Hoe geld te besparen als je blut bent: 15 slimme strategieën

u kunt geld besparen, zelfs als u’re brak

geld besparen als je blut bent klinkt misschien onmogelijk, maar dat is het echt niet.

met de juiste mindset en strategie ben je helemaal in staat om geld te besparen, zelfs als het lijkt alsof je geen Dollar over hebt.het enige wat u hoeft te doen is bereid en toegewijd zijn aan het doel om geld te besparen en u kunt succesvol zijn.

Don ’t laat je gebrek aan geld je laten geloven dat je grote doelen gewoon pie-in-the-sky dromen zijn.  die gedachten houden je alleen maar vast.in plaats daarvan, zet je geest op wat je* kunt * controleren– zelfs als dat ’s alleen het nemen van de kleinste baby stap naar een grotere bankrekening.

Dit omvat je gedachten en je acties – inclusief waar je voor kiest om geld aan uit te geven.er zijn veel omstandigheden in je leven die uit je handen kunnen voelen, maar het is belangrijk om te onthouden dat je een keuze hebt in hoe je je geld uitgeeft.

je baan, je huis en zelfs je jaarsalaris zijn allemaal het resultaat van de keuzes die je in het verleden hebt gemaakt.dus, alleen omdat je je de hele tijd Blut voelt, betekent niet dat je nu geen betere keuzes voor jezelf kunt maken.als het geld zo krap is dat je niet eens een paar dollar per maand weg kunt sokken, dan is het tijd om betere opties te kiezen.

Het nemen van een goede, harde blik op uw bestedingsgewoonten zal u helpen met een beter financieel plan te komen.met een beetje bereidheid en intentie, kunt u leren om uw cashflow te beheersen en beginnen met het opbouwen van uw spaarrekening.

nu dat je weet dat er genoeg hoop is om je financiën te verbeteren, zijn hier 15 van de beste tips om geld te besparen als je failliet bent.

#1  Track your expenses & set up a budget

wanneer uw bankrekening nauwelijks een pols heeft, is een van de beste dingen die u kunt doen om er leven in te blazen, het opzetten van een budget.dit zal u helpen uw uitgaven bij te houden en te vinden waar de geldlekken zijn.

voor de komende 30 dagen, bijhouden van elke dollar die ’s komt in en gaat uit.dit omvat al uw inkomsten, uw rekeningen, uw eten, kleding of andere persoonlijke uitgaven, verzekeringen en gas, entertainment, enz.  weet waar elke cent naartoe gaat.

analyseer aan het einde van de 30 dagen hoe je je geld hebt gebruikt:

 • afgezien van de noodzakelijke uitgaven, waar is het grootste deel van je geld gebleven?
 • Wat heb je geld uitgegeven aan dat isn ’t een hoge prioriteit voor u?
 • heeft u maandelijkse uitgaven die kunnen worden verminderd of geëlimineerd?
 • welke kosten kun je vervangen door goedkopere opties?
 • Hoe kunt u uw uitgaven met 5% verminderen? 10%?

Ik weet dat dit allemaal vervelend, beperkend en ongemakkelijk klinkt. Maar geloof me, het is het waard. u ’ ll ontdekken zo veel over uw geld problemen gewoon door het bijhouden en analyseren van uw uitgaven voor een paar weken.

als je wilt leren hoe je geld kunt besparen als je blut bent, moet je controle hebben over je vaste inkomsten en uitgaven. Een budget is de beste manier om te plannen hoe u elke maand uw geld uitgeeft en bespaart. Het geeft je een goed overzicht van hoe je je geld uitgeeft, zodat je gemakkelijk elke dollar zoveel mogelijk kunt uitrekken.

Er zijn veel verschillende budgetmethoden om uit te kiezen, dus kies er een die voor u werkt.je zou goede oude pen en papier, een digitale spreadsheet of zelfs een mobiele app kunnen gebruiken.

Ik persoonlijk ben partijdig voor de nulsommethode, omdat elke dollar wordt verantwoord.wanneer u elke dollar een baan geeft, zijn er geen uitgavenlekken en maximaliseert u uw inkomen.  Als u meer wilt weten, kunt u deze ultieme zero-sum budget resource guide lezen.

