Hoe te ontsnappen aan schulden met een DIY Debt Management Plan

How to escape debt for good

soms kan het leven echt zuigen.

Je bent je baan kwijt. Je kind komt in opstand.  je huwelijk zit in een sleur.

Je gaat door een wereldgezondheidscrisis.

misschien zijn het allemaal tegelijk.

en als je worstelt met schulden, draagt dat alleen maar bij aan de stress.

vooral als je schulden afbetaalt terwijl je spaart voor je pensioen.

het is moeilijk om niet af te stemmen omwille van je emotionele gezondheid.  Ik snap het helemaal.

daarom is het zo belangrijk om een plan te hebben.een manier om gefocust te blijven, de voortgang bij te houden en het doel niet uit het oog te verliezen.

het is niet gemakkelijk om gemotiveerd te blijven, offers te brengen en vooruit te blijven gaan op het pad naar financiële vrijheid.maar het hebben van een routekaart kan zeker helpen als je je een beetje verloren voelt en er gewoon aan herinnerd moet worden dat de bestemming de reis waard is.

dat’s waarom ik’ve geschetst een schuld management plan dat u kunt gebruiken om schulden te ontsnappen voor goed.

Ik heb zes stappen bedacht om u uit de schulden te helpen en dichter bij financiële vrijheid te komen:

 1. Plan
 2. Prepare
 3. Potential
 4. prioritize
 5. payoff
 6. persist

Als u momenteel vastzit in de schulden en geen plan hebt voor het afbetalen van schulden, zijn deze persoonlijke schuldenbeheer strategieën kunnen u helpen controle te krijgen over uw financiële toekomst en het pensioen te creëren dat u echt wilt.beschouw het als de ultieme routekaart om uit de schulden te komen!

I ’ll gaan door elke stap in meer detail, maar eerst, laten&#8217 ‘ s praten over een aantal richtlijnen.

Debt reduction strategy guidelines

uit de schulden komen is een vrij eenvoudig concept.

je probeert uitgaven te verminderen, inkomsten te verhogen en het verschil te gebruiken om het af te betalen.er zijn verschillende methoden die u kunt proberen, maar het komt allemaal neer op het maximaliseren van de kloof tussen inkomsten en uitgaven, zodat u de schuld zo snel mogelijk kunt verminderen.

hoewel het eenvoudig is, is het niet gemakkelijk.

weinig dingen in het leven zijn lineair.er zijn hobbels in de weg, tegenslagen, verrassingen en omwegen.op sommige dagen ben je 100% toegewijd.  andere dagen, niet zo veel.

om je beste plan te maken om uit de schulden te komen, moet je dingen in perspectief houden en voorbereid zijn op de onverwachte omstandigheden van het leven.om u te helpen, heb ik vier routekaartrichtlijnen bedacht die u moet volgen bij het begin van uw schuldenbetalingsreis.

” zorg ervoor dat je je inzet voor een abundance mindset

Dit is de sleutel.

wanneerje gelooft niet dat je de capaciteit hebt om te doen wat nodig is om schuldenvrij te zijn, dan is het waarschijnlijk dat je nooit financiële vrijheid zult bereiken.

en als je succesvol wilt zijn in het toepassen van deze slimme manieren om uit de schulden te komen, moet je werken in het vertrouwen dat je weet dat je in staat bent om je situatie te veranderen.dit betekent meer inkomsten genereren, kosten besparen, leren van fouten, nieuwe kennis toepassen en je levensstijl aanpassen.

wanneer je deze dingen doet, neem je actief deel aan het creëren van het gewenste resultaat (schuldenvrij zijn) omdat je weet dat er voldoende middelen en mogelijkheden beschikbaar zijn om je te helpen.  Het enige wat je hoeft te doen is naar buiten te stappen en ze op te eisen.

Je hebt dit. Het begint allemaal met wat je gelooft.

” Be realistic

van een schaarste-mindset naar een overvloedige mindset gaan, kan in eerste instantie het gevoel hebben dat je geen contact hebt met de realiteit, vooral als je niet veel vooruitgang hebt geboekt.

misschien zit je al zo lang in de schulden en is het moeilijk te geloven dat je er ooit uit komt.  misschien geloof je dat vast blijven zitten in de schulden je lot is.

laat ik enkele bemoedigende woorden geven.

