Hoe u de 60/30/10-regelbegroting gebruikt en uw gelddoelen verplettert

Als u serieus bezig bent met sparen voor uw pensioen of het afbetalen van uw schulden, dan wilt u misschien de 60/30/10-regelbegroting in uw financiële strategie implementeren.

Deze eenvoudige budgetteringsmethode richt zich sterk op sparen en schulden uitbetaling, en kan u helpen uw budgetdoelen sneller te bereiken dan andere bestedingsplannen.

In dit bericht ga ik precies in op wat het budget volgens de 60/30/10-regel is, hoe u er een kunt gebruiken met uw financiën en of dit de juiste strategie voor u is.

Dit is wat u moet weten over dit eenvoudige maar effectieve budgetteringsplan.

Pak deze GRATIS 60/30/10-regelbudgetsjabloon , en verpletter snel uw gelddoelen!

Ontvang uw GRATIS 60/30/10 Budget afdrukbaar!

Laat uw spaargeld snel groeien en verklein uw schulden snel met de 60/30/10 budgetmethode! Download deze gratis sjabloon en begin met het bereiken van uw financiële doelen!

I’LL TAKE IT! Laden…

Succes!

Controleer uw e-mail om uw gratis budgetsjabloon te downloaden.

Hoe werkt de 60/30/10-budgetregel?

De 60/30/10-regelbegroting gebruikt 3 uitgavencategorieën om uw financiën te beheren. De specifieke percentages worden gebruikt om te bepalen welk deel van uw huidige inkomen in welke categorie terechtkomt.

Ten eerste: 60% van uw inkomen na belastingen wordt besteed aan sparen, beleggen of schulden uitbetaling.

Ten tweede, 30% gaat naar de noodzakelijke uitgaven voor het dagelijks leven. Dit omvat uw hypotheek of huur, energierekeningen, voedselbudget, verzekeringen, vervoer, enz.

Derde, 10% is voor discretionaire uitgaven, zoals entertainment, reizen en hobby's.

Zoals u kunt zien, is deze drievoudige uitsplitsing een budgetteringsoplossing die uw geldbeheer echt zou kunnen vereenvoudigen. Het is ook zeer effectief om u te helpen uw doelen op het gebied van sparen, beleggen en schuldvermindering te bereiken.

60/30/10 Budget Percentages Grafisch

Wie moet het 60/30/10-regelbudget gebruiken?

De 60/30/10-budgetteringsregel geeft prioriteit aan financiële doelen boven uitgaven. Vanwege het grote percentage dat wordt toegewezen aan spaargeld of schuldaflossing, is het geen budgetteringsstijl die geschikt is voor ieders omstandigheden.

Als u bijvoorbeeld net met uw eerste budget begint, raad ik u deze methode niet aan. U bent beter af met een op nul gebaseerd budget dat een hoge mate van verantwoordelijkheid heeft voor elke dollar aan inkomsten. Hoewel het een ingewikkelder budget is, heeft u meer controle over uw geldbeheer. (Lees voor meer informatie mijn volledige gids over de nulsombegrotingsmethode.)

Ook als je moeite hebt om rond te komen en een levensstijl van salaris tot salaris leeft, moet je een budgetstrategie kiezen die een hoger percentage van de huishoudelijke uitgaven mogelijk maakt. Uw prioriteit is ervoor te zorgen dat u uw rekeningen dekt en niet het grootste deel van uw inkomen wegstopt voor uw pensioen.

Als u echter al een tijdje aan het budgetteren bent en u bent klaar om verschuift u uw financiële prioriteiten naar meer sparen en het afbetalen van uw schulden, dan moet u deze ambitieuze strategie zeker overwegen. 

Of, als u een belangrijk financieel doel heeft dat u zo snel mogelijk wilt bereiken, kan deze budgetregel u helpen dit te bereiken.

Als u meer dan de helft van uw nettoloon aan spaargeld en schulden wilt besteden, moet u om wat kosten te besparen en uw discretionaire uitgaven te verlagen. Voordat u deze budgetbenadering toepast op uw eigen financiën, moet u ervoor zorgen dat u bereid bent de offers te brengen die nodig zijn.

Wat zijn de voor- en nadelen van de 60/30/10-budgetregel?

Zoals bij alle budgetteringsmethoden zijn er voordelen en nadelen van de 60/30/10-regel. Laten we eens kijken wat dat zijn.

