Hoe te leven van het inkomen van vorige maand (en waarom u dat zou moeten doen)

Ongeveer een jaar geleden Ik besloot om een ​​maand vooruit te gaan budgetteren en te leven van het inkomen van de vorige maand.  Deze ene wijziging heeft een *enorm* verschil gemaakt in de manier waarop ik met ons geld omga, en budgetteren met een variabel inkomen is nu zoveel gemakkelijker!

Natuurlijk moet u voldoende contanten op de bank hebben om deze budgetteringsmethode te financieren. Dit betekent sparen om minimaal een maand aan uitgaven te dekken.  Als je van salaris naar salaris leeft, zou je denken dat dat een onmogelijke taak zou zijn.

Maar door een maand vooruit te budgetteren, kun je de cyclus van salaris naar salaris doorbreken.

Als u nog niet genoeg heeft om een ​​maand vooruit te budgetteren, lees dan verder om erachter te komen hoe u uw spaargeld kunt opbouwen en hoe u van de afgelopen maand kunt leven’ s inkomen.

Zelfs als je er enkele maanden over doet om daar te komen, is het zo de moeite waard! Je hebt alleen een plan, doorzettingsvermogen en geduld nodig.

Ik zal je ook de voordelen van budgetteren op deze manier vertellen, en waarom het een betere optie is dan traditioneel budgetteren (naar mijn bescheiden mening).

Wat is een maandbudget?

Een maand vooruit budgetteren betekent dat u uw inkomsten van de vorige maand gebruikt om de uitgaven van de huidige maand te dekken.

In plaats van de hele maand rekeningen te betalen (wanneer er salaris wordt gestort), begin je de maand met alle inkomsten die je de afgelopen maand hebt verdiend, zodat je al je rekeningen in één keer kunt betalen.

Wat overblijft, wordt voor de rest van de maand gebudgetteerd voor voedsel, benzine en andere uitgaven.

En, terwijl uw salaris op uw bankrekening staat, spaart u al uw voor de volgende maand.  Wanneer een nieuwe maand begint, maakt u al die inkomsten over naar uw betaalrekening en begint u opnieuw.

Met deze budgetteringsmethode kunt u al uw rekeningen in één keer betalen en weet u precies hoeveel er overblijft voor de rest van de maand.

Dit werkt geweldig voor variabel inkomen! Je hoeft je niet meer af te vragen of je genoeg hebt om rekeningen te betalen die tegen het einde van de maand verschuldigd zijn.

Hoe u genoeg kunt sparen om een ​​maand vooruit te budgetteren

Het moeilijkste deel van budgetteren met de inkomsten van vorige maand is genoeg geld sparen – maar het *kan* worden gedaan!

De sleutel is om zelfs maar een klein beetje extra geld te vinden in uw huidige uitgavenplan.  Houd uw uitgaven bij en vind de geldlekken.  Zelfs als het maar $ 50 per maand is, begin dan met het opzij zetten van dit bedrag voor uw budget voor een maand vooruit.

U kunt er ook voor kiezen om een ​​bepaald percentage van uw inkomen aan te wijzen om uw maandinkomen op te bouwen. je hebt die ene maand gespaard.

Het zou er ongeveer zo uitzien:

  • Je verdient $ 5.000 per maand (netto ) en 10% wilt sparen voor het opbouwen van een maandinkomen.
  • Elke maand zet u $ 500 (10%) op een aparte rekening.
  • Uw budget met wat er nog over is ($ 4.500).
  • Na 10 maanden heb je een maandinkomen!

Ik weet dat het misschien een lange tijd lijkt om geld te besparen, zodat u uw budget anders kunt besteden, maar het is het waard!

Trouwens, geld besparen en leven van minder dan u verdient, zijn uitstekende disciplines om onder de knie te krijgen.

Hoe u al uw rekeningen eens per maand

Meestal worden budgetten gemaakt om geld te beheren dat naar verwachting zal worden verdiend. Terwijl elk salaris wordt gestort, gebruikt u een budget om te bepalen hoe u dat geld gaat toewijzen.

Als u van een variabel inkomen leeft, kan dit de zaken een beetje lastig en onvoorspelbaar maken.

We zijn bijvoorbeeld afhankelijk van de overuren van mijn man om onze onkosten te dekken. Die uren verschillen echter elke week.  Dus ik weet niet precies met hoeveel we moeten budgetteren tot elke betaaldag.  Dit kan stressvol zijn!

Als u budgetteert met de inkomsten van de vorige maand, beheert u alleen geld dat u al heeft. 

