Hoe u 15 grote obstakels kunt overwinnen om doelen voor 2023 te bereiken

Betekenisvolle doelen stellen is een geweldige eerste stap naar het ervaren van succes in je leven. Uit een populair onderzoek blijkt zelfs dat je 42% meer kans hebt om je doelen te bereiken als je ze opschrijft. De meerderheid van de mensen die doelen voor hun leven hebben, zullen deze echter nooit bereiken.

Hoe komt dit? Omdat de weg naar het bereiken van uw doelen kan worden geblokkeerd door meerdere obstakels. Het probleem is dat deze potentiële obstakels niet altijd fysiek zijn. Vaak kunnen het diepgewortelde overtuigingen zijn of slechte gewoonten waarmee u zich te comfortabel voelt.

Als je moeite hebt om je ambities waar te maken, is het misschien tijd om de gemeenschappelijke barrières te identificeren die je tegenhouden. Als je eenmaal weet wat je ervan weerhoudt om positieve verandering teweeg te brengen, kun je strategieën ontwikkelen om deze wegversperringen te verwijderen en op weg te gaan naar het leven van je dromen.

In in dit bericht gaan we in op 15 obstakels voor het bereiken van doelen en praktische manieren om ze te overwinnen. Laten we beginnen.

Heb je wat ondersteuning nodig om echte verandering in je leven te creëren? Download dit GRATIS Change Your Life-werkboek van 6 pagina's voor praktische actie!

 

15 obstakels voor het bereiken van doelen

Zelfs als je in het verleden moeite hebt gehad met het vervullen van je levensambities, kun je effectievere manieren leren om je grootste doelen te bereiken.

Het geheim ligt misschien in het weten hoe je de obstakels op je weg kunt herkennen. Sommige van deze hindernissen kunnen worden gecreëerd door externe omstandigheden, maar veel worden vaak veroorzaakt door onze eigen beperkende overtuigingen en onproductieve gewoonten.

De eerste stap is weten waar je mee te maken hebt. Want het is niet *als* je obstakels tegenkomt – het is wanneer. En zelfs als u geen controle heeft over wat ze zijn, kunt u kiezen hoe u erop reageert.

Geef dus niet op! Je mislukkingen uit het verleden zijn geen indicatie voor je toekomst, zolang je maar bereid bent iets nieuws te proberen.

Laten we 15 obstakels bespreken voor het bereiken van doelen die je beste leven in de weg staan. Vervolgens enkele strategieën om deze hindernissen te overwinnen of ze helemaal uit de weg te ruimen, zodat u echte vooruitgang kunt boeken.

1 . Je stelt uit

Een van de grootste obstakels bij het bereiken van doelen is uitstelgedrag. Misschien behaal je je doelen niet omdat je ze steeds maar uitstelt tot morgen.  Je hebt goede bedoelingen, maar deze zijn niet genoeg om enige vooruitgang te boeken.

Mensen die hun doelen bereiken, ondernemen consistente actie. Ze gaan vooruit – beetje bij beetje, stap voor stap – of ze er zin in hebben of niet. Ze wachten niet tot ze geïnspireerd of gemotiveerd zijn of tot alle perfecte omstandigheden een rol spelen. 

Er zijn een miljoen excuses die je zou kunnen hebben. Misschien denk je dat je niet de tijd, het geld, het talent, de kennis, enz. hebt.

Maar als het uiteindelijke doel belangrijk voor je is, zul je maak een weg. Stop dus met het uitstellen van je dromen. Onderneem vandaag nog actie.

ACTIEPLAN:Maak een tijdlijn om een ​​van je doelen te bereiken. Stel specifieke datums in om bepaalde mijlpalen te voltooien. Voeg dagelijkse taken toe aan uw agenda die u kunt afvinken als ze voltooid zijn. Organiseer uw tijd zodat u ruimte kunt maken om aan uw doelen te werken.

2. Je hebt geen prioriteit gegeven aan je doelen

Je denkt misschien dat je doelen en dromen erg belangrijk voor je zijn. Misschien vertel je anderen zelfs alle dingen die je op een dag gaat bereiken.

