Hoe u aan schulden kunt ontsnappen met een doe-het-zelf schuldbeheersplan

Soms kan het leven echt klote zijn .

Je bent je baan kwijtgeraakt. Je kind komt in opstand.  Je huwelijk zit in een sleur.

Je maakt een wereldwijde gezondheidscrisis door.

Misschien is het dat allemaal tegelijk.

En als u met schulden worstelt, vergroot dat de stress alleen maar.

Vooral als u schulden aflost terwijl u spaart voor uw pensioen.

Het is moeilijk om niet af te willen stemmen omwille van je emotionele gezondheid.  Ik snap het helemaal.

Daarom is het zo belangrijk om een ​​plan te hebben.  Een manier om gefocust te blijven, de voortgang bij te houden en het doel niet uit het oog te verliezen.

Het is niet gemakkelijk om gemotiveerd te blijven, breng offers en blijf vooruitgaan op het pad naar financiële vrijheid.  Maar het hebben van een routekaart kan zeker helpen als je je een beetje verloren voelt en je eraan herinnerd moet worden dat de bestemming de reis waard is.

<Daarom heb ik een plan voor schuldbeheer geschetst dat u kunt gebruiken om voorgoed aan schulden te ontsnappen.

Ik heb een zes stappen om u te helpen uw schulden af ​​te lossen en dichter bij financiële vrijheid te komen:

 1. Plan
 2. Voorbereiden
 3. Potentieel
 4. Prioriteiten stellen
 5. Uitbetaling
 6. Blijven

Als u momenteel in de schulden zit en geen plan hebt om uw schulden af ​​te betalen, kunnen deze persoonlijke strategieën voor schuldbeheer u helpen controle te krijgen over uw financiële toekomst en het pensioen te creëren dat u echt wilt. Beschouw het als de ultieme routekaart om uit de schulden te komen!

Ik zal elke stap in meer detail doornemen, maar laten we het eerst hebben over enkele richtlijnen.

Richtlijnen voor schuldvermindering

Uit de schulden komen is een vrij eenvoudig concept.

U probeert de uitgaven te verminderen, het inkomen te verhogen en het verschil te gebruiken om het af te betalen. Er zijn verschillende methoden die u kunt proberen, maar het komt allemaal neer op het maximaliseren van de kloof tussen inkomsten en uitgaven, zodat u uw schulden zo snel mogelijk kunt verminderen.

Hoewel het eenvoudig is, is het niet gemakkelijk.

Er zijn maar weinig dingen in het leven lineair.  Er zijn hobbels op de weg, tegenslagen, verrassingen en omwegen.  Sommige dagen ben je 100% toegewijd. Andere dagen niet zo veel.

Om uw beste plan te maken om uit de schulden te komen, moet u de zaken in het juiste perspectief zien en voorbereid zijn op de onverwachte omstandigheden van het leven. Om u te helpen, heb ik vier stappenplanrichtlijnen bedacht die u kunt volgen wanneer u begint met het aflossen van schulden.

» Zorg ervoor dat je toegewijd bent aan een mindset van overvloed

Dit is de sleutel.

Als u niet gelooft dat u het vermogen heeft om te doen wat nodig is om schuldenvrij te zijn, dan is het waarschijnlijk dat u nooit financiële vrijheid zult bereiken.

En als u succesvol wilt zijn in het toepassen van deze slimme manieren om uit de schulden te komen, je moet werken in het vertrouwen dat je weet dat je in staat bent om je situatie te veranderen.  Dit betekent meer inkomsten genereren, kosten besparen, leren van fouten, nieuwe kennis toepassen en uw levensstijl aanpassen.

Wanneer u deze dingen doet, neemt u actief deel aan het creëren van het gewenste resultaat (schuldenvrij zijn), omdat u weet dat er voldoende middelen en kansen beschikbaar zijn om u te helpen. Het enige dat u hoeft te doen, is eruit stappen en ze claimen.

U hebt dit. Het begint allemaal met wat je gelooft.

» Wees realistisch

Van schaarste naar overvloed gaankan in het begin het gevoel hebben dat u geen voeling hebt met de realiteit, vooral als u niet veel vooruitgang heeft geboekt.

Misschien zit u al zo lang in de schulden en is het moeilijk te geloven dat u ooit ga eruit.  Misschien geloof je dat het je lot is om in de schulden te blijven steken.