 

#2  Grow your income

De eenvoudigsteoplossingen zijn soms het meest effectief. Als je financiën zo krap zijn dat je het zelfs een uitdaging vindt om te overleven, is de volgende stap om meer inkomen te verdienen. Je kunt dat doen door om een opslag te vragen, een beter betaalde baan te krijgen of een side hustle te werken.

gelukkig zijn er in dit digitale tijdperk vrijwel onbeperkte manieren om een bijkomend inkomen te verdienen met internet, zoals het beantwoorden van betaalde enquêtes, het aanbieden van freelance diensten, bloggen, enz.maar u kunt ook diensten aanbieden in uw buurt of een parttime baan bij Target krijgen.

als je hoofdtaak lange uren heeft en je weinig energie achterlaat, kun je passieve manieren vinden om geld te verdienen.  een optie is om een kamer in uw huis te verhuren.deze kans om geld te verdienen vereist heel weinig van u en is slechts een klein ongemak voor uw levensstijl.

als een vreemdeling in uw huis isn ’t aantrekkelijk, overweeg huisdier zitten.iemand ‘ s pooch voeden en ze vrij laten lopen in je tuin is een gemakkelijke manier om extra geld binnen te brengen.

Ik weet dat werken   Meer doesn ’t Klinkt als leuk, maar houd in gedachten dat het ’s Tijdelijk.hoe meer moeite u nu doet om meer inkomsten te genereren, hoe sneller u uw spaargeld kunt opbouwen en de uren kunt terugschalen.

#3  Open een aparte spaarrekening

wanneer u ’re brak, elke dollar die u bespaart is speciaal.  dus, zet uw spaargeld apart van uw andere geld.behandel het alsof het een waardevol en beschermd bezit is door het een eigen account te geven.

niet alleen zal dit u helpen uw spaargeld als gereserveerd en toegewijd voor een specifiek doel te beschouwen, maar het hebben van een aparte rekening strikt voor het stallen van geld zal u helpen georganiseerd en gefocust te blijven.

wanneer al je geld in één pot wordt gedumpt, is het gemakkelijk om te denken dat je meer te besteden hebt dan je echt zou moeten.het openen van een spaarrekening houdt uw bestedingsgeld gescheiden van uw spaargeld, dus u blijft niet vastzitten in de paycheck to paycheck-cyclus.

in het begin denk je misschien dat dit dom of onnodig is.waarom zou je de moeite nemen als je maar $5 per week kunt besparen?  Dit is wanneer je het grotere plaatje moet begrijpen.

om een spaarder te zijn, moet je* handelen * als een spaarder.

het openen van een aparte rekening gaat niet zozeer over de hoeveelheid geld die u eraan toevoegt.  It ’ s over het nemen van opzettelijke actie in de richting van uw doel om geld te besparen.Dit is wat spaarders doen, en u bent nu een spaarder!dus, neem uw $14,63 naar de bank en open een spaarrekening.

vraag uw bank of ze een spaarrekening hebben zonder kosten of vereiste minimumsaldi.je gaat hard werken om die $5 of $10 per week op te bouwen, en het laatste wat je wilt is dat de bank een deel neemt.

als ze nee zeggen, omdat je dinged krijgt als je geld uit een geldautomaat haalt of wat naar je cheque overmaakt, is dat oké.deze boetes kunnen in uw voordeel werken door u ervan te weerhouden impulsieve uitgavenbeslissingen te nemen.

elke dollar die u toevoegt aan uw spaargeld is speciaal omdat het op een dag uw dromen zal laten uitkomen.dus, begin het te behandelen alsof het speciaal is.

#4 Knip onnodige uitgaven uit

je zou kunnen denken dat je maar $10 hebt om elke week te sparen.  en, als dat ’s *echt * de waarheid, dan is dat ’s oke.zolang je begint, ben je op de goede weg.

echter.

Ik kan bijna garanderen dat je meer geld kunt verzamelen met een nadere inspectie.want, tenzij je gratis in de kelder van je ouders woont, liften naar je werk, betalen voor een vaste lijn in plaats van een mobiele telefoon, of het sociale leven van een non hebben, dan zijn er waarschijnlijk enkele uitgaansgebieden die kunnen worden bijgesneden.

maar wacht! Ik wil mijn Netflix en Spotify Premium niet opgeven! En, nou ja, mijn ochtendrit door Starbucks.  of happy hour met mijn gal pals.en ik kan niet in vorm blijven zonder mijn lidmaatschap van de sportschool!en hoe zit het met al het geld dat ik bespaar bij Costco?  en ik neeeeeed mijn boodschappen geleverd!!