Je bent misschien niet in staat om de omstandigheden onder je te controleren, maar je kunt wel bepalen hoe je daarop reageert!je acties beginnen met je gedachten, dus geef niet op!

echter, als het gaat om uw financiële situatie, kunt u een koude, harde reality check nodig.

tenzij je al je uitgaven, rekeningen en schulden hebt opgeschreven, heb je misschien een scheve perceptie van je situatie.het is gemakkelijk om onszelf voor de gek te houden als een nauwkeurig financieel beeld ons niet in het gezicht staart.

zorg ervoor dat je een budget maakt met verstandige bedragen.Verzamel bonnetjes en rekeningen van de laatste 6-8 maanden en bedenk realistische cijfers waar je je aan kunt houden.weet zeker waar je mee werkt, zodat je aanvalsplan niet tekort komt.

” Plan voor verrassingen en tegenslagen

je zult onvermijdelijk tegen een aantal wegversperringen aanlopen op je pad om schuldenvrij te zijn.het helpt om ze te verwachten en van tevoren te weten hoe je ermee omgaat als ze zich voordoen.

bepaal hoe je omgaat met situaties als een onverwachte uitgave, een tijdelijk verlies van inkomsten of zelfs een daling van de motivatie. 

Maak een lijst van “als … dan” verklaringen die elke ongeplande omstandigheid die je kunt bedenken aan te pakken zelfs gunstige degenen zoals plotseling het ontvangen van een meevaller van geld, of het krijgen van een aanzienlijke verhoging.

Deze vooraf bepaalde acties die je kiest voordat verrassingen plaatsvinden, zullen emotionele besluitvorming elimineren.

” Houd een volgsysteem.

de laatste richtlijn voor het volgen van de roadmap is om je voortgang bij te houden.  er zijn verschillende manieren om dit te doen, dus zoek er een die bij je persoonlijkheid past.kies er een die u wilt bijwerken en dat is ook motiverend om naar te kijken.

enkele voorbeelden zijn:

 • Een grafiek of grafiek
 • een spreadsheet
 • een online tool zoals Personal Capital of Mint
 • een bullet journal

Het maakt niet uit wat je gebruikt, zolang je het maar gebruikt.het is belangrijk om iets te hebben om je eraan te herinneren hoe ver je bent gekomen en hoeveel dichter je bij je doel bent.

Oké, het is tijd voor de eerste stop op je reis naar het verpletteren van schulden: een plan maken.

STEP #1:  PLAN

Ik ben getrouwd met een man die geen interesse heeft in budgettering en uit de schulden komen. Zijn idee van budgettering is ervoor te zorgen dat er genoeg geld op de bank staat om zijn hobby ‘ s te betalen.

Dit komt eigenlijk vrij vaak voor in huwelijken, waar de ene een spaarder is en de andere een spender.daarom is het super belangrijk om regelmatig financiële planningsvergaderingen te houden om ervoor te zorgen dat u op dezelfde pagina zit.

Ik geef toe dat ik hier verschrikkelijk over ben geweest.  Ik ben een introvert, dus ik werk graag alleen en zorg zelf voor dingen.  Ik kan je nu vertellen dat dit niet goed werkt als je probeert uit de schulden te komen.

in het belang van uw financiën en de gezondheid van uw huwelijk – doelgericht over het communiceren met elkaar over uw geld kwesties.

Maak een date om je doelen als stel te bespreken. Kom met antwoorden op vragen als deze:

 • aan welk budget willen we vasthouden?
 • welke kosten kunnen we verminderen of elimineren?
 • wat waarderen we en hoe kunnen we value-based spending implementeren?
 • kunnen we ons inkomen verhogen?
 • wat zal onze spaarquote zijn als we uit de schulden komen?
 • Hoe gaan we een noodfonds opbouwen?
 • welke offers zijn wij bereid te brengen?
 • Hoe kunnen we elkaar verantwoordelijk houden?
 • welk volgsysteem moeten we gebruiken?
 • Hoe blijven we georganiseerd?
 • Wat zijn onze financiële langetermijndoelen?
 • wanneer willen we uit de schulden?
 • Hoe vieren we dat als we schuldenvrij zijn?

