Hoe Te Stoppen Met Zorgen Te Maken Over Geld: 14 Actiestappen Naar Financieel Vertrouwen

it’s tijd om te stoppen met zorgen te maken over geld en de toekomst

heb je je de laatste tijd meer zorgen gemaakt over geld dan normaal? Als dat zo is, sluit je dan aan bij de menigte.volgens een WalletHub-rapport uit 2021 is geld nu de grootste stressor voor Amerikanen, zelfs over de Coronavirus-pandemie. Meer dan 750 ondervraagden onthulden dat 30% van het land gelooft dat ze een herhaling van 2020 financieel niet zouden kunnen weerstaan.

als je niet voorbereid was met een noodfonds, meerdere bronnen van inkomstenstromen en een nul schuldsaldo, voel je waarschijnlijk de stress van een onzekere en onvoorspelbare financiële toekomst op dit moment.

Ik snap het helemaal, want ik ben bij jou.

Ik weet echter dat stress, zorgen en angst absoluut nutteloos zijn wanneer je een ongunstige situatie probeert te overwinnen. In feite kan overmatig zorgen maken over geld leiden tot een lagere kwaliteit van leven met gezondheidsproblemen zoals zweren, slapeloosheid, hypertensie en hartaanvallen. Om nog maar te zwijgen van het nemen van een tol op uw geestelijke gezondheid door het verhogen van het risico op angst en depressie.

financiële stress komt meestal voort uit angst voor het onbekende-wat gebeurt er als … ? De verschillende scenario ‘ s die als een gebroken record in je hoofd spelen, kunnen je hulpeloos, hopeloos en uit de hand lopen. Dit is een enge plek om te zijn.

maar als je een paar aanpassingen kunt maken aan zowel je geest als je manier van doen, zul je ontdekken dat je je energie niet hoeft te besteden aan zorgen maken over geld – zelfs als je door een wereldgezondheidscrisis navigeert.

als je wilt leren hoe je kunt stoppen met je zorgen te maken over geld, blijf dan lezen om 14 manieren te ontdekken waarop je actie kunt ondernemen en controle kunt krijgen over zowel je financiën *als* je gevoelens.

Hoe te stoppen met je zorgen te maken over geld

Je kunt je overweldigd en angstig voelen over je financiën, maar er is een manier om te stoppen met je zorgen te maken over je geldsituatie.

Hier zijn een paar praktische en bewuste stappen die u kunt nemen om deze slechte gewoonte te doorbreken, uw financiële vertrouwen te vergroten en meer tevredenheid met het leven te creëren.

#1 Identificeer de oorzaak

voordat je de stress kunt aanpakken, moet je weten wat de oorzaak is. Neem de tijd om na te denken over de huidige omstandigheden die een angstig gevoel voor je creëren.

misschien voel je stress wanneer je naar je creditcardschuld kijkt, of je chequeboek in evenwicht brengt, of probeert je rekeningen op tijd te betalen.

als je eenmaal de taken en gedachten hebt geïdentificeerd die je hartslag verhogen, schrijf je ze op. Het is moeilijk om helder te denken als we ons overweldigd voelen, en deze lijst helpt je gevoelens in perspectief te houden.

bepaal vervolgens wat je kunt doen om de spanning die je ervaart te minimaliseren.

sommige dingen moeten misschien worden geëlimineerd (zoals creditcards), terwijl andere stukken mogelijk moeten worden toegevoegd (een strikt budget).

houd daarnaast een korte lijst bij met ideeën die je helpen door stressvolle situaties te gaan zonder te bezwijken voor de stress zelf. Iets eenvoudigs als het bijhouden van een dankbaarheidsdagboek of het luisteren naar klassieke muziek terwijl je rekeningen betaalt, kan je kalm en positief houden.

wees je ervan bewust dat zorgen maken over geld een *keuze*is. Je kunt ervoor kiezen om je omstandigheden anders te bekijken.

