Hoe Rijk Te Worden Met Een Normale Baan In 2023

Contents

leer hoe je rijk kunt worden met een normale baan

als je ooit een verlangen hebt gehad om rijk te worden, dan heb ik goed nieuws voor je.

je hebt geen rijke ouders nodig, een salaris van zes of zeven cijfers of een gelukkige loterijwinst om rijk te worden. Je kunt echt rijkdom bereiken met de baan die je momenteel hebt.

het ’ s allemaal in hoe u uw geld te beheren.

in deze post ga ik je 7 tips geven om rijk te worden met een normale baan. I ’ ll breken elk een naar beneden in bruikbare stappen.

rijk worden komt echt neer op onder je middelen leven en je spaargeld opbouwen. Naarmate je dichter bij je pensioen komt, is het van vitaal belang dat je agressief rijkdom opbouwt.

zelfs als je in het verleden een aantal financiële fouten hebt gemaakt, kun je leren hoe je slim kunt zijn met geld – maar het vereist Intentie, toewijding en opoffering om rijk te worden.

laat’ s aan de slag.

 

Wat is een normale baan?

voordat ik uitleg hoe je rijk kunt worden met een normale baan, laat me eerst definiëren wat “normale baan” in deze context betekent.

Hier zijn enkele details die ik aanneem over het werken aan een normale baan:

 • je werkt voor een werkgever (niet als zelfstandige)
 • je staat op een reguliere loonlijst (niet onder de tabel betaald)
 • je werkt fulltime uren (36-40 Uur per week)
 • je loon is uurloon of salaris, maar vrij consistent
 • je ontvangt voordelen, zoals vrije tijd, bonussen, ziektekostenverzekering, voorraad opties, of toegang tot een pensioenfonds
 • uw baan vereist geen universitair diploma
 • uw jaarinkomen ligt tussen $35.000 en $60.000 per jaar (volgens 2021 BLS-gegevens is dit het gemiddelde inkomensbereik voor Amerikanen tussen 20 en 64 jaar oud)

Deze algemene richtlijnen zijn geen harde en snelle regels, maar gewoon parameters die ik heb ingesteld om inkomens te elimineren die buiten de grenzen van een normaal, gemiddeld salaris.

laten we nu leren hoe je rijk kunt worden met een normale baan.

Ja, je kunt rijk worden met een normale baan

in zijn boek, Everyday Millionaires, vertelt Chris Hogan zijn lezers hoe gewone mensen buitengewone rijkdom bouwden ”. Je beseft het misschien niet, maar er zijn zelfgemaakte miljonairs om je heen.

mensen uit alle lagen van de bevolking hebben geleerd om onder hun middelen te leven, geld te besparen, schulden te vermijden en verstandig te investeren. Misschien hebben ze onderweg een beetje geluk gehad, maar hun rijkdom kwam uiteindelijk neer op consistent en slim geldbeheer in de loop van de tijd.

Je hoeft geen investeringsbankier, een gelukkige gokker of de erfgenaam van een grote erfenis te zijn. Je kunt op lange termijn rijkdom opbouwen en rijk worden als een normaal persoon met een normale baan en een bescheiden salaris. Je moet gewoon toegewijd zijn en actie ondernemen.

Hier ’s hoe.

1. Span class=”ez-toc-section-end”>

als je rijk wilt worden met een normale baan, is een belangrijke vuistregel om van sparen een topprioriteit te maken. Neem de volgende stappen om geld opzij te zetten en besparingen op te bouwen.

Have an emergency fund

op het pad om rijk te worden, moet u een aantal noodfondsen hebben ingesteld voor het geval u financiële problemen ondervindt, zoals het verliezen van uw baan of het hebben van een medische crisis. Zonder wat noodbesparingen, kunt u uiteindelijk vertrouwen op schulden om die onverwachte kosten te dekken.

hebben een regel voor meevallers

Het is leuk om onverwacht extra geld te krijgen, zoals geldgeschenken, een werkbonus of een belastingteruggave. Maar in plaats van het uit te geven aan een nieuw breedbeeld, voeg het toe aan uw spaargeld.

Zet het op een high-yield account en verdien geld met geld, dus die meevallers werken voor je toekomst. Dit is een slim spaaradvies.

Je hoeft het niet allemaal op te slaan. Maar, kom met een regel – zoals 50% in besparingen – dus je don ’tVerspil dat extra geld aan spullen.

don’t stel het in en vergeet het

Gewoon omdat je nu maar $100 per maand opzij kunt zetten, betekent’t dat je won’t in staat zijn om meer later te besparen. Voeg een maandelijks spaardoel toe aan uw budget en wen eraan dat u dat geld niet uitgeeft. Dan, 6 maanden later, verhogen met 10%. Doe dit 2-3 keer per jaar, zodat je beter wordt in het besparen van meer geld.

ook, don ’t vergeten om uw pensioenfonds bijdragen periodiek ook te verhogen. Zodra u gewend bent om 3% uit uw salaris te halen, verhoogt u uw automatische investeringen naar 4%. Blijf doorgaan tot je minstens 15% hebt bereikt. 

maak uw spaargeld automatisch

een van de eenvoudigste manieren om rijkdom op te bouwen is door uw spaargeld te automatiseren, zodat u er niet eens over hoeft na te denken.