Voordelen van de 60/30/10 budgetregel

Een van de grootste voordelen van deze strategie is de eenvoud. U hoeft zich geen zorgen te maken over hoe u elke dollar uitgeeft, zoals het nulsombudget. In plaats daarvan hoef je je maar met drie percentages bezig te houden, wat betekent dat je maar met drie categorieën te maken hebt.

Zolang je je drie categorieën kunt bijhouden, is de 60/30/10 regel is eenvoudig te implementeren.

Een ander voordeel van dit ambitieuze bestedingsplan is de effectiviteit ervan bij het snel behalen van financiële doelstellingen.Dit is vooral belangrijk voor degenen die achterlopen met hun pensioensparen, geen noodfonds hebben of snel uit de schulden moeten komen.

Een derde voordeel van deze strategie is dat het u helpt om beheers bestedingsgewoonten die uw inkomen verspillen. U moet zeer ijverig en selectief zijn met betrekking tot hoeveel u uitgeeft aan onnodige items. Mogelijk moet u ook creatief worden met het verlagen van uw huishoudelijke uitgaven. Beide praktijken zullen u leren wat uw geldwaarden werkelijk zijn.

Ten slotte is het punt van het gebruik van deze budgetteringsmethode dat u uiteindelijk meer spaargeld, een bloeiende portefeuille en geen schulden zult hebben. Dat zijn allemaal zeer winstgevende voordelen van het gebruik van het 60/30/10-regelbudget.

Nadelen van de 60/30/10 regel

Zoals eerder vermeld, is dit budget niet voor iedereen de beste keuze. Het is een uitdagende methode om te onderhouden en lijkt voor sommigen misschien te beperkend.

Een nadeel is dat je minder te besteden hebt aan leuke dingen ' 8211; zoals uit eten gaan met vrienden, op vakantie gaan, nieuwe kleding kopen, enz. Dit kan een enorme aanpassing zijn aan uw huidige levensstijl en bestedingspatroon. mogelijk een die u niet wilt maken.

U kunt ook ontdekken dat u manieren moet vinden om uw huishoudelijke uitgaven te verminderen. Als uw huurbetaling alleen al bijna 30% van uw netto-inkomen uitmaakt, bent u dan bereid om naar een meer betaalbare woning te verhuizen? De opofferingen die je moet maken, kunnen te hoog zijn.

Een ander nadeel van deze methode is dat het erg moeilijk is voor iemand met een laag inkomen. Als je meer dan de helft van je nettoloon kunt sparen, dan heb je natuurlijk geen financiële problemen met al dat extra vrije inkomen. Maar voor iemand die de rekeningen amper kan betalen, kan deze percentagemethode onmogelijk zijn om toe te passen.

Bovendienals u meer details nodig heeft om uw geld goed te beheren, dan zult u de 60-30-10-methode waarschijnlijk frustrerend vinden. Met slechts drie categorieën om bij te houden, kunnen er veel “grijze” gebieden en u krijgt niet het meer gestructureerde budget dat u wenst.

Hoe u een 60 /30/10 budget voor meer besparingen

Het opzetten van een 60/30/10 budget voor uw eigen financiën is heel eenvoudig:

 1. Bereken het totale bedrag van uw maandelijkse inkomsten na belastingen.
 2. Bepaal het bedrag in dollars voor elke percentagecategorie: 60%, 30%, 10%
 3. Bevestig dat u uw noodzakelijke maandelijkse uitgaven kunt dekken met 30%.
 4. Beslis of u bereid bent om uw discretionaire uitgaven tot 10%.
 5. Wijs uw inkomen elke maand toe aan elke categorie.

Laten we elke stap in detail bespreken.

Stap 1: Tel uw totale maandelijkse nettoloon op

Hier begint het allemaal. 

Uw maandelijkse nettoloon is wat u ontvangt nadat alle belastingen en inhoudingen zijn afgetrokken.

Zorg ervoor dat u alle inkomstenbronnen vermeldt (inkomen uit werk, nevenactiviteiten, dividenden, kinderalimentatie of alimentatie, eventuele inconsistente inkomsten, enz.).

Als u een baan per uur heeft, overuren krijgt of een soort driemaandelijks of halfjaarlijks inkomen ontvangt, zal uw maandelijks inkomen na belastingen variëren. Het maakt niet uit hoeveel u elke maand binnenhaalt, u past dezelfde percentages toe in uw budget.