#2 Neem een kijkje op uw bestedingsgewoonten en financiële situatie

Oké, nu laten&#8217 ga naar de nitty gritty.

niemand voelde zich ooit bekrachtigd door onwetend te blijven. Stop met uitstellen en vermijd je grootste geldproblemen. Je houdt alleen jezelf voor de gek.

verzamel al je rekeningen en bankafschriften en schrijf de hele shebang op – hoeveel je verschuldigd bent, vervaldata, rentetarieven, enz.

verzamel dan je loonstrookjes en bonnetjes om erachter te komen wat er binnenkomt en wat er uitkomt. Tel al uw beschikbare inkomstenstromen op en houd bij waar uw geld naartoe gaat.

tot slot, bepaal uw liquiditeitsratio.dit zal u vertellen hoe lang uw spaargeld zal duren als je nodig hebt om te beginnen met het trekken van uw noodgevalFonds.

je denkt misschien dat dit allemaal zal leiden tot een hartaanval, maar eigenlijk is het het begin van jou om voor eens en altijd de leiding te nemen.

wanneer je al je slechte financiële gewoonten uit de kast en in het licht trekt, ben je een stap dichter bij het gevoel dat je de controle hebt.

gewoon doen. Ik beloof je dat het je niet zal doden.

#3 Stel enkele actiegerichte gelddoelen in

Oké, dus je hebt je geldzooi recht in de ogen gekeken. Nu, je kunt ofwel een dutje doen op de bank en bidden dat het je opslokt, of je kunt actie ondernemen.

zelfs als je je overweldigd voelt, kun je nog steeds betere bestedingsgewoonten creëren door een aantal korte-en langetermijndoelen te stellen. Misschien zijn het kleine doelen, maar die tellen ook:

  • bespaar $20 per maand
  • Annuleer één creditcard
  • eet een keer per week uit in plaats van drie keer
  • pak twee extra diensten per maand
  • Maak een maaltijdplan om uw kruideniersbudget onder controle te houden

begin klein. Neem een paar praktische stappen, waarbij je de ene voet voor de andere zet. Dan, als je begint om wat overwinningen te behalen, maak een aantal doelen die een beetje groter zijn. (Voor wat inspiratie, Lees mijn bericht over 15 financiële doelen om mee te beginnen.)

zorg ervoor dat elk doel specifiek is en stel een deadline voor elk van hen.

het is belangrijk om te onthouden dat je financiën je niet definiëren en dat ze je niet beheersen. Je bent volledig in staat om die dromen te vervullen die je ooit had. Misschien moet je jezelf er regelmatig aan herinneren wat ze waren.

#4 spaargeld opzij zetten voor noodgevallen en pensionering

misschien word je midden in de nacht wakker in koud zweet omdat je bang bent dat deze coronaviruscrisis je zal wegvagen financieel uit.

het hebben van een beetje cash kussen kan helpen om de geldzorgen op afstand te houden.  Maak er een doel van om een noodfonds op te bouwen voor onverwachte kosten en wat geld opzij te zetten voor pensionering.

zelfs als het slechts $20 per week is – beloof jezelf dat je dit extra geld wegstopt en het niet aanraakt, tenzij je een onverwachte noodsituatie hebt. (En wees eerlijk tegen jezelf over hoe je een noodsituatie definieert.) U kunt elke week een automatische betaling op uw spaarrekening instellen, zodat u er niet eens over hoeft na te denken. Het is belangrijk om consequent te zijn en van besparingen een prioriteit te maken.

Vind enkele lekken in uw budget waar u kunt bezuinigen op de uitgaven. Stel vervolgens afzonderlijke bankrekeningen in voor zowel noodgevallen als pensioen.

probeer binnen een kort tijdsbestek $1000 in uw noodfonds te krijgen, zodat u kunt worden voorbereid op onverwachte uitgaven. Dit extra geld zal u helpen zich aan uw normale budget te houden en u een gevoel van veiligheid geven. Kijk vervolgens of uw werkgever een 401(k) – fonds biedt waaraan u kunt beginnen bij te dragen.

als je er sneller wilt komen, zijn er andere manieren om het op te bouwen. Verkoop alle spullen die je niet meer gebruikt. Neem een bijbaantje in het weekend. Stop met het drinken van lattes elke ochtend en martini ‘ s in het weekend.

jij hebt de leiding. Je geld heeft geen controle over je. Neem de stier bij de horens en git ‘ R dun.