Yep.geld besparen betekent minder uitgeven.  en dat kan een beetje prikken.  u ’ll moeten identificeren wat ’s nodig, en wat’s niet.dan moet je uitzoeken wat je bereid bent op te geven om een veiligere financiële toekomst te hebben.

met andere woorden, Zoek uit wat je prioriteiten zijn.want niemand anders geeft meer om je geld dan jij.

probeer deze handige oefening om je op weg te helpen:

 1. schrijf je grootste, meest gedurfde ambities op voor 10 jaar vanaf nu.  u wilt volledig uit de schulden? Schrijf het op.  u wilt verhuizen naar een hut in het bos?  schrijf het op.u wilt uw kleinkinderen elke dag zien of een enorme moestuin hebben of een non-profit starten of uw hele gezin meenemen op een Europese cruise?  ja, schrijf ze allemaal op.
 2. Analyseer vervolgens uw uitgaven met een fijne kam, op zoek naar elke uitgave die niet nodig is.dit kan maandelijkse abonnementen, uit eten gaan, nieuwe schoenen, weekendje weg, of naar de salon voor kleur touch-ups.het kan ook dat late model voertuig geparkeerd in uw garage u re het maken van betalingen op.of zelfs het huis met 4 slaapkamers waar je in woont, zuigt 43% van je inkomen op.beschouw elke uitgave als een uitgave die het potentieel heeft om te worden geëlimineerd of verminderd.Tel vervolgens het totaal op dat je zou besparen als je geen geld aan deze dingen zou uitgeven.
 3. nu, heb een klein come-to-Jesus moment met jezelf door deze vraag te beantwoorden:  Is het belangrijker voor mij om dit geld uit te geven aan al deze dingen die ik nu niet nodig heb, of om het te sparen voor de doelen die ik later wil bereiken?schrijf je gedachten op en laat je antwoord je beslissingen leiden om je huidige uitgaven te veranderen.

natuurlijk is dit niet alles of niets.je bestedingsprioriteiten zullen veranderen en aanpassen als je erachter komt wat echt de moeite waard is om los te laten en wat je niet bereid bent op te geven.

wat ’s het belangrijkste is opzettelijk te zijn met hoe u uw geld gebruikt en uw prioriteiten te laten inspireren bij uw financiële beslissingen.zodra u zich volledig bewust bent van welke kosten optioneel zijn, kunt u die beslissingen nemen vanuit een geïnformeerd perspectief, en niet uit impulsieve gevoelens.

#9  verkoop ongewenste huishoudelijke artikelen

zodra u gestopt bent met onnodig geld uitgeven, uw uitgaven hebt verlaagd en uw spaargeld hebt geautomatiseerd, kunt u 8217;re op weg naar stashing geld weg als een baas–zelfs als je’ re brak.

het goede nieuws is dat je nog een paar tactieken hebt die je kunt gebruiken om geld te besparen.een daarvan is het verkopen van ongewenste, ongebruikte of onnodige items die u bezit.

toen ik een kind was, herinner ik me dat mijn moeder grote tuinverkopen had en altijd honderden dollars verdiende.ze hield van alle opzet en werk dat gaat in het aantrekken van kopers en onderhandelen prijzen.dit is een snelle manier om wat extra geld te verdienen, maar het vereist planning en organisatie en een heel weekend om te sparen.

als je liever het opzetten van tafels en het ophangen van borden overslaat, kun je ervoor kiezen om dingen op eBay, Craigslist of NextDoor te plaatsen.zelfs Facebook heeft een online advertentieportaal, Marketplace genaamd.deze aanpak duurt meestal langer om items te verkopen dan een goede garageverkoop, maar je hebt meestal minder ruilhandel en kunt tegen een hogere prijs verkopen.

voor high-ticket items zoals antiek of Fijne Sieraden, probeer high-end consignatie winkels in uw omgeving.verkoop uw zacht gebruikte, hoogwaardige kleding, schoenen en accessoires op sites zoals Thred Up of Poshmark.

ga door je huis en verkoop de dingen die je niet leuk vindt of gebruikt. Als u dat doet, maakt u niet alleen veel ruimte vrij, maar brengt u ook wat extra geld binnen dat u kunt gebruiken om schulden af te betalen of spaargeld op te bouwen.zorg er wel voor dat je een plan hebt voor het geld dat je verdient, zodat je winst niet wordt verspild aan impulsaankopen.

