Hoe Geldproblemen In Het Huwelijk Op Te Lossen (Met 3 Effectieve Stappen)

het overwinnen van geldkwesties in je huwelijk

veel paren worstelen om hun geldkwesties succesvol te beheren.sommigen proberen een betere controle over hun financiën te krijgen, maar misschien is er geen gelijke toewijding aan het plan.dit kan vaak gebeuren wanneer de ene een spaarder is en de andere een spender.

andere koppels gewoon don’t praten over financiële doelen samen, dus er is geen richting.  Dit resulteert vaak in living paycheck to paycheck met hoge schuldsaldi.

geen van deze situaties is ideaal.dus, hoe kunnen u en uw echtgenoot op dezelfde pagina komen met uw persoonlijke financiën?

in deze post, I ’ll vertellen u 3 praktische stappen voor hoe om geld problemen op te lossen in het huwelijk en waarom u misschien niet in staat om de begroting met succes als een paar.

het goede nieuws is, het is volledig mogelijk om financiële uitdagingen met uw echtgenoot te overwinnen.

misschien moet je gewoon uitzoeken wat je tegenhoudt voordat je gemotiveerd kunt raken om vooruit te gaan en de controle over te nemen.

zodra u de wegversperringen identificeert, kunnen de oplossingen zich duidelijk presenteren.

Hier zijn 3 actiestappen die u kunt nemen om te leren hoe u geldkwesties in uw huwelijk kunt oplossen en uw financiën samen kunt aanpakken.

1.  wees opzettelijk met communicatie

gebrek aan communicatie is een veel voorkomend probleem in huwelijken, maar als het gaat om financiën, kunnen er ernstige en blijvende gevolgen zijn.

geldconflicten in het huwelijk voegen extra stress toe aan de relatie.Stress kan leiden tot een storing in de communicatie, wat kan leiden tot een gebrek aan vertrouwen.zodra het vertrouwen is gebroken, wordt echtscheiding een dreigende bedreiging.

Dit is waarom geldproblemen een van de belangrijkste redenen zijn voor echtscheiding in Amerika.

wanneer de ene echtgenoot een spaarder is en de andere een spender, gebeuren productieve geldgesprekken meestal niet vanzelf.het is dus van cruciaal belang dat u beiden opzettelijk bezig bent met het creëren van voortdurende discussies over uw persoonlijke financiën samen.

als noch u noch uw echtgenoot gesprekken beginnen over hoe u uw geldbeheer kunt verbeteren, moedig ik u aan om de eerste stap te zetten.

Open een gesprek dat je inspanningen als team ondersteunt.geld praten kan stressvol en frustrerend zijn, vooral als je partner heel andere ideeën heeft over hoe om te gaan met financiën.

zelfs Dave Ramsey leert in zijn financiële cursussen dat, in een huwelijk, men meestal een“nerd ” die wil redden, en de andere is een“vrije geest” die doesn’t.  ik denk dat het &#8217 ‘ s deel van de wet die tegenpolen aantrekken.

het belangrijkste om te onthouden is dat elke persoon sterke punten heeft om bij te dragen, en wanneer beide partners in hen opereren, is het huwelijk er sterker voor.

als je partner gewoon niet geïnteresseerd is in praten, kan hij zich gewoon ongemakkelijk voelen.  geef niet op. Blijf het onderwerp ter sprake brengen en vertel uw partner uw gedachten over geldbeheer en de voordelen van budgettering.

wees geduldig en verleen genade. Het kan tijd kosten voor je partner om bij te komen en je perspectief te zien.

en zelfs als je partner nooit op de budgetwagon springt, kun je je steentje bijdragen.begin met het bijhouden van uw uitgaven, stel budgetcategorieën in, zet wat opzij voor besparingen.  je kunt nog steeds een verschil maken en vooruitgang zien.

wie weet, misschien is het de vooruitgang die hem zal winnen.

het belangrijkste is om de communicatielijnen te openen, zodat jullie weten wat de andere waarden zijn en je een manier kunt vinden om samen te werken.

(als je het gevoel hebt dat je je pogingen om met je echtgenoot te communiceren hebt uitgeput, raad ik echtelijke counseling ten zeerste aan.)

2.maak samen financiële doelen

als je geen financiële doelen hebt die je met elkaar deelt, kun je vast blijven zitten in de paycheck-to-paycheck-cyclus en nooit financiële vrijheid ervaren.

hulpmiddelen zoals een budget, een schuldenbetalingsplan en een pensioenfonds kunnen u helpen uw financiële doelen te bereiken.maar als je geen doelen hebt, dan is er weinig motivatie om deze tools toe te passen om je financiën te verbeteren.

besteed wat tijd aan nadenken over wat je wilt bereiken met je geld.

misschien wil je gewoon binnen je inkomen leven en niet te veel uitgeven. Dit doel kan u motiveren om een budget nauwlettend in de gaten te houden en de uitgaven te beperken, zodat u niet in uw spaargeld duikt.

of misschien wil je echt meer geld uitgeven aan schulden.als je al vastgebonden bent, kan dit betekenen dat je uitgaven moet besparen of moet uitzoeken hoe je je inkomen kunt verhogen.

een manier om samen over geld te praten is door je dromen met elkaar te delen.

