Hoe te stoppen met het kopen van spullen en het verspillen van geld: 21 slimme strategieën

Veel mensen hebben moeite om te sparen geld voor hun toekomst.  In plaats daarvan geven ze geld uit aan dingen die ze niet echt nodig hebben, alleen maar om onmiddellijke bevrediging te krijgen.

Kleine, spontane aankopen lijken misschien niet erg belangrijk, maar een simpele rekensom kan hun enorme impact onthullen. Laat me u een voorbeeld geven.

Als u slechts $ 10 per dag zou sparen op een beleggingsrekening met een gemiddeld jaarlijks rendement van 6%, zou u in 10 jaar bijna $ 47.000 hebben.

En als je dit geld gewoon op de rekening zou laten staan ​​zonder er meer aan toe te voegen, zou je na nog eens 10 jaar meer dan $ 76.000 hebben.

Zoals je kunt zien, geef je een paar dollar extra per dag uit op dingen die je niet nodig hebt, kan oplopen tot serieus geld – besparingen die u kunnen ondersteunen tijdens uw pensioenjaren.

In dit bericht geef ik u 21 strategieën om te leren hoe u kunt stoppen met het kopen van dingen die u niet nodig heeft.

zodat u meer geld kunt besparen. Als u eenmaal bewust met uw uitgaven omgaat, bereikt u uw financiële doelen sneller.

Ontvang uw gratis werkblad Besteed Minder Plan om een ​​persoonlijke 5-stappenstrategie te creëren om minder uit te geven en meer te besparen:

 

21 manieren om te stoppen met het kopen van spullen die je niet nodig hebt

Vroeger was ik vreselijk met geld. Ik zou creditcards gebruiken om dingen te kopen die ik niet had gekocht. Dure kleding, nieuwe meubels, een weekendje weg. Ik wil er niet eens aan denken hoeveel geld ik in mijn jeugd heb verspild.

Nu ik ouder ben, heb ik geleerd om zelfbeheersing uit te oefenen met mijn uitgaven . Ik heb mijn prioriteiten veranderd en ik ben gefocust op mijn financiële doelen. Ik denk veel na over waar ik over 5, 10 en 15 jaar wil zijn.

Als je worstelt met sparen, kan ik me dat voorstellen. U kunt echter uw manier van denken veranderenen uw gewoonten en begin met het maken van betere keuzes. Het begint allemaal met beslissen en dan met opzet.

Hier zijn 21 manieren waarop u kunt leren hoe u kunt stoppen met het kopen van spullen en het verspillen van geld. Deze stappen helpen u toekomstgericht te worden en maak van sparen de prioriteit.

1. Volg een budget & houd uw uitgaven bij

Het hebben van een budget houdt u geaard en gefocust op uw financiën.  Maak een maandelijks uitgavenplanzodat u kunt volgen waar uw geld naartoe gaat.

Door uw financiële transacties op een consistente basis te bekijken, krijgt u een goede realiteitscheck. Als je in de verleiding komt om geld uit te geven, trek dan gewoon je budget op je mobiele telefoon en kijk of het een verstandige zet is. Cijfers liegen niet en ze hebben geen gevoel.

Weten hoeveel u daadwerkelijk uitgeeft, kan u een broodnodige wake-up call geven om uw winkelgewoonten te veranderen.  

2. Heb een spaardoel

Om een ​​slechte gewoonte te doorbreken, moet je deze vervangen door een betere. Dus als je wilt stoppen met het kopen van spullen die je niet nodig hebt, begin dan doelen te stellen om meer geld te besparen.

Schrijf een lijst met financiële doelen op je wilt bereiken, dus je hebt een doel waarop je schiet. Dit zal u helpen bewust met uw geld om te gaan. 

Op deze manier hebben onnodige uitgaven een negatief gevolg. Je stelt het bereiken van je doel uit, of je bereikt het nooit, tenzij je stopt met het kopen van dingen die je niet nodig hebt.

Maak je doelen zinvol en haalbaar. Neem de tijd om te weten wat uw prioriteiten zijn en waarom. Als u een emotionele band met uw doelen heeft, kunt u zich eraan houden.

U kunt ook visuele herinneringen maken om u op het goede spoor te houden. Maak een grafiek om uw voortgang bij te houden of druk foto's af die uw doel weergeven.

