Hoe netto waarde te berekenen en waarom het belangrijk is

als u naar uw budget kijkt, moet u er misschien een pauze van nemen en uw financiële situatie vanuit een andere hoek bekijken.  een manier om dat te doen is het berekenen van de netto waarde.

I ’m zeker dat je het ermee eens bent dat het beheren van een budget niet het meest opwindende ding ter wereld is om te doen.

in feite kan het soms ronduit frustrerend zijn.  misschien heb je zelfs het gevoel dat je je wielen aan het draaien bent.

misschien kunt u alleen het minimum betalen op uw creditcardsaldo.& Nbsp; of zodra je wat ademruimte krijgt, komt er een onverwachte uitgave naar boven.

Ik snap het helemaal, want I ’ m daar met ya!soms wil ik het budget uit het raam gooien en het gewoon vleugels geven, omdat het niet lijkt alsof het besparen van $7,45 in de supermarkt veel verschil maakt.

Gelukkig bepalen de staat en de impact van uw maandelijkse budget uw financiële doelen op lange termijn niet.in feite zijn er sommige mensen die het houden van een budget helemaal hebben geëlimineerd.in plaats daarvan gebruiken ze een high-level metric om ze op het goede spoor te houden.in plaats van zich te concentreren op het dagelijkse beheer van inkomsten, berekenen ze het vermogen om een beter beeld te krijgen van hun algehele financiële beeld.

een budget helpt u bij het bijhouden van de kleine dagelijkse keuzes die u maakt om uw inkomen te beheren.& Nbsp; Het ’s als een macrolens, waardoor je de kleinste geldbewegingen kunt zien.

uw netto waarde is meer als een groothoeklens.het geeft u een breed perspectief op uw financiën om u te helpen betere beslissingen te nemen voor het opbouwen van rijkdom.

het ’s eenvoudig om te leren hoe netto waarde te berekenen, maar laat’s lopen door de stappen samen.

inhoudsopgave

Toggle

 • Hoe om het vermogen te berekenen
 • Hoe het vermogen te berekenen: een voorbeeld
 • Waarom het belangrijk is om het vermogen te berekenen
 • Wat moet uw vermogen zijn?
 • Net worth tracking tools
 • in conclusion

hoe om het vermogen te berekenen

weten wat het vermogen is, zal u helpen begrijpen hoe u het uwe kunt vinden.

in principe is uw vermogen het verschil tussen wat u verschuldigd bent en wat u bezit.

wat u verschuldigd bent, wordt uw passiva genoemd en wat u bezit, wordt uw vermogen genoemd.

als het totaal van uw vermogen groter is dan het totaal van uw passiva, hebt u een positief vermogen.omgekeerd, als uw passiva groter zijn dan uw vermogen, zal uw netto waarde negatief zijn.

activa kunnen zijn:

 • uw huis en andere onroerend goed
 • alle soorten voertuigen
 • beleggingen en pensioenrekeningen
 • uw betaal-en spaarrekeningen

verplichtingen kunnen zijn:

 • hypotheken
 • Autoleningen
 • creditcardsaldi
 • studieleningen

p> en om een onderscheid te maken:

u bent eigenaar van uw huis, maar u bent een hypotheek verschuldigd.

je hebt een auto, maar je bent een autolening verschuldigd.

helaas worden onze voertuigen aanzienlijk afgeschreven omdat de rente zich blijft ophopen op onze Autoleningen.dit kan ertoe leiden dat uw auto negatief bijdraagt aan uw vermogen.

uw huis is echter (hopelijk) in waarde gestegen als u er enige tijd in hebt gewoond. u ’ ll wilt dat extra eigen vermogen toe te voegen aan uw netto waarde.

u moet deze waarden schatten met behulp van bronnen zoals Kelly Blue Book voor uw voertuigen en Zillow voor uw eigendommen.als u de waarde van persoonlijke items zoals sieraden of verzamelobjecten wilt opnemen, kijk dan welke bieders bereid zijn om ervoor te betalen op eBay.

zodra je totalen hebt voor zowel activa als passiva, trek je er gewoon van af om je netto waarde te vinden.

