Hoe rijk te worden met een normale baan in 2023

Als u’ heb ooit de wens gehad om rijk te worden, dan heb ik goed nieuws voor je. 

Je hebt geen rijke ouders nodig, een salaris van zes of zeven cijfers, of een gelukkige loterijwinst om rijk te worden. Je kunt echt rijk worden met de baan die je momenteel hebt.

Het hangt allemaal af van hoe je met je geld omgaat.

In deze post, I&#8217 ;ik ga je 7 tips geven om rijk te worden met een normale baan. Ik zal ze allemaal opsplitsen in bruikbare stappen.

Rijk worden komt eigenlijk neer op onder je stand leven en je spaargeld opbouwen. Naarmate u dichter bij uw pensioen komt, is het van vitaal belang dat u agressief vermogen opbouwt.

Zelfs als je in het verleden wat financiële fouten hebt gemaakt, kun je leren hoe je slim met geld kunt omgaan – maar het vergt intentie, inzet en opoffering om rijk te worden.

Laten we aan de slag gaan.

Download de gratis afdrukbare “50 stappen naar financiële vrijheid,” en begin vandaag nog met uw plan voor het opbouwen van rijkdom!

 

Contents

Wat is een normale baan?

Voordat ik uitleg hoe je rijk kunt worden met een normale baan, wil ik eerst definiëren wat “normale baan” betekent in deze context.

Hier zijn enkele details die ik veronderstel over het werken in een normale baan:

 • u werkt voor een werkgever (geen zelfstandige)
 • u staat op de loonlijst (wordt niet onder tafel betaald)
 • u werkt fulltime (36 uur) -40 uur per week)
 • uw salaris is ofwel per uur of salaris, maar redelijk consistent
 • u ontvangt secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vrije tijd, bonussen, ziektekostenverzekering, aandelenopties of toegang naar een pensioenfonds
 • voor uw baan is geen hbo-opleiding vereist
 • uw jaarinkomen ligt tussen $ 35.000 en $ 60.000 per jaar (volgens BLS-gegevens voor 2021 is dit het gemiddelde inkomensbereik voor Amerikanen tussen 20 en 64 jaar oud)

Deze algemene richtlijnen zijn geen vaste regels, maar gewoon parameters die ik heb ingesteld om inkomens te elimineren die buiten de grenzen van een normaal, gemiddeld salaris zouden vallen.

Laten we nu beginnen om te leren hoe je rijk kunt worden met een normale baan.

Ja, je kunt rijk worden met een normale baan

In zijn boek Everyday Millionaires vertelt Chris Hogan zijn lezers hoe &# 8220;gewone mensen bouwden buitengewone rijkdom op. Je beseft het misschien niet, maar er zijn overal om je heen zelfgemaakte miljonairs.

Mensen uit alle lagen van de bevolking hebben geleerd onder hun stand te leven, geld te sparen, schulden te vermijden en verstandig te investeren. Misschien hebben ze onderweg een beetje geluk gehad, maar hun rijkdom kwam uiteindelijk neer op consistent en slim geldbeheer in de loop van de tijd.

U hoeft geen investeringsbankier te zijn, een gelukkige gokker, of de erfgenaam van een grote erfenis. U kunt op lange termijn rijkdom opbouwen en rijk worden als een normaal persoon met een vaste baan en een bescheiden salaris. Je hoeft alleen maar toegewijd te zijn en actie te ondernemen.

Hier is hoe.

1. Geef prioriteit aan besparingen

Als u rijk wilt worden met een normale baan, is een belangrijke vuistregel om van sparen een topprioriteit te maken. Onderneem de volgende stappen om geld opzij te zetten en spaargeld op te bouwen.

Zorg voor een noodfonds

Op weg om rijk te worden, moet u een aantal noodfondsen hebben opgezet voor het geval u in financiële problemen komt – zoals het verliezen van je baan of een medische crisis. Zonder wat spaargeld voor noodgevallen, kunt u uiteindelijk op schulden vertrouwen om die onverwachte kosten te dekken.

Zorg voor een regel voor meevallers

Het is leuk om onverwacht extra geld te krijgen, zoals geldelijke geschenken, een werkbonus of een belastingteruggave. Maar in plaats van het uit te geven aan een nieuw breedbeeldscherm, voegt u het toe aan uw spaargeld.

Zet het op een hoogrentende rekening en verdien geld met geld,dus die meevallers werken voor je toekomst. Dit is slechts een slim bewaaradvies.

Je hoeft niet alles op te slaan. Maar bedenk een regel – zoals 50% in besparingen – zodat u dat extra geld niet aan spullen verspilt.

Stel het niet in en vergeet het maar

Alleen omdat je nu slechts $ 100 per maand opzij kunt zetten, wil nog niet zeggen dat je later niet meer kunt sparen. Voeg een maandelijks besparingsdoel toe aan uw budget en wen eraan om dat geld niet uit te geven. Verhoog het zes maanden later met 10%. Doe dit 2-3 keer per jaar, zodat u beter wordt in het sparen van meer geld.