Dit betekent het plannen van overdrachten en directe stortingen die automatisch op een regelmatige basis gebeuren. Dit verwijdert de keuze en geeft u minder financiële beslissingen te nemen.

Save even if you ‘ re self-employed

Als u zelfstandigen bent, hebt u een aantal goede opties om rijkdom op te bouwen voor uw pensioen.

Hier zijn er een paar:

 • als je geen werknemers hebt, kun je bijdragen aan een Solo 401(k)
 • als je slechts een paar werknemers hebt, kun je een SEP IRA openen
 • als je bedrijf groeit en je hebt tot 100 werknemers, kijk dan naar de EENVOUDIGE IRA

hoe eerder je begint te sparen, hoe langer je geld moet groeien.

2. Minimaliseer schulden

Als u nog steeds opladen van uw creditcards, u’re het doden van uw kansen om rijk te worden met een regelmatig salaris. Doe wat je moet doen om alle hoge rente creditcardschuld af te betalen en alle andere schulden tot een minimum te beperken.

Hier zijn een paar tips om je schuld te verlagen en het voorgoed af te betalen.

Pay off high-interest debt first

schulden aflossen voordat je spaart is geen advies dat in steen gebeiteld is. Echter, als je saldi met tarieven boven de 10%, Het is een goede financiële beslissing om af te betalen deze schulden eerst.

Als u spaargeld wilt opbouwen terwijl u schulden afbetaalt, overweeg dan om hoge rentesaldi over te dragen naar een promotietarief van 0%.

je kunt je richten op schulden met lage rente, zoals studieleningen, wanneer je niet langer die hoge rente betaalt. 

het afbetalen van uw schulden zal uw stressniveau verlagen en meer van uw inkomen vrijmaken om rijkdom op te bouwen.

Houd uw hypotheek laag

uw hypotheekbetaling is meestal de grootste rekening die u elke maand hebt. Overweeg dus of wat je nu betaalt de moeite waard is om je toekomst in gevaar te brengen.

als u niet wilt inkrimpen, kijk dan of u kunt herfinancieren voor een lager tarief. Dit kan u honderden dollars per maand besparen die u kunt toepassen op uw spaargeld.

vermijd extra schulden

door onder je middelen te leven en een budget te volgen, Stel je jezelf opnieuw in om meer schulden te vermijden. Het hebben van wat noodbesparingen opzij gezet is een manier om die onverwachte uitgaven te dekken zonder de creditcard uit te trekken.

leer te stoppen met het maken van onnodige en emotionele aankopen, wat vaak de reden is waarom mensen krediet gebruiken.

Stel een regel voor jezelf – als je kunt ’t contant betalen, kunt u’t veroorloven.

3. Verhoog uw inkomen 

Je kunt alleen zoveel hoeken snijden als je probeert geld te besparen en rijkdom op te bouwen. Turbocharge uw inspanningen door het verhogen van uw maandelijkse inkomen niveau met een promotie, side hustle, of zelfs uw eigen bedrijf.

maak meer in je huidige carrière 

als je niet al een goedbetaalde baan hebt, heb je nog steeds de mogelijkheid om je inkomen te verhogen. Vraag om een verhoging, probeer een promotie, krijg een certificaat, ga terug naar de universiteit of breid je netwerk uit.

bij hetzelfde bedrijf blijven en eenmaal per jaar een verhoging van 3% krijgen, zal je niet tot miljonair worden. Neem het heft in eigen handen en creëer de toekomst die je wilt.

create passive income streams

De meeste mensen hebben maar één bron van inkomsten. Het vinden van een manier om meer geld toe te voegen aan uw huidige inkomen met weinig tot geen inspanning is een geweldige manier om uw langetermijndoelen te ondersteunen. 

Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen; sommige vereisen een financiële investering, andere zullen een aanzienlijke hoeveelheid tijd en moeite nodig hebben. Velen kunnen schaalbare inkomsten bieden, die niet afhankelijk zijn van handelstijd voor geld.

enkele gemeenschappelijke inkomstenstromen zijn:

 • huurwoningen
 • een online cursus maken
 • automaten bezitten
 • een YouTube-kanaal starten
 • een blog schrijven
 • opslagruimte verhuren

Dit zijn slechts enkele van de vele manieren om passief inkomen te creëren. Zoek een kans die je aanspreekt en probeer het een tijdje uit.

als u nu de tijd investeert, kunt u een geweldig bedrijf opbouwen dat een lucratieve bron van extra inkomsten biedt in uw pensioenjaren.