Maar ben je vastbesloten om het werk te doen dat nodig is om ze te bereiken?

Als je van je doelen geen prioriteit in je leven maakt, heb je eindeloos veel redenen om er niet aan te werken. Kleine, dagelijkse taken die minder belangrijk zijn, zullen altijd strijden om uw aandacht. 

Ook als u te veel doelen heeft, zult u geen significante vooruitgang boeken in een van deze. Stel prioriteiten 2 tot 3 doelen waarop u zich kunt concentreren voordat u meer aan de lijst toevoegt.

ACTIEPLAN: Maak een lijst met 2 of 3 huidige doelen die je hebt en zet ze in volgorde van prioriteit. Dit kunnen financiële doelen zijn, jaarlijkse doelen, zakelijke doelen, carrièredoelen, enz. Wijd vervolgens elke dag een blok tijd in uw schema aan om aan een van deze doelen te werken. Als je kunt, doe dit dan 's ochtends. Dit is meestal de beste tijd om je te concentreren en je zorgt ervoor dat het gedaan wordt.

3. Je hebt onrealistische verwachtingen

Een belangrijk obstakel voor het bereiken van doelen voor veel mensen is het hebben van onrealistische verwachtingen. Enkele hiervan zijn:

 • Snel resultaten behalen
 • Geen obstakels voorzien
 • Denken dat het gemakkelijk zal zijn
 • Je geloven kan te veel op zich nemen, te snel

Als niet aan deze verwachtingen wordt voldaan, kunt u in de verleiding komen om op te geven. Doe dit niet.

Stel in plaats daarvan uw verwachtingen bij om eventuele tegenslagen op te nemen. Accepteer de mogelijkheid dat het bereiken van uw uiteindelijke doel langer kan duren en moeilijker is dan u denkt.

ACTIEPLAN:  Brainstorm over mogelijke hindernissen voor succes die waarmee u te maken kunt krijgen, en een stapsgewijs proces bedenken om met elk ervan om te gaan. Dit kan betekenen dat u de tijdlijn van uw doelen verlengt, nieuwe taken toevoegt of een doel opsplitst in kleinere stappen. Probeer ook anderen te vinden die een soortgelijk doel hebben bereikt en inspiratie op te doen uit hun ervaring.

4. Je weet niet waarom

Soms kunnen we te verstrikt raken in het 'hoe' ; en de “wanneer” met onze doelen. Hoe ga ik mijn doelen bereiken? En wanneer zal het gebeuren?

Maar als u niet stevig verbonden bent met het “waarom”, zult u eerder opgeven.

Uw “waarom” is dat diepe doel en die emotionele band achter elke ambitie die je hebt. Het is meestal *niet* de meest voor de hand liggende reden waarom je een doel wilt bereiken.

Laten we bijvoorbeeld ;s zeggen dat je 20 kilo wilt afvallen. Bij de eerste gedachte zou je kunnen denken dat je het gewicht wilt verliezen, zodat je … nou … minder wegen en in kleinere kleding passen.

Hint: dit is niet jouw reden.

Als je wat dieper nadenkt, ontdek je misschien dat je wilt afvallen, zodat je je zelfverzekerder voelt, wat je zal helpen om meer promoties aan te vragen, zodat je de carrière kunt opbouwen die je echt wilt.

Dat’ is een goede 'waarom'. Een die betekenisvol is en een krachtige verandering in je leven vertegenwoordigt.

ACTIEPLAN:   Neem de tijd om een ​​dagboek bij te houden over je levensdromen. Schrijf alle redenen op waarom ze betekenisvol voor u zijn en hoe u er baat bij zult hebben. Blijf schrijven tot je het krachtige “waarom” waarmee u zich sterk verbonden voelt. 

5. Je hebt geen cheerleaders

Het kan ontmoedigend en teleurstellend zijn om grote obstakels tegen te komen bij het bereiken van doelen. Daarom is het van cruciaal belang om je manier van denken te beschermen tegen nee-zeggers.

