Hoe Kunnen Beperkende Overtuigingen Ons Schaden? Hier Zijn 5 Manieren

welke schadelijke beperkende overtuigingen houdt u vast?

heb je ooit een van deze gedachten in je hoofd gehad?

Ik zal altijd paycheck to paycheck leven.ik verdien geen succes.
I ’m niet gekwalificeerd om een bedrijf te starten.
I’ m ik ga gewoon falen als ik het probeer.ik ben gewoon een saai persoon.Ik zal nooit veel vrienden hebben.ik heb geen tijd om naar de sportschool te gaan.ik kan het me niet veroorloven om gezonder voedsel te kopen.ik heb geen unieke ideeën.Ik zal nooit goed zijn met geld.het is te laat voor mij.

als je bent zoals de meeste mensen, zou je antwoord ja zijn –   omdat bijna iedereen worstelt met beperkende overtuigingen.

maar is dit zo verschrikkelijk? Hoe kunnen beperkende overtuigingen ons eigenlijk schaden?

een geloof is per definitie de acceptatie dat iets waar is. En daarom wordt het zelden betwist.het probleem is dat veel van je overtuigingen zijn ontwikkeld uit omstandigheden die niet langer relevant zijn.en dat betekent dat ze misschien niet langer gegrond zijn in de waarheid, of jullie nog steeds ten goede komen.

*vooral als je geloof je probeert te beschermen tegen ongegronde angst.

Dit is waarom het belangrijk is om het zelfbewustzijn te bevorderen dat die gedachten kan identificeren die een beperkende overtuiging ondersteunen, en je een begrip geven van hoe ze een negatieve invloed hebben op je leven.

in deze post ga ik je vertellen over de negatieve effecten van beperkende overtuigingen, hoe ze ons kunnen schaden en hoe je je geest kunt bevrijden van beperkende overtuigingen om je grootste potentieel te bereiken.

hulp nodig bij het creëren van echte verandering in je leven? Download dit gratis Verander je leven werkboek van 6 pagina ‘ s voor praktische actie!

wat zijn beperkende overtuigingen?

beperkende overtuigingen zijn gedachten die je geloof in wat mogelijk is beperken en voorkomen dat je je grootste potentieel bereikt.deze gedachten zijn vaak diep geworteld in je onderbewustzijn, dus ze worden een filter van valse overtuigingen waardoor je je ervaringen interpreteert en je capaciteiten bepaalt.

Iedereen heeft geloof.We vormen ze vanaf de kindertijd, terwijl we ervaringen opnemen die verbonden zijn met onze ouders, familie, vrienden, media, geloof en talloze andere invloeden.

ze beginnen als feiten – gewoon neutrale omstandigheden in ons leven.deze omstandigheden vormen onze ervaringen, waaruit onze hersenen ideeën ontwikkelen en betekenis zoeken die we vervolgens gebruiken om levensgebeurtenissen te interpreteren op basis van onze emoties.het zijn deze interpretaties die uiteindelijk onze overtuigingen vormen in de waarheden die we accepteren als feiten, zelfs als ze dat niet zijn.

en naarmate we ouder worden, worden deze overtuigingen dieper en sterker totdat ze elke gedachte die we hebben beïnvloeden. Deze gedachten leiden tot gevoelens, die onze acties bepalen.

helaas zijn deze overtuigingen vaak vals en dienen ze alleen om onze inspanningen om een bevredigend leven te hebben te saboteren.ons resulterende gedrag is als zelfvervullende wegversperringen die ons tegenhouden van de prestaties die we het meest verlangen.