Vergeet ook niet om uw bijdragen aan het pensioenfonds periodiek te verhogen. Als u eenmaal gewend bent dat er 3% van uw salaris wordt afgehouden, verhoogt u uw automatische investeringen tot 4%. Blijf doorgaan tot je minimaal 15% bereikt. 

Maak uw spaargeld automatisch

Een van de eenvoudigste manieren om vermogen op te bouwen, is door uw spaargeld te automatiseren, zodat u er niet eens over na hoeft te denken.

Dit betekent het plannen van overschrijvingen en directe stortingen die regelmatig automatisch plaatsvinden. Hierdoor hoeft u niet meer te kiezen en hoeft u minder financiële beslissingen te nemen.

Bespaar zelfs als u zelfstandige bent

Als u zelfstandige bent, heeft u een aantal goede opties om vermogen op te bouwen voor uw pensioen.

Hier zijn er een paar:

 • Als je geen werknemers hebt, kun je bijdragen aan een Solo 401(k)
 • Als je maar een paar werknemers hebt, kun je een SEP IRA openen
 • Als uw bedrijf groeit en u tot 100 werknemers heeft, kijk dan naar de SIMPLE IRA

Hoe sneller u begint met sparen, hoe langer uw geld moet groeien.

2. Minimaliseer schulden

Als u uw creditcards nog steeds oplaadt, verkleint u uw kansen om rijk met een vast salaris. Doe wat u moet doen om alle hoogrentende creditcardschulden af ​​te betalen en alle andere schulden tot een minimum te beperken.

Hier zijn een paar tips om uw schuld te verlagen en voorgoed afbetaald te krijgen.

Betaal eerst schulden met een hoge rente af

Schulden afbetalen voordat u gaat sparen is geen advies dat in steen gebeiteld is. Als u echter tegoeden heeft met een rente van meer dan 10%, is het een goede financiële beslissing om eerst deze schulden af ​​te lossen.

Als u wilt sparen terwijl u schulden aflost, overweeg dan om tegoeden met een hoge rente om te zetten naar een promotietarief van 0%.

U kunt zich richten op schulden met een lage rente, zoals studieleningen, wanneer u niet langer die hoge rente betalen.

Als u uw schulden afbetaald krijgt, verlaagt u uw stressniveau en maakt u meer van uw inkomen vrij om vermogen op te bouwen.

Houd uw hypotheek laag

Uw hypotheekbetaling is meestal de grootste rekening die u elke maand heeft. Dus, overweeg of wat u nu betaalt, de moeite waard is om uw toekomst op het spel te zetten.

Als u niet wilt inkrimpen, kijk dan of u kunt herfinancieren tegen een lager tarief. Dit kan u honderden dollars per maand besparen die u zou kunnen toepassen aan uw spaargeld.

Vermijd extra schulden

Door onder uw middelen te leven en een budget te volgen, bereidt u zich voor om nog meer schulden te vermijden. Het opzij zetten van wat spaargeld voor noodgevallen is een manier om die onverwachte uitgaven te dekken zonder de creditcard te trekken.

Leer te stoppen met het doen van onnodige en emotionele aankopen, wat vaak de reden is waarom mensen credit.

Stel een regel voor jezelf in – als u niet contant kunt betalen, kunt u het niet betalen.

3. Verhoog uw inkomen

Je kunt alleen zoveel bochten nemen als je probeert geld te besparen en rijkdom op te bouwen. Geef uw inspanningen een boost door uw maandelijkse inkomensniveau te verhogen met een promotie, nevenactiviteit of zelfs uw eigen bedrijf.

Verdien meer in je huidige carrière

Als je nog geen goedbetaalde baan hebt, heb je nog steeds de mogelijkheid om je inkomen te verhogen. Vraag om loonsverhoging, probeer een promotie, behaal een certificering, ga terug naar de universiteit of breid je netwerk uit.

Als je bij hetzelfde bedrijf blijft en eenmaal per jaar een verhoging van 3% krijgt, krijg je de status van miljonair niet. Dus neem het heft in eigen handen en creëer de toekomst die jij wilt.

Creëer passief inkomen streams

De meeste arme mensen hebben maar één bron van inkomsten. Een manier vinden om met weinig tot geen moeite meer geld aan uw huidige inkomen toe te voegen, is een geweldige manier om uw langetermijndoelen te ondersteunen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen; sommige vereisen een financiële investering, andere zullen een aanzienlijke hoeveelheid tijd en inspanning vergen. Velen kunnen schaalbare inkomsten opleveren, die niet afhankelijk zijn van het verhandelen van tijd voor geld.

Enkele veelvoorkomende inkomstenstromen zijn:

 • huurwoningen
 • een online cursus opzetten
 • automaten bezitten
 • een YouTube-kanaal starten
 • een blog schrijven
 • opslagruimte verhuren

Dit zijn slechts enkele van de vele manieren om passief inkomen te genereren. Vind een mogelijkheid die u aanspreekt en probeer deze een tijdje uit.

Als u nu de tijd investeert, kunt u een geweldig bedrijf opbouwen dat zorgt voor een lucratieve bron van extra inkomen in uw pensioenjaren.