Als u uw doel voor ogen houdt, zorgt dit voor inspiratie en aanmoediging wanneer u in de verleiding komt om geld uit te geven.

3. Maak een inventaris van de items die je bezit

Voordat je de deur uitgaat, moet je even tellen wat je al hebt. Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik dingen heb gekocht die ik al ergens in een la had liggen.

Dit verwijst niet alleen naar dubbele items. Je denkt misschien dat je een nieuw paar schoenen nodig hebt voor een bruiloft, totdat je het paar vindt dat onder het bed heeft gelegen sinds de laatste keer dat je iemand zag trouwen.

Als je’ Als je het niet zeker weet, is het altijd leuker om geld uit te geven – *voor de zekerheid*. Weten wat je al hebt, kan de emotionele beslissing om iets spontaan te kopen minimaliseren. 

Houd een geschreven lijst bij of maak een fotoalbum op je telefoon. Op die manier heb je altijd iets om naar te verwijzen als je in de winkel bent.

4. Opruimen

Een inventarisatie maken is ook een geweldige kans om wat rommel op te ruimen en spullen die zich net verzamelen te verwijderen stof en ruimte innemen.

Deze taak helpt je bewust te worden van wat je in het verleden hebt gekocht, maar nooit echt hebt gebruikt. Maak die fout niet nog een keer!

Ook kunt u misschien wat geld verdienen door uw weinig gebruikte artikelen te koop aan te bieden op een online marktplaats.

5. Winkeltriggers (e-mails, enz.) verwijderen

Leren stoppen met het kopen van spullen kan een uitdaging zijn, vooral als je echt van winkelen houdt. Daarom is het belangrijk om jezelf voor te bereiden op succes door mogelijke triggers te verwijderen.

Deze triggers werken als een verleiding om geld uit te geven wanneer dat echt niet nodig is.

>

Misschien dacht u bijvoorbeeld niet eens aan het kopen van een nieuwe bank totdat u die e-mail zag waarin reclame werd gemaakt voor een meubelverkoop. 

Het beste wat u in dit geval kunt doen, is afmelden voor marketing-e-mails.Ga door uw e-mailaccount en vind die van uw favoriete winkels. Open de e-mail, scroll naar beneden en klik op ‘afmelden’. 

Voila! Geen trigger meer.

Natuurlijk is e-mailmarketing niet de enige trigger om dingen te kopen. Je kunt je ook laten verleiden door gewoon langs je favoriete winkel te rijden. Wat doe je dan? Een andere route nemen.

Wat als je vrienden je uitnodigen om te gaan winkelen? Nou, je kunt van tevoren bepalen hoe je reageert, zodat je geen impulsieve beslissingen neemt. U kunt alle betaalmiddelen thuis laten, zodat u niets uitgeeft. Of u kunt ervoor kiezen om in plaats daarvan elke keer dat uw vrienden bellen een andere, gratis activiteit te doen.

U moet die triggers identificeren die u verleiden om dingen te kopen. Elimineer ze dan of heb een plan voor wanneer ze zich voordoen.

6. Druk op de pauzeknop

Impulsieve aankoopbeslissingen leiden vaak tot het kopen van spullen die je niet nodig hebt. Maak een wachtregel als u gaat winkelen om uw kansen te vergroten om dat geld in uw zak te houden.

Als u iets ziet dat u echt wilt hebben, koop het dan niet ter plekke. Leg het in plaats daarvan terug op de plank en geef jezelf ruim 24 uur voordat je je geld overhandigt.

Als u uzelf wat tijd en ruimte gunt, krijgt u een beter afgerond perspectief en kunt u besluiten dat u dat geld toch niet wilt uitgeven. U krijgt ook de kans om na te denken over alle gevolgen van het uitgeven van dat geld en hoe dit van invloed kan zijn op het behalen van uw financiële doelen.

Een manier om u aan deze regel te houden, is een “niet aanraken” beleid. Raak niet overdreven betrokken bij de aankoopbeslissing. Laat het op de plank liggen en houd er rekening mee dat u misschien besluit om morgen terug te komen en het te kopen.

7. Laat de creditcards thuis

Het is moeilijker om koude, harde contanten los te laten dan een plastic creditcard of bankpas neer te leggen. Hoewel het eindresultaat hetzelfde is, is het het psychologische verschil dat u zal helpen om minder uit te geven.