Het is onnodig te zeggen dat beperkende overtuigingen een aantal zeer ernstige gevolgen kunnen hebben.

een lijst van veel voorkomende beperkende overtuigingen

beperkende overtuigingen zijn geworteld in angst, die zich op verschillende manieren kan presenteren.

soms kan angst worden onthuld door angst, stress of een gevoel van overweldiging of uit de hand lopen.

maar soms kan angst vermomd worden als woede, apathie, uitstelgedrag en zelfs perfectionisme.

hier zijn 7 voorbeelden van de meest voorkomende kern beperkende overtuigingen waar veel mensen mee worstelen:

 • faalangst: I’ll nooit slagen, dus waarom proberen
 • angst voor succes: als ik slagen, ik won’t voldoen aan anderen’ verwachtingen
 • angst voor afwijzing: ik pas nooit in
 • angst om niet goed genoeg te zijn: Ik kan’t start mijn eigen bedrijf
 • angst om niet slim genoeg te zijn: mijn mening isn’t belangrijk
 • angst om onbemind te zijn: Ik moet mezelf veranderen om mijn zielsverwant te vinden
 • angst om niet verdiend te zijn: i’m niet waardig van een promotie

elk van deze kern beperkende overtuigingen zal de interpretatie vormen van elke omstandigheid die verbonden is met een van deze angsten.

dus laten we bijvoorbeeld zeggen dat je worstelt met een beperkende overtuiging gebaseerd op de angst voor afwijzing.je kunt sociale situaties vermijden omdat je denkt dat ze er alleen maar toe leiden dat je wordt afgewezen en buiten de gesprekken wordt gelaten (zoals gewoonlijk).je stelt je alleen voor, in een hoek van de kamer, terwijl iedereen om je heen lacht en zich vermaakt.dus, omdat je gelooft dat dit waar is (en dus onvermijdelijk), bescherm je je emoties door thuis te blijven en Netflix te kijken.weer alleen, omdat iedereen je afwijst.

je interpretatie van hoe je in sociale situaties past (het beperkende geloof) resulteert in acties die alleen het beperkende geloof valideren.

het is deze negatieve lus die je vasthoudt in een baan die je haat, een disfunctionele relatie of een paycheck to paycheck-cyclus.

beperkende overtuigingen hebben de kracht om je te beroven van een succesvol en bevredigend leven, zonder dat je het je zelfs maar realiseert.

maar het hoeft’ t niet zo te zijn.je hoeft geen slaaf te zijn van beperkende overtuigingen.

Je hebt controle over wat je denkt en gelooft. Als je eenmaal ontdekt hoe schadelijk beperkende overtuigingen in je eigen leven zijn geweest, kun jeopzettelijk om ze te vervangen door empowerment.

hoe kunnen beperkende overtuigingen ons schaden?

beperkende overtuigingen zijn als mentale barrières die ons belemmeren om onze doelen te bereiken en de realiteit te creëren die we verlangen.deze schadelijke overtuigingen kunnen van invloed zijn op alle gebieden van het leven, zoals:

 • carrière/succes
 • huwelijk/relaties
 • geld/Financiën
 • ouderschap
 • spiritualiteit
 • mentale/fysieke gezondheid

wanneer we onszelf beperken in elk van deze gebieden, bereiken we nooit volledig ons volledige potentieel in elk van deze gebieden.

hier zijn 5 manieren waarop beperkende overtuigingen je kunnen weerhouden van het leven dat je wilt.

#1 beperkende overtuigingen voorkomen dat je grote doelen creëert en bereikt

Ik dacht dat ik nooit het grootste deel van mijn grote doelen omdat ik gewoon lui was. had geen tijd.  Het was te moeilijk.

maar eigenlijk zijn al deze excuses slechts een dekmantel voor een beperkende overtuiging die me vertelt dat ik het niet waard ben om grote doelen te bereiken.

Waar komt dat vandaan?waarschijnlijk iets geks als het niet krijgen van een hoofdrol in the Sound of Music toen ik in de 7e klas zat.en dan niet in de pom squad op de middelbare school.en dan afgewezen worden door de ene universiteit waar ik me heb aangemeld.

geen van deze ervaringen was traumatisch of verwoestend.maar bij elk van hen dook de interpretatie dat ik niet goed genoeg was dieper in mijn onderbewustzijn.

en nu leidt mijn onderbewustzijn de show.

