Hoe fiscaal verantwoordelijk te zijn: 21 stappen om rijkdom op te bouwen

Als je moeite hebt om controle over uw financiën en het bereiken van uw spaardoelen, kunt u baat hebben bij meer informatie over degenen die fiscaal verantwoordelijk zijn.

Als het gaat om persoonlijke financiën, “fiscaal verantwoordelijke” beschrijft eenvoudigweg een persoon die het gedrag en de gewoonten heeft ontwikkeld waarmee hij zijn geld goed kan beheren. ‘Fiscaal’ is een andere manier om 'financieel' te zeggen, dus het heeft dezelfde betekenis als financieel verantwoord.

Degenen die fiscaal verantwoordelijk zijn, hebben de acties geïdentificeerd die ze moeten nemen om hun financiën onder controle te houden en hebben de discipline ontwikkeld om deze consequent uit te voeren. Ze zijn zich er volledig van bewust dat hun huidige handelingen met geld hun hele leven beïnvloeden.

Uiteindelijk leidt fiscaal verantwoordelijk zijn tot minder schulden, grotere besparingen en meer financiële zekerheid.

En wanneer u dezelfde gewoonten toepast op uw eigen budget, kunt u ook dezelfde voordelen ervaren.

De term betekent iets anders wanneer het wordt toegepast op overheid of politiek (waar ik later kort op terugkom), maar in deze post ga ik me concentreren op persoonlijke financiën.

I& #8217;we gaan over 21 stappen die fiscaal verantwoordelijke mensen nemen, zodat je deze gewoonten kunt gaan oefenen met je eigen persoonlijke financiën.

Maar laten we eerst eens kijken waarom het ontwikkelen van deze eigenschap zo belangrijk is .

Waarom fiscaal verantwoordelijk zijn zo belangrijk is voor uw toekomst

Als u diep in de schulden zit en van salaris naar salaris leeft, je kunt het gevoel hebben dat je geen controle hebt over je geld. In plaats daarvan controleert het u.

Leren hoe u fiscaal verantwoordelijk kunt zijn, is zo belangrijk om controle te krijgen over uw financiële toekomst. Dit betekent leven binnen (of onder) uw middelen, niet te veel uitgeven, effectief budgetbeheer toepassen en andere goede geldgewoonten.

Als u de controle heeft over hoe u uw geld gebruikt, U hoeft zich geen zorgen te maken over hoe u uw rekeningen kunt betalen. Je bent voorbereid op noodsituaties die opduiken. En u bouwt zekerheid op voor uw toekomst en uw gezin.

Dit komt allemaal neer op het leren van verstandig omgaan met geld en het nemen van de juiste stappen die leiden tot meer keuzes, vrijheid en veiligheid.

Veel mensen komen vast te zitten in een financiële sleur die uiteindelijk verandert in een diep gat omdat ze geen plannen voor de toekomst hebben gemaakt. Ze hebben er niet over nagedacht hoe hun acties van vandaag hun leven over tientallen jaren kunnen beïnvloeden.

Ik hoop dat dit bericht u zal helpen betere beslissingen te nemen met uw geld, en je zult ontdekken wat je moet doen om een ​​beter leven op te bouwen.

Laten we erin duiken.

21 slimme manieren om fiscaal verantwoordelijk te zijn

Wilt u uw geld beheersen en genieten van financiële vrijheid? Wilt u genoeg geld hebben voor uw pensioen en generatievermogen opbouwen? Deze simpele vragen hebben een simpel antwoord.

Natuurlijk wel. (Wie niet?)

Maar dit soort succes vereist opzettelijke actie, consistentie en de juiste kennis. Je moet weten wat je moet doen, doe het dan en doe het consequent in de loop van de tijd.

Dit is fiscaal verantwoord. En het is de beste manier om uw financiële lot te beheersen.

Dus, wat moet u doen? Ik ben blij dat je het vraagt.

Laten we eens kijken naar 21 slimme manieren om fiscaal verantwoordelijk te zijn, zodat je de controle kunt nemen, de vruchten kunt plukken en zelf financiële rust kunt ervaren.

