Hoe u geld kunt besparen als u blut bent: 15 slimme strategieën

Geld besparen wanneer u blut zijn klinkt misschien onmogelijk, maar dat is het echt niet.

Met de juiste mentaliteit en strategie bent u volledig in staat om geld te besparen, zelfs als het lijkt alsof u niet blut bent. U hoeft geen dollar over te hebben. U hoeft alleen maar bereid en toegewijd te zijn aan het doel om geld te besparen en u kunt succesvol zijn.

Laat u door uw gebrek aan geld niet wijsmaken dat uw grote doelen slechts luchtkastelen zijn.  Die gedachten houden je alleen maar vast.  Richt u in plaats daarvan op wat u * kunt * beheersen – zelfs als dat maar een kleine babystap is naar een grotere bankrekening.

Dit omvat uw gedachten en uw acties – inclusief waar u geld aan wilt uitgeven. Er zijn veel omstandigheden in je leven die je misschien niet in de hand hebt, maar het is belangrijk om te onthouden dat je een keuze hebt in hoe je je geld uitgeeft.

Je baan, je huis en zelfs je jaarsalaris zijn allemaal het resultaat van de keuzes die je in het verleden hebt gemaakt. Dus, alleen omdat je je de hele tijd blut voelt, wil nog niet zeggen dat je nu geen betere keuzes voor jezelf kunt maken. Als het geld zo krap is dat je niet eens een paar dollar per maand kunt wegstoppen, dan is het tijd om betere opties te kiezen.

Door goed naar uw bestedingspatroon te kijken, kunt u een beter financieel spelplan bedenken. Met een beetje bereidheid en intentie kun je leren je cashflow te beheersen en beginnen met het opbouwen van je spaarrekening.

Nu je weet dat er genoeg hoop is om je financiën te verbeteren, hier zijn 15 van de beste tips om geld te besparen als je blut bent.

#1  Houd uw uitgaven bij & stel een budget in

Als uw bankrekening nauwelijks klopt, is dit een van de beste dingen die u kunt doen om het leven in te blazen, wordt een budget opgesteld. Dit zal u helpen uw uitgaven bij te houden en te ontdekken waar de geldlekken zijn.

Houd de komende 30 dagen elke dollar bij die binnenkomt en uitgaat.  Dit omvat al uw inkomsten, uw rekeningen, uw voedsel, kleding of andere persoonlijke uitgaven, verzekeringen en gas, entertainment, enz.  Weet waar elke cent naartoe gaat.

Analyseer aan het einde van de 30 dagen hoe u uw geld heeft gebruikt:

 • Afgezien van noodzakelijke uitgaven, waar is het meeste van uw geld gebleven?
 • Waar heeft u geld aan uitgegeven dat geen hoge prioriteit voor u heeft?
 • Heeft u maandelijkse uitgaven die kunnen worden verlaagd of geëlimineerd?
 • Welke uitgaven kunt u vervangen door goedkopere opties?
 • Hoe kunt u uw uitgaven met 5% verminderen? 10%?

Ik weet dat dit allemaal vervelend, beperkend en onhandig klinkt. Maar geloof me, het is het waard. U zult zoveel over uw geldproblemen ontdekken door uw uitgaven een paar weken bij te houden en te analyseren.

Als u wilt leren hoe u geld kunt besparen als u blut bent, moet u controle over uw vaste inkomsten en uitgaven. Een budget is de beste manier om te plannen hoe u uw geld elke maand gaat uitgeven en sparen. Het geeft u een goed overzicht van hoe u uw geld uitgeeft, zodat u gemakkelijk elke dollar kunt oprekken. mogelijk.

Er zijn veel verschillende budgetteringsmethoden waaruit u kunt kiezen, dus kies er een die bij u past.  Je zou goede oude kunnen gebruiken pen en papier, een digitale spreadsheet of zelfs een mobiele app.

Persoonlijk ben ik voorstander van de zero-sum-methode, want elke dollar wordt verantwoord.  Als je elke dollar een baan geeft, zijn er geen uitgavenlekken en maximaliseer je je inkomen. Als u meer wilt weten, kunt u deze ultieme nulsombegrotingsgids lezen.

Wilt u nog meer manieren leren om geld te besparen? Download deze gratis checklist met 50 tips om meer geld te besparen!