#5 Maak een geschreven budget en volg je nummers

tenzij je al financieel onafhankelijk bent (in dat geval zou je niet lezen dit artikel), heb je geen excuus om geen budget te hebben.

en nee, het bewaren van bonnetjes in een verscheurde envelop met je gekrabbel aan de buitenkant telt niet.

het opvullen van lekken in uw financiën zal overbesteding voorkomen en een efficiëntere cashflow creëren. Maar om erachter te komen waar ze zijn, moet je specifiek zijn.

Maak een geschreven budget dat elke dollar weerspiegelt die in en uit je leven komt. Geef elke cent een baan die je helpt om je doelen sneller te bereiken. Volg uw cijfers (maandelijkse inkomsten en uitgaven), zodat u altijd weet hoe uw geld werkt.

vasthouden aan een budget is een cruciale stap om te leren hoe je kunt stoppen met je zorgen te maken over geld. Zodra u zich volledig bewust bent van waar uw geld naartoe gaat, hebt u meer controle en kunt u er betere beslissingen mee nemen.

Er zijn verschillende budgetstijlen om uit te kiezen, maar denk er niet te veel over na. Of je nu met een kaal budget gaat of een minder restrictief budget, kies er gewoon een waarvan je denkt dat je het kunt volhouden. als je niet zeker weet waar je moet beginnen, lees dan mijn bericht over het creëren van een zero-sum budget.

zorg er wel voor dat je vaak met je budget incheckt. Controleer uw uitgaven en update uw transacties ten minste om de andere dag dus dingen don’t glippen uit de hand.

#6 be organized

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik een rommelige kamer binnenloop kan ik dat vreselijke gevoel van angst krijgen. Chaos heeft een manier om stress te veroorzaken, ongeacht de omstandigheden.

wanneer u zich zorgen maakt over geld omdat u uw creditcardrekening te laat betaalt of cheques maandelijks stuiteren, kan een reden een gebrek aan organisatie met uw financiën zijn.

Krijg een map en zet alles wat moet worden betaald of gelogd of ingediend in het. U kunt uw geschreven budget daarin bewaren, al uw kwitanties, verklaringen, belastingdocumenten, enz. Wanneer u een factuur per post ontvangt, plaatst u deze in deze map zodra u deze opent. U kunt zelfs een spreadsheet bijhouden met schuldsaldi, minimale betalingen, vervaldata, enz.

stop met het toevoegen aan de zorgen en blijf georganiseerd. U bespaart tijd en geld en vermindert onnodige stress in uw leven.

#7 Get rid of debt

Ik weet dat dit veel makkelijker te zeggen is dan te doen. Maar als je wilt leren hoe je kunt stoppen met je zorgen te maken over geld, de controle over je financiën kunt nemen en je doelen kunt verpletteren, zou dit bovenaan de lijst moeten staan.

met een budget, wat besparingen en een paar doelen kunt u een effectief plan maken om uw schuld aan te vallen. het toepassen van de schuld sneeuwbal strategie door Dave Ramsey geeft je een aantal quick wins en het opbouwen van uw geld vertrouwen.

als je eenmaal wat momentum hebt en een paar accounts hebt afbetaald, voel je een groter gevoel van vrijheid en vastberadenheid om schuldenvrij te zijn. In plaats van te worden belast en gestrest over de berg schulden waar je onder zit, heb je een nieuw vertrouwen dat financiële vrijheid haalbaar is.

#8 Verhoog uw inkomen

tegenwoordig kost het niet veel moeite om creatieve manieren te vinden om meer geld te verdienen.Dit is het tijdperk van de side hustle, en de opties zijn er in overvloed.  Een eenvoudige Google-zoekopdracht voor“side hustle jobs ” zal meer dan 40 miljoen resultaten opleveren!

zodra je meer geld hebt om je budget te financieren, heb je meer vertrouwen en gemoedsrust, wetende dat je gemakkelijk aan al je financiële verplichtingen kunt voldoen en nog wat over hebt om op je voorwaarden van het leven te genieten.