1.  Stel een aantal besparingsdoelen op korte en lange termijn

Eerst moet je weten waar je heen gaat. Fiscaal verantwoorde doelen geven u de richting en duidelijkheid die u nodig hebt bij het nemen van stappen om vermogen op te bouwen.

Als u zowel een maandelijks als een jaarlijks spaardoel heeft, blijft u gefocust op de kleine, dagelijkse dagelijkse stappen die u neemt terwijl u uw blik op de toekomst houdt.

Kortetermijndoelen

Denk na over de doelen die u binnen een paar weken tot een paar maanden kunt bereiken. Deze dienen als quick wins en geven je de motivatie om op koers te blijven.

Een paar voorbeelden van kortetermijndoelen kunnen zijn:

 • Een beperkt budget krijgen
 • Een klein creditcardsaldo afbetalen
 • Uw boodschappenrekening verlagen
 • Een pensioenrekening openen
 • Een zinkend fonds starten (zie #10)

Langetermijndoelen

Zodra je een paar kortetermijndoelen hebt opgeschreven, denk dan aan spaardoelen voor 5 jaar of langer.

Een paar zinvolle langetermijndoelen definiëren voor je financiën geeft u een visie voor uw toekomst en een duidelijk doel om naartoe te blijven werken.

Enkele langetermijndoelen voor 5 jaar kunnen zijn:

 • Een grote schuld afbetalen
 • Een noodfonds voor 6 maanden opbouwen
 • Een aanbetaling van 20% besparen voor een nieuw huis
 • Een nieuwe auto kopen met contant geld
 • Betalen voor uw kinderen’ collegegeld

2. Houd uw nettowaarde bij

Als u uw nettowaarde kent, kunt u uw financiële vooruitgang onder controle houden.

Nettowaarde is simpelweg de som van alles wat u bezit min alles wat u verschuldigd bent. Met andere woorden, het is de waarde van al uw activa na aftrek van uw verplichtingen.

Uw vermogenssaldo zou voortdurend moeten veranderen naarmate u uw inkomen verhoogt en schulden aflost.< Het belangrijkste is dat uw nettowaarde in de loop van de tijd toeneemt.

Het is mogelijk dat u een negatief eigen vermogen heeft, vooral als u een groot hypotheeksaldo heeft. Dit is normaal als u nog tussen de 30 en 40 bent. Als u echter eenmaal in de vijftig bent en uw pensioenjaren bereikt, wilt u dat uw nettowaarde het hoogst mogelijke positieve getal is dat u kunt bereiken.

Als u wilt lees voor meer informatie over deze belangrijke statistiek mijn bericht over hoe u uw nettowaarde kunt berekenen en volgen.

3. Volg een budget

Het creëren van een realistisch budget waar u zich aan kunt houden, is een van de belangrijkste stappen die u kunt nemen om fiscaal verantwoordelijk te zijn.

Zie het als een actieplan met vangrails. Volg je plan en blijf tussen de vangrails, en je zult uiteindelijk je financiële doelen bereiken.

p>Er zijn veel verschillende budgetmethoden, waaronder het op nul gebaseerde budget en een verscheidenheid aan op procenten gebaseerde budgetten. Andere voorbeelden van budgetten zijn het cash envelop budget en het pay-yourself-first budget. Het maakt niet uit welk type budget u kiest, zolang het er maar een is waar u zich aan kunt houden en u helpt uw ​​doelstellingen te bereiken.

Als u eenmaal een budget begint te volgen, U zult zich meer bewust zijn van hoeveel u uitgeeft in elke uitgavencategorie. U weet waar u uw kosten voor levensonderhoud kunt verlagen en op welke gebieden u te veel uitgeeft.

Een persoon die fiscaal verantwoordelijk is, weet dat een succesvol budget niet statisch is. Het moet consequent worden herzien en aangepast om nauwkeurige budgetbedragen weer te geven.

Budgetteren is een van de eerste stappen die u moet nemen om controle over uw geld te krijgen! Als je nog steeds niet overtuigd bent van het volgen van een budget, lees dan mijn bericht over de voordelen van budgetteren.

4. Houd uw uitgaven bij

Nadat u een budget heeft gemaakt, moet u goed in de gaten houden hoe u uw geld uitgeeft. Op deze manier weet u dat u binnen de limieten blijft die u heeft ingesteld voor elk van uw budgetcategorieën. U zult zich ook meer bewust worden van uw bestedingspatroon.