Helaas zijn er meer mensen in deze wereld die je zullen vertellen dat je het niet kunt, dan degenen die je zullen aanmoedigen . Als u uw doelen wilt bereiken,het is van cruciaal belang dat je jezelf omringt met vrienden en mentoren die je door de tegenslagen heen zullen steunen.

Als je geen eigen persoonlijke cheerleaders hebt, kijk dan in boeken, blogs en podcasts. Er zijn veel makers van inhoud die geloven dat je alles kunt bereiken waar je naar op zoek bent, en dat vertellen ze je graag.

ACTIEPLAN:  Maak een inventaris van uw sociale kring en wees doelgericht met wie u uw doelen deelt. Van degenen van wie je zelfs maar een vleugje passieve kritiek verwacht, deel je inspanningen niet met hen. Ga op zoek naar degenen die in je grote droom geloven en die je door de moeilijkheden heen zullen aanmoedigen. Je kunt ook naar de bibliotheek gaan om motiverende audioboeken te bekijken, of podcasters vinden die je inspireren om het te blijven proberen.

6. Je bent niet verantwoordelijk voor het behalen van doelen

Een effectieve manier om te doen wat u zegt dat u gaat doen, is door het aan iemand anders te vertellen en hen uit te nodigen om contact met u op te nemen.

Als u weet dat deze persoon u een sms gaat sturen Als je een paar dagen vraagt ​​welke vooruitgang je hebt geboekt, zul je meer gemotiveerd zijn om er ook echt wat van te maken.

Natuurlijk moet deze persoon betrouwbaar en betrouwbaar zijn om dit te laten werken .Je wilt niet dat iemand je veroordeelt als je niet succesvol bent, maar je wilt ook dat ze je op een behulpzame manier uitdagen.

Je moet ook openstaan ​​voor de feedback die ze geven. Dit kan enige nederigheid van uw kant vereisen, maar opbouwende kritiek ontvangen van een betrouwbare en objectieve bron kan van onschatbare waarde zijn om uw doelen te bereiken.

U kunt uzelf zelfs verantwoordelijk houden door trackers en visuele herinneringen te maken . Deze zullen je beide helpen om gefocust en op het goede spoor te blijven.

ACTIEPLAN:  Zoek een vertrouwde vriend of mentor die bereid is om je ter verantwoording te roepen. Deel met hen wat je gaat doen en nodig ze uit om je er regelmatig naar te vragen. Misschien wilt u zelfs één keer per week een verantwoordingsgesprek plannen. Maak ook enkele visuele herinneringen die u kunt plaatsen op locaties waar u ze vaak zult zien. Gebruik een doeltracker die u elke week kunt bijwerken.

7. Je doelen zijn niet SMART

Uw grootste obstakel bij het bereiken van doelen is misschien wel een gebrek aan duidelijkheid. Als u te vaag bent, weet u mogelijk niet hoe u verder moet.

Het stellen van SMART-doelen kan u helpen gedefinieerde doelen te creëren die u kunt meten en volgen.

SMART is een acroniem dat staat voor:

 • Specifiek: doel is goed gedefinieerd en duidelijk vermeld
 • Meetbaar: vooruitgang kan worden geboekt door bepaalde criteria te meten
 • Haalbaar: het doel is haalbaar en niet onmogelijk
 • Relevant: het doel is consistent en verenigbaar met uw levensdoel
 • Tijdelijk : er is een startdatum en streefdatum 

Ervoor zorgen dat elk onderdeel in uw doelen is gedefinieerd, geeft u de duidelijkheid die nodig is om gefocust te blijven en te bereiken uw doelstellingen.

ACTIEPLAN:  Neem je 2 of 3 doelen van #2 hierboven en schets duidelijk elk SMART-onderdeel voor al deze doelen. Wees specifiek met het wie, wat, wanneer, waar en waarom. Identificeer criteria die u kunt meten. Bevestig dat uw doelen daadwerkelijk haalbaar en relevant zijn voor uw leven. Specificeer startdata en streefdata.