Laat me een paar bemoedigende woorden zeggen.

Je hebt misschien geen controle over de omstandigheden waarin je je nu bevindt, maar je kunt wel bepalen hoe je erop reageert! Je acties beginnen met je gedachten, dus geef niet op!

Als het echter om je financiële situatie gaat, heb je misschien een koude, harde realiteitscheck nodig.

Tenzij je al je uitgaven, rekeningen en schulden al hebt opgeschreven, heb je misschien een vertekend beeld van je situatie.  Het is gemakkelijk om onszelf voor de gek te houden als een nauwkeurig financieel beeld ons niet in het gezicht staart.

Zorg ervoor dat u een budget maakt met verstandige bedragen.  Verzamel bonnetjes en rekeningen van de afgelopen 6-8 maanden en bedenk realistische cijfers waar je je aan kunt houden. Weet zeker waarmee u werkt, zodat uw aanvalsplan niet te kort komt.

» Plan voor verrassingen en tegenslagen

U zult onvermijdelijk enkele wegversperringen tegenkomen op uw weg naar schuldenvrij zijn.  Het helpt om ze te verwachten en van tevoren te weten hoe u ermee omgaat als ze zich voordoen.

Bepaal hoe u omgaat met situaties zoals onverwachte uitgaven, een tijdelijk inkomensverlies, of zelfs een afname van de motivatie. 

Maak een lijst met “als … dan” uitspraken die betrekking hebben op elke ongeplande omstandigheid die u kunt bedenken – zelfs gunstige, zoals het plotseling ontvangen van een meevaller of het krijgen van een substantiële opslag.

Deze vooraf bepaalde acties die u kiest voordat verrassingen gebeuren, elimineren emotionele besluitvorming.

» Houd een volgsysteem bij.

De laatste richtlijn voor het volgen van het stappenplan is om uw voortgang bij te houden. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, dus zoek er een die bij je persoonlijkheid past. Kies er een die je wilt updaten en die ook motiverend is om naar te kijken.

Enkele voorbeelden zijn:

 • Een grafiek of grafiek
 • Een spreadsheet
 • Een online tool zoals Personal Capital of Mint
 • Een bullet journal

Het maakt niet uit wat je gebruikt, als je het maar gebruikt.   Het is belangrijk iets te hebben om u eraan te herinneren hoe ver u bent gekomen en hoeveel dichter u bij uw doel bent.

Oké, het is tijd voor de eerste stop op je reis naar het verpletteren van schulden:  een plan maken.

<

STAP #1:  PLAN

Ik ben getrouwd met een man die geen interesse heeft in budgetteren en schulden aflossen. Zijn idee van budgetteren is ervoor te zorgen dat er genoeg geld op de bank staat om zijn hobby's te betalen.

Dit komt eigenlijk vrij vaak voor in huwelijken, waar de een spaart en de ander geld uitgeeft.  Daarom is het super belangrijk om regelmatig financiële planningsvergaderingen te houden om er zeker van te zijn dat jullie op dezelfde golflengte zitten.

Ik geef toe dat ik hier vreselijk over ben geweest.  Ik ben een introvert persoon, dus ik werk graag alleen en regel dingen zelf.  Ik kan je nu vertellen dat dit niet goed werkt als je uit de schulden probeert te komen.

In het belang van uw financiën en de gezondheid van uw huwelijk – communiceer doelbewust met elkaar over uw geldkwesties.

Maak een afspraak om jullie doelen als koppel te bespreken. Bedenk antwoorden op vragen als deze:

 • Aan welk type budget willen we ons houden?
 • Welke uitgaven kunnen we verminderen of elimineren?
 • Wat waarderen we en hoe kunnen we op waarde gebaseerde uitgaven implementeren?
 • Kunnen we ons inkomen verhogen?
 • Wat wordt onze spaarquote terwijl we uit de schulden komen?
 • Hoe gaan we door met het opbouwen van een noodfonds?
 • Hoe gaan we door met het opbouwen van een noodfonds?
 • Hoe gaan we verder met het opbouwen van een noodfonds?
 • span>
 • Welke offers zijn we bereid te brengen?
 • Hoe kunnen we elkaar ter verantwoording roepen?
 • Welk volgsysteem moeten we gebruiken?
 • Hoe blijven we georganiseerd ?
 • Wat zijn onze financiële langetermijndoelen?
 • Wanneer zouden we uit de schulden willen zijn?
 • Hoe gaan we het vieren als we schuldenvrij zijn?

