Hoe Fiscaal Verantwoordelijk Te Zijn: 21 Stappen Om Rijkdom Op Te Bouwen

Contents

wat betekent fiscaal verantwoord zijn?

Als u moeite heeft met het krijgen van controle over uw financiën en het bereiken van uw spaardoelen, kunt u profiteren van het leren over degenen die fiscaal verantwoordelijk zijn.

als het gaat om persoonlijke financiën, “fiscaal verantwoordelijk” beschrijft eenvoudig een persoon die het gedrag en de gewoonten heeft ontwikkeld waarmee ze hun geld goed kunnen beheren. ‘fiscaal’is een andere manier om ‘ financieel’ te zeggen, dus het heeft dezelfde betekenis als financieel verantwoordelijk.

degenen die fiscaal verantwoordelijk zijn, hebben de acties geïdentificeerd die ze moeten ondernemen om controle te hebben over hun financiën en hebben de discipline ontwikkeld om ze consequent uit te voeren. Ze zijn zich er volledig van bewust dat hun huidige acties met geld hun hele leven beïnvloeden.

uiteindelijk leidt fiscaal verantwoord zijn tot minder schulden, meer besparingen en meer financiële zekerheid.

en als je dezelfde gewoonten toepast op je eigen budget, kun je ook dezelfde voordelen ervaren.

de term betekent iets een beetje anders wanneer toegepast op de overheid of de politiek (die I’ll gaan over kort later), maar in deze post I’m gaan richten op persoonlijke financiën.

i ’ll gaan over 21 stappen die fiscaal verantwoordelijke mensen nemen, zodat u kunt beginnen met het beoefenen van deze gewoonten met uw eigen persoonlijke financiën.

maar laten we eerst’ s praten over waarom het ontwikkelen van deze eigenschap zo belangrijk is.

waarom fiscaal verantwoordelijk zijn zo belangrijk is voor uw toekomst

als je diep in de schulden zit en leeft paycheck to paycheck, je kunt het gevoel hebben dat je geen controle hebt over je geld. In plaats daarvan, het ’s controleren u. 

leren hoe je fiscaal verantwoordelijk bent, is zo belangrijk om controle te krijgen over je financiële toekomst. Dit betekent leven binnen (of onder) je middelen, niet overbesteding, het beoefenen van effectief budgetbeheer en andere goede geldgewoonten.

wanneer u de controle heeft over hoe u uw geld gebruikt, bent u niet gestrest over hoe u uw rekeningen dekt. U ’re voorbereid op noodsituaties die pop-up. En je bouwt veiligheid voor je toekomst en je gezin.

Dit komt allemaal neer op het leren van verstandig geldbeheer en het nemen van de juiste stappen die leiden tot meer keuzes, vrijheid en veiligheid.

veel mensen zitten vast in een financiële sleur die uiteindelijk in een diep gat verandert omdat ze niet in staat zijn om voor de toekomst te plannen. Ze hebben niet nagedacht over hoe hun acties van vandaag hun leven over tientallen jaren kunnen beïnvloeden.

mijn hoop is dat dit bericht je zal begeleiden naar het nemen van betere beslissingen met je geld, en je zult ontdekken wat je moet doen om te beginnen met het opbouwen van een beter leven.

laat’ s duiken in. 

21 slimme manieren om fiscaal verantwoordelijk te zijn

wilt u uw geld beheersen en genieten van financiële vrijheid? Wil je genoeg geld hebben om met pensioen te gaan en generatievermogen op te bouwen? Deze eenvoudige vragen hebben een eenvoudig antwoord.

natuurlijk doe je dat. (Wie doet’ t?)

maar dit soort succes vereist opzettelijke actie, consistentie en de juiste kennis. Je moet weten wat je moet doen, het dan doen, en het dan consequent doen in de tijd.

Dit is fiscaal verantwoord. En, het is de beste manier om uw financiële bestemming te controleren.

wat moet je doen? I ’m blij dat je het vroeg.

laat ’ s gaan over 21 slimme manieren om fiscaal verantwoordelijk te zijn, zodat u kunt beginnen met het nemen van de controle, de vruchten plukken, en het ervaren van financiële vrede voor jezelf.