Hier is een voorbeeld:

 1. Maandelijks nettoloon van een fulltime baan = $ 5.500
 2. Maandelijks netto-inkomen uit nevenactiviteit = $ 500
 3. Maandelijkse kinderbijslag = $ 1.000

Totaal van alle inkomstenstromen = $ 7.000

Stap 2: Verdeel uw totale netto-inkomen in 60%, 30% en 10%

Zodra u het totaal van uw maandelijks netto inkomen, bereken elk percentage. 

Als we het voorbeeld in stap 1 gebruiken, zou dit de uitsplitsing zijn van uw netto maandelijks inkomen:

 1. $7.000 x 60% = $4.200
 2. $7.000 x 30% = $2.100
 3. $7.000 x 10% = $700

Stap 3: Bevestig dat 30% uw noodzakelijke uitgaven kan dekken

Zodra u het dollarbedrag van elke percentagecategorie weet, kunt u 8217;ll moeten beslissen of 30% genoeg is om uw noodzakelijke uitgaven te dekken.

Over deze uitgaven kan niet worden onderhandeld. Hier is een lijst met mogelijke basisuitgaven die u elke maand moet betalen:

 • Huisvestingskosten (hypotheekbetaling of huur)
 • Boodschappen
 • Verzekeringen
 • Nutsvoorzieningen
 • Basiskleding
 • Vervoerskosten
 • Uitgaven voor kinderopvang
 • Minimale schuldbetalingen (eventuele extra schuldaflossingen gaan naar de schuldaflossingsbak)

<Tel uw maandelijkse noodzakelijke uitgaven op om te bevestigen dat ze gelijk zijn aan of minder dan 30% van uw nettoloon. Als dat niet het geval is, moet u een aantal van die uitgaven verlagen voordat u past het budget van de 60/30/10-regel toe op uw financiën.

Stap 4: Bepaal of u bereid bent om discretionaire uitgaven terug te brengen tot 10%

U zult misschien een beetje geschrokken zijn van de beperking van een discretionair budget van 10%, dus het is belangrijk om te bepalen of u bereid bent om wat offers.

Enkele “extra” uitgaven waaraan u dit geld misschien wilt uitgeven, kunnen zijn:

 • Entertainment (films, concerten, enz.)
 • Uit eten
 • Extra kleding
 • Vakanties
 • Hobbykosten
 • Abonnementsgelden (lidmaatschap sportschool, streamingdiensten, enz.)
 • Recreatieve activiteiten

Gebruik een budgettracker om gedurende 30 dagen uw uitgaven bij te houden om een ​​goed idee te krijgen hoeveel u momenteel uitgeeft aan onnodige aankopen. Hoeveel geef je uit aan uit eten gaan, nieuwe kleren, naar de film gaan, enz.? Vergelijk dit aantal met uw 10%-bedrag en beslis of het een limiet is waaraan u zich wilt committeren.

Stap 5: Wijs de percentages toe aan elke categorie

Nadat u alle berekeningen, het is gewoon een kwestie van vasthouden aan uw nieuwe budget. U kunt dit op verschillende manieren doen, maar het instellen van automatische overboekingen voor elke inkomstenbron kan zeer effectief zijn. 

Afhankelijk van het financiële doel dat u probeert te bereiken, zijn er verschillende manieren om ervoor te zorgen dat u dit bereikt.

 1. Voor grote besparingen doel, open een aparte rekening om 60% in uw spaarcategorie te storten.
 2. Om te investeren in pensioensparen, open een 401 (k) of IRA. Voor een 401 (k) via uw werkgever, stelt u een directe storting in op de rekening. Neem echter geen 60% af, want dit zou voorbelasting zijn. Zoek in plaats daarvan uit welk percentage van uw bruto-inkomen gelijk zou zijn aan 60% van uw nettoloon. Als u het bovenstaande voorbeeld gebruikt, als uw brutoloon $ 9.000 is, wilt u 47% vragen, wat ongeveer $ 4.200 in uw 401 (k) zou storten. Als u een IRA opent, kunt u vóór of na belasting bijdragen.
 3. Om schulden af ​​te lossen, moet u elke keer een betaling doen die gelijk is aan 60% van uw inkomen de aanbetaling komt op uw rekening.
 4. Het is mogelijk dat u meerdere budgetteringsdoelen heeft– zoals sparen voor een aanbetaling, uw pensioenfonds verhogen en uw creditcardschuld afbetalen. In dit geval verdeelt u de 60% gewoon over de drie.
 5. Gebruik 30% van uw inkomen na belastingen om uw maandelijkse rekeningen te betalen. Het kan zijn dat 30% niet 8217;t reiken erg ver, dus overweeg manieren te vinden om uw basisuitgaven te verlagen. U kunt bijvoorbeeld uw verzekeringspremies verlagen met een hoger eigen risico, of uw hypotheeklasten verlagen door te herfinancieren met een lager tarief.
 6. De 10% die overblijft, kunt u naar eigen goeddunken besteden – dus kies verstandig!