8. Je hebt geen actieplan

“Een doel zonder plan is slechts een wens.”  – uit The Little Prince, door Antoine de Saint-Exupéry

Je doelen opschrijven is een geweldige eerste stap om vooruitgang te boeken in je leven. Zonder een stapsgewijs proces om ze te bereiken, kom je echter niet ver.

Dit geldt met name voor grote doelen die enkele weken of maanden kunnen duren om te bereiken. Het& #8217;Het is belangrijk om je belangrijkste doelen op te splitsen in kleinere stappen en elke dag tijd vrij te maken om aan elk doel te werken.

Uw plannen moeten gefocust, maar flexibel zijn. Creëer een systeem (afdrukbare tracker, app, spreadsheet, enz.) om uw voortgang op een consistente basis te meten.

ACTIEPLAN:Identificeer de taken die moeten worden uitgevoerd om uw doel te bereiken. Geef prioriteit aan deze taken en geef ze allemaal een deadline voor voltooiing. Bepaal welke middelen u nodig heeft en hoe u ze zult verwerven. Wijs een dagelijks tijdsblok aan waarin u aan deze taken zult werken. Controleer uw plan wekelijks om er zeker van te zijn dat u op schema blijft en pas het zo nodig aan.

9. Je bent te afgeleid

We zijn nog nooit met zoveel afleidingen geconfronteerd als in onze huidige cultuur. Tussen die smartphone in je handen, sociale media en Netflix zou je gemakkelijk elke dag uren kunnen verspillen in plaats van aan je doelen te werken.

Niet alleen zorgen deze dingen ervoor dat je niet productief bent, ze tasten ook je motivatie en zelfvertrouwen aan. Surfen op Instagram of Facebook kan ertoe leiden dat je in een ongezonde spiraal van vergelijking en ontmoediging terechtkomt. Deze mentaliteit heeft het potentieel om elke motivatie die je hebt om je droomleven te bereiken, te vernietigen.

ACTIEPLAN: Probeer indien mogelijk het eerste deel van je ochtend te wijden aan doeltaken. Dit zorgt ervoor dat u uw dagelijkse doelstellingen bereikt, voordat u wordt afgeleid door andere dingen. Zoek een kamer in je huis zonder televisie of andere elektronica. Terwijl u aan uw doelen werkt, zet u uw mobiele telefoon uit zodat u niet in de verleiding komt om e-mails, berichten, nieuws, enz. te checken. Als u uw telefoon moet gebruiken om te werken, probeer dan een ;focussen” app (zoals de Freedom mobiele app) die afleidende apps voor een bepaalde tijd blokkeert. U kunt ook een Chrome-extensie op uw laptop installeren, zoals Self Control, die de toegang tot ingestelde websites blokkeert.

10. Je gelooft niet in jezelf

Dit is misschien wel het krachtigste obstakel voor het bereiken van doelen. Als je het vertrouwen mist in je vermogen om je dromen waar te maken, blijf je vastzitten in een “goed genoeg” leven.

Onze gedachten kunnen zo echt voor ons worden dat we ze als feiten accepteren. Wanneer we toestaan ​​dat negatief denken onze omstandigheden verklaart, wordt dit een beperkende mentaliteit die succes in de weg staat. Dus of je nu gelooft dat je het kunt of denkt dat je het niet kunt, je hebt helemaal gelijk.

Vertrouwen opbouwen kost tijd en intentie. Je kunt jezelf helpen door je geest te vullen met positieve, bemoedigende en inspirerende input. Dit kan afkomstig zijn van vertrouwde vrienden of mentoren die je ondersteunen bij het behalen van je doelen. Als je niemand hebt met wie je kunt praten, zoek dan naar boeken, podcasts, blogs en YouTubers die je inspireren tot grotere dingen.