Dit zijn allemaal belangrijke vragen die u als een verenigd front kunnen positioneren.schrijf je antwoorden op en voeg beide handtekeningen toe.

plaats deze overeenkomst ergens je kunt het allebei elke dag zien.wanneer een van jullie het gevoel heeft dat de verbintenis in gevaar wordt gebracht, ga dan terug naar de lijst en bekijk deze samen.

probeer er geen emotie in te brengen.  Ik weet het, dat is moeilijk!maar als je tot een akkoord komt over deze kwesties voordat je hobbels op de weg tegenkomt, dan kun je je antwoorden voor zichzelf laten spreken.

STEP #2: & Nbsp; PREPARE

hopelijk, nadat je door de eerste stap bent gekomen, voel je je als partners op een missie.nu is het tijd om je laarzen aan te trekken, want de weg staat op het punt een beetje uitdagend te worden.

Je moet de schuld onder ogen zien.

” Find your statements

Dit betekent het verzamelen van actuele overzichten voor elk schuldsaldo dat u hebt, behalve uw primaire hypotheek.  en trek ze niet gewoon op de computer – print ze af.  heb een papieren exemplaar in je handen, zodat je het kunt voelen, erop kunt schrijven en het in je schuldenlastenmap kunt bewaren. 

Dit omvat:

 • Credit cards
 • Student loans
 • Payday loans
 • Home equity leningen
 • autoleningen
 • medische rekeningen
 • persoonlijke leningen
 • elke andere schuld die u hebt

” record the facts

u kunt een spreadsheet op de computer maken of gewoon potlood en papier gebruiken om het volgende voor elke schuld bij te houden:

 • balance
 • rentevoet
 • minimale maandelijkse betaling
 • betalingsdatum
 • uitbetalingsdatum indien van toepassing
 • inloggegevens
 • kan het tarief veranderen?
 • is er een vervroegde betaling boete?
 • al het andere dat u wilt bijhouden

tel de saldi op om het totaal te krijgen.dit nummer moet elke cent van de schuld die u momenteel (met uitzondering van uw primaire hypotheek) vertegenwoordigen.

natuurlijk betaal je meer dan dit vanwege rente, maar je hebt in ieder geval een nauwkeurig beeld van waar je vandaag bent.

” het systeem instellen

nu je alle relevante informatie voor je hebt, is het tijd om het systeem te implementeren dat je in stap één hebt afgesproken om je voortgang te volgen en jezelf verantwoordelijk te houden.

zoals ik al zei in de richtlijnen, kun je een spreadsheet of een grafiek maken, een lopend grootboek in een notitieboekje bijhouden of je aanmelden voor een online account met persoonlijk kapitaal of munt.

echter, tenzij je technisch onderlegd en zeer gedisciplineerd bent, raad ik niet aan om te beginnen met een online tool.ze zijn erg handig omdat ze alle berekeningen voor u doen, maar dit kan leiden tot een passieve interesse van uw kant.

Kies een systeem dat u actief moet bijwerken, zodat u consequent wordt herinnerd aan uw inspanningen, tegenslagen en vooruitgang.

zorg ervoor dat uw systeem er een is waar u beide gemakkelijk toegang toe hebt.  Als u een notitieboek gebruikt, wijs er dan een specifieke locatie aan toe en bewaar het daar altijd.als u spreadsheets wilt gebruiken, overweeg dan om er een te maken in Google Spreadsheets, zodat u beide vanaf elk apparaat toegang hebt.

“doe een beetje onderzoek

kijk naar mogelijkheden om uw schuldsaldo te minimaliseren.  Dit kost wat extra tijd, maar de moeite waard.  sommige ideeën kunnen zijn:

 • het vinden van een 0% introductietarief om uw creditcards te consolideren
 • het opzoeken van uw credit score, die, als het hoog genoeg is, u wat hefboomwerking kan geven om lagere tarieven
 • zien of u in aanmerking kunt komen voor een low-rate home equity lening om schuld te consolideren
 • onderhandelen over uw medische rekeningen – U kunt deze aanzienlijk verminderen als u een overeengekomen percentage in één keer kunt betalen, in plaats van betalingen over meerdere maanden of jaren te doen
 • het consolideren van studieleningen, zodat u slechts één betaling en een lager tarief hebt