Dit zijn allemaal belangrijke vragen die u als een verenigd front kunnen positioneren.  Schrijf uw antwoorden op en zet beide handtekeningen.

Leg deze overeenkomst ergens op waar u ze allebei elke dag kunt zien.  Als een van jullie het gevoel heeft dat de toezegging in het gedrang komt, ga dan terug naar de lijst en bekijk deze samen.

Probeer er geen emotie in te brengen.  Ik weet het, dat is moeilijk!  Maar als je het eens bent over deze zaken voordat je hobbels in de weg tegenkomt, dan kun je je antwoorden voor zich laten spreken.

STAP #2:  VOORBEREIDEN

Hopelijk voel je je, nadat je de eerste stap hebt doorlopen, als partners met een missie.  Nu is het tijd om je laarzen aan te trekken, want de weg wordt een beetje uitdagend.

Je zult de schuld onder ogen moeten zien.

» Vind uw uitspraken

Dit betekent dat u actuele overzichten moet verzamelen voor elk schuldsaldo dat u heeft behalve uw primaire hypotheek. En haal ze niet zomaar op de computer – druk ze af.  Houd een papieren exemplaar in uw handen, zodat u het kunt voelen, erop kunt schrijven en het in uw map voor het afbetalen van schulden kunt bewaren. 

Dit omvat:

 • Creditcards
 • Studentenleningen
 • Flitskredieten
 • Hypotheekleningen
 • Autoleningen
 • Medische rekeningen
 • Persoonlijke leningen
 • Elke andere schuld die je hebt

» Leg de feiten vast

U kunt een spreadsheet op de computer maken of gewoon potlood en papier gebruiken om het volgende bij te houden voor elke schuld:

 • Saldo
 • Rentepercentage
 • Minimale maandelijkse betaling
 • Vervaldatum betaling
 • Uitbetalingsdatum indien van toepassing
 • Inloggegevens
 • Kan het tarief veranderen?
 • Is er een boete voor vervroegde betaling?
 • Al het andere dat u wilt bijhouden

Tel de saldi bij elkaar op om het eindtotaal te krijgen.  Dit getal zou elke cent van de schuld moeten vertegenwoordigen die u momenteel heeft (behalve uw primaire hypotheek).

Natuurlijk betaalt u meer dan dit vanwege rente, maar u heeft tenminste een nauwkeurig beeld van waar waar je vandaag bent.

» Stel het systeem in

Nu je alle relevante informatie voor je hebt, is het tijd om het systeem te implementeren dat je in stap één hebt afgesproken om je voortgang bij te houden en jezelf verantwoordelijk te houden.

Zoals ik al zei in de richtlijnen, kun je een spreadsheet of een grafiek maken, een grootboek bijhouden in een notitieboek of je aanmelden voor een online account bij Personal Capital of Mint.

Echter, tenzij u technisch onderlegd en zeer gedisciplineerd bent, raad ik u af te beginnen met een online tool.  Ze zijn erg handig omdat ze alle berekeningen voor je doen, maar dit kan leiden tot een passieve interesse van jouw kant.

Kies een systeem dat u actief moet updaten, zodat u consequent wordt herinnerd aan uw inspanningen, tegenslagen en vooruitgang.

Zorg ervoor dat uw systeem er een is waartoe u beiden gemakkelijk toegang hebt.  Als je een notitieboekje gebruikt, wijs er dan een specifieke locatie aan toe en houd het daar altijd. Als je graag spreadsheets gebruikt, overweeg dan om er een te maken in Google Spreadsheets, zodat jullie er allebei vanaf elk apparaat toegang toe hebben.

» Doe wat onderzoek

Kijk naar mogelijkheden om uw schuldsaldo te minimaliseren.  Dit kost wat extra tijd, maar is de moeite waard.  Enkele ideeën kunnen zijn:

 • Een introductiepercentage van 0% vinden om uw creditcards te consolideren
 • Uw kredietscore opzoeken, die u, als deze hoog genoeg is, enige invloed kan hebben op lagere tarieven
 • Kijken of u in aanmerking kunt komen voor een lening met lage rente om schulden te consolideren
 • Onderhandelen over uw medische rekeningen – u kunt deze wellicht aanzienlijk verlagen als u een afgesproken percentage in één keer kunt betalen, in plaats van betalingen over meerdere maanden of jaren te doen
 • Studieleningen consolideren zodat je maar één betaling hebt en een lager tarief

» Verdrijf verleiding wegnemen

De laatste taak in deze stap is een aantal proactieve keuzes maken om jezelf klaar te stomen voor succes.  Denk aan situaties waarin u in de verleiding komt om een ​​aankoop in rekening te brengen of geld uit te geven dat u zou kunnen besteden aan uw schuld.