Zorg voor een bijbaan

We leven in de gig-economie, die een bron van hoop is geweest voor mensen met een laag inkomen. Er zijn zoveel mogelijkheden voor bijbaantjes die flexibele schema's hebben en meer inkomsten voor je kunnen genereren. 

Overweeg om voor Uber of Lyft te rijden, een paar keer per maand op te passen , de honden van de buren uitlaten of kinderen bijles geven in de bibliotheek.

Elk van deze services kan u een paar honderd dollar extra per maand opleveren. En wanneer u de magie van samengestelde rente toepast, is dit een geweldige manier om uw spaargeld een boost te geven.

Start een bedrijf

Met internet en sociale media, er is nooit een lagere drempel geweest om een ​​eigen bedrijf te starten. Van drop-shipping tot flippen tot creëren tot lesgeven tot schrijven tot wat je maar wilt.

Je kunt handwerk verkopen aan een klant in Frankrijk. Je kunt een kind in China bijles geven. Je kunt een levenscoach zijn aan iemand in Australië.

De mogelijkheden zijn eindeloos. En wat is een beter moment om aan die droom te werken die al jaren rondhangt?

Is er een idee dat je al een tijdje hebt en dat maar niet wil verdwijnen? Stop ermee het af te wijzen. Onderneem stappen om het te realiseren.

Wie weet? Met dat idee kunt u misschien wel miljoenen dollars verdienen.Je weet het nooit totdat je het probeert.

4. Plan je weg

Als je wilt leren hoe je rijk kunt worden met een vaste baan, heb je om met een plan te komen. Het opbouwen van rijkdom en het bereiken van uw financiële doelen vereist intentie en consistentie.

Volg de onderstaande stappen om uw eigen plan te maken voor het opbouwen van rijkdom.

Stel enkele doelen

Om slagen om rijk te worden, moet u een aantal specifieke financiële doelen hebben waar u naartoe werkt.

U kunt spaardoelen maken voor een nieuw huis, een ander voertuig of een vakantie. Het opbouwen van een noodfonds of het hebben van volledig afbetaalde schulden zijn ook slimme doelen om te hebben. Natuurlijk moet voldoende geld sparen voor uw pensioen bovenaan uw lijst met doelen staan.

Gebruik van het SMART-doelenkaderzal uw doelen enige structuur geven en verantwoording afleggen. SMART is een acroniem dat staat voor specifiek, meetbaar, acceptabel, relevant en tijdgebonden.

Maak een spaarcategorie in uw budget zodat u deze betaalt zoals elke andere rekening. U kunt een online besparingscalculator gebruiken om te bepalen hoeveel u elke maand moet sparen om uw doel op tijd te bereiken.

Bepaal een tijdlijn

Zet een deadline op uw financiële doel en werk dan achteruit. Dit zal u helpen om onderweg kleinere doelen te bepalen en u op het goede spoor te houden. 

Als u rijk wilt zijn tegen de tijd dat u met pensioen gaat, beslis dan wanneer dat zal zijn. Uw tijdlijn zal uw acties en uw benadering van sparen en beleggen begeleiden.

Breng grote offers

Rijk worden met een vaste baan zal je waarschijnlijk uitdagen voor een aantal moeilijke beslissingen. Misschien moet u beslissen of u bereid bent de dingen op te geven die u het minst wilt opgeven om in uw financiële toekomst te voorzien. Grote doelen vereisen grote offers.

Stel jezelf deze vragen:

 • Moet je je huis verkopen waar je al 25 jaar herinneringen aan hebt gemaakt?

  li>

 • Moet u uw voertuigen verkopen en moet u omgaan met het ongemak van het openbaar vervoer?
 • Moet u 's avonds en in het weekend een tweede baan zoeken en uw vrije tijd een tijdje opgeven?
 • Moet je stoppen met uit eten gaan en meedogenloos snijden in je maandelijkse boodschappenrekening?
 • Moet je *stoppen met* geld te steken in het schoolgeld van je kinderen, hun autoverzekering te betalen of te helpen met hun huren?

Denk na over de alternatieve kosten van de dingen waaraan u uw geld uitgeeft en die * uw pensioendoelen niet * ondersteunen. Voer de moeilijke gesprekken met je partner en je kinderen. Werk aan het omarmen van de houding van zuinigheid en ken het verschil tussen uw behoeften en wensen.

Het geld is er, u hoeft alleen maar te beslissen waar het naartoe gaat. Je hebt een keuze en je hebt controle.

Verwijder verleiding

Soms kan de verleiding van onmiddellijke bevrediging moeilijk te overwinnen zijn. Een manier om extra geld in uw zak te houden (om te sparen) is om kansen te elimineren waar u in de verleiding komt om geld uit te geven.

Houd creditcards thuis en meld u af voor al die verkoop aankondigingen. Weet waar je door verleid wordt en wees dan doelbewust om ze te vermijden. Dit kan u een heel eind helpen bij het besparen van geld.

Schakel een verenigd front in met uw partner

U zult uw doelen niet bereiken als uw partner u tegenwerkt.

