Hoe u $ 5000 in een jaar kunt besparen: 5 stappen voor succes

Ik wil 2023 beter maken dan 2022? Laat me je leren hoe je $5000 in een jaar kunt besparen.

Hier zijn 5 stappen die je zullen helpen om $5000 te besparen in 12 maanden:

 1. Verdeel uw spaardoel in kleinere stappen
 2. Krijg een budget en verlaag uw uitgaven
 3. Verhoog uw maandelijks inkomen
 4. Automatiseer uw spaargeld
 5. Houd uw voortgang bij

In dit bericht zal ik elk van deze stappen in detail bespreken, met voorbeelden en suggesties om ze allemaal te volbrengen. U kunt ook een *gratis* spaartracker downloaden om u te helpen gefocust te blijven.

Als u moeite heeft gehad met uw spaarreis, begrijp ik dat. Goede bedoelingen zijn gemakkelijk, maar doorzetten niet. Voor je het weet is er weer een jaar voorbij en ben je geen stap dichter bij je spaardoelen.

Daarom is het belangrijk om een ​​spaarplan te hebben , en de juiste mindset (Ik ga hier ook op in, dus blijf lezen!). Je zult minder snel afdwalen als je een pad hebt om te volgen.

Bedenk eens wat u zou kunnen doen met een extra $ 5.000. Bouw uw pensioensparen op, betaal wat creditcards en ga eindelijk op cruise (met contant geld!).

Don’ Laat geen jaar voorbijgaan zonder dichter bij de financiële vrijheid te komen die u in uw leven wilt. Volg deze gelduitdaging van 52 weken om $ 5.000 in een jaar te besparen en begin uw gelddoelen te verpletteren!

Grijp deze gratis spaartrackers en zie hoe uw spaargeld groeit!

 

5 ​​stappen om $5000 in een jaar te besparen

Om succesvol te zijn met het besparen van $ 5000 in een jaar, heeft u een solide plan nodig dat u op het goede spoor houdt.

Je zou kunnen beginnen met je kleingeld elke avond in een pot te laten vallen, maar dat laat te veel aan het toeval over. Wees in plaats daarvan opzettelijk door een strategie te creëren die kan garanderen dat u het door u gestelde doel zult bereiken.

Hier zijn 5 stappen die u zullen helpen $ 5.000 in een jaar te besparen:

#1 Verdeel uw financiële doelen

5.000 dollar besparen in één jaar kan intimiderend klinken. Maar $ 13,70 per dag besparen klinkt veel haalbaarder.

Je hebt 365 dagen de tijd om je doel te bereiken. Dat is 52 weken of 12 maanden. Of, als u twee keer per maand wordt betaald, zijn dat 24 loonstrookjes.

Bepaal uw tijdlijn om consistent kleinere bedragen te besparen.

Breek uw grote doel op in kleine stappen en concentreer u alleen op de stap die voor u ligt.

Dat kan u een besparing opleveren:

 • $ 417,67 per maand

  li>

 • € 96,15 per week
 • € 208,33 per tweemaandelijks salaris

Je kunt ook verwachte financiële meevallers opnemen in je plan.

Als u in januari uw belastingaangifte doet, kunt u in februari een percentage van uw belastingteruggave toevoegen aan uw maandelijkse besparingen. Misschien geeft je tante Sue je altijd $100 voor je verjaardag in juli. Of u weet dat u in november een werkbonus van ten minste $ 300 krijgt.

U zult onderweg waarschijnlijk aanpassingen maken, want het leven gebeurt. Maar als u een tijdlijn heeft die uw jaarlijkse besparingen opsplitst in maandelijkse stortingen, zult u meer vertrouwen hebben in het bereiken van uw doel.

En u zult geïnspireerd en gemotiveerd zijn wanneer dit besparingsproces resulteert in een groter account.

# 2 Houd een budget aan en beperk uw uitgaven

Nu u weet hoe vaak u een bepaald bedrag moet sparen, moet u dit geld in uw budget.

Als u te laat bent met sparen voor uw pensioen, is het waarschijnlijk dat geld sparen een discipline is die u nog steeds probeert te beheersen. Misschien heb je moeite met het bijhouden van een budget, of impulsuitgaven of creditcardschulden.