Misschien kom je in de verleiding om je creditcard te gebruiken als deze in je portemonnee zit, dus leg hem ergens neer waar je niet gemakkelijk bij kunt. Of beter nog, snijd het in stukken.

Als het moeilijk is om niet te stoppen bij je favoriete winkel op weg naar huis omdat dat geld een gat in je portemonnee brandt, neem dan een andere route.

Als je weet dat je te moe bent om te koken en Applebee's je naam roept, zorg dan dat je wat maaltijden in de vriezer hebt.

Welke obstakels je ook verwacht die je in de weg zullen staan om een ​​schuldenvrij leven te bereiken, plan uw omweg van tevoren zodat u niet van het goede spoor wordt gegooid.

STAP #3:  POTENTIEEL

Deze stap gaat helemaal over het vinden van uw potentieel om een ​​schuldenvrij leven te bereiken.

Met andere woorden …

 1. Hoeveel geld kunt u momenteel betalen voor uw schuld?
 2. Hoe kunt u dat bedrag verhogen om betalingen te minimaliseren en besparingen te vergroten?
 3. Wat kunt u doen om uw schuld in de kortst mogelijke tijd af te betalen? ?

» Geld vinden in het budget

U moet weten hoeveel er binnenkomt en uitgaat en wat er overblijft.  Bepaal ook welke uitgaven u, in ieder geval tijdelijk, kunt verminderen of schrappen. Hier komt een budget om de hoek kijken.

Als u momenteel geen budget heeft, zijn er veel bronnen die u kunnen helpen er een te maken. Ik heb geleerd hoe ik er een kan maken van Dave Ramsey.  Bekijk deze link op zijn website voor een eenvoudige handleiding over het instellen van een budget, of lees mijn bericht over hoe u een nulsombegroting maakt.

In feite telt u al uw inkomsten op, en vervolgens al uw uitgaven, en trekt u ze vervolgens af.  Wat overblijft, wordt beschouwd als vrij besteedbaar inkomen en gebruikt u om het grootste deel van uw schulden af ​​te lossen.

Normaal gesproken zult u na het berekenen van de cijfers ontdekken gebieden in uw budget die kunnen worden verlaagd of zelfs geëlimineerd, zoals uw boodschappenrekening, uit eten gaan & entertainment en zelfs enkele hulpprogramma's.

» Bepaal de tijdlijn

Zodra u het bedrag van uw totale schuld kent en het bedrag aan inkomsten dat u elke maand kunt gebruiken, heeft u een aantal keuzes om uw tijdlijn voor het aflossen van schulden te bepalen.

De eerste optie is uw schuldsaldo nemen en dit delen door het bedrag dat u er elke maand voor kunt betalen.  Het aantal dat u krijgt, is het geschatte aantal maanden dat nodig is om al uw schulden af ​​te betalen (zonder rekening te houden met de rente die wordt toegevoegd).

Als u bijvoorbeeld $ 5000 aan schulden heeft en $ 500 per maand kunt betalen , duurt het ongeveer 10 maanden om het af te betalen, afhankelijk van de rentevoet.

De tweede keuze is om te beslissen hoe lang u wilt dat uw schuldaflossingstijdlijn is, en verdeel vervolgens uw schuldsaldo tegen zoveel maanden.  Dit zal u veel vertellen dat u elke maand moet verzinnen om uw schuldafbetalingsdatum te halen.

Als u $ 5000 aan schulden heeft en u wilt binnen 6 maanden uit de schulden zijn, zult u moet ongeveer $ 833 per maand bedenken om dat doel te bereiken. Nogmaals, dit is een ruwe schatting omdat er geen rekening wordt gehouden met toegevoegde rente. Als u volgens uw budget slechts $ 500 aan schulden hoeft te betalen, moet u nog eens $ 333 genereren.