#10  Koop gebruikte (of krijg gratis)

net zoals u geld kunt verdienen met het verkopen van uw ongewenste items, kunt u ook *geld besparen* wanneer u gebruikte goederen van andere mensen koopt.

wanneer je te blut bent om te sparen, kun je wat extra geld vrijmaken door ervoor te kiezen om voorzichtig gebruikte kleding, huishoudelijke artikelen, meubels en andere items te kopen in plaats van de volledige prijs in de winkel te betalen.

kringloopwinkels zijn een voor de hand liggende plek om gebruikte goederen te vinden die een fractie van de nieuwe prijs zijn.  er zijn echter een aantal andere keuzes waar u kunt addertje onder het gras geweldige koopjes.

als je op zoek bent naar merknaamstijlen, bekijk dan Plato’s Closet en My Best Friend’s Closet.als u liever het gemak van online winkelen, winkel Thred Up of Poshmark.

voor zo ongeveer alles wat je op de markt voor, blader veilingen op eBay of vind lokale verkopers op NextDoor of Facebook Marketplace.

vergeet ook niet die garageverkopen op zaterdagochtend, waar verkopers echt gemotiveerd zijn om zich te ontdoen van dingen die ze niet meer willen.

tot slot, zorg ervoor dat u de gratis sectie van een online geclassificeerde site bekijkt.u kunt soms zelfs een e-mailalert instellen die u op de hoogte stelt van de nieuwste items die mensen gratis weggeven in uw omgeving.

een laatste suggestie om meer geld vrij te maken voor besparingen is om gewoon in een uitgavenstaking te gaan.als je het kunt zwaaien, verbind je er dan toe om een paar maanden geen kleding, schoenen of huishoudelijke artikelen te kopen.dit is een geweldige oefening om te leren hoe u uw geld kunt beheersen en uw financiële doelen op de eerste plaats kunt zetten.

#11  Daag jezelf uit met No-spend days

een van de meest voor de hand liggende manieren om geld te besparen, zelfs wanneer u’re brak is om stop gewoon met uitgeven.

natuurlijk moet je betalen voor het dak boven je hoofd en het eten dat je eet.maar hoe zit het met die spontane coffeeshop drive-throughs, die snoepreep bij de kassa, of de film die je huurde op Amazon?al die kleine uitgaven tellen in de loop van de tijd op en houden u tegen om uw spaardoelen te bereiken.

een manier om meer bewust te zijn van uw uitgaven is door het opzetten van No-spend uitdagingen voor jezelf.kies gewoon een dag (of twee) tijdens de week waarop u zich ertoe verbindt geen geld uit te geven.  van alles.  voor elke prijs.

Dit betekent geen Starbucks koffie, geen Doritos uit de automaat, Geen take-out op weg naar huis.  niet eens een kwart in de parkeermeter.

misschien moet u vooruit plannen als u meestal betaalt voor het openbaar vervoer of parkeren voor uw werk.je zou een dag kunnen kiezen waarop je niet werkt, of vragen om een lift te nemen met een collega.

het gaat er niet om het leven ongemakkelijk te maken, zodat je eenmaal per week een paar dollar kunt besparen.  It ’ s over het ontdekken waar je zou kunnen bezuinigen op een regelmatige basis, zodat u uw spaardoelen sneller kunt bereiken.

jezelf de gemakken ontzeggen die je in de gewoonte hebt om ervoor te betalen, zal je helpen je bewust te worden van wat je prioriteiten echt zijn en je vermogen om geld te besparen wanneer je dat echt wilt.