Zorg ervoor dat u doorlopende gesprekken voert over uw geld, uw waarden, uw doelstellingen en uw dromen. ze maken deel uit van uw dagelijks leven, zodat u consequent op dezelfde golflengte kunt zitten en elkaar verantwoordelijk kunt houden.

U zult uitdagingen, moeilijkheden en successen ervaren terwijl u beiden werkt aan financiële vrijheid. Werk samen als een team om tegenspoed te overwinnen en vier samen wanneer je de mijlpalen bereikt.

Vermijd alles dat te mooi is om waar te zijn

Naarmate je meer leert over persoonlijke financiën, pensioenplanning en beleggen, u zult allerlei mogelijkheden tegenkomen om uw vermogen te laten groeien.

Er zullen er zijn die beproefd zijn. Dit zijn degenen die doorgaans tijd en geduld nodig hebben om de voordelen te realiseren.

Dan, er zijn andere strategieën die snelle resultaten beloven met grote uitbetalingen. Dit kunnen daghandel, penny stocks, timing van de markt, gehypte investeringsmogelijkheden of tijdelijke deals van vastgoedgoeroes zijn.

Val niet voor deze “snel rijk worden”-schema's

. Het is gewoon de menselijke natuur om de gemakkelijkste en snelste route te willen nemen, maar alles wat te mooi is om waar te zijn, is dat meestal ook.

Ze zijn riskant en de kansen zijn tegen u. Vraag bij twijfel altijd advies aan een betrouwbare financiële professional.

Waardeer het geld dat u verdient door het te beschermen.  Op een dag, als je te oud bent om nog meer te verdienen, zal het je beschermen.

Neem de tijd om krijg belastingkennis

Belastingen zijn een feit van het leven. En hoe meer kennis u heeft over het omgaan met belastingen, hoe meer geld u in uw zak houdt.

Leer uzelf hoe u uw belastingen kunt verlagen. Implementeer die stappen vervolgens in uw financiële planning.

Hier zijn slechts een paar manieren (om u op weg te helpen):

 • doneer aan een goed doel
 • open een FSA (Flexible Savings Account) ofHSA (Health Savings Account)
 • geef aan een college 529-plan
 • neem alle inhoudingen en tegoeden die u kunt krijgen
 • wees slim met uw strategie voor sociale zekerheid
 • draag bij aan een 401(k) of IRA

Praat met een professionele belastingplichtige. Ik weet zeker dat ze je nog meer ideeën kunnen geven. Omdat het *laatste* dat u wilt doen, meer belasting betalen dan nodig is.

Schoon uw credit

Een hoge kredietscore heeft een aantal voordelen die u tijdens uw leven duizenden kunnen besparen. Dus, als je score op dit moment niet zo goed is, doe dan het werk om het op te lossen.

Volgens Experian zijn er enkele praktische stappen die je kunt nemen om je score te verbeteren:

 • betaal je rekeningen op tijd li>
 • betaal schulden af ​​en houd de saldi laag
 • sluit geen ongebruikte creditcardrekeningen
 • betwist eventuele fouten in uw kredietrapport

Er is geen snelle oplossing, dus wees geduldig. Uw inspanningen zullen de moeite waard zijn wanneer u in aanmerking komt voor de beste rentetarieven.

Krijg de bescherming die je nodig hebt

Sluit de verzekeringspolissen af ​​die je nodig hebt – auto, huis, gezondheid, arbeidsongeschiktheid, leven en langdurige zorg – en bescherm de toekomst die je vandaag opbouwt.

Dave Ramsey zegt dat je die moet hebben zowel een offensieve als een defensieve strategie als het gaat om financiële planning.  De juiste verzekeringen hebben is een geweldige manier om verdediging te spelen als het erom gaat jezelf te beschermen tegen onverwachte situaties.

Dus beknibbel niet op de verzekering.  Als je het nodig hebt, zul je zo blij zijn dat je het hebt.

5. Zorg voor een budget

Rijk worden met een normale baan vereist dat je controle hebt over je financiën en binnen je inkomensdrempels blijft . U kunt dit doen door een budget te volgen dat de kosten minimaliseert en besparingen mogelijk maakt.

Gebruik deze richtlijnen om een ​​budget te maken dat voor u werkt.

Maak een bestedingsplan waar u zich aan kunt houden

Een budget is als een stappenplan voor uitgaven en biedt financiële verantwoording voor uw inkomen. Er zijn verschillende budgetteringsmethoden die u kunnen helpen een gestage inventaris bij te houden van wat er binnenkomt en uitgaat. Het maakt niet echt uit welke je kiest, zolang het maar een realistisch plan is waar je je aan kunt houden.

Als je je niet aan een budget houdt, Houd uw uitgaven de komende 30 dagen bij. U kunt dit op papier doen, met een spreadsheet of een app voor geldbeheer gebruiken. Dit geeft u een realistisch beeld van hoe uw geld op dit moment werkt.

Als u eenmaal weet waar uw geld naartoe gaat, kunt u de categorieën en bestedingslimieten maken die geschikt zijn voor uw levensstijl en prioriteiten.

Verlaag de kosten van levensonderhoud

Denk je dat je elke maand € 100 extra kunt sparen?

Misschien de kabel doorknippen, de sportschool verlaten of je lunch meenemen naar je werk?

