Hoe te stoppen met het kopen van spullen en het verspillen van geld: 21 slimme strategieën

Stop met het kopen van dingen die je niet nodig hebt

veel mensen hebben moeite om geld te sparen voor hun toekomst.in plaats daarvan geven ze geld uit aan dingen die ze niet echt nodig hebben om wat onmiddellijke bevrediging te krijgen.

kleine, spontane aankopen lijken misschien niet erg belangrijk, maar enkele eenvoudige wiskunde kan hun enorme impact onthullen. Laat me je een voorbeeld geven.

als u slechts $10 per dag spaart, op een beleggingsrekening met een gemiddeld jaarlijks rendement van 6%, zou u in 10 jaar bijna $47.000 hebben.

en als je net dit geld op de rekening hebt gelaten zonder er meer aan toe te voegen, heb je na nog eens 10 jaar meer dan $76.000.

zoals je kunt zien, kan het uitgeven van een extra paar dollar per dag aan dingen die je niet nodig hebt, oplopen tot serieuze geldbesparingen die je in je pensioenjaren kunnen ondersteunen.

in deze post, I ’ll geven u 21 strategieën om te leren hoe om te stoppen met het kopen van dingen die je don’t nodig hebt, zodat u meer geld kunt besparen. Zodra u opzettelijk met uw uitgaven, zult u uw financiële doelen sneller te bereiken.

 

21 manieren om te stoppen met het kopen van dingen die je niet nodig hebt

Ik was altijd vreselijk met geld. Ik gebruikte creditcards om dingen te kopen die ik niet had gekocht. Dure kleren, nieuwe meubels, een weekendje weg. Ik wil niet eens nadenken over hoeveel geld ik in mijn jeugd heb verspild.

nu ik ouder ben, heb ik geleerd om zelfbeheersing te oefenen met mijn uitgaven. I ’ve veranderde mijn prioriteiten, en ik’m gericht op mijn financiële doelen. Ik denk veel na over waar ik over 5, 10 en 15 jaar wil zijn.

als je moeite hebt met sparen, kan ik je dat vertellen. U kunt echter uw denkwijze en gewoonten veranderen en betere keuzes gaan maken. Het begint allemaal met beslissen en dan opzettelijk zijn.

hier zijn 21 manieren om te leren hoe je kunt stoppen met het kopen van spullen en het verspillen van geld. Deze stappen zullen u helpen om toekomstgericht te zijn en te beginnen met het maken van besparingen de prioriteit.

1. Volg een budget en volg uw uitgaven

het hebben van een budget houdt je geaard en gefocust op je financiën.Maak een maandelijks uitgavenplan, zodat u kunt bijhouden waar uw geld naartoe gaat.

Als u uw financiële transacties op een consistente basis beoordeelt, krijgt u een goede realiteitscheck. Wanneer u in de verleiding komt om geld uit te geven, trek dan gewoon uw budget op uw mobiele telefoon en kijk of het een verstandige zet is. Nummers liegen niet, en ze hebben geen gevoelens.

weten hoeveel je daadwerkelijk uitgeeft, kan je een broodnodige wake-up call geven om je winkelgewoonten te veranderen. 

2. Heb een spaardoel

Breaking any badeen gewoonte moet vervangen worden door een betere. Dus, als je wilt stoppen met het kopen van dingen die je niet nodig hebt, begin dan met het maken van doelen om meer geld te besparen.

noteer een lijst met financiële doelen die je graag wilt bereiken, zodat je een doel hebt waar je op schiet. Dit zal u helpen opzettelijk met uw geld te blijven. 

op deze manier zullen onnodige uitgaven een negatief gevolg hebben. Je vertraagt het bereiken van je doel, of bereikt het nooit, tenzij je stopt met het kopen van dingen die je niet nodig hebt.

maak je doelen zinvol en haalbaar. Neem de tijd om te weten wat je prioriteiten zijn en waarom. Het hebben van een emotionele band met je doelen zal je helpen je eraan te houden.

u kunt ook visuele herinneringen maken om u op het goede spoor te houden. Maak een grafiek om je voortgang te registreren of print foto ‘ s die je doel vertegenwoordigen.

Je doel voor je houden zal inspiratie en aanmoediging bieden wanneer je in de verleiding komt om geld uit te geven.