 

#2  Laat uw inkomen groeien

De eenvoudigste oplossingen zijn soms het meest effectief. Als uw financiën zo krap zijn dat u het zelfs een uitdaging vindt om te overleven, is de volgende stap om meer inkomen te verdienen. U kunt dat doen door opslag te vragen, een beterbetaalde baan te krijgen of een bijbaantje te werken.

Gelukkig zijn er in dit digitale tijdperk vrijwel onbeperkte manieren om een ​​bijverdienste te verdienen via internet, zoals het beantwoorden van betaalde enquêtes, het aanbieden van freelancediensten, bloggen, enz.  Maar u kunt ook diensten in uw buurt aanbieden of een parttimebaan bij Target zoeken.

Als uw hoofdbaan lange uren heeft en u weinig energie heeft, kunt u passieve manieren vinden om geld te verdienen . Een optie is om een ​​kamer in je huis te verhuren. Deze mogelijkheid om geld te verdienen vereist heel weinig van u en is slechts een klein ongemak voor uw levensstijl.

Als een vreemde in je huis niet aantrekkelijk is, overweeg dan om op dieren te passen. Iemands hond voeren en ze vrij laten rondlopen in je tuin is een gemakkelijke manier om extra geld binnen te halen.

Ik weet dat meer werken niet leuk klinkt, maar blijf gewoon houd er rekening mee dat het tijdelijk is. Hoe meer moeite u nu doet om meer inkomsten te genereren, hoe sneller u uw spaargeld kunt opbouwen en de uren kunt terugschalen.

#3  Open een aparte spaarrekening

Als je blut bent, is elke dollar die je bespaart speciaal.  Dus, houd uw spaargeld apart van uw andere geld.  Behandel het alsof het een waardevol en beschermd bezit is door het zijn eigen account te geven.

Dit zal u niet alleen helpen uw spaargeld te zien als gereserveerd en bestemd voor een specifiek doel, maar het hebben van een aparte rekening uitsluitend voor het opbergen van geld zal u helpen georganiseerd en gefocust te blijven.

Wanneer al uw geld wordt gedumpt in één pot, is het gemakkelijk om te denken dat je meer te besteden hebt dan eigenlijk zou moeten. Door een spaarrekening te openen, blijven uw uitgaven dollars gescheiden van uw spaargelden, zodat u niet vast komt te zitten in de cyclus van salaris tot salaris.

In het begin zou je kunnen denken dat dit stom of onnodig is.  Waarom zou u tenslotte de moeite nemen als u maar $ 5 per week kunt besparen? Dit is het moment waarop u het grotere geheel moet begrijpen.

Om een ​​spaarder te zijn, moet u *handelen* als een spaarder.

Het openen van een aparte rekening gaat niet zozeer om de hoeveelheid geld die u eraan toevoegt. Het gaat erom opzettelijk actie te ondernemen in de richting van uw doel om geld te besparen.  Dit is wat spaarders doen, en jij bent nu een spaarder! Dus, breng uw $ 14,63 naar de bank en open een spaarrekening.

Vraag uw bank of ze een spaarrekening hebben zonder kosten of vereiste minimale saldi. Je zult hard moeten werken om die $ 5 of $ 10 per week op te bouwen, en het laatste wat je wilt is dat de bank een korting krijgt.

Als ze nee zeggen, omdat je wordt betrapt als u geld uit een geldautomaat haalt of wat naar uw rekening overboekt, dat is oké. Die boetes kunnen in uw voordeel werken door u ervan te weerhouden impulsieve uitgavenbeslissingen te nemen.

Elke dollar die u aan uw spaargeld toevoegt, is speciaal, want op een dag zullen uw dromen uitkomen.  Begin het dus te behandelen alsof het speciaal is.

#4 Vermijd onnodige uitgaven

Je zou kunnen denken dat je maar $ 10 over hebt om elke week te sparen. En als dat *echt* de waarheid is, dan is dat oké. Als je maar begint, ben je op de goede weg.

Echter.

Ik kan bijna garanderen dat je bij nader inzien meer geld kunt verdienen.&nbsp ; Want, tenzij je gratis in de kelder van je ouders woont, naar je werk lift, voor een vaste telefoon betaalt in plaats van een mobiele telefoon, of het sociale leven van een non hebt, dan zijn er waarschijnlijk enkele uitgavengebieden die kan worden bijgesneden.

Maar wacht! Ik wil mijn Netflix en Spotify Premium niet opgeven! En, nou ja, mijn ochtendrit door Starbucks.  Of happy hour met mijn vriendinnen.  En ik kan niet in vorm blijven zonder mijn sportschoolabonnement!  En hoe zit het met al het geld dat ik bespaar bij Costco? En ik heb mijn boodschappen laten bezorgen!!