Get a side hustle

We leven in de gig-economie, die een bron van hoop is geweest voor mensen met een laag inkomen. Er zijn zoveel mogelijkheden voor bijbanen die flexibele schema ‘ s hebben en meer inkomsten voor u kunnen genereren. 

overweeg om te rijden voor Uber of Lyft, een paar keer per maand oppassen, de honden van de buren uitlaten of kinderen bijles geven in de bibliotheek.

elk van deze diensten kan een paar honderd dollar meer per maand voor u creëren. En wanneer u de magie van samengestelde rente toepast, is het een geweldige manier om uw spaargeld te verhogen.

Start een bedrijf

met het internet en sociale media is er nooit een lagere barrière geweest om een eigen bedrijf te starten. Van drop-shipping tot flipping tot creëren tot lesgeven tot schrijven tot alles wat je wilt doen.

u kunt ambachten verkopen aan een klant in Frankrijk.Je kunt een kind bijles geven in China.Je kunt een life coach zijn voor iemand in Australië.

de mogelijkheden zijn eindeloos. En wat is een beter moment om te werken aan die droom die al jaren rondhangt?

is er een idee dat je al een tijdje hebt en dat het gewoon niet weggaat? Stop met het afwijzen. Neem stappen om het werkelijkheid te maken.

wie weet? Dat idee kan je miljoenen dollars opleveren. Je weet het pas als je het probeert.

4. Plan uw weg

als je wilt leren hoe je rijk kunt worden met een gewone baan, moet je een plan bedenken. Het opbouwen van rijkdom en het bereiken van uw financiële doelen vereist intentie en consistentie.

Volg de onderstaande stappen om uw eigen plan voor het opbouwen van rijkdom te maken.

stel enkele doelen

om rijk te worden, moet je een aantal specifieke financiële doelen hebben waar je naartoe werkt.

u kunt spaardoelen maken voor een nieuw huis, een ander voertuig of een vakantie. Het opbouwen van een noodfonds of het hebben van volledig betaalde schulden zijn ook slimme doelen om te hebben. Natuurlijk moet het sparen van genoeg geld voor je pensioen bovenaan je doellijst staan.

het gebruik van het SMART goal framework geeft je doelen structuur en zorgt voor verantwoording. SMART is een acroniem dat staat voor specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdgebonden.

Maak een spaarcategorie aan in uw budget, zodat u deze betaalt zoals elke andere factuur. U kunt een online spaarcalculator gebruiken om te bepalen hoeveel u elke maand moet sparen om uw doel op tijd te bereiken.

Bepaal een tijdlijn

Stel een deadline op je financiële doel en werk dan terug. Dit zal je helpen om onderweg kleinere doelen te bepalen en je op het goede spoor te houden. 

als je rijk wilt zijn tegen de tijd dat je met pensioen gaat, beslis dan wanneer dat zal zijn. Uw tijdlijn zal uw acties en uw benadering van sparen en beleggen begeleiden.

maak grote offers

rijk worden met een gewone baan zal je waarschijnlijk uitdagen met een aantal moeilijke beslissingen. Misschien moet u beslissen of u bereid bent de dingen op te geven die u het minst wilt opgeven, om voor uw financiële toekomst te zorgen. Grote doelen vereisen grote offers.

stel jezelf deze vragen:

 • moet je je huis verkopen waar je al 25 jaar herinneringen aan maakt?
 • moet u uw voertuigen verkopen en omgaan met het ongemak van het openbaar vervoer?
 • moet je ‘ s avonds en in het weekend een tweede baan krijgen en je vrije tijd een tijdje opgeven?
 • moet je stoppen met uit eten gaan en meedogenloos je maandelijkse boodschappenrekening verlagen?
 • heb je nodig om * stop * zetten geld in uw kinderen College fondsen, het betalen van hun autoverzekering, of helpen met hun huur?

denk na over de opportuniteitskosten van de dingen waar je je geld aan uitgeeft die je pensioendoelen niet ondersteunen. Voer de moeilijke gesprekken met je partner en je kinderen. Werk aan het omarmen van de houding van soberheid en ken het verschil tussen je behoeften en wensen.

het geld is er, je hoeft alleen maar te beslissen waar het naartoe gaat. Je hebt een keuze en je hebt controle.

Remove temptation

soms kan de verleiding van onmiddellijke bevrediging moeilijk te overwinnen zijn. Een manier om extra geld in je zak te houden (om te sparen) is om kansen te elimineren waar je in de verleiding komt om uit te geven.

houd creditcards thuis en schrijf je uit voor al die verkoopaankondigingen. Weet waar je door verleid wordt, en wees dan doelbewust om ze te vermijden. Dit kan u helpen een lange weg te gaan in het besparen van geld.

maak een verenigd front met je partner

je zult je doelen niet bereiken als je partner tegen je werkt.

zorg ervoor dat je voortdurende gesprekken hebt over je geld, je waarden, je doelstellingen en je dromen. Maak ze een deel van je dagelijks leven, zodat je consequent op dezelfde pagina kunt zijn en elkaar verantwoordelijk kunt houden.

u zult uitdagingen, moeilijkheden en successen ervaren terwijl u beiden werkt aan financiële vrijheid. Werk samen als een team om tegenspoed te doorstaan en vier samen wanneer je de mijlpalen bereikt.