Als je 100 dollar per maand zou investeren in een beleggingsfonds met een gemiddeld rendement van 7% gedurende 20 jaar, zou je eindigen verdubbel uw investering van $ 24.000 en eindig met meer dan $ 50.000!

Vanaf $ 100 per maand!

Denk je dat je dat in je budget kunt vinden?

Het maximaliseren van de kloof tussen inkomsten en uitgaven is essentieel voor het creëren van welvaart.

Verminder onnodige uitgaven en zet dat extra geld in spaargeld. 

Geef minder uit dan je salaris

Aahhh … de sleutel tot het opbouwen van rijkdom . Het is vrij eenvoudig, en toch leven te veel mensen van cheque tot cheque, overweldigd door schulden.

Als u agressief wilt worden met uw spaardoelen, is het noodzakelijk om van minder te leven dan u verdient.

Dit kan enkele veranderingen in levensstijl vereisen – u hoeft alleen maar te beslissen wat uw prioriteiten zijn.

Weersta de verleiding om toe te geven aan levensstijlinflatie. Wanneer uw inkomen stijgt, oefen dan financiële terughoudendheid door ervoor te kiezen uw spaargeld te verhogen en niet uw levensstandaard.

Zorg voor je toekomstige zelf door tevreden te zijn met je huidige omstandigheden.

Het volgen van een budget en bezuinigen kan helpen. Maar als je diep in de schulden zit, kan het zijn dat je drastischer maatregelen moet nemen.

Vergeet de zorgkosten niet

Helaas zullen uw medische kosten ongetwijfeld stijgen naarmate u ouder wordt.

Er zijn echter manieren om uw kosten laag te houden. Als u nu preventieve maatregelen neemt door gezond te blijven en geld op een Gezondheidsspaarrekening zet, kunt u uw geld verder oprekken.

Als u geen rekening houdt met de kosten voor gezondheidszorg in uw jaarlijkse pensioenuitgaven, kunt u uiteindelijk uw inspanningen om rijk te worden laten ontsporen.

6. Investeer uw geld

Je geld onder de matras houden zal je nooit rijk maken met een normale baan. Om vermogen op te bouwen, moet u beleggingsstrategieën toepassen die uw spaargeld vermenigvuldigen met de kracht van sterke rendementen en samengestelde rente.

Uw beleggingsstrategie hangt af van factoren zoals uw risicotolerantie en de tijdsperiode waaraan u gebonden bent.

Hier zijn een paar slimme stappen die u kunt nemen om uw geld voor u te laten werken.

Meld u aan voor het 401(k)-plan van uw werkgever

Als uw werkgever een 401(k) pensioenplan aanbiedt, is een van de beste financiële beslissingen die u kunt nemen het openen van een rekening. Begin vervolgens *ten minste* het minimale bedrag bij te dragen dat u de volledige matchingsoptie zal opleveren.

De werkgever van mijn man biedt een match van 1% voor elke 1% die we bijdragen, tot 3%. Dus als we 10% van zijn salaris inleggen, zal zijn bedrijf 3% inleggen. Als uw werkgever een vergelijkbaar voordeel biedt (en velen doen dat), laat dit gratis geld dan niet op tafel liggen.

Investeer in een IRA

Als u geen toegang heeft tot een 401(k), of u Bent u niet tevreden met het plan van uw werkgever, dan heeft u andere keuzes. Een goede is de Individual Retirement Account (IRA).

Hoewel de maximaal toegestane bijdragen veel lager zijn dan een 401(k), is het nog steeds een geweldige plek om pensioenfondsen te sparen. U krijgt de gebruikelijke belastingvoordelen die gepaard gaan met een traditionele pensioenrekening, maar u heeft ook meer controle over uw investeringskeuzes.

Bovendien is er geen limiet aan het aantal IRA's dat u kunt hebben. Er zijn verschillende soorten om uit te kiezen, en u kunt een mix van ze hebben om te bouwen uw pensioensparen verhogen.

Ongeacht hoeveel u bezit, de jaarlijkse maximale bijdrage is nog steeds van toepassing.Als u ouder bent dan 50 jaar (in 2023), betekent dit dat u maximaal $ 7.500 kunt inleggen, ongeacht hoeveel u heeft.

Als u kunt kiezen tussen de 401(k) en de IRA, zorg ervoor dat u wat onderzoek doet voordat u beslist welke het beste voor u is.

Overweeg een mix van Traditioneel en Roth

Zowel de 401(k) als de IRA-investeringstools zijn er in 2 hoofdsmaken: Traditioneel en Roth.

Kortom, het grootste verschil is hoe belastingen worden behandeld.

Voor Traditioneel worden uw bijdragen gestort voordat belastingen worden afgehouden. Dit verlaagt uiteindelijk uw belastbaar inkomen voor het toegepaste jaar, wat een groot voordeel is. Maar u moet belasting betalen over opnames tijdens uw pensionering.

Met de Rothversie, uw geld gaat in nadat het is belast en er is geen belastingvoordeel vooraf. Als u echter met pensioen gaat, neemt u dat geld belastingvrij op.