Veel mensen gebruiken de cash envelop-methode met hun budget, en dit zou jou ook kunnen helpen. Stop gewoon een bepaald bedrag in een envelop die bestemd is voor één categorie in uw budget. Als het geld op is, stoppen de uitgaven.

Dus als u $ 100 per maand budgetteert voor het kopen van kleding, stop dat contante bedrag dan in een envelop met het opschrift 'kledingfonds'. Als je dan emotioneel gedreven bent om een ​​nieuwe outfit te gaan kopen, geef je niet meer uit dan je van plan was.

Door deze simpele regel te implementeren, je kunt je gemakkelijker aan je budget houden en geen dingen meer kopen die je niet nodig hebt.

8. Zorg altijd voor een lijst

Een lijst is als een plan. Het creëert intentie met uw discretionaire uitgaven en helpt u te focussen op wat u al heeft besloten te kopen.

U moet nog steeds enige zelfbeheersing uitoefenen, maar een geschreven lijst bij de hand hebben is een fysieke en visuele herinnering om binnen de bestedingslimieten te blijven die je hebt ingesteld. 

Een manier om je te helpen je aan je lijst te houden, is jezelf een tijdslimiet geven.Als er 5 items op je lijst staan, stel dan een timer in op 20 minuten als je de winkel binnenloopt. Dit voorkomt dat u tijd verspilt met zoeken naar dingen die u niet nodig heeft.

9. Oefen mindfulness & dankbaarheid

Als het om persoonlijke financiën gaat, zijn er praktische strategieën die u kunt implementeren om op schema te blijven met uw doelen.

Als het om persoonlijke financiën gaat, zijn er praktische strategieën die u kunt implementeren.

Maar als je mentaliteit niet meewerkt, werk je jezelf tegen.

Zorg dat u goed nadenkt door een mindset van dankbaarheid te oefenen en leer hoe u zich bewust kunt zijn van wat echt belangrijk is in uw leven.

Soms kunnen we te veel aandacht besteden tot dingen die we niet eens echt waarderen, gewoon omdat het op dit moment goed voelt. Leer dankbaar te zijn voor simpele dingen, en uw financiën zullen minder gecompliceerd worden.

Het aannemen van een houding van dankbaarheid zal u helpen gefocust te blijven op uw geldwaarden,en impulsaankopen te minimaliseren. Je kunt een dankbaarheidsdagboek bijhouden of zelfs een dankbaarheidsherinneringsapp downloaden om deze gewoonte van een gezonde mindset te creëren.

10 . Ken de redenen om dingen te kopen die je niet nodig hebt

Een beetje zelfbewustzijn kan een heel eind komen.

Als u bent zoals de gemiddelde persoon, kunnen verhoogde emoties een belangrijke reden zijn waarom uw creditcardrekeningen te hoog zijn. 

Voordat u naar Target gaat of voor die online aankopen betaalt, stel uzelf een paar reflectieve vragen:

  • Wat voel ik op dit moment? (eenzaam, verveeld, verdrietig, boos, extatisch, enz.)
  • Beïnvloeden mijn gevoelens mijn beslissing om te gaan winkelen?
  • Heb ik iets specifieks nodig, of is dit gewoon hersenloos winkelen om iets nieuws te kopen? 
  • Ga ik winkelen omdat ik denk dat ik me er beter door ga voelen?

Het beantwoorden van deze vragen *voordat* u de deur uitgaat, kan u in een gezondere mentaliteit brengen om betere bestedingsbeslissingen te nemen.

Neem de tijd om na te denken over waarom je gaat winkelen voordat je meer spullen koopt.

11. Leg verantwoording af over uw winkelgewoonten

Als het gaat om het nemen van beslissingen over dagelijkse uitgaven, helpt het altijd om verantwoording af te leggen. Alleen al weten dat iemand uw financiële gezondheid controleert, kan enorm helpen.

Deze persoon kan een echtgenoot of partner zijn, een vertrouwde vriend of een persoonlijke financiële coach. Wie het ook is, geef deze verantwoordingspartner toestemming om te vragen hoe het met uw uitgaven gaat wanneer hij maar wil.

Het voordeel van het uitnodigen van iemand om dit te doen, is dat ze zal je ook aanmoedigen en aanmoedigen wanneer je dichter bij je doelen komt.