Dat is oké. Vandaag is een nieuwe dag en je hebt een nieuwe kans om betere keuzes te maken.

Alleen omdat je nog nooit veel geld hebt kunnen besparen, wil nog niet zeggen dat het geld 8217;t daar. Het is hoe u *kiest* om uw geld te gebruiken dat bepaalt hoeveel spaargeld u heeft.

Als je geen idee hebt hoeveel je elke maand uitgeeft aan boodschappen, kleding of Starbucks, is het tijd om je uitgaven bij te houden. Raak vertrouwd met hoe u uw geld gebruiktdoor eerdere bankafschriften te bekijken.

Bewaar al uw bonnetjes en noteer elke uitgave gedurende 30 dagen. Vind de uitgavenlekken die uw bankrekening leegtrekken.

Bepaal vervolgens welke uitgaven u wilt verminderen of elimineren, zodat u in plaats daarvan kunt gaan sparen.

Hier volgen enkele budgettips waarmee u meer kunt besparen:

 • Beperk uw kledinguitgaven tot $ 100 per maand
 • Stop uw dagelijkse koffiebardrankje en brouw in plaats daarvan uw eigen drankje
 • Vergroot de besparingen op eten door uw lunch mee te nemen naar het werk in plaats van geld uit te geven over uit eten gaan
 • Carpoolen met een collega om gas te besparen
 • Maak de spaargewoonte van maandelijkse maaltijdplanning om uw boodschappenrekening te verlagen
 • Verminder de extra kosten van bankkosten door minimumsaldi aan te houden en rekeningen op tijd te betalen
 • Verlaag de kosten van kinderopvang en babysit door een coöperatie in uw buurt te starten.

U kunt ook uw maandelijkse rekeningen bekijken en manieren vinden om de gemiddelde kosten van terugkerende kosten:

 • Vraag een offerte aan om te zien of u de premies van uw autoverzekering kunt verlagen
 • Schakel indien mogelijk over naar een hoger eigen risico
 • Zeg de sportschool op en werk thuis met een fitness-app
 • Bel uw kabelmaatschappij om te annuleren en gebruik in plaats daarvan streamingdiensten
 • Schakel over naar een mobiel abonnement zonder abonnement met lagere kosten
 • Herfinancier uw hypotheek voor een lagere maandelijkse betaling
 • Vraag uw bank om de rente op uw huidige creditcardafschrift te verlagen
 • li>

Als u eenmaal merkt hoeveel u onnodig uitgeeft, zult u versteld staan ​​hoe snel u uw maandelijkse besparingsdoel kunt bereiken.

#3 Verhoog uw maandelijks inkomen om extra geld te verdienen

Als u een deel van het vet uit uw uitgaven haalt, maakt u extra geld vrij voor uw spaardoel van $ 5.000. Maar het verlagen van de kosten is een beperkte strategie. Er zijn maar een beperkt aantal hoeken die u kunt knippen voordat u een cirkel overhoudt.

Er is echter geen limiet aan hoeveel u uw maandelijks inkomen kunt verhogen.

Natuurlijk kost het elke maand een extra Franklin of twee binnenhalen minder werk dan het opbouwen van een inkomstenstroom van vijf cijfers. Maar … beide zijn mogelijk. Het hangt er gewoon vanaf waar u zich voor wilt inzetten.

Om $ 5.000 in een jaar te besparen, kunt u mikken op een maandelijks inkomensoverschot van $ 200. Er zijn talloze mogelijkheden om dit te doen, maar hier zijn een paar ideeën:

 • Neem een ​​deeltijdbaan die $ 15/uur betaalt en werk minimaal 5 uur per week
 • Bied een dienst in uw buurt (honden uitlaten, bijles geven, babysitten, enz.) die $ 50/week genereert
 • Begin een nevenoptreden en bied je vakgebied aan (fotografie, bakken, marketing, enz.) waarvoor je $ 25 per uur kunt vragen en werk 2 uur per week
 • Rijd voor Uber of Lyft in het weekend
 • Probeer uw hand op retailarbitrage, waarbij u artikelen met korting koopt in de opruimingssectie van een winkel en deze vervolgens verkoopt ergens anders met winst
 • Doe online enquêtes,gebruik apps voor kortingen op boodschappen, maak gebruik van online geld-terug-winkelportalen of profiteer van geld-terug-promoties voor creditcards om kleine verhogingen toe te voegen aan uw jaarlijkse besparingen

U kunt ook uw jaarlijkse besparingsdoel bereiken sneller met één grote transactie, zoals het verkopen van dat derde voertuig dat u zelden gebruikt of het veilen van iets waardevols op eBay.