Als u net begint met een budget, wilt u dit misschien elke dag doen. Neem al je bonnetjes en tel de totalen bij elkaar op. Vergelijk dat bedrag vervolgens met het daadwerkelijke budget.

U kunt dit doen met pen en papier, een online spreadsheet of een budget-app. Persoonlijk gebruik ik een website genaamd ClearCheckbook.com. Ze hebben een gratis versie (die ik gebruik) en het is letterlijk als een online chequeboekregister. Het helpt me bij te houden hoeveel ik uitgeef in elke categorie en ik kan aan het einde van elke maand rapporten maken. 

Terwijl u uw uitgaven bijhoudt, wilt u misschien uw budget aanpassen. Misschien merk je dat je liever meer uitgeeft aan uit eten gaan en bezuinigen op die drankjes in de coffeeshop. U zult ook bepaalde maandelijkse uitgaven realiseren die helemaal kunnen worden weggelaten. Na verloop van tijd zult u nauwkeuriger bedragen bepalen en hoeft u minder aanpassingen te doen.

5. Betaal uw rekeningen op tijd

Te laat betalen zal uw krediet snel schaden. Om fiscaal verantwoordelijk te zijn, moet u ervoor zorgen dat u uw rekeningen op tijd betaalt en minimaal aan de minimumbetaling voldoet.

U kunt automatisch betalen instellen via de website van uw bank of een factuurkalender maken die u vertelt wanneer elke factuur moet worden betaald.

De eenvoudigste manier om niet te vergeten een factuur te betalen bill is om je aan een vast schema te houden. Houd een lijst bij van elke rekening die u elke maand betaalt, en de vervaldatums van elke rekening.

Maak aan het begin van elke maand of week tijd vrij om rekeningen te betalen die opeisbaar zijn.

Als u uw rekeningen altijd op tijd betaalt, heeft dit een positief effect op uw kredietscore, voorkomt u late kosten en houdt u een goede financiële positie.

6. Leef onder je middelen

Er is veel advies om binnen je mogelijkheden te leven, maar ik geloof dat een fiscaal verantwoordelijk persoon gaat verder dan dat en leeft opzettelijk onder hun middelen.

Leven onder uw middelen betekent dat u minder uitgeeft dan uw inkomen. Deze slimme praktijk creëert een financiële buffer tussen hoeveel u uitgeeft en hoeveel u verdient. U kunt deze buffer gebruiken om middelen op te bouwen voor eventuele toekomstige doelen of ongeplande uitgaven.

Om binnen uw mogelijkheden te leven, maakt u een budget voor minder dan uw totale inkomen. Misschien kiest u ervoor om te leven op 90% van uw inkomen in plaats van 100%. Vervolgens kunt u de 10% sparen om uw financiële zekerheid te versterken.

Leren rondkomen van minder dan u verdient vergt enige discipline. De meeste mensen zullen meer uitgeven als ze meer verdienen. Dit wordt genoemdlevensstijl inflatie. Als u fiscaal verantwoordelijk wilt zijn, gaat u tegen de stroom in en behoudt u uw huidige levensstijl terwijl uw inkomen stijgt.

Zelfs sommige zeer rijke mensen oefenen zuinige gewoonten uit! Zoek naar gebieden waar u onnodige uitgaven kunt verminderen en zorg ervoor dat u weet wat uw geldwaarden zijn. Dit vermindert impulsieve uitgaven en verspilde inkomsten.

7. Maak van het afbetalen van consumentenschulden een prioriteit

Als u schulden van consumenten heeft (creditcardschulden, betaaldagleningen, leningschuld), moet u er een prioriteit van maken om extra geld uit te trekken om ze af te betalen.

Ik weet dat dit zoveel gemakkelijker gezegd dan gedaan is. Vooral als die saldi in de duizenden lopen. U kunt zich overweldigd voelen door hoeveel u verschuldigd bent dat u ervoor kiest om het te negeren. Doe dit niet!