Het grappige is, mijn bewuste geest houdt ervan om grote doelen te creëren en volledig te geloven dat ik in staat ben om ze te bereiken.

maar die diepgewortelde beperkende overtuiging dat ik nooit een van hen zal bereiken, is als een wegversperring met een groot bord dat zegt: “geen Thru Road, maak hier een U-bocht!”& #8221;

onvermijdelijk overtuig ik mezelf dat het doel niet echt zo belangrijk is, of het is niet zo verschrikkelijk als ik het nooit bereik.

vermijd je het maken van grote doelen omdat je denkt dat het zinloos is?of maak je aan het begin van elk jaar een lijst met doelen, maar haal je ze nooit van de grond?

zo ja, vraag jezelf dan af waar je’re bang voor bent.  welke angst weerhoudt je ervan om verder te gaan?

en, waarom denk je dat je het niet waard bent om ze te bereiken?

het ’s waarschijnlijk heb je een beperkende overtuiging die je tegenhoudt. Besteed wat tijd aan het proberen te identificeren wat het is, zodat je in plaats daarvan je doelen kunt stellen vanuit een plaats van waarheid en hoop.

#2 beperkende overtuigingen ontmoedigen je om kansen te zien en te creëren

als je je niet gelooft ’ als je goed genoeg bent om een promotie te krijgen, zul je de kansen die zich voordoen over het hoofd zien.

evenzo, u won’t overwegen het initiëren van een vergadering met je baas om je eigen kans om promotie te creëren.

misschien heb je zelfs collega ‘ s die je aanmoedigen om te solliciteren naar een betere functie vanwege het potentieel dat ze in je zien.maar, tenzij je het ziet en het zelf gelooft, zul je deze suggesties niet serieus nemen.

beperkende overtuigingen houden je vast waar je bent omdat je ervan overtuigd bent dat je niet iets beters verdient. 

Ik had vroeger een cadeaubon.ik hield ervan om ze te maken, maar ik kon gewoon niet over het bedriegersyndroom heen komen dat als een donkere wolk over me hing.  Ik was altijd bang dat iemand erachter zou komen dat ik ’t a “real ” gift basket creator–  wat dat ook betekent.

niemand heeft me ooit verteld dat ik geen professional was.sterker nog, de meeste mensen vertelden me dat ze van mijn cadeau mand creaties hielden.het enige wat me tegenhield was wat ik over mezelf geloofde, en dat was een leugen.toen mijn dochter werd geboren, was dat mijn excuus om de winkel te sluiten.

meestal is succes niet het resultaat van geluk of genetica of mojo.succes is het resultaat van voorbereid zijn wanneer de juiste gelegenheid zich voordoet en er vervolgens voor gaan!

ben je gemotiveerd door alle kansen die je om je heen ziet?

of negeer je ze omdat je denkt dat ze niet voor jou bedoeld zijn?

Gegijzeld worden door een beperkende overtuiging die zegt dat je nooit succesvol zult zijn, zal je verblind houden voor deze kansen. Dan, wanneer je collega gepromoveerd wordt, voel je je gewoon gevalideerd in die overtuiging.

het krachtige geloof dat je in staat bent en succes waard bent, moet op de eerste plaats komen.als je dat eenmaal hebt begrepen, zijn je ogen open voor alle kansen die je omringen.

#3 beperkende overtuigingen veroorzaken dat je vervullende relaties mist

Ik ging naar 6 verschillende scholen tegen de tijd dat ik de 8e klas bereikte, en ik had het moeilijk om vrienden te maken en te houden.tegen mijn laatste jaar was ik klaar om mijn kleine woonplaats te verlaten en opnieuw te beginnen in de grote stad Los Angeles.

wat ik me niet realiseerde was dat mijn hart en geest in die vormingsjaren van vorm waren veranderd, en ik was niet volledig hersteld van het gevoel dat ik er niet bij hoorde.het geloof dat ik geen vrienden kon maken was diep.

wat ik nu weet is dat dit beperkende geloof ervoor heeft gezorgd dat ik door de jaren heen een aantal geweldige vriendschappen heb gemist. Ik kon niet voorbij de mindset dat ik slecht was in het maken van vrienden, dus mijn acties alleen gevalideerd dat denken.

in plaats van te geloven“Ik ’ben verschrikkelijk in het maken van vrienden ”, had ik mezelf moeten vertellen “ Ik ben een goede vriend, en er zijn mensen die er zijn die mijn vriendschap nodig hebben.In feite, wanneer Ik weiger om uit te reiken, ontneem ik anderen de zegen van mijn vriendschap.

beperkende overtuigingen hebben de neiging om ons te concentreren op ons onvolmaakte zelf en onze eigen tekortkomingen.geen wonder dat ze ons ervan weerhouden ons beste leven te leiden!  in plaats daarvan moeten we ons richten op anderen.

wanneer je je ogen naar de mensen om je heen draait en begrijpt dat iedereen zijn eigen worstelingen heeft, worden verbinding en relatie een verlengstuk van mededogen en geven.