Ja. Geld besparen betekent minder uitgeven.  En dat kan een beetje prikken.  U moet vaststellen wat nodig is en wat niet. Vervolgens moet u uitzoeken wat u bereid bent op te geven om een ​​veiligere financiële toekomst te hebben.

Met andere woorden, zoek uit wat uw prioriteiten zijn.  Omdat niemand anders meer om uw geld geeft dan u.

Probeer deze handige oefening om u op weg te helpen:

 1. Schrijf uw grootste, meest gedurfde ambities op voor 10 jaar vanaf nu.  Wil je helemaal uit de schulden komen? Schrijf het op. U wilt verhuizen naar een huisje in het bos?  Schrijf het op. U wilt uw kleinkinderen elke dag zien of een enorme moestuin hebben of een non-profitorganisatie beginnen of uw hele gezin meenemen op een Europese cruise? Ja, schrijf ze allemaal op.
 2. Vervolgens analyseer je uitgaven met een fijne kam, op zoek naar elke uitgave die niet nodig is. Denk hierbij aan maandelijkse abonnementen, uit eten gaan, nieuwe schoenen, weekendjes weg of naar de salon gaan voor kleuraccentuering.  Het kan ook dat late model voertuig zijn dat in uw garage geparkeerd staat en waarmee u betalingen doet. Of zelfs het huis met 4 slaapkamers waarin u woont, dat 43% van uw inkomen opslokt. Beschouw elke uitgave als een uitgave die mogelijk kan worden geëlimineerd of verlaagd. Tel vervolgens het totaal op dat u zou besparen als u geen geld aan deze dingen zou uitgeven.
 3. Heb nu een momentje om tot Jezus te komen met jezelf door deze vraag te beantwoorden: Is het belangrijker voor mij om dit geld uit te geven aan al die dingen die ik nu niet nodig heb, of om het te sparen voor de doelen die ik later wil bereiken?  Schrijf uw gedachten op en laat uw antwoord u leiden bij uw beslissingen om uw huidige uitgaven te wijzigen.

Natuurlijk is dit niet alles of niets.  Uw uitgavenprioriteiten zullen veranderen en aanpassen naarmate u erachter komt wat het echt waard is om los te laten en wat u niet wilt opgeven.

Wat is het meest belangrijk is dat u opzettelijk omgaat met hoe u uw geld gebruikt, en laat uw prioriteiten u inspireren bij uw financiële beslissingen.  Als u zich eenmaal volledig bewust bent van welke uitgaven optioneel zijn, kunt u die beslissingen nemen vanuit een weloverwogen perspectief en niet vanuit impulsieve gevoelens.

#9  Verkoop ongewenste huishoudelijke artikelen

Als u eenmaal bent gestopt met het onnodig uitgeven van geld, uw uitgaven hebt verlaagd en uw spaargeld hebt geautomatiseerd, bent u op weg om geld op te bergen als een baas – zelfs als je blut bent.

Het goede nieuws is dat je nog een paar tactieken hebt die je kunt gebruiken om geld te besparen.  Een daarvan is het verkopen van ongewenste, ongebruikte of onnodige artikelen die u bezit.

Toen ik een kind was, herinner ik me dat mijn moeder grote tuinverkopen hield en altijd honderden dollars verdiende. Ze hield van alle voorbereidingen en het werk dat komt kijken bij het aantrekken van kopers en het onderhandelen over prijzen.  Dit is een snelle manier om wat extra geld te verdienen, maar het vereist wel planning en organisatie en een heel weekend over.

Als u het opzetten van tafels en het ophangen van borden liever overslaat, kunt u kies ervoor om dingen op eBay, Craigslist of NextDoor te plaatsen. Zelfs Facebook heeft een online portaal voor advertenties, genaamd Marketplace. Deze aanpak duurt meestal langer om items te verkopen dan een goede oude. garage sale, maar je hebt meestal minder ruilhandel en kunt tegen een hogere prijs verkopen.

Voor dure items zoals antiek of fijne juwelen, probeer je high-end consignatiewinkels in je buurt.  Verkoop je weinig gebruikte kleding, schoenen en accessoires van hoge kwaliteit op sites als Thred Up of Poshmark.

