Hoe Te Stoppen Met Impulsaankopen: 50 Tips Om De Controle Te Nemen

wist je dat de gemiddelde Amerikaanse consument jaarlijks $5.400 uitgeeft aan impulsaankopen?

Dit is dicht bij het gemiddelde creditcardsaldo van een Amerikaanse volwassene, volgens CreditCards.com.

wat betekent, als we allemaal een beetje meer zelfbeheersing konden hebben, zouden we veel eerder zonder schulden zijn!

maar als je net als Ik bent, is het een van de belangrijkste redenen waarom je zoveel schulden hebt.

mijn impulsaankopen heeft een *enorme* bijdrage geleverd aan het leven boven mijn middelen en het opbouwen van creditcardschulden.van $ 5 Starbucks frappuccinos tot een last-minute zomervakantie, heb ik mijn emoties te vaak toegestaan om gezond verstand te overrulen.

naast het toevoegen aan mijn financiële puinhoop, heeft mijn impulsaankopen gevoelens van spijt, schuldgevoel, teleurstelling, ontmoediging en nederlaag veroorzaakt.  deze zijn *niet * nuttig bij het proberen om je doelen te bereiken!

impulsief geld uitgeven kan je budget kapot maken, maar het kan je ook weerhouden om op de lange termijn slimme geldgewoonten te ontwikkelen. Uiteindelijk, als je niet leert hoe je impulsaankopen kunt stoppen, zul je nooit financiële vrijheid bereiken.het overwinnen van de gewoonte van impulsaankopen en de gevolgen die het creëert, kost tijd, zelfbewustzijn en een beetje nuttige kennis.de sleutel is opzettelijk zijn over het identificeren van uw motivatie voor uitgaven.

We hebben allemaal toegegeven aan de verleiding van een impulsaankoop – zelfs de meest gedisciplineerde budgetten. Maar hoe meer u uw uitgaven kunt beheersen, hoe minder schade deze slechte gewoonte aan uw financiën zal toebrengen.

Iedereen kan leren om impulsaankopen te stoppen en meer opzettelijk met hun geld om te gaan.de eerste stap is weten hoe deze schadelijke gewoonte te identificeren.

 

Contents

wat is (en is) impulsaankopen?

hoewel de term aangeeft dat je iets impulsief koopt, gaat het verder dan alleen een ongeplande aankoop.een impulsaankoop heeft doorgaans 3 kenmerken:

 1. Het was niet gepland.
 2. Er is een blootstelling aan een stimulus.
 3. de beslissing wordt spontaan genomen.

impulsaankopen is eigenlijk een goed onderzocht gedrag dat marketeers helpt hun klanten beter te begrijpen en hoe ze reageren op verschillende prikkels. Immers, zodra ze erachter komen de “switch ”van casual shopper naar toegewijde koper, ze’ ve hit een marketing goudmijn!

een impulsaankoop kan variëren van een pak kauwgom tot een nieuwe auto, maar het is meestal afhankelijk van de prikkels waaraan een consument wordt blootgesteld, en het is altijd ongepland. Emoties spelen een grote rol bij impulsief kopen, en daarom overwegen marketeers zorgvuldig productverpakking, winkelplaatsing en presentatie om gevoelens te activeren die leiden tot een aankoop.

natuurlijk is niet elke ongeplande aankoop een impulsaankoop.

als u van plan bent om nieuwe werkkleding te gaan kopen, maar u weet niet zeker wat u zult kopen, is dat geen impulsaankopen zolang u binnen het budget blijft dat u al hebt ingesteld. Hoewel je niet *van plan * was om een specifieke rok en schoenen te kopen, kocht je nog steeds met de bedoeling van het doel en zette je genoeg geld opzij om ze te kopen. Dat is *niet* impulsief kopen.

maar … als je toevallig een zoete deal ziet op een nieuwe broodrooster, dus je hebt hem snel aan je winkelwagen toegevoegd … dat zou een impulsaankoop zijn.Als u het verschil kent en ervoor kiest om opzettelijk te winkelen, kunt u uw uitgaven beheersen en uw financiële doelen sneller bereiken.

soorten impulsaankopen

Er zijn verschillende redenen waarom je gevoelens je kunnen misleiden om impulsief iets te kopen. Sommigen kunnen u zelfs overtuigen dat u niet impulsief koopt en uw aankoop is eigenlijk een noodzakelijke.

natuurlijk zijn we allemaal bekend met de productdisplays aan de kassa. Items zoals kauwgom en snoep, batterijen, chapstick en tijdschriften worden hier strategisch geplaatst omdat marketeers weten dat je ze in een opwelling zult kopen. Dit is een echte impulsaankoop.

maar dan zie je misschien wat cadeaubonnen en denk ik dat ik mijn baas toch een cadeau moet geven, dus ik pak gewoon een van deze cadeaubonnen. Dus hoewel je misschien het gevoel hebt dat de aankoop is geïnitieerd door een behoefte, is het nog steeds ongepland, onnodig en gebaseerd op je emoties.

een ander type impulsaankoop treedt op wanneer u een aangenaam display in de winkel ziet en u eraan herinnert dat u waarschijnlijk dit item moet inslaan omdat u uiteindelijk toch opraakt, toch?

en dan eindelijk is er ’s dat onweerstaanbare aanbod dat je dom zou zijn om te weigeren,dus beter krijg het nu! Het is misschien niet te koop morgen, dus je bespaart geld door vandaag te kopen!

al deze scenario ‘ s werden geïnitieerd door een soort prikkels (meestal een aangename visuele weergave) die een gevoel en uiteindelijk een ongeplande aankoop veroorzaakten.

leren hoe je impulsaankopen kunt stoppen, vereist een bewustzijn van de onderliggende emoties die erbij betrokken zijn.als je kunt identificeren wanneer je gevoelens de situatie proberen te beheersen, kun je betere beslissingen nemen.

wat hebben gevoelens ermee te maken?