3. Maak een inventaris van de items die u bezit

voordat je de deur uit gaat, moet je snel tellen wat je al hebt. Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik dingen heb gekocht die ik al ergens in een la had liggen.

Dit verwijst niet alleen naar dubbele items. Je denkt misschien dat je een nieuw paar schoenen nodig hebt voor een bruiloft, totdat je het paar vindt dat onder het bed ligt sinds de laatste keer dat je iemand zag trouwen.

wanneer u ’re onzeker, het ’s altijd leuker om geld uit te geven – *just in case*. Weten wat je al hebt, kan de emotionele beslissing om spontaan iets te kopen minimaliseren. 

Houd een geschreven lijst Bij of maak een fotoalbum op je telefoon. Op die manier heb je altijd iets om naar te verwijzen als je in de winkel bent.

4. Declutter

het maken van een inventaris is ook een geweldige kans om wat rommel op te ruimen en zich te ontdoen van dingen die net stof verzamelen en ruimte innemen.

deze taak zal u helpen zich bewust te worden van wat u in het verleden hebt gekocht maar nooit echt hebt gebruikt. Don ’t maken die fout weer!

ook kun je misschien een paar dollar verdienen door je voorzichtig gebruikte items te koop te zetten op een online marktplaats.

5. Verwijder shopping triggers (e-mails, enz.)

leren hoe je kunt stoppen met het kopen van spullen kan een uitdaging zijn, vooral als je echt van winkelen houdt. Dit is waarom het belangrijk is om jezelf in te stellen voor succes door het verwijderen van eventuele triggers.

deze triggers fungeren als verleidingen om geld uit te geven wanneer je dat echt niet nodig hebt.

misschien dacht je er bijvoorbeeld niet eens aan om een nieuwe bank te kopen totdat je die e-mail zag die een meubelverkoop promootte. 

het beste wat u in dit geval kunt doen, is u afmelden voor marketing-e-mails. Ga door uw e-mailaccount en vind die van uw favoriete winkels. Open de e-mail, scroll naar beneden, en klik op ‘unsubscribe’. 

Voila! Geen trigger meer.

natuurlijk is e-mailmarketing niet de enige trigger om dingen te kopen. Je kunt ook in de verleiding komen door gewoon langs je favoriete winkel te rijden. Wat doe je dan? neem een andere route.

wat als je vrienden je uitnodigen om te gaan winkelen? Nou, je kunt van tevoren beslissen hoe je zult reageren, zodat je geen impulsieve beslissingen neemt. Je kon alle vormen van betaling thuis te laten, dus je don’t besteden iets. Of je kunt ervoor kiezen om elke keer dat je vrienden bellen een andere gratis activiteit te doen.

je moet die triggers identificeren die je verleiden om dingen te kopen. Maak ze dan weg of maak een plan voor wanneer ze zich voordoen.

6. Druk op de pauzeknop

impulsieve aankoopbeslissingen leiden vaak tot het kopen van dingen die je niet nodig hebt. Om uw kansen om dat geld in uw zak te houden te verbeteren, maakt u een wachtregel wanneer u gaat winkelen.

als je iets ziet dat je echt wilt hebben, Koop het dan niet ter plekke. Leg het in plaats daarvan terug op de plank en geef jezelf een goede 24 uur voordat je je geld overhandigt.

jezelf wat tijd en ruimte geven geeft je een meer afgerond perspectief, en je kunt besluiten dat je dat geld toch niet wilt uitgeven. U hebt ook een kans om na te denken over alle gevolgen van het uitgeven van dat geld, en hoe het van invloed zou zijn op het bereiken van uw financiële doelen.

een manier om vast te houden aan deze regel is om een “niet aanraken” beleid af te dwingen. Don ’ t krijgen overdreven betrokken bij de aankoopbeslissing. Laat het op de plank liggen en maak een mentale notitie dat je misschien besluit om morgen terug te komen en het te kopen.