Bekijk uw budget zorgvuldig en vind eventuele lekken in uw uitgaven. Zoek naar kosten die kunnen worden verlaagd, hoe klein het bedrag ook is. Zet u in om onnodige uitgaven te voorkomen, zodat u meer inkomsten kunt vrijmaken om uw schulden af ​​te betalen.

Het kan een paar jaar duren en veel opofferingen kosten, maar het is fiscaal verantwoord om van uw schulden af ​​te komen. Doe een toegewijde poging om eerst eventuele schulden met een hoge rente te elimineren. De rente die u betaalt, beperkt alleen uw mogelijkheden om financiële zekerheid op te bouwen.

Er zijn verschillende strategieën die u kunt gebruiken om uw openstaande schuld af te betalen, maar ik beveel Dave Ramsey’s Debt Snowball ten zeerste aan methode. Dit schuldverminderingsplan richt zich op kleine, snelle winsten door eerst te beginnen met uw laagste schuldsaldo. Dit is zodat u gefocust en gemotiveerd kunt blijven bij het afbetalen van uw hogere saldo's.

8. Controleer uw kredietrapport jaarlijks

Hoge schuldsaldi en late maandelijkse betalingen zullen uw kredietwaardigheid schaden. Als u merkt dat uw kredietscore te lijden heeft gehad onder slechte financiële beslissingen, moet u enkele stappen ondernemen om dit te verbeteren.

Een sterke kredietscore ( 750+) kan uw financiële positie alleen maar ten goede komen. U profiteert van lagere rente op leningen en meer betaalbare tarieven, en bent ook voorbereid op toekomstige leningsbehoeften. Sommige werkgevers controleren zelfs uw kredietwaardigheid wanneer u solliciteert!

Uw kredietrapport zal zeer belangrijke informatie onthullen, zoals mogelijke fraudeproblemen of identiteitsdiefstal. U kunt ook bevestigen dat alle kredietrapportage correct en nauwkeurig is.

Het fiscaal verantwoorde wat u kunt doen, is uw kredietscore jaarlijks controleren en stappen ondernemen om deze te verbeteren Het. Het beste nieuws is dat het helemaal gratis is! Kijk op AnnualCreditReport.comen vraag vandaag nog uw gratis kredietrapport aan.

9. Bouw een noodfonds van 6 maanden

De recente pandemie heeft ons veel geleerd, waaronder het feit dat zelfs een stabiele carrière letterlijk van de ene op de andere dag kan verdwijnen.

Het hebben van een voldoende noodfondsdie 3 tot 6 maanden aan essentiële uitgaven kan dekken, voorkomt dat u door een financiële crisis gaat tijdens ongeplande situaties.

Het hoeft geen wereldwijde pandemie te zijn. Als je van salaris naar salaris leeft, kan een crisis het gevolg zijn van een auto die kapot gaat of gewoon ontslagen wordt. Veel mensen eindigen met een faillissement omdat ze de stijgende medische rekeningen niet kunnen betalen door een plotseling ongeval of een plotselinge diagnose.

Een gezond noodfonds maakt een einde aan het vertrouwen op schulden om moeilijke financiële tijden door te komen en onverwachte uitgaven.U voorkomt dat u uw doelen in gevaar brengt en stress in uw leven veroorzaakt.

Net als het afbetalen van hoge schulden, kan het opbouwen van een noodfonds van 6 maanden u vele maanden of zelfs een paar jaar kosten. Laat dit je er niet van weerhouden om te beginnen! Zelfs als u slechts $ 20 per week kunt besparen, zult u uiteindelijk uw doel bereiken.

10. Gebruik zinkende fondsen

Als u voorbereid wilt zijn op toekomstige uitgaven die een enorme hap uit uw portemonnee kunnen nemen, overweeg dan om een zinkend fonds op te richten.

Een zinkend fonds is slechts een opzettelijke strategie om specifieke geldbedragen te sparen voor toekomstige uitgaven die u verwacht. In tegenstelling tot een noodfonds, *weet* u waaraan u dit geld wilt uitgeven.

Een paar redenen voor een zinkend fonds zijn:

 • Een gezinsvakantie
 • Een nieuwe auto
 • De’ huwelijk
 • Project voor woningverbetering
 • Een medische ingreep

Dit alles kan worden beschouwd als dure aankopen, en maar weinig mensen hebben genoeg geld op de bank om contant te betalen.