Als u eenmaal uw procentuele structuur en budgettoewijzingen heeft ingesteld, hoeft u zich alleen nog maar aan uw uitgavenplan te houden!

<

Waarom zou ik 60% van mijn salaris gebruiken voor sparen of lenen?

Door de geldgewoonte van sparen te ontwikkelen, kunt u genieten van een zekere mate van financiële vrijheid.

Met een beetje extra geld op de bank kunt u onverwachte uitgaven dekken zonder afhankelijk te zijn van schulden. U ervaart minder stress als u weet dat u financieel voorbereid bent op noodsituaties. Je hebt ook de vrijheid om kosten te dekken die je leven verrijken, zoals op vakantie gaan, de bruiloft van je dochter betalen, een nieuwe auto kopen, enz.

Ook zijn schulden aflossen en voldoende spaargeld opbouwen beide cruciale stappen om financiële vrijheid te bereiken voordat u met pensioen gaat. 60% van uw inkomen aanwenden zou een geweldige manier zijn om die doelen sneller te bereiken, vooral als u achterloopt met uw pensioenfonds.

Meer dan de helft besparen uw inkomen is een uniek en ambitieus doel. Maar als u uw financiële doelstellingen serieus wilt behalen, kunt u ze snel bereiken met deze budgetteringsmethode.

Hier zijn een paar redenen om 60% van uw inkomen te sparen:

<

 • Betaal uw stijgende creditcardrekeningen af
 • Bouw een noodfonds op voor 6 maanden
 • Haal uw pensioenspaargeld in
 • Spaar voor een aanbetaling van 20% voor een huis
 • Start je eigen bedrijf
 • Investeer in onroerend goed voor een passief inkomen
 • Open een spaarfonds voor het collegegeld van je tiener

  Hoe je de 60/30/10-regel kunt laten werken voor je financiën

  De budgetteringsstrategie 60/30/10 legt sterk de nadruk op sparen en schuldvermindering. Als deze twee resultaten de doelen zijn waarnaar u streeft, kunt u dit budget voor u laten werken.

  De eerste stap is bepalen of 30% van uw inkomen uw basisinkomen effectief zal dekken. uitgaven. Voor veel mensen vreten de huisvestingskosten alleen al 30% van hun salaris op. Dit is wanneer u een beetje creatief moet zijn met het verlagen van uw rekeningen.

  Een mogelijkheid om uw woonlasten aanzienlijk te verlagen, is door uw hypotheek tegen een lager tarief te herfinancieren. Dit alleen al kan uw maandelijkse factuur mogelijk met een paar honderd dollar verlagen. Als u een huurder bent, moet u wellicht verhuizen naar een minder duur gebied waar de huurprijzen goedkoper zijn.

  U zult ook tevreden moeten zijn met minder discretionaire uitgaven. Dit kan lijken op meer huisgemaakte maaltijden in plaats van uit eten gaan, of winkelen in kringloopwinkels in plaats van zich richten op een nieuwe outfit.

  Het komt erop neer dat het budget van de 60/30/10-regel mogelijk vereist een serieuze levenslange aanpassing van uw kant. U moet beslissen of uw spaardoelen het waard zijn om deze offers voor te brengen.

  Kunt u realistisch gezien de 60/30/10-regel volgen voor geld?

  Het afbetalen van al uw schulden of het maximaliseren van uw pensioenfonds klinkt als een aantal behoorlijk geweldige doelen. Immers, wie wil er niet meer geld en minder schulden?

  Maar niet iedereen kan dit bestedingsplan toepassen op zijn financiën. Voor iemand die van salaris naar salaris leeft, zou deze budgetmethode niet mogelijk zijn.