Je bent niet langer bang om afgewezen te worden; in plaats daarvan is het je zorg om anderen te laten weten dat je vriendschap voor hen beschikbaar is om te zegenen, te troosten en samen te leven.

als je worstelt met de overtuiging dat je er niet in past, moedig ik je aan om je te concentreren op wat je kunt doen om de persoon naast je te bereiken.de kans is groot dat ze waarschijnlijk denken dat ze er ook niet in passen.

#4 beperkende overtuigingen vangen je in een schaarste-mindset

Ik heb eerder geschreven over de valkuilen van een schaarste-mindset.

een schaarste mindset is een denkpatroon geworteld in de angst dat er nooit genoeg zal zijn.het bestendigt ook het geloof dat nooit genoeg is.

deze angst zal ertoe leiden dat je slechte keuzes maakt, die resulteren in ongunstige resultaten, die de lus van negatief denken voltooit en je vasthoudt in een herhalend patroon van slechte beslissingen.

sommige symptomen van een schaarste-mentaliteit zijn hamsteren, klagen, zwart-wit denken, gebrek aan vrijgevigheid, jaloers zijn op anderen en ironisch genoeg overindulging.

het ’s eigenlijk schadelijke beperkende overtuigingen die ervoor zorgen dat mensen tot slaaf worden gemaakt van deze mentaliteit.

wanneer uw beslissingen zijn gebaseerd op beperkende overtuigingen zoals “I’ll nooit veroorloven de levensstijl die Ik wil” of “Ik don’t hebben de vaardigheden om meer geld te verdienen,” de resultaten die je ervaart zal alleen ondersteunen deze overtuigingen.

het tegenovergestelde van een schaarste mentaliteit is een overvloedige mentaliteit, die is gevestigd in het bekrachtigen van overtuigingen die een positieve en zelfverzekerde kijk op het leven ondersteunen.het openen van je hart en geest voor het besef dat kansen, succes, vervulling en welvaart voor je beschikbaar zijn, is het begin van het losbreken van de schaarste-mentaliteit.

#5 beperkende overtuigingen houden je tegen om je beste leven te leiden

als het hoogtepunt van alle gevolgen die beperkende overtuigingen kunnen veroorzaken, is het niet leven van je beste, meest authentieke en meest bevredigende leven waarschijnlijk de hoogste kosten van allemaal.

beperkende overtuigingen beperken zich niet tot één categorie van je leven.integendeel, ze spreiden hun lange, dunne vingers breed genoeg om een veelheid van gebieden te omvatten, waardoor je overgeleverd bent aan de genade van hun repercussies.

als je je doelen alleen maar wishful thinking laat worden, en je ervoor kiest om in een baan te blijven waar je ontevreden over bent omdat je de kansen niet ziet om eruit te komen, blijven je beperkende overtuigingen het geweldige leven stelen waar je volledig in staat bent om te leven.

je mist je beste leven vanwege gedachten die bedrieglijk en vals zijn!

gelukkig hebben we als mensen het vermogen om ons denken, onze overtuigingen, onze gevoelens en onze perspectieven te veranderen.