Als u zich niet op uw gemak voelt om iemand anders uw bestedingspatroon in vertrouwen te nemen, kunt u ook een mobiele app gebruiken. Er zijn veel apps voor persoonlijke financiën die uw uitgaven en schulden bijhouden, zodat u precies kunt zien hoe het met uw geld gaat.

Het belangrijke ding is om je acties niet te negeren. Het is gemakkelijk om onszelf voor de gek te houden door te denken dat de dingen niet zo erg zijn – maar cijfers liegen niet. Vind een manier om verantwoordelijk te blijven, zodat u beslissingen neemt op basis van feiten.

12. Wees opzettelijk

Veel mensen leven van salaris naar salaris omdat ze niet opzettelijk met hun geld omgaan. Ze weten niet wat ze echt waarderen, dus nemen ze financiële beslissingen op basis van emotie in plaats van intentie.

Neem de tijd om op te schrijven hoe uw geld de kwaliteit van uw leven verbetert. Weet hoe u het wilt uitgeven, zodat u uw langetermijndoelen kunt bereiken. Wees bewust over hoe u uw geld gebruikt.

Dit betekent dat u op schrift gestelde doelen, een maandelijks budget en uw financiële toekomst in de gaten moet houden. Leer om na te denken over uw toekomstige zelfwanneer u geldbeslissingen neemt. Denk aan de gevolgen van uw acties, niet alleen voor vandaag, maar over jaren.

Het hebben van deze lens zal u helpen impulsaankopen te weerstaan ​​en emotionele uitgaven te minimaliseren. Wees bewust met uw financiën, zodat u weet *waarom* u ervoor kiest om geld uit te geven of niet uit te geven.

13 . Geef prioriteit aan uw aankopen

Schrijf een lijst op van 4 tot 5 dingen die u wilt kopen. Ze kunnen zo klein zijn als een paar schoenen, of zo groot als een Europese vakantie. Geef vervolgens prioriteit aan uw lijst.

Het hebben van een geschreven lijst zal een goede herinnering zijn dat u uw geld beter kunt uitgeven dan een zinloze, spontane aankoop.

Toen ik besloot dat ik wilde sparen voor een Hawaiiaanse vakantie, werd dat mijn prioriteit. Het was mijn motivatie om meer uren te werken en voorrang te geven aan sparen boven uitgaven. Dus hoewel mijn favoriete paar schoenen er een beetje versleten uitzagen en mijn smartphone een beetje traag werd, had ik al besloten dat deze niet belangrijk waren. 

En, raad eens? Hawaï was geweldig! En ik heb er nooit spijt van gehad dat ik al dat geld heb gespaard.

14. Wees je bewust van slimme marketing

Grote merken zijn experts in slimme marketing. Maar dat betekent niet dat u ten prooi moet vallen aan hun tactieken om ervoor te zorgen dat u meer uitgeeft.

Als u zich bewust bent van het doel achter de marketing, kunt u de verleiding weerstaan toegeven. Je zou kunnen denken dat je de betere deal krijgt, maar dat is zelden waar. Meestal hoefde u het geld nooit uit te geven.

Dus als u iets gratis of met korting aangeboden krijgt (nadat u een bepaald bedrag heeft gekocht), neem dan de tijd om beslissen of je het echt nodig hebt. Het komt erop neer dat om iets gratis te krijgen, u meestal meer moet uitgeven. 

Geef niet toe aan deze marketingtactieken.Beslis vooraf dat je alleen koopt wat je nodig hebt, ongeacht eventuele verleidelijke aanbiedingen. Als het u meer gaat kosten dan u van plan was uit te geven, dan is het geen deal.

Een paar retailstrategieën om ervoor te zorgen dat u meer uitgeeft, zijn tijdelijke aanbiedingen, 2 voor 1 deals, kortingsrekken, productmonsters, gratis verzending en plaatsing van displays. Zelfs de verlichting, kleuren en geuren in een winkel zijn bedoeld om u langer te laten winkelen.

Val er niet in. 

15. Crunch de cijfers

Voordat je die nieuwe tv met groot scherm in het winkelwagentje legt, moet je een beetje hoofdrekenen. 

  • Hoeveel uur moet je werken om ervoor te betalen?
  • Hoeveel dichter zou dat geld u bij een creditcardsaldo van nul brengen?
  • Welk percentage van uw spaarrekening zal deze aankoop in beslag nemen?

Haal de emotie uit en kijk in plaats daarvan naar de cijfers.