<#4 Automatisch sparen op een aparte bankrekening

Zodra u uw uitgaven verlaagt en een beetje extra inkomen binnenhaalt, moet u ervoor zorgen dat u zich aan uw spaarplan houdt. Naarmate uw bankrekening groeit, kunt u in de verleiding komen om gewoon een beetje hier uit te geven … een beetje daar …

Doe het niet. Blijf gefocust.

Als eerste wijst u een aparte spaarrekening aan voor al dat extra geld. Kies er bij voorkeur een met een hoger rendement, zoals een geldmarktrekening.

Om nog meer ruimte tussen u en uw geld te creëren, bewaart u uw spaargeld op een andere bank dan degene die u gebruikt voor uw dagelijkse uitgaven.

Stel vervolgens automatische bankoverschrijvingen in op uw nieuwe spaarrekening.

Beslis over een percentage of een vast bedrag (op basis van de berekening die u in stap 1 hebt gemaakt) dat u uit elk salaris wilt bijdragen. Dit elimineert de beslissing om het te doen, neemt de noodzaak voor actie weg en u zult het geld nooit zien.

Wanneer u automatische overschrijvingen naar een aparte rekening bij een andere bank instelt, creëert u barrières voor uw spaargeld die de kans verkleinen dat u het uitgeeft.

Als u het nog minder handig wilt maken om dit geld uit te geven, u kunt het bij een online financiële instelling bewaren. Bankkosten voor geldopnames en minimale saldokosten kunnen u motiveren om er niet aan te komen.

Als u uw budget hebt ingesteld om rekening te houden met deze spaaroverboekingen (net alsof het een gewone rekening is), kunt u zal het geld nooit missen. En voor je het weet vliegt er een jaar voorbij en ben je $5.000 rijker!

Voor meer ideeën om jaarlijkse besparingen te automatiseren, lees mijn bericht over 11 moeiteloze manieren om geld te besparen!

#5 Houd je voortgang bij

Het kan moeilijk zijn om financiële doelen te bereiken. Het vereist geduld, opoffering en de discipline om bevrediging uit te stellen.

Maar je kunt het een beetje leuker maken als je een volgsysteem opzet zodat je je voortgang kunt volgen verhogen.

Als je ziet dat je balans steeds groter wordt, wordt je motivatie ook groter. Deze motivatie zal je overeind houden als je tegenslagen tegenkomt.

Wanneer onverwachte uitgaven zich voordoen en uw budget zo krap is dat u geen adem meer kunt halen, zal alleen al het zien van hoe ver u bent gekomen u inspireren om door te gaan.

Hoe u uw jaarlijkse spaarvoortgang bijhoudt, is aan u, maar hier zijn een paar ideeën:

 • Houd een digitale spreadsheet bijwaar u elke storting registreert, waardoor het saldo automatisch wordt bijgewerkt.
 • Maak een visuele spaartracker die u ergens kunt bewaren die u vaak zult zien, zoals de keuken of uw badkamerspiegel. Dit kan zo eenvoudig zijn als een spreadsheet waarin u uw spaarsaldo bijhoudt, of een tekening die u invult naarmate uw spaargeld hoger wordt.
 • Download een app voor het bijhouden van spaargeld op uw telefoon . Voorbeelden zijn Thriv voor Android en Loot voor iOS.
 • Houd een spaardagboek bij waarin u stortingen bijhoudt en een lopend totaal bijhoudt. Je kunt foto's bewaren die je eraan herinneren waarom je spaart, versier ze met motiverende stickers en laat bemoedigende briefjes achter voor je partner.
 • Ga de 100 enveloppe-uitdaging aan om je te helpen aan de slag te blijven volgen.

Hoe u uw jaarlijkse spaarvoortgang bijhoudt, is niet zo belangrijk als het vinden van het systeem dat voor u werkt. Zorg ervoor dat je een methode gebruikt die je graag gebruikt, waar je consistent mee bent en die je inspireert.