Om te voorkomen dat u afhankelijk bent van schulden, opent u een aparte spaarrekening voor een specifieke uitgave. Doe consistente stortingen gedurende een bepaalde periode, zodat u bereid bent de kosten volledig te betalen.

11. Betaal eerst jezelf

Mijn ouders gaven me niet veel begeleiding met geld. In feite was het enige dat ze ooit zeiden “betaal jezelf eerst”. Toen ik begin twintig was, nam ik ze niet serieus, maar nu begrijp ik hoe fiscaal verantwoord deze gewoonte is.

Eerst jezelf betalen betekent gewoon dat je spaargeld opzij zet voor je toekomst voordat je betaalt voor iets anders. Dit kan eruit zien als een pensioenbijdrage vóór belastingen voordat uw salaris op uw rekening wordt gestort, of gewoon geld overmaken naar een spaarrekening voordat u de rekeningen betaalt.

Als u eerst uzelf betaalt, geeft u prioriteit aan uw toekomst. U zorgt ervoor dat in uw behoeften wordt voorzien, zodat u niet afhankelijk bent van uw kinderen of socialezekerheidscontroles om u te ondersteunen. En u beperkt de mogelijkheid tot onverantwoordelijke actie rond uw inkomen.

Misschien moet u anderen loslaten’ verwachtingen – zoals betalen voor je kinderen’ hogeschoolof uw volwassen kinderen helpen met hun rekeningen. Maar het is echt in het voordeel van iedereen. 

Als u moeite heeft om voorrang te geven aan sparen boven rekeningen, stel dan enkele automatische overschrijvingen in naar een spaarrekening. Dit zal u helpen sparen voor uw toekomst met zeer weinig inspanning van uw kant.

12. Meerdere inkomstenstromen hebben

Volledig afhankelijk zijn van een goedbetaalde baan met één salaris kan u in een risicovolle positie brengen. Als die inkomstenbron wegvalt, wordt u overstelpt met financiële verplichtingen waaraan u niet kunt voldoen.

Fiscaal verantwoordelijke mensen weten dat ze meerdere inkomstenstromen nodig hebben om sterker te worden financiële zekerheid. Als één bron wordt geëlimineerd, hebben ze andere bronnen om hun uitgaven te dekken terwijl ze deze vervangen.

Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om uw inkomen te verhogenop deze dag en leeftijd. Je zou letterlijk binnen een dag online je eigen drukte kunnen creëren. Bedrijven zoals Uber, Etsy, Rover.com en Fiverr zijn gemakkelijke manieren om uw vaardigheden en talenten op de markt te brengen.

Maak gebruik van uw kennis en ervaring door diensten aan te bieden aan uw lokale gemeenschap. Er zijn veel mensen die voor u betalen om iets te doen waar ze zelf geen tijd of talent voor hebben.

Als u liever een passief inkomen wilt genereren, overweeg dan om te investeren in huurwoningen of een platform als Fundrise. Je kunt ook een website maken om geld te verdienen, een e-boek schrijven om te verkopen of een online cursus aanbieden. Sommige meer traditionele optie-indexfondsen, dividenduitkerende aandelen of een hoogrentende spaarrekening.

Er zijn veel mogelijkheden om te verkennen wanneer u meer inkomstenstromen voor uzelf wilt creëren. Door uw inkomen te verhogen, kunt u uw financiële risico verlagen en kunt u uw doelen sneller bereiken.

13. Investeer uw geld voor snellere groei

Als u fiscaal verantwoordelijk wilt zijn, moet u weten hoe u uw geld moet beleggen verstandig. Overwin elke angst die u heeft om niet te weten hoe u moet beleggen. Neem het initiatief om te leren van de vele bronnen die er zijn.

Begin met je doelen, zoals het opbouwen van een pensioenfonds of sparen voor collegegeld. Dit zijn belangrijke investeringen voor het creëren van financiële zekerheid, dus het is belangrijk om de juiste voertuigen te vinden om in te investeren.

Open voor pensionering een 401(k)- of IRA-rekening.