TOTAL ASSETS – TOTAL passiva   =   NET WORTH

hoe netto waarde te berekenen: een voorbeeld

laten we zeggen dat Bob een architect is met een jaarsalaris van $85.000. Hij woonde comfortabel in de buitenwijken voor ongeveer 8 jaar in een prachtig huis met zijn vrouw en kinderen.zijn huis heeft wat waarde gewonnen, maar hij heeft er nog steeds een hypotheek op.hij heeft twee voertuigen geparkeerd in zijn garage, de ene is afbetaald en de andere heeft een lening.hij heeft trouw geld in zijn bedrijf 401K gestopt en zijn spaarrekening opgebouwd, maar hij heeft wel wat creditcardschuld en studieleningen.  Hier is wat Bob’s net worth verklaring zou er als volgt uitzien:

MIDDELEN

Huis’s huidige waarde:     $350,000
Voertuig 1 huidige waarde:      de$10.000
het Voertuig 2 huidige waarde:     $8,500
het Controleren van & Spaarrekening saldi:     $7,500
401(k):     $65,000

de Totale Activa:     $441,000

PASSIVA

Hypotheek balans:     $245,000
Auto lening:     $5,500
Credit kaarten:     $8,500
studiefinanciering:     $35,000

Totaal van de Passiva:     $294,000

Bob’s waard zou zijn:     $441,000 – $294,000 = $147,000

Als u ging op bezoek bij Bob kan u denkt dat hij’s doen het erg goed, maar als je een stap terug en kijk naar het totale beeld van het’s echt niet zo indrukwekkend.zijn vermogen is minder dan twee jaar van zijn jaarsalaris.

Dit is de koude, harde waarheid van netto waarde.het vertelt je de bottom line van waar je vandaag bent.

het goede (en slechte) nieuws is dat het volgende maand anders zal zijn, en dat is waarom het belangrijk is om het te volgen.

waarom het belangrijk is om het vermogen te berekenen

uw vermogen is als een rapport dat u laat weten hoe goed u’ve doen met uw financiën sinds uw allereerste salaris.  elke keer dat u het berekent, ziet u een momentopname van uw financiële situatie op dat specifieke moment in de tijd.

het vinden van uw netto waarde kan worden als een plons koud water in het gezicht, of een felicitatie klopje op de rug, afhankelijk van hoe goed je bent omgaan met uw geld.

maar ongeacht hoe je je voelt nadat je je nummer hebt gezien, het kennen van je vermogen is essentieel om je te helpen je financiële doelen te bereiken.het zal u helpen gebieden te identificeren waar u te veel geld uitgeeft en u inspireren om doelgerichter te sparen.

naarmate u veranderingen in uw activa en passiva in de loop van de tijd bekijkt, zult u zich meer bewust worden van hoe u uw geld het beste kunt gebruiken om rijkdom te vergroten.

u kunt bijvoorbeeld besluiten om een van uw auto ‘ s te verkopen om een autolening af te betalen en het resterende bedrag te gebruikenom een goedkoper voertuig te kopen.of u kunt zich realiseren dat u een deel van uw spaargeld op die rekening met lage rente moet gebruiken om die hoge rente creditcardschuld af te betalen.

Je vraagt je misschien af hoe vaak je je vermogen moet berekenen.omdat uw situatie uniek is voor alle anderen, zal dat een persoonlijke beslissing zijn die het beste voor u werkt.sommige mensen houden ervan om het wekelijks te volgen, anderen maandelijks, en sommige driemaandelijks of zelfs jaarlijks.  Het belangrijkste is om het te blijven volgen.

het is belangrijk om te onthouden dat uw vermogen voortdurend zal fluctueren als je doorgaat met het afbetalen van schulden en het verhogen van besparingen.dus het is niet het nummer dat het belangrijkst is, maar de algemene trend waarin het beweegt.

wat moet uw netto waarde zijn?