ACTIEPLAN:Het is belangrijk om beperkende overtuigingen te identificeren, zodat je ze kunt vervangen door versterkende overtuigingen. Besteed wat tijd aan het bijhouden van een dagboek over de overtuigingen die je tegenhouden. Bepaal of deze overtuigingen onmiskenbare feiten zijn, of alleen uw mening. Als het eigenlijk meningen zijn (wat ze waarschijnlijk ook zijn), dan heb je de keuze om ze te wijzigen. Schrijf vervangende overtuigingen op die je zullen helpen meer vertrouwen in jezelf op te bouwen, en houd deze lijst bij je zodat je er vaak naar kunt kijken. Zoek vrienden, auteurs en makers van inhoud die je leven zullen aanmoedigen en beperk de tijd met degenen die je niet opbouwen. Naarmate je stappen zet in de richting van je doel en kleine successen begint te zien, zal je zelfvertrouwen geleidelijk toenemen.

11. Je omgeving werkt tegen je

Je omgeving kan een enorm obstakel zijn om je doelen te bereiken. Misschien zijn er te veel afleidingen (zoals snacks in de keuken of Netlix op de tv), of ben je gewoon niet geïnspireerd door je omgeving.

Hier zijn enkele manieren waarop je omgeving kan werken tegen jou:

 • er is veel rommel in huis
 • je hebt te veel ongezonde snacks in de voorraadkast staan
 • er liggen stapels afwas in de gootsteen en stapels wasgoed op de vloer
 • die enorme tv met groot scherm aan de muur lokt je altijd uit
 • uw witte muren en gebrek aan interieur belemmeren uw creativiteit
 • uw kinderen luisteren naar luide muziek, oefenen piano of spelen videogames
 • uw thuisomgeving is vaak gespannen door conflicten en ruzie

Al deze situaties kunnen ervoor zorgen dat u zich niet volledig kunt concentreren op uw doelen. Het beste wat je kunt doen, is een rustige ruimte zoeken (met een deur) waar je alleen kunt werken als dat nodig is.Of u kunt een externe locatie zoeken waar u geen last heeft van rommel, lawaai en familieleden.

ACTIEPLAN: Zoek een kamer in je huis (met een deur) waar je een bepaalde tijd van de dag alleen kunt zijn. Enkele goede ruimtes zijn uw kelder of zolder, een kantoor aan huis, een logeerkamer of zelfs uw inloopkast. Laat uw familie weten wanneer u deze ruimte gebruikt en dat u niet gestoord wilt worden terwijl de deur gesloten is. Het kan even duren voordat ze eraan gewend zijn niet binnen te lopen wanneer ze je nodig hebben, maar blijf ze eraan herinneren dat je eigen ruimte belangrijk voor je is om belangrijke dingen gedaan te krijgen. Hang desnoods een bordje op de deur! Vul deze ruimte ook met dingen die je inspireren – zoals foto's, kaarsen, muziek, een mooi bureau en stoel, enz. Zorg ervoor dat alle materialen die je nodig hebt in deze kamer blijven, zodat je altijd klaar bent om te werken.

12. Je hebt een gebrek aan motivatie

Een van de meest voorkomende obstakels voor het bereiken van doelen is simpelweg niet genoeg motivatie hebben. Het is gemakkelijk om een ​​takenlijst af te vinken, omdat je direct voldoening krijgt als je dingen voor elkaar krijgt. Maar een doel dat langer duurt om te bereiken, kan snel van uw radar verdwijnen omdat u geen duidelijke vooruitgang ziet.

U kunt ook een gebrek aan motivatie hebben omdat u zich te comfortabel voelt in uw huidige omstandigheden. Je voelt je niet ongemakkelijk genoeg om iets te veranderen, dus je voelt geen enkele druk om actie te ondernemen. Als je een dak boven je hoofd hebt, een vaste baan en eten op tafel, zou je jezelf in slaap kunnen wiegen door te geloven dat het allemaal goed genoeg is. Dit leidt tot luiheid en een gebrek aan wil om actie te ondernemen.

Dus, hoe verzamel je voldoende motivatie om te beginnen met het bereiken van je doelen? Er zijn vele manieren om dit te doen, maar een effectieve strategie is het visualiseren van je toekomstige zelf. Denk na over de impact die uw uiteindelijke succes zou kunnen hebben op uw carrière, uw relaties, uw financiën en uw gezondheid. Je fantasie gebruiken om jezelf in de toekomst te zien als iemand die je doelen al heeft bereikt, kan erg motiverend zijn.