#9 Adopteer een overvloed mindset

soms – nee, eigenlijk meestal – kunnen we vergeten dat wij als mensen degenen zijn die onze gedachten beheersen. Te vaak laten we onze gedachten worden beheerst door onze omstandigheden, in plaats van te kiezen hoe we zullen reageren op de situatie waarin we ons bevinden.

wanneer we ons zorgen maken over geld, handelen we uit angst en worden we slaven van de schaarste-mentaliteit: geloven dat niets beter zal worden, onze opties zijn beperkt en we moeten gewoon de hand accepteren die we hebben gekregen.

maar als we vanuit geloof werken, worden we meesters van de overvloed, of groei, mentaliteit. Deze mentaliteit helpt ons alle kansen te zien die op ons wachten om er gebruik van te maken. We veranderen van het slachtoffer naar de overwinnaar, in de volle overtuiging dat we alles hebben wat nodig is om succesvol, welvarend en vervuld te zijn.

zodra je je denkpatronen over je relatie met geld verandert, stop je met benadrukken over wat niet werkt en begin je dingen te vinden die wel werken. Gezonde overtuigingen over geld kunnen je helpen je minder te concentreren op wat je niet kunt controleren en meer van je energie te steken in wat je wel kunt. Je begint de positieve dingen in je situatie te identificeren, wat je zal helpen om gemakkelijker mogelijke oplossingen te bedenken.

Lees meer over hoe je kunt overschakelen naar een overvloed-mindset om te leren hoe je gedachten je kunnen helpen je financiële doelen te bereiken en je geen zorgen meer te maken over geld.

#10 Educate yourself

sommigen zeggen dat onwetendheid gelukzaligheid is – dat wil zeggen, totdat je vastzit in een schuldengat waarvan je niet weet hoe je eruit moet komen. Dan is het gewoon gevaarlijk.

angst wordt vaak geboren uit gebrek aan kennis. Niet begrijpen hoe beleggen werkt, of niet weten wanneer u met pensioen kunt gaan, kan veel onnodige zorgen veroorzaken, simpelweg omdat u nog niet de nodige kennis hebt verworven.

er is echt geen excuus om het niet te weten.er zijn talloze boeken, duizenden websites en een overvloed aan podcasts die je alles leren wat je wilt weten over persoonlijke financiën gratis!  (Bekijk mijn post op 21 gratis Personal Finance cursussen!)

neem de tijd om uw financiële geletterdheid op deze zaken te verbeteren. Kennis is macht en het zal je bevrijden van de “wat, wanneer, waarom, hoe” zorgen die je midden in de nacht wakker maken. Je hoeft niet verward of geïntimideerd te blijven. Alleen omdat je het niet weet, betekent niet dat niemand het Weet.

stel vragen, lees boeken en leer van anderen die het al hebben bedacht. Leer hoe je de meester van je financiën kunt zijn en hoe je kunt stoppen met je zorgen te maken over geld.

Ik garandeer je dat je rustiger slaapt.

#11 blijf gezond

onze hersenen worden beïnvloed door onze fysieke gezondheid. Dit betekent dat onze gedachten en gevoelens, en vervolgens onze beslissingen en acties, worden beïnvloed door hoe we voor ons lichaam zorgen.

oefening heeft veel voordelen, waaronder een toename van endorfines. Endorfines zijn de “feel-good” neurotransmitters van onze hersenen en zijn natuurlijke stressbestrijders. Lichaamsbeweging kan ook de slaap verbeteren, depressie verlichten en het zelfvertrouwen vergroten.

wat we in ons lichaam stoppen helpt ook bij het bestrijden van stress. Een gezond dieet vermindert ontstekingen en gewichtstoename, die beide stress op het lichaam veroorzaken. Het verbetert ook de bloedstroom, zodat de voedingsstoffen die onze hersenen nodig hebben ze efficiënter krijgen.