7. Laat de creditcards thuis

Het is moeilijker om koud, hard geld los te laten dan een plastic creditcard of betaalkaart te plunderen. Hoewel het eindresultaat hetzelfde is, is het het psychologische verschil dat u zal helpen om minder uit te geven.

veel mensen gebruiken de cash envelope methode met hun budget, en dit kan u ook helpen. Stop gewoon een bepaalde hoeveelheid contant geld in een envelop die is bestemd voor één categorie in uw budget. Als het geld op is, stoppen de uitgaven.

dus, als je budget $100 per maand voor kleding winkelen, dan zet dat geldbedrag in een envelop met het label “kleding fonds”. Dan, wanneer je emotioneel gedreven om te gaan kopen van een nieuwe outfit, je won niet meer uitgeven dan je gepland.

door deze ene eenvoudige regel te implementeren, kunt u zich gemakkelijker aan uw budget houden en stoppen met het kopen van dingen die u niet nodig hebt.

8. Heb altijd een lijst

een lijst is als een plan. Het creëert Intentie met uw discretionaire uitgaven en helpt u zich te concentreren op wat u al hebt besloten te kopen.

Je moet nog steeds wat zelfbeheersing uitoefenen, maar het hebben van een geschreven lijst in de hand is een fysieke en visuele herinnering om binnen de bestedingsgrenzen te blijven die je hebt gesteld. 

een manier om je aan je lijst te houden, is door jezelf een tijdslimiet te geven. Als er 5 items op uw lijst staan, stelt u een timer in voor 20 minuten wanneer u de winkel binnenloopt. Dit zal houden u van het verspillen van tijd browsen op dingen die je don ’t nodig.

9. Beoefen mindfulness en dankbaarheid

als het gaat om persoonlijke financiën, zijn er praktische strategieën die u kunt implementeren om op koers te blijven met uw doelen.

maar, als je mindset niet meewerkt, werk je tegen jezelf.

krijg je denken goed door het beoefenen van een mindset van dankbaarheid, en leren hoe bewust te zijn van wat echt belangrijk is in je leven.

soms kunnen we te veel aandacht geven aan dingen die we niet eens echt waarderen, gewoon omdat het goed voelt in het moment. Leer dankbaar te zijn voor eenvoudige dingen, en je financiën zullen minder ingewikkeld worden.

Het aannemen van een houding van dankbaarheid zal u helpen gefocust te blijven op uw geldwaarden en impulsaankopen te minimaliseren. Je kunt een dankbaarheidsdagboek bijhouden of zelfs een dankbaarheidsherinneringsapp downloaden om deze gezonde mindset-gewoonte te creëren.

10. Ken de redenen voor het kopen van dingen die je niet nodig hebt

een beetje zelfbewustzijn kan een lange weg gaan.

als je net als de gemiddelde persoon bent, kunnen verhoogde emoties een grote reden zijn waarom je creditcardrekeningen te hoog zijn.

voordat je naar Target gaat of betaalt voor die online aankopen, stel jezelf een paar reflectieve vragen:

  • Wat voel ik nu? (eenzaam, verveeld, verdrietig, boos, extatisch, enz.))
  • beïnvloeden mijn gevoelens mijn beslissing om te gaan winkelen?
  • heb ik iets specifieks nodig, of is dit gewoon hersenloos winkelen om iets nieuws te kopen? 
  • ga ik winkelen omdat ik denk dat het me beter zal voelen?

Het beantwoorden van deze vragen * voordat* je de deur uitgaat, kan je in een gezondere mindset brengen om betere bestedingsbeslissingen te nemen.

neem de tijd om na te denken over waarom je gaat winkelen voordat je meer dingen koopt.

11. Word verantwoordelijk voor uw winkelgewoonten

als het gaat om het nemen van dagelijkse bestedingsbeslissingen, helpt het altijd om verantwoording af te leggen. Gewoon weten dat je iemand hebt die je financiële gezondheid controleert, kan enorm helpen.

deze persoon kan een echtgenoot of partner zijn, een vertrouwde vriend of een persoonlijke financiële coach. Wie het ook is, geef deze accountability partner de toestemming om te vragen hoe je het doet met uitgaven wanneer ze maar willen.

het voordeel van het uitnodigen van iemand om dit te doen is dat ze je ook zullen aanmoedigen en aanmoedigen wanneer je dichter bij je doelen komt.

als je je niet op je gemak voelt om iemand anders te vertrouwen over je bestedingsgewoonten, kun je ook een mobiele app gebruiken. Er zijn veel apps voor persoonlijke financiën die uw uitgaven en uw schulden bijhouden, zodat u precies kunt zien hoe u het met uw geld doet.

het belangrijkste is om je acties niet te negeren. Het is gemakkelijk om onszelf te misleiden door te denken dat dingen niet zo slecht zijn, maar getallen liegen niet. Vind een manier om verantwoordelijk te blijven, zodat je beslissingen neemt op basis van feiten.