Je hebt geen controle over wat je in de winkel ziet, maar je kunt wel leren om je bewust te zijn van hoe je je voelt voordat je naar binnen gaat. Wanneer je kunt identificeren wat je voelt en hoe je gevoelens je bestedingsgewoonten beïnvloeden, ben je halverwege de strijd tegen impulsief kopen.

als mensen hebben we de neiging om onze emoties een beetje te veel te zeggen in de beslissingen die we nemen. En als het gaat om geld uitgeven, weten marketeers dat het kopen van dingen goed voelt.

niet alleen dat – iets kopen *spontaan * geeft eigenlijk de chemische dopamine vrij in onze hersenen, wat ons een natuurlijke high geeft.

daarom zijn winkels zeer strategisch over productplaatsing, verlichting, muziek, kleur en soms zelfs geur. Al deze factoren beïnvloeden onbewust hoe we ons voelen en kunnen een enorme invloed hebben op de vraag of we meer gaan kopen dan we gepland hadden.

behoorlijk tricksy, hè?

en het gevoel *gelukkig* is niet de enige emotionele motivator om meer uit te geven. Het voelen van stress en angst kan je ook naarkoop in Impuls.

wanneer we ons gespannen, bezorgd of overweldigd voelen, hebben onze lichamen een ingebouwd alarm dat afgaat in de hersenen. Dit alarm wordt de amygdala genoemd en het doel ervan is om je veilig en alert te houden. Het stimuleert je ook om bescherming of comfort te zoeken. Wanneer de amygdala alarm slaat, kunnen we ons genoodzaakt voelen om op de gemakkelijkste, snelste manier verlichting te zoeken.

helaas kent de amygdala het verschil niet tussen een levensbedreigende situatie en een ruzie met je echtgenoot.

dus, als je een pauze nodig hebt van je partner na een spuug, kun je gewoon naar Target gaan voor een beetje therapie. Shopping therapie, dat wel.

dat is je amygdala die opluchting voor je probeert te vinden. Het doet gewoon zijn werk. Een beetje dopamine die vrijkomt in de hersenen kan wonderen doen voor je humeur.

maar je kunt ook je portemonnee leegmaken als je gewoonlijk iets koopt om je beter te voelen.

Er is niets mis met je als je verlichting van stress wilt vinden. Het is *hoe * je opluchting krijgt dat een probleem kan zijn.

wanneer onze emoties hoog oplopen, hebben we de neiging om beslissingen te nemen op basis van hoe we ons voelen en denken we vaak niet na over de gevolgen van onze acties. Dit zorgt ervoor dat we vergeten te overwegen hoe een ongeplande aankoop onze financiële toekomst zal beïnvloeden.

het goederennieuws is dat je een keuze hebt. Je hoeft niet gecontroleerd te worden door je amygdala. Je kunt een stap terug doen, perspectief krijgen en een keuze maken die overeenkomt met wat je echt waardeert.

maar eerst is het belangrijk om je bewust te zijn van onderliggende motivatoren die ervoor kunnen zorgen dat je impulsief iets koopt. Op deze manier, als je leert hoe je impulsaankopen kunt stoppen, kun je betere beslissingen nemen, ondanks wat je op dit moment voelt.

wat leidt tot impulsaankopen?

tot nu toe heb ik gezegd hoe emoties en externe prikkels kunnen leiden tot impulsaankopen. Een andere factor die spontane uitgaven beïnvloedt, vereist nog meer verhoogd bewustzijn: je onbewuste geest.de wetenschap heeft aangetoond dat 95% van ons gedrag wordt gedreven door het onbewuste, en dat geldt ook voor onze aankoopbeslissingen.

wat betekent dit voor de gemiddelde consument?

kortom, wanneer je niet in staat bent om die onbewuste gedachten aan te boren die je impulsieve aankoopbeslissingen drijven, ben je overgeleverd aan de genade van slimme marketeers die weten hoe ze je kunnen overtuigen om geld uit te geven, zelfs als je het niet echt hebt om uit te geven.

als je vastbesloten bent om te leren hoe je impulsaankopen kunt stoppen, dan is het cruciaal je weet welke diepgewortelde gedachten je acties sturen.

hier zijn 8 overtuigingen en gedragingen die vaak onder het oppervlak van ons bewuste denken werken en leiden tot een impulsieve aankoop:

 1. je bespaart geld. Als je een moordende deal ziet over iets dat je in de toekomst nodig zou kunnen hebben, voel je je onverantwoordelijk om het niet te nemen. Dit is wanneer je jezelf ervan overtuigt dat het uitgeven van het geld je geld zal besparen.
 2. je identificeert je met het merk. Wanneer je een positieve emotie hebt die verbonden is aan een bepaald merk of product, hoe groter de kans dat je bereid bent om er geld aan uit te geven gepland of ongepland.
 3. plaatsvervangend eigendom. Hoewel het leuk kan zijn om de ervaring van je vriend met de nieuwste huishoudelijke gadget te horen, ervaar je het waarschijnlijk liever uit de eerste hand. Dit bouwt een emotionele band op met het product en leidt tot een verhoogde kans om het impulsief te kopen de volgende keer dat je het in de winkel ziet.
 4. FOMO. De angst om iets te missen kan verschillende vormen aannemen. Een populair product dat vaak uitverkocht is, een positieve ervaring die je vriend had, of een zoektocht naar dat *perfecte* item zijn allemaal variaties van FOMO die je kunnen motiveren om iets te kopen dat je anders niet zou hebben.
 5. je bent een jager en verzamelaar. Het is de menselijke natuur om spullen te verzamelen en voorraden op te slaan uit angst om op te raken. Dit gedrag diende ons duizenden jaren geleden goed, maar vandaag komt het meestal voort uit een schaarste mentaliteit.
 6. je vermijdt je gevoelens. Zoals eerder vermeld, is een deel van de taak van je amygdala om verlichting te zoeken in tijden van gevaar of nood. Dit is erg handig als je in een brandend gebouw bent, maar niet zozeer als je gewoon gestrest bent vanwege je werk. De betere keuze is om op een gezonde manier met je stress om te gaan in plaats van het te proberen te verdoezelen met een uitgavenstroom.
 7. je wilt de Joneses bijhouden. Wanneer buurvrouw Sue een gloednieuwe Lexus koopt, is er een niveau van vergelijking en concurrentievermogen dat zijn lelijke kop kan opsteken. Als je het beest niet temt, kun je eindigen met een autobetaling die je je niet echt kunt veroorloven.
 8. je hebt een verslaving. De meeste mensen met een verslaving zijn de laatsten die het weten. Als je serieus worstelt met overbesteding en impulsaankopen, overweeg dan de mogelijkheid dat je “onschuldige” gewoonte echt een volwaardige verslaving is waarvoor je hulp nodig hebt.

waarom is impulsaankopen een probleem?

zelfs als je tot nu toe hebt gelezen, zou je nog steeds kunnen denken dat een beetje impulsaankopen hier en daar geen groot probleem is. Wat Waar kan zijn. Of niet.

als u momenteel een van de hier genoemde financiële problemen ondervindt, kunt u er zeker van zijn dat impulsaankopen een factor kan zijn:

It bustes your budget

Deze is vrij duidelijk. Als u een uitgavenplan volgt, moet u weten hoeveel van uw geld naar waar gaat, zodat u niet opraakt.

wanneer je midden in de maand bent en je hebt niet genoeg geld over om benzine in je auto te stoppen, is het mogelijk dat je te veel ongeplande aankopen doet.

het voorkomt dat u uw spaardoelen bereikt

een deel van uw budget moet een Spaarfonds zijn. Als uw spaarrekening nauwelijks een centimeter heeft bewogen (of erger nog, kleiner is geworden), wilt u misschien uw uitgaven bijhouden om te zien of u spaargeld verspilt aan impulsaankopen.

het creëert meer schuld

schuld is vaak een reeks kleine, onbeduidende, ongeplande aankopen die zich in de loop van de tijd opstapelen. Als je vandaag naar je creditcardsaldo keek, zou je je vast niet herinneren hoe het zo hoog werd.

het is gemakkelijk om impulsief te kopen als het niet meteen iets kost. Als uw schuld steeds hoger blijft kruipen, bekijk dan eerdere verklaringen en tel bij elkaar op hoeveel ervan ongeplande uitgaven waren.

het bestendigt een paycheck to paycheck cyclus

wanneer je impulsief geld uitgeeft, heb je geen controle over je financiën. Dit kan leiden tot slechte koopgewoonten die uw financiële toekomst schaden.als je nooit leert hoe je impulsaankopen kunt stoppen, zal het moeilijk zijn om aan de paycheck to paycheck-cyclus te ontsnappen.

het draagt bij aan een schaarste-mindset

als je moeite hebt om rond te komen omdat je impulsaankopen je inkomen leegmaken, kun je je baan gaan zien als een middel tot een doel in plaats van een bevredigend deel van je leven. Dit kan leiden tot gevoelens van hopeloosheid en apathie.

als je denkt dat je nooit uit de schulden komt of beter met geld bent, zul je waarschijnlijk geld blijven uitgeven aan dingen die je niet nodig hebt als een manier om aan de realiteit te ontsnappen.

het veroorzaakt berouw van de koper

wie wil zich schuldig voelen, spijt en schaamte? Deze gevoelens voeden zich in beperkende overtuigingen die u ervan weerhouden uw financiële doelen uiteindelijk te bereiken. U kunt het berouw van de koper vermijden door opzettelijk met uw financiën om te gaan en geld uit te geven aan dingen die u echt waardeert.

het creëert relatieproblemen

wanneer tegenpolen elkaar aantrekken, kan geld een punt van conflict zijn. Meestal probeert een van jullie te sparen en de ander wil gewoon uitgeven. Dit kan leiden tot ruzies en spanningen in de relatie.

voor de spender is dit een formule voor impulsaankopen – die de cyclus bestendigt.

het is oké om een deel van je budget opzij te zetten als “leuk geld”. Maar als je ongeplande financiële beslissingen neemt die de doelen belemmeren die je allebei hebt gesteld, dan creëert impulsaankopen een probleem.

het voorkomt de ontwikkeling van gezonde geldgewoonten

als je ooit financiële vrijheid wilt bereiken, moet je een aantal gezonde geldgewoonten leren. Budgettering, sparen, investeren en het uitstellen van bevrediging zijn allemaal uitstekende voorbeelden, maar ze vereisen Intentie, discipline en planning.

impulsaankopen zal je ervan weerhouden deze gewoonten te ontwikkelen en uiteindelijk voorkomen dat je je financiële doelen bereikt.

het belemmert uw financieel succes

wie wil er nou niet financieel onafhankelijk zijn? Iedereen wil rijk zijn, maar weinigen zijn bereid de offers te brengen om daar te komen.