zorg er ook voor dat je elke nacht voldoende slaap krijgt. Dit alleen al zal uw denken duidelijker maken en uw besluitvormingsvaardigheden versterken.

over het algemeen zal het leiden van een gezonde levensstijl u helpen om de stressniveaus van geld op elk gebied van uw leven te verminderen. Neem dus de tijd om gezonde maaltijden voor jezelf te maken, fit te zijn in lichaamsbeweging en elke nacht die acht uur slaap te krijgen.

niet alleen je lichaam zal je bedanken,maar je hersenen ook!

#12 Stay grateful

als het lijkt alsof de hemel valt en je je hopeloos voelt, haal dan lang diep adem. Doe dit een paar keer.

pak dan een stuk papier en schrijf 10 dingen op waar je dankbaar voor bent.

pauzeren om de zegeningen in je leven te herinneren, heeft een manier om je perspectief te veranderen. Wanneer we ons bewust blijven van hoeveel we echt dankbaar moeten zijn, wordt ons denken evenwichtiger. Ja, er zijn nog steeds problemen die moeten worden opgelost, maar ze zijn niet het geheel van je leven, noch definiëren ze je.

misschien is het beste wat je kunt doen om te stoppen met je zorgen te maken over geld een dankbaarheidsdagboek bij te houden. Schrijf er elke dag minstens 3 dingen in om een houding van dankbaarheid te behouden.

wanneer je merkt dat je geest naar een bezorgde of angstige staat drijft, trek dan je notitieboekje tevoorschijn en herinner jezelf aan alles waar je dankbaar voor moet zijn.

Je zult merken dat je perspectief zal verbeteren, wat je in een plaats brengt om betere geldkeuze te maken.

#13 ontmoet een financieel adviseur of geestelijke gezondheidszorgprofessional

Als u vindt dat u extra ondersteuning nodig hebt bij het omgaan met stress rond geld of financiële begeleiding met uw geld, overwegen te praten met een geestelijke gezondheid specialist of financieel adviseur.

een clinicus voor geestelijke gezondheid kan u hulpmiddelen geven om stress en angst te beheersen, en een financiële professional kan financieel advies bieden om u te helpen strategieën te creëren om uw geld onder controle te krijgen.

professionals in de geestelijke gezondheidszorg en financiële professionals kunnen u beiden begeleiden naar een gezonder perspectief met uw financiële problemen.

#14 Stop met je verslagen te voelen en vergeef jezelf

Oké. Dus, je hebt van tijd tot tijd wat geldfouten gemaakt, en nu zit je in een beetje een financieel gat.

het beste wat je kunt doen is jezelf vergeven, het loslaten en je concentreren op wat je kunt doen om een aantal positieve veranderingen aan te brengen in de richting van een grotere financiële stabiliteit.

laat het verleden in het verleden. Stop met jezelf te beoordelen, leer van je fouten en doe het de volgende keer beter. 

Hoe een kalme financiële mindset te houden

als je eenmaal hebt geleerd hoe je de stress onder controle kunt krijgen, wil je opzettelijk je nieuwe gemoedsrust behouden.

Gebruik de onderstaande tactiek om ervoor te zorgen dat je niet terugvalt in ongezonde en nutteloze gedachten over je geld.

Vind mensen om u verantwoordelijk te houden

als je getrouwd bent, kan dit je partner betekenen. (Of niet, als ze financiële discipline niet bijzonder waarderen.)

misschien kan het een vriend, een familielid of zelfs een online ondersteuningsgroep zijn. Zorg ervoor dat ze ondersteunend, bemoedigend, uitdagend en beschikbaar zijn. Je wilt niet iemand kiezen die niet je beste belang op het hart heeft.

en als je het type persoon bent dat jezelf verantwoordelijk kan houden via een systeem, probeer dat dan.

het gaat erom iemand of iets te vinden dat je motiveert om op koers te blijven. Soms zal alleen al het weten dat je je voortgang moet melden of een totale mislukking moet bekennen, je helpen je aan je maandelijkse budget te houden.