Soms is dit alles wat je hoeft te doen om te stoppen met het kopen van dingen die je niet echt nodig hebt.

16. Koop alleen kwaliteit

Ik heb me schuldig gemaakt aan het maken van prijs tot de belangrijkste factor bij een bestedingsbeslissing. Helaas heeft die mentaliteit me in de loop der jaren veel gekost.

Vroeger kocht ik meubels van spaanhout, goedkope schoenen en nepportemonnees. Ik zeg het je nu, je krijgt waar je voor betaalt.

Verstandig omgaan met je geld gaat niet alleen over minder uitgeven. Het gaat om slim uitgeven.

Als je kwaliteitsitems koopt, gaan ze langer mee, zijn ze betrouwbaarder en zul je ze zelfs meer waarderen.

Natuurlijk, hogere kwaliteit betekent meestal een hoger prijskaartje. Maar op de lange termijn gaat uw geld langer mee.

Laat u dus niet leiden door goedkope dingen. Als je aan het winkelen bent in een tweedehandswinkel of een ruilbeurs, koop dan niet iets alleen omdat het niet veel kost. Spaar uw geld voor iets dat lang meegaat.

17. Oefen minimalisme

Minimalisme is de laatste jaren populairder geworden, omdat steeds meer mensen ervoor kiezen om minder bezittingen en huishoudelijke artikelen te bezitten ten gunste van een eenvoudiger leven.

Een minimalistische levensstijl zal je helpen gefocust te blijven op het opgeruimd houden van je huis en bewust te zijn bij elke bestedingsbeslissing. Als je iets gaat kopen, moet het echt tellen!

Het beoefenen van minimalisme is een geweldige manier om je leven te vereenvoudigen. U hoeft minder op te slaan, schoon te maken, te onderhouden en te gebruiken.

18. Houd jezelf bezig

Als je worstelt met impulsaankopen en dingen koopt die je niet doet nodig heeft, heeft u misschien te veel tijd.

Kies een hobby of zoek een activiteit die je tijd en geest kan besteden zonder je portemonnee te belasten. Dit geeft je iets dat productief is, terwijl je uit Target blijft.

Er zijn veel opties die je geen cent kosten. Boeken uit de bibliotheek lezen, naar YouTube-video's trainen of de camera van je smartphone onder de knie krijgen, houdt je gratis bezig.

19. Begrijp behoeften versus wensen

Je zou kunnen denken dat je echt een nieuwe kostuum nodig hebt, terwijl dat in werkelijkheid niet zo is. Je hebt er al drie in je kast die perfect in staat zijn om het werk te doen.

Dat weet je natuurlijk al. Misschien moet u het gewoon in het juiste perspectief zien.

Als u kunt toegeven dat u niet iets nieuws nodig heeft, erkent u dat uw keuze om geld uit te geven een ander soort keuze is. nodig hebben.

Misschien verveel je je, of ben je jaloers, of verdrietig, of eenzaam. Misschien wil je je beter voelen. 

Zodra u een psychologische of emotionele behoefte hebt geïdentificeerd die u wilt aanpakken, kunt u andere opties overwegen. Geld uitgeven is tenslotte niet de enige manier om je beter te voelen. En er zijn beslist uitgavenkeuzes waardoor u zich later niet slechter zult voelen.

Ga met uw hond wandelen. Bel een vriend die je al een tijdje niet hebt gesproken. Schrijf een brief of dagboek.

Het punt is, kom in contact met wat je echt nodig hebt en onderscheid dit van wat je wilt. Zodra u dit kunt doen, geeft u minder geld uit.

20. Houd het grote geheel in gedachten

De financiële beslissingen die u vandaag neemt, kunnen verstrekkende gevolgen hebben. Als u kortzichtig bent met uw uitgaven, zult u moeite hebben om uw langetermijndoelen te bereiken.

Daarom is het belangrijk om een specifieke visie voor uw toekomst, evenals financiële doelen die aansluiten bij uw geldwaarden.

Beperk jezelf niet tot deze maand of dit jaar. Denk 5, 10 of zelfs 25 jaar in de toekomst. Verdeel uw grote doelen in kleine stappen, zodat u weet wat u vandaag moet doen. 

Beschouw uw toekomstige zelf als iemand die op u vertrouwt om vandaag verstandige financiële beslissingen te nemen. Op een dag zul jij die persoon zijn – en je zult dankbaar zijn voor je jongere zelf die geen geld verspilde aan het kopen van onnodige aankopen.