ACTIEPLAN: Bekijk jezelf in je geestesoog alsof je je droomleven leeft. Schrijf op hoe uw succes uw leven heeft veranderd en verbeterd. Maak een visionboard dat weergeeft hoe u wilt dat uw leven er over 5 of 10 jaar uitziet. Houd je doelen voor je en lees ze elke dag hardop voor. Als je doel te overweldigend aanvoelt, deel het dan op in kleine, dagelijkse stappen voor een meer direct gevoel van voldoening.

13. Je bent niet bereid om te veranderen

Soms vereist het bereiken van een doel een aanzienlijke opoffering. Dit kan betekenen dat u uw huis moet verkopen, van baan moet veranderen of een relatie moet verbreken. Of het kan een diepere transformatie in jezelf vereisen.

Verandering is het resultaat van vooruitgang en je moet beslissen of het het waard is. /strong>

Ben je bereid om in te krimpen zodat je op tijd met pensioen kunt gaan?

Sta je open voor het beëindigen van een vriendschap die ongezond en destructief is?

Ben je ben je klaar om een ​​therapeut te zoeken die je kan helpen met hardnekkige problemen die je tegenhouden?

Als u niet bereid bent om de nodige veranderingen door te voeren, bereikt u misschien nooit uw doelen. De keuze is aan u; zorg er wel voor dat u bereid bent de gevolgen te accepteren.

ACTIEPLAN: Openstaan ​​voor verandering is voor veel mensen een grote hindernis om hun doelen te bereiken. Een manier om enig perspectief te krijgen, is door een lijst met voor- en nadelen te maken voor het maken van een grote verandering in je leven. Vergelijk het goede en het slechte en beslis of het offer het waard is. Het is belangrijk om volledig op de hoogte te zijn van de uitkomsten voor beide, zodat u de beste beslissing voor u kunt nemen.

14. Je bent niet bereid om te falen

“Ik heb niet 10.000 keer gefaald, ik heb met succes gevonden 10.000 manieren die niet werken.” – Thomas Edison

Falen heeft een slechte reputatie in de Amerikaanse cultuur. De meeste mensen geloven dat falen in iets een negatieve ervaring is en duidt op een gebrek aan bekwaamheid. Velen geven het op als ze de eerste keer dat ze het proberen niet slagen.

U kunt ontmoedigd raken vanwege eerdere mislukkingen. Of misschien zit je vast in een perfectionistische mentaliteit, waarbij je alles perfect moet hebben voordat je enig risico neemt. Beide beperkende overtuigingen zullen voorkomen dat u vooruitgang boekt.

De waarheid is dat falen een groot deel van succes is.Het is hoe we leren wat we *niet* moeten doen de volgende keer dat we een poging doen. Het laat ons ook weten op welke gebieden we ons moeten verbeteren. Deze twee lessen zullen ons uiteindelijk op weg helpen om onze doelen te bereiken.

ACTIEPLAN: Het&#8217 Het is essentieel dat u enkele mislukkingen en tegenslagen verwacht. Laat het idee van perfectie los. Wees bereid om wat klappen te incasseren en een paar teleurstellingen te ervaren. Het belangrijkste is om het einddoel voor ogen te houden. Zolang je niet opgeeft, bereik je je bestemming. Met deze mentaliteit begin je mislukkingen te accepteren als nuttige lessen op weg naar succes.

15. Je bent bang voor succes

Een van de onverwachte obstakels bij het bereiken van doelen is angst voor succes. Hoewel dit tegenstrijdig klinkt, is het voor veel mensen een heel reëel probleem.

Dit is duidelijk wanneer je iemand zijn inspanningen ziet saboteren vlak voordat hij zijn doel bereikt. Ze zijn zo dichtbij, en dan nemen ze een beslissing waardoor ze de finish niet halen!

Als je worstelt met eigenwaarde of geen vertrouwen in jezelf hebt, denk je misschien dat je het niet verdient om succesvol te zijn. Je hebt grote dromen, een langetermijnvisie en je onderneemt stappen om die te bereiken. Maar hoe dichterbij je komt, hoe banger je wordt om het daadwerkelijk waar te maken.