Dit betekent dat al het geld dat u budgetteert voor deze maand is geld dat je vorige maand hebt verdiend. En al het geld dat u deze maand verdient, wordt gespaard en gebudgetteerd voor de volgende maand.

Een van de beste dingen om elke maand te beginnen met een volledig maandinkomen, is dat u kunt al uw rekeningen in de eerste week betalen. U hoeft niet te wachten op het salaris van volgende week om die creditcardrekening te dekken. U kunt al uw maandelijkse rekeningen in één keer wegwerken en er vanaf zijn.

Dan weet u precies hoeveel er overblijft voor andere noodzakelijke en discretionaire uitgaven voor de rest van de maand.  Geen verrassingen, geen gissen, geen stress.

Zoals u zich kunt voorstellen elimineert deze methode verschillende problemen die zich kunnen voordoen met een budget met een variabel inkomen.

Maar op deze manier budgetteren heeft nog andere grote voordelen!

Voordelen van budgetteren voor één maand vooruit

Ik gebruik de budgetmethode van een maand vooruit al een paar jaar, en ik zal misschien nooit ga terug naar de traditionele maandelijkse budgettering.  Het maakt het beheer van variabel inkomen op zoveel manieren eenvoudiger.

U zult minder financiële stress hebben.  Veel zorgen en zorgen over financiën zijn gekoppeld aan onzekerheid.  Heb je genoeg om al je uitgaven te dekken? Als u budgetteert met geld dat u al heeft, is er geen onzekerheid. U weet altijd precies met hoeveel u moet werken.

U kunt al uw rekeningen aan het begin van de maand betalen. Op de 1e van elke maand maak ik het inkomen dat we de vorige maand hebben verdiend over naar onze betaalrekening.  Daarna betaal ik al onze rekeningen voor de hele maand, samen met onze tiende.  Ik hoef niet te “tijd” eventuele rekeningen, en ik weet precies hoeveel we nog over hebben voor al het andere.

Je leert minder uit te geven dan je verdient.  Naarmate je een maandinkomen opbouwt, leer je hoe je met minder kunt rondkomen.  Om dit bedrag bij elkaar te sparen, moet je wat onnodige uitgaven schrappen en de budgetlekken dichten.

Budgetteren op een variabel inkomen is zoveel makkelijker. Dit was de belangrijkste reden dat ik deze methode ben gaan gebruiken. Ik had altijd moeite met het budgetteren van de variabele wekelijkse salarisstrookjes en het niet zonder geld komen te zitten voor het volgende salarisstrookje.  Nu weet ik precies hoeveel we een hele maand hebben, en ik houd bij hoeveel we de volgende maand zullen hebben als elk salaris binnenkomt.

Misschien vind je het& #8217;Het is makkelijker om consistent te zijn met liefdadigheid. Voordat we op deze methode overstapten, gaf ik zelden 10% aan onze kerk. In plaats daarvan zou ik elke week geven wat ik dacht dat we ons konden veroorloven. Nu geef ik onze volledige maandelijkse tiende voor de 2e van elke maand – voordat het wordt besteed aan andere, minder belangrijke dingen. Dit is een hoge waarde voor ons, dus dit voordeel alleen al maakt het de moeite waard.

U heeft een financiële buffer. Als u altijd een maand vooruit loopt, bent u beter voorbereid op onverwachte uitgaven. U heeft meer speelruimte met kosten die u niet had gepland, waardoor u uw budget indien nodig kunt herschikken.

U doorbreekt de cyclus van salaris tot salaris. Dit is een biggie.  U rekt uw dollars niet langer uit tot het volgende salaris. Je denkt niet in termen van budgetteren van de ene betaaldag naar de andere. In plaats daarvan loop je altijd een maand vooruit, zijn je rekeningen altijd gedekt en weet je precies hoeveel je hebt voor elke periode van 30 dagen.

Haal de controle door te leven van het inkomen van de vorige maand

Budgetteren met de inkomsten van de vorige maand Het inkomen van 8217 is een methode waarmee u altijd een maand vooruit kunt lopen met uw financiën.

Kortom, het is hetzelfde als een noodfonds van een maand hebben voor uw regelmatig budget.

Elke maand beginnen met al het geld dat u nodig heeft om uw uitgaven te dekken, is ongelooflijk bevrijdend. U hoeft niet meer te wachten met het betalen van rekeningen totdat u wordt betaald, of wachten om te zien hoeveel u nog kunt sparen.

U kunt aan het begin aangeven waar al uw geld naartoe gaat van de maand, en weet hoeveel er overblijft voor het dagelijks leven.

Ik zou het vooral aanbevelen voor degenen die van een variabel inkomen leven.  U zult veel meer controle hebben over uw financiën.

Plaats een reactie