Als u uw bestedingsgewoonten niet kunt beheersen, zullen zij uw financiële toekomst beheersen.

hoe Weet ik of *ik* een probleem heb?

als je wilt leren hoe je impulsaankopen kunt stoppen, moet je eerst toegeven dat er een probleem is.dit kan de eerste stap zijn naar positieve verandering.

dus hoe weet u of uw impulsaankopen slechts EEN af en toe genot is of een ongezonde afhankelijkheid die uw financiële toekomst kan ontsporen?

naast de negatieve gevolgen die ik al heb genoemd, zijn hier drie belangrijke waarschuwingssignalen dat impulsaankopen een ernstig probleem in je leven kan zijn:

 • je vergeet meestal waarom je geld uitgeeft en waar je het aan uitgeeft.
 • je krijgt een “shopper’ s high ” van het kopen van nieuwe dingen en ervaart vaak opwinding bij het maken van ongeplande aankopen.
 • je neemt vaak spontaan uitgavenbeslissingen, vooral als je verhoogde emoties voelt.
 • je houdt geen rekening met je financiële gezondheid wanneer je impulsief koopt.
 • je koopt vaak iets, maar gebruikt het nooit.

als je het gevoel hebt dat je impulsaankopen uit de hand loopt, zijn hier 50 praktische tips om de verleiding te verslaan en meer opzettelijk met je geld om te gaan.

hoe te stoppen met impulsaankopen voor goed

meer uitgeven dan je hebt aan dingen die je niet nodig hebt, is een recept voor financiële ramp.impulsaankopen kan de financiële stabiliteit bedreigen, de schulden doen toenemen en uw spaarrekening leegmaken.

de sleutel tot het verslaan van de bestedingsdrang is zelfbewustzijn.bewust worden van je acties en de reden erachter is de eerste stap om controle te hebben over je geld.

Er zijn verschillende manieren waarop je je kunt verzetten tegen negatieve bestedingsgewoonten.leer hoe u impulsaankopen voorgoed kunt stoppen met deze lijst van 50 strategieën om uit te kiezen.begin met een plan waar je je aan kunt verbinden, en voeg er vervolgens meer toe om je eigen persoonlijke plan te maken om impulsaankopen te verslaan.

#1  Maak een budget dat u kunt vasthouden aan

als je geen budget hebt, is dit het moment. Een budget helpt u zich aan de bestedingslimieten te houden en meer geld te besparen. Het zero-sum budget is een methode die je zou kunnen proberen.

#2  heb altijd een spelplan

ga nooit winkelen zonder plan. Schrijf een lijst met precies wat je nodig hebt, inclusief de prijs van elk item indien mogelijk. Hou je er dan aan!

#3  houd jezelf aan een wachtregel

Stel een regel in die vereist dat je wat ruimte en tijd tussen jou en het item plaatst dat je impulsief wilt kopen. Wanneer je iets wilt kopen waar je niet van plan was, neem dan 24 uur tot 30 dagen de tijd om te beslissen of het een goede beslissing is. Hoe minder impact het heeft op uw budget, hoe minder tijd u nodig hebt om te beslissen.

#4 & Nbsp; betalen met contant geld

contant betalen voor aankopen is een totaal andere ervaring dan betalen met een kaart. Wanneer je daadwerkelijk fysiek afstand moet doen van je geld (in plaats van alleen een kaart te vegen), heb je minder kans om ermee door te gaan.

#5  bevries uw creditcard

als je jezelf gewoon niet kunt vertrouwen, neem dan een aantal drastische maatregelen en bevries je kaarten. Dit zal je dwingen om alleen contant geld uit te geven, en je kunt ze altijd ontdooien wanneer je uitgaven onder controle zijn.

#6  neem spontane uitgaven op in uw budget

af en toe uitgeven is niet onverantwoordelijk – zolang het al in uw uitgavenplan. Neem een beetje leuk geld op in je budget en geef jezelf toestemming om af en toe uit te geven.leren hoe te stoppen met impulsaankopen betekent niet dat je nooit spontaan kunt uitgeven.  Het betekent gewoon dat je er strategisch over moet zijn.

#7   vermijd verleidelijke plaatsen

moet je naar Target voor brood? Als het te verleidelijk is om naar de dameskledingafdeling te dwalen, ga dan in plaats daarvan naar een supermarkt.

#8   Block online shopping opportunities

online winkelen is zoooo handig. Met slechts een paar klikken is het gemakkelijk om meer uit te geven dan je gepland had. Doe jezelf een plezier en blokkeer de sites die u het meest winkelt. Tenminste tot je je impulsieve bestedingsgewoonte onder controle hebt.

#9  Drop the lists

Als ik naar mijn e-mailadres word gevraagd, zeg ik gewoon dat ik het niet geef. Het is te gemakkelijk om impulsief geld uit te geven als ik een e-mail krijg van een van mijn favoriete winkels, die me verleidt met hun nieuwste uitverkoop!

