ook zijn de werkloosheidsuitkeringen uitgebreid om dichter bij de volledige vervanging van de gemiddelde werknemer te komen. ;s salaris.  Dit lijkt op een extra $600 per week bovenop de staatsuitkering.

Veel staten bieden momenteel 26 weken reguliere werkloosheidsuitkeringen, en de stimuleringswet heeft daar nog eens 13 weken aan toegevoegd. De extra betaling van $ 600 duurt maximaal 4 maanden en dekt weken van werkloosheid tot en met 31 juli.

#8&nbsp ; Zoek naar mogelijkheden om inkomen te creëren

Je bent misschien je baan kwijtgeraakt, maar je hebt nog steeds je vaardigheden.  Wees dus creatief en zoek naar mogelijkheden om die vaardigheden tegen betaling aan te bieden.

Profiteer van de toename van online activiteit door diensten aan te bieden die u via internet kunt leveren.  U kunt klanten ontmoeten via Zoom of Skype en uw bedrijf promoten via sociale media.

En dit is een goed moment om nieuwe vaardigheden te leren of uw vaardigheden aan te scherpen.  Gebruik sites zoals YouTube, Coursera en Skillshare om gebieden te verkennen waarin u geïnteresseerd bent. Overweeg om van uw hobby een inkomen te maken.

Hoewel we allemaal thuis moeten blijven, kunnen we er net zo goed het beste van maken en onszelf nieuwe vaardigheden aanleren die ons nog beter inzetbaar zullen maken zodra de zaken weer normaal worden.

#9  Stop niet met sparen

Een van de beste financiële gewoonten die u kunt ontwikkelen, is leven van minder dan u verdient.   En er is nooit een beter moment geweest dan nu om dat in de praktijk te brengen.

Zelfs als het geld krap is, is het nog steeds van cruciaal belang om te sparen. Blijf uw noodfonds aanvullen, of u het nu gebruikt of niet.

Niemand weet hoe lang het leven zo zal zijn, dus reken niet op een vaste tijdlijn.  Ga door met het opbouwen van uw spaargeld zodat uw inkomen niet opraakt voordat uw inkomen stabieler wordt.

# 10 Zorg goed voor jezelf

Hoe eerder we de curve kunnen afvlakken, hoe sneller het leven weer normaal kan worden.

Zorg dus goed voor jezelf.  Volg de officiële COVID-19 richtlijnen voor social distancing.  Blijf je handen wassen, blijf thuis en vermijd openbare plaatsen.  Dit is de meest kritische manier om jezelf te beschermen en te voorkomen dat dit vreselijke virus zich verspreidt.

Het laatste wat u wilt, is ziek worden en uw situatie nog meer stress bezorgen.  U moet gezond blijven voor u, uw gezin en uw toekomst. Doe wat je kunt om te voorkomen dat je medische rekeningen toevoegt aan je financiële verplichtingen.

Je hebt wat het nodig heeft duurt

We komen hier doorheen, dat is zeker.  Maar voorlopig moeten we flexibel zijn.  We moeten lastige keuzes maken.  En we moeten ons concentreren op wat we kunnen beheersen in plaats van op alle chaos om ons heen.

Dus, plan voor het ergste, maar hoop op het beste.  Je kunt het.  Je hebt alles wat je nodig hebt om het uit te zoeken.

En ik wed dat we aan de andere kant sterker uitkomen dan ooit tevoren.</8217;</8217;

Plaats een reactie