De mentaliteit die je nodig hebt om $ 5000 te besparen

Als het gaat om het bereiken van een financieel doel (zoals $ 5000 besparen over een jaar), ben je er misschien van overtuigd dat je grootste obstakel niet genoeg geld verdienen is. Het is waar dat u mogelijk extra geld in uw budget moet vinden als u meer wilt gaan sparen.

Maar uw inkomen is niet wat u tegenhoudt. Eigenlijk is het uw manier van denken.

Het beheersen van de discipline van geld besparen vereist eerst een aanpassing in uw denken voordat een aanpassing in uw bankrekening. Als u eenmaal het juiste heeft ontwikkeld mentaliteit, veel van de hindernissen voor het bereiken van uw gelddoelen zijn geëlimineerd.

Hier zijn 3 aspecten van uw mentaliteit waar u rekening mee moet houden als u aan deze 52 weken begint gelduitdaging.

#1 Bereidheid om actie te ondernemen

Veel mensen maken een lijst met doelen die ze willen bereiken, maar bepalen nooit of ze echt bereid zijn te doen wat nodig is om ze te bereiken. Als doelen echter niet worden bereikt, is dat meestal te wijten aan een gebrek aan bereidheid.

Besteed wat tijd aan nadenken over hoe bereid je bent om door te gaan met de acties die nodig zijn om je geld te verdienen doelen.

Deze acties omvatten onder meer een budget krijgen, kosten besparen en misschien zelfs meer geld verdienen. Ben je bereid om offers te brengen, te doen wat ongemakkelijk is en eventuele tegenslagen te boven te komen?

Als je enige tegenzin voelt wanneer je nadenkt over wat er nodig is, werk daar dan aan gevoelens van onwil.  Ga naar een plek waar je je open voelt en accepteert wat je te wachten staat.

Wees eerlijk tegen jezelf over je mate van bereidheid voordat je begint. Het is niet genoeg om het gewoon te willen, je moet bereid zijn om het te gaan halen.

#2 Toewijding aan minder uitgaven

Als je eenmaal weet dat je bereid bent om de nodige veranderingen door te voeren , is het tijd om actie te ondernemen.

Toewijding vereist zelfdiscipline en de vastberadenheid om af te maken waar je aan begint.Het is die belofte aan jezelf dat je niet zult opgeven alleen omdat je er zin in hebt.

Als je in een jaar $ 5000 extra wilt besparen, één ding waar u zich aan moet committeren, is minder uitgeven. Hoe zal deze commitment eruit zien?

Hier zijn een paar mogelijkheden:

<

 • Creditcards opzeggen
 • Maaltijdplanning van uw wekelijkse maaltijden
 • Gebruikte kleding kopen in plaats van nieuwe
 • Happy hour met vrienden overslaan
 • Je dagelijkse Starbucks opgeven
 • Dit zijn slechts enkele acties die u kunt ondernemen en die u zullen helpen uw doel te bereiken om $ 5000 in een jaar te besparen.

  #3 Een krachtige overtuiging dat je het kunt

  Als u in één jaar $ 5000 wilt besparen, moet u * geloven * dat u het echt kunt. Dit betekent niet alleen positieve gedachten denken. Je kunt jezelf proberen te overtuigen met veel positieve zelfpraat, maar het zal niets betekenen tenzij je echt gelooft in wat je zegt.

  Het goede nieuws is dat je dat niet doet. 8217;t hoeft vanaf het begin all-in te zijn. Je kunt babystapjes maken van een beperkende overtuiging naar een versterkende overtuiging.

  Je kunt echt moeite hebben met geld besparen, dus misschien heb je een beperkende overtuiging die je vertelt dat je 8217; Ik zal nooit $ 5.000 kunnen sparen. Deze overtuiging houdt je vast, dus je moet het veranderen. U wilt overtuigingen die u kracht geven en uw grootste doelen ondersteunen.

  Soms is de afstand tussen twee tegengestelde overtuigingen echter een onrealistische sprong voor onze geest om succesvol te maken. Dit is wanneer je ervoor kunt kiezen om een ​​neutrale overtuiging aan te nemen terwijl je vertrouwen in jezelf opbouwt.