Gelukkig is dit vooral een mentaliteitskwestie die je onder controle hebt. Je hebt al de ambitie en motivatie, je hoeft alleen je overtuigingen bij te stellen zodat je het succes kunt accepteren dat je verdient.

ACTIEPLAN:Zelf-sabotage is een knipperend rood licht dat je laat weten dat je bang bent voor succes. Naarmate je dichter bij je doel komt, probeer je je bewust te worden van gedragingen die tegen je werken. Dit kan negatief taalgebruik, luiheid, uitstelgedrag of ontbrekende deadlines zijn. Oefen vervolgens wat zelfcoaching door tegen jezelf te zeggen dat je er niet in zult trappen. Neem contact op met iemand die je kan aanmoedigen, of luister naar een audioboek of podcast waardoor je productiever wordt.

Hoe obstakels te overwinnen om doelen te bereiken

De eerste stap om obstakels voor je doelen te overwinnen, is je bewust zijn van wat ze zijn. Veel mensen bereiken hun ambities in het leven nooit, simpelweg omdat ze niet begrijpen dat deze obstakels niet permanent of onoverkomelijk zijn. Ze kunnen worden overwonnen en zelfs verwijderd; je moet gewoon weten hoe je ze moet benaderen.

Hier zijn 5 strategieën om die obstakels te overwinnen die je tegenhouden.

Neem verantwoordelijkheid

Er zullen altijd obstakels zijn om te bereiken doelen, dus het is van cruciaal belang om de verantwoordelijkheid te accepteren om alle uitdagingen die je tegenkomt te confronteren en te overwinnen.

Omstandigheden of andere mensen zien als onwrikbare barrières voor succes, houdt je alleen maar vast en helpt niet om vooruitgang te boeken. Natuurlijk kunnen er moeilijkheden zijn die gemakkelijk kunnen worden toegeschreven aan krachten waarover je geen controle hebt. Je kunt bepaalde dingen misschien niet voorkomen, maar je kunt altijd kiezen hoe je erop reageert.

Laat obstakels je lot niet bepalen,en val niet in een slachtoffermentaliteit. Beslis dat jij de enige bent die verantwoordelijk is voor je succes, en je zult er alles aan doen om dit te bereiken.

Blijf in een positieve mindset

Heb je ooit de zin gehoord, je perceptie is je realiteit? Dit betekent simpelweg dat we als mensen geneigd zijn te geloven dat wat we waarnemen (gebaseerd op ervaringen uit het verleden) feitelijk is.

Dus als je de neiging hebt om pessimistisch te zijn, zul je de meeste dingen waarschijnlijk in een negatief daglicht interpreteren. Als je bijvoorbeeld in het verleden bent afgewezen, gepest of mishandeld, denk je misschien dat de meeste mensen tegen je zijn. Dit kan ertoe leiden dat u op een defensieve of controversiële manier reageert in relaties.

Het goede nieuws is dat uw perceptie uw *keuze* is. Het is niet feitelijk, het is ook geen absolute waarheid. 

U kunt dus veranderen hoe u uw omstandigheden ziet. Je kunt ervoor kiezen om het obstakel voor je te interpreteren als onmogelijk om er doorheen te gaan. Of u kunt besluiten dat u de mogelijkheid heeft om erachter te komen hoe u er omheen kunt komen. Zijn beide waar? Ja, op basis van uw waarneming.

Onze geest is een zeer krachtige beïnvloeder en die van u kan voor of tegen u werken. Bescherm je mentaliteit bewust tegen negatieve percepties, terwijl je positieve en bemoedigende overtuigingen sterker laat worden.

Dit zal het verschil maken of je uiteindelijk je doelen bereikt of niet.

Focus op de toekomst

Een krachtige strategie om uitdagingen het hoofd te bieden, is uw focus op de toekomst te houden. Bijziendheid kan de motivatie om hindernissen naar succes te overwinnen tenietdoen.