  • wil je reizen?
  • wil je een bedrijf starten?
  • wilt u uw droomhuis groot genoeg bouwen om al uw kleinkinderen te huisvesten?
  • wil je op missie reizen naar andere landen?

De meeste grote dromen vereisen een financiële investering en/of opoffering.je kunt niet blijven hopen dat je dromen uitkomen zonder duidelijke financiële doelen te hebben om je daar te krijgen.

begin met het einde in gedachten en laat je dromen de doelen motiveren die je samen stelt.uw gedeelde financiële doelen zullen u helpen meer verenigd te zijn in uw financiën en zullen u inspireren om samen betere geldbeslissingen te nemen.

3.  houd elkaar verantwoordelijk

Je kunt veel frustratie voelen als je partner een spender is en niet lijkt te geven om sparen.

maar denk je wel eens na over hoe je je zou voelen als het hem zou schelen?& Nbsp; Wat als hij je vroeg naar het geld dat je uitgeeft?

het is gemakkelijk om met de vinger te wijzen als je het gevoel hebt dat je aan de goede kant van geldbeheer staat.iemand anders ter verantwoording roepen is makkelijk.

maar als je partner wees op je overbesteding, hoe zou je je dan voelen?

niet opzettelijk zijn met uw financiën betekent dat niemand verantwoordelijk is.je geeft gewoon uit wat je wilt, wanneer je wilt, totdat het op is.

maar als je geldproblemen in je huwelijk wilt oplossen, moeten jullie * allebei * binnen de grenzen blijven waar je het over eens bent.   

het ’s gemakkelijk om te wijzen op de andere ’s tekortkomingen en de schuld van uw echtgenoot voor overbesteding.  maar, u ’re waarschijnlijk geen perfecte budget keeper ook niet. (Misschien kom je er gewoon mee weg omdat hij niet oplet.)

en, als je volkomen eerlijk bent, zou je kunnen toegeven dat je denkt dat waar je geld aan uitgeeft belangrijker is dan waar hij geld aan uitgeeft.

#justkeepingitreal

De angst voor verantwoording kan mogelijk een reden zijn waarom je niet te maken hebt met de geldkwesties in je huwelijk. Misschien geniet je van de vrijheid om geld uit te geven zonder aan iemand verantwoording te hoeven afleggen. En het is moeilijk om dat los te laten.

als je je als stel aan een budget wilt houden en samen je financiën wilt verbeteren, moeten jullie allebei verantwoordelijk worden gehouden.   

Als u opzettelijk positieve gesprekken over geld wilt voeren en u gemeenschappelijke financiële doelen deelt, moet verantwoording een natuurlijk onderdeel zijn van uw geldbeheer.

maar als je merkt dat slechte keuzes vaak over het hoofd worden gezien of niet worden aangepakt, zorg er dan voor dat je dit met je echtgenoot bespreekt.geef toe dat je niet perfect bent met geld, en nodig hem uit om je verantwoordelijk te houden voor het nemen van financiële beslissingen die je gemeenschappelijke doelen dienen.  zorg er dan ook voor dat je hem verantwoordelijk houdt wanneer dat nodig is.

When you know better, you do better

dat is eigenlijk een van mijn favoriete citaten, gesproken door wijlen Maya Angelou.

achteraf gezien is het 20/20.  het ’s gemakkelijk om terug te kijken en te zien waar je verknoeid.We hebben allemaal de neiging om hard voor onszelf te zijn omdat we in het verleden geen betere beslissingen hebben genomen.

maar het is belangrijk om onze jongere zelf extra gratie te geven, omdat het leven ingewikkeld en moeilijk te achterhalen kan zijn.

soms weten we niet beter totdat we leren van de fouten die we hebben gemaakt.

Als u wilt leren hoe u stressvolle geldkwesties in uw eigen huwelijk kunt oplossen, kunnen deze drie praktijken u en uw echtgenoot helpen op dezelfde pagina te komen en samen uw financiële doelen te bereiken.

don’t focus te veel op hoe je gefaald deze gebieden in het verleden.blijf in plaats daarvan gewoon proberen te leren en te groeien en een betere beheerder van uw gedeelde financiën te worden.

committeren aan opzettelijke communicatie, financiële doelen en verantwoording.  dan kun je verder gaan met beter weten en beter doen.

Plaats een reactie