12. Get intentional

veel mensen leven salaris naar salaris simpelweg omdat ze niet opzettelijk met hun geld zijn. Ze weten niet wat ze echt waarderen, dus nemen ze financiële beslissingen op basis van emotie in plaats van intentie.

neem de tijd om op te schrijven hoe uw geld de kwaliteit van uw leven verbetert. Weet hoe je het wilt uitgeven, zodat je je langetermijndoelen kunt bereiken. Wees bewust over hoe je je geld gebruikt.

Dit betekent geschreven doelen, een maandelijks budget en een oogje op je financiële toekomst. Leer om je toekomstige zelf te overwegen wanneer u ’re het maken van geld beslissingen. Denk aan de gevolgen van je acties, niet alleen voor vandaag, maar over jaren.

met deze lens kunt u impulsaankopen weerstaan en emotionele uitgaven minimaliseren. Ga bewust om met je financiën, zodat je weet *waarom * je ervoor kiest om geld uit te geven of niet uit te geven.

13. Geef prioriteit aan uw aankopen

Schrijf een lijst op van 4 tot 5 dingen die u wilt kopen. Ze kunnen zo klein zijn als een paar schoenen, of zo groot als een Europese vakantie. Geef vervolgens prioriteit aan je lijst.het hebben van een geschreven lijst zal een goede herinnering zijn dat je betere dingen hebt om je geld aan uit te geven dan een zinloze, spontane aankoop.

toen ik besloot dat ik wilde sparen voor een Hawaiiaanse vakantie, werd dat mijn prioriteit. Het was mijn motivatie om meer uren te werken en prioriteit te geven aan besparingen boven uitgaven. Dus, hoewel mijn favoriete paar schoenen er een beetje versleten uitzagen en mijn smartphone een beetje traag werd, had ik al besloten dat deze niet belangrijk waren. 

en, raad eens? Hawaii was geweldig! En ik heb er nooit spijt van gehad dat ik al dat geld heb gespaard.

14. Wees je bewust van slimme marketing

grote merken zijn experts in slimme marketing. Maar dat betekent niet dat je ten prooi moet vallen aan hun tactieken om je meer uit te geven.

gewoon bewust zijn van het doel achter de marketing kan u helpen de verleiding te weerstaan om toe te geven. Je zou kunnen denken dat je de betere deal krijgt, maar dat is zelden waar. De meeste van de tijd, je nooit nodig om het geld te besteden in de eerste plaats.

dus, wanneer je iets gratis of met korting aangeboden (nadat je een bepaald bedrag hebt gekocht), neem dan de tijd om te beslissen of je het echt nodig hebt. De bottom line is, om iets gratis te krijgen, moet je meestal meer uitgeven. 

geef niet toe aan deze marketingtactieken. Beslis vooraf dat je alleen koopt wat je nodig hebt, ongeacht verleidelijke aanbiedingen. Als het je meer gaat kosten dan je van plan was uit te geven, dan is het geen deal.

een paar retail strategieën om u te krijgen om meer te besteden omvatten tijdelijke aanbiedingen, 2 voor 1 aanbiedingen, korting rekken, product monsters, gratis verzending, en display plaatsing. Zelfs de verlichting, kleuren en aroma ‘ s in een winkel zijn bedoeld om u langer te laten winkelen.

don’t trap er niet in. 

15. Crunch de nummers

voordat je die nieuwe grote TV in het winkelwagentje stopt, doe een beetje mentale wiskunde. 

  • hoeveel uur moet je werken om het te betalen?
  • hoeveel dichter zou dat geld je bij een nul creditcardsaldo brengen?
  • welk percentage van uw spaarrekening zal deze aankoop nemen?

haal de emotie eruit en kijk in plaats daarvan naar de cijfers.

soms is dit allesje zult moeten doen om te stoppen met het kopen van dingen die je niet echt nodig hebt.