Dus ze hebben allebei hun voordelen. En je krijgt verschillend advies van verschillende adviseurs. Maar de meesten zullen een *mix* van beide aanbevelen.

Doe je huiswerk, praat met een professional en wees je bewust van je keuzes.

Investeer in de aandelenmarkt voor een hoger rendement

Kijkend naar Jeremy Siegel's onderzoek over de vergelijking van beleggingsrendementen over 2 eeuwen, is het duidelijk dat de aandelenmarkt een van de beste kansen biedt om uw beleggingsportefeuille te laten groeien. 

Zijn onderzoek onthult de waardeverandering van $ 1, gebaseerd op 5 verschillende investeringen, geplaatst in 1802 en vastgehouden tot 2012.

Voor uw gemak is hier een samenvatting van enkele van zijn bevindingen:

 • $ 1 geïnvesteerd in schatkistpapier zou nu $ 281 waard zijn
 • $ 1 geïnvesteerd in obligaties zou nu $ 1.778 waard zijn
 • $ 1 geïnvesteerd in goud zou nu $ 4,52 waard zijn
 • $ 1 geïnvesteerd in niets zou nu 5 cent waard zijn
 • $ 1 geïnvesteerd in aandelen zou nu $ 704.997 waard zijn

Als u tijd heeft om op de markt te rijden, wilt u misschien een deel van uw investeringsdollars in aandelen of dividendaandelen stoppen. Onthoud gewoon – het zijn de langzame, stabiele langetermijnbeleggers die de grootste winsten zullen behalen.

Vergeet niet om die balans te bewaren tussen agressief zijn en tegelijkertijd uw inkomsten beschermen. Ontmoet een financieel adviseur om een ​​effectieve strategie te bedenken.

Beleg in indexfondsen

U hoeft geen beleggingstovenaar te zijn om een ​​bloeiende beleggingsportefeuille op te bouwen. Een eenvoudig indexfonds is een van de beste vormen van beleggen waar zelfs rijke mensen gebruik van maken.

Indexfondsen zijn een soort beleggingsfonds (dat is gewoon een pool van geld van meerdere investeerders die een fondsbeheerder belegt in aandelen en obligaties). Ze zijn uniek omdat hun doel is om een ​​specifieke beursindex – zoals de S&P 500 of de Dow Jones Industrial Average (DJIA).

Dus als u bijvoorbeeld belegt in een S&P 500-marktindexfonds, wordt uw geld gepoold met dat van andere investeerders. geld, en de fondsbeheerder belegt alles in aandelen van die index.

Zelfs Warren Buffett heeft beleggers aanbevolen hun geld in het S&P 500-indexfonds te stoppen voor groei op lange termijn. Het gemiddelde jaarlijkse rendement voor de S&P 500 is 10,5% sinds de oprichting in 1957!

Overweeg te investeren in onroerend goed

Als het idee om verhuurder te zijn u niet aanspreekt, neem dan moed in de wetenschap dat er verschillende manieren zijn om inkomsten te genereren uit onroerend goed.

Hier zijn een enkele ideeën:

 • een huis omdraaien voor winst
 • investeren inReal Estate Investment Trusts (REIT's)
 • investeren inonroerendgoedfondsen
 • doe mee met een crowdfunding voor onroerend goed kans
 • bezit een vakantiewoning
 • huur een kamer in je huis

Als dit iets is dat je wilt nastreven, zorg er dan voor dat je grondig onderzoek doet en een professional raadpleegt.

En onthoud de drie belangrijkste dingen als het gaat om een vastgoedinvesteerder:  locatie, locatie, locatie!

Pas uw portfolio naar behoefte aan

Uw risicotolerantie verandert waarschijnlijk naarmate uw pensioendatum nadert. U wilt uzelf niet in een positie brengen waarin u gemakkelijk een groot deel van uw nestei zou kunnen verliezen door een drastische marktschommeling.

Houd het in de gaten op uw beleggingsmix en breng naar eigen inzicht wijzigingen aan. Aandelenportefeuilles moeten worden aangepast naarmate iemands risicotolerantie in de loop van de tijd verandert.

Als u in de vijftig bent, is een algemene aanbeveling 60% in aandelen en 40% in obligaties. Maar als u eenmaal in de 60 bent, wilt u waarschijnlijk uw mix opnieuw in evenwicht brengen om uw blootstelling aan marktvolatiliteit te verminderen.

Houd uw investeringskosten laag

U kunt echt niet onder het betalen van kosten uitkomen terwijl u probeert uw spaargeld te laten groeien Iedereen wil een stukje van de taart.

Wat u *kunt* doen, is inzicht krijgen in de vergoedingen die u betaalt en hoe u deze kunt verlagen.

Lees uw afschriften en weet wat u in rekening wordt gebracht.

En laat u niet misleiden door percentages die klein en onbelangrijk lijken. Misschien wilt u ze negeren omdat u denkt dat het niet veel uitmaakt, maar naarmate uw account in de honderdduizenden komt, wordt die 1% vergoeding opgeteld.