#12  herfinancier uw schuld

een reden waarom je misschien het gevoel dat je’re brak de hele tijd is vanwege de schuld die je’re in.niet veel is erger dan het kleine inkomen dat je verdient te geven om dingen af te betalen die je maanden (of zelfs jaren) geleden hebt gekocht.

toch kunt u de kosten van uw schuld te minimaliseren door het verlagen van de rente die u betaalt.  Dit kan op verschillende manieren.

een strategie die ik graag gebruik is de 0% balance transfer promotie.een snelle Google-zoekopdracht toont u die creditcarduitgevers die een 0% – aanbieding verlengen als u uw huidige tegoeden naar hun kaart overmaakt.het 0% – tarief duurt meestal 6 tot 18 maanden, wat uw totale schuld aanzienlijk kan verminderen als u momenteel saldi met hoge rente hebt.u zult meestal 2-3% van uw saldi in vergoedingen moeten betalen, dus u moet deze kosten altijd afwegen tegen de rente die u bespaart.hoe hoger de rente die u nu betaalt en hoe langer de promotie duurt, bespaart u het meeste geld.

een andere manier om je interesse te verlagen is omconsolideer uw consumentenschuld in één lening met lagere rente.dit kan een lening met eigen vermogen zijn, een banklening of zelfs een privélening van iemand die u persoonlijk kent.  zorg er wel voor dat de voorwaarden die u akkoord gaat met don ’t hebben u meer betalen op de lange termijn.naast het verlagen van uw rente, wilt u ook de aflossingsperiode minimaliseren, zodat u uw schuld zo snel mogelijk kunt afbetalen.

voor studieleningen kunt u meerdere saldi combineren tot één particuliere lening tegen een lager tarief.probeer opnieuw te herfinancieren met kortere termijnen om de terugbetaling te versnellen.

ten slotte kunt u uw hypotheek mogelijk herfinancieren tegen een tarief dat laag genoeg is om u mogelijk honderden dollars per maand te besparen.

voor al deze opties moet u een goede credit score en betalingsgeschiedenis hebben, dus controleer uw kredietrapport voordat u een lening met lagere rente aanvraagt.

#13  Get out of debt

het minimaliseren van uw rente is een goed begin om uw schuld te verlagen.maar, als je wilt stoppen met het gevoel Blut de hele tijd en beginnen met het bereiken van uw grote financiële doelen, moet je om zich te ontdoen van de schuld helemaal.

zolang je schulden hebt, zal je vermogen om geld te besparen drastisch worden beperkt.zodra u lagere tarieven vastzit, maakt u een schuldenbetalingsplan dat u kan helpen een schuldenvrij leven te bereiken.

Het creëren van een schuld afbetalingsplan klinkt misschien als een enorme taak om te volbrengen, maar het is echt niet moeilijk.  hier is een snelle stap-voor-stap om u op weg te helpen:

 1. Verzamel alle lopende schuldverklaringen.afhankelijk van uw prioriteiten, kunt u uw hypotheek opnemen of niet.maar zeker ook creditcards, studieleningen, autoleningen of een andere rentedragende lening.neem ook medische rekeningen op, omdat dit ook schulden zijn, hoewel ze meestal geen rente hebben.
 2. Noteer het saldo van elke lening, de rentetarieven en de minimale maandelijkse betalingen die nodig zijn.
 3. prioriteer uw schuldsaldi in de volgorde waarin u ze wilt afbetalen.u kunt eerst de kleinste saldi uitschakelen of beginnen met de saldi met de hoogste rente.  It ’ s uw keuze.
 4. gebruik uw budget om het bedrag te bepalen dat u elke maand op uw schuld kunt toepassen.vind manieren om kosten te besparen en zelfs meer inkomsten te verdienen, zodat u uw schuld sneller kunt aflossen.
 5. betaal het minimum op al uw schuldsaldi, *behalve* degene die de hoogste prioriteit heeft.  voor deze, u ’ll maximaliseren van de betaling met de rest van uw begroot bedrag.dus laten we bijvoorbeeld zeggen dat je $500 per maand kunt budgetteren voor schuldenbetalingen.naast het saldo dat u eerst wilt afbetalen, hebt u nog 5 saldi met minimale betalingen die oplopen tot $275,00.nadat u deze hebt betaald, past u de rest van uw gebudgetteerde bedrag ($225) toe op uw schuld met de hoogste prioriteit.
 6. wanneer u uw eerste geprioriteerde schuldsaldo hebt afbetaald, begint u uw tweede geprioriteerde saldo met dezelfde methode af te betalen.