  Als u realistisch wilt zijn over het volgen van het budget volgens de 60/30/10-regel, moet u ;U moet genoeg geld verdienen om effectief van 40% van uw netto inkomen te kunnen leven. 

  U bevindt zich misschien al in deze positie, maar beseft het niet. Als u veel uitgeeft aan onnodige uitgaven, kunt u die kosten mogelijk aanzienlijk verlagen en meer sparen.

  Houd uw uitgaven gedurende 30 dagen bij om te zien hoeveel speelruimte u heeft met uw inkomen. Dit geeft u een duidelijker idee of het budget 60/30/10 realistisch is voor u.

  Zelfs als u ontdekt dat deze budgetmethode op dit moment niet voor u zou werken, kunt u moeite doen om uw inkomen te verhogen. Misschien heb je maar een paar honderd dollar per maand aan extra inkomen nodig om het voor je te laten werken. U zou dit tekort gemakkelijk kunnen compenseren door een parttime baan of een bijbaantje in het weekend te nemen.

  U kunt deze budgetteringsmethode zelfs aanpassen om deze meer geschikt te maken voor uw financiële situatie. Overweeg om de percentages te wijzigen, zodat u ze gemakkelijker kunt toepassen. Misschien is een budget van 50/30/20 bijvoorbeeld beter voor uw omstandigheden.

  Geef uw financiële doelen niet op alleen omdat u op dit moment niet over de middelen beschikt om ze te bereiken. Neem het initiatief om meer inkomsten te genereren en uw uitgaven te verlagen – ook al is het maar tijdelijk – zodat u uw spaardoelen sneller kunt bereiken.

  Een 60/30/10 budgetvoorbeeld

  Nu we veel van de details voor dit budgetplan hebben besproken, laten we eens kijken naar een voorbeeld.

  Stel dat u 3 inkomstenstromen heeft die samen een jaarinkomen opleveren van $ 60.000. Dit bedrag vertegenwoordigt uw inkomen nadat belastingen en inhoudingen zijn afgetrokken.

  Als u dit totaal deelt door 12, krijgt u een gemiddeld maandelijks netto-inkomen van $ 5.000.

  Daarom ziet uw budgetverdeling er als volgt uit:

  1. 60% = $ 3000
  2. 30% = $ 1500
  3. 10% = $ 500

  Nu kunt u uw uitgaven budgetteren voor elke percentagecategorie:

  Als u ijverig bent met het aanhouden van deze budgetmethode, kunt u binnen een jaar $ 36.000 van uw inkomen besteden aan spaargeld en/of schulden.

  Dat is een enorme toename in de richting van het voldoen aan uw financiële doelen!

  Gebruik de 60/30/10 Budget Calculator

  Vraagt ​​u zich af wat deze percentages zouden zijn voor uw eigen financiën?

  Voer uw geschatte totale netto-inkomen in en deze budgetcalculator van 60/30/10 zal het u vertellen.

  Gebruik de budgetsjabloon 60-30-10

  Dus, bent u klaar om de 60/30/10 budget in actie?

  Zo ja, download dan dit gratis budgetwerkblad en begin vandaag nog meer te besparen!

  Ontvang uw GRATIS 60/30/10 Budget afdrukbaar!

  Laat uw spaargeld snel groeien en verminder snel uw schulden met de 60/30/10 budgetmethode! Download deze gratis sjabloon en begin met het bereiken van uw financiële doelen!

  I’LL TAKE IT! Laden…

  Succes!

  Controleer uw e-mail om uw gratis budgetsjabloon te downloaden.

  Andere methoden voor budgettering op basis van percentages

  Persoonlijke financiën zijn persoonlijk. Dat betekent dat u kunt beslissen hoe u uw inkomen het beste kunt budgetteren.

  Als de 60/30/10-budgetregel te extreem lijkt voor uw huidige financiële situatie, probeer dan een andere budgetmethode op basis van andere percentages.

  Hier zijn zes veelgebruikte budgetteringsmethoden om uit te kiezen:

  70-20-10 budgetregel

  De 70-20-10-regel gebruikt een budgettoewijzing die het grootste deel van uw nettoloon toepast op uitgaven in plaats van op besparingen:

  • 70% voor alle uitgaven, zowel noodzakelijk als discretionair
  • 20% voor sparen of aflossen van schulden
  • 10% voor investeringen of liefdadigheidsgiften

  Dit is een effectief budget voor degenen met hogere kosten van levensonderhoud en lagere schulden.