16. Koop alleen kwaliteit

Ik heb me schuldig gemaakt aan het maken van de prijs de belangrijkste factor in een uitgavenbeslissing. Helaas heeft die mentaliteit me door de jaren heen duur gekost.

Ik kocht vroeger meubels van deeltjeshout, goedkope schoenen en neptassen. I ’ll vertel je nu, je krijgt waar je voor betaalt.

verstandig zijn met je geld isn ’t alleen maar over minder uitgeven. It ’s over uitgaven   slim.

wanneer u kwaliteitsproducten koopt, gaan ze langer mee, zijn ze betrouwbaarder en u zult ze eigenlijk meer waarderen.

natuurlijk betekent een hogere kwaliteit meestal een groter prijskaartje. Maar op de lange termijn zal je geld langer meegaan.

dus, don ’ t worden beïnvloed door de goedkope dingen. Als u winkelen bij een tweedehands winkel of een swap meet, don ’t iets te kopen alleen maar omdat het niet veel kosten. Spaar je geld voor iets dat lang meegaat.

17. Praktijk minimalisme

minimalisme is de laatste jaren populairder geworden, omdat steeds meer mensen ervoor kiezen minder bezittingen en huishoudelijke artikelen te bezitten ten gunste van een eenvoudiger leven.

een minimalistische levensstijl helpt je om gefocust te blijven op het houden van een opgeruimd huis, en opzettelijk bij elke uitgavenbeslissing. Als je iets gaat kopen, moet het echt tellen!

het beoefenen van minimalisme is een geweldige manier om je leven te vereenvoudigen. Je hebt minder op te slaan, schoon te maken, te onderhouden en te gebruiken. 

18. Houd jezelf bezig

als je worstelt met impulsaankopen en dingen koopt die je niet nodig hebt, heb je misschien te veel tijd over.

Kies een hobby of zoek een activiteit die je tijd en geest kan bezetten zonder je portemonnee leeg te maken. Dit geeft je iets dat ’s productief terwijl het houden van u uit het doel.

Er zijn veel opties die won ’ t kost je een cent. Boeken uit de bibliotheek lezen, trainen naar YouTube-video ‘ s of de camera van je smartphone beheersen, houdt je gratis bezig.

19. Begrijp behoeften vs wil

je zou kunnen denken dat je echt* nodig * een nieuwe fancy jurk, terwijl de realiteit is dat je don ’t. je hebt al drie in je kast die perfect in staat zijn om het werk te doen.

dat Weet je natuurlijk al. Misschien moet je het gewoon in perspectief houden.

wanneer je kunt toegeven dat je niets nieuws nodig hebt, dan erken je dat je keuze om geld uit te geven een ander soort behoefte is.

misschien ben je verveeld, of jaloers, of verdrietig, of eenzaam. Misschien wil je je beter voelen. 

als je eenmaal een psychologische of emotionele behoefte hebt geïdentificeerd die je wilt aanpakken, kun je andere opties overwegen. Immers, geld uitgeven is niet de enige manier om je beter te voelen. En, er zijn zeker de uitgaven keuzes die won ’t voel je je later slechter.

neem je hond mee voor een wandeling. Bel een vriend die je haven ’ t gesproken met in een tijdje. Schrijf een brief of dagboek.

het punt is, neem contact op met wat je echt nodig hebt en onderscheid dit van wat je wilt. Zodra je dit kunt doen, zul je minder geld uitgeven.

20. Houd het grote plaatje in gedachten

de financiële beslissingen die u vandaag neemt, kunnen verreikend zijn. Als u kortzichtig bent met uw uitgaven, dan zult u moeite hebben om uw langetermijndoelen te bereiken.

daarom is het belangrijk om een specifieke visie voor uw toekomst te hebben, evenals financiële doelen die aansluiten bij uw geldwaarden.

don’beperk jezelf niet tot het gewoon krijgen door deze maand, of dit jaar. Denk 5, 10, zelfs 25 jaar in de toekomst. Verdeel je grote doelen in kleine stappen, zodat je weet wat je vandaag moet doen. 

denk aan je toekomstige zelf als iemand die op je vertrouwt om vandaag verstandige financiële beslissingen te nemen. Op een dag zul je die persoon zijn en je zult dankbaar zijn voor je jongere zelf die geen geld verspilde aan het kopen van onnodige aankopen.