» De tijdlijn bepaalt de mindset

Als u akkoord gaat met de eerste keuze, hoeft u alleen maar heel ijverig met uw budget om te gaan en ervoor te zorgen dat u elke maand het vereiste bedrag toepast, zodat u uw deadline haalt.  U vertrouwt echter op uw beperkte inkomen om te bepalen hoe lang het duurt om uit de schulden te komen, en misschien wilt u niet zo lang in de schulden zitten.

Dit kan ook betekenen dat je wat geld moet besparen en een tijdje zuinig moet leven, wat niet zo erg is.  Veel mensen hebben veel succes met het bereiken van financiële vrijheid op deze manier.

Echter, wanneer u zich beperkt tot uw huidige omstandigheden, beperkt u ook uw mogelijkheden om schulden af ​​te betalen.  Dit is voornamelijk het gebruik van een vaste mindset.

Enkele voorbeelden van knippen uitgaven kunnen zijn:

 • Zet je koffie thuis in plaats van het bij Starbucks te halen
 • Zorg voor een maaltijdplan om minder naar restaurants te hoeven gaan
 • Neem je lunch mee naar je werk in plaats van uit eten te gaan
 • Controleer je tweedehands kledingwinkels voordat je naar het winkelcentrum gaat
 • Weg met kabels en streamen met Amazon, Netflix of Hulu
 • Carpool met collega's om brandstof te besparen
 • Schakel over naar een provider zoals Ting voor een lagere mobiele telefoonrekening

Voor de tweede keuze moet u aanvullende mogelijkheden nastreven om inkomsten te genereren om aan uw deadline.

Je zou jezelf niet zien als beperkt tot een “vaste” situatie, maar in plaats daarvan zou je beslissen hoeveel tijd je wilt nemen om uit de schulden te komen en die parameter laten bepalen hoeveel inkomen je zult genereren om je doel te bereiken.

Het is de overtuiging dat u in staat bent om uw inkomen te verhogen dat een groei- of overvloedsmentaliteit aanzet.

Enkele voorbeelden van inkomensverhoging kan zijn:

 • Spullen verkopen die je niet wilt op Craigslist of eBay
 • Rij een paar avonden per week naar Uber of Lyft
 • Houd een garage sale
 • Neem een ​​parttime baan in het weekend
 • Vraag om opslag
 • Vraag een promotie aan
 • Maak van een hobby een nevenoptreden
 • Leer een nieuwe vaardigheid en bied deze vervolgens aan als betaalde service
 • Een kamer verhuren
 • Verkoop je auto en neem het openbaar vervoer voor een terwijl

Deze voorbeelden zijn nog maar het begin van wat u kunt doen om kosten te besparen en inkomsten te verhogen.

Als u kunt herfinancieren voor een beter tarief of kunt consolideren naar een creditcard van 0%, vergroot u uw mogelijkheden om schulden nog verder af te betalen. Brainstorm met uw partner om met meer ideeën te komen en te beslissen welke het beste bij u passen.

U heeft meer mogelijkheden dan u waarschijnlijk beseft om sneller uit de schulden te komen dan u denkt! En het spreekt voor zich dat als u uw uitgaven kunt verlagen en uw inkomsten kunt verhogen, u uw financiële doelen en schulden binnen de kortste keren zult verpletteren!

STAP #4:  PRIORITEITEN

Je hebt doelen, je weet hoeveel schulden je hebt en je hebt analyseerde uw mogelijkheden om het af te betalen.  Dit is een goed moment om prioriteiten te stellen. Dit betekent dat u moet beslissen welke schulden u als eerste wilt afbetalen.

Door minimale betalingen te doen aan al uw schulden behalve uw ene doelschuld (waar u zoveel mogelijk aan zult betalen), wordt uw schuldenberg kleiner terwijl uw potentieel om ze af te betalen groter wordt!

Ik zal een paar verschillende benaderingen noemen voor het prioriteren van schulden om te beslissen welke het huidige doelwit zal zijn.

» Avalanche versus sneeuwbal

Dit zijn twee populaire manieren om prioriteit te geven aan uw schulden.  Naar mijn mening is het een niet beter dan het ander, het hangt gewoon af van wat u denkt dat u de grootste motivatie zal bieden om uw financiële doelen te bereiken.

Als u echt ontmoedigd bent over het aantal rekeningen dat u heeft en het gewoon overweldigend voelt, kunt u heb gewoon wat kleine overwinningen nodig om hoopvoller en gemotiveerder te zijn.  In dit geval wilt u misschien de sneeuwbal-methode gebruiken.