Voor  een studiefonds, kijk dan naar een 529-plan. Als je een noodfonds van 6 maanden wilt opbouwen, kijk dan naar een hoogrentende spaarrekening of depositocertificaten (cd's). 

Als u gewoon de wateren wilt testen, overweeg dan robo-investeringsopties, zoals Acorns, Wealthfront of Betterment. Deze online bronnen kunnen tegen lage kosten een beleggingsportefeuille voor u opbouwen en beheren.

U moet ook rekening houden met uw risicotolerantie bij het bepalen van uw beleggingsstrategie. Als u minder risico wilt nemen, houdt u het bij cd's of staatsobligaties. Voor een hoger risico kunt u wat geld op de aandelenmarkt, beleggingsfondsen, IPO's (initial public offerings) of onroerend goed beleggen.

De sleutel tot verstandig beleggen komt neer op een aantal principes:

 • Wees goed geïnformeerd over waar u uw geld in steekt
 • Diversifieer uw beleggingsportefeuille (zie #14 hieronder)
 • Beleg consistent in de tijd
 • Houd een langetermijnperspectief aan

Als u zich overweldigd voelt door alle investeringsopties die er zijn, neem dan contact op met een financieel expert die u in de goede richting kan helpen. Hoe eerder u begint, hoe meer u zult profiteren van samengestelde rente om vermogen op te bouwen.

14. Diversifieer uw portefeuille

De fiscaal verantwoordelijke persoon weet dat ze nooit al hun eieren in één mand moeten leggen. Dit geldt met name als het gaat om het beleggen van uw geld.

Uw beleggingen diversifiëren betekent eenvoudigweg dat u belegt in verschillende beleggingsvehikels en soorten activa, zodat uw blootstelling aan het risico van één activa wordt verlaagd. Door “uw geld te spreiden”, vermindert u de volatiliteit die uw portefeuille in de loop van de tijd ervaart.

Gebruik deze financiële strategie om uw risico op financieel verlies te verkleinen wanneer de markt een recessie doormaakt.

15. Zorg voor een pensioenstrategie

Pensioen is een levensseizoen dat u uw hele volwassen leven moet plannen. Van je 20e tot je 60e is het hebben van een financiële strategie van cruciaal belang om op tijd met pensioen te gaan.

Profiteer van het 401(k)-programma van uw bedrijf of open een IRA-account. Vroeg beginnen kan een enorm verschil maken, aangezien samengestelde rente tijd nodig heeft om uw spaarfonds op te bouwen.

Degenen die fiscaal verantwoordelijk zijn, wachten niet tot ze denken dat ze extra geld hebben om te investeren . In plaats daarvan creëren ze een budget en levensstijl in het heden waarmee ze geld kunnen sparen voor de toekomst.

16 . Zorg voor de juiste verzekering

Een andere manier om financiële risico's te minimaliseren en u voor te bereiden op de toekomst, is de juiste verzekeringsdekking te hebben.

Verzekeringen kunnen soms aanvoelen als geldverspilling, vooral als u een uitstekende chauffeur bent of in goede gezondheid. U kunt het gevoel hebben dat het te veel geld is om uit te geven aan iets dat u misschien nooit zult gebruiken.

Het ontbreken van een goede verzekering kan u echter in een kwetsbare fiscale positie tegen het leven brengen. ;s ongelukkige gebeurtenissen. Zonder dat zou u heel snel in een financiële crisis terecht kunnen komen.

Het betalen van verzekeringspremies is hoe u het risico overdraagt ​​aan iemand anders – namelijk de verzekeringsmaatschappij. Zo bescherm je jezelf tegen de financiële aansprakelijkheid die een onverwachte noodsituatie met zich mee kan brengen.

Met de juiste verzekering bescherm je ook je gezin tegen mogelijke financiële lasten. Een tragisch ongeval zou kunnen gebeuren. leiden tot verlies van werk en inkomen. Door een vroegtijdig overlijden kan uw gezin zonder financiële steun komen te zitten.

Fiscale verantwoordelijkheid betekent plannen voor wat er kan gebeuren, zelfs als u hoopt dat het niet gebeurt. Dit is waar verzekeringen het verschil maken tussen financiële zekerheid en financiële rampspoed.