Ga door je huis en verkoop de dingen waar je niet van houdt of die je niet gebruikt.Als u dat doet, komt er niet alleen veel ruimte vrij, maar het levert ook wat extra geld op dat u kunt gebruiken om schulden af ​​te lossen of om spaargeld op te bouwen. Zorg ervoor dat u een plan heeft voor het geld dat u verdient, zodat uw winst niet wordt verspild aan impulsaankopen.

#10  Gebruikt kopen (of gratis krijgen)

Net zoals u geld kunt verdienen door uw ongewenste items te verkopen, kunt u ook *bespaar* geld wanneer u gebruikte goederen van andere mensen koopt.

Als je te blut bent om te sparen, kun je maak wat extra geld vrij door ervoor te kiezen voorzichtig gebruikte kleding, huishoudelijke artikelen, meubels en andere artikelen te kopen in plaats van de volledige prijs in de winkel te betalen.

Kringloopwinkels zijn een voor de hand liggende plek om gebruikte goederen te vinden die een fractie van de nieuwprijs zijn. Er zijn echter verschillende andere keuzes waar u geweldige koopjes kunt doen.

Als je op zoek bent naar merkstijlen, bekijk dan Plato’s Closet en My Best Friend’s Closet. Als u de voorkeur geeft aan het gemak van online winkelen, ga dan naar Thred Up of Poshmark.

Voor zo ongeveer alles waar u naar op zoek bent, blader door veilingen op eBay of vind lokale verkopers op NextDoor of Facebook Marketplace.

Vergeet ook die garageverkopen op zaterdagochtend niet, waar verkopers echt gemotiveerd zijn om spullen weg te doen die ze niet meer willen.

Tot slot, zorg ervoor dat u een kijkje neemt het GRATIS gedeelte van elke online geclassificeerde site.  U kunt soms zelfs een e-mailwaarschuwing instellen die u op de hoogte stelt van de nieuwste items die mensen gratis weggeven in uw regio.

Een laatste suggestie om meer geld vrij te maken voor besparingen is door simpelweg ga in staking. Als je ermee kunt zwaaien, verbind je er dan toe om *geen* kleding, schoenen of huishoudelijke artikelen een paar maanden te kopen. Dit is een geweldige oefening om te leren hoe u uw geld kunt beheersen en uw financiële doelen voorop kunt stellen.

<#11  Daag jezelf uit met vrije dagen

Een van de meest voor de hand liggende manieren om geld te besparen, zelfs als je ;re blut is simpelweg stoppen met uitgeven.

Je moet natuurlijk wel betalen voor het dak boven je hoofd en het eten dat je eet.  Maar hoe zit het met die spontane coffeeshop  drive-throughs, die reep snoep bij de kassa of de film die je op Amazon hebt gehuurd? Al die kleine uitgaven tellen in de loop van de tijd op en zorgen ervoor dat u uw spaardoelen niet bereikt.

Een manier om meer op uw uitgaven te letten, is door uitdagingen voor uzelf op te zetten waarbij u geen geld hoeft uit te geven.. Kies gewoon een dag (of twee) in de week waarop u zich ertoe verbindt geen geld uit te geven. Op wat dan ook. Voor elke prijs.

Dit betekent geen Starbucks-koffie, geen Doritos uit de automaat, geen afhaalmaaltijden op weg naar huis.  Nog geen kwartje in de parkeermeter.

Mogelijk moet u vooruit plannen als u gewoonlijk betaalt voor het openbaar vervoer of parkeren voor uw werk.  Je kunt een dag uitkiezen waarop je niet werkt, of vragen om mee te liften met een collega.

Het gaat er niet om het leven lastig te maken, zodat u eens per week een paar euro kunt besparen. Het gaat erom te ontdekken waar u regelmatig kunt bezuinigen, zodat u uw spaardoelen sneller kunt bereiken.

Uzelf de gemakken ontzeggen waarvoor u gewend bent te betalen, zal u helpen Word u bewust van wat uw prioriteiten werkelijk zijn en uw vermogen om geld te besparen wanneer u dat echt wilt.

<#12  Herfinancier uw schuld

Een van de redenen waarom u het gevoel zou kunnen hebben dat u de hele tijd blut bent, is vanwege de schulden die u heeft. Niet veel is erger dan het kleine inkomen dat u verdient te moeten geven om dingen af ​​te betalen die u maanden (of zelfs jaren) geleden hebt gekocht.

Toch kunt u de kosten van uw schuld minimaliseren door de rente die u betaalt.  Dit kan op een aantal manieren worden gedaan.