21. Je hebt een keuze

Je kunt ervoor kiezen om je financiële toekomst in gevaar te brengen door toe te geven aan onmiddellijke bevrediging en impulsieve uitgaven in het heden.

of u kunt beslissen dat u uw toekomst op de eerste plaats gaat zetten en opzettelijk met uw geld omgaat.

Je hebt de keuze. 

Je bent geen slachtoffer van slechte financiële beslissingen. Je kunt de controle nemen en van richting veranderen. Je kunt ervoor kiezen om te stoppen met het kopen van dingen die je spaargeld opeten en stelen van je nalatenschap.

maak de juiste keuze. Voor jou, je toekomstige zelf en je geliefden.

waarom het belangrijk is om te leren stoppen met het kopen van spullen

veel mensen verspillen geld onzorgvuldig omdat ze denken dat ze’Ik maak er morgen meer van.

helaas weet niemand wat de toekomst in petto heeft. Dit is waarom het cruciaal is om vandaag goede geldgewoonten op te bouwen om uw financiële zekerheid te waarborgen.

statistieken tonen aan dat vrouwen doorgaans langer leven dan mannen. Dus, als je een vrouw bent, moedig ik je aan om te overwegen hoe je jezelf financieel kunt voorbereiden als je uiteindelijk langer leeft dan je echtgenoot. Je kunt niet alleen vertrouwen op sociale zekerheid, want dat is alleen bedoeld als een aanvulling. Misschien moet je de vaardigheden hebben om een goede baan te krijgen.

u kunt ook overwegen om passieve inkomstenstromen op te bouwen voor extra ondersteuning.

en het is belangrijk dat u enigszins financieel geletterd bent, zodat u verstandige beslissingen kunt nemen en uw geld goed kunt beheren.

maar een ding dat van cruciaal belang is en het verschil zal maken, is weten hoe u uw uitgaven kunt beheersen.

als je kunt leren hoe je kunt stoppen met het kopen van dingen die geld verspillen, en betere winkelgewoonten kunt ontwikkelen, zoals zuinig zijn of de discipline van vertraagde bevrediging opbouwen, zul je comfortabel kunnen leven van minder dan je gewend bent.

leren om te stoppen met geld uitgeven kost tijd en intentie. Als je niet doelbewust bent over het veranderen van je gewoonten, zul je moeite hebben om onder je middelen te leven en te sparen voor de toekomst.

 

kortom: Stop met het kopen van spullen en begin meer te besparen

niemand anders zal zoveel om je financiële doelen geven als jij. Om succesvol te zijn in het bereiken van financiële onafhankelijkheid, moet je de volledige verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en je acties.

Dit betekent het initiatief nemen om de gewoonten te identificeren die u moet vervangen, uw financiële toekomst voorop te stellen, uit de schulden te komen en alle andere problemen aan te pakken die uw gelddoelen tegenhouden.

Je bent geen slachtoffer van je omstandigheden.

Je bent een kampioen in je keuzes.

je kunt ervoor kiezen om anders te reageren op de verleiding om geld uit te geven.

je kunt je gewoonten veranderen zodat ze je dienen in plaats van je tot slaaf te maken.

neem vandaag nog de controle over je toekomst. Pensioen is zoveel dichterbij dan je je realiseert – en de tijd om je erop voor te bereiden wordt met de minuut korter.

wees bewust van je gedachten en daden.besteed wat tijd aan het nadenken over je toekomst en de doelen die je altijd al wilde bereiken. 

begin dan met het bouwen van je leven vanuit je toekomst, in plaats van je verleden.begin in feite een relatie op te bouwen met je toekomstige zelf als een manier om je beslissingen in het heden te begeleiden.

het hebben van deze mindset zal je ondersteunen in de veranderingen die je vandaag moet aanbrengen, omdat ze uiteindelijk je toekomst ten goede zullen komen.

leren hoe je kunt stoppen met het kopen van dingen die je niet nodig hebt, is zoveel meer dan alleen offers brengen. Het gaat om investeren in je dromen, je doelen en jezelf.

Plaats een reactie