” eliminate temptation

de laatste taak in deze stap is het maken van een aantal proactieve keuzes om jezelf klaar te maken voor succes.denk aan situaties waarin u in de verleiding komt om een aankoop in rekening te brengen of geld uit te geven dat u aan uw schuld zou kunnen besteden.

misschien ben je in de verleiding om je creditcard te gebruiken als deze in je portemonnee zit, dus zet hem ergens op een plek die niet gemakkelijk toegankelijk is.  of beter nog, snijd het in stukken.

als het moeilijk is om niet te stoppen bij je favoriete winkel op weg naar huis omdat dat geld een gat in je portemonnee brandt, neem dan een andere route.

als je weet dat je te moe bent om het eten te maken en Applebee ‘ s je naam roept, zorg er dan voor dat je wat maaltijden in de vriezer hebt.

welke wegversperringen je ook verwacht in de weg te staan om een schuldenvrij leven te bereiken, plan je omweg van tevoren, zodat je niet van het spoor wordt gegooid.

STEP #3:  POTENTIAL

Deze stap gaat over het vinden van uw potentieel om een schuldenvrij leven te bereiken.

met andere woorden …

 1. hoeveel geld kunt u momenteel betalen voor uw schuld?
 2. Hoe kunt u dat bedrag verhogen om betalingen te minimaliseren en besparingen te vergroten?
 3. Wat kunt u doen om uw schuld in de kortste tijd af te betalen?

“Find money in the budget

Je moet weten hoeveel er binnenkomt en uitgaat en wat er overblijft.bepaal ook welke uitgaven u kunt verminderen of elimineren, althans tijdelijk.  Dit is waar een budget binnenkomt.

Als u momenteel geen budget hebt, zijn er veel middelen die u zullen helpen er een te maken.  Ik heb er een geleerd van Dave Ramsey.bekijk deze link van zijn website voor een eenvoudige tutorial over het instellen van een budget, of je kunt mijn bericht lezen over het maken van een nulsombudget.

kortom, je optelt al je inkomsten, en dan al je uitgaven, en dan Aftrekken.wat overblijft, wordt beschouwd als discretionair inkomen en wat u zult gebruiken om het grootste deel van uw schuld uit te schakelen.

normaal gesproken nadat u de cijfers hebt gekraakt, ontdekt u Gebieden in uw budget die kunnen worden verminderd of zelfs geëlimineerd, zoals uw boodschappenrekening, uit eten gaan en entertainment en zelfs enkele nutsvoorzieningen.

” de tijdlijn bepalen

zodra u weet hoeveel totale schuld u heeft en hoeveel inkomsten u er elke maand op kunt toepassen, hebt u een paar keuzes om uw tijdlijn voor de uitbetaling van schulden te bepalen.

de eerste optie is het nemen van uw schuldsaldo en het delen door het bedrag dat u elke maand kunt betalen.het aantal dat u krijgt is het Geschatte aantal maanden dat het zal duren om al uw schuld af te betalen (zonder rekening te houden met de rente die wordt toegevoegd).

Als u bijvoorbeeld $5000 schulden heeft en $ 500 per maand kunt betalen, duurt het ongeveer 10 maanden om het af te betalen, afhankelijk van de rentevoet.

de tweede keuze is om te beslissen hoe lang u wilt dat uw schulden afbetalingstermijn is, en vervolgens uw schuldsaldo door zoveel maanden te delen.dit zal je veel vertellen dat je elke maand moet verzinnen om aan je aflossingsdatum te voldoen.

als je $5000 in de schulden hebt en je wilt binnen 6 maanden uit de schulden zijn, moet je ongeveer $ 833 per maand bedenken om dat doel te bereiken.  nogmaals, dit is een ruwe schatting omdat dit niet rekening houdt met toegevoegde rente.Als u slechts $500 hebt om te betalen voor schulden volgens uw budget, moet u nog eens $333 genereren.