vermijd alles “too-good-to-be-true”

Als u meer leert over persoonlijke financiën, pensioenplanning en beleggen, zult u allerlei mogelijkheden tegenkomen om uw rijkdom te laten groeien.

er zullen er zijn die beproefd en waarachtig zijn. Dit zijn degenen die meestal tijd en geduld vergen om de voordelen te realiseren.

dan zijn er andere strategieën die snelle resultaten beloven met grote uitbetalingen. Deze kunnen daghandel, penny-aandelen, timing van de markt, hyped investeringsmogelijkheden of beperkte tijddeals van vastgoedgoeroes omvatten.

val niet voor deze” snel rijk worden “- schema ‘ s. Het is gewoon de menselijke natuur om de gemakkelijkste en snelste route te willen nemen, maar alles wat te mooi is om waar te zijn, is dat meestal.

ze zijn riskant en de kansen zijn tegen je. Als u niet zeker bent, vraag dan altijd advies aan een vertrouwde financiële professional.

waardeer het geld dat je verdient door het te beschermen.op een dag, als je te oud bent om nog meer te maken, zal het je beschermen.

neem de tijd om belastingkennis te krijgen

belastingen zijn een feit van het leven. En hoe meer kennis Je hebt over het omgaan met belastingen, hoe meer geld je in je zak achterlaat.

leer jezelf hoe je je belastingen kunt verlagen. Implementeer deze stappen vervolgens in uw financiële planning.

Hier zijn slechts een paar manieren (om je op weg te helpen):

 • doneer aan een goed doel
 • open een FSA (flexibele spaarrekening) of HSA (Health Savings Account)
 • geef aan een college 529 plan
 • neem alle inhoudingen en credits die je kunt krijgen
 • wees slim met je Socialezekerheidsstrategie
 • draag bij aan een 401(k) of IRA

praat met een professionele belastingplichtige. Ik weet zeker dat ze je nog meer ideeën kunnen geven. Want het laatste wat je wilt doen is meer belasting betalen dan nodig is.

maak uw tegoed schoon

het hebben van een hoge credit score komt met een paar voordelen die u duizenden kunnen besparen gedurende uw leven. Dus, als je score nu niet zo heet is, doe het werk om het te repareren.

volgens Experian zijn er enkele praktische stappen die u kunt nemen om uw score te verbeteren:

 • betaal uw rekeningen op tijd
 • betaal schulden af en houd de saldi laag
 • sluit geen ongebruikte creditcardrekeningen
 • betwist eventuele fouten op uw kredietrapport

Er is geen snelle oplossing, dus wees geduldig. Uw inspanningen zullen de moeite waard zijn wanneer u in aanmerking komt voor de beste rentetarieven.

krijg de bescherming die u nodig hebt

krijg de verzekeringen die u nodig hebt – auto, huis, gezondheid, handicap, leven en langdurige zorg-en bescherm de toekomst die u vandaag bouwt.

Dave Ramsey zegt dat je zowel een offensieve als een defensieve strategie moet hebben als het gaat om financiële planning.   Het hebben van de juiste verzekeringen is een geweldige manier om verdediging te spelen als het gaat om het beschermen van jezelf tegen onverwachte situaties.

dus niet beknibbelen op de verzekering.  Als je het nodig hebt, zul je zo blij zijn dat je het hebt.

5. Heb een budget

rijk worden met een normale baan vereist dat je de controle hebt over je financiën en binnen je inkomensdrempels blijft. U kunt dit doen door een budget te volgen dat de uitgaven minimaliseert en besparingen mogelijk maakt.

Gebruik deze richtlijnen om een budget te maken dat voor u werkt.

maak een uitgavenplan dat u kunt vasthouden aan

een budget is als een routekaart voor uitgaven en biedt financiële verantwoording voor uw inkomsten. Er zijn verschillende budgetteringsmethoden die u kunnen helpen een constante inventaris bij te houden van welke fondsen binnenkomen en uitgaan. Het maakt niet echt uit welke je kiest, zolang het maar een realistisch plan is waar je je aan kunt houden.

als je geen budget volgt, begin dan met het bijhouden van je uitgaven voor de komende 30 dagen. U kunt dit op papier doen, met een spreadsheet of met een app voor geldbeheer. Dit geeft u een realistisch beeld van hoe uw geld op dit moment werkt.

zodra u weet waar uw geld naartoe gaat, kunt u de categorieën en bestedingslimieten maken die geschikt zijn voor uw levensstijl en prioriteiten.

Cut living expenses

denk je dat je elke maand een extra $100 kunt vinden om te besparen?

misschien snijd de kabel, stoppen met de sportschool, of neem je lunch mee naar het werk?Als u $100 per maand investeerde in een beleggingsfonds met een gemiddeld rendement van 7% gedurende 20 jaar, zou u uw investering van $24.000 meer dan verdubbelen en eindigen met meer dan $50.000!

vanaf $100 per maand!

denk je dat je dat in je budget kunt vinden?