1.  hebben een aantal korte termijn en lange termijn spaardoelen

eerst moet je weten waar je heen gaat. Fiscaal verantwoorde doelen geven u de richting en duidelijkheid die u nodig hebt bij het nemen van stappen om rijkdom op te bouwen.

het hebben van zowel een maandelijks spaardoel als een jaarlijks spaardoel houdt u gefocust op de kleine, dagelijkse stappen die u neemt terwijl u uw ogen op de toekomst houdt.

Short-term goals

denk na over de doelen die je binnen een paar weken tot een paar maanden kunt bereiken. Deze dienen als quick wins en geven je de motivatie om op koers te blijven.

een paar voorbeelden van kortetermijndoelen zouden kunnen zijn:

 • een budget krijgen
 • een klein creditcardsaldo afbetalen
 • uw boodschappenrekening verminderen 
 • een pensioenrekening openen
 • een zinkend fonds starten (zie #10)

long-term goals

als je eenmaal een paar kortetermijndoelen hebt opgeschreven, denk dan aan enkele spaardoelen voor 5 jaar of langer.

Het definiëren van een paar zinvolle langetermijndoelen voor uw financiën geeft u een visie voor uw toekomst en een duidelijk doel om naartoe te blijven werken.

sommige langetermijndoelen voor 5 jaar kunnen zijn:

 • een grote schuld afbetalen
 • een noodfonds van 6 maanden bouwen
 • een aanbetaling van 20% voor een nieuw huis sparen
 • een nieuwe auto kopen met contant geld
 • betalen voor uw kinderen’ collegegeld

2. Volg uw vermogen

Het kennen van uw vermogen zal u helpen de controle te houden over uw financiële vooruitgang.netto waarde is gewoon de som van alles wat je bezit minus alles wat je verschuldigd bent. Met andere woorden, het is de waarde van al uw activa na aftrek van uw passiva.

uw vermogen moet voortdurend veranderen, omdat u uw inkomen verhoogt en schulden afbetaalt. Het belangrijkste is dat uw vermogen in de loop van de tijd toeneemt.

het ’s mogelijk je zou een negatief vermogen kunnen hebben, vooral als je een groot hypotheeksaldo hebt. Dit is normaal als je nog steeds in je jaren ’30 en’ 40. echter, als je eenmaal in je jaren ‘ 50 en in uw pensioen jaren, u ll wilt dat uw vermogen om de hoogst mogelijke positieve getal dat u kunt bereiken. 

Als u meer wilt weten over deze belangrijke metriek, lees dan mijn bericht over hoe u uw vermogen kunt berekenen en bijhouden.

3. Volg een budget

het creëren van een realistisch budget dat u kuntvasthouden aan is een van de belangrijkste stappen die u kunt nemen om fiscaal verantwoordelijk te zijn.

zie het als een actieplan met vangrails. Volg je plan en blijf tussen de leuningen, en je zult uiteindelijk je financiële doelen bereiken.

Er zijn veel verschillende budgetmethoden, waaronder het op nul gebaseerde budget en een verscheidenheid aan op percentages gebaseerde budgetten. Andere voorbeelden van budgetten zijn de cash envelope budget en de pay-yourself-first budget. Het maakt niet uit welk type budget u kiest, zolang het er een is waar u zich aan kunt houden en U helpt uw doelstellingen te bereiken.

zodra je begint met het volgen van een budget, zul je je meer bewust zijn van hoeveel je in elke uitgavencategorie uitgeeft. U weet waar u uw kosten van levensonderhoud kunt verlagen en op welke gebieden u te veel uitgeeft.

een persoon die fiscaal verantwoordelijk is weet dat een succesvolle begroting niet statisch is. Het moet consequent worden herzien en aangepast om nauwkeurige begrotingsbedragen weer te geven.

budgettering is een van de eerste stappen die je moet nemen om controle over je geld te krijgen! Als u ’ re nog steeds niet verkocht op het volgen van een budget, lees dan mijn bericht over de voordelen van budgettering.

4. Houd uw uitgaven bij

nadat u een budget hebt gemaakt, moet u goed in de gaten houden hoe u uw geld uitgeeft. Op deze manier weet u dat u binnen de grenzen blijft die u voor elk van uw budgetcategorieën hebt gesteld. U ’ll ook meer bewust van uw bestedingsgewoonten.

als je net een budget begint, wil je dit misschien elke dag doen. Neem al je bonnetjes en tel de totalen op. Vergelijk dat bedrag met het werkelijke budget.

u kunt dit doen met pen en papier, een online spreadsheet of een budget-app. Persoonlijk gebruik ik een website genaamd ClearCheckbook.com. ze hebben een gratis versie (die ik gebruik) en het is letterlijk als een online chequeboekregister. Het helpt me bij te houden hoeveel ik uitgaven in elke categorie, en ik kan rapporten uitvoeren aan het einde van elke maand. 

Als u uw uitgaven bijhoudt, wilt u misschien uw budget aanpassen. Misschien vind je dat je liever meer uitgeven aan uit eten gaan en bezuinigen op die coffeeshop Drankjes. U ’ll ook realiseren bepaalde maandelijkse uitgaven die helemaal kunnen worden gesneden. Na verloop van tijd, u ’ll bepalen nauwkeuriger bedragen en minder aanpassingen.

5. Betaal uw rekeningen op tijd

het maken van late betalingen zal uw krediet snel schaden. Om fiscaal verantwoordelijk te zijn, moet u ervoor zorgen dat u uw rekeningen op tijd betaalt en ten minste de minimale betaling voldoet.

u kunt auto-pay instellen via de website van uw bank, of een factuurkalender maken die u vertelt wanneer elke factuur verschuldigd is.

De makkelijkste manier om niet te vergeten een rekening te betalen is door je aan een vast schema te houden. Maak een lijst van elke factuur die u elke maand betaalt, en de vervaldata van elk.

aan het begin van elke maand of week, zet de tijd opzij om rekeningen te betalen die verschuldigd zijn.

altijd het betalen van uw rekeningen op tijd zal een positief effect hebben op uw credit score, te voorkomen dat late kosten, en houden u in een goede financiële positie.

6. Leef onder je middelen

Er is veel advies om binnen je middelen te leven, maar ik geloof dat een fiscaal verantwoordelijke persoon verder gaat dan dat en opzettelijk onder zijn middelen leeft.

leven onder je middelen verwijst naar minder uitgeven dan je inkomen. Deze slimme praktijk creëert een financieel kussen tussen hoeveel u uitgeeft en hoeveel u verdient. U kunt dit kussen gebruiken om middelen te bouwen voor toekomstige doelen of ongeplande uitgaven.

om binnen uw middelen te leven, budgeteert u voor minder dan uw totale inkomen. Misschien kies je ervoor om te leven van 90% van je inkomen in plaats van 100%. Vervolgens kunt u de 10% sparen om uw financiële zekerheid te versterken.

leren leven van minder dan je verdient vergt een beetje discipline. De meeste mensen zullen meer uitgeven als ze meer verdienen. Dit wordt lifestyle inflatie genoemd. Als u fiscaal verantwoordelijk wilt zijn, gaat u tegen de stroom in en handhaaft u uw huidige levensstijl naarmate uw inkomen toeneemt.

zelfs sommige zeer rijke mensen oefenen Zuinige gewoonten! Zoek naar gebieden waar u onnodige uitgaven kunt besparen en zorg ervoor dat u weet wat uw geldwaarden zijn. Dit zal impulsieve uitgaven en verspilde inkomsten verminderen.

7. Maak de uitbetaling van consumentenschulden een prioriteit

Als u een saldo van consumentenschulden hebt (creditcardschuld, betaaldagleningen, studieleningsschuld), moet u er een prioriteit van maken om extra geld te budgetteren om ze af te betalen.

Ik weet dat dit veel makkelijker gezegd dan gedaan is. Vooral als die saldi in de duizenden lopen. Je kunt je overweldigd voelen door hoeveel je verschuldigd bent dat je ervoor kiest om het te negeren. Don ’t doen dit!

neem een zorgvuldige beoordeling van uw budget en vind eventuele lekken in uw uitgaven. Zoek naar eventuele kosten die kunnen worden verlaagd, ongeacht hoe klein het bedrag. Committeer u aan het verminderen van onnodige uitgaven, zodat u meer inkomsten kunt vrijmaken om uw schulden af te betalen.

Het kan een paar jaar duren en veel opoffering, maar uit de schulden komen is fiscaal verantwoordelijk. Maak een toegewijde inspanning om een hoge rente schuld eerst te elimineren. De rente die u betaalt, beperkt alleen uw potentieel voor het opbouwen van financiële zekerheid.

Er zijn verschillende strategieën die u kunt gebruiken om uw uitstaande schuld af te betalen, maar ik raad Dave Ramsey ‘ s Debt Snowball method ten zeerste aan. Dit schuldverminderingsplan richt zich op kleine, snelle winsten door eerst te beginnen met uw laagste schuldsaldo. Dit is zodat u gefocust en gemotiveerd kunt blijven bij het afbetalen van uw hogere saldi. 

8. Controleer uw kredietrapport jaarlijks

Hoge schuldsaldi en late maandelijkse betalingen zullen uw krediet schaden. Als u hebt gevonden dat uw credit score heeft geleden als gevolg van een aantal slechte financiële beslissingen, dan moet u een aantal stappen te nemen om het te verbeteren.

een sterke credit score (750+) kan alleen maar helpen uw financiële positie. U zult profiteren van lagere rente op leningen en meer betaalbare tarieven, evenals worden voorbereid op eventuele toekomstige kredietbehoeften. Sommige werkgevers controleren zelfs uw krediet wanneer u solliciteert naar een baan!

uw kredietrapport zal zeer belangrijke informatie onthullen, zoals mogelijke fraudeproblemen of identiteitsdiefstal. U kunt ook bevestigen dat alle kredietrapportage correct en nauwkeurig is.

de fiscaal verantwoordelijke ding om te doen is het controleren van uw credit score jaarlijks, en stappen ondernemen om het te verbeteren. Het beste nieuws is, het is helemaal gratis! Controleren AnnualCreditReport.com en vraag vandaag nog uw gratis kredietrapport aan.

9. Bouw een noodfonds van 6 maanden

de recente pandemie heeft ons veel geleerd, waaronder het feit dat zelfs een stabiele carrière letterlijk van de ene op de andere dag kon verdwijnen.

het hebben van een voldoende noodfonds dat 3 tot 6 maanden essentiële uitgaven kan dekken, voorkomt dat u door een financiële crisis gaat tijdens ongeplande situaties.

Het hoeft geen wereldwijde pandemie te zijn. Als je leeft salaris tot salaris, kan een crisis het gevolg zijn van een auto die kapot gaat of gewoon ontslagen wordt. Veel mensen eindigen met een faillissement omdat ze niet kunnen betalen montage medische rekeningen van een plotselinge ongeval of diagnose.

een gezond noodfonds zal het vertrouwen op schulden elimineren om moeilijke financiële tijden en onverwachte uitgaven te doorstaan. Je vermijdt het compromitteren van je doelen en het creëren van stress in je leven.

net als het afbetalen van hoge schuldsaldi, kan het opbouwen van een noodfonds van 6 maanden vele maanden of zelfs een paar jaar duren. Don ’t laat dit je ervan weerhouden om te beginnen! Zelfs als je maar $20 per week kunt besparen, zul je uiteindelijk je doel bereiken.

10. Gebruik zinkende fondsen

Als u voorbereid wilt zijn op toekomstige uitgaven die een enorme hap uit uw portemonnee kunnen nemen, overweeg dan om een zinkend fonds op te zetten.

een zinkend fonds is slechts een opzettelijke strategie voor het besparen van bepaalde bedragen geld voor een toekomstige uitgave die u verwacht. In tegenstelling tot een noodfonds, Weet je waar je dit geld aan wilt uitgeven.

een paar redenen voor een zinken fonds zijn:

 • een familie vakantie
 • een nieuwe auto
 • uw kinderen’ bruiloft
 • Home improvement project
 • een medische procedure

al deze kunnen worden beschouwd als dure aankopen, en weinig mensen hebben genoeg geld op de bank om contant te betalen.

om te voorkomen dat u afhankelijk bent van schulden, opent u een aparte spaarrekening voor een specifieke uitgave. Maak consistente stortingen over een bepaalde periode, zodat u bereid bent om de kosten volledig te betalen.

11. Betaal jezelf eerst

mijn ouders gaven me niet veel begeleiding met geld. In feite, het enige wat ze ooit zeiden was om jezelf eerst te betalen.”Ik nam ze niet serieus in mijn vroege jaren ‘ 20, maar nu begrijp ik hoe fiscaal verantwoordelijk deze gewoonte is.

jezelf eerst betalen betekent gewoon dat je spaargeld opzij zet voor je toekomst voordat je voor iets anders betaalt. Dit kan eruit zien als een bijdrage voor het pensioenfonds vóór belastingen voordat uw salaris uw account raakt, of gewoon geld overmaken naar spaargeld voordat u de rekeningen betaalt.

wanneer je jezelf eerst betaalt, geef je prioriteit aan je toekomst. U zorgt ervoor dat er voor uw behoeften wordt gezorgd, zodat u niet afhankelijk bent van uw kinderen of socialezekerheidscontroles om u te ondersteunen. En, u ’re het beperken van de mogelijkheid voor onverantwoordelijke actie rond uw inkomen.

Je Moet Misschien anderen loslaten ’ verwachtingen – zoals betalen voor je kinderen’ college of je volwassen kinderen helpen met hun rekeningen. Maar het is echt in het voordeel van iedereen. 

Als u moeite heeft met het prioriteren van spaargeld boven rekeningen, stel dan een aantal automatische overboekingen in op een spaarrekening. Dit zal u helpen sparen voor uw toekomst met zeer weinig inspanning van uw kant.

12. Hebben meerdere inkomstenstromen

volledig afhankelijk zijn van een fatsoenlijk betaalde baan met één salaris kan je in een risicovolle positie brengen. Als die inkomstenbron verdwijnt, zult u worden overmand door financiële verplichtingen die u niet kunt nakomen.

fiscaal verantwoordelijke mensen weten dat ze meerdere stromen extra inkomsten nodig hebben om de financiële zekerheid te versterken. Als één bron wordt geëlimineerd, hebben ze andere stromen om hun uitgaven te dekken terwijl ze deze vervangen.

gelukkig zijn er veel mogelijkheden om uw inkomen in deze tijd te verhogen. Je kunt letterlijk binnen een dag je eigen side hustle online creëren. Bedrijven zoals Uber, Etsy, Rover.com, en Fiverr zijn eenvoudige manieren om je vaardigheden en talenten te vermarkten.

maak gebruik van uw kennis en ervaring door diensten aan te bieden aan uw lokale gemeenschap. Er zijn veel mensen die ervoor zullen betalen om iets te doen dat ze ofwel niet de tijd of het talent hebben om zelf te doen.

als u liever passief inkomen creëert, overweeg dan om te investeren in huurwoningen of een platform zoals Fundrise. Je kunt ook een website maken om geld te verdienen, een ebook schrijven om te verkopen of een online cursus aanbieden. Sommige meer traditionele opties indexfondsen, dividend betalende aandelen, of een high-yield spaarrekening.

Er zijn veel manieren om te verkennen wanneer u meer inkomstenstromen voor uzelf wilt creëren. Het verhogen van uw inkomen kan uw financiële risico verlagen en u helpen uw doelen sneller te bereiken.

13. Investeer uw geld voor snellere groei

Als u fiscaal verantwoordelijk wilt zijn, moet u weten hoe u uw geld verstandig kunt beleggen. Ga over de angst die je hebt om niet te weten hoe je moet investeren. Neem het initiatief om te leren van de vele middelen die er zijn.

begin met je doelen, zoals het opbouwen van een pensioenfonds of sparen voor collegegeld. Dit zijn belangrijke investeringen voor het creëren van financiële zekerheid, dus het is belangrijk om de juiste voertuigen te vinden om in te investeren.

voor pensioen, open een 401(K) of IRA-account. Voor een college fonds, kijk naar een 529 plan. Als u een noodfonds van 6 maanden wilt opbouwen, kijk dan naar een hoogrentende spaarrekening of depositocertificaten (CD ‘ s). 

Als u gewoon de wateren wilt testen, overweeg dan robo-investeringsopties, zoals eikels, Wealthfront of Betterment. Deze online bronnen kunnen tegen lage kosten een beleggingsportefeuille voor u opbouwen en beheren.

u moet ook rekening houden met uw risicotolerantie bij het bepalen van uw beleggingsstrategie. Als je minder risico wilt nemen, blijf dan bij CD ‘ s of staatsobligaties. Voor een hoger risico, zet wat geld in de aandelenmarkt, beleggingsfondsen, IPO ‘ s (initiële openbare aanbiedingen) of onroerend goed.

de sleutel tot verstandig beleggen komt neer op een paar principes:

 • wees goed geïnformeerd over wat u’re uw geld in
 • diversifieer uw beleggingsportefeuille (zie #14 hieronder)
 • investeer consistent in de tijd
 • Houd een langetermijnperspectief

Als u zich overweldigd voelt door alle beleggingsopties die er zijn, neem dan contact op met een financieel expert die u kan helpen de juiste richting. Hoe eerder je begint, hoe meer je zult profiteren van samengestelde rente om rijkdom op te bouwen.

14. Diversifieer uw portefeuille

de fiscaal verantwoordelijke persoon weet dat ze nooit al hun eieren in één mand moeten leggen. Dit geldt vooral als het gaat om het investeren van uw geld.

diversifiëren van uw beleggingen betekent simpelweg dat u investeert in een verscheidenheid aan beleggingsinstrumenten en activatypen, zodat uw blootstelling aan het risico van één actief wordt verlaagd. Door uw geld te spreiden, vermindert u de volatiliteit die uw portefeuille in de loop van de tijd ervaart.

Gebruik deze financiële strategie om uw risico op financieel verlies te verlagen wanneer de markt een recessie doormaakt. 

15. Heb een pensioenstrategie

pensioen is een levensseizoen dat je moet plannen voor je hele volwassen leven. Van je 20s tot je 60s is het hebben van een financiële strategie van cruciaal belang om op tijd met pensioen te gaan.

Profiteer van uw bedrijf’s 401(k) – programma of open een IRA-account. Vroeg beginnen kan een enorm verschil maken, omdat samengestelde rente tijd nodig heeft om uw Spaarfonds op te bouwen.

degenen die fiscaal verantwoordelijk zijn, wachten niet tot ze denken dat ze extra geld hebben om te investeren. In plaats daarvan creëren ze een budget en levensstijl in het heden waarmee ze geld kunnen besparen voor de toekomst.

16. Krijg de juiste verzekering

een andere manier om financiële risico ‘ s te minimaliseren en voor te bereiden op de toekomst is het hebben van de juiste verzekering.

verzekering kan soms voelen als een verspilling van geld, vooral als je een uitstekende bestuurder of in goede gezondheid. Misschien heb je het gevoel dat het te veel geld is om uit te geven aan iets dat je misschien nooit gebruikt.

echter, het gebrek aan een goede verzekering kan u achterlaten in een kwetsbare fiscale positie tegen het leven ongelukkige gebeurtenissen. Zonder dat zou je heel snel in een financiële crisis kunnen belanden.

betalen voor verzekeringspremies is hoe jerisico overdragen aan iemand anders – namelijk de verzekeringsmaatschappij. Zo bescherm je jezelf tegen de financiële aansprakelijkheid die een onverwachte noodsituatie kan veroorzaken.

met de juiste verzekering beschermt u uw gezin ook tegen mogelijke financiële lasten. Een tragisch ongeval kan leiden tot verlies van werkgelegenheid en inkomen. Een vroegtijdige dood kan uw gezin zonder financiële steun achterlaten.

fiscale verantwoordelijkheid betekent plannen voor wat er zou kunnen gebeuren, zelfs als je hoopt dat het dat niet doet. dit is waar verzekering het verschil maakt tussen financiële zekerheid en financiële ramp.

Hier is een lijst van mogelijke verzekeringen die u moet overwegen:

 • levensverzekering
 • autoverzekering
 • ziektekostenverzekering
 • huiseigenaar’s/huurder’s verzekering
 • arbeidsongeschiktheidsverzekering
 • langdurige zorg
 • paraplu beleid

goed krediet hebben (zie #8) kan leiden tot lagere premies, evenals een goed rij-record en een goede gezondheid. Maak de inspanning om te winkelen verzekeringsmaatschappijen voor de beste tarieven Elke keer dat uw beleid vernieuwt. Het is een beetje een gedoe, maar u zult waarschijnlijk profiteren van aanzienlijke besparingen.

17. Generatievermogen opbouwen met een estate plan de meeste mensen proberen zichzelf te onderhouden door met pensioen te gaan, laat staan geld te sparen om door te geven aan hun kinderen en kleinkinderen.

maar als je fiscaal verantwoordelijk bent, kun je je dierbaren ondersteunen, zelfs nadat je weg bent.

of het nu familie erfstukken, een levend vertrouwen, of de voorbereiding op een overlijden met levensverzekering bijstand, kunt u opzettelijk over hoe om activa of extra fondsen voor de komende generaties. Weet wat voor soort erfenis je achter wilt laten en maak vervolgens een plan om het uit te voeren.

de beste manier om ervoor te zorgen dat uw nakomelingen ontvangen wat u voor hen bedoeld heeft, is met een testament of een nalatenschapsplan. Het is belangrijk om een estate planning professional te ontmoeten om er zeker van te zijn dat aan alle wettelijke vereisten is voldaan.

voor meer informatie over het nemen van deze cruciale stap, kunt u mijn bericht lezen over het opzetten van een estate plan.

18. Leer wat belastingbeginselen

Ik snap het. Belastingen zijn saai. En ingewikkeld. 

om deze redenen hebben de meesten van ons de neiging om ze te negeren. Tenminste tot het tijd is om in te dienen zodat we elk jaar die mooie belastingteruggave kunnen krijgen.

een goed begrip van hoe belastingen werken, kan echter meer geld in uw zak houden.

Hier zijn een paar basisprincipes die u zullen helpen minder belasting te betalen:

 • Weet voor welke belastingaftrek en-kredieten u in aanmerking komt
 • weet hoeveel inkomstenbelasting uit uw cheque wordt gehaald en waarom
 • investeer in belastingvriendelijke accounts (401K, IRA, HSA, enz.)
 • ken het verschil tussen federale, staats-en lokale belastingen
 • Doe liefdadigheidsbijdragen aan non-profitorganisaties
 • >

 • leer hoe u uw eigen belastingen kunt indienen

er is geen reden om meer belastingen te betalen dan nodig is! Elk van deze stappen kan mogelijk meer van uw inkomsten beschermen tegen belastingen. Als u uzelf wilt informeren over belastingbeginselen, is de beste bron om te leren de Internal Revenue-website.   

19. Lees de kleine lettertjes

onwetendheid is gelukzaligheid, toch?

tot het je geld kost.

Don ’niet onwetend. Lees de kleine lettertjes op elk document met betrekking tot uw bankrekeningen, beleggingen en verzekeringspolissen. Wees bekend met het vergoedingsschema van elk van hen, wat de rentetarieven zijn en alle andere relevante informatie die u moet weten om goede financiële beslissingen te nemen.

als het jargon je te boven gaat, stel dan vragen. Don ’t negeren van de ingewikkelde zinnen en denken dat er niets mis zal gaan.

neem de tijd om de details te kennen. Je geld is het waard.

20. Blijf uw financiële positie beoordelen

persoonlijke financiën zijn een steeds evoluerende zaak in het leven. Er is geen “instelling en vergeten”. Om fiscaal verantwoordelijk te zijn, moet u regelmatig inchecken om te zien welke aanpassingen moeten worden gemaakt.

Dit kan maandelijks gebeuren met een budget, of jaarlijks met investeringstoewijzingen. Verschillende levenseizoenen en gebeurtenissen zullen meer redenen creëren om goed naar uw financiële situatie te kijken en een nieuwe strategie te bedenken.

verstandig geldbeheer is een voortdurende gewoonte als u verantwoordelijk wilt zijn met uw financiën. Don ’t laat zelfgenoegzaamheid u ervan weerhouden uw financiële doelen te bereiken. Maak de tijd om uw financiën op een consistente basis te herzien, zodat u volledig bent voorbereid op uw toekomst.

21. Blijf je financiële kennis vergroten

Wat is het nummer één dat je nodig hebt om rijkdom op te bouwen?volgens Robert Kiyosaki, auteur van Rich Dad, Poor Dad, It ‘ s financial education.

don’t geef je ouders of leraren niet de schuld dat ze je nooit hebben geleerd hoe je met je geld om moet gaan. Neem het initiatief om middelen te vinden die u zullen helpen uw financiële geletterdheid te vergroten.

er ’s geen excuus om niet meer te leren over persoonlijke financiën. Van podcasts tot boeken tot video ‘ s op YouTube, er is een breed scala aan gratis tutorials om je te helpen.

Hier zijn slechts een paar onderwerpen om meer over te leren:

 • Budgeting
 • Investing
 • Creating income
 • Saving money
 • Retirement funds
 • Estate planning

neem het initiatief om meer te leren over hoe u uw inkomen kunt optimaliseren, uit de schulden kunt komen en kunt sparen voor uw toekomst. Er is geen betere manier om te leren hoe je fiscaal verantwoordelijk te zijn.

voor wat inspiratie, Bekijk deze 21 gratis online personal finance cursussen.

wat is fiscale verantwoordelijkheid in de overheid?

overheidsinstellingen hebben ook een fiscale verantwoordelijkheid tegenover de burgers van een natie voor het creëren van economische veiligheid. De overkoepelende taak is om de overheidsuitgaven in evenwicht te brengen met de geïnde belastingen. Als de werkelijke uitgaven gelijk zijn aan belastinggeld, hebben we een evenwichtige nationale begroting.

de realiteit is echter dat de Amerikaanse federale schuld blijft stijgen. Dit resulteert in hogere rentetarieven, grotere Nationale veiligheidsrisico ‘ s, vertraagde economische groei en een grotere kans op een fiscale crisis.

als Amerikaans staatsburger kunt u ervoor kiezen om uw deel te doen om onze regering verantwoordelijk te houden. Neem Contact op met uw lokale vertegenwoordigers en spreek uw zorgen en meningen uit.

wat is fiscale verantwoordelijkheid in de politiek?

de uitdrukking “fiscale verantwoordelijkheid” kan ook worden toegepast op de context van de politiek, en verwijst meestal naar fondsenwerving, het toewijzen van fondsen, en het uitgeven van geld op de juiste manier. Dit komt allemaal neer op het volgen van een goed budget.

staatsbelastingen bieden financiering voor veel verschillende uitgaven, zoals wegen, scholen en naschoolse programma ‘ s en gezondheidszorg. Onze staats-en lokale politici zijn verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat deze openbare fondsen nooit om persoonlijke redenen worden gebruikt.

in conclusion

wilt u rijkdom opbouwen en uw toekomstige financiële zekerheid vergroten? Dan moedig ik u aan om de financiële gewoonten en strategieën van degenen die fiscaal verantwoordelijk zijn toe te passen op uw eigen financiën. 

leer jezelf, Maak een plan en wees opzettelijk met hoe je je geld beheert. Het maakt niet uit waar je bent in het leven, het is nooit te laat om uitdagende fiscale situaties te verbeteren. U kunt leren hoe u de controle over uw geld kunt nemen, uw rijkdom kunt vergroten en een sterke financiële erfenis kunt creëren.

Er zijn veel stappen om fiscaal verantwoord te worden. Maar met elke stap die je in de juiste richting zet, bereid je je voor op een veilige toekomst voor jou en je geliefde.

op een dag zul je jezelf bedanken als al je inspanningen vruchten afwerpen.

Plaats een reactie