#10  kies gratis manieren om te vieren

Houd een lijst bij met gratis of goedkope manieren om een speciale prestatie te vieren. Vaak is het gemakkelijk om onszelf ervan te overtuigen dat we iets extra ‘verdienen’ vanwege onze prestatie. Het is oké om jezelf te belonen, wees er gewoon slim mee.

#11&Nbsp; doe altijd je onderzoek

laat een killer deal op een groot scherm TV niet de enige reden zijn dat je je zuurverdiende geld overhandigt. Doe altijd eerst een beetje onderzoek om er zeker van te zijn dat je alle functies krijgt die je echt wilt. Ga vervolgens voorbereid met een lijst met vragen om de verkoper te vragen. Hoe meer onderzoek je doet, hoe zekerder je zult zijn dat het een verstandige aankoop is.

#12  ken het retourbeleid

De clearance sectie is een van mijn favoriete plekken om te bladeren, maar soms komt die verlaagde prijs ook met een No-return Beleid. Ontdek het beleid van de winkel voor clearance-items voordat u uitcheckt. Als je het niet kunt retourneren, koop het dan niet. Als je iets impulsief koopt omdat de prijs te hoog was om te laten liggen, wil je altijd de optie om het later terug te sturen als je ervoor kiest.

#13   definieer behoeften versus wensen

wees eerlijk over het verschil tussen wensen en behoeften. Je hebt misschien het gevoel dat je een nieuwe auto nodig hebt omdat je huidige er een beetje versleten uitziet, maar de realiteit is dat niemand een nieuw voertuig nodig heeft.overweeg eerst al uw opties (het houden van de huidige auto, het kopen van een gebruikte auto, het nemen van het openbaar vervoer) en maak vervolgens een prioriteitenlijst van alle dingen die u in de toekomst wilt kopen. Kies de top 2 of 3 en stel een doeldatum in om elk te kopen.

het hebben van deze dingen op je prioriteitenlijst is een goede herinnering dat omdat ze geen echte behoeften zijn, je tijd hebt om te sparen om contant te betalen in plaats van schulden te maken.

#14  Know what triggers you

als je serieus bent over het doorbreken van je impulsaankoopgewoonte, is het belangrijk om te weten wat je triggers zijn. Wanneer u zich bewust bent van de omstandigheden die u de drang geven om geld uit te geven, kunt u ze vermijden wanneer dat nodig is.

misschien word je verleid door tv-commercials, Facebook-advertenties of de nieuwste doelcatalogus. Of misschien zijn de driften het sterkst wanneer je je verdrietig, verveeld, gestrest of boos voelt. Als je eenmaal hebt vastgesteld wat je over de rand duwt, zoek dan naar gezondere alternatieven.

#15  Don’t be sway by sales

mijn man heeft het moeilijk om zich te verzetten tegen een goede verkoop. En wie kan het hem kwalijk nemen? Wanneer je een koopje ziet op iets dat je waarschijnlijk toch gaat kopen, kun je het gevoel krijgen dat je later geld gaat verspillen als je het nu niet uitgeeft.

Dit is een bedrieglijke en valse overtuiging die je gemakkelijk in buitensporige schulden kan trekken en je ervan kan weerhouden je doelen te bereiken. Kom in contact met wat je echt waardeert en heb een plan om die dingen te kopen die die waarde toevoegen aan je leven. Laat je niet manipuleren door een verkoopbord. Onthoud, jij hebt de controle.

#16  nodig je Zuinige vriend uit

heb je een penny-knijpende vriend? Neem ze mee als je iets wilt gaan kopen. Vraag hen om je verantwoordelijk te houden voor elke cent die je uitgeeft!

#17  and leave your shopping sisters behind

De keerzijde van #16 is het vermijden van winkelen met je vrienden. Wanneer je besties geld uitgeven aan wat er goed uitziet, zul je het moeilijk hebben om de verleiding te verslaan om hetzelfde te doen.

#18  Stop met het bijhouden van de Joneses

wees je bewust van de vergelijkingsval. Als je het gevoel hebt dat je niet voldoet aan buurman Sue, is het gemakkelijk om te denken dat je dingen moet kopen die je niet echt nodig hebt om bij te blijven. Ik heb twee woorden voor je: dat doe je niet.

#19  Limit social media

Je moest uit je raam kijken om een beetje te voelen jaloezie over de nieuwe auto van je buurman. Nu kun je online gaan en degene zien die je vriend 6 Staten net heeft gekocht. Daar is een makkelijke oplossing voor: Blijf van sociale media af. Als je het niet helemaal kunt opgeven, beperk dan hoeveel tijd je er dagelijks aan besteedt.

#20  geef jezelf een uitdaging

heb je je ooit afgevraagd hoeveel je eigenlijk zou kunnen besparen als je gewoon stopte met het kopen van onnodige spullen? Doe mee aan een no-spend challenge! Probeer niet iets te kopen dat je niet absoluut nodig hebt voor 30 dagen, en kijk hoeveel geld je in plaats daarvan in je Pensioenfonds zou kunnen stoppen.

#21  Know your why

leren hoe je impulsaankopen kunt stoppen, betekent in contact komen met wat je echt waardeert.  Wat zijn je financiële doelen? Wil je uit de schulden komen en sparen voor een comfortabel pensioen?

schrijf je doelen op en neem ze overal mee naartoe (op papier of in een telefoonapp). Als je in de verleiding komt om impulsief te besteden, breek dan de lijst uit voor wat serieuze inspiratie om in plaats daarvan weg te lopen.