Het Maximaliseren van de kloof tussen inkomsten en uitgaven is van vitaal belang voor het creëren van rijkdom.

snijd onnodige uitgaven  en zet dat extra geld in besparingen. 

Besteed minder dan uw salaris

De sleutel tot het opbouwen van rijkdom . Het is vrij eenvoudig, en toch leven te veel mensen check to check, overweldigd door schulden.

als je agressief wilt worden met je spaardoelen, is leven van minder dan je verdient noodzakelijk.

Dit kan een aantal veranderingen in levensstijl vereisen – je hoeft alleen maar te beslissen wat je prioriteiten zijn.

weersta de verleiding om toe te geven aan lifestyle inflatie. Wanneer uw inkomen stijgt, oefen financiële terughoudendheid door ervoor te kiezen uw spaargeld te verhogen en niet uw levensstandaard.

zorg voor je toekomstige zelf door tevreden te zijn met je huidige omstandigheden.

een budget en bezuinigingen kunnen helpen. Maar als je diep in de schulden zit, moet je misschien drastische maatregelen nemen.

vergeet de kosten voor gezondheidszorg niet

helaas zullen uw medische kosten ongetwijfeld toenemen naarmate u ouder wordt.

Er zijn echter manieren om uw kosten laag te houden. Als u nu preventieve maatregelen neemt door gezond te blijven en geld op een Gezondheidsbesparingsrekening te zetten, kunt u uw dollars verder uitrekken.

Als u er niet in slaagt om de uitgaven voor gezondheidszorg in uw jaarlijkse uitgaven voor pensionering te betrekken, kunt u uiteindelijk uw inspanningen om rijk te worden ontsporen.

6. Investeer uw geld

je geld onder de matras houden zal je nooit rijk maken met een normale baan. Om rijkdom op te bouwen, moet u beleggingsstrategieën gebruiken die uw spaargeld vermenigvuldigen met de kracht van sterke rendementen en samengestelde rente. 

uw beleggingsstrategie zal afhangen van factoren zoals uw risicotolerantie en de periode waaraan u bent gebonden.

Hier zijn een paar slimme stappen die u kunt nemen om uw geld voor u te laten werken.

Meld u aan voor het 401(K)-plan van uw werkgever

als uw werkgever een 401(K) – pensioenplan aanbiedt, is een van de de beste financiële beslissingen die je kunt nemen, zijn het openen van een account. Begin vervolgens *ten minste* het minimale bedrag bij te dragen dat u de volledige bijpassende optie oplevert.

mijn man’s werkgever biedt een 1% match voor elke 1% die we bijdragen, tot 3%. Dus, als we 10% van zijn salaris inbrengen, zal zijn bedrijf 3% inbrengen. Als uw werkgever biedt een soortgelijk voordeel (en velen doen), dan don’t laat dit gratis geld op tafel.

investeer in een IRA

Als u geen toegang hebt tot een 401(k), of als u niet tevreden bent met het plan van uw werkgever, hebt u andere keuzes. Een goede optie is de individuele pensioenrekening (IRA).

hoewel de maximaal toegestane bijdragen veel lager zijn dan een 401(k), is het nog steeds een geweldige plek om pensioenfondsen te sparen. U krijgt de gebruikelijke belastingvoordelen die bij een traditionele pensioenrekening horen, maar u hebt ook meer controle over uw beleggingskeuzes.

ook is er geen limiet aan hoeveel IRA ‘ s je kunt hebben. Er zijn verschillende soorten om uit te kiezen, en u kunt een mix van hen hebben om uw pensioensparen op te bouwen.

ongeacht het aantal personen dat u bezit, blijft de jaarlijkse maximale bijdrage van toepassing. Als je ouder bent dan 50 jaar (in 2023), betekent dit dat je slechts tot $7.500 kunt inzetten, ongeacht hoeveel je er hebt.

als u een keuze hebt tussen de 401(k) en de IRA, zorg er dan voor dat u wat onderzoek doet voordat u beslist welke het beste voor u is.

beschouw een mix van traditioneel en Roth

zowel de 401(k) als de IRA-beleggingsinstrumenten zijn er in 2 hoofdsmaken: traditioneel en Roth.

Het grootste verschil is de manier waarop de belasting wordt betaald.

voor traditioneel worden uw bijdragen gestort voordat belastingen worden geheven. Dit verlaagt uiteindelijk uw belastbaar inkomen voor het toegepaste jaar, wat een groot voordeel is. Maar je moet belasting betalen op opnames tijdens je pensioen.

met de Roth-versie gaat uw geld naar binnen nadat het is belast en er is geen voorafgaande belastingvermindering. Echter, wanneer u met pensioen gaat, zult u dat geld belastingvrij opnemen.

beide hebben hun voordelen. En je krijgt verschillende adviezen van verschillende adviseurs. Maar de meesten zullen een *mix* van beide aanbevelen.

doe je huiswerk, praat met een professional en wees je bewust van je keuzes.