dat is het!nu je een plan hebt, werk je aan het plan.  uw plan doet u geen goed als u don ’t daadwerkelijk uitvoeren en vasthouden aan het.

zodra je begint met het uitschakelen van saldi, zal je focus en doorzettingsvermogen om schuldenvrij te zijn toenemen.u zult meer vertrouwen krijgen in uw financiële beslissingen en meer gemotiveerd zijn om alles te doen wat nodig is om uw schuld te verpletteren.  It ’ s een geweldig gevoel!

door uw schuld weg te vegen, kunt u het geld dat u in rente hebt betaald gebruiken om uw netto vermogen te laten groeien met spaargeld en samengestelde rente.

#14  be flexible

i’m vrij zeker toen je je budget maakte (zie #1)#8217;beitel het in steen of teken het in bloed.

uw budget moet flexibel zijn, zodat u aanpassingen kunt maken wanneer u dat nodig acht.het is tenslotte uw geld,en u bent de baas van het geld.

Dit betekent dat u uw budget routinematig moet evalueren. Uw budget mag nooit hetzelfde blijven en regelmatig worden herzien, bij voorkeur maandelijks.

de belangrijkste reden voor het regelmatig evalueren van uw budget is om manieren te vinden om uw inkomen te maximaliseren.u moet altijd zoeken naar uitgaventerreinen die u kunt verminderen en inkomensmogelijkheden die u kunt vergroten.

naarmate je leert om je geld te budgetteren en een spaargewoonte te ontwikkelen, zul je je meer bewust worden van manieren waarop je het meeste uit je inkomen kunt halen.wanneer u dat doet, pas dan uw budget aan zodat u uw spaardoelen sneller kunt bereiken.

#15  Take it slow &steady

een leven lang niet altijd de juiste financiële beslissingen nemen, zal niet worden rechtgezet door al het geld dat je nu hebt te besparen. Net als het verliezen van gewicht, het ontwikkelen van de gewoonte van het besparen kost tijd. Bovendien, als je helemaal blut bent, lijkt het idee om iets op te slaan misschien onredelijk.

Dit vereist wat geduld en toewijding.geef jezelf en je nieuwe keuzes tijd om wat tractie te krijgen.geef niet op na 3 weken omdat je denkt dat $24.86 op je nieuwe spaarrekening waardeloos is.

een spaarder worden gaat over de gewoonten die je beoefent.als je echt een noodspaarfonds van 6 maanden wilt hebben binnen de komende 3 jaar, moet je eerst beginnen met het beoefenen van de gewoonte om nu te sparen.geef niet op voordat je begint, alleen maar omdat je niet kunt redden wat je denkt dat je zou moeten sparen.

onthoud – focus op wat je kunt controleren, en hoe elke besparingsbeslissing die je maakt een verbetering is ten opzichte van helemaal niets sparen.

schrijf dus je financiële doelen op, ongeacht hoe onbereikbaar ze momenteel lijken te zijn, en begin dan te sparen.je zult alleen falen als je opgeeft.

Video:  18 Money Tips For Broke People

Final Thoughts

i know what it’s like living paycheck to paycheck.  geloven er ’s geen ruimte om iets te redden.

ik ’ve ook geleerd dat de helft van deze overtuiging is mijn financiële situatie, en de andere helft is mijn mindset.als je eenmaal accepteert dat al je inkomsten en uitgaven gewoon keuzes zijn die je in het verleden hebt gemaakt, zul je je realiseren dat je financiële toekomst kan worden verbeterd door alleen maar betere keuzes te maken.

Je kunt een andere baan kiezen.je kunt een andere buurt kiezen.je kunt een ander huis kiezen.
U kunt een ander voertuig kiezen.je kunt een andere levensstijl kiezen.je kunt een andere mindset kiezen.

het leven draait om keuzes.wanneer je die dingen kiest die aansluiten bij je prioriteiten en waarden, zul je het leven bereiken dat je wilt.

leer je omstandigheden vanuit een andere kijk te zien.  breek die“gebroken ” mindset en vervang het door een rijk aan mogelijkheden en kansen.

het is tijd om de controle over te nemen en te geloven dat je al alles hebt wat je nodig hebt om geld te besparen voor een veilige financiële toekomst.

ben je er klaar voor?

 

Plaats een reactie