Je zult je moeten inzetten om je denkpatronen opnieuw te bedraden, en het zal enige tijd duren – maar het vervangen van je beperkende overtuigingen door bekrachtigende overtuigingen zal je leven ten goede veranderen.

eigenlijk de beste!

hoe u uw beperking kunt wijzigenovertuigingen

hoewel onze geloofssystemen diep geworteld kunnen zijn in ons onderbewustzijn, hebben we nog steeds de kracht om ze te vervangen door overtuigingen die ons beter dienen.

het goede nieuws is dat het eigenlijk vrij *eenvoudig* is om je beperkende overtuigingen te veranderen. 

immers, ze ’zijn gewoon gedachten en niemand anders heeft controle over je hersenen.

gedachten zijn geen feiten, dus je moet gewoon een beperkende overtuiging vervangen door een* empowerment * overtuiging.

dat’ s het goede nieuws.

het slechte nieuws is dat het niet zo gemakkelijk is om dit te doen.  Dit is te wijten aan “geloof volharding“.doorzettingsvermogen betekent dat als je eenmaal een kernovertuiging hebt ontwikkeld, je alleen krediet zult geven aan ervaringen die dat geloof versterken.

bijvoorbeeld, als tien mensen je vertellen dat je een zeer getalenteerde artiest bent, maar een paar mensen alleen maar zeggen dat je best goed bent, concentreer je je op de twee.&Nbsp; Het was nog steeds een compliment, maar je beperkende overtuiging verandert het in “Je’bent niet zo geweldig”.dit versterkt alleen maar je beperkende overtuiging, ook al zeiden meer mensen dat je erg getalenteerd bent.  gek, toch?

het kost tijd, intentie en consistentie om beperkende overtuigingen te ruilen voor bekrachtigende overtuigingen.je bent in wezen je hersenen aan het herbedraden, en je moet nieuwe neurale paden creëren die de oude denkpatronen omleiden.

als je echter ervaringen creëert die je beperkende overtuigingen verzwakken, zul je uiteindelijk beginnen te werken vanuit een productievere en positievere mindset.

5 stappen om beperkende overtuigingen te vervangen door empowerende overtuigingen

Stap 1: Denk na over wat je denkt
Begin je gedachten te observeren als een objectieve buitenstaander. Let op je gedachtepatronen wanneer je weerstand voelt tegen een uitdagende beslissing die je ten goede zou komen. Begin met het opbouwen van zelfbewustzijn rond die beperkende overtuigingen die je tegenhouden met angst.

Stap 2: erken en evalueer je beperkende overtuigingen
om je beperkende overtuigingen te veranderen, is het van cruciaal belang dat je erkent wat ze zijn en hoe ze je beïnvloeden. Wanneer je je onderbewuste overtuigingen naar de oppervlakte brengt, kun je ze bewust analyseren en erop reageren.

Stap 3: begrijp dat je gedachten geen feiten zijn en dat er geen regels zijn
Wanneer je accepteert dat je de macht hebt om elke omstandigheid te interpreteren met elk geloof dat je kiest, geef je jezelf toestemming om schadelijke overtuigingen te deconstrueren en ze te vervangen door bekrachtigende gedachten. Er zijn geen regels voor wat je moet denken. Het’ s helemaal aan jou.

Stap 4: Kies wat je wilt geloven
Het is niet genoeg om een beperkende overtuiging los te laten.je moet het vervangen door een andere overtuiging die je in staat stelt om risico ‘ s te nemen en te vertrouwen op je vermogen om te slagen. Een goede plek om te beginnen is door je doelen op te schrijven. Denk na over wat je wilt bereiken en welke krachtige overtuigingen je zullen helpen om daar te komen. Als een bekrachtigende overtuiging buiten je vermogen lijkt te vallen om volledig te accepteren (wat absoluut cruciaal is), kies er dan een die meer neutraal is en gebaseerd is op feiten en ervaring. Gebruik deze minder ambitieuze overtuiging om je weg te overbruggen naar de empowerment die je uiteindelijk wilt implementeren.

Stap 5: Maak de overgang
creëer kansen om je nieuwe geloof te versterken. Dit kan met affirmaties, visualisaties en triggers.de sleutel is om referenties te blijven vinden die je oude beperkende overtuiging verzwakken en je nieuwe geloof valideren.