investeer in de aandelenmarkt voor een groter rendement

Als we kijken naar Jeremy Siegel ‘ s onderzoek naar de vergelijking van beleggingsrendementen over 2 eeuwen, is het duidelijk dat de aandelenmarkt een van de beste kansen biedt om uw beleggingsportefeuille te laten groeien. 

zijn onderzoek onthult de verandering in waarden van $1, gebaseerd op 5 verschillende investeringen, geplaatst in 1802 en gehouden tot 2012.

voor uw gemak, hier is een samenvatting van enkele van zijn bevindingen:

 • $1 geïnvesteerd in schatkistpapier zou nu $281 waard zijn
 • $1 geïnvesteerd in obligaties zou nu $1.778 waard zijn
 • $1 geïnvesteerd in goud zou nu $4.52 waard zijn
 • $1 geïnvesteerd in niets zou nu 5 cent waard zijn
 • $1 geïnvesteerd in aandelen zou nu $4.52 waard zijn 704,997

als u tijd hebt om op de markt te rijden, wilt u misschien een deel van uw beleggingsdollars in aandelen of dividendaandelen stoppen. Vergeet niet – it ’ s de langzame, stabiele, lange termijn beleggers die de grootste winsten zullen ervaren.

vergeet niet om die balans te houden tussen agressief zijn en tegelijkertijd uw inkomsten beschermen. Ontmoet een financieel adviseur om een effectieve strategie te bedenken.

investeer in indexfondsen

u hoeft geen beleggingswizard te zijn om een bloeiende beleggingsportefeuille op te bouwen. Een eenvoudig indexfonds is een van de beste vormen van beleggen die zelfs rijke mensen gebruiken.indexfondsen zijn een soort beleggingsfonds (dat is gewoon een pool van geld van meerdere beleggers die een fondsbeheerder belegt in aandelen en obligaties). Ze zijn uniek omdat hun doel is om een specifieke beursindex te volgen, zoals de S &P 500 of de Dow Jones Industrial Average (DJIA).

dus, bijvoorbeeld, als u belegt in een S&P 500 market index fund, wordt uw geld samengevoegd met andere beleggers, en de fondsbeheerder belegt alles in aandelen van die index.zelfs Warren Buffett heeft beleggers aanbevolen hun geld in het S&P 500 indexfonds te steken voor groei op lange termijn. Het gemiddelde jaarlijkse rendement van de S&P 500 bedraagt sinds de oprichting in 1957 10,5%!

overweeg om te investeren in onroerend goed

als het idee om een verhuurder doesn’t een beroep op u, neem hart in de wetenschap dat er verschillende manieren om inkomsten te genereren uit onroerend goed activa.

Hier zijn een paar ideeën:

 • flip a house for profit
 • investeer in Real Estate Investment Trusts (REIT ‘ s)
 • investeer in Real Estate mutual funds
 • sluit je aan bij een Real estate crowdfunding opportunity
 • bezit een vakantiewoning
 • huur een kamer in uw huis

als dit iets is waar je in geïnteresseerd bent, zorg er dan voor dat je grondig onderzoek doet en een professional raadpleegt.

en onthoud de drie belangrijkste dingen als het gaat om het zijn van een vastgoedbelegger:   locatie, locatie, locatie!

Pas uw portfolio aan indien nodig

uw risicotolerantie zal waarschijnlijk veranderen naarmate u dichter bij uw pensioendatum komt. Je wilt jezelf niet in een positie brengen waar je gemakkelijk een groot deel van je nestei kunt verliezen als gevolg van een drastische marktschommeling.

Houd uw beleggingsmix in de gaten en breng wijzigingen aan zoals u dat wilt. Aandelenportefeuilles moeten worden aangepast naarmate de risicotolerantie van één persoon in de loop van de tijd verandert.

als je in de vijftig bent, is een veel voorkomende aanbeveling 60% in aandelen en 40% in obligaties. Maar als je eenmaal in de zestig bent, wil je waarschijnlijk je mix opnieuw in evenwicht brengen om je blootstelling aan marktvolatiliteit te verminderen.

Houd uw investeringskosten laag

Je kunt echt niet ontsnappen aan het betalen van vergoedingen terwijl je probeert je spaargeld te laten groeien iedereen wil een stukje van de taart.

wat u *kunt * doen, is verstandig worden over de kosten die u betaalt en hoe u deze kunt verlagen.