Hier is een lijst met mogelijke verzekeringspolissen die u zou moeten overwegen:

 • Levensverzekering
 • Autoverzekering
 • Ziekteverzekering
 • Huiseigenaar/Huurderverzekering
 • Arbeidsongeschiktheidsverzekering
 • Langdurige zorg
 • Overkoepelend beleid

Een goede kredietwaardigheid (zie #8) kan resulteren in lagere premies, evenals een goed rijrecord en een goede gezondheid. Doe de moeite om verzekeringsmaatschappijen te zoeken voor de beste tarieven telkens wanneer uw polis wordt verlengd. Het is een beetje gedoe, maar u zult waarschijnlijk profiteren van aanzienlijke besparingen.

17. Generatievermogen opbouwen met een nalatenschapsplan

De meeste mensen proberen gewoon in hun levensonderhoud te voorzien door middel van hun pensioen, laat staan ​​om geld te sparen om door te geven aan hun kinderen en kleinkinderen.

Maar fiscaal verantwoordelijk zijn zal u in staat stellen om uw dierbaren te ondersteunen, zelfs daarna je bent er niet meer.

Of het nu gaat om familie-erfstukken, een levend vertrouwen, of het voorbereiden op een overlijden met hulp van een levensverzekering, je kunt opzettelijk zijn over hoe je activa ter beschikking stelt of extra geld voor toekomstige generaties. Weet wat voor soort erfenis u wilt nalaten en maak vervolgens een plan om het uit te voeren.

De beste manier om ervoor te zorgen dat uw nakomelingen ontvangen wat u voor hen hebt bedoeld is met een testament of boedelplan. Het is belangrijk om een ​​estate planning professional te ontmoeten om er zeker van te zijn dat aan alle wettelijke vereisten is voldaan.

Voor meer informatie over het nemen van deze cruciale stap kunt u mijn bericht lezen over hoe u stel een boedelplan op.

18. Leer wat basisprincipes van belastingen

Ik snap het. Belastingen zijn saai. En gecompliceerd. 

Om deze redenen hebben de meesten van ons de neiging ze te negeren. In ieder geval tot het tijd is om aangifte te doen, zodat we elk jaar die mooie belastingteruggave kunnen krijgen.

Als u echter goed begrijpt hoe belastingen werken, kunt u meer geld in uw zak houden.

>

Hier zijn enkele basisprincipes die u zullen helpen minder belasting te betalen:

 • Weet voor welke belastingaftrek en -tegoeden u in aanmerking komt
 • Houd er rekening mee hoeveel inkomstenbelasting van uw cheque wordt afgehouden, en waarom
 • Investeer in fiscaal gunstige rekeningen (401k, IRA, HSA, enz.)
 • Ken het verschil tussen federale, staats- en lokale belastingen
 • Doe liefdadigheidsbijdragen aan non-profitorganisaties
 • Leer hoe u uw eigen belastingaangifte kunt doen belastingen

Er is geen reden om meer belasting te betalen dan nodig is! Elk van deze stappen kan mogelijk meer van uw inkomen beschermen tegen belastingen. Als u meer wilt weten over de basisprincipes van belastingzaken, is de website van de Belastingdienst de beste bron om te leren. 

19. Lees de kleine lettertjes

Onwetendheid is gelukzaligheid, toch?

Nou, totdat het je geld kost.

Wees niet onwetend. Lees de kleine lettertjes op elk document met betrekking tot uw bankrekeningen, beleggingen en verzekeringspolissen. Zorg dat u bekend bent met het vergoedingenschema van elk, wat de rentetarieven zijn en alle andere relevante informatie die u nodig heeft om goede financiële beslissingen te nemen.

Als het jargon u te boven gaat, stel dan vragen. Negeer de ingewikkelde zinnen niet en denk niet dat er niets mis zal gaan.

Neem de tijd om de details te leren kennen. Uw geld is het waard.

20. Blijf uw financiële positie controleren

Persoonlijke financiën zijn een steeds veranderende aangelegenheid in het leven. Er is geen sprake van “instellen en vergeten”. Om fiscaal verantwoord te zijn, dient u periodiek te controleren welke aanpassingen er gedaan moeten worden.