Stap 6: Gebruik je empowerment geloof
Begin je geloof in actie te brengen. Blijf door de ongemakkelijke fase heen en weersta de verleiding om terug te vallen in oude, vertrouwde gedachtepatronen.  Hoe meer je werkt vanuit het bekrachtigende geloof, hoe natuurlijker het zal worden.

het vervangen van beperkende overtuigingen vereist een sterke bereidheid om te veranderen. U kunt ’ t verwachten om deze lang gekoesterde ingebedde overtuigingen snel te vervangen. Zorg ervoor dat je betrokken bent bij het proces en wees voorbereid op de uitdaging.& Nbsp; Het ’s de moeite waard!

beperkende overtuigingen over geld

leren hoe je beperkende overtuigingen over geld kunt overwinnen, is van cruciaal belang voor het bereiken van financiële vrijheid.

je overtuigingen rond geld zullen ofwel a) je in staat stellen een leven van rijkdom en welvaart te creëren, of b) je tot slaaf maken van een cyclus van slechte financiële keuzes en het leven van salaris tot salaris.

het toestaan van beperkende overtuigingen om uw financiële beslissingen te beïnvloeden en te begeleiden, kan rampzalige en levenslange gevolgen hebben.

maar als je kunt identificeren wat je beperkende overtuigingen zijn, en dan doelgericht zijn om ze te vervangen door krachtige overtuigingen, ben je op weg om je lot en je nalatenschap te veranderen.

Je kunt beginnen met het blootleggen van je beperkte overtuigingen over geld door de volgende zinnen in te vullen:

 1. I can’t make more money omdat …
 2. i’d graag rijk zijn, maar …
 3. ik heb’t bereikt financiële vrijheid omdat …
 4. Ik wil uit de schulden, maar …
 5. i’ll altijd leven paycheck naar paycheck omdat …
 6. /ol>

  je antwoorden zullen diepgewortelde beperkende overtuigingen onthullen die je hebt over geld.

  misschien geloof je dat je niet rijk bent omdat je niet de juiste opleiding hebt.of misschien geloof je dat je altijd van salaris naar salaris leeft, omdat je financiële omstandigheden nooit zullen veranderen.

  Hier zijn enkele voorbeelden van beperkende overtuigingen die je zullen weerhouden van financieel succes, en bekrachtigende overtuigingen om ze te vervangen door:

  als je deze twee lijsten van tegengestelde overtuigingen doorleest, neem dan nota van alles waar je je onmiddellijk mee verbindt.overweeg hoe dat geloof uw inspanningen om financieel succes te bereiken helpt of schaadt.

  Ik moedig je aan om de 6 stappen in het vorige gedeelte te doorlopen om je te helpen je beperkende overtuigingen over geld aan te pakken.als je echt financiële vrijheid wilt ervaren, begint de reis met de juiste mindset.

  don ’t vergeet niet om de gratis 6-pagina Change Your Life werkboek te grijpen om te beginnen met het maken van de verandering die u wilt!

  u kunt uw beperkende overtuigingen overwinnen

  De op angst gebaseerde beperkende overtuigingen die onze gedachten en acties sturen, zijn krachtig.sommige van deze overtuigingen gaan zo diep dat we ons niet eens realiseren hoeveel ze onze beslissingen beïnvloeden.

  maar, je hoeft niet langer een slaaf te zijn van die negatieve gedachten.je kunt ervoor kiezen om in plaats daarvan onbegrensde overtuigingen te creëren en je toekomst te veranderen.

  Het maakt niet uit je verleden of je leeftijd – Het is nooit te laat om je script te herschrijven.

  Je kunt de meester zijn van je gedachten en schadelijke overtuigingen breken die al generaties lang in je familie zitten.

  ik ’m nog steeds aan het werk op mijn eigen, en het’s niet gemakkelijk. maar ik ’ m Doe het niet alleen voor mij.ik doe het ook voor mijn kinderen, voor mijn kleinkinderen, voor mijn huwelijk, voor mijn vriendschappen, voor de kwaliteit van leven die ik nog heb.en voor mijn eigen geluk, omdat ik moe ben van het toestaan van defecte bedrading om me te weerhouden van het bereiken van al het potentieel dat ik zo genadig heb gekregen.

  Sta op voor je toekomstige zelf, en besluit dat je niet van plan bent om beperkende overtuigingen je tegen te houden.doe zelf wat herbedrading, zodat je kunt beginnen met het leven waarvan je durft te dromen.

Plaats een reactie