gebruik een budget op basis van contant geld

zoveel mogelijk betalen met contant geld. Deze bewezen financiële strategie zal u helpen binnen uw mogelijkheden te leven en extra schulden tot een minimum te beperken.

een cash-based budget wordt vaak gebruikt met enveloppen. Elke envelop is gewijd aan één categorie in uw budget. Vul gewoon de enveloppen met het bedrag van het geld dat u hebt toegewezen voor elke één. Wanneer het geld is verdwenen, is er geen uitgaven meer in die categorie.

vermijd lifestyle creep

Lifestyle creep (ook bekend als lifestyle inflatie) gebeurt wanneer uw uitgaven stijgen met uw inkomen. Het wordt vaak gemotiveerd door prioriteit te geven aan een lifestyle-upgrade boven toekomstige besparingen.

als u uw huidige kosten van levensonderhoud kunt behouden terwijl u een groter inkomen oplevert, verhoogt u uw spaarmarge. Dit zal u toelaten om uit de schulden te komen en uw financiële doelen sneller te bereiken. 

Know your triggers

door je bewust te zijn van wat je ertoe aanzet om geld uit te geven, kun je voorbereid zijn wanneer ze gebeuren of ze helemaal vermijden.

of het ’s het krijgen van een e-mail voor de laatste verkoop of nodig wat winkelen therapie wanneer u’re gestrest, erachter te komen die omstandigheden die u verleiden om geld uit te geven.

neem vervolgens de stappen om ze te vermijden. U kunt zich afmelden voor e-maillijsten of van tevoren beslissen hoe u op een goedkopere manier omgaat met verhoogde emoties. Andere ideeën kunnen zijn om creditcards thuis te houden, een andere rijroute te nemen (dus je don’t pass Target … ) of alleen genoeg geld mee te nemen om te kopen wat’s op uw lijst.

heb de juiste verzekering voor uw leven

verzekeringen brengen het potentiële risico van u over op de verzekeringsmaatschappijen. Als u het juiste beleid voor uw omstandigheden, dan kunt u er zeker van zijn dat een ongelukkige wending van de gebeurtenissen won niet om te zetten in een financiële ramp.

praat met een verzekeringsagent om te bespreken hoe u familie, activa, gezondheid en inkomensbescherming kunt creëren met de juiste dekking.

Give more away

Ik weet dat dit klinkt als een gekke tactiek, vooral als je door een moeilijke tijd gaat met je financiën. Maar het houden van uw geld losjes kan eigenlijk helpen om zorgen en angst te verminderen.

Kies een of twee doelen die je wilt ondersteunen en stel een terugkerende bijdrage in. Misschien wilt u aan uw kerk geven of beginnen met doneren aan de lokale voedselbank.

wanneer je wat weggeeft, bouw je het vertrouwen op dat je genoeg hebt voor jezelf en om te delen met anderen.

Focus op wat’s in uw controle

Je hebt geen controle over alles. De sleutel tot het nemen van verstandige beslissingen en het verminderen van financiële zorgen is om te focussen op wat je kunt veranderen.

een paar dingen die je niet kunt controleren zijn toekomstige omstandigheden, de acties van andere mensen, de economie, de huidige rente, de kosten van gas en boodschappen, enz.

eigenlijk alles behalve je gedachten, je gevoelens, je woorden en je daden. Dit betekent het inkomen dat u maakt, de schuld die u maakt, uw kosten van levensonderhoud en discretionaire uitgaven. Al deze dingen kunnen worden veranderd door uw beslissingen en gedrag.

besteed meer tijd aan reflectie

gedachten kunnen uit de hand lopen, zoals een weggelopen trein. Na een tijdje worden ze automatisch als je wakker wordt, als je rijdt, als je op het werk bent, als je naar bed gaat. Ze kunnen je leven overnemen en een ongezonde gemoedstoestand creëren. 

het veranderen van je gedachten kost tijd en intentie. Een manier om dat te doen is door doelgericht te zijn met je denken. Heb een plan voor die momenten waarop je geest in negatief gebied dwaalt. Beslis van tevoren hoe je je gedachten naar een positievere plaats zult leiden.

denk na over de goede dingen in je leven, en hoe je tegenslagen in het verleden hebt overwonnen. Denk aan de mensen in je leven die van je houden en om je geven. Focus op je toekomstige zelf, het financiële succes dat je zult bereiken en hoe het leven altijd verandert en niet altijd zo zal zijn.