Met elke tiende van een procent die aan uw vergoedingen wordt toegevoegd, verliest u exponentiële groei door samengestelde rente. Let dus goed op en wees slim over hoe u met die kosten omgaat. Kijk rond of onderhandel om de laagste tarieven te krijgen die u kunt krijgen.

Uiteindelijk kunnen er duizenden dollars op het spel staan.

Begrijp hoe samengestelde rente uw investeringsdollars beïnvloedt

Samengestelde rente is, simpel gezegd, “rente op rente”, en resulteert in de exponentiële groei van een origineel bedrag (de hoofdsom ).

Wanneer u aan uw eerste “molen” werkt, is het uiterst nuttig om goed te begrijpen hoe samengestelde rente uw beleggingsrekeningen beïnvloedt. U zult begrijpen hoe belangrijk het is om vroeg en vaak te sparen en het beste tarief te krijgen dat u kunt vinden.

Als u eenmaal beseft welk enorm verschil een kleine aanpassing kan maken in uw spaargeld, zult u gemotiveerd om meer gedisciplineerd om te gaan met uw financiële doelen.

7. Oefen goede gewoonten

Rijk worden met een normale baan is meer dan alleen slimme geldbeslissingen. Andere gebieden van uw leven zullen uw vermogen om op koers te blijven beïnvloeden wanneer u tegenslagen ervaart.

Het hebben van goede gewoonten en praktijken kan helpen om omstandigheden te minimaliseren die uw spaarinspanningen zullen saboteren.

Zorg goed voor uzelf en uw eigendommen

Naarmate je ouder wordt, begint je lichaam af te breken. Veel voorkomende aandoeningen bij ouderen zijn hartaandoeningen, artritis, osteoporose, diabetes en depressie.

U kunt vandaag preventieve maatregelen nemen – zoals gezond eten en regelmatig sporten – die stelt u in staat deze ziekten tot een minimum te beperken of volledig te vermijden.

Door in een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid te blijven, kunt u gefocust en alert blijven bij uw financiële beslissingen. U zou niet alleen een comfortabeler en aangenamer leven hebben, maar u zou ook veel minder uitgeven aan gezondheidszorg.

Ook het zorgen voor uw persoonlijke bezittingen – zoals voertuigen, apparaten en meubels – zal ervoor zorgen dat ze langer meegaan. Hoe minder vaak u iets hoeft te vervangen, hoe meer u kunt besparen.

Vind inspiratie

Zien hoe uw vermogen langzaam opbouwt, vooral in het begin, kan ontmoedigend werken.

Daarom helpt het om inspiratie op te doen via de succesverhalen van anderen en motiverende artikelen te lezen die hoop bieden (zoals hier en hier). Je zult merken dat velen die rijkdom hebben gecreëerd, begonnen met een bescheiden begin.

Je moet jezelf eraan herinneren dat anderen, in hetzelfde seizoen van hun leven als jij, later in hun leven grote rijkdom hebben bereikt. Het kan worden gedaan, je moet alleen de juiste mentaliteit behouden en massale actie ondernemen.

Leer van professionals en andere financiële experts

Neem het initiatief en leer alles wat je kunt over persoonlijke financiën.  De kennis zal je goed van pas komen, zelfs in je gouden jaren.

Robert Kiyosaki, auteur van Rich Dad, Poor Dad, heeft gezegd dat het het gebrek aan opleiding is. over investeren en rijkdom creëren die mensen ervan weerhoudt rijk te worden.

En omdat deze principes niet op school worden onderwezen, worstelen de meeste mensen hun hele leven met financiën.

Het hoeft niet zo te zijn.

Er is geen belemmering om zoveel te leren als je wilt.

<De meeste bronnen zijn gratis – van blogs tot YouTube-video's tot de bibliotheek tot podcasts.  Waar je ook meer over wilt leren, je kunt er waarschijnlijk gratis over leren, *en* vanuit het comfort van je eigen La-Z-Boy.

Dus onwetendheid is niet langer een excuus.  Ga jezelf onderwijzen!

Bestudeer het succesvolle

Er is niets nieuws onder de zon. Wat je ook wilt doen, iemand anders heeft het al gedaan. Dit is goed nieuws, want u hoeft niet vanaf nul te beginnen.

De beste manier om succes te versnellen, is door de strategieën te bestuderen van anderen die het al hebben bereikt, dus neem de tijd om te leren over het creëren van rijkdom van anderen die het al eerder hebben gedaan. Dit is een gezonde geldgewoonte die een enorm verschil zal maken in uw inspanningen.

Tegenwoordig is dat gemakkelijker dan ooit! Veel succesvolle en vermogende mensen schrijven blogs en/of boeken, of hebben een podcast of YouTube-kanaal. Ze *willen* hun ervaringen delen, dus laat deze kans niet liggen!

Dit is geen rocket science. Andere mensen hebben het bedacht. Het kan. Dus bestudeer wat ze doen en doe hetzelfde.

Gok niet

Dit omvat het spelen van gokautomaten, tafelspelen, paardenrennen, loterijen, sportweddenschappen en loten.

Ja, loten .

U heeft belangrijkere dingen te doen met uw geld.

