Hoe te leven van het inkomen van vorige maand (en waarom je zou moeten)

leer hoe u het one month ahead budget kunt gebruiken

ongeveer een jaar geleden besloot ik een maand van tevoren te gaan budgetteren en te leven van het inkomen van de vorige maand.deze ene verandering heeft een * enorm * verschil gemaakt in hoe ik ons geld beheer, en budgetteren op een variabel inkomen is nu zo veel gemakkelijker!

natuurlijk moet je genoeg geld op de bank hebben om deze budgetteringsmethode te financieren.  Dit betekent sparen om ten minste een maand aan uitgaven te dekken.  Als je leeft paycheck to paycheck, zou je denken dat dat een onmogelijke taak zou zijn.

maar een maand vooruit budgetteren zal je eigenlijk helpen de paycheck to paycheck-cyclus te doorbreken.

Als u don ’t hebben genoeg nog om begroting een maand vooruit, blijven lezen om erachter te komen hoe u uw spaargeld kunt bouwen en leren hoe te leven op vorige maand inkomen.

zelfs als het je enkele maanden kost om er te komen, is het zo de moeite waard! Je hebt alleen een plan, doorzettingsvermogen en geduld nodig.

i ’ll ook vertellen u de voordelen van budgettering op deze manier, en waarom het’s een betere optie dan traditionele budgettering (in mijn bescheiden mening).

Wat is een maand vooruit budget?

budgettering een maand vooruit betekent dat u uw inkomsten van de vorige maand gebruikt om de uitgaven van de huidige maand te dekken.

in plaats van rekeningen te betalen gedurende de hele maand (als loonstrookjes worden gestort), begin je de maand met alle inkomsten die je hebt gemaakt van de afgelopen maand, zodat je al je rekeningen tegelijkertijd kunt betalen.

wat er nog over is, wordt de rest van de maand begroot voor voedsel, gas en andere uitgaven.

en als je loonstrookjes op je bankrekening terechtkomen, bewaar je ze allemaal voor de volgende maand.wanneer een nieuwe maand begint, draagt u al dat inkomen over naar uw betaalrekening en begint u opnieuw.

met deze budgetteringsmethode kunt u al uw rekeningen in één keer dekken en dan precies weten hoeveel er nog over is voor de rest van de maand.

Dit werkt geweldig voor variabel inkomen! niet meer af of je genoeg hebt om te betalen voor rekeningen die tegen het einde van de maand moeten worden betaald.

hoe genoeg te sparen om een maand vooruit te budgetteren

het moeilijkste deel van budgettering met het inkomen van vorige maand is genoeg geld sparen’s 8211; maar het *kan* worden gedaan!

De sleutel is het vinden van zelfs maar een beetje extra geld in uw huidige uitgavenplan.  Houd uw uitgaven bij en vind de geldlekken.zelfs als het slechts $50 per maand is, begin dan dit bedrag opzij te zetten voor uw een maand vooruit budget.

U kunt er ook voor kiezen om een bepaald percentage van uw inkomen aan te wijzen om uw inkomen van één maand op te bouwen.dan moet je je committeren aan het leven van wat er nog over is totdat je de ene maand hebt gespaard.

Het zou er ongeveer zo uitzien:

  • u verdient $5.000 per maand (netto) en wilt 10% besparen in de richting van het opbouwen van een maand inkomen.
  • elke maand zet je $500 (10%) opzij op een apart account.
  • je budget met wat er nog over is ($4.500).
  • na 10 maanden heb je een maand inkomen!

Ik weet dat dit misschien een lange tijd lijkt om geld te besparen, zodat je anders kunt budgetteren, maar het is het waard!

Bovendien zijn geld besparen en leven van minder dan je verdient uitstekende disciplines om onder de knie te krijgen.

hoe u al uw rekeningen eenmaal per maand kunt betalen

meestal worden budgetten gemaakt om geld te beheren dat’s verwacht te worden verdiend.terwijl elk salaris wordt gestort, gebruikt u een budget om te bepalen hoe u die fondsen zult toewijzen.

als u leeft van een variabel inkomen, kan ditmaak dingen een beetje lastig en onvoorspelbaar.

we vertrouwen bijvoorbeeld op de overuren van mijn man om onze kosten te dekken.  die uren verschillen echter elke week.dus ik weet niet precies hoeveel we moeten budgetteren tot elke betaaldag.  Dit kan stressvol zijn!

wanneer u budgeteert met behulp van de inkomsten van de vorige maand, beheert u alleen geld dat u al hebt. 