Join a community

tegenwoordig heb je veel opties om anderen te vinden die door dezelfde situatie gaan. Sociale media stellen ons nu in staat om contact te maken met mensen die soortgelijke levensproblemen ervaren, die hun eigen wijsheid en advies kunnen delen. Je kunt contact maken met veel mensen die worstelen met creditcard-of studieleningen, faillissement of inkomensverlies.

zoek naar een Facebook-groep of Instagram-account waar je lid van kunt worden of kunt volgen. Je hoeft dit pad niet alleen te bewandelen. Er zijn mensen die er zijn die hetzelfde hebben meegemaakt en die begeleiding kunnen bieden die je kan helpen er doorheen te komen.

negatieve effecten van zorgen maken over geld

De afgelopen jaren zijn voor de meeste mensen een echte doozy geweest. Voor mij persoonlijk was mijn man met verlof en kon ik niet werken omdat de scholen gesloten waren. Gelukkig hebben ons spaargeld, ons werkloosheidsinkomen en de stimuleringscontroles van de overheid ons doorgezet. Maar ik voelde nog steeds veel stress over onze financiën.

angst voor geldkan verstrekkende gevolgen hebben. Consistente financiële zorgen kunnen leiden tot fysieke, mentale en emotionele symptomen die alle gebieden van je leven beïnvloeden.

Ik wilde een paar van deze effecten aanwijzen, zodat je een idee hebt van de schade die financiële zorgen kunnen veroorzaken.

Physical health

financiële stress kan leiden tot angstgerelateerde gezondheidsproblemen, zoals slapeloosheid of andere slechte slaapgewoonten, een ongezond dieet, hoofdpijn en spierspanning. Als u een chronische zorgverlener bent, kunnen deze fysieke symptomen zich ontwikkelen tot ernstige problemen zoals hartaandoeningen, zweren, diabetes en obesitas.

Mental health

Het is normaal en gezond om wat angst te voelen als het gaat om geld. Vaak kunnen deze gevoelens leiden tot betere keuzes en grotere financiële zekerheid. Maar als je merkt dat je je het grootste deel van de tijd zorgen maakt, kan dit een ernstige tol eisen op je geestelijke gezondheid. Aanhoudende financiële stress kan leiden tot depressie, angststoornis en hopeloosheid. Je kunt jezelf wenden tot ongezonde gewoonten alleen maar om het hoofd te bieden.

relaties

voortdurend zorgen maken over geld kan een negatieve invloed hebben op je huwelijk, en zelfs je relatie met je kinderen. De stress kan leiden tot meer ruzies en minder geduld. Het is moeilijk om ondersteunend te zijn en bereid om door problemen heen te werken wanneer je de hele tijd gestrest bent over je financiën. Je stelt jezelf ook in voor financiële ontrouw, dat is wanneer een partner zijn uitgaven verbergt.

Cognition

die late nacht zorgen sessies niet alleen invloed op uw slaap, maar ook uw besluitvorming vaardigheden. Of je nu korte of lange termijn financiële stress ervaart, je zult uiteindelijk je mentale reserves opgebruiken en niets meer hebben om goede beslissingen te nemen. In wezen kunnen je hersenen bedekt raken door een mist die voorkomt dat je scherpstelt. Dit kan leiden tot nog grotere financiële problemen.