” de tijdlijn bepaalt de mindset

als je het goed vindt met de eerste keuze, moet je gewoon heel ijverig zijn met je budget en ervoor zorgen dat je elke maand het vereiste bedrag toepast, zodat je je deadline haalt.u vertrouwt echter op uw beperkte inkomen om te bepalen hoe lang het zal duren om uit de schulden te komen, en u wilt misschien niet zo lang in de schulden zitten.

Dit kan ook betekenen dat je een tijdje met een cent moet knijpen en zuinig moet leven, wat niet zo ‘ n slechte zaak is.veel mensen hebben veel succes met het bereiken van financiële vrijheid op deze manier.

wanneer u zich echter beperkt tot uw huidige omstandigheden, beperkt u ook uw potentieel om schulden af te betalen.  Dit is vooral het gebruik van een fixed mindset.

enkele voorbeelden van kostenbesparingen kunnen zijn:

 • maak je koffie thuis in plaats van bij Starbucks
 • heb een maaltijdplan om te bezuinigen op het gaan naar restaurants
 • >neem je lunch mee naar je werk in plaats van uit eten te gaan
 • controleer je tweedehands kledingwinkels voordat je naar het winkelcentrum gaat
 • verwijder kabel en stream gewoon met Amazon, Netflix of Hulu
 • 18pt;”>carpool met collega ‘ s om te besparen op gas
 • schakel over naar een drager zoals Ting voor een lagere mobiele telefoonrekening

voor de tweede keuze moet u extra mogelijkheden nastreven om inkomsten te genereren om uw deadline te halen.

je zou jezelf niet zien als beperkt tot een” vaste ” situatie, maar in plaats daarvan zou je beslissen hoeveel tijd je wilt nemen om uit de schulden te komen en laat die parameter bepalen hoeveel inkomen je zult genereren om je doel te bereiken.

het ’s de overtuiging dat je in staat bent om uw inkomen dat een groei, of overvloed, mindset betrekt verhogen.

enkele voorbeelden van stijgende inkomsten kunnen zijn:

 • verkoop dingen die je niet wilt op Craigslist of eBay
 • rijden voor Uber of Lyft een paar nachten per week
 • hebben een garage sale
 • >

 • krijg een parttime baan in het weekend
 • vraag om een verhoging
 • Solliciteer voor een promotie
 • maak van een hobby een side gig
 • leer een nieuwe vaardigheid en bied het dan aan als een betaalde service
 • huur een kamer
 • verkoop je auto en neem een tijdje openbaar vervoer

deze voorbeelden zijn slechts het begin van wat u kunt doen om kosten te besparen en inkomsten te verhogen.

als u kunt herfinancieren voor een beter tarief of consolideren op een 0% creditcard, vergroot u uw potentieel voor het afbetalen van schulden nog meer.Brainstorm met je partner om met meer ideeën te komen en te beslissen welke het beste bij je passen.

Je hebt meer potentieel dan je waarschijnlijk beseft om sneller uit de schulden te komen dan je denkt!en het spreekt voor zich dat als je uitgaven kunt verminderen en inkomsten kunt verhogen, je je financiële doelen en schulden in een mum van tijd zult verpletteren!

STEP #4:&Nbsp; PRIORITIZE

je hebt doelen, Je weet hoeveel schulden je hebt en je hebt je potentieel om het te betalen geanalyseerd uit.  nu is het een goed moment om prioriteiten te stellen.dit betekent dat u moet beslissen welke schulden u eerst wilt aflossen.

door minimale betalingen te doen aan al uw schulden, behalve uw enige doelschuld (die u zoveel mogelijk betaalt), wordt uw schuldenstapel kleiner terwijl uw potentieel om ze af te betalen groter wordt!

I ’ll noemen een paar verschillende benaderingen van het prioriteren van schulden om te beslissen welke het huidige doel zal zijn.

” Avalanche vs Snowball

Dit zijn twee populaire manieren om prioriteit te geven aan uw schulden.naar mijn mening is de ene niet beter dan de andere, het hangt gewoon af van wat u denkt dat de hoogste motivatie voor u zal bieden om uw financiële doelen te bereiken.

als je echt ontmoedigd bent over hoeveel rekeningen je hebt en het voelt gewoon overweldigend, heb je misschien gewoon wat kleine overwinningen nodig om je hoopvoller en gemotiveerder te voelen.in dit geval kunt u de sneeuwbalmethode gebruiken.

met de snowball-methode betaalt u het grootste bedrag naar uw kleinste saldo. 