#22  Controleer je gevoelens aan de deur

voordat je terug uit die garage, hebben een mentale check-in met jezelf. Als je een verhoogde emotie voelt (zoals stress, angst, frustratie), dan wil je misschien thuis blijven totdat je zeker weet dat je emoties je beslissingen niet beheersen.

#23  pas op voor verveling winkelen

als je alleen in je favoriete winkel bent omdat je je verveelt, is het tijd om goedkopere manieren te vinden om te worden vermaakt. Een goed boek vinden in de bibliotheek of een wandeling maken in een lokaal park zijn twee gratis manieren om je tijd door te brengen zonder de verleiding om geld uit te geven.

#24  leren van anderen’ ervaringen

Het is gemakkelijk om ervan overtuigd te zijn dat een nieuwe keuken gadget op Amazon de perfect hulpmiddel om je kookvaardigheden een beetje op te krikken. Dat wil zeggen, totdat je de recensies leest die klagen over de lage kwaliteit of het slechte ontwerp. Leer van de slechte ervaringen van anderen en houd je geld in je zak.

#25  Hang op elke ontvangst

zelfs als je een shopping fail hebt en toegeeft aan meer uitgaven dan je gepland had, is er geen reden waarom je niet terug kunt gaan en een betere keuze. Bewaar altijd uw bonnetjes, zodat u aankopen kunt retourneren waar u later spijt van hebt. Geen kwaad gedaan!

#26  koop nooit op een lege maag

voor mij is een impulsaankoop vaak eetbaar. En als ik op een lege maag naar de supermarkt ga, koop ik meestal meer dan wat op mijn lijst staat. Daarom zorg ik ervoor dat ik iets eet voordat ik naar een winkel vol voedsel ga. Het maakt het verschil.

#27  Plan uw maaltijden

een andere manier om onnodige uitgaven bij boodschappen te besparen, is door een maaltijdplan te maken. Weten wat je gaat eten en wanneer, evenals welke ingrediënten je moet kopen, zal wonderen doen voor je voedselbudget. Je zult ook niet in de verleiding komen om zo vaak spontaan uit eten te gaan, waardoor je nog meer geld in je zak hebt.

#28  haal diep adem

impulsaankopen gebeurt meestal onbewust. Naarmate je beter wordt in het realiseren dat je een keuze hebt om niet te besteden, kan diep ademhalen helpen om een afleiding te creëren en je te helpen volledig aanwezig te zijn in het moment. Diepe ademhaling zal je ook helpen om te vertragen en je gevoelens onder controle te krijgen voordat je een beslissing neemt waar je later spijt van zult krijgen.

#29  Track The temptations

maak je bewust van je winkelgewoonten door bij te houden hoe vaak je in de verleiding komt om een impulsaankoop te doen. Houd een kleine kalender in je tas en maak een notitie op elke datum die je voelt de drang om te besteden. Dit zal je helpen je meer bewust te worden van hoe het voelt om verleid te worden en je helpen de waarschuwingssignalen te herkennen, zodat je een betere keuze kunt maken.

#30  Know what it’s truly costing you

te vaak negeren we de werkelijke kosten van een impulsaankoop. Als je denkt aan het geld dat je uitgeeft in termen van een uurloon, kun je besluiten dat je niet echt iets wilt kopen dat 5 uur van je volgende salaris zal opeten.

overweeg ook de opportuniteitskosten van die ongeplande aankoop door na te denken over wat je moet opgeven om het te kopen. Als je niet in staat bent geweest om het geld te besparen om op die cruise te gaan waar je van droomde, is dat een vrij hoge opportuniteitskosten om gewoon dingen te kopen die je waarschijnlijk niet nodig hebt.

#31  Stel vragen

Houd een lijst met “shopping” – vragen bij u wanneer u gaat winkelen. Voordat je dat item in je winkelwagen stopt, trek je het eruit en beantwoord je elk item. Sommige vragen kunnen zijn: sluit deze aankoop aan bij mijn waarden? Past deze aankoop in mijn financiële doelen? Is deze aankoop noodzakelijk? Zal deze aankoop echt waarde toevoegen aan mijn leven? Een beetje reflectie kan een zeer effectieve strategie zijn om het weer op de plank te zetten.

#32  reflecteer op je mislukkingen

dus je hebt geld uitgegeven aan iets waar je niet van plan was. Voordat je het tot een slechte dag maakt en verder gaat, neem je wat tijd om na te denken over hoe het je deed voelen. Heb je een shopper ‘ s high ervaren? Verlicht het de stress in die tijd? Hoe lang duurde het? Heb je spijt van de koper? Heb je het gevoel dat je gefaald hebt? Let op de emotionele ervaring en laat het je helpen beslissen of het geld dat werd uitgegeven echt de moeite waard was.

#33  graaf een beetje dieper

omdat impulsaankopen vaak onbewust gebeurt, kan een verhoogd bewustzijn nodig zijn om de ware te identificeren reden waarom iemand het doet. Meestal heeft het weinig te maken met fysieke behoeften en meer met het proberen een emotionele te vullen.

als je moeite hebt met het beheersen van je uitgaven, daag jezelf dan uit om erachter te komen waarom je gedreven bent om impulsief uit te geven. Zodra u het echte “waarom” achter uw uitgaven hebt bepaald, zoekt u naar gezondere (en goedkopere) manieren om voldoening te vinden.