Lees uw verklaringen en weet wat u wordt aangeklaagd.

en laat je niet misleiden door percentages die klein en onbelangrijk lijken. Misschien wilt u ze negeren omdat u denkt dat het niet veel verschil zal opleveren, maar naarmate uw account in de honderdduizenden komt, komt die 1% – vergoeding op.

met elke tiende van een procent die wordt toegevoegd aan uw Vergoedingen, verliest u exponentiële groei door samengestelde rente. Dus, let op en wees slim over hoe je omgaat met die kosten. Shop rond of onderhandel om de laagste kosten te krijgen die je kunt krijgen.

uiteindelijk kunnen er duizenden euro ‘ s op het spel staan.

begrijp hoe samengestelde rente uw beleggingsdollars beïnvloedt

samengestelde rente is eenvoudig gezegd “rente op rente” en resulteert in de exponentiële groei van een oorspronkelijk bedrag (de directeur).

wanneer u aan uw eerste “molen” werkt, is het zeer nuttig om goed te begrijpen hoe samengestelde rente uw beleggingsrekeningen beïnvloedt. U zult begrijpen hoe belangrijk het is om vroeg en vaak te sparen en het beste tarief te krijgen dat u kunt vinden.

zodra u het enorme verschil beseft dat een kleine aanpassing in uw spaargeld kan maken, zult u gemotiveerd zijn om meer gedisciplineerd te zijn met uw financiële doelen.

7. Oefen goede gewoonten

rijk worden met een normale baan is meer dan alleen slimme geldbeslissingen. Andere gebieden van je leven zullen van invloed zijn op je vermogen om op koers te blijven wanneer je tegenslagen ervaart.

het hebben van goede gewoonten en praktijken kan helpen om omstandigheden te minimaliseren die uw spaarinspanningen zullen saboteren.

zorg voor jezelf en je eigendom

naarmate je ouder wordt, begint je lichaam af te breken. Veel voorkomende aandoeningen bij ouderen zijn hartziekten, artritis, osteoporose, diabetes en depressie.

u kunt vandaag preventieve maatregelen nemen – zoals het eten van een gezond dieet en regelmatig sporten – waarmee u deze ziekten kunt minimaliseren of volledig kunt vermijden.door in goede lichamelijke en geestelijke gezondheid te blijven, kunt u gefocust en alert blijven bij uw financiële beslissingen. Niet alleen zou je een comfortabeler en aangenamer leven hebben, maar je zou ook veel minder uitgeven aan gezondheidszorg.

ook het verzorgen van uw persoonlijke bezittingen – zoals voertuigen, apparaten en meubels – zal ervoor zorgen dat ze langer meegaan. Hoe minder vaak je iets moet vervangen, hoe meer spaargeld je houdt.

vind inspiratie

je vermogen langzaam zien opbouwen, vooral in het begin, kan ontmoedigend zijn.

daarom helpt het om inspiratie te vinden door de succesverhalen van andere mensen en motiverende artikelen te lezen die hoop bieden (zoals hier en hier).u zult merken dat velen die rijkdom hebben gecreëerd, begonnen met een nederig begin.

je moet jezelf eraan herinneren dat anderen, in hetzelfde seizoen van het leven als jij, later in het leven grote rijkdom hebben bereikt. Het kan worden gedaan, je hoeft alleen maar de juiste mindset te behouden en massale actie te ondernemen.

leer van professionals en andere financiële experts

neem het initiatief en leer alles wat je kunt over persoonlijke financiën.de kennis zal je goed van dienst zijn, zelfs in je gouden jaren.Robert Kiyosaki, auteur van Rich Dad, Poor Dad, heeft gezegd dat het gebrek aan onderwijs over investeren en rijkdom creëren mensen ervan weerhoudt rijk te worden.

en omdat deze principes niet op school worden onderwezen, worstelen de meeste mensen hun hele leven met financiën.

het hoeft niet zo te zijn.

Er is geen barrière om zoveel te leren als je wilt.

De meeste bronnen zijn gratis-van blogs tot YouTube-video ‘ s tot de bibliotheek tot podcasts.waar je ook meer over wilt leren, je kunt er waarschijnlijk Gratis over leren, *en* vanuit het comfort van je eigen La-Z-Boy.

onwetendheid is geen excuus meer.  gaonderwijs jezelf!

Bestudeer de succesvolle

Er is niets nieuws onder de zon. Wat je ook wilt doen, iemand anders heeft het al gedaan. Dit is geweldig nieuws, want je hoeft niet vanaf nul te beginnen.

de beste manier om succes te versnellen is om de strategieën van anderen te bestuderen die het al hebben bereikt, dus neem de tijd om te leren over het creëren van rijkdom van anderen die het eerder hebben gedaan. Dit is een gezonde geldgewoonte die een enorm verschil zal maken in uw inspanningen.

tegenwoordig is dat makkelijker dan ooit! Veel succesvolle en rijke mensen schrijven blogs en/of boeken, of hebben een podcast of YouTube-kanaal. Ze *willen * hun ervaringen delen, dus laat deze kans niet voorbijgaan!

Dit is geen rocket science. Andere mensen hebben het ontdekt. Het kan worden gedaan. Bestudeer wat ze doen en doe hetzelfde.

don ‘ t gamble

Dit omvat het spelen van gokkasten, tafelspellen, paardenraces, loterijen, sportweddenschappen en loterijtickets.

Ja, loten.

Je hebt belangrijkere dingen te doen met je geld.