Als u de sneeuwbalmethode gebruikt, betaalt u het grootste bedrag voor uw kleinste saldo. 

Dit is de snelste manier om het aantal rekeningen dat u heeft te verminderen, en u zult heb een gevoel van voldoening elke keer dat er een wordt afbetaald.

Uw last zal lichter aanvoelen en u zult snel extra geld hebben om grotere schulden aan te gaan zodra de kleine zijn geëlimineerd.  U zult snel vooruitgang zien en beginnen te geloven dat het binnen uw bereik komt om uit de schulden te komen.

Als je maar een paar grote schulden hebt, of als het je doodt om al die rente te betalen, wil je de lawine-methode gebruiken.

Uw schuld afbetalen met de lawinemethode betekent prioriteit geven van hoogste naar laagste rentepercentage. 

Ongeacht de saldi, u zet zoveel als u kunt in op de schulden met de hoogste rente.

Uiteindelijk, wanneer u deze methode gebruikt, betaalt u in de kortst mogelijke tijd de minste schuld af – vooral als u een aantal tegoeden met een hoge rente hebt! Het is het meest praktisch en bespaart u het meeste geld.

Waarom zou u dan de sneeuwbalmethode verkiezen boven de lawine?

Omdat schulden afbetalen is niet alleen praktisch, het is ook een emotionele ervaring.  Als u zich door het afbetalen van de kleinere schulden eerst sterker voelt, doe het dan!

Gebruik de methode waarvan je denkt dat die de hoogste motivatie zal bieden om door te gaan, want uiteindelijk gaat het alleen om doorzetten.

Video: Schuldensneeuwbal versus schuldenlawine

» Blijf bij je waarden

Een laatste optie voor het prioriteren van uw schulden die van toepassing kan zijn, is simpelweg doen wat volgens u het juiste is om te doen.

Als je schuldgevoelens of schaamte ervaart over een langdurige schuld, doe dan wat je kunt om die eerst afbetaald te krijgen, zodat je met een zuiver geweten verder kunt gaan.

Zelfs als je schuldgevoelens of schaamte ervaart over een langdurige schuld.

Zelfs als het geld is dat u een familielid schuldig bent dat er geen rente op heeft – de wetenschap dat u vrijgesproken bent van die schuld en niet langer de emotionele last hoeft mee te dragen die ermee gepaard gaat, is goud waard.

STAP #5:  PAYOFF

Dit is waar het rubber de weg raakt.

Je hebt een aantal doelen , een plan, een tijdlijn en prioriteiten. Nu moet je doorzetten.

Of je nu eerst kleine schulden, hoge renteschulden of schuldgevoelens afbetaalt, je komt dichter bij een schuldenvrij leven bij elke betaling die u doet.

En terwijl u elke schuld verkleint door tot een saldo van nul te komen, heeft u meer inkomen vrij om te gebruiken voor de rest van uw schuldenstapel!

Stel dat u bijvoorbeeld $ 100 betaalde voor uw doelschuld en minimale betalingen van $ 25 aan de rest. Zodra die doelschuld een saldo van nul bereikt, kunt u die $ 100 toepassen op uw volgende doelschuld, waardoor die betaling $ 125 wordt.

Ga door met deze cyclus van het bereiken van nulsaldi en het focussen op de volgende doelschuld totdat uw definitieve schuldsaldo is weggevaagd!

Gewoon een tip om te blijven op schema: 

Als u online bankiert, zet dan al uw minimale betalingen op autopay zodat u er niet over na hoeft te denken.

Voer de betaling voor uw doelschuld handmatig uit, want dat bedrag zal waarschijnlijk van maand tot maand veranderen, afhankelijk van hoeveel “extra” u ervoor kunt toepassen.

Door elke keer de betaling in te voeren, blijft u gefocust op uw doelschuld en bent u zich meer bewust van hoe dicht u bij de afbetaling bent.

STAP #6:  VOLHOUDEN

Hopelijk zal, zodra uw schuld kleiner wordt, uw zelfvertrouwen groeien en zult u zich zeer gemotiveerd voelen om doe wat nodig is om op het goede spoor te blijven!

Maar het leven is toch het leven?

Onvermijdelijk je zult wegversperringen, omwegen en tegenslagen tegenkomen.