#34  neem een inventaris op

controleer je kasten en kasten en weet wat je al hebt. Ik heb vaak iets ongepland gekocht omdat ik iets op de plank zag waarvan ik dacht dat ik er meer van nodig had. Als ik net had gecontroleerd voor de uitgaven, zou ik hebben geweten dat ik nog steeds 2 tubes tandpasta op de bodem van mijn ijdelheid lade.

#35&Nbsp; Maak een compromis

soms is verleiding gewoon te moeilijk om te weerstaan. Als je merkt dat je op het punt staat om je te verbinden aan een kar vol dingen die je niet van plan was te kopen, haal dan een paar keer diep adem terwijl je een snelle mentale berekening maakt van hoeveel het je gaat kosten.

pak dan een klein, goedkoop item uit de winkelwagen en ga direct naar de kassa. In tijden dat weglopen zonder iets uit te geven te moeilijk is, kun je de financiële schade minimaliseren door een compromis met jezelf te sluiten.

#36  Remember your last regret

het onthouden van dingen waar je spijt van hebt uit je verleden kan een zeer effectieve manier zijn om betere keuzes te maken in de toekomst. Als je op het hek staat over het maken van een ongeplande aankoop, denk dan aan de laatste keer dat je spijt hebt gehad van een impulsaankoop. Dat is misschien alles wat je nodig hebt om het weer op de plank te zetten.

#37  Consider layaway

als je echt verscheurd bent tussen het doen van een impulsaankoop en weglopen, vraag dan aan de winkel of ze een layaway-plan hebben. U zult waarschijnlijk aan bepaalde vereisten moeten voldoen (minimale aanbetaling, annuleringskosten), maar het geeft u de mogelijkheid om te profiteren van een goede deal terwijl u ook tijd en ruimte biedt om erover na te denken.

#38  breng uw voortgang in kaart

Maak een grafiek om uw financiële doelen bij te houden en plaats deze ergens waar u elke dag zult zien. Dagelijks naar je vooruitgang kijken is een van de beste manieren om op koers te blijven met je geld en je uitgaven in lijn te houden met wat je echt waardeert.

#39  niet drinken en winkelen

moet ik meer zeggen?

#40  Maak een zinvollere optie voor uw geld

bekijk snel je impulsaankopen van de afgelopen maanden. Tel een ruwe schatting van de totale kosten op en vergelijk dat met een financieel doel dat u wilt bereiken.

het vergelijken van de kosten van uw spontane winkelen naar een credit card saldo dat u hebt bedoeld om af te betalen kan u motiveren om uw uitgaven te beteugelen. Elke keer dat je in de verleiding komt om ter plaatse een uitgavenbeslissing te nemen, noteer dan de prijs van het item en zet dat bedrag in plaats daarvan in de richting van je doel.

#41  geef aan je favoriete goede doelen

een manier om de gewoonte van het uitgeven aan jezelf te doorbreken, is om in plaats daarvan aan je favoriete goede doelen te geven. Zoek een aantal organisaties die aansluiten bij uw waarden en begin met het doneren van een percentage van uw maandelijkse budget.

elke keer als je onzorgvuldig een paar dollar wilt laten vallen bij Starbucks, denk dan na over hoeveel meer betekenis Dat geld zou kunnen hebben als het naar een favoriete liefdadigheidsinstelling zou worden omgeleid.

#42  wees genereuzer met geliefden

naast goede doelen, overweeg dan om je vrijgevigheid voor families en vrienden te vergroten. Denk na over hoe je anderen kunt zegenen met het inkomen waarmee je bent gezegend. Wanneer we ons richten op de behoeften van anderen, is het gemakkelijker om onszelf de toegeeflijkheid van impulsaankopen te ontzeggen.

#43  kiesbetekenisvolle herinneringen over betekenisloze dingen

als je worstelt met impulsaankopen, heb je waarschijnlijk meer spullen dan je daadwerkelijk gebruikt. Richt uw prioriteiten opnieuw op het opbouwen van relaties door middel van gedeelde ervaringen en maak een spaarrekening aan om deze te financieren. Denk dan aan de herinneringen die je zult maken de volgende keer dat je in de verleiding komt om nog een paar schoenen te kopen.

#44  Ontwikkel een vervangende gewoonte

als we onbewust gedrag vertonen, is het een gewoonte. Een van de beste manieren om een slechte gewoonte te doorbreken, is door deze te vervangen door een goede.

Kies een substituut voor impulsinkopen dat uw financiële doelen ondersteunt en begin uw bezoeken aan de winkel te vervangen door deze andere activiteit. Na een paar weken consequent een andere keuze te hebben gemaakt, zullen je hersenen het gemakkelijker vinden om de nieuwe gewoonte te kiezen wanneer je je getriggerd voelt.

#45  Zet enkele barrières op

als je ongemakkelijke barrières creëert voor het aangaan van een gewoonte, is het gemakkelijker om te doorbreken.

Als u bijvoorbeeld uw creditcards thuis laat, is de kans groter dat u langs het verkooprek komt omdat u geen manier hebt om ervoor te betalen. Of als u zich afmeldt bij Amazon Prime, wilt u mogelijk Geen verzendkosten betalen en een extra week wachten om uw aankoop te ontvangen. Het verwijderen van een app waarmee je kunt winkelen is ook een manier om “wrijving” te creëren tussen jou en een impulsaankoop.