Practice patience

rijkdom opbouwen kost tijd, je kunt er niet omheen. Het belangrijkste is om *nu * te beginnen. Hoe langer uw geld kan rondhangen met tijd en samengestelde rente, hoe beter voor u.

wees geduldig. Wanneer je bereid bent om jaren te wachten – misschien tientallen jaren – zul je minder snel stoppen bij het eerste teken van tegenspoed.

Keep checking in

Houd bij hoe uw investeringen het doen, zodat u verstandige aanpassingen kunt maken als dat nodig is.

Kijk naar de markt en wees je bewust van hoe het van invloed is op je holdings. Dit is vooral belangrijk naarmate u dichter bij uw pensioendatum komt.

Controleer uw socialezekerheidsuitkeringen, de waarde van uw huis, uw verzekeringspolissen, uw saldo van het noodfonds – alles. Wees er natuurlijk niet obsessief mee – kijk gewoon af en toe naar binnen om ervoor te zorgen dat alles is zoals je zou verwachten.het laatste wat je wilt gebeuren is wakker worden op je 65e verjaardag en dan beseffen dat je niet zo voorbereid bent op je pensioen als je dacht. Wees proactief met je toekomst en blijf verbonden met je financiële vooruitgang.

FAQs

kun je rijk worden met een gewone baan?

je kunt rijk worden met een gewone baan. In feite hebben de meeste mensen die miljonair worden regelmatige banen en carrières in de beroepsbevolking. Ze leven onder hun middelen, zijn consistente spaarders en investeren hun geld.

Hoe word ik rijk met een baan?

je kunt rijk worden met een normale baan door te leren om je geld te budgetteren en onder je inkomen te leven om prioriteit te geven aan sparen. U moet ook meerdere inkomstenstromen nastreven, zoals uw salaris, een bijzaak, dividend-en beleggingsinkomsten en huurwoningen.

hoe bouw je rijkdom op met een normale baan?

je kunt rijkdom opbouwen met een normale baan door 15-20% van je inkomen consistent te besparen in de loop van de tijd. Investeer deze besparingen in een fiscaal begunstigde beleggingsrekening, zoals een 401(K) of IRA om te profiteren van samengestelde rente. Om rijkdom op te bouwen met een normale baan en de miljonairstatus te bereiken, moet u de uitgaven laag houden, terwijl u profiteert van kansen om uw inkomen te verhogen.

Hoe worden beginners rijk?

als je rijk wilt zijn tegen de tijd dat je 30 bent, moet je ijverig zijn met het verstandig beheren van je geld. Dit omvat:

– vroeg en consequent geld besparen
– onnodige uitgaven vermijden
– goed onder je middelen Leven
– meerdere inkomstenstromen creëren
– investeringsbijdragen maximaliseren met bijpassende werkgeversdollars in een 401(k)
– je inkomen verhogen met verhogingen en promoties
– blijven uit de schulden

welk salaris wordt als rijk beschouwd?

De meeste mensen zouden de top 1% van de Amerikaanse verdieners als rijk beschouwen. Volgens een studie van SmartAsset uit 2022 zou je een jaarlijks inkomen van $597.815 nodig hebben om dit landelijke niveau te bereiken. De top 1% zal echter verschillen tussen de staten. Je zou bijvoorbeeld $896.490 moeten verdienen in Connecticut om in de top 1% van die staat te staan, maar slechts $350.212 om in de top 1% voor West Virginia te staan.

welke baan maakt je het snelst rijk?

carrières als investeringsbankier, advocaat en arts geven u het aanzienlijke inkomen dat nodig is om grote rijkdom op te bouwen. Je kunt echter ook rijk worden met banen waarvoor geen universitair diploma vereist is. Deze kunnen bestaan uit een ondernemer, een makelaar in onroerend goed of een verzekeringsagent. 

De meeste banen betalen geen miljonairsalaris. In plaats daarvan maximaliseren professionals het potentieel van hun hoogbetaalde salarissen door goede budget -, spaar-en beleggingsgewoonten te oefenen.

hoe zeldzaam is het om rijk te worden?

ongeveer 3 op de 100 Amerikaanse individuen zijn miljonair. Deze kansen zijn echter niet zo eenvoudig. Er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen aan uw kansen om rijk te worden, waaronder leeftijd, ras en opleiding.

don’t vergeet om deze gratis download te pakken, 50 stappen naar financiële vrijheid, en begin met het opbouwen van rijkdom voor uw pensioen:

 

tot slot: rijk worden hangt af van het vasthouden aan je plan

al deze tactieken zullen je helpen je eerste miljoen te bereiken, zelfs als je don 8217;t hebben een universitair diploma en een salaris van zes cijfers.dus, schrijf een plan uit voor hoe en wanneer je ze zult implementeren, houd je er dan aan.

Plan nu hoe je met de wegversperringen omgaat.wacht niet tot ze gebeuren, want dan kun je in emotionele besluitvorming vervallen. Heb een plan voor hoe je tegenslagen zult overwinnen en doorgaan.

want het is ijver in de loop van de tijd die je naar je uiteindelijke doel zal brengen. 

Plaats een reactie