Dit is de snelste manier om het aantal rekeningen dat je hebt te verminderen, en je hebt een gevoel van voldoening elke keer dat er een wordt afbetaald.

uw belasting zal lichter aanvoelen en u zult snel extra geld hebben om te investeren in grotere schulden zodra de kleine zijn geëlimineerd.u zult snel vooruitgang zien en beginnen te geloven dat het uit de schulden komen binnen uw bereik ligt.

als je maar een paar grote schulden hebt, of het je doodt om al die rente te betalen, wil je de lawine-methode gebruiken.

het aflossen van uw schuld met de lawine-methode betekent prioriteit geven van de hoogste rente naar de laagste. 

ongeacht de saldi, zet u zoveel mogelijk in de richting van de schulden die het hoogste tarief dragen.

uiteindelijk, wanneer u deze methode gebruikt, betaalt u het minste bedrag van de schuld in de kortste tijd – vooral als je een aantal hoge rente saldi!& Nbsp; Het maakt de meest praktische zin en bespaart u het meeste geld.

waarom zou je dan de sneeuwbal methode kiezen boven de lawine?

want het aflossen van schulden is niet alleen praktisch, het is ook een emotionele ervaring.als het afbetalen van de kleinere schulden je eerst meer kracht geeft, doe het dan!

Gebruik de methode waarvan je denkt dat het de hoogste motivatie zal bieden om door te gaan, want uiteindelijk gaat het eigenlijk alleen maar om doorzetten.

Video: Debt Snowball vs. Debt Avalanche

“blijf bij uw waarden

een laatste optie voor het prioriteren van uw schulden die van toepassing kunnen zijn, is gewoon doen wat u denkt dat het juiste is om te doen.

als je schuldgevoel of schaamte ervaart over een langdurige schuld, doe dan wat je kunt om het eerst af te betalen, zodat je met een zuiver geweten vooruit kunt gaan.

zelfs als het geld is dat je een familielid verschuldigd bent dat er geen rente op heeft, is de wetenschap dat je van die schuld bent vrijgesproken en niet langer de emotionele last hoeft mee te dragen die ermee gepaard gaat, zijn gewicht in goud waard.

STEP #5:  PAYOFF

Dit is waar het rubber de weg ontmoet.

Je hebt een aantal doelen, een plan, een tijdlijn en prioriteiten.  nu moet je doorgaan.

of u nu eerst kleine schulden, hoge rente schulden of schuldgevoelens afbetaalt, u komt dichter bij een schuldenvrij leven met elke betaling die u doet.

en als je elke schuld verplettert door een nulsaldo te krijgen, heb je dan meer inkomsten vrijgemaakt om toe te passen op de rest van je schuldenstapel!

laten we bijvoorbeeld zeggen dat u $100 betaalde voor uw doelschuld en minimale betalingen van $25 voor de rest.zodra die doelschuld een nulsaldo bereikt, kunt u die $100 toepassen op uw volgende doelschuld, waardoor die betaling $125 wordt.

Ga door met deze cyclus van het bereiken van nul saldi en focus op de volgende doelschuld totdat je uiteindelijke schuldsaldo is weggevaagd!

gewoon een tip om op koers te blijven: 

Als u online bankieren gebruikt, zet dan al uw minimale betalingen op autopay, zodat u er niet over hoeft na te denken. 

voor uw doelschuld moet u de betaling handmatig uitvoeren, omdat dat bedrag waarschijnlijk van maand tot maand zal veranderen, afhankelijk van hoeveel “extra” u er naartoe kunt toepassen.

het invoeren van de betaling elke keer zal ook houden u gericht op uw doel schuld en meer bewust van hoe dicht je bent om het af te betalen.

STEP #6:  PERSIST

hopelijk, zodra uw schuld kleiner wordt, zal uw vertrouwen groeien en zult u zich zeer gemotiveerd voelen om alles te doen wat nodig is om op het goede spoor te blijven!

maar het leven is het leven, toch?

onvermijdelijk kom je wegversperringen, omwegen en tegenslagen tegen.

wanneer (niet als) je je ontmoedigd of minder gemotiveerd begint te voelen, is het een goed moment om terug te gaan naar de stappen die je hebt genomen en de keuzes die je tot nu toe hebt gemaakt te bekijken.