Een strategie die ik graag gebruik, is de 0% overboekingspromotie. Een snelle Google-zoekopdracht zal u die creditcarduitgevers laten zien die een aanbieding van 0% aanbieden als u uw huidige saldo naar hun kaart overboekt. Het 0%-tarief duurt doorgaans tussen de 6 en 18 maanden, wat uw totale schuld aanzienlijk kan verminderen als u momenteel tegoeden met hoge rente heeft. Normaal gesproken moet u 2-3% van uw saldo aan kosten betalen, dus u moet deze kosten altijd afwegen tegen de rente die u bespaart. Hoe hoger de rente die u nu betaalt en hoe langer de promotie duurt, hoe meer geld u kunt besparen.

Een andere manier om uw rente te verlagen, is door uw consumentenschuld te consolideren in één, lagere -rentelening. Dit kan een lening met overwaarde zijn, een banklening of zelfs een onderhandse lening van iemand die u persoonlijk kent. Zorg er wel voor dat u op de lange termijn niet meer betaalt voor de voorwaarden waarmee u akkoord gaat. Naast het verlagen van uw rentepercentage, wilt u ook de aflossingsperiode minimaliseren, zodat u uw schuld zo snel mogelijk kunt afbetalen.

Voor studieleningen kunt u combineren meerdere saldi in één onderhandse lening tegen een lager tarief.  Nogmaals, probeer te herfinancieren met kortere looptijden om de aflossing te versnellen.

Tot slot kunt u uw hypotheek herfinancieren tegen een tarief dat laag genoeg is om u mogelijk honderden dollars per stuk te besparen maand.

Voor al deze opties moet u een goede kredietscore en betalingsgeschiedenis hebben, dus controleer uw kredietrapport voordat u begint met het aanvragen van een lening met een lagere rente.

#13  Kom uit de schulden

Het minimaliseren van uw rentetarieven is een goed begin om uw schuld te verlagen. Maar als u niet langer het gevoel wilt hebben dat u de hele tijd blut bent en uw belangrijkste financiële doelen wilt bereiken, moet u uw schulden helemaal kwijtraken.

Zolang u schulden heeft, zal uw vermogen om geld te sparen drastisch worden beperkt.  Als u eenmaal lagere tarieven heeft vastgezet, maakt u een schuldafbetalingsplan dat u kan helpen een schuldenvrij leven te leiden.

Het opstellen van een schuldafbetalingsplan klinkt misschien als een enorme taak om bereiken, maar het is echt niet moeilijk. Hier volgt een korte stapsgewijze handleiding om aan de slag te gaan:

 1. Verzamel alle huidige schuldafschriften.  Afhankelijk van uw prioriteiten kunt u uw hypotheek wel of niet meenemen. Maar ook zeker creditcards, studieleningen, autoleningen of andere rentedragende leningen. Voeg ook medische rekeningen toe, want dit zijn ook schulden, ook al hebben ze meestal geen rente.
 2. Schrijf het saldo van elke lening, de rentetarieven en het minimale maandelijkse bedrag op. betalingen vereist.
 3. Geef prioriteit aan uw schuldsaldiin de volgorde waarin u ze wilt afbetalen.  U kunt eerst de kleinste saldi elimineren of beginnen met de hoogste rentetarieven. Het is uw keuze.
 4. Gebruik uw budget om het bedrag te bepalen dat u elke maand aan uw schuld kunt besteden. Vind manieren om kosten te besparen en zelfs meer inkomsten te genereren, zodat u uw schulden sneller kwijt kunt.
 5. Betaal het minimum op al uw schulden, *behalve* degene die de hoogste prioriteit.  Voor deze maximaliseert u de betaling met de rest van uw gebudgetteerde bedrag. Stel dat u bijvoorbeeld $ 500 per maand kunt budgetteren voor het betalen van schulden. Naast het saldo dat u als eerste wilt afbetalen, heeft u nog 5 saldo's met minimale betalingen die oplopen tot $ 275,00. Nadat u deze heeft betaald, past u de rest van uw gebudgetteerde bedrag ($ 225) toe op uw schuld met de hoogste prioriteit.
 6. Wanneer u uw eerste schuldsaldo met prioriteit heeft afbetaald, begin met het afbetalen van uw tweede geprioriteerde saldo op dezelfde manier.

Dat is alles!  Nu je een plan hebt, werk je aan het plan. Je plan heeft geen zin als je het niet daadwerkelijk uitvoert en je eraan houdt.