Wanneer (niet als) je je ontmoedigd of minder gemotiveerd begint te voelen, is het een goed moment om terug te gaan naar de stappen die je hebt genomen en de keuzes te herzien die je tot nu toe hebt gemaakt.

 • Wat waren de doelen die je hebt gesteld toen je je schulden Plande? ?
 • Welke vooruitgang zie je in het opnamesysteem dat je hebt gekozen bij het voorbereiden?
 • Hoe ver ben je in de tijdlijn die u hebt bepaald in de stap Potentieel?
 • Hoeveel schulden zijn er tot nu toe kwijtgescholden uw lijst met prioriteiten?
 • Hoeveel schulden heeft u zo afbetaald ver?

Al deze antwoorden zouden je moeten herinneren aan de vooruitgang die je hebt geboekt!

Misschien gaat het niet zo snel als je zou willen, maar het is belangrijk om te onthouden dat je minder schulden hebt dan toen je bent begonnen – hopelijk!

Als het leven je in de problemen heeft gebracht en je op de een of andere manier meer schulden hebt opgebouwd, geef dan niet op! Ga gewoon door met de stappen en pas indien nodig uw doelschuld aan. Het enige dat meer schulden zullen doen, is mogelijk uw tijdlijn verlengen – dus blijf ervoor kiezen om vooruit te gaan!

Andere acties die u kunt ondernemen om vol te houden zijn:

 • Knip uw creditcards op
 • Houd u aan uw budget
 • Blijf bezuinigen waar je kunt
 • Blijf sparen
 • Controleer regelmatig of uw kredietscore verbetert

Het is ook belangrijk om jezelf niet te beroven van dingen die je waardeert, of het nu gaat om materiële of ervaringsgericht.  Als het leven onaangenaam wordt, wordt het moeilijker om je aan je plan te houden.  Besteed geld aan wat u waardevol vindt en schrap de rest.

Laat uw doel om schuldenvrij te zijn niet in de weg staan!

Hoe u aan schulden kunt ontsnappen (in een notendop)

Oef! We hebben veel behandeld en ik hoop dat u het gevoel heeft dat u een beter idee heeft van hoe u uw schulden kunt verminderen!

Om samen te vatten, hier zijn de zes stappen op uw routekaart om uit uw schulden te komen:

Stap #1:  plannen– Heb een ontmoeting met uw echtgenoot of partner en beantwoord samen enkele vragen over belangrijke beslissingen, financiële doelen en wat u belangrijk vindt.  Als je alleenstaand bent, doe dit dan alleen. Sla het niet over!

Stap #2:  Voorbereiden – Confronteer uw schuld door papieren verklaringen te verzamelen en de saldi bij elkaar op te tellen. Zet een systeem op voor het vastleggen van schuldgegevens en het volgen van de voortgang.

Stap #3:  Potentieel– Bepaal welke financiële middelen u momenteel heeft om uw schulden af ​​te lossen en opties om kosten te besparen en inkomsten te verhogen.

Stap #4:  Prioriteiten stellen – Bepaal hoe u prioriteit geeft aan uw schulden en welke methode u gaat gebruiken om uw huidige doelschuld te bepalen.

Stap #5:  Uitbetaling – Automatiseer betalingen aan alle schulden, behalve die waarop u zich richt. Als een schuldsaldo nul bereikt, past u die betaling toe op uw volgende doelschuld.

Stap #6:  Doorzetten– Bekijk regelmatig uw geschreven doelen en waarden, en de voortgang die is vastgelegd in uw volgsysteem.  Stel vooraf een plan op voor onverwachte wegversperringen en omleidingen.  Geef niet op!  Houd uw doelen voor ogen en vind manieren om uzelf elke dag te motiveren.

Zelfs als u in de vijftig bent en moeite heeft om spaargeld op te bouwen voor uw toekomst, kunt u leren hoe u uit schulden voor pensionering.

Als u voorbereid bent met een solide plan, uw prioriteiten hebt gesteld en uw potentieel kent, KUNT u afbetalen uw schuld volledig terwijl u volhardt in de richting van financiële vrijheid! 

Onderneem VANDAAG actie!

Ik zou graag willen weten op welke stap u staat terwijl u op weg bent naar uw financiële doelen.  Wat heeft je geholpen?  Wat niet? Heb je enkele inspirerende woorden voor degenen die worstelen met hun reis?

Laat hieronder je opmerkingen achter!

Plaats een reactie