21. Je hebt een keuze

Je kunt ervoor kiezen om je financiële toekomst in gevaar te brengen door toe te geven aan onmiddellijke bevrediging en impulsieve uitgaven in het heden.

Of u kunt besluiten dat u uw toekomst op de eerste plaats zet en bewust met uw geld omgaat.

U heeft de keuze. 

U bent geen slachtoffer van slechte financiële beslissingen. U kunt de leiding nemen en van richting veranderen. U kunt ervoor kiezen om te stoppen met het kopen van spullen die uw spaargeld opeten en het stelen van uw nalatenschap.

Maak de juiste keuze. Voor jou, je toekomstige zelf en je dierbaren.

Waarom het belangrijk is om te leren stoppen met het kopen van spullen

Veel mensen verspillen achteloos geld omdat ze denken dat ze morgen gewoon meer zullen verdienen.

Helaas weet niemand wat de toekomst brengt. Daarom is het van cruciaal belang om vandaag goede geldgewoonten aan te leren om uw financiële zekerheid te waarborgen.

Statistieken tonen aan dat vrouwen doorgaans langer leven dan mannen. Dus als je een vrouw bent, moedig ik je aan om na te denken over hoe je jezelf financieel kunt voorbereiden als je uiteindelijk langer leeft dan je partner. U kunt niet zomaar een beroep doen op de sociale zekerheid, want dat is alleen bedoeld als aanvulling. Het kan dus zijn dat u over de vaardigheden moet beschikken om een ​​goede baan te krijgen.

U kunt ook overwegen om passieve inkomstenstromen op te bouwen voor extra ondersteuning.

En het is belangrijk dat u enigszins financieel onderlegd zodat u verstandige beslissingen kunt nemen en uw geld goed kunt beheren.

Maar een ding dat cruciaal is en het verschil zal maken, is weten hoe u uw uitgaven kunt beheersen.

Als je kunt leren hoe je kunt stoppen met het kopen van dingen die geld verspillen, en betere winkelgewoonten kunt ontwikkelen – zoals zuinig zijn of de discipline van uitgestelde bevrediging opbouwen – je zult comfortabel kunnen leven van minder dan je gewend bent.

Leren hoe je kunt stoppen met geld uitgeven kost tijd en intentie. Als u niet doelgericht bent in het veranderen van uw gewoontes, zult u moeite hebben om onder uw middelen te leven en te sparen voor de toekomst.

Vergeet niet dit gratis 2 pagina's tellende Besteed Minder Plan-werkblad te downloaden!

 

Samengevat: stop met het kopen van spullen en begin met sparen

Niemand anders geeft zoveel om uw financiële doelen als u. Om succesvol te zijn in het bereiken van financiële onafhankelijkheid, moet u de volledige verantwoordelijkheid nemen voor uzelf en uw acties.

Dit betekent het initiatief nemen om de gewoonten te identificeren die u moet vervangen, eerst uw financiële toekomst, uit de schulden komen en alle andere problemen aanpakken die u ervan weerhouden uw financiële doelen te bereiken.

U bent geen slachtoffer van uw omstandigheden.

Je bent een kampioen in je keuzes.

Je kunt ervoor kiezen om anders te reageren op de verleiding om geld uit te geven.

Je kunt je gewoonten veranderen, zodat ze je dienen in plaats van je tot slaaf te maken.

Neem vandaag de controle over je toekomst. Pensioen is zoveel dichterbij dan je denkt – en de tijd om je erop voor te bereiden wordt met de minuut korter.

Wees opzettelijk met je gedachten en acties.  Besteed wat tijd aan het nadenken over je toekomst en de doelen die je altijd al wilde bereiken. 

Begin dan je leven op te bouwen vanuit je toekomst, in plaats van vanuit je verleden.  Begin in feite een relatie op te bouwen met je toekomstige zelf als een manier om je beslissingen in het heden te sturen.

Het hebben van deze mentaliteit zal je ondersteunen bij de veranderingen die je vandaag moet doorvoeren , omdat ze uiteindelijk uw toekomst ten goede zullen komen.

Leren hoe u kunt stoppen met het kopen van dingen die u niet nodig heeft, is zoveel meer dan alleen maar offers brengen. Het gaat om investeren in je dromen, je doelen en jezelf.

Plaats een reactie