Als u financiële vrijheid wilt ervaren, is uw doel om uw vermogen consequent te verhogen.maar afhankelijk van uw inkomen en uw kosten van levensonderhoud, uw netto waarde doel won niet hetzelfde als iemand in een ander beroep en wonen in een andere staat.

Er zijn benchmarks gecreëerd, zoals de klassieke formule uit het boek The Millionaire Next Door van Stanley &Danko.& Nbsp; Het ’s beste voor degenen die ouder zijn dan 40, zijn in de beroepsbevolking voor een paar decennia, en hebben een vast inkomen.  de berekening ziet er als volgt uit:

(leeftijd x jaarlijks inkomen vóór belastingen)/10

Je kunt ook een rekenmachine gebruiken, zoals die op CNN Money.  deze specifieke rekening alleen voor inkomen of leeftijd, niet beide. Toch geeft het je een idee waar je staat in vergelijking met de mediaan voor beide factoren.

het is nuttig om te weten hoe uw vermogen zich verhoudt tot deze benchmarks, maar vergeet niet dat de belangrijkste standaard waarmee u uzelf moet vergelijken, u bent.bij elke slimme formule of berekening zullen er altijd variabelen ontbreken die direct op u van toepassing zijn.dat is waarom de enige echte benchmark voor uw eigen vermogen is wat het was vorige maand, of vorig jaar, of 3 jaar geleden.uw levensomstandigheden kunnen veranderen en uw aantal zal fluctueren, maar na verloop van tijd, jaar na jaar, zou uw vermogen moeten toenemen.

Net worth tracking tools

je hebt eigenlijk alleen een potlood en een stuk papier nodig om het vermogen te berekenen.(en een rekenmachine, als je je wiskunde niet vertrouwt).maar als u van plan bent uw nummer consequent te volgen, is het nuttig om een aantal goede hulpmiddelen te hebben.een werkblad, een spreadsheet of een online bron kan u helpen tijd te besparen bij het organiseren en berekenen.

als je het gevoel van een potlood in je hand leuk vindt, kun je dit net worth-werkblad Downloaden dat ik heb gemaakt.

of als je liever je vingers op een toetsenbord hebt, download dan een kopie van deze Google spreadsheet die ik ook heb ontworpen en gebruikt om mijn eigen vermogen te berekenen.

Screenshot van Net Worth Tracker Spreadsheet

ten slotte, als u de voorkeur geeft aan volledig geautomatiseerde en realtime tracking met coole grafieken, meld u dan aan voor een persoonlijk Kapitaalaccount.& Nbsp; Het ’s gratis!

in conclusion

Als u klaar bent om uw financiële gezondheid te verbeteren, zoek dan eerst uit hoe goed het doet door uw vermogen te berekenen.laat dat Aantal u inspireren om serieus te worden over het vergroten van uw vermogen, en volg het vervolgens op een consistente basis.trouwens, het is een leuke pauze van je kieskeurige budget, en je kunt aangenaam verrast zijn dat het zien van het grote plaatje je de motivatie kan geven die je nodig hebt om die kleine dagelijkse keuzes te blijven maken.

heeft u al uw netto waarde te volgen?of heb je het uitgesteld omdat de waarheid pijn zou kunnen doen?laat hieronder een reactie achter en laat me weten hoe u deze metriek gebruikt om u te helpen rijkdom op te bouwen!

andere berichten waarin u misschien geïnteresseerd bent:

 • Hoe $5000 in een jaar te besparen
 • 11 effectieve manieren om gemotiveerd te blijven met je doelen
 • Het doel van een Budget:  17 krachtige voordelen
 • 3 slimme redenen om te zetten sparen voor schuld
 • Hoe te leven op het inkomen van vorige maand (en waarom je dat zou moeten doen)
 • 14 (meestal gratis) online geldbeheertools
 • Hoe te leven binnen uw middelen (en toch tevreden te zijn)
 • financiële gezondheidscontrole: 7 stappen om uw fiscaal welzijn te stimuleren
 • Hoe te ontsnappen aan schulden met een DIY Debt Management Plan
 • De zero-sum budget resource guide

Plaats een reactie