  60-20-20 budgetmethode

  Hier is nog een budget op basis van verschillende percentages waarmee u uw financiën beter kunt beheren en uw doelen kunt bereiken.

  De 60-20-20 budgettoewijzing besteedt het grootste deel van uw netto-inkomen aan uw noodzakelijke kosten van levensonderhoud:

  • 60% voor noodzakelijke kosten, zoals huisvesting en voedselbudget
  • 20 % voor financiële doelen, leven bouwen van een noodfonds of beleggen voor pensioen
  • 20% voor alle discretionaire uitgaven

  Als u hoge huisvestingskosten heeft of een groot gezin te onderhouden heeft , zou deze methode een goede optie voor u kunnen zijn.

  50-20-30 regelbudget

  De 50-20-30-regel voor budgettering is opgesteld door senator Elizabeth Warren. Deze populaire budgetteringsmethode beperkt uw essentiële uitgaven tot de helft van uw totale netto-inkomen:

  • 50% voor behoeften
  • 30% voor behoeften
  • 20 % voor besparingen en schuldvermindering

  Nogmaals, nog een goede optie die meer kosten voor levensonderhoud mogelijk maakt en een kleiner percentage voor besparingen.

  30-30-30-10 budgetmethode

  Deze meer diepgaande budgetmethode verdeelt uw netto-inkomen in 4 percentagecategorieën:

  • 30% voor huisvestingskosten (hypotheek, huur, VvE-kosten)
  • 30% voor essentiële kosten (voedselbudget, verzekeringspremies, nutsvoorzieningen, etc.)
  • 30% voor sparen en aflossen van schulden
  • 10% voor discretionaire uitgaven

  Dit is een goed gebalanceerd budgetplan dat voorkomt dat u te veel uitgeeft aan onnodige aankopen.

  80/20 budget

  Deze procentuele budgetmethode heeft slechts twee categorieën voor uw netto-inkomen:

  • 80% voor alle uitgaven
  • 20% voor besparingen

  Dit is een heel eenvoudig, maar effectief bestedingsplan dat gemakkelijk te implementeren is. Het enige wat u hoeft te doen is 20% van uw netto-inkomen op een aparte spaarrekening te zetten en vervolgens te leven van wat er overblijft.

  60/40 budgetplan

  De 60-40 budgetregel voor geld is een andere budgetteringsoptie die slechts twee categorieën toewijst aan uw uitgaven plan:

  • 60% voor alle noodzakelijke uitgaven
  • 40% voor al het andere

  Kan het nog eenvoudiger? Als u een minder restrictief bestedingsplan op prijs stelt, is het 60-40 budgetplan misschien de methode die u wilt proberen.

  Tot slot: vind de beste methode voor uw budgetteringsdoelen

  Als u zich overweldigd voelt door alle budgetteringsbeslissingen die nodig zijn voor uw dagelijkse geldbeheer, wilt u misschien een budgetteringsstrategie op basis van percentages proberen. Deze methoden kunnen budgettering voor huishoudelijke uitgaven, schuldaflossing en besparingsdoelen gemakkelijker te realiseren maken.

  Er zijn veel budgetteringstechnieken die u zou kunnen toepassen op uw persoonlijke financiën. Wat u ook doet, laat eventuele verwarring over het concept van budgettering u er niet van weerhouden er een te gebruiken voor uw eigen financiën. 

  Budgettering is de beste manier om uw lange -termijnspaardoelen, voer uw plannen voor het afbetalen van schulden uit, volg een spaarplan voor de universiteit en spaar voor het pensioen waar u van droomt.

  U kunt pen en papier gebruiken, een spreadsheet op uw computer , of zelfs een budgetteringsapp om uw inspanningen te vereenvoudigen. 

  Lees voor meer budgetteringsadvies mijn bericht over 33 budgetteringstips voor beginners. Er zijn ook veel goede boeken over budgettering – kijk eens in uw plaatselijke bibliotheek of Amazon.com.

  Het belangrijkste is om een ​​soort budgettracker te gebruiken die u helpt om op schema te blijven met uw dagelijkse budget en gericht op uw financiële doelstellingen. Kies een van de budgetteringsstrategieën die in dit bericht worden beschreven en begin bewuster te zijn met uw gelddoelen.

 • Plaats een reactie