Self-esteem

ja, zelfs je zelfvertrouwen en moreel kunnen direct naar beneden gaan als je je te veel zorgen maakt over geld. Je kunt beginnen jezelf te vergelijken met anderen en het gevoel dat je don’t “meten up”. Je kunt jezelf niet meer vertrouwen om goede financiële beslissingen te nemen.dit kan leiden tot een apathische houding ten opzichte van doelen en een disconnectie tussen uw financiën en persoonlijke waarden, wat kan resulteren in het niet prioriteren van besparingen voor de toekomst.

Emotional health

de hele tijd zorgen maken over geld kan echt het plezier uit het leven zuigen. Zelfs tot het punt waar je don ’ t weten hoe om te genieten van jezelf meer. Je gedachten zijn zo gericht op je financiële situatie dat je energie leeg is en je geen motivatie hebt om contact te maken met anderen. Je zou zelfs het gevoel gevangen, geloven er ’s geen manier je ooit het leven dat je echt wilt hebben.

Spirituality

Jezus zegt ons in de Bijbel om ons geen zorgen te maken over *iets*. En ja, Hij maakt zich zorgen over onze lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen en hij weet waar al deze stress toe zal leiden. Maar, hij ’s vooral bezorgd over ons vertrouwen hem op zijn woord. Hij wil dat we vertrouwen op zijn voorziening en leiding, en ons tot Hem wenden wanneer we iets nodig hebben. Wanneer we angstig of bezorgd zijn, heeft dit invloed op onze relatie met hem. We verliezen het verdiepen van ons geloof en het nauwer met hem wandelen.

FAQs

Waarom doen ben ik bang voor geld?

meestal kun je financiële angst voelen als je geen gevoel van veiligheid hebt met je persoonlijke financiën. Gevoelens van zorgen, angst en hopeloosheid kunnen overweldigend worden en je kunt het grote financiële plaatje uit het oog verliezen.

is Financiële angst normaal?

af en toe je angstig of gestrest voelen over je financiële situatie is volkomen normaal en kan zelfs leiden tot de motivatie die nodig is om betere geldbeslissingen te nemen. Chronische zorgen over geld is echter niet gezond en kan leiden tot ernstige fysieke, mentale en emotionele gevolgen.

hoe ziet financiële angst eruit?

Als u niet kunt stoppen met zorgen te maken over geld, kunt u voorkomen dat het omgaan met uw financiële problemen. Dit kan leiden tot een gespannen huwelijk, ongezonde copingstrategieën of onverantwoordelijk zijn met het betalen van uw rekeningen en het afbetalen van schulden.

Waarom geeft geld uitgeven mij stress?

Er zijn een aantal redenen waarom je misschien gestrest raakt bij het uitgeven van geld. Een veel voorkomende reden is dat je bang bent om zonder geld te raken. Deze schaarste-mentaliteit ontwikkelt zich meestal wanneer iemand armoede of een eerdere financiële crisis heeft meegemaakt.

kan geld depressie veroorzaken?

geld zelf is een neutraal hulpmiddel dat je kwaliteit van leven kan helpen of belemmeren. Het ’ s de resultaten van het beheren van geld dat kan leiden tot depressie of angststoornis. Als u uw financiën slecht afhandelt door veel schulden te maken en een salaris te verdienen, kan uw geestelijke gezondheid nadelig worden beïnvloed.

leer hoe u kunt stoppen met zorgen maken over geld en de leiding kunt nemen

we hebben allemaal te maken met stress in ons dagelijks leven. Maar dat betekent niet dat we eraan moeten bezwijken. Je kunt betere keuzes maken en leren hoe je je geen zorgen hoeft te maken over geld.

Je hebt de macht om je gedachten en je acties te veranderen en de controle over je financiën te nemen. In welke situatie je je op dit moment ook bevindt, vind bemoediging in de wetenschap dat het tijdelijk is. Je hoeft niet te accepteren dat dit de manier is waarop je leven altijd zal zijn. Je hebt een mooie toekomst voor je!

wanneer u de stappen neemt om uw geldbeheer en uw denkwijze rond geld te verbeteren, zult u merken dat u volledig in staat bent de richting van uw toekomst te veranderen.

je hebt alles wat je nodig hebt al, je hoeft het alleen maar in beweging te zetten!

Plaats een reactie