 • wat waren de doelen die je maakte toen je je schulden afbetaalde?
 • welke vooruitgang ziet u in het opnamesysteem dat u bij de voorbereiding hebt gekozen?
 • hoe ver ben je in de tijdlijn die je hebt bepaald in de potentiële stap?
 • hoeveel schulden zijn er tot nu toe van je prioriteitenlijst verwijderd?
 • hoeveel schulden heb je tot nu toe afbetaald?

al deze antwoorden moeten je herinneren aan de vooruitgang die je hebt geboekt!

misschien gaat het niet zo snel als je zou willen, maar het is belangrijk om te onthouden dat je minder schulden hebt dan toen je begon – hopelijk!

als het leven je een curveball heeft gegeven en je op de een of andere manier meer schulden hebt verworven, geef dan niet op!  gewoon doorgaan met de stappen en het aanpassen van uw doel schuld indien nodig.& Nbsp; Het enige wat meer schuld zal doen is mogelijk uw tijdlijn uit te breiden – dus blijf ervoor kiezen om verder te gaan!

andere acties die u kunt nemen die u zullen helpen volharden zijn:

 • Snijd uw creditcards
 • blijf bij uw budget
 • houd bezuinigen op uitgaven waar u kunt
 • blijf toevoegen aan uw besparingen
 • controleer periodiek of uw credit score verbetert

het is ook belangrijk om jezelf niet te beroven van dingen die je waardeert, of het nu materieel of ervaringsgericht is.  Als het leven niet meer vreugdevol is, zal het moeilijker zijn om je aan je plan te houden.besteed geld aan wat je waardeert, en knip de rest uit.

laat wegversperringen uw doel om schuldenvrij te zijn niet ontsporen!

How to escape debt (in een notendop)

Whew! We hebben veel gedekt en ik hoop dat je het gevoel hebt dat je een beter idee hebt van hoe je je schuld zult verpletteren!

gewoon om samen te vatten, hier zijn de zes stappen op uw stappenplan om uit de schulden te komen:

Stap #1: Plan– heb een vergadering met uw echtgenoot of partner en beantwoord samen enkele vragen over belangrijke beslissingen, financiële doelen en wat u waardeert.  Als je single bent, doe dit dan alleen. don ’ t overslaan!

Stap #2: & Nbsp; voorbereiden – confronteren uw schuld door het verzamelen van papieren overzichten en het optellen van de saldi. Een systeem opzetten voor het registreren van schuldengegevens en het bijhouden van de voortgang.

Stap #3:   potentieel – Bepaal welke financiële middelen u momenteel moet besteden aan uw schuld en opties voor het besparen van uitgaven en het verhogen van inkomsten.

Stap #4: & Nbsp; prioriteer – bepaal hoe u uw schulden prioriteert en welke methode u zult gebruiken om uw huidige doelschuld te bepalen.

Stap #5:   Payoff – Automatiseer betalingen aan alle schulden behalve uw gerichte één. Als een schuldsaldo nul bereikt, past u die betaling toe op uw volgende doelschuld.

Stap #6:   Persist – controleer regelmatig uw geschreven doelen en waarden en de voortgang die is vastgelegd in uw trackingsysteem.maak vooraf een plan voor onverwachte wegversperringen en omwegen.  geef niet op!houd je doelen voor je en vind manieren om jezelf elke dag te motiveren.

zelfs als je in de vijftig bent en moeite hebt om spaargeld op te bouwen voor je toekomst, kun je leren hoe je uit de schulden kunt komen voordat je met pensioen gaat.

als je voorbereid bent met een solide plan, je prioriteiten hebt gesteld en je potentieel kent, kun je je schuld volledig afbetalen terwijl je volhardt in de richting van financiële vrijheid! 

onderneem vandaag nog actie!

Ik zou graag willen weten op welke stap je staat in de richting van je financiële doelen.  Wat heeft jou geholpen?  wat niet?  heb je een aantal inspirerende woorden voor degenen die worstelen met hun reis?

laat hieronder je commentaar achter!

Plaats een reactie