  Een neutrale overtuiging is gebaseerd op omstandigheden die je persoonlijk hebt meegemaakt en die je meer helpen accepteer gemakkelijk wat mogelijk is.

  Misschien kent u bijvoorbeeld iemand die goed is in geldbeheer. Uw persoonlijke ervaring is dat uw vriendin maandelijks spaargeld opbouwde terwijl zij extra uren werkte en bezuinigde op haar maandelijkse uitgaven. Je weet dat het niet onmogelijk is om geld te besparen, omdat je het iemand hebt zien doen.

  Dus je neutrale overtuiging zou kunnen zijn: 'Ik ken persoonlijk iemand die veel geld heeft gespaard, dus ik weet dat het mogelijk is. Ze is een mens met een brein dat betere financiële keuzes kan maken. Omdat ik ook een mens ben met hersens, kan ik ook betere financiële keuzes maken.”

  Dit klinkt misschien gek, en dat is oké. Soms moet je een beetje goochelen met je verstand als je lang gekoesterde overtuigingen probeert te veranderen.

  Je overtuiging terugbrengen tot de basis (zoals een mens met een brein) kan neutraal denken onthullen dat gemakkelijk te bewijzen is en je dichter bij dat krachtige geloof brengt.

  Denk elke dag na over je neutrale overtuiging, totdat je er zeker van bent dat deze de beperkende overtuiging heeft vervangen. Als je er klaar voor bent, schakel je overtuiging dan naar de volgende versnelling. Ga van geloven dat het mogelijk is naar onvermijdelijk. Ga van *Ik kan* naar *Ik zal*.

  Als je eenmaal helemaal klaar bent met je nieuwe empowerment-overtuiging, kan niets je meer stoppen!

  <

  Hoe gemotiveerd te blijven

  Of u nu extra geld probeert te besparen, wat gewicht wilt verliezen of wilt stoppen met een slechte bestedingsgewoonte, u moet altijd de reden achter uw doel weten.

  Het hebben van een sterke emotionele band zal je helpen gemotiveerd te blijven wanneer je onderweg obstakels tegenkomt.

  Het is één ding om te willen verminderen schuld of contant betalen voor een vakantie. Maar het is belangrijk om die diepere onderliggende intentie achter uw doelstellingen aan te boren.

  Misschien is uw grote “waarom” voor het besparen van $ 5000 in een jaar, zodat u voor uzelf (voor eens en voor altijd) kunt bewijzen dat u * uw uitgaven * kunt beheersen. Of misschien wil je blijvende herinneringen creëren met je kinderen voordat ze er helemaal alleen voor staan.

  Als je die reden identificeert die echt resoneert met je hart, schrijf die dan op.

  Lees het dan als je zin hebt om op te geven. Als u zich herinnert hoe uw opofferingen van vandaag zinvolle resultaten voor u kunnen opleveren in de toekomst, kunt u de zaken in het juiste perspectief zien.

   

  Tot slot

  Het kan moeilijk zijn om bepaalde gemakken op te geven om geld te besparen en uit de schulden te komen. Maar de tijd gaat voorbij, of je nu moeilijke dingen doet of niet. Je kunt over een jaar 5.000 dollar rijker worden of niet. Het is jouw keuze.

  Je kunt het ook zo zien:

  Het leven kan zwaar zijn als je op kosten drukt, je haast om meer geld te verdienen en offers brengt om jaarlijkse besparingen op te bouwen.

  Maar het leven kan ook zwaar zijn als er geen spaargeld is de bank.

  Je moet kiezen welke hard je wilt.

  Wil je een minuutje comfort opofferen op de tijdlijn van je leven? Of wilt u de rest van uw salaris tot salaris betalen?

  Kijk voorbij het ongemak en concentreer u op de andere kant. Denk aan de beloning die u zult ontvangen aan het einde van al uw potentiële besparingsinspanningen.

  En vergeet niet dat u over een jaar terugkijkt en een goed gevoel heeft over de keuzes die u hebt gemaakt.

  . . .

  Dit artikel is alleen voor informatieve doeleinden, het mag niet worden beschouwd als financieel of juridisch advies.
  Niet alle informatie zal 100% nauwkeurig zijn of specifiek van toepassing zijn op uw situatie.
  Raadpleeg een financiële professional voordat u belangrijke financiële beslissingen neemt.

  Plaats een reactie