Dit betekent dat al het geld waarmee u deze maand budgeteert, geld is dat u vorige maand hebt verdiend.en al het geld dat u deze maand verdient, zal worden bespaard en gebudgetteerd voor volgende maand.

een van de beste dingen over het starten van elke maand met een hele maand inkomen is dat u al uw rekeningen kunt betalen in de eerste week.je hoeft niet te wachten op het salaris van volgende week om die creditcardrekening te dekken.  U kunt knock-out al uw maandelijkse rekeningen in een keer en klaar zijn met het.

dan weet je precies hoeveel er overblijft voor andere noodzakelijke en discretionaire uitgaven voor de rest van de maand.geen verrassingen, geen gissen, geen stress.

zoals u zich kunt voorstellen, elimineert deze methode verschillende problemen die kunnen ontstaan met een variabel inkomensbudget.

maar er zijn ook andere grote voordelen aan budgettering op deze manier!

voordelen van een maand vooruit

Ik gebruik de one month ahead-budgetmethode al een paar jaar en ik ga misschien nooit meer terug naar de traditionele maandelijkse budgettering.het maakt het beheren van variabele inkomsten op zoveel manieren gemakkelijker.

u ’ll hebben minder financiële stress.  veel zorgen en angst met financiën is gekoppeld aan onzekerheid.heb je genoeg om al je uitgaven te dekken? Wanneer je budgeteert met geld dat je al hebt, is er geen onzekerheid.  je weet altijd precies met hoeveel je moet werken.

u kunt al uw rekeningen aan het begin van de maand betalen.op de 1e van elke maand maak ik het inkomen dat we de vorige maand hebben verdiend over op onze betaalrekening.dan betaal ik al onze rekeningen voor de hele maand, samen met ons tiende.  Ik don ’t hebben om “tijd ” rekeningen, en ik weet precies hoeveel we hebben voor al het andere.

je zult leren om minder uit te geven dan je verdient.terwijl je een maand inkomen opbouwt, leer je hoe je van minder kunt leven.om dit bedrag te besparen, moet u enkele onnodige uitgaven besparen en de budgetlekken dichten.

budgettering op een variabel inkomen is zo veel gemakkelijker.  Dit was de belangrijkste reden dat ik deze methode begon te gebruiken.ik had altijd moeite met het budgetteren van de variabele wekelijkse salaris en niet zonder geld voor de volgende salaris.nu Weet ik precies hoeveel we een hele maand hebben, en ik houd bij hoeveel we de volgende maand zullen hebben als elk salaris binnenkomt.

misschien vind je het makkelijker om consistent te zijn met liefdadigheid.voordat we overgingen op deze methode, gaf ik zelden 10% aan onze kerk.in plaats daarvan zou ik elke week geven wat ik dacht dat we ons konden veroorloven.nu, Ik geef onze volledige maandelijkse tiende door de 2e van elke maand voordat het wordt besteed aan andere, minder belangrijke dingen. Dit is een hoge waarde voor ons, dus dit voordeel alleen al maakt het de moeite waard.

Je hebt een financiële buffer. Wanneer u altijd een maand vooruit bent, bent u beter voorbereid op onverwachte uitgaven. Je hebt meer speelruimte met kosten die je niet hebt gepland, waardoor je je budget kunt herschikken wanneer dat nodig is.

je breekt de paycheck-to-paycheck cyclus.& Nbsp; & Nbsp; Dit is een biggie. u ’ re niet langer rekken uw dollars naar de volgende salaris.u denkt niet in termen van budgettering van de ene betaaldag naar de andere. In plaats daarvan ben je altijd een maand vooruit, je rekeningen zijn altijd gedekt en je weet precies hoeveel je hebt voor elke periode van 30 dagen.

Take control by living on last month’s income

budgettering met de vorige maand’s inkomen is een methode waarmee u altijd een maand vooruit bent in uw financiën.

Kortom, het is hetzelfde als het hebben van een noodfonds van één maand voor uw reguliere budget.

elke maand beginnen met al het geld dat je nodig hebt om je uitgaven te dekken, is ongelooflijk bevrijdend.er is geen wachten meer om rekeningen te betalen totdat u betaald krijgt, of wachten om te zien hoeveel u nog hebt om te sparen.

u kunt aan het begin van de maand aangeven waar al uw geld naartoe gaat en weten hoeveel er nog over is voor het dagelijks leven.

Ik zou het vooral aanraden voor degenen die leven van een variabel inkomen. u ’ ll voelen veel meer controle over uw financiën.

Plaats een reactie