U kunt een dagelijkse oefening proberen om gefocust te blijven door uw verbeeldingskracht te gebruiken.Sluit gewoon je ogen en stel je voor hoe je leven eruit zal zien als je eenmaal je doelen hebt bereikt. Waar ben je? Wat ben je aan het doen? Hoe zie jij er uit? Wat zeg je, wat bedoel je? Wat voel je?

Probeer zo gedetailleerd mogelijk te zijn als je je voorstelt hoe je leven eruit zal zien. Je zou zelfs een brief kunnen schrijven van je toekomstige zelf, waarin je alles vertelt wat je hebt bereikt.

Maak vervolgens een vision board dat verschillende aspecten van je droom omvat. Zet je bord ergens neer waar je het elke dag ziet. Kijk er vaak naar! Houd uw dromen voor ogen, zodat u niet uit het oog verliest waar u naartoe werkt.

Bouw betere gewoonten op

Hoe leuk het ook kan zijn om te dromen over toekomstige mogelijkheden, de realiteit is dat het& #8217;er is intentie, discipline en doelgerichte actie voor nodig om het te laten gebeuren.

Echter, als je de juiste gewoonten in je dagelijkse leven kunt ontwikkelen, zal je reis naar succes veel eenvoudiger.

Enkele productieve en gezonde gewoonten die uw inspanningen zullen ondersteunen, kunnen zijn:

 • Maak elke dag tijd om aan uw doelen te werken
 • Meet uw voortgang op een consistente basis
 • Ontmoet één keer per week een verantwoordingspartner
 • Lees en bekijk uw doelen elke dag
 • Blijf gezond door goed te eten en te bewegen

Je gewoonten zijn de bouwstenen voor je toekomst.Besteed wat tijd aan het bepalen welke negatieve gewoonten je tegenhouden en door welke positieve gewoonten je ze kunt vervangen.

Zorg voor een ondersteuningssysteem voor als er zich uitdagingen voordoen

Als je midden in een uitdaging zit, is het moeilijk door de bomen het bos te zien. Je zou gemakkelijk ontmoedigd kunnen raken en jezelf wijsmaken dat je doelen de moeite niet waard zijn. Maar onthoud – dit is slechts jouw perceptie!

Mensen om je heen hebben als het moeilijk wordt, kan je ervan weerhouden op te geven. Soms heb je gewoon iemand nodig die je op een andere perceptie wijst en je eraan herinnert dat je alles in huis hebt om te slagen.

Identificeer die familieleden, vrienden, collega's en mentoren die u vertrouwt op positieve input en feedback. Je hebt deze mensen nodig om je te helpen je reis te lopen wanneer de obstakels te groot lijken.

Vergeet niet het GRATIS Change Your Life-werkboek van 6 pagina's te pakken om te beginnen met het creëren van de gewenste verandering!

 

Tot slot: laat obstakels voor het bereiken van doelen je niet tegenhouden om vooruitgang te boeken

Om je doelen te bereiken en je dromen in het leven waar te maken, is meer nodig dan wensdenken. U moet een gedetailleerd plan hebben, opzettelijke actie ondernemen en uw voortgang meten. Onderweg zult u waarschijnlijk obstakels tegenkomen die moeten worden aangepakt.

Als u naar uw lijst met geschreven doelen kijkt, overweeg dan wat die huidige obstakels voor u zouden kunnen zijn. Gebruik de lijst in dit bericht om ideeën op te doen. Ga ervan uit dat het pad naar succes nooit een rechte lijn is, dus je bent voorbereid als er zich veelvoorkomende uitdagingen voordoen.

Denk vervolgens na over hoe je deze obstakels zou aanpakken. Moet je betere gewoonten ontwikkelen? Wie kiest u om u verantwoordelijk te houden? Hoe kunt u een omgeving creëren die uw inspanningen inspireert en ondersteunt?

Voorbereid zijn op de moeilijkheden waarmee u te maken krijgt bij het werken aan een doel, is van cruciaal belang voor uw succes. Door deze obstakels te verwachten en strategieën te hebben om ze aan te pakken, kun je vooruit blijven gaan en zelfs je grootste ambities in het leven bereiken.

Plaats een reactie