#46  noteer wat u’re spending

een andere manier om bewustzijn te creëren rond uw impulsaankoopgewoonten is door een uitgavendagboek bijhouden. Net als een voedingsdagboek, zou je het gebruiken om elke transactie die je maakt op discretionaire aankopen te loggen.

hoewel u deze uitgaven ook in een begroting zou bijhouden, is het doel van het uitgavendagboek om zich meer bewust te worden van hoeveel en hoe vaak u meer uitgeeft dan u had gepland. Je kunt ook de omstandigheden rond elke aankoop opschrijven en wat je op dat moment dacht en voelde.

#47  kies uw bedrijf verstandig

iemand zei ooit dat we elk een gemiddelde van de 5 mensen zijn met wie we het meest omgaan. Wil je een spaarder zijn en geen spender? Begin met andere spaarders. Niet alleen zullen hun goede gewoonten op je afkomen, ze zullen ook een grote bron van steun, aanmoediging en gedegen advies zijn.

#48  Go easy on yourself

een beetje schuldgevoel over een onverantwoordelijke aankoop kan u beïnvloeden om een betere keuze te maken de volgende keer dat u winkelt. Geld jezelf beschamen voor het maken van een fout is echter niet nuttig om vooruit te gaan. Stuur het item terug als dat een goede optie is. Anders, herbenoem je financiële waarden en doelen en probeer het de volgende keer beter.

#49  Ontwikkel een houding van dankbaarheid

maar al te vaak vergeten we hoeveel we echt dankbaar moeten zijn. Door een dankbaarheidsdagboek bij te houden, kun je jezelf eraan herinneren hoeveel je gezegend bent en een echt gevoel van tevredenheid in je leven creëren. Als we tevreden zijn met wat we hebben, voelen we niet de behoefte om ons leven te vullen met dingen die we niet nodig hebben.

#50  Reik uit voor ondersteuning

De impulsaankoopgewoonte van de meeste mensen is precies dat: een gewoonte. Een die hun financiële doelen belemmert en misschien ongewenste schulden creëert, maar toch een gewoonte is.

voor anderen is impulsaankopen dwangmatig geworden en een verslaving geworden. Als je je hopeloos en overweldigd voelt over je financiële situatie, moedig ik je aan om hulp te zoeken. Een erkende therapeut of financieel adviseur kan u professioneel advies en richting geven die in uw situatie nodig zou kunnen zijn.

Print hier de volledige lijst met 50 tips om impulsaankopen te stoppen:

 

Money can’t buy joy

verschillende mensen hebben verschillende motivaties om impulsief te kopen.

voor sommigen, het’s FOMO – ofwel met ervaringen vrienden hebben of gewoon het vinden van de perfecte item.

dan is er’ s de mogelijkheid van het krijgen van een killer deal – of het’s nodig of niet.

voor anderen kan er een ernstige winkelverslaving zijn, en er is een constante jacht op de volgende “high”.

voor mij zou ik zeggen dat het merendeel van mijn impulsieve winkelen voortkwam uit een Yolo-mentaliteit –&Nbsp;je leeft maar één keer!

helaas heb ik een groot deel van mijn leven in de schulden doorgebracht vanwege slechte financiële beslissingen zoals impulsinkopen.

en, om niet te zeggen dat ik nog steeds af en toe in verleiding val, maar ik ben een stuk beter geworden in het weerstaan.  leren hoe te stoppen met impulsaankopen in mijn eigen leven is een lange en winderige weg geweest.maar onderweg heb ik een paar dingen geleerd die me Wijzer hebben gemaakt.

ik ’ve geleerd dat een schijnbaar onbelangrijke maar domme beslissing van vandaag gevolgen kan hebben die jaren duren.ik denk nu na over de gevolgen, want Ik heb ze geleefd.

Ik heb ook geleerd dat geld me geluk kan kopen, maar het kan me geen vreugde geven.geluk heeft vele graden, is vluchtig en onvoorspelbaar.maar vreugde loopt diep, door de ziel, vanuit de hemel boven.

Ja, Ik zal me gelukkig voelen als ik die schattige nieuwe tas koop, maar dan zal dat geluk na verloop van tijd saai worden als mijn nieuwe tas mijn oude wordt.vreugde daarentegen is niet afhankelijk van materiële bezittingen en kan door geen enkele aardse ervaring worden weggenomen.

met andere woorden, vreugde is onbetaalbaar.

en toen heb ik geleerd dat dankbaarheid de remedie is.het hebben van een houding van dankbaarheid kan elke angst om iets te missen veranderen in vreedzame tevredenheid.

meestal, wanneer iemand wil genieten van een aantal buitensporige uitgaven, is het gemotiveerd door een onvervulde verlangen in het leven een verlangen om gelukkiger te zijn, of mooier, of slimmer, of wat dan ook.

maar als je een moment neemt om een stap terug te doen en je herinnert hoeveel je echt dankbaar moet zijn, maken die verlangens plaats voor tevredenheid.

dat is de laatste levensles die ik hier zal noemen.leren om tevreden te zijn zal je bestedingsgewoonte genezen als niets anders.   

als ik tevreden ben met wat ik heb, waar ik woon, wat ik rijd, wat ik draag en al het andere in mijn leven, word ik niet langer gedreven door mijn verlangens om meer te hebben.

in plaats daarvan is mijn hart in vrede, kan ik dingen in perspectief houden en kan ik verstandiger beslissingen nemen.

en dit zijn dingen die geld ’t kopen – impulsief of niet.

Plaats een reactie