Zodra je de balans begint op te heffen, zullen je focus en doorzettingsvermogen om schuldenvrij te zijn toenemen.  U zult meer vertrouwen krijgen in uw financiële beslissingen en meer gemotiveerd zijn om alles te doen wat nodig is om uw schulden af ​​te lossen. Het is een geweldig gevoel!

Door uw schuld weg te werken, kunt u het geld dat u aan rente hebt betaald, gebruiken om uw nettovermogen te laten groeien met spaargeld en samengestelde rente.

#14  Wees flexibel

Ik ben er vrij zeker van dat toen je je budget maakte (zie #1) je dat niet deed& #8217;t beitel het niet in steen of teken het niet in bloed.

Het is de bedoeling dat uw budget flexibel is, zodat u aanpassingen kunt maken wanneer u maar wilt.  Het is tenslotte uw geld en u bent de geldbaas.

Dit betekent dat u routinematig uw budget moet evalueren. Uw budget mag nooit hetzelfde blijven en regelmatig worden herzien, bij voorkeur maandelijks.

De belangrijkste reden voor het regelmatig evalueren van uw budget is om manieren te vinden om uw inkomen te maximaliseren.U moet altijd zoeken naar uitgavengebieden die u kunt verminderen en inkomensmogelijkheden die u kunt vergroten.

Naarmate u leert uw geld te budgetteren en een spaargewoonte ontwikkelt, zult u zich meer bewust worden van manieren waarop u geld kunt verdienen. het meeste uit uw inkomen.  Wanneer u dat doet, past u uw budget aan zodat u uw besparingsdoelen sneller kunt bereiken.

#15  Doe het rustig aan & stabiel

Een leven waarin je niet altijd de juiste financiële beslissingen neemt, kan niet worden verholpen door al het geld dat je nu hebt te sparen. Net als afvallen kost het het ontwikkelen van de gewoonte om te sparen tijd. Bovendien, als je helemaal blut bent, kan het idee om iets te sparen onredelijk lijken.

Dit gaat wat geduld en ijver vereisen.  Geef jezelf en je nieuwe keuzes de tijd om grip te krijgen.  Geef niet op na 3 weken omdat u denkt dat € 24,86 op uw nieuwe spaarrekening waardeloos is.

Spaarder worden heeft alles te maken met de gewoonten die u toepast.  Als je echt binnen de komende 3 jaar een noodspaarfonds van 6 maanden wilt hebben, moet je eerst beginnen met het oefenen van de gewoonte om nu te sparen. Geef niet op voordat u begint, alleen maar omdat u niet kunt redden wat u denkt dat u *zou moeten* besparen.

Onthoud – concentreer u op wat u kunt controleren en hoe elke besparingsbeslissing die u neemt een verbetering is ten opzichte van helemaal niets opslaan.

Schrijf dus uw financiële doelen op, ongeacht hoe onbereikbaar ze op dit moment lijken te zijn, en begin dan met sparen. Je zult alleen falen als je opgeeft.

Video:  18 geldtips voor mensen die blut zijn

Uiteindelijke gedachten

Ik weet hoe het is om van salaris naar salaris te leven.  Geloven dat er geen ruimte is om iets te sparen.

Ik heb ook geleerd dat de helft van deze overtuiging mijn financiële situatie is en de andere helft mijn manier van denken.

Zodra u accepteert dat al uw inkomsten en uitgaven gewoon keuzes zijn die u in het verleden hebt gemaakt, zult u zich realiseren dat uw financiële toekomst kan worden verbeterd door betere keuzes te maken.

Uw financiële toekomst kan worden verbeterd door betere keuzes te maken.

kan een andere baan kiezen.
Je kunt een andere buurt kiezen.
Je kunt een ander huis kiezen.
Je kunt een ander voertuig kiezen.
Je kunt een andere levensstijl kiezen.
Jij kan een andere mindset kiezen.

Het leven draait om keuzes.  Wanneer u die dingen kiest die aansluiten bij uw prioriteiten en waarden, bereikt u het leven dat u wilt.

Leer uw omstandigheden vanuit een ander perspectief te bekijken.  Breek die “brak” mentaliteit en vervang deze door een die rijk is aan mogelijkheden en kansen.

Het is tijd om de controle over te nemen en te geloven dat u al alles heeft wat u nodig heeft om geld te sparen voor een veilige financiële toekomst.

Ben je er klaar voor?

Vergeet niet je gratis checklist met 50 tips om meer geld te besparen mee te nemen!

 

Plaats een reactie