Oefen geduld

Rijkdom opbouwen kost tijd, je kunt er niet omheen. Het belangrijkste is om *nu* te beginnen. Hoe langer uw geld kan rondhangen met tijd en samengestelde rente, hoe beter voor u.

Heb geduld.

Als je bereid bent jaren te wachten – misschien wel tientallen jaren – zul je minder snel stoppen bij het eerste teken van tegenslag.

Blijf kijken

Blijf op de hoogte van hoe uw beleggingen het doen, zodat u verstandige aanpassingen kunt doen indien nodig.

Houd de markt in de gaten en wees u bewust van de invloed die deze heeft op uw beleggingen. Dit is vooral belangrijk naarmate uw pensioendatum nadert.

Controleer uw socialezekerheidsuitkeringen, de waarde van uw huis, uw verzekeringspolissen, uw noodfondssaldo – alles. Wees er natuurlijk niet obsessief mee – kijk gewoon af en toe naar binnen om er zeker van te zijn dat alles is zoals je zou verwachten.

Het laatste wat je wilt, is wakker worden op je 65ste verjaardag en realiseer je dan dat je niet zo voorbereid bent op je pensioen als je dacht. Wees proactief met uw toekomst en blijf op de hoogte van uw financiële vooruitgang.

Veelgestelde vragen

Kun je rijk worden met een reguliere baan?

Ja, je kunt rijk worden met een reguliere baan. In feite hebben de meeste mensen die miljonair worden een vaste baan en een loopbaan in de beroepsbevolking. Ze leven onder hun stand, zijn consistente spaarders en investeren hun geld.

Hoe word ik rijk met een baan?

U kunt rijk worden met een normale baan door te leren budgetteren uw geld en leef onder uw inkomen om prioriteit te geven aan sparen. U moet ook meerdere inkomstenstromen nastreven, zoals uw salaris, een nevenactiviteit, dividend- en investeringsinkomsten en huurwoningen.

Hoe bouw je rijkdom op met een normale baan?

U kunt een vermogen opbouwen met een normale baan door consequent 15-20% van uw inkomen te sparen. Investeer dit spaargeld in een fiscaal voordelige beleggingsrekening, zoals een 401 (k) of IRA om te profiteren van samengestelde rente. Om rijkdom op te bouwen met een normale baan en de status van miljonair te bereiken, moet u de uitgaven laag houden, terwijl u kansen benut om uw inkomen te verhogen.

Hoe worden beginners rijk?

Als u rijk wilt zijn tegen de tijd dat u 30 bent, moet u uw geld verstandig beheren. Dit omvat:

– Vroeg en consistent geld besparen
– Onnodige uitgaven voorkomen
– Ver onder je stand leven
– Meerdere inkomstenstromen creëren
– Maximale investeringsbijdragen met bijpassende werkgeversdollars in een 401(k)
– Verhoog uw inkomen met verhogingen en promoties
– Uit de schulden blijven

Welk salaris wordt als rijk beschouwd?

De meeste mensen beschouwen de top 1% van de Amerikaanse verdieners als rijk. Volgens een onderzoek uit 2022 door SmartAsset, zou u een jaarlijks gezinsinkomen van $ 597.815 nodig hebben om dit landelijke niveau te bereiken. De top 1% zal echter verschillen tussen staten. U zou bijvoorbeeld $ 896.490 moeten verdienen in Connecticut om tot de top 1% van die staat te behoren, maar slechts $ 350.212 om tot de top 1% voor West Virginia te behoren.

Van welke baan word je het snelst rijk?

Carrières als investeringsbankier, advocaat en arts zullen u het substantiële inkomen opleveren dat nodig is om grote rijkdom op te bouwen. Je kunt echter ook rijk worden met banen waarvoor geen hbo-opleiding vereist is. Dit kan onder meer zijn als ondernemer, makelaar in onroerend goed of verzekeringsagent.

De meeste banen betalen geen miljonairsalaris. In plaats daarvan maximaliseren professionals het potentieel van hun goedbetaalde salarissen door goede budget-, spaar- en investeringsgewoonten te oefenen.

Hoe zeldzaam is het om rijk te worden?

Ongeveer 3 op de 100 Amerikaanse individuen zijn miljonair. Deze kansen zijn echter niet zo eenvoudig. Er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen aan uw kansen om rijk te worden, waaronder leeftijd, ras en opleiding.

Vergeet niet deze gratis download, 50 stappen naar financiële vrijheid, te pakken en begin met het opbouwen van vermogen voor uw pensioen:

 

Tot slot: rijk worden hangt af van het vasthouden aan je plan

Al deze tactieken zullen je helpen om je eerste miljoen te behalen, zelfs als je geen hbo-opleiding en een salaris van zes cijfers hebt.  Dus, schrijf een plan op voor hoe en wanneer je ze gaat implementeren, en houd je eraan.

Plan hoe je omgaat met de wegversperringen nu. Wacht niet tot ze gebeuren, want dan kun je vervallen in emotionele besluitvorming. Zorg dat u een plan heeft hoe u tegenspoed kunt overwinnen en door kunt gaan.

Want ijver in de loop van de tijd zal u naar uw uiteindelijke doel leiden. 

Plaats een reactie