Dit kan gebeuren maandelijks met een budget, of jaarlijks met investeringstoewijzingen. Verschillende levensseizoenen en gebeurtenissen zorgen voor meer redenen om uw financiële situatie onder de loep te nemen en een nieuwe strategie te bedenken.

Verstandig geldbeheer is een voortdurende gewoonte als u verantwoordelijk wilt zijn met uw financiën. Laat zelfgenoegzaamheid u er niet van weerhouden uw financiële doelen te bereiken. Maak de tijd om uw financiën op een consistente basis te bekijken, zodat u volledig voorbereid bent op uw toekomst.

21. Blijf uw financiële kennis vergroten

Wat is het belangrijkste dat u nodig heeft om vermogen op te bouwen?

Volgens Robert Kiyosaki, auteur van Rich Dad, Poor Dad, is het financiële opvoeding.

Geef je ouders of leraren niet de schuld je nooit leren omgaan met je geld. Neem het initiatief om middelen te vinden die u zullen helpen uw financiële geletterdheid te vergroten.

Er is geen excuus om niet meer te leren over persoonlijke financiën. Van podcasts tot boeken tot video's op YouTube, er is een breed scala aan gratis tutorials om je te helpen.

Hier zijn slechts een paar onderwerpen om meer over te leren:

 • Budgetteren
 • Beleggen
 • Inkomen creëren
 • Geld besparen
 • Pensioenfondsen
 • Estate planning

Neem het initiatief om meer te leren over hoe u uw inkomen kunt optimaliseren, uit de schulden kunt komen en sparen voor je toekomst. Er is geen betere manier om te leren fiscaal verantwoordelijk te zijn.

Voor wat inspiratie, bekijk deze 21 gratis online cursussen over persoonlijke financiën.

Wat is fiscale verantwoordelijkheid bij de overheid?

Overheidsinstellingen hebben ook een fiscale verantwoordelijkheid jegens de burgers van een land voor het creëren van economische zekerheid. De overkoepelende taak is om de overheidsuitgaven in evenwicht te brengen met de geïnde belastingen. Als de werkelijke uitgaven gelijk zijn aan belastinggeld, hebben we een evenwichtige nationale begroting.

De realiteit is echter dat de Amerikaanse federale schuld blijft stijgen. Dit resulteert in hogere rentetarieven, een groter risico voor de nationale veiligheid, achterblijvende economische groei en een grotere kans op een fiscale crisis.

Als Amerikaans staatsburger kunt u ervoor kiezen om uw steentje bij te dragen om onze regering ter verantwoording te roepen. Neem contact op met uw lokale vertegenwoordigers en uit uw zorgen en meningen.

Wat is fiscale verantwoordelijkheid in de politiek?

De uitdrukking “fiscale verantwoordelijkheid” kan ook worden toegepast op de context van de politiek, en verwijst doorgaans naar fondsenwerving, het toewijzen van fondsen en het op de juiste manier uitgeven van geld. Dit komt allemaal neer op het volgen van een goed budget.

Overheidsbelastingen voorzien in financiering voor veel verschillende uitgaven, zoals wegen, scholen en naschoolse programma's, en gezondheidszorg. Onze staats- en lokale politici zijn ervoor verantwoordelijk dat deze openbare middelen nooit voor persoonlijke doeleinden worden gebruikt.

Tot slot

Heb je rijkdom opbouwen en uw toekomstige financiële zekerheid vergroten? Vervolgens moedig ik u aan om de financiële gewoonten en strategieën van degenen die fiscaal verantwoordelijk zijn toe te passen op uw eigen financiën. 

Ontwikkel uzelf, maak een plan en ga bewust om met uw geld . Waar u ook staat in het leven, het is nooit te laat om uitdagende fiscale situaties te verbeteren. U kunt leren hoe u controle over uw geld kunt krijgen, uw vermogen kunt vergroten en een sterke financiële erfenis kunt creëren.

Er zijn veel stappen om fiscaal verantwoordelijk te worden. Maar met elke stap die je in de goede richting zet, bereid je je voor op een veilige toekomst voor jou en je geliefde.

Op een dag zul je jezelf dankbaar zijn als al je